Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.899
    Допаѓања:
    77.425
    Добро утро :hai: Деца станати рано, најадени, моментално си играат во собава со играчки... односно синко седи на нокшир и кака, дада му си игра со едно камионче :lol: Вчера вриев и се подкарав со мм, ама се тресев од некоја нервоза.. брзо се смиривме, зашто сепак и за глупост се подкаравме... и денес добииив, ете зашто сум вриела, сабајлево се ми е рамно, башка дождот убаво ми дојде мене, би сакала да врне цел ден :D Пауза направив со постов, готов бил синко, го избришав.. собава гасна комора, поради проблемот кој го има, не знаете каков мирис му имаат каките, невозможно е толку лошо да мириса, глава заболува. @Independiente и јас едни сонови што имам периодов... од језиви, појезиви, кога ке станам ноќе после страв ми е пак да презаспијам, па еден период па како станував се некои 3,5 мин до 3 :worried: Денес многу чуден сон сонував, мажи кои неможам да ги видам во лик, пееја во хор... :| Абе толку реално беше, како под прозор да ми пееја, уште појезиво се сеќавав на дел од песната кога станав, а песната мислам не постои :x Сега готово навака натака по дома и ја заборавив. Другите сонови па цели сценарија филмски... Ама кога спиеш 6,7ч, а во тие часа 4,5 пати стануваш, така е... Секогаш кога спијам на штрек, многу сонувам, а ако спијам без да станам ни еднаш, не сонувам, сонувам додуша сигурно, ама не се сеќавам.
    @blessed.an без грижи, малите се многу појаки од нас, ке помине супер и многу брзо ке се опорави. Само таа гледка кога ке те однесат на интензивна доле, цел живот нема да ја заборавиш, дај боже никој да не го доживува тоа. Како што вика @galapce не е лесно за нас, но децата се многу силни! Мене ме однесоа уште кога беше успан, за кога ке се разбуди да не се исплаши, мене да ме види прво. Сестрите доле му надуваа балонче од медицинска ракавица и нацртаа смајли :lol: Да знаеш ке биде малку понервозна од анестезијата кога ке стане, но ке помине :* Со лесно нека мине само :l:
    Отидов јас, маливе ручек ми направија, а ја сирота уште не сум доручкувала... :D Убав ден мајки :*

Прикачени фајлови:

На Mimmi39, Lorins, 24.07 и 40 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Успав дете ама кафе не пијам испив 2 од сабајле.
    Направив ручек појадувавме ручавме и еве го 12 е уште
    Маж заглавил денес ама кај да е се враќа.
    Ионака викендов ќе го легачиме оти следниот ќе одиме на пат
    Па потоа ќе дојдеме во мк.
    Шефот денес кажа наместо една недела ќе имаме повеќе плус минус 2 недели ама не планирам таму да сум до крај
    Се радувам за обврските што ќе ги имаме таму а не за идење оти идењето баш и не ми прави голем мерак
    Ама ајде ќе променеме ќе се прошетаме
    Ионака знам дека ќе се измалтретираме ќе одиме и во бугарија

Досаден денов некако ајде да видиме каква завршница ќе има
    Дете спие.. да прилегнам и јас пола час па ќе се вклучи турбото

Убав ден мајки

На Lorins, 24.07, duffi и 25 други им се допаѓа ова.
  3. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здравејте :hai:

Ние си дојдовме кај бабо и деде :)
    Само што деде е на пат па со бабо ќе си седиме цел ден .
    Сабајле рано станати , план ни беше парк ама ништо . И бевме до една игротека да се измори малку синко. И еве сега е веќе заспан . Син ми ако не се истрча и не се измори спиењето пропаѓа . Како за преку ден така и за навечер.:sweat:
    Вчера мм го прошета многу кратко ,и затоа пак се тегнеше низ стан додека заспие. До тој момент нервоза да те фати, да го искараш и со плачки да заспие . И после следи бацување цело време зошто жал ми паѓа |( А и многу сакам кога е заспан да го гмечам :rofl:
    Денес мајка готви јас ќе уживам :)
    После ќе и го оставам мали да си се почуваат а јас и мм до сити мол ќе одиме да се подновам малку . Сите фармерки ми се големи :D До тој степен да ми паѓаат ако одам подолго а не ѓи кренам :) Јеј за мене и истрајноста со диетата :nod: Ама како би лапнала една пица денес :pizza: Душава ми плаче :)
    Ај може ќе се почастам деновиве :rock:

