Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И дунде мое на ехо личеше на тато. Излезе мини ми :) Еден нема да рекол дека на него личи :lol:
    Лажам! Свеки не може да се помири со тоа. Прво на неа личеше, па сега барала стари слики од мм и му праќала пред некој ден. :rofl: Секој со својот проблем (facepalm)

Добро утро. Се спремам за работа, бебе нани, мајка ми кај да е ќе дојде. Ништо не сум спремила од вчера за носење, а не смеам ни да тропам да будам бебе, па 200 на саат мислам што да натнам :)

Едвај чекам да дојде четврток! Појдеш ли на работа, одма секој ден, викенд, празник многу значи.

Отидов јас :)

На Coco31, Ano, elcezelce и 28 други им се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добро итро.
    Не дека наспана, ама станав кафе да пијам, да се подсредам, вчера така на апсаздан ме фатија па ми беше непријатно. Дадоа две минути дете да разбудам и пресоблечам и јас да се средам. Вака барем јас дс сум готова.

Дете најубаво се заигрува Само, се кога треба да спие. Голем проблем ни е спиењето. Обавезно кавга има пред спиење.
    Кога е гладно или му се спие е хиперактивно, размазено, се што не треба тогаш се прави. Дома уште на лустер не се качуваше, тука дека врзено за системот малку е ограничен но мора надгледување. :worried:
    Се заучил во последно време МАМО СЕ ПОМОЧАВ ОД СМЕА. :D И стварно гакичките малку мокри. Од кај има слушнато за вака да се опрсвдува не знам. :o А една минута пред тоа го прашувам дали му се мочка. Веке 3 ипол години има ама ете си имаме ваков мал проблем со добро образложение. Ми иде да го изедам кога кажува така. :D
    Повелете кафе и од мене. IMG_20181009_092024.jpg

На Coco31, elena.mak, Ano и 39 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Добро утро
    @galapce на здравје кафето. И јас седам со шолот во рака, се мислам од каде да почнам со работа (facepalm).
    На времето бев како спиди конзалес, сега сум ко некоја успорена снимка:x

Кога ќе ги видам одат џогираат, трчаат, си викам од каде толку енергија. Па си викам порано и јас имав, кај нив или не е дојдена оваа фаза или веќе ја надминале.
    Значи ако некој ден, ова сигурно далечна иднина, пишам дека сум била да трчам, значи ептен ми е погодено:D.
    Ни за ручек имам смислено...
    Очигледно е дека сум ненаспана, уморна и сеуште не делува кофеинов. Да се освестам, па после може и нешто попаметно ќе пишам.
    Дете вика...
    :coffee:

На Coco31, Ano, elcezelce и 29 други им се допаѓа ова.
  4. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Dobro utro!

Kafe pijam, mali so baba u dvor kuceto go zamaraat. Dete veke doruckuvase, pa ke se pustime u setnja samo da se spremime. Da odime na burek, nesto da si potkupime od market i nazad doma.
    Stivnaa guzvite, denes nikoj nema da dojde, do dusa rano e za da pocnat telefonite. Do sega imame 5 para trenerki, banjarka, corapi, igracka kosh na chicco i od drugite pari. Koga bese bebe nekolku meseci bevme prv pat kaj sveki samo na 3-4 dena,pa nikoj ne dojde na povojnica, zatoa sega vakva guzva, ama interesno e, ne se zalam. Brzo pominuvaat denovite, uste malce pa ke pocneme da stiskame kuferi za nakaj doma.

Eve gi dojdoa, odime da se spremime i da fakjame patot.

Ubav den!

На Coco31, Ano, elcezelce и 30 други им се допаѓа ова.
  5. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.875
    Допаѓања:
    28.595
    Добро утро и од мене! :yawn:
    И јас кафе пијам, турско, горко, да ме раздрма оти денов непланирено ќе биде напорен до месечината и назад:envy:. Се питам како ли ќе се органзирам. Сабајле во 6 ми стигнува порака од колешката - имаме смртен случај;(, денес си сама на работа! Жално за нив, тешко за мене деновиве ама не може ништо да се смени.
    Беба како ли ќе е без мене денес, прв пат ќе се делиме на подолго време. Ова ќе е тежок ден и за мене и за беба. :(
    ОД сабајле свеки ќе ја чува, потоа ММ ќе ја чува, за доење на работа ќе ми ја носат... не знам! :doh:

Ми треба диета жени, се здебелив , почнав да не си се допаѓам ваква... а и фризер ми треба! Морам малце да се средам, макар се немало време јас ќе треба да запнам и да си оделам време за средување. Да средам коса, да намалам 5кг, да направам еден шопинг и да се вратам старата јас:makeup:.

