Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Ќе ми треба неколку дена да се вратам во нормала.
    Маж да пофалам бајче е ме сака сега 5пати повеќе мислам изгледа многу сум му фалела.
    Нека потрае ...

На girl-miri, azelea, Vennera.aa и 34 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Добро утро мајчички :)

Што попрво од сабајле. Таман седнав, еве сега пак ќе чукне час за успивање. Уф!

Што се устручаваш па ти :) јас требаше дома да се затворам колку е гласно дунде. Па и кога довикува луѓе (facepalm) "Е, е, е" дур не и се сврти :) Ептен друштвена е :wasntme:
    Мене незгодно ми е само твое бебе кога ќе расплаче :$ не дека она намерно сака, напротив, од радост, ама ете, зошто да плаче бебе :$

Како почна да сака да оди ептен е страшна. Мисли може, а нозе и се тресат :rofl:

Стаса термин за спиење.

На Coco31, Lolipop23, elcezelce и 25 други им се допаѓа ова.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ми стоеше постов од синоќа, полн со негативности, ама не го пратив, избришав. Решив денес да сум позитивна.

Ај добро утро :) Денес кумови сме на крштевка, многу го сакам тоа мало човече. Најдобри другарчиња се со мојава :inlove: Како си играат кога се заедно. Уствари он само седи, помал е дека, а мојава му се качува преку глава, се пентари врз него, му седнува со газот на фаца :D(facepalm) А он па се смее пустиот :D Последен пат кога ни беа на гости, малава му го соблекла чорапчето и земала му го цуца палецот :D Леле колку сме се смееле, со солзи значи :rofl:

@kukla21 и мојава вика по сите “е, е, е” додека не и се свртат :D Во маркет или во мол само вика и се смее, гласна е многу, ама гајле ми е. Дете е. Барем не се дере да плаче, она се закача, си бара играчка, занимација. Во зара беше главна атракција пред некој ден, со сите “муабет” направи :D

Туку бебе е во страшен филм со стоење на нозе. Ништо друго не ја интересира, значи спие, заспана скроз, се подразбудува, отвара очи и одма се пентари да стои во креветче (facepalm) Веќе не ни гуга толку ко порано, порано ќе си лежеше, играчка во рака и ќе пее песни. Сега само да стои. Па и по некој чекор пушта, леле ми порасна бебка. Ќе ми прооди уште малку :inlove: Се пентари преку се и секого. Лежиме со мм на коцките, демек да ја играме, она преку нас се качува, се исправа да стои и само окезена и “е, е, е” :D Жива и здрава да ми е, амм темпераментна си е. И лази навелико, па колку е брза па. Пред некој ден во веце ми дојде :D Кај и да сум, само по мене оди, т.е по папучите мои :D

Туку ај да пратам маж да спакува поклон за после, а јас полека да де спремам. Бебе е кај баба и, сабајле ја однесовме за да можеме да се спремиме на раат. Јас ќе се спремам, туку треба и неа да ја спремам :sweat: Па не дава да ја облечеш, вика на цел глас, се буни како возрасна :o Не плаче, него баш се кара со мене :D А почни да ја соблекуваш, се клешти. Само гола да е, тртла :D

Ај отидов сега стварно :D Убав ден на сите :hug:

На Coco31, Lolipop23, elcezelce и 30 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Sexybaby86 мислев нема друго толку гласно бебе :whew: Од сите што ги знам и ги запознав покрај неа, само она е толку гласна :$
    Не сме се начекале со тебе, кој знае што би било тогаш :rofl:

На elcezelce, Vennera.aa, Mari* и 8 други им се допаѓа ова.
  5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.277
    Допаѓања:
    67.893
    Добар ден.

Малата во седум стана, јас страшна главоболка имав, земав само аналгин се напив и легнав пак, а мм стана со неа. Којзнае што ми беше, ама и ноќеска ич не спиев убаво и она само кенкаше нешто, ептен никаква ноќ.
    Кога станав направив палачинки, она сабајлето овошје само јадела, па се испорадува и ме избацува кога виде што ќе јаде. :D Ептен ги сака.