Ќе си легнам сега со детенце ,може и јас ќе дремна малку . :emo:

Убав ден :f:

На Lorins, 24.07, duffi и 27 други им се допаѓа ова.
  4. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    @VedaG10 уф поубаво легачење нема од кај мама.... ме потсети кога и да идам Мк. најубаво ми е во мојата соба и уживам тие денови додека сме кај мајка,не дека не уживам кај свеки ама мојава "старата дома" ми враќа убави спомени од детството и тин период.:sun: е сега филинг носталгично .
    Планот за шетање ношто :wasntme: на маже му излезе нешто во последен миг,да помага на еден пријател е му целам што мене не ме викне некој два три саата да ме нема :D,прошетав деца со мајка малку заспаа саат и сега беснеат низ дома.:whew:
    инаку чекаме едни драги гости одамна се немаме видено :hug:

На Lorins, Aneta92, VedaG10 и 20 други им се допаѓа ова.
  5. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво
    Пијам кафе.
    Деца уште спијат. Од 3ч.
    Од сабајле дома си игравме па нешто пазаревме па после бевме до панаѓурот со една друга мајка и нејзиното детенце.Заедно со малото одат во градинка.Ги буткавме во точачињата а големиот одеше до мене.
    Се прошетавме си апнавме си купивме нешто и кома.
    Грло ме боли и нос се затнал па и ушите ми зујат.
    Цел месец сум болна.Како некое мало дете.
    Ја сакам тишинава.А кога ќе станат одма почнат очи да си вадат.Големиот го тепа го закачка и играчки не му дава.Понекогаш си играат ама големото е страшна работа.Не се разбира на никаков начин.Се додека не истера по негово нема да престане.Прееска рикаше оти не кажал чао на тоа детенцето.
    И сите нови играчки ги носи во детската во едно кесе убаво и си ги чува.Ни си игра со нив ни ги дава на брат му.Лудница.
    Уште нешто да смислам за јадење.
    Имајте убав ден...

На Lorins, Aneta92, 24.07 и 24 други им се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Добар ден.

Утрово напишав еден огромен пост, ама не се пратил. И добро што останал го избришав зошто беше прилично негативен.

Деновиве на работа турбо. Интензивно барам жена за мали. Има неколку кои ми ги препорачаа, па се надевам една од нив ќе е прав избор. Најмногу ми е во опција една помлада девојка/жена што има чувано кај братучедка моја, ама мора да се видиме, а и цената да видиме каква ќе може да ја договориме.

Денес бев на фризер и имам нова фризура - ем шатирана, ем шишната и одма поинаку се осеќам:makeup:. Во понеделник уште депилација имам закажано и како нов човек ќе бидам(hollest).

Во потрага сум по нормални фармерки - ова подразбира не екстра скини, со висок струк и не искинати. Засега не сум нашла ништо. Ако имате предлог пратете ме каде да купам. Дека не ми се ака по молови.

@blessed.an мајка само силно. Знам како се чувствуваш и нема потешко од моментот да предадеш дете во операциона сала, ама само позитивно и се ќе помине. Ќе остане само како лошо сеќавање. Јас заборавив на се во моментот кога го видов синко разбуден после операцијата.
    @galapce :hug: и за тебе и малото херојче. Се ќе се заврши и дај боже да биде последно.

За темата трето дете (прво второт да го направиме:lol:) веќе сум се изјаснила. Сакам три и не се сомневам дека ќе ги сакам сите. Може ќе биде тешко, ама па и срцето би ми било полно. Само некои настани од пред некој ден ме замислуваат. Мора прво нешто да го оправам мм за да не излезе да го оставам на крај:^). Ако го оправам планирам за второ да одам на пролет. А за трето, здравје боже. До второ да стигнеме прво.

Ручек денес мм спрема, јас сплескав некои здрави палачинки за синко и сега сум испружена на дневна додека синко спие и чекам ручекот да биде готов.

Да стане синко па да се удриме на тура шетање, ако не му текне на времево пак да врне. Ако не може молот да го фатиме иако ненсум баш расположена за таква гужва.

Туку ми кажаа во дуќанот на баргала во ГТЦ имало попуст. Некој да не бил скоро да каже дали вреди да тепам пат. Нешто многу сум станала тешка за по дуќани, додуша не ми се мкне дете.

Пак се распишав. Одам да пуштам некоја серија додека синко спие.

Имајте убаво попладне.:f::sun::f:

На Lorins, Aneta92, 24.07 и 27 други им се допаѓа ова.
  7. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Добро вечер :)
    За некои интересна за некои здодевна. Мене ми е здодевна:(
    На работа втора смена, дете дома нејке да спие со свекрвиштено мое. А му се спие. Којзнае како ќе издржи дури да се вратам. Неделава плодни денови па се фрливме во акција со мм за второ ама којзнае. И сепак мислам дека ако имам второ нема да го сакам како првото. :?: којзнае. Деновите ми поминуваат со брзина на светлината. Стани прави јадење шетај играј дете заспивај па пак јадење оди на работа. Или по обратен редослед. Се така монотоно. Минатиот викенд прошетавме до Крушево, е таму убаво поминавме. Чист воздух милина.
    Се токмам за еден шопинг за малава ама периодов ми е некако баш без везе. Ме мрзи за се.
    @Lolipop23 со лесно бременоста да си ја износиш.
    @galapce @blessed.an :muscle:

На Seline, Aneta92, 24.07 и 26 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Татко успива бебе, мајка се оптегнала. Ќе ја успие, ќе ми ја предаде и она се буди. И после на двобој јас и она :) победувам јас, ама 30 мин душа ми вади дур заспие. Не знам што толку се опира да спие. Се натокмив попладнево да спијам со неа и ја спуштив на кревет и очи 6 банки!

Дојде денес свеки у посета. Доволно притисок да ми крене. Де шоља не и е погодена, де мора тацна на шоља. Денес мекици правев и дојде дур јадевме со мм. Ај зеде да јаде и 2 пати станува до кујна да фрли нешто во канта. И викам што туки фрлаш?! Стави во тањирот, ќе го фрлам после. Фо толку е без осет и секогаш ме живцира кога иде. Се научила па сега и де тупори на мајка ми надвор дур го шета дунде. И тоа ќе го решам. Не дека не сакам да се гледа. И донела ж.царство и нудела. Втор пат и е. А да! Пак гледала некоја играчка, ама не знаела дали ќе ја сака дунде. (Смајли што се крсти).

@Ano оти жена? Мајка ти откажа љубов?

Сакам второ јас, ама не сега. Се си мислам не сум се израдувала доволно на ова. Ако имам второ си мислам ќе му ја земам љубовта на ова. А секогаш се замислував со 3 деца.

Бебе нани, кај да е одам и јас :)

На tina-63, karibian, Seline и 26 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Да пишам и јас.
    Спонтано си земавме пивце со маж си испековме похованици и заедно сите тројца си седнавме јас пуштив музика па со дете игравме до сега
    Сега го успивам веќе па ќе одам кај маж на уште една дружба ама знак прашалник е дали дете ќе се успие или не оти обично вака не се успива а и додека го успијам меракот ќе мине за пар муабет и уште пивце

Убава ноќ

На tina-63, Seline, Aneta92 и 21 други им се допаѓа ова.
  10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Hello мајки :hai:
    Малово од вчера со стомачен вирус. Да не звучам чудно ама денес цел ден посакував да почне и кај мене и да помине до понеделник :D ако мора да се префаќа од него. Понеделник два состаноци, не сакам да помислам да не можам да одам на работа. :| Вчера одма си заминав ко ми кажа свекрва ми дека повратил. Одма знаев дека е нешто, никогаш не повраќа ни ко бебе, ни сега. Денес скоро цел ден го прележавме и тој и јас. Се надевам утре веќе ќе е подобар.

Уште малку се ближи роденденот. Треба да почнам да спремам, да закажам игротека, да порачам торта. За ништо не ми останува време, се надевам ќе најдеме термин за кога што сакам.
    Друго не знам што да ви кажам, не се променило многу од последен пат ко пишав.