Стига везам а нема што да кажам, одам да се спремам!

На Coco31, tina-63, Ano и 29 други им се допаѓа ова.
  6. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @kukla21 свеки моја на слика од 2д ехо викаше плукнат мм(facepalm) така да нив не ги рачунаме:D За право синко по градба па и движење е плукнат мм, плус е плав на него е сега на лик очи, јаболчници и усни не му ги признавам мои се :!: ама бидејќи на прв поглед потсеќа на него сите ми викаат џабе сум се мачела :rofl:

На elcezelce, Chantal, Lorins и 16 други им се допаѓа ова.
  7. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Добро утро мајки.
    Синоќа сум заспала кај 10 со болки во грб, киселини од кои дури ми се лошеше и болка во едната нога, ептен слабо ја осеќав.
    Сабајле станав и ете ти пак киселини;(
    Маж зема да доручкува со дете додека јас раскренам кујна и отиде на работа.
    Компир манџа за денеска во план. Му реков на мм дека без месо ќе е бидејќи неможам да одам да купувам ама ќе отидам :) ќе го изненадам, заслужил.
    Пуштив машина една да пере, па после неа уште една со бели ќе пуштам.
    Мали само свои политики си тера. Ќе згреши нешто и одма вика Извини мама, тато нема веќе....и следниот момент пак исто:D
    Ај да станувам да одам до маркет, се надевам ќе седи во точаче малово инаку два саати ќе одиме.

На Coco31, Ano, elcezelce и 27 други им се допаѓа ова.
  8. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Добар ден се направи за нас во 8 станавме и до 9 си лежевме со јагнето мое :inlove: нон стоп е во движење не застанува на секаде чепка само за спиење застанува. Вчера заврна па престана слеговме до на езеро да ни помине време. Денес ни е во план да одиме до град кај една братучеда и таа има 2 годишна ќерка па да си поиграт и да си ги кажиме маките :D и таа е сама скоро 6 месеци мажот и замина за германија уште не може стан да најде за да ги зема и нив ајде да одам да се истуширам да се спремам и да одиме убав ден на сите :*

На Coco31, Ano, elcezelce и 24 други им се допаѓа ова.
  9. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Здраво женски,
    конечно да ви пишам. Не знам зошто, дали дека со првото не пишував таму па ни сега не ми доаѓа да пишувам во труднички муабети. Ова ми е некако мој терен :) Ѕиркам и таму чат пат ама овде ми е место. Ако случајно некоја трудница чита овде сакам да и кажам -УЖИВАЈ ;) Првата бременост е неповторливо искуство и единствено. Ако сте паметни и не се замарате со читање на глупости и барање на симптоми, непотребно споредување со други итн, итн, првата бременост е најубавото нешто на свет. Би сакала и сега да си дојдам од работа и да се стуткам во кревет, да читам книга или да изгледам пола серија во една вечер. Ама жени де...место да уживаме ние се замараме со глупости. Ееее сега би така ама нема. Кога дома дете те чека и не знаеш што попрво да фатиш, не знаеш ни точно која недела си а камо ли сите мерки од резултатите на памет :lol: Со првото ќе дојдев од работа и остатокот од денот беше тинтарење и исполнување на желби (мои), сега јас сум волшебната ламба :D Има и тоа своја убавина секако, ама некогаш ми е толку лошо и целата сум малаксана да немам сила ни да стојам, а морам. Тоа е тоа.
    Друго -есен. Не ја сакам ич. Т.е. најомразена работа на свет ми е да менувам зимска/летна гардероба. И како по некое непишано правило еден куп обврски од летото се одложени за на есен. Па така во една недела го истрчав детево на ортопед, стоматолог, офталмолог, педијатар, бев и за термини за пливање да прашувам, нешто есенска гардероба да купиме :whew: го изнамкнав секаде. Не успеав само есенски кондурчиња да најдам а пола град го свртев. Рано било, од средина на ноември ќе стигнеле (facepalm) Битно се друго од список тргнато па сега ќе си спојам празник и ке се гушкаме четри дена. Да го искористиме и последново сонце па после ќе ја мислиме како да го преживееме зимото затворени по дома :)
    Деновиве кои ги поминав дома (нели имав вишок време за размислување за битни и небитни ствари) се чудев самата на себе како може еден ден да сакам секој ден да ми е таков и да си бидам цело време дома, а друг ден едвај да чекам да отидам на работа зошто мислам дека збудалев и ѕидовите ме загушија. Изгледа некое идално решение би ми било да одам 3 дена неделно на работа :D
    Да не заборавам да упатам посебен поздрав да мајките што водат битки за здравје на дете. Капа доле за вас жени, издржете! Тука сме за утешен збор ако ништо друго.
    Мајки имајте убав ден, монотон или потполно различен од другите, каков и да е неповторлив е.
    Гушкајте си дечиња. Кој сега кој после 4 :)