Дојде зимава, тмурна и никаква. Се мислам една табла да купам малку поголема, сака ептен да си играме школо, па ем нешто ќе си подучуваме низ игра, ем ќе помине времето. Уште зимава дома, па од следната ќе с бара градинка, голема е веќе.

@Ano јас бев од тие мајки што се изнаплакаа при одбивањето. И не, не беше ради некој драматичен ефект. Сега може малку и си се чудам на паметот, ама тогаш ми беше страшно тешко и еден од најтешките периоди воопшто. Ме погоди многу поради тоа што она не беше уште спремна, а и какво цицалче беше не знам кога воопшто ќе беше, ама јас имав проблем со градите и морав да ја одбијам. Она што многу ме болеше беше тоа што она бара нешто од мене што и е потребно, јас го имам, а намерно не и го давам. Тој момент, поради тој момент плачев. Ме гледаше со толку милни очиња, ме тегне, крева блуза, а јас не давам, измислувам изговори... хормоните пак збудалени, се беше хаос. Среќа не плачеше, инаку не знам што ќе беше и како ќе издржев. Помина со многу, многу гушкање и постојано во раце кај мене. Долго време после, со месеци бараше, после почна да вика само дека цицала. Градите мои уште и се најсигурно место.
    Затоа да, има мајки што плачат, има мајки што полесно ја поминуваат целата работа, има деца што веднаш забораваат, има такви што си памтат и си бараат долго...

За себичноста мислам веќе сме го правеле муабетот, секој нека си прави како му одговара. Имаме деца зашто ние сакаме, си исполнуваме наша желба, што пак е само по себе себично така што...

Денес попладне може ќе шетнеме негде, не знам како е по игротекиве со родендени, недела, сигурно се сите зафатени, ама ќе се јавам попладне да прашам, па ќе видиме.

Имајте убав ден, ставам едно кафе и да средам хаосот во кујна. :hai:

На Coco31, Lolipop23, elcezelce и 28 други им се допаѓа ова.
  6. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Ако ја запознаете мојава ќе видите што е викачка+плачка.
    Што дете ќе беше:|...а кога сака е шеќерче:inlove:
    И јас ја задпивам по повеќе од пола час со отпор,вриштење и солзи.
    Свртена напред и исправена како за шетање....и само пеам шшшшш а таа крева раце горе и чочек игра]:)
    Додека ја заспијам психички и физички сум уморна.
    Се мислам какво фустанче за роденден да и купам.Ако најдете нешто интересно на нетов споделете.
    Над 35се собираат само накблиските +планирани џа нареден ден колешки,другарки и комшивки...
    Најверојатно ќе биде ресторанче...Си минува времето ми порасна глувчето.
    Ние неделно затворени дома,облачно и ладно е.
    Мм замина кафе да пие јас се спружив до малава,да одморам од успивањето.
    Мирен и убав ден мајки.

На Coco31, Lolipop23, elcezelce и 30 други им се допаѓа ова.
  7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.905
    Допаѓања:
    34.134
    Добро ден мајки.

