Наздравје кафенце миличка! Уф колку ти е убаво...па и со цигарче! Јас одолевам на искушението цела бременост и ќе издражам дур цица ќерето! Батериите би ги наполнила со добар 7-8 часовен сон...ама нема По сто пати ги извртев сите канали на тв, и за беља нема ништо интересно, ќе пробам да заспијам ако не ме швркне ова комарецот! Добра ноќ!
Има ли будна некоја мајка или сум само јас? Малиот ми заспа во 23:30 за во 2:30 да се разбуди и ете го абер нема за спиење. Ете и надвор почнува да се разденува, ми се спие та ми се плаче. Од кај му е силата вака ич да не спие да ми кажеше барем да си црпнев и јас па да се наполнам.
Добро утро мајки. Синоќа читај, читај и пак не успеав да ве дочитам. Нешто гледам висина, тежина...па маки, депресии, триста чуда. @danichap кај мене се разлика неполни две години и син ми добро ја прифати малата. Можеби е до карактерот, а можеби и нашиот пристап имаше некое влијание, којзнае. Кога видовме со маж ми како му е неубаво кога му ја спомнуваме, решивме да не му ја спомнуваме воопшто нему, а ги замоливме и другите да не го прашуваат за сестричката. Едноставно, да оставиме сами да течат работите и спонтано да се навикнува, без чувство на помала вредност. Да продолжи да се чувствува свој и важен како дотогаш и наместо да треба да одговори на прашањето 'што прави сестричката ' да одговори на прашањето 'што правиш '... На почетокот мене ми беше најтешко, како да изгуби доверба во мене детето...ме скрши. Ама уште првиот ден откако нѐ пуштија од болница, одма количката и надвор. Продолжив да ги правам сите активности со него како дотогаш. Се трудам максимално да им се посветам на двете иако мислам дека најтешката задача е тоа. Да се само обврските како хранење, пресоблекување, бањање, можам и 10 истовремено да гледам, ама посветување внимание е најтешкиот дел. Можеби доколку има помош од било кој би било поинаку. Јас сама со нив, малку сум им. И јас ноќеска слабо спиев. И штом подзаспиев малку одма некои кошмари и хорор филмови сонував. Па ми стана јасно оти и децава половина ноќ се будеа со плачење. @maja.mitrova супер што сте на море, само јас не мачкам толку мало бебе со крема за сончање. После 6 не се опасни зраците па мислам дека нема да е штетно да не го намачкаш.
Добро утро и од мене! Сабајле едвај се разбудив. Многу ми се спие. Го успивам помалиот син, па ќе си правам нескафе. Да ве почастам торта. Денес ми е роденден!
Среќен роденден Јас моја торта уште ја јадам,и ти си била рак и ти ли се ставаш на срце и си плачка како мене
@Nikita7, ретко се случува да заплачам. Треба нешто силно да ме потресе. А многу работи си ги ставам при срце. Такви сме ние раковите.
@SummerGirl Sreken Rodenden Dobro utro Srceto mi lupa 300 na saat za saat vreme imam termin kaj stomatolog a se plasam se nadevam bez placki ke pominime Pijam kafe bujrumte
@Mari* јас еден период имав огромен страв од забар. Коски ми се тресеа кога ќе седнев на столот. Сега немам гајле. Неделава треба и јас да одам на забар, да ставам пломба на еден заб.
@Nikita7, @Mari* и @Dzevelekova Ви благодарам за честитките. Уште денес уживам со децата. Од утре маж ми е на одмор. Ќе го дружам две недели. Ама нема да ве заборавам ни вас.
Dobro utro dragi feminki. Denes oblacen den, bolki vo polovinata me ubivaat ne znam sto da pravam sto da cinam, da zakazam za snimanje najubavo kje bide, drugo fajde nema..... Inace pogodiv deca, maz, isprativ maz so sin mi da ne mi dosagja cel den i dosadno mu e a edvaj go nateraa da izleze, em mu e dosadno po cel den doma em ne saka da izleguva od doma..cudno dete, aj kje go vidam koga kje pocne vo gradinka da odi, edvaj cekam vekje... Srekjen rodenden na rakovite, za 6 dena i jas imam rodenden, bas takvi sme kako sto opisa Nikkita pogore, placka za se, se si stavam pri srce, mnogu sum emotivna, sentimentalna, dusata za drug si ja davam, ama sakam i vozvrat, a ako ne me postuva toj sto mu se posvetuvam celosno, togas znam bukvalno i da go mrazam od tolkava ljubov sto imam prema nego. Ete taka, sega e red i jas da si napravam kafe i da si pijam so kjerka koja mi je srce mamino, bubace e, brat i ja zakaca mnogu, ne ja ostava da dise sirota, e sega sme si sami i kje si se mazime i igrame Ajde popvelete na nes cafe frape
@kallias стај кафе за мене, еве тргнувам. И така си далеку, па и ќе избегам од ова секојдневие монотоно. И ќе ти помогнам со деците Јас од денес ќе почнам после работа, полека полека да се спремам за именденот на синко. Имам точно една недела, па ќе си правам по нешто соленко, благичко и ќе замрзнувам. Вчера гости гости, еден тон, ама и јас прошетав малку. @zuto кафето беше преубаво. Или ти ептен ми го погодуваш или до чашата е Денес пак ќе тераме стандард шема, до 4 на работа, дома ручаме ние, па синко го ранам и одиме правец на автобуска Синко трча, мама одржува линија Вечер ми се најавија гости повторно , се прашувам кога ли ќе здивнам. Имајте убав ден мами
Поздрав мами. Ние стара шема синко спие во количка, јас си дремам на клупа, пијам кафе и чепкам во мобилниот. Синоќа му давав да цица ококу десет, како заспал он сум заспала и јас. Мм го префрлил во креветче и така до 6 сабајле . Јас вчера бев на забар. Мразам забар, ама најредовна сум таму. Затоа што сфатив дека колку повеќе одложувам повеќе ме кошта, тоа е. Инаку почнав со подготовки за одмор. И ај викам списоче едно. Кога по пола саат списочето стана список од 4 страни, мм се шашардиса, ми вика добро ти сакаш шлепер по нас да вози. Среќен роденден на сите што славите денес.
Prvo neka e najsrekjen rodendenot na site majki koi sum gi propustila, gledam torti i cestitki nasekade Zavcera za mene po lekari, nokjeska vo 12/1 ic nespieni sinko prv pat 39.3 TT, mu dadov daleron mu spusti na 38.5 i zaspa, vo 5 stana vreskajki gorese cel i pak visoka 39.2, mu dadov daleron i spusti malku i docekavme 8 i pravo kaj pedijatarot, deka nemaa pominato pak min 4 casa, a on so 39 TT moraa da go masiraat so alkohol da ja spustat... Detevo ne go poznavam, drugo dete, prv pat vaka mi se razboluva... Ne jade IC, place, spie celo vreme, ne si igra... A nos ne tece, ne kasla, ne kiva Dali e virus nekoj, kaj nego druga manifestacija da ima.. se gleda deka mu e tesko, go ostaviv na noze da ja namestam spalnata pocna da place i da mu doagjaat nagoni za povrakjanje Sega si nanka, kje meram pak TT... Se nadevam brzo kje pomine, ete kaj mene eden den bese samo...
Даааа Среќен да ни е на двете!!! Ракчиња а? Јас ептен сум сентиментална. И кај што треба да се смеам, јас плачам. Посилно е бе, како да станам посилна не знам. Битно годинава го добив најубавиот подарок на свет. На сите ви посакувам секоја година по нешто убаво и трајно да ви се случува Убав ден девојки!!!
@kelebeim*** @SummerGirl Среќен роденден мајки. Многу спокојни моменти со мажињата и безброј прегратки од дечињата. Мене веќе склет ме фаќа зошто тука не опекува сонце. Сите фустанчиња со мадам неизносени ќе ни останат. Мама ме теши Македонија Август-Септември ќе ни наплати сонцето, да не се жалам . Фала за сите споделени совети и искуства од мајки со две мали дечиња. Засега се само стравови и претпоставки од моја страна, не знае никој како ќе биде, но секое искуство од поискусните мајки е добредојдено.