На Coco31, supergirlmb, Ano и 33 други им се допаѓа ова.
  10. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Добар ден :sun:

Денес се успавме сите дома. За промена син ми нокеска само еднаш се разбути .
    Сабајле кога стана бушав во косата , па цела со локни . А бе да го изедеш :inlove:

Еве ме на работа, крадам 10 минути додека си правам нес:)

Денес ке одиме со мм на роденден кај еден другар.Без деца, жена му ќе му прави изненадување за 40ка :)Па малку ќе се дружиме со возрасни:P .
    Не знам како ке биде со син ми ,преку ден е ок со баба му и дедо му,но навечер оддамна не сме го оставиле а периодов е ептен залепен до мене.
    Во неделата влегов во вц , почна да плаче пред врата , да се тегне со маж ми. Па му отворив ,си седна на чергичето пред мене ,си ги зема играчките што се за бањање.Ги вртеше превртуваше. Па јас додека (со извинење на израз) мочав он си седеше |( Нон стоп мамка, ме бара, како да јас ќе му избегам :|
    Вчера седи кај мене во скут, гледа цртан , и одеднаш почнува да вика Мама,мама:?: ,јас му викам еее тука сум ,кај мене си . Се сврте ме погали и си продолжи со цртанот :D
    Не дека ми смета тоа што е нон стоп по мене. Баш ме топи некогаш кога ќе направи нешто:inlove: Ама сакам да е малку посамостоен за да некогаш обавам некоја обрвска низ дома. Ама ајде ќе дојде и тоа. До тогаш ќе си бидеме лепенки и ќе си уживаме:hug:

И ова го пишав пред 1 саат и еве сега стигам само да го пуштам и се вракам да доработам
    Денес денов бизи , бизи .:whew:

Убав ден :f:

На Coco31, Ano, tina-63 и 23 други им се допаѓа ова.
  11. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Здраво мами
    Ме поттикна постот од @*Лорена* . Кога бев трудна се замарав со тие мерки бројки симтоми, а мајка ми ми викаше „уживај дете, ниту една бременост нема да е убава како првата“...Не ја сфаќав, се замарав ама па и си уживав баш како што наведе лорена со серии филмови јадења спиења.... Сега секоја наредна бременост нема да е слична како првата, зашто секогаш ќе има некој друг за удоволување желби. Ама тоа е, здрави и живи да ни се....
    Што да кажам...синко кога оди во градинка ми е супер екстра, доаѓаме дома се дружиме, па рано заспива и си ноѓам време и да подсуредам и да гледам некој филм (моето омилено хоби)...и последниве вечери се некако сум фрлена на домашарски седенки со филм, сончоглед сокче...и убаво ми е.
    Пак на постот од Лорена, ме потсети летно - зимско менување и ми се стемни, ама в крај ми се стемни пред очиве....НАјтешката работа ми е значи, дај ми еден тон за пеглање ќже испеглам, ама оди натерај ме да прередам алишта....ќе те убијам. :rofl: Па и времево, не сум начисто дали е време за менување...де сонце, де дожд.
    Инаку, не сме појдени да ги видиме слониците, па викендов имам план да се шетаме со маже и синко во зоолошка. Значи уживам во заедничките шетњи. И обавезно после си седнуваме на клупа, земаме кафенце, малиот сокче и обавезно носиме ужинка од направени колачиња или тортичка некоја за синко. Уживанција.

Се си викам време е за второ дете, ама па пустото, некогапш го гледам синко и си викам, ќе можам ли да сакам олку многу пак...ЌЕ можам бе, љубовта према нив е бесконечна. Времето си лета, па кај да е ќе се убедиме во главата и за тоа. Се со лесно да мине, тоа е најбитно.

Се запишував, а работата си стои ...морам да работав, служба зове...
    До покасно ве поздравувам женички :*

На Coco31, Ano, tina-63 и 24 други им се допаѓа ова.
  12. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    33.257
    Здраво маженцата мои спијат:inlove: и јас ке му се придружам,но првин да пишам како што е ред да не ми пишите минис.