@Lolipop23 со лесно бременоста! :hug:

@blessed.an се ќе е во ред, биди силна! :l:

Добра ноќ на сите!

На tina-63, karibian, Seline и 25 други им се допаѓа ова.
  11. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Да шкртнам некој ред и да пуштаме филм, ми се спие ми се плаче ама ми недостига задоволството од изгледан добар филм, маж симнал комедија вика како за мене била па да видиме. :)
    Денов година ми се виде, мм на пладне се врати од Скопје, дете цела вечер на саат се будеше и го бараше за на крај како и вчера и денес ми се расона во 5 (facepalm)
    Кога требаше да легне си дојде мм кога се извозбуди дете како години да го нема видено па се залепи за него и цело време повторуваше види мама ете го тато, љубов :inlove:
    Е кога го фати криза за спиење околу 18ч кога збесна, незнае кај тера, само паѓаше, се лутеше, плачеше и некако истуркавме до осум кога конечно се предаде:whew:
    @kukla21 33та недела од утре, а сеуште не сум сигурна дали ќе ги сакам исто и се чувствувам како да на синко му ја ускратувам љубовта и ми се плаче иако знам дека кога ќе ја земам во раце друго ќе е и само ќе се дуплира љубовта :l: и јас би три ама незнам дали ќе се решам:D

На Chanell*, tina-63, Seline и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.384
    Допаѓања:
    8.790
    Добра вечер,
    Јас стуткана во ќебе чекам мм да измие шишињата па после одам јас да си ја испразнам машината за садови и на крај да гледаме серија е планот ако не се разбуди бебе, или ќе ми се приспие зошто мм се влече па ништо од серијата пак.
    Деновиве преморена од обидите да го заспијам синко @kukla21 значи исто. И дење и навечер иста приказна. Се приметувам дека станувам нервозна, кога се смее и пробува да си игра додека пробувам да го успијам. Неколку дена по ред дење го возиме за да заспие.
    Денес комшиката беше на кафе па кога се пожалив дека неможам да усисам од синко се понуди да го земе да завршам + и изџогирав, па утре ќе се шета место да се чисти.
    Бебе полека станува детенце, многу е интересен, само кога ви ги преспивал ноќите мислам дека би имала најдобро дете, ама... во 9 месеци една ноќ преспана цела и уште памтам колку одморена се чуствував.
    Иде маж па одам да не испадне дека јас се влечам.

На tina-63, Seline, Aneta92 и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    14.592
    Добро вечер мајки
    Како шо е редот да почастам за роденденот на синко, вчера му беше. Screenshot_2018-09-22-10-12-57-051_com.android.browser.png
    Еве ваква ни беше, само немам слика во тел од вистинската. :) Вини пу ни беше темата, сама си наместив, едноставно ама деца задоволни. Во главно убо поминавме, со мали збрки, ама не е интересно и без нив. :) Денес пак цел ден со гости, тие шо не можеа вчера да дојдат. Пред 1 сат ги испративме, го заспав бебе, средив хаосот шо се направи и конечно легнав. :whew:Реков ќе пуштам машина од бебе ама толку ми е мака да ја чекам до 12 па ќе почека до сабајле. А сигурно пак ќе стане прокиснат. :@ Значи оваа недела секое сабајле е воден. Ноќеска дури 2 пати. (facepalm) Среќа не ми се разбуди па немавме драми. Имаше еден период исто секое сабајле воден, па престана и еве го пак. :smirk: Си мислам дека е од шо пие многу вода по 2-3 шишиња. Дај му и нема осет за доста, слободно може цело да го испие. Колку шо е убаво толку и не е.
    Утре ќе шетам цел ден и за ништо нема да се замарам, зошто цела недела не сум одморена саглам. Е така. (hollest)
    Одам да си легнам, готова сум. А маж сакал да работиме на бебе бр.2. :^) Јас кажав се двоумам, ама ќе видиме, ако фати добро, ако не пак добро, ќе дојде време и за то. :lol:
    Добра ноќ :hug:

На tina-63, karibian, Seline и 24 други им се допаѓа ова.
  14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Помалата ќерка уште малце ќе е 5 месеци полни, љубовта е неизмерна но сепак колку лошо и да звучи, љубовта кон поголемата е многу понеизмерна :) Веројатно со текот на времето се засакува човек сѐ повеќе. Така беше и со големата. Посебно што со неа немав ни мајчински инстинкт на почетокот, па поинаку си го гледав детето за кое исто така ми требаше време постепено да го засакувам.
    Но и јас вака размислував како вас, не сакав да си го ускратувам времето со неа, уживавме 4 години "сами" :) И навистина, во овие 5 месеци неможам доволно да ѝ се посветам на големата, ми фали.