Кафе нека свари некој поздрав јас немам сила.
    Нели пред 2-3дена и пишав на Мери дека имам проблеми со вртоглавицата и марфи одма оп троп ми ја прати:drunk:
    Вчера малата кашлаше и јас само што бев задремала ме разбуди и нагло скокнав.Толку сум ги размрдала тие кристалите во средното уво и толку.
    Му викнав на мм оти беше буден земи ја ти малата не можам јас нешто ми се сврте.Продолжив и во 3 станувам и рингишпил.Не е толку страшна вртоглавицата како мене некоја панка што ме фаќа.Па жешко, па неможам да дишам:sweat:
    Мм го разбудив да ми даде Стругерон.Веќе накај 4 успеав да станам до веце:whew:Да ми е жив и здрав чичко стругерон.
    Вртоглавицата ме фаќа една до двапати годишно.Па кога бев трудна не ме фати инаку ќе умрев од страв. А кога доев леле не смеам апче.Викнавме доктор дома. Дојде човекот.Јас не мрдам не гледам .Само лежам.И др германец ми вика стани.Како бе да станам:fubar:Ќе се истурам од повраќање.Тој ми вели не неколку пати стани и ќе ти се смире.Не смееш медикамети оти доеш.Па прашања од типот дали ти се врти на лево или на десно?За страна кога ќе ме прашат е како интеграли да треба да решам.Поласаат мислам:rofl:
    Не се осмелив да станам додека тој беше тука.Ама после малата ја сакаше само мама и сакаше да цицка па морав да седнам.Станав 3-4пати и неколку пати шпирус со мента се мачкав и ми помина без апчиња(highfive)

Може па од премора ми е ова.Ама само станот го средив,перална една пуштив, денес да пеглам треба,ручек спремив и перална за садови.Не се преморив.
    А може ми е оти по сто пари ја пеам ринги ринги раја па ми се свртело:rofl:

Јас лежам, а малата и мм отидоа на лулашките.

Да станам ли да пеглам или да спијам:wasntme:

И јас ја одбив мојата со многу тешко срце.Уште ми е жал на моменти , а таа заборави за брзо.

Тема трето дете.Прво да се решам за второ па ќе кажам за трето.Порано викав не , ама сега ќе кажам ќе видиме.На сите со работат на случајот им посакувам || побрзу(fingers)Дај Боже да има полно трудници периодов:sun:

Среќен роденден на славениците.

Убав ден :f:

На Coco31, Lolipop23, elcezelce и 27 други им се допаѓа ова.
  8. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    112.721
    Ден :rain:

Само што го заспав бебе, да зацврсни сон па да му исечам нокти, вчера се испогреба кај окото, среќа не изгреба и око, кој ќе трчаше на ургентен :|

Ве читам тешко ги успивате бебки, јас не, ретко, ретко го успивам по 15-20минутки, ндка е и половина час, обично за 5минути е кома |-)
    На нозе го успивам со нишкање и пеење ,,нани, нани бебенце.. :music: ,, светло запалено и никој не смее да шушне не па да зборне :smirk:

Секако дури заспива мора да држи нешто во рака и да чепка, еве сега заспа со количе и бисквита :D

Пред скоро зборевте како се справувате надвор со бебушки.
    Јас лесно, речиси најнормално шетам и пазарам со него, не дека не закенкал, се бунел, па и плачел и викал, но најчесто е мирен. Само гледа наоколу и ако сме во маркет се тегне да пофати нешто, ако не успее мора да му подадам било што да го држи и разгледува. Не ретко сака и да го лиже предметот па е малку борба, еднаш во знак на очај дозволив, макарони беа, па извадив влажна пребришав опаковката и вратив :wasntme:
    Доколку ако успее да зграба нешто зима, разгледува и џитка, скоро на каса ги бутна сите Тик-так бомбони, го возев во нивните колички и таман и висина доби :smirk:

На кафе, сладолед, јадење идеме и поминуваме секогаш па супер.
    Пред некој ден јадевме со мм сладолед, он си играше со цефка и ми седеше во скут, ако толку се буни пуштам и цртан и си јадам, пијам кафе, он седи, чачка нешто низ раце и мирен е :)

Во количка сака да се вози, уште ако го возам по улици каде минуваат најразлични возила е баш хепи бејби, а па ако лоцира и животинки се смее на цфл глас 8)

Петокот во ЗОО ќе се подмочаше од среќа, најголем впечаток му остави слонот, козите и срните, го гледаше чудно некако Хипо, ваљда му беше чудно што гледа куп сало :wasntme:

^^вчера ми се отвори темата +/- 40 а отидов да ѕирнам кој што купил и налетав на пост од @JuLleE така слатко не сум се изнасмеала со денови :rofl:
    ,,за фустанот и тигрето,, :rofl: :rofl:

