1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.864
    Допаѓања:
    142.589
    Буфта кашла ама барем нема темп. Вирусот бил таков. Сеа ептен разгалена. Со маж ми на ратна нога ама ќе го средам.

На Chantal, emkaemka, Mari* и 13 други им се допаѓа ова.
  2. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Добар ден на сите.
    Се надевам дека не ме заборајвте :$
    Јас си ја заборајв лозинката, па дури сега барај, пусти, прај, никако на е-маил не ми стигаше новата лозинка, Едвај ја упраив некако.
    Сакав само да ве поздравам сите.:f:
    Многу сум пропуштила знам. Ветувам дека ќе сум поактивна пак.
    Имајте убав ден !!! :l:

На Chantal, emkaemka, Mari* и 22 други им се допаѓа ова.
  3. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    34.337
    Денес само лајкувам нема што да се каже досадно ми е многу!
    :hai:.

На Chantal, emkaemka, Mari* и 17 други им се допаѓа ова.
  4. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво
    Денес денот помина некако ама не мине време.
    Малото во градинка.
    Со големиот чистевме,џогиравме.Па после бевме во град.На пица.Изрази желба.И јас радосна дека ќе јаде.Ни едно залче не стави во уста.Ни ја спакуваа за дома.
    Си поигра малку во игротеката.Немаше никој.Јас испив кафе.
    Испазарувавме за дома.И си дојдовме.
    Па бевме да го земеме пепе од градинка.Почна сам да се вика Пепе.Како се викаш?Пепе.
    Душичка.
    И пешки си дојдовме.Трчкаа до дома.
    Утре со големиот пак да провериме крв и мокрача.Се молам да бидат во ред резултатите оти стварно веќе незнам што да правам со ова мое дете.Глава ме боли страшно.
    Цело време се закачат и тепат.За иста играчка се фаќаат и очи си вадат.И јас само викам како улава а никој не ме слуша.
    Ќе му пуштам песнички на пепе мој.
    И ќе гледам филмот.
    А после ќе се треснам до големиот на спална.
    Убава ноќ,уствари мирна ноќ и лесни сништа.
    Позз...

На Belabelinakinder, Monella, Chantal и 25 други им се допаѓа ова.
  5. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    17.665
    Ние 30-40 мин бевме без струја,мали секогаш се вознемирува кога ќе снема ама овој пат изненади не испаничи он него папагалот.Душиче леташе како лудо незнаеше каде попрво на чива глава да застане.Инаку кога сме кај животинчињава толку се потресов ма се разочарав од луѓево.Па незнам кој е поголемо животно очигледно човекот најголемо.На мали му земавме кутре имаше само два месеци.Меден беше многу се сакаа.И ни беше жал да го врзуваме си шеткаше низ двор а воедно и по улици се дружеше со други кутриња.Пред некој ден се врати го приметивме не е во ред.Го отруле.Што народ сме бре.Џабе спас му немаше направивме се ама џабе.Маж вика тешко тешко да преживее тешко диши.И толку од кутрето.Срце ми се скина се убив плачејќи.Со мали многу се сакаа.Мали се спушташе по тобоган а ова ќе се стрча го пречекува доле и му рипаше се бореа.Како две мали дечиња.Денес надвор се пушта на тобоган чека да дојде кутре од некоја страна,ама нема....;(;(
    И му реков на маж,дур не направиш бокс и заградиш двор асално несакам да слушнам за кутре.Јас многу се приврзувам па после страшно ми е мака.
    Иначе ова успивањево налет.Аман.Прво да се изнаскока на спална,па кај нас врз глава,па дур му испаднат сите црви од газот охооооо процедура цела.И дур не повишам тон и не речам за две минути да си заспан ништо не правиме.
    Јас пак сама маж не е на работа ама мора да отиде на состанок и да утепа 35 км за џабе.Како што не ми се спие може и ќе го дочекам.
    Одам да пуштам некоја епизода од турските жалопојки можда и ќе ме успијат :D

На Monella, karibian, muchacha_a и 28 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Добра вечер
    Паметно немам многу да кажам ама да кажам нашето шоу од преска

Имено пред да се случи случкава како да загледав глушец позади перална да претрча ама па си велам после кај бре глушец овде барам сигурни бладам од умор, ништо изглегов од купатило натаму наваму и ојдов пак дете да бањам, го ставив и леле луѓе ко рипна глушецот у када ко почна да скита ко налудничав да се качува по црево јас почнав да цркам дете избезумено од мене него ни виде зимам дете и вриштам оно вришти од мене јас од глушецот (facepalm) среќа цела што маж беше дома па устрча тој фати со еден песник од раката демек да го удри тој го утепал и го земал и го однел и нечии китки надвор дека не знаел каде да го стави(facepalm) и ми вика го утепав ама жал ми падна (facepalm):drunk:

Шоу на векот ми беше
    Леле да бев сама ко синока не знам што ќе правев стварно не знам да го утепам нема шанси среќа што маж беше дома.

И тоа, преморени демек ке го успивам малото за да се подружиме со маж ова не сакаше да заспие па го успа него јас станав и ништо не бидна и така е скоро секоја вечер не сака да спие се успива по 1 час сам трускајки се а кога маж не е дома одма заспива (facepalm)
    И ми остана атер стварно..
    Од една страна ми фалат малку такви моменти на само..
    Период ли е што ли е се надевам дека ќе помине оти страшни сме и со успивање и со спиење не дај боже да одделиме време со маж дете баш тогаш нккогаш не заспива
    А јас така си бев намерачена да го гушнам

Ќе дојдат подобри денови се тешам :rofl::bandit:

Денов напорен бре..
    Трчи ваму трчи онаму дома ручеци сваштарии
    Дете денес јадеше во 11 ипол и вечер во 8 часот рекорд на нејадење а у меѓувреме 3 оброци фрлени(facepalm)
    Епа не можам веќе
    Плескај прави секој ден зошттооо!!!!
    А што убаво си јадеше..

Да одам да спијам ми се спие..

На Belabelinakinder, Ano, Monella и 32 други им се допаѓа ова.
  7. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.351
    Допаѓања:
    28.390
    Добра ноќ лавици.
    Немам пишано неколку дена,ама гледам и никому не сум му фалела :^)
    Ајде од мене шта пије и јаде кафана.
    Станав стрина:pizza::coffee::^::beer::d:
    Синко пресреќен го виде бебето и вика ауууу како мравка е мало и се смее дека немало заби:rofl:
    Дал да плачам ил да се смеам работава.
    Растрчани,со гости,возбудени.....

Ајварот кај мајка направен,таа моментално е кај мене на "поседок" да го варди синко дека нема кој.
    Така да ќе уживам.:makeup:
    Со маШ нешто на ратна нога сме.
    Не ми бил крив кога јас сум била со тенок фитил и мн нервозна.:punch:
    А јас другарки мои едни живци имам како магаре,мн треба за,да избувнам.
    Ама денес се прели чашата и доста е,ајде ова е муабет за др тема.Да не ве замарам.
    Туку се затна детево од нигде и никаде.Нос тече чешма,а затнат едвај дише и се удави од шлајмот што му се слева.А до после пладне супер си беше.
    Одам и ве поздравувам,ви посакувам добра ноќ.
    Јас од нервоза не верувам дека ќе склопам око ноќва.

На Ano, Monella, karibian и 33 други им се допаѓа ова.
  8. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Baba mi vika ako si budala za maz da se nerviras :D Legni si, odmori dusickata, nikoj fala nema da ti rece ;)
    Cestito vnuce i titula! Zdravo, zivo da e :l:

Jas tek sega vo krevet ke odam. Denovive godini, ogromni mi se, valjda posto cel den sum so dete i nemam obvrski da odam na rabota i da rabotam niz doma.

Spien e mali denes samo saat vreme. Edvaj izdrza do 19h pa se komirase. Eve go uste spie bez budenje za cici :)
    Mm me natera duri i da izlezeme vecerva na pijacka so drustvoto. Se vrativ jas pred eden h, a toj produzi, ama kaj i da e ke si dojde :)
    Mali sveki go cuvase i bese dog da mi zvoni ako stane. Ja nema cela vecer, i pisuvam, mi vrakja spie ne e pomesten. Iskreno cudno mi padna pa edvaj cekav da si odam doma :$ Ocekuvav da gi najdam razigrani vo dnevna, koga stvarno mali spie. Od tolku setanje, trcanje i skokanje denes, ne e ni cido sto tolku cvrsto spie.

Dodeka se sredam eve polnokj bidna, ajde da si legnam.

Dobra i mirna nokj :hug:

На Ano, Monella, karibian и 25 други им се допаѓа ова.
  9. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.351
    Допаѓања:
    28.390
    @Mari-Ja паметна била баба ти,арно си кажува,само кој да ја послуша.
    Оставам и пуштам во лер,од едно влегува од друго излегува,ама некогаш и јас имам лимит.8)
    Ќутам,траам,збирам години ама кога ќе пукнам.:@
    Ауууу бегај ми од пред очи,како темпирана бомба сум.
    Се зезам мирна и кротка сум како маченце мало ]:)
    А и ти уживај додека си на "одмор"
    Нека се бори свекрва ти со малиот.:D
    Уживај,види се со друштво,со маже и све 4 у вис :bug:
    Па се враќаме во реалноста на нашето секојдневие.
    Додека сум тука да ве прашам кој е вашиот издувен вентил???
    Јас одам во вц пуштам вода жешка тече,во вц сауна се прави,седнувам на плочки,ве читам и одмарам.
    Мм кога ќе праша каде бев?
    Перев алишта на рака :rock:

На Ano, Monella, karibian и 26 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Добро утро
    Деца во градинка јас и најмалово се пулиме. Се чуствувам како некој зависник, седам со кока колата до мене а со ниет сум и кафе да правам. Дерман не ми иде и не можам да се освестам.
    Како фурија да поминала низ куќа, не само две деца (facepalm).

Јас почнав купаќи да гледам:dance::sun:(poolparty)

Фебруар ќе се лета. Добро, не знам дали ми треба виза, немаме ниту лет ниту хотел, ама јас купаќите
    (facepalm):rofl:

Издувен вентил...
    Трговски центри и шопинг(море и онлајн:$), вкусна храна или кафе:tmi:
    Ова со најмалото, нема сама, ама среќна дека не сум со две или три :rofl:.
    Излетите со децата, сеедно, паркови, луна парк, базент.. колку и да ме исполнува нивната среќа ме исцрпуваат до максимум. Со едно само не чуствувам терет споредено кога се три(сеуште).
    За без деца заборавив како беше. Здравје, мајка кога ќе дојде, ќе имам бејбиситинг.
    Едвај чекам навечер да испаѓаме со мм. Толку фустанчиња необлечени ми стојат :tmi:.
    Детево никако да заспие. Од 05.30 ржи :@

На Ano, Monella, karibian и 37 други им се допаѓа ова.
  11. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    893
    Dobro utro majki,samo da ve pozdravam i da pocastam po edno :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: na :sun::sun::sun::)

На Ano, Monella, muchacha_a и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Добро утро!!!

Додека ве исчитам, не останува мн време да пишам и плус дека од мобилен пишувам...но реков денес ќе пишам некој збор најмногу поради Мари моја :l: @Mari*
    Со некои личности ти оди од рака муабетот, како да се знаеш 100 години ^_^

Кај нас ново е што малата почна во градинка. Не е целосно прилагодена, имала моменти и кога е тажна, кога заплакувала, но на утро ме бакнува и влегува сама. Тоа е напредок.

Додека е таму, мислев кизнај колку време ќе имам за себе. Но додека направам ручек, па машина, па хаос да средам...и на крај трчам за да ја земам.
    Битно не нашминкана не сум излегла, за до градинка, боље ишта него ништа :rofl:
    2 години шминка само купував за тек тук да ја употребам, сега и дојде редот.

Честитки на сите кои имавте и имате повод за славење и побрзо оздравување на болните дечиња.

Да ја поздравам и @Ava.84 чкртни некој збор :)

Имајте убав ден мајки.

На Ano, Monella, tina-63 и 25 други им се допаѓа ова.
  13. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.763
    Допаѓања:
    38.756
    Убав ден и од мене! Мм и синко посабајлечки во град, ќе купувале материјал, ќе го обновува неговото детско креветче за синко :) како се накани не знам и јас.
    Средена куќа од вчера, дворот исто така, ќе правам само една чорба и толкј за денес.
    Вечер час по англиски и ќе идеме ако дете не плаче кај пукањето и огнометот. Од дома е категоричен дека нема да се плаши ама знам дека ќе трауматизира таму.
    Периодов сме во дилеми, понуда за странство, за на гости кај свеки 6 недели или 3 месеци, се мислиме, правиме планови, еднаш ни се оди, два пати не :)
    Мене ме фаќа и страв заради синко, долг пат со авион, сосем различна клима, јадење, средина, и ајде на страна ред што ќе му се ремети, ексик веќе.

Се прави план и што за утре, демек празник, вајлда послеее долг период и ние ќе отидеме негде.

На Ano, Monella, vitamina и 26 други им се допаѓа ова.
  14. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Dobro utrooo!
    Masnicka fala za kafeto :)
    Dete gleda crtani i igra so kocki, jas optegnata pred tv i cekam gosti. Prijatelka so malata kaj i da e ke dojde da se izvidime. Denes rano rano pocnavme :)
    Sekogas ista prica, si odime vo sabota pa site bi vo petok da dojdat. E vo petok ne sme doma :) na frizer ke odam popladne a vecerta odime na pretstava, da ja gledam prijatelkata za prv pat vo zivotot kako glumi. Preradosna sum i edvaj cekam :) Dete ili ke spie ili ke ne ceka do 10 ipol so baba i dedo.

Vo plan e posle da se sheta, pa se nadevam uspeeme da iskocime :) vremeto e preubavo na pladne, da go iskoristime sonceto.

Izduven ventil, otkako ke zaspijam dete edno kafe i tel vo raka, mini shopping ili da se doiskaram so mm :D

Otidov da igram dete dosta bea crtani :*

Edit: @LaDyDoLl dete polesno ke podnese i pat i prilagoduvanje od tebe, ic ne mu ja misli. Taka se plasev i jas koga pocnavme da se vozime po avioni, ama bas obratno iskoci.

На Ano, Monella, tina-63 и 26 други им се допаѓа ова.
  15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.435
    Допаѓања:
    37.675
    Синоќа таман заспа малата во исто време ете го маж ѕвони дошол порано од работа. @vitamina истата приказна и јас да ја пишам. Дете го виде, се ококори и ми покажува јас да го земам во раце и да бркаме мм. Па оно кога ќе го пипне по грб мм се врти и малата се гази од смееее. Па ајде врти, врти кругови околу соба, ми се сврте. :drunk: Ајде 10, 11, 12 помина, ние капсавме дете уште трча, врти кругови. Падна едно 100 пати ама 101 многу лошо падна и се изнаплака и заспа.

Ноќеска, односно сабајле гледам дете се спушта од спална. Гледам пет часот. Станувам и јас. Оди во дневна ги зема новите чорапи и ми ги дава да и ги облечам. Ги соблеков тие што ги имаше, и ги облеков новите и малата правец на спална и се смее и ги покажува на тато чорапите и заспа.

Во шест часот плаче ги тегне чорапите. Добро и ги соблеков заспа.

Сабајле ја разбудив во 8 за да се спремиме, мислев ќе седиме еден час заедно кај тагесмутерот, еден час таа сама ама не сум разбрала добро. Јас одма се вратив, а тагесот рече ќе шетаат со количка и кучето. Малку заплака кога си отидов ама одма престана.

Претешко ми е, сакам само јас да си ја чувам 24/7. Добро и малку лажам. Кога сум пред нервен слом сакам некој да ја причува барем еден саат. Цело време ја мислам, дали е се ок. И плачам. Едвај чекам да ја земам во 10и15 и да не ја пуштам во раце.

Многу ме повредија вчера, со зборови, но ќе го премолчам тоа.

Многу ме боли главата ама од кофеин ми се тресе телово. Освен ако не сум убаво најадена па да внесам кофеин.

Убав ден!
    (heidy)

Издувен вентил: кратко време со кафе и телефон во рака во тишина, кога малата спие, мм не е дома и на некој од комшиите не му дотекне да ѕвони баш тогаш. Често не успевам да пивнам од кафето, но како оно се лади, и јас.

Последна измена: 10 октомври 2018
    На Belabelinakinder, Ano, Monella и 23 други им се допаѓа ова.
  16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Погрешна тактика Тинче :) Мрчи и карај се одма на лице место, не собирај. И откако ќе се испуцате ќе си се гушнете и побрзо поминува :)
    Јас научив веќе ништо да не собирам. Кој ми "гази на жуљ" одма му кажувам. Не се карам, но ќе преречам, опоменам, измрчам...хехе :wasntme:

А издувен вентил ми е чистење :rofl: Се з'гнувам 200 на саат за да се истрошам, да ми помине нервозата и љутината. Е после тоа може да ме расположи мал шопинг (fingers)
    Незнам што е поврзано трошењево пари со нас жениве, ама убаво ми доаѓа кога ќе потрошам пари (ако ги имам, секако) дури и кога ќе испазарам во обичен супермаркет.

Вчера имав турбо напорен ден, не седнав ни пола саат. На кратко имаше шетање бебе, носење/зимање поголемото од градинка, ручек кај свекрва (среќа тука ме поштедија од правење ручек), па дремење по лекари со двете деца, барање подарок за мекици... Стигање дома едно дете помочано до врат, друго гладно, маж се спрема да оди на мекици а јас трчам да докупам украсна кесичка, картичка и бомбоњера, дома хаос...(facepalm) Моите дојдоа тек вечерта демек да припомогнат и да не бидам сама, јас побарав помош за да можам да испеглам но ништо од пеглањето... Морав да средам хаосот и веќе да ги спремам за спиење, малото веќе напињаше. Таман успав малото, но од галамата во дневна после пола саат се разбуди. Набрзинка ја спремив големата, избркав бабата и дедото и одново успивање :(Џабе помошта ја барав кога ни се изремети редот за легнување, малото ми беше будно до 23:30!

Денес се надевам на помирен фамилијарен ден. "Викенд" за маж ми, па не ја однесов големата во градинка за да одиме на Водно, па ќе не носел на наше место на пица, да части за к-15 (fingers)

Туку во врска со мекициве сакав да пишам, незнам што е оваа нова мода со носење поклони и триста чуда кога се знаело што се носи- нешто благо. Вчера во цела таа гужва моравме и до мол да најдеме подарок, срамота било веќе само со бомбоњера да се оди :?: И стварно на човек да му падне незгодно кога ќе отиде и ќе види еден куп подароци од другите гости :tmi:
    За првата ќерка се сеќавам дека грото беа бомбоњери што добивме и 2-3 ситници за бебе.
    За вторава, освен бомбоњери добивме и алкохолни пијалоци, балони, гардероба и тракатанци за бебе... Значи непотребно сами си наметнуваме некои нови традиции :^)

На chocolade, Ano, Monella и 26 други им се допаѓа ова.
  17. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Здраво мајки!
    Да ве поздравам на кратко,да се пожалам ,се погладна и погладна станувам,се плашам веќе,не гледам дебело,дури ми велат сите баш си фит,ама вагана друго кажува.Благото ми стана најдобар другар,ко дрогираш сум:).
    Дома конечно варосано,исчистено,денес ги чекам теписите да ми ги донесат,(не дека сакам,но деца нон стоп се на под,ладно е доле). Остана уште шопингот,се чека прилив на пари:|. Па перење,пеглање бебешките и чекање на породилните болки:sweat:.
    Ова со мекициве мене искрено ми е глупо да не ме сфати некој погрешно,но тоа трошење на пари по кафани,за еден куп луѓе,што знам не ми е ок,како свадба.А мајката во болница. Ние не правевме такви славја,за првото мм си ги викнал другарите на по една пијачка,мезе нешто,а за второто ништо не направил.Рече тие пари на малиот во банка ќе му ги ставам.Бабите направија мекици,мајка ми знам по некој ден си ги викна браќа,сестри дома,исто и свекрва ми,со домашни мекици.Најјаката работа ми е што јас ни еднаш не пробав од мекиците.:^) Сега се зафркавам му викам ако е ќерка ќе ти пратам дома музика:D. Убав ден женички!

На Ano, Kitten, karibian и 24 други им се допаѓа ова.
  18. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.287
    Допаѓања:
    35.416
    Се надевал човекот мерак му било.
    А и може да сменат бебињата. Мојот син се роди со црна коса и темен тен, плукнат на татко му. Како растеше до година дена посветле и сега има плава коса и плави очи (очите додуше и во болница светли му беа) како мене. Може видел свекорот нешто такво па се понадевал.

Одамна ме нема па само да пратам гушки до сите мајки со деца кои пребродуваат тешки времиња. @mariz, @Mariangel, @galapce Храбри мајки, борци деца издржете.

Нас деновите некако стандарно ни помиунваат. Минатата недела поминавме температури, бактери ја во грло и размазенко дете. Неделава пак велгуваме во шема. Дете во градинка, мама и тато на работа. Јас имам прилично умствен труд периодов па ми треба повеќе сон ама никако да најдам време за повеќе спиење. Ај ќе биде еден убав сончев ден.

На тема кавги со маж. Имаше пред некое време едно истражување дека кај жените во брак мажите се поголем извор на стрес од децата. :)
    На тема кавги ние кога се спречкуваме се караме до крај односно додека не ја расчистиме работата, недоразбирањето и потоа смирени легнуваме. Барем до сега било така а веќе 18 години сме заедно.

На Ano, Seline, Kitten и 25 други им се допаѓа ова.
  19. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Немаше никаква шанса за да биде плав со плави очи . Ама свекор ми , сигурно од мерак го кажуваше тоа. Јас никогаш лошо не го сфатив.И до ден денес ми е само смешно и се чудам како им текнуваат тие работи . А сега веќе и он мајтап си игра со нас :D

На Chantal, duffi, elcezelce и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710

И јас како свекор ти, се надевав дека ке и осветлат очите.
    Цело време викав чеекај ќе се сменат, иако знаев дека нема шанси да дојди до толкава промена.
    Пуста желба :)
    Мн сакав да има како моите, посветли, а нејзините се темни кафеави накај црни :D

На VedaG10, Среќичка, Chantal и 5 други им се допаѓа ова.