И јас сакав три пред да се роди второто, но реално си кажував- нека се роди првото па ќе искусам дали можам да одам на две, а потоа кога ќе се роди и второто да искусам живот со две па ќе размислам дали можам три.:D

Денес бев раат, сама со бебка која отспа 3 саати а јас не правев НИШТО :$ Дојде маж ми, ја собравме големата од кај едните баба и дедо, па отидовме кај другите баба и дедо. Ги собравме и нив и правац во омилената моја слаткарница Долче ла тераца. Се натупанив со колачи! Ваква вечера одамна не сум имала ^_^
    Одам сега да се борам со малата, да ги истрошам калориите :D

На Chanell*, tina-63, karibian и 27 други им се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.214
    Допаѓања:
    124.928
    Колку се преморив денес :( А ништо не направив посебно |(
    Дете до сега успивав па предадов на маж. Се научил дури заспива да те фаќа за уво 8-| Дури сега се предаде ....
    Денес слабо јадеше. Само доручекот и вечерата. Онака се молевме , првпат вака прави . Сабајле од такт ме извади му свикав и го фатив за увце. Му стана смешно па потоа плачки. Му исклучив цртани, тв , се... Маж се тушираше излезе и лом ме направи. После се извинуваше ама не му требаше зошто претерав и заслужив. Како можев ;(
    Он го зема да го смири , дете се тегне накај мене :doh: Кај му викав уште ме гушка ;(

Убав ден пројдовме, освен со јадењето. За вечера му ги погодив палачинките , две мавна:) И јас му украдов една, четири беа :) Се изигравме, квалитетен ден. Сабајле шеташе со мене , попладне со тато. Во кладилница го носел :envy:

Ау не ви кажав. Искачаме на врата со ранци за шетање , таман да отклучиме некој силно тропа-излегувајте пожар! Нозе ми се прескоа : ( Станот до нас . Вецето а тоа е веднаш до нашата дневна. Маж ни 5 ни 6 отиде да гаси . Јас викав пожарна дури дојде он го изгаси :bow: Страшно беше , од бољерот машината па нагоре пи зидовите :x

Пред 3,4 дена мајка ми беше со малото. Од нигде никаде на врата и дошле свекор и свекрва. Биле во овоштарникот, донеле овошје , јајца за малото . Он спиел седеле 10 мин, му оставиле 1000 ка :^) Бре бре. Ги забутав во една фиока да не ги гледам. Уште коментирале леле колку пораснал пу-пу, го заплукувале. А до вчера не збореа со мајка ми, свекрва ми де. Ни на мекици не ја повика. Без причина така решила. Немам коментар :envy:

Ќе си ставам винце , да изџогирам и се приклучувам во кревет |-)

На Chanell*, tina-63, karibian и 25 други им се допаѓа ова.
  16. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    112.721
    Вечер мајки.

Мислев и денес да ве поштедам од мојте реферати, но се предомислив :^)

Бевме кај сестра на бдеј и вселување на стан, уствари претрчавме :smirk:
    Сва среќа вчера спонтано шетајќи низ град одлучивме да поминеме со мм бидејќи знаевме да се таму и средуваат, па убаво го ѕирнав, инаку сега ништо не видов.

Термин во 20ч, а бебе во 19.45ч веќе почнува да заспива, ајде кажав во 19ч ќе дојдеме, првин без осет ме изруга, ама преќутев, за да денес порача по мајка да дојдеме и не очекува порано.
    Нормално дека не/ме очекува, за да и сервирам јадење :drunk:
    Ајде де една е сестра, ама тоа што ич не сум способна за ништо деновиве е друга песна, па напор ми се виде, башка гужва се створи, бебе кенка, ем му се спие, ем сака само во мене, ем го тегнат натаму наваму..

Сепак мислам добро ги средив тањирите, па и на бебе дозволив да полази низ станот, јеп прљаво беше ама тоа е.. каснавме колку да не сме без ич и низ врата. Уствари дури сервирав се изнајадов чајна како да не сум видела, па не сум за жалење :tmi:
    За торта и благо кажавме ќе дојдеме накнадно..

Леле во ходник во зградата кое ехо имаше (facepalm) па бебе го сети, кога рече вика, ли вика, уствари се дереше, еднаш да биде погласен и од Дунде на @kukla21 :P
    Почнаа да искачаат луѓе од становите да видат што се дешава, лифтот спор, па дур дојде вечност ми се виде и резил ме изеде :$

Бебе заспа уште во кола, па само кондури и елечи смкнав и еве спие во фармерки и јас исто. Чекам да зацврсни сон па да се пресоблечам, а он изгледа така ќе си седи :wasntme:

Станот убав, тоа што средиле е стварно убаво и со стил, обрнале внимание и на некои детали што стварно значат и даваат посебен декор, но машала баш е голем и имаат уште доста за средување.

Едно само не ми се свиѓа, уствари го сметам за жива глупост!
    Во спалната имаат мал прозор и сметале дека нема да има доволно светлина, има и засебно вц само за нив, епа едниот ѕид го направиле со стакло демек така да им иде светло, пошто во вц прозор има голем :| не е цел ѕид, пола од вц то, ама бар можеле од една страна матирано да го стават, од вц накај спална нека се гледа, ама од спална у вц бе :puke:
    А у спална што ќе им е светло е друг муабет, таму не се везе гоблени нели :mm:

Мајка веќе ја жали, многу квадратура имало кај била сестра толку ажурна, се прљаво ќе и било :rofl:
    (facepalm)

Нареден викенд ќе има ,,кратко,, славје по повод прстенот :o
    Аман и тоа чудо конечно решија да биде!

Друго што да кажам, душава ми е партал, мисливе ми се толку несредени, толку се чувствувам уморно и ненаспано што мислам некаде ќе се срушам :(

Баш ме млатна животов, таков бокс добив што повремено и воздух губам :(

Па капак на се и бебе ме зеза, се буди во сред ноќ, кака и си поигруваме час, два, можеби се заби, но се мислам од мене е вознемирен, му пренесувам, чувствува :(

Мм многу често ја употребува фразата ,,еднаш се живее,,.
    Колку само вистна има во тоа, колку само баш треба секој ден максимално да го проживееш бидејќи утре, можеби утре не ќе си тука :u:

Па во ,,таа чест,, решил мотор на 4ри тркала да купува :|
    Аман со хировиве негови!

Спомна и до Штип да сме иделе и таму нешто да видел, па јас реков важи, бирај ден сеедно ми е, само пастрмајлија да ми купиш :^)
    Не можам, едноставно не можам да се борам повеќе со неговиве испади, па ,,ако не можеш да победиш, придружи се,, нели беше паролата (facepalm)

Вчера лупнавме и една солидна плата, чизми купивме, запнал да сме имале исти, па ме натера да купам чизми од машки оддел, бидејќи од женскиот ја немаше таа боја. Не сум сигурна дека ми стојат најдобро, може дека сум висока и голема нога, па ај некако, секако широки ми се во нога, ама мм ме убеди дека термо чорапи ќе сум облекла, мисли на мене де, ладни нозе имам, па таман во зима термо и чизмите (facepalm)

Ајде со здравје да се носат 8)

Јас му купив кошула за бдеј за бебе, он не знае што сака па јас одлучив во негово име што да носи, уште панталони да земеме, знаеме од каде и кои се, само да се проба треба, кошулава онака ја симнавме од рафт и платив :smirk:

Туку вчера ме изненади, втор пат како се роди бебе купи нешто за него без да се консултира со мене 8-|
    За играчка де станува збор, ама ОК и тоа е нешто, он ни пелени, ни каша знае да одбере, уствари ни чорапи и лажиче, мислам дека не ни знае кој број носи и што се јаде :wasntme:

Најбитно бебе се прерадува, купил црв во топчиња што се врти, па бебе го треска од земја и се смее. Купил и една со музика, типки некој и искачаат животинки, па бебе ја врти наопачки и чука по неа, ајде ОК свати и дека треба да стиска и да искачаат животни, па отвори-затвори прави.

Не знам зошто ама се ми стои дека бебево ич нема да чува играчки или ги лупа или ги шутира, гмечи, фрла и треска. Подај му некое играче и одма го врти наопачки да види што има одоздола и чепка со прстињата по штрафчињата, дај му количе го врти наопаку и со прсте врти тркалата и многу нормално за брзо време ќе го фрли да види како ќе падне :drunk:

Онаа играчкана со Дајперс кога ја виде и се прерадува, но не може да ја остави да седи наредена, одма вади и расфрла прстените, па ќе земе тоа правото и лупа со него кај ќе стигне :smirk:

Леле прееска кај сестра ми, надуваа балони и бебе лазеше и ги бркаше, кога почнаа да пукаат, само слушаме пауу, првиот мислевме пукна случајно, за вториот не бевме сигурни, ама за третиот го фативме на дело, го зима и пробува да се исправи на него, нормално балончето ќе пукне и овој гајле нема иде кај друг (highfive) :tmi:

Па кога ги сретна ситнурајките што ги фрлавме за стан :tmi:

Нека е жив и здрав ама од мирно, тивко бебе ќе прерасне во багабонт, стил трај - прај 8)

Инаку за неполн месец е бдејот, ништо не сум смислила ни нарачала, уствари се помислив и да го откажам, но сепак ќе биде..

Од утре барем дури спие да направам план што како, па лека полека да реализирам..
    Ми порасна бебето, а ич не сакам :l:

Ние сме со став дека бебе ни е доволен!
    Сакаме, многу сакаме уште дечиња, уште едно, две, па и три, но по голготата само сакаме бебе да е живо и здраво, а сакаме и ние да сме живи и здрави за да го израснеме.
    Нека сум себична, но јас немам сили повторно да чекам по тие врати, немам веќе нерви за тие стресови и броење на денови и време. Не можам, едноставно не можам повторно и повторно..
    Ако удри гром во коприви тука сме посекако (fingers)

Бременоста исто ми беше еден од најстресните периоди во животов, не ми беше толку ризична, колку што јас не можев да поднесам што сум трудна :(
    Сега ниту ми недостига мешко, ниту пак му се радував дури го имав, само чекав да заврши, само чекав да земам бебе во раце, баш чекав да го извадат и да е крај :^)

Како го родив почнав повторно да дишам :l:
    Ај доста тупам :tmi:

Дури пишам ќе се раздени (facepalm)
    Нешто пред 21ч почнав (facepalm)
    Не си го ни препрочитувам постов, бидејќи ќе сватам дека се куп глупештии и ќе испобришам, а си ветив дека не ќе е за џабе типкањето!
    Па се средив јас облеков пижами, растурив коса, измив едно пет пати раце бидејќи ми трујат на салами, испив и еден литар вода и смкнав и на бебе фармерките и сега гол остана во нозете, со чопки де, таман да му натегнам пижами се подразбуди и баталив, ај топло е, се тешам или не, кој знае, ако настине ќе знам од што е (facepalm)

Убава ноќ, мирно и спокојно да наните, гушкајте силно малишани и мажиња |-)

На Chanell*, azelea, elcezelce и 32 други им се допаѓа ова.
  17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Добро вечер.

Втора тура за денес, ама во арните сум сега за разлика од утрово.

Заботавив птерска да честитам на @Lolipop23 со лесно да си ја истераш бременоста.

@kukla21 па полека откажува, а со оглед на тоа колку тешко се наоѓа жена, со време да си се фатиме за работа. Ако дојде нож под грло, приватна градинка ќе е, иако сакав барем да запролети пред да оди во таков колектив. А здравје од септември во државна ќе си оди.

@eli25 заборавив прееска да кажам. И јас сум од тие што без солзи го одби. Ниту он по мене ронеше, ниту јас. И мислам дрка прав мпмент одбрав, зошто еве веќе две недели покасно он се тресе кога че го види шишето пред спиење, што значи и за града ќе разбираше и ќе беше многу потешко понатаму.
    И одма почна да преспива по цел ноќ.
    Мене само ми е криво што барем вакцините не ги истерав додека цицаше. Ама бидна. Вакцина ако е добар, здравје боже планирам наредна недела да го носам да прими.

@Marmarin среќен нека е роденденот.

А за свекор и свекрвица што да кажам. Бевме минатиот викенд во Охрид. Кај го немаат видено 2 месеци и тешко им беше 3 дена со него (не дека им го оставив, пак јас се околу него си бев). Згора на се ми одмага за ранење. Дете си е научено сконцентрирано да си јаде, они од сите страни викаат, довикуваат, го бришат на секој залак:envy:. Ќе си пукнев. Свекор па што има еден тон на разговарање како да се расправа, мене ми прави нервоза, а не на дете. Ама ова за памет. Нареден пат сами или не одам во Ох. Убаво си барав за велигден сами да си седиме. Раат си бев.

Дете спие одамна, со маже се помазиве. Сега он се спрем за планина, а јас си куцкам по мобилниов. Ќе одам да украдам нешто благо од кујна и се мислам дали да пуштам серија или да си го фатам креветот.

А ќе заборавев да го пофалам ручекот на маже. Ептен го погоди.

И мислам го оправив маже па може да работиме на случај второ дете:rofl:.

Имајте убава ноќ.

На elcezelce, azelea, karibian и 25 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.088
    Допаѓања:
    154.723
    Гад дамн девојче само 25 имаш???? Леле имаш ти време уште 3 ако сакаш да родиш тамам големиве ќе ти помагаат. Леле дефинитивно во темава некогаш престара се чувствувам
    Ти ова го направи :o сериозно:o, браво алал да ти е. Нека и е среќен роденденот на куклата најубава, само радости да ви носи.
    А татко и тука беше :D, мм уште сега мрчи машко кога ќе и се приближи и ја гушне :D:D
    Ако ти треба контакт за агенција за посредување пиши ми.
    @galapce , @blessed.an :hug::hug: бидете силни, само да помине се како што треба. Оф можам само да замислам како ви е, јас кога лежевме во болница пкачев барабар со неа на секое боцкање за инфузија, ама силни се они, и мали се ќе заборават бргу :hug:
    Дремеме уште во спална никако да заспие зверчњ. Утре ако поспие до покасно не ја ни заспивам на пладне ептен касно заспива после тоа ноќе. Големиот со татко му во дневна тоа им е викенд ритуал а ми фали. Жал ми е некако за него ова малово е мбогу посесивно не можам да си го видам асално големоно. Преска додека спиеше она се изгушкавме и си муабетевме, му помагав околу некои работи и го приметив колку беше среќен, се гледа колку му фали внимание. Еднаш вика сакам тато да оди само со сестра ми некаде на викенд јас да седам сам со мама дома :inlove:;([/QUOTE]

На elcezelce, Chanell*, azelea и 25 други им се допаѓа ова.
  19. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Еве ме мене
    Конечно дојде и тој ден,сите заедно.
    Малата спиеше кога стасав влегов неколку пати да ја видам на крај се разбуди.
    Сонлива само ме погледна некој и рече мајкати дојде ги ококори очите срипа од креветот и ме гушна.
    Колку пораснала,и се збогатил речникот со зборови девојка станала.
    Утре и е роденден ама денеска ќе го чекаме во соодветна тема ќе ставам слика.
    Поздрав мајки нема пара што може да ја замени среќата кога си заедно со саканите.

На elcezelce, Chanell*, azelea и 40 други им се допаѓа ова.
  20. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.561
    Наѕира сонцееее може @Nikita7 ја поздравува хехе
    Добре ни дојдеее..
    Можам малото да го замислам нема поубаво нешто од мајчина прегратка :)
    Патем вечерта ја поминавме исто ко претходните три станување на секој саат немирен сон, немирно бебе. Ама ако битно се смее бебе мама ко ќе стане да ја земе во раце. Периодот е сигурна сум дек ќе помине. Малава заспа јас сварив голееееема шолја кафе. Го шмркам набрзина ко да нема да има веќе али тоа е брзам да се вратам во кревет да ја гледам да не се разбуди.
    Ве поздравувам
    Имајте убав ден

На elcezelce, Chanell*, azelea и 23 други им се допаѓа ова.