Директорот од мм ако разбери дека скоро цела недела си иди олку рано тешко него.Но што да прави кога одмор не му даваат,за сите други има,а за мм нема.Мора сам да си даде.

Мм си дојде чистеше оџак кај нас,па го викнаа во комшии кај едни стари луге да му помогне нешто.Ние со дете метевме и џогирамве...да знаев дека денеска ке чисти оџак немаше вчера да чистам.Но ако ни помина времето со дете.
    Исчистивме и си сварив кафе,да пијам додека мм беше во комшии и на крај си го истурив во ходник,дури и ѕидот го испрскав.Па чисти со сретсво ,па со водаа светна,ама ѕидот мм нека ги помини со вар.

Вчера не излеговме се уплашивме од времето,гледам сонцево е цел ден па ке одиме денес после ручек.
    Кога сум кај ручекот денес шпагети болоњезе,а за дете сарма од лист од лоза.Толку многу двајцата ја сакаме,а мм не сака ниту да ја помириса.

Деновиве ме тресе пмс,само јадам.Вчера од 5 до 10 незнам шо не изедов и пак бев гладна.Ручавме дури во 5 јајца на око,соленки јадев,чоколадо киндер(на дете му го изедов),Потоа ми текна на нешто кисело од салатата си извадив.
    Мајка ми ми се јави да кажи дека од свеки слаткото од грозје било убаво,ми беше во мисла отвирив пробав.И на крај мм вечераше кај 10 ајвар и козјо сирење и седнав две лепчиња изедов.
    Една другарка вели и цел вол да ми дадат малку ми е.Е така и јас....

На Belabelinakinder, Chantal, Coco31 и 14 други им се допаѓа ова.
  13. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    @Vennera.aa син ми е црн со црни очи. Кога се роди , свекор ми нон стоп викаше дека ке му се сменеле очите ке имал како неговите :rofl:Он е плав , ама многу плав со светло плави очи. А бебево во спореба со него беше кумур :rofl: И пред некој месец ми викаше: чекај да видам бе да не му одат накај плаво :x:rofl::rofl: Стариве значииии но комент :clap::rofl:

На Belabelinakinder, Chantal, elcezelce и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ај и јас да се пријавам. Каснам денес, ама денов турбо :sweat: Што одморив, одморив на раб изминатата недела, ама оваа веќе морам да се вратам во бубањ и тоа јако. Многу работи зависат од мене, многу проекти ме чекаат и еве цел ден се организирам што како и кога. Си сакам динамика јас, во суштина си ја сакам работата многу, ама вакви турбо денови кога не знам што попрво ме исцрпуваат. Но се се заборава кога дома ќе ме пречекаат тие насмеани очиња и запчиња што ѕиркаат од малото раширено усте :inlove: Па уште па кога ќе фати да ме гали со рачињата, ме гледа во очи и ми се смее, се топам :l:
    За бременоста кога ќе ми текне, ехеее :D Колку се притресував за се и сешто, читав и анализирав, а сега откако ја имам бебка, на раат не сум мочала, не па друго :D За втората бременост, здравје, уште сега знам дека нема да е ни приближно исто, ама се си има своја убавина. Па и убаво е да не се оптеретуваш толку со секоја ситница, па зошто вака мрднало, па што ме здоболе сега и слично.
    Дури сега стасав да пијам второ кафе, е до толку сум денес на сите страни. Па и добив сабајле, нели да биде се комплетно :devil: Сега ми е јасно зошто избувнав синоќа од нигде никаде и му се изнаразвикав на мм без причина :| После ми беше жал и сфатив дека згрешив, ама пусто его, не му се извинив. Денес го нема да пише, лут ми е, ама ќе му се извинам после лично. Знам да бидам кучка некогаш значи, ама не сум јас крива, хормоните се :tmi:
    Немам ни ручек денес, ако свеки направила нешто добро, ако не, ќе се снаоѓаме. Не сум во состојба да правам после напорниов ден.
    Ај уште малку и да фатам пат под нозе.
    Убав ден на сите :)

На mareane, Chantal, Coco31 и 18 други им се допаѓа ова.
  15. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Мене сега ми е јасно зошто децава ни се врснички хахахха
    И мене ме пречека теткицата, ама вчера :rofl:(lalala)(lalala)
    #досадномие

На elcezelce, Mari-Ja, duffi и 2 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Еве ме пак.
    Алиштата средени, прираскренато во кујна и веце, ручекот направен и 2/3 изеден:x. Како и седнавме на тавата со мм, маф сме направиле:tmi:.
    Уште алишта да качам и спружам, ама беља.
    Мм испадна и ме заклучи, а мојот клуч во ташна, ташна во плакар, а креветчето на бебушка залепен до вратата од плакар.
    Од сабајле само кенка, вика, не и е погодено. Конечно тишина, е не ми се ризикува да ја разбудам.
    @Cka како е малата?
    @Monella малиот подобар ли е?
    15.00 ќе стасаат индијанците и пак во круг. Како ништо да не сум фатила.
    Во пмс сум изгледа. Благо ми се пријаде :worried:

На Belabelinakinder, Chantal, Coco31 и 23 други им се допаѓа ова.
  17. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Еве ме пак...овој пат вознемирена;(
    Значи детево не слуша ништо. Ако ви се верува 40 минути вриштеше зошто не сум му дала да ги соблече чорапите:o и на крај заспа.
    Не ми беше толку до тоа дали ќе ги носи или не ама мора да се научи на ред, ептен некако размазено се однесува, се он како ќе сака.
    И на крај морав и по газето да го плеснам :| а ич не сакам да го удирам и да му викам, ама некогаш ме вади од такт.
    Како се справувате вие во такви ситуации?

На Chantal, VedaG10, Seline и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    2.867
    Да пишам и се паркирам до бебе да дремнам една партија , ако можам . Вчера легнав да дремнам , остај што неможев да заспијам па кога станав и главава тапан , ме болеше многу. Си дојде мм му кажав и одма ми нарави кока кола со лимон , знае само од тоа ми поминува , а јас за малку пак кетонал ќе си се напиев. (facepalm) Битно ми помина глава , излеговме вечерта го прошетавме бебе , касна набрзина и дома одма заспа значи 5 минути. Инаку за пижами облекување се бркаме низ дома , вчера го мрзеше од креветот да се помрдне.
    За денеска бебе стана во 8 , поспавме денеска , станав отидов до маркет , купив спанаќ се вратив и го миев. Мислам бебе само уште на глава не ми се качи. Го средив , ставив да се праи , бебе го фана дремка плаче ли плаче. Ајде на тераса малку луѓе си гледаше , додека да се направи ручекот и само го облеков и излеговме. Бевме поклон купувавме за блиска особа , испазаруваваме друго што ни треба и дома.
    Набрзина се наруча и го успав. Јас какао и компјутерот пред мене пишувам еден проект , уствари му помагам на мм.
    Инаку се поверојатно е дека ќе бегаме од државава. Се некако брзо ми се случува немам време да го сварам, ама накнадно повеќе ќе пишам.
    До вечер низ дома како и секој ден , ќе го изнесеме бебе на трчање и дома. Утре нов ден.
    Се радувам на четвртоков неработен , јас веќе договорив средба со двајца другари и жените па ќе видиме што ќе излезе . Се надевам мм и петок ќе го поврзи.

бебе вика. Убав ден,

На Belabelinakinder, Chantal, Coco31 и 21 други им се допаѓа ова.
  19. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    33.257
    Баш таква ситуација имав вчера.
    Ние седиме со дете на под и играме со коли,влегува свекор ми и му вели на дете" на деде лала"За телефонот.Каков тел,колку пати му се вели не и не тој дава.Ми вели ама го расплачи детето,остај го ке се смири.Кога дете почна да плачи,леле мајко,фрла,клоца,легнува на под и вика,му давам дрги играчи не и не.Го оставив и по 10 минути се смири.

На elcezelce, gjoker4e, galapce и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    После недела дена хорор, почнавме полека да се враќаме во нормала :whew:
    Еве го дете денес посвежо, си игра и трча.
    Нема веќе тт, вчера повраќаше цел ден - денес не (fingers)
    Остана уште само течната столица да се среди и готов е.

Оваа недела ќе си седи дома, нека заздрави убаво па од другата недела со нови сили ќе си ја пробаме среќата пак.
    Жал ми е што детето не правеше никаков проблем за во градинка, одеше без проблем уште од првиот ден, сега со болештините да не почна да мрцка.

Од синоќа и јас сум затната :worried:
    Нема ковче што не ме боли, ми студи, ми треба топла бања само нема кој да гледа дете, тоа после кога ќе дојде маж.
    Туку, и тој е затнат.
    Три вечери спие во дневната, да не ни пренесе и нас :^)

Штом дете е подобро ич не се жалам, ќе издржам и јас!

@danichap фала што не мислиш :hug:
    @Ava.84 видеото ми беше од голема корист :*

На Belabelinakinder, Chantal, Coco31 и 15 други им се допаѓа ова.