Dobar den zencinja Prvo da go cestitam golemiot praznik na feminkite od muslimanska veroispovest Drugo pred malce stanavme so bebka pa ke pojaduvame bogami se iznaspavme denes Ajde koj e za kafe da ne pijam sama
Ете сум и јас со првото мое кафе за денес, успут направив и пита со јаболка, како блага погача де и чекам да се олади па да ја пробаме Турбо сум секој Божји ден уфффф кога ли ќе одморам како човек веќе?
Денес за ручек ќе правам печени компири. Маш ми има стомачен вирус, па за денес само тоа ќе биде ручекот. @kallias, и јас сум по цели денови на нозе. Немам ни 5 минути време да седнам да се одморам. Децава се многу немирни. Само се тепаат. Го чекам татко ми да се врати од риболов, па да го чува поголемиот син. Од двајцата ништо не можам да средам дома. Ми фали мајка ми за да ми ги чува децава. Не дочека ни да не омажи. Прерано замина.
So cetiri deca maz i dve kucenca sakam da mi e se pod konec..kakva bolest ce bese ova nemozam pojce ce poludam..so godini se macam so istoto i sekoj den si vikam od deneska ostavam se i ednas nedelno ce cistam generalno i do koga do 5 skapani min i pak istoto lek ?
И јас сум таква, сакам да ми биде се под конец. Само едно... алал да ти е тебе, јас со едно па нервози ме фаќаат. Си викам сама на себе, дај бе престани.. како божем секој ден имам гости, па да ми светка се... Само преперувам постелнина, од гарнитурата тоа... да ми мириса убаво и пеглањето ме убива, јас и за мене, за синко, за мм, постелнина.. абе се пеглам
Аууу алал да ти е жено!!! Со 4 деца - БРАВОО. И јас сум таква, ми работи умот само таму, во чистење..Ако треба нема да поручам ама ама морам да средам. Па како што има прашини по Скопјево,ако не избришеш дента може да се потпишеш другиот ден. Денес ко досадно некако. Бебево никако да заспие. Таман дремнал 5 мин ете ти го ококорен.
Сите бебиња изгледа се така, од жешкото! Мојата плус и грчеви има жива ненаспиена сум а и немам сила ич, некоја идеа за ручек што да јадам?
Супa нaпрaви сo мн зеленчук,и сaлaтa,или испечи кaкo турлитaвa све шo имaш oд зелнчук дoмa,нaпрaви пинџур,нештo пoлеснo.Јaс денес пoлнети пиперки ќе јaдaм
Majki,imate iskustvo so davanje na krv?mene hgb mu e 148 i mislam deka treba da dadam krv ama mi e misla da ne mi se vtri posle cel den pa da ne mozam malovo da si go gledam p.s nemam kirilica na mob
Се мислев лајк да ти стиснам, оти се пронаоѓам во постот...ама не е за лајк работата! А и тие проклети автоимуни заболувања доаѓаат од стрес и посебно од самокритичност! Јас денес жива ненаспана, ќерето во 2 си стана и до 6 остана будна... појма немам што и стана, првпат вака направи! Сега ја заспав цицајки, и да ја оставам во креветче веднаш ми се разбуди, наспана- чиниш цела ноќ спиела а не десет минути додека цицаше! Ај кажувајте во што им готвите на бебињата на пареа!
Вака нешто. Додаток кој се става во/врз тенџерето. @Eli23 бараше. Мислам дека купи. Ако може да помогне со конкретен дуќан за да се набави. МИГ, доењето ќе беше пречка за крводарителството. Штом не ја доиш можеш...а како би реагирала на истото не би можела да кажам. Прв пат посебно ако ти е, па и со жештините.
Ma kakvo alal da mi e ova za nikade e nee za alal sto vika mm treba da olabavis malko a si nervozna odma se fajcas za to prpalceto se ce isfrlam od doma za da nema sto da brisi..edna den se potokmi i masava da ja odnesi dolu vo vizba za da sum go stavala tajnitot vo skut i da nemalo sto da brisam posle mu vikam ami troskite posle dolu ce treba da gi metam i metlata vika ce ja isfrlam me tera da sum odela da sum setala so decava nadvor po 4_5 sati e arno de i posle noze da me bolat
@Sunshine_1979 истово што го постираше Дани го има на зелено пазарче, а веројатно и по другите (и пластичарската улица), околу 200ден е.
Cuti kolku staream tolku see vetream i noze i race mi okapaa a i dusava mi e umorna ce skinam konci i toa so se prpalce vo raka
Мене мм ми вика,ти немаш што да правиш цел ден па си зела со правосмукалката и крпата во рака. Нон стоп ме кара,и секогаш на крај вика,,немој да ми плачеш како те болат нозете после,кога не си седната на гз,,. Сега,дека синко поголем,сака да шета надвор,едвај наутро успевам да го задржам да заметам,прашина бришам само кога спие,инаку сака да ми прска со средството.... Почнав да метам еднаш во два дена,често сме надвор,дури и јадеме на воздух во двор така да дома ни е чисто. Не се оптоварувам многу,не можам детето да го оставам да плаче или да му биде досадно а јас со крпите враце.Тоа никогаш па и ако сакале бубашваби да шетаат по под.Но,затоа ручек,доручек,вечера за мм и синко секогаш има спремна на маса,никој не јаде од истото два пати . И денес денов исто како вчера...Досадно,а јас сум дежурна на улица во маало.Сепак,син ми има милост,после 17ч.излегуваме,среќа жешкото не не удира во глава Da se pocastime i nie malku!