Ноќва инаку ОК мина, таман се пожалив дека ме станува во пола ноќ тој ја преспа цела (highfive)
    Кратките будење, заплакувања, нишкање и висење на цице ќе ги скокнам :yawn:

Од каде што нарачуваме често храна пред некој ден на фб ми искочи од нив пост дека имаат новитети, па нарачавме доручек и се изнајадовме :angel:
    Да стане бебе, да го намирам и него и ќе искачаме, имам една средба :l: па кај сестра на дојадување салами, кифли, руска, прсти ќе идеме, нормално и торте :^:

Убав ден, тмурно денес, ама ипак баш ништо не ми значи и не ми ги пореметува плановите, уствари и залади, па ќе шетам со нова јакна :emo:

:hai: :hug:

На Coco31, Lolipop23, JuLleE и 30 други им се допаѓа ова.
  9. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здраво :hai:
    Од дома кај нас кога ќе погледнеш надвор изгледа како да е -10 . Такво чуство имам :)
    Сакам многу есен,зима повеќе ,снег највеќе :) Што ладна особа ќе бев :rofl:
    Маж ми значи (facepalm) Излезе и му се јавувам да прашам дали врне ,ако не врне да го прошетам детево . Ми вика : не бе не врне МАЛКУ прска не е страшно ,излезете.Се спремивме двајцата со чизми за дожд,со јакни,капи . Искачам надвор врне ама ВРНЕ !:rain: оди врати го детево назад (facepalm) Па го свртев еден круг околу зграда ,го буткав под дрва да не накисне . И некако успеав после 15 мин да го однесам дома . Со нежно плачење.:whew:
    Сега спие . Јас да полежам малку .
    Ручек направив уште од сабајле ,рижото со кари и зеленчук . Омиленото на син ми.
    На син ми роденден му е во декември а веќе знам каде ќе славиме,каква тема ќе има за шекерна маса ,уште торта да одберам.А за дотерување е тоа е веќе друго:)
    Уште му ја мислам иако имам некои уникатни идеи :)

@Ano вчера и јас барав фармерки ,баш како што ти сакаш ,нигде не најдов . Има не дека нема избор ама такви нема. Згора на се јас сум висока ,сите фармерки ми се до глужд . :@ Не знам што мода ќе беше да не можеш убава фармерка да најдеш . Ако има некоја членка која е висока и знае каде има долги фармерки нека сподели . Да не бидам како поплава дома да имам (facepalm)

Среќен роденден на дечињата кои слават :party:

Убав ден на сите :f:

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.899
    Допаѓања:
    77.424
    @M&M да толку имам :wasntme:
    Добар ден и од нас, денес сме станале рано, се најадовме и сите комплет во Ситимол отидовме. Си се подновив едни фармерчиња, нозе двометарски едвај си наоѓам долги да ми се до доле :lol: Одиме сега накај дома, да одмориме некој саат па после одиме накај Велес, да си ги видиме срцките @Nikita7 и роденденката мала :inlove:
    Тек мојава да ја чуете како плаче, не плаче, вриска... а има ептен специфичен рапав зарипнат глас, сите кога ке ја слушнат ме прашуваат дали била зарипната поради болно грло :lol: Го пишував постов во кола прееска, сега веќе дома сум... така се пишува тука, на рати :D Одам едно јако кафе да си направам зашто малава пак ме зезаше ноќеска и сега само зевам... Имајте убав ден мајки :f:

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.899
    Допаѓања:
    77.424
    Се испомачив да те тагнам, не сакаше нешто! Јас од Mango зимам, денес баш земав.. кога ке влезеш во Манго, одма право тие фармерки, Soho под етикетата на фармерките пишува. Висок струк се овие, таман долги ми се. Имам уште еден пар од порано купени, само големки ми се, дека доста ослабев, но исто долги се ептен... Исто така од LTB имам што ми се таман долги. А влегов и во Levis, и таму има убави долги... но немