Добро утро, еве кафето од мене денес повелете @Mari-Ja со помин да е ма малото и на сите други болни дечиња побрзо оздравување @supergirlmb ајде со лесно само па ќе си имате и една принцеза дома само да се здрави и живи Денес цел ден ми е врзан со време и со други луѓе со кои треба да се видам во договорено време и во 18ч сме на роденден, па незнам дали ќе успеам да наштимам дете по сат со јадење и спиење како вообичаено, немам каде да го оставам а ко за малер се нешто во вакви денови го наоѓа инаку си е програмиран. Како ќе биде така, да шмркнам кафето и да се пуштаме во акција Имајте убав ден
Добро утро лејдис навали народе на топло каВе. Ја оставив малата со плачки со тате да се чуваат.Не сака да одам.Ама утре е не работен ден и ќе си се гушкаме. Денес имам 2 термина во исто време на гиниколог и во градинка родителско.Гиниколог морам да одложам оти имам уште циклус. Родителското денес со некоја личност за фина моторика ќе се зборело ќе имало снимки од децата па ќе видам што ќе кажат. Лани бев првпат со старата група многу убаво беше иако кажа дека ќере не е уште адаптирана и тешко и оди. Сега малата не сака со татко и да седи туку во градинка сакала.А кога ја носам ми плака и не сака Убаво си игравме вчера со малата.Лепевме гравче и леќа.Боевме со фингр бои и пеевме нормално на дождот и на сонцето .Многу е интересна сака да збори ама не знае па кажува нешто по нејно нешто на нашки и се разбираме.Па си пее песна со нејни зборови Кога ќе погодам што пее е жива среќа. Мене како валјак да ме прегазил.Дали настинувам или од честото будење не знам. Одам мајки стигнав на раб и тука да сварам кафе.Убав ден и побрзу оздравување на сите дечиња
Stanata od 6-00h eve tek sega kafe sednav da pijam,i bebe i golemiot bolni v ke sto se ne napraviv ama ednostavno od golemiot prefati i malmalata i edno izleci drugo se nastinalo veke nemam sila ama barem i jas da sum dobra da mozam da gi tintram decava.Vremevo mi mirisa na toplicko taka da posle sreduvam deca i palam nozete vo parkUbava nedela na site
Добар ден За мене дупло Од 7 сме станати и уште никој нема абер да заспие Градинка до понеделник нема Бевме кај педијатар вчера и ништо не било страшно како и секој стомачен вирус само што заразно било Во градинка хаос,паники,чуда,постери колку вратата со името на вирусот Синкир сида има регистрирано Добивме некој лек и ни забранија строго благо @Mari-Ja Воопшто храна не многу а многу течности Ќе помине... Маж трета смена па чувам деца да поспие малку Утре не работен ден па ќе мора да одиме до вмаркет да пазариме...а вчера бевме Мали со носе полно мрсули Не остава да ги извадиме со пумпа Од пареа почна да се плаши што ли ќе правам со него не знам Могли сама кажува дека носот и е капут оа дува по малку и далеку по лесно ми е со неа За колку работа имам низ куќа не би да коментирам а не би ни нешто многу да правам,освен ручек,евентуално некоја торта Се надевам ќе заспие мали и да пијам едно кафе на раат Последниве вечери сонувам некои глупи соништа и се будам по 100 пати Во главно си ги сонувам децата и плус уште едно машко детенце сум имала Тоа е тоа мајки Довиџења
Здраво мајки . Јас да пишам нешто на кратко . Ве читам како и секогаш ама и немам нешто паметно да пишам. Некој нервозен период ме надваса што би рекла баба ми А тоа не е типично за мене и секој еден само ме прашуваат : што ми е ? како ми е ? зошто нервозна? На лице ми се познавало од прва , бла бла . Аман ! Имам право и јас некогаш да сум нервозна! Син ми па од друга страна, веќе подолг период плаче во сон.Се врти се превртува. Мама, тате, деде, тајче,меме... Тоа само збори . Ке се смири, па после пола саат пак исто. Сабајле јас зомби а он си станува наспан,свеж, како да спиел не прекинато 12 саати ... Кога го носевме на вакцинирање, докторката кажа дека му избива десната 5тка.Па може затоа нема мирен сон . Денес сме на роденден, па ке се издуваме сите. Баш ми се идеше во кафанче периодов и еве желбата ке ми се исполни Во сабота пак со мм ни е годишнина па ке одиме негде да се почастиме Имам идеја и каде . Исто кога сум веќе кај жалењето, како бе луѓево плачат немало работа, не вработувале бла бла. А јас од работа со месеци пуштам огласи. Само 5 души се јавија до сега . И со далеку поразлична професија од тоа што бараме. Работава, барам работа се молам да не ја најдам . Извинете за ваков нервозен пост ама тоа е реалноста кај мене периодов . Среќни родендени на тие што си славеа деновиве Се одјавувам да поработам малку ... Имајте убав ден
Добро утро Испратив деца во градинка и маж на работа и малку низ куќа да прираскренам. Кашата на малото се готви, кафето пред мене, прибрав дури и компјутер за кого се поретко имам време. К Сабајле едвај добив некого во болница. Како може по пола саат саат да звониш по доктори и болници и никој да не крева не знам. Но претпоставувам секаде е тој проблем, не само тука. Едвај ги добив и ми рекоа не ми важе упутот за во болница. Требало друг вид на упут ако сум сакала да ме примат. ПА на ново кај матичната пола час чекање за да кренат, па дискусија за да ми издаде друг вид на упут. Кај децава во градинките вошки, цела резервна облека ни ја вратија назад, да се препере. Заедно со веќе постоечките сега имам еден рид кој чека за перење. Наши да не спомнувам. Две машини може има. Време ужасно, ќе исперат за перење, само за сушење би знае кога. Маж, вицкаст како што е(или не, уствари мртов сериозен), им рекол ние не се плашиме од вошки. Има машинка и ќелави ќе ги постриже ако фатат . ПА они не не, немојте, му објаснувале што да правиме ако фатат. Средново вчера ја гледам со цуцла во уста. На кузнее кое дете од градинка беше Никако забче да пробие кај најмалово, и оно се мачи а и јас. Без идеа за ручек...
Hello ladies Kako ste? Pak bolni decinja, im posakuvam brzo ozdravuvanje Srekni rodendeni na slavenickite, mi potekoa ligi za tortata na Mariangel Nie se spremame za rodenden Mislam ne znam kako seto toa ke go izvedem, uste sum u strancija Pred da dojdam, rezervirav igroteka, telefonski Torta si naracav preku facebook Drugo nisto! Davam "nasoki" od ovde na mm i sestra mi. Mm vika deka samo sum nareduvala, e pa barem sum dobar organizator MM go prativ da ostavi kapar vo igroteka i da plati za tortata Vo plan mu e poseta vo jumbo po kapi, sveka i nekoi trakatanci Sestra e obvrzana za delott so hranata. Resiv da ima pizza, daski so suvomesnato i mlecni proizvodi, no i kifli(gotovi), furnarinki i salata domasna od sestra, nesto ajvar, maslinki plus. Sveki ja zadolziv da pravi mali banicki I sega ke kazete se mi e na gotovo, e pa ne mi e, najtezok e delot da gi organiziras site koj sto treba da pravi A da, castenje i vo gradinka ke ima. I za toa e zadolzena sestra, ke kupuva i pakuva. Mm zadolzen za pisuvanje na pokani Jas se vrakam petok vecer, sabota si zakazav frizer da se razlepsujem-sisanje i farbanje Za garderoba ne prasuvajte I toa planiram sabota da kupam. A da, sabota sme i na semeen rucek familijarno. Tatko mi iskoci vo penzija Ova ke mu bide surprise party Planirame so sestra mi da mu kupime racen casovnik e toa petok od aerodrom ke trknam do Mytime odbrav preku net 2-3 pa ke se kupi eden. Nedela e denot rodenden Ete gledate kolku sum knap so vreme Izvinete za latinica no nemam mk fond na PC-vo.
Ручек мајки Стандардно или не, бебе ми спие на нозе, да зацврсни сон па да се тупосаме и двајцата на кревет. Ноќта не ми се раскажува Сабајле беше мајка да ги види теписоните и една е мајка само она од прва мана не најде Мм рече светли биле, свеки потврди и даде совет да ги зберам и да ги мењам Јесте, не се темни, далеку од темни ама испрскани се, ушлакани, или продавачки рекоа ,,уметнички дела,, Најбитно за тој што се купени ги бендиса Аууу радости, радости вчера, па ги чепка, заоѓа, сака и да ги лиже Клуб масата отиде у ќош во трпезарија, а јас се мислам ќе заврши на таван, а може и у оглас, па бебе има простор колку сака да шета и да се тркала, а и пред очи да ни биде. И да кажам или не, ама знаете ипак од време на време иде кај непокриениот дел Наредно е вадење на рачки од комодата, ставање заштитници на ќошови и штеќери и закачување на ТВ-то на ѕид Денес иначе вторник, риба ќе се јаде, за сите ќе има, треба само да тркнеме до продавница по лепче и компири, ама ако таман ќе се прошетаме, времево топ и топло, ама не и припек и пекол. Да стане бебе и план е да крстам алишта и да пикам едни ствари во црни кеси и на таван, да си расчистам малку од тракатанци. Како ќе успеам со бебе не знам баш, ама ќе се потрудам, утре ќе се чисти тој дел па морам да прираскренам, на женчево не ми иде и таа работа да и ја оставам Треба и цвеќиња да се средуваат Терасата ми е катанга Мислев на мајка да и спомнам, ама жена од мај месец секој ден зимници прави, па да не ја прекинувам, свеки си има други обврски и пак на мене и бебе останува Туку окото си го повредив, ме боли, ми се плаче, сама се исчукав, работава ,,сам себе се убил,, Ама боли, добро е што не си го истерав Ајде да одиме да се истегнеме на кревет
Ќе почнам па кога ќе успеам ќе допишам... Втор ден кај тагесмутер... Вчера бевме заедно два часа, и денес исто ама сега излегов надвор 10 минути да видиме како ќе реагира, и кажав чао и гајле немаше, излегов гајле немаше, седам пред врата сега дете гајле нема, трча, пее, се смее. Веројатно и се здосадило 24/7 со мене па сега ужива. Тагесмутерот е ок, онака нормална германска жена иако првиот впечаток не ми беше баш ок. Уште од прв ден ни предложи работа и стан. За стан ќе почекаме, а за работата испративме CV па ќе видиме. Станот е дупло поголем, почист за иста цена како нашиот, а работата со дупло помалку саати, а дупло поголема плата. Е тоа е разликата. Македончето каде и да е гледа колку повеќе може да му наштети на земјакот, а женава од прв ден нит не знае нит не познава гледа да не издигне. Затоа нашата државичка никогаш нема напред да оди, ниту име, ниту референдум... Народот си е таков. Кучето тука огромно е и се плашам. А малава многу му се радува. Да допишам од дома... Малата заспа поточно уште ја успивам, цица. Добро поминавме. Надвор смрзнувачка е. Да пишам па после ќе исчитам се. Два дена ме боли глава, а синоќа легнав со киселини во желудник. Не сум трудна, ваљда. Ме боли вратот, грбот, нозете. Не копав, не орав, не знам што ми стана. Сега ќе пијам јако, благо турско кафе. Две кафе, едно шеќер. Повелете има за сите. Какви убави сивија пратив за мене ама никој не ми се јави. Пола излажав ама за почеток мора да се снајдам. Од една информација ќе ве поштедам да не повратите. Убав ден, убав живот! Во глобала.
Добар ден и од мене не е добар ама ај вчера го носев малиот во плоднос и таа вика вирус недела ми крена тт и синоќа ништо не ни препиша сирупот рече да го фрлам не се давало антибиотик на вирус така немало побрзо да се излечи крвна слика направивме црп и леуоцити ниски утре пак ќе правиме др крвна слика. Битно е весел си игра не плаче само денски не спие многу само што го заспав се качив да пеглам се разбуди еве го на мене спие. Ако оздравиме викендов ќе одиме кај моите да поседиме ова времево се збудали денски пекол навечер ладно камен и тоа др стандард ништо ново за фалење само за жалење
Ние бевме на контрола,темп.нема носе течи како лудо. Пауза од капките за нос,само солени смее. Вирус е треба време да мине и тоа е. Заспа малата па се спружив до неа. Сите околу болни па секој дома,и онака немав помош многу ама бар свеки за кавга ќе се качеше,сега не смее Мм се на раб.се си наоѓа др.работа.И зе журкам сама со бејбиво. Денес и помалку носе течи,се надевам за брзо ќе мине. Убав ден мајки...
Жена што дома чува дечиња. Најчесто по неколку, некогаш комбинирано со нејзините некогаш само на други родители. Има положено некои сертификати за прва помош, хигиена, има дозвола за работа, домот е приспособен(заштита во штекери, средства за чистење не се достапни и сл.). Ова скратено.
Во најпрвиот пост кога ја спомнав тагесмутерот пишав што е. Таг- ден, мутер-мајка, во нејзиниот стан чува максимум 5 деца. Се плаќа од саат. За невработени мајки како мене малку плаќа и градот, останатото ние. Речиси исто или малку поскапо е од градинка. Чува деца од 11 месеци до 6 години. Добра идеја за невработени мајки во Мк. Да се самовработат како тагесмутер.
Nie imame 4 godini i seuste nemame klub masa. Prvo bese vo decka, pa koga pravevme decka, zavrsi vo magacin kaj mm Se naviknav na poveke prostor, ne ni planiram da ja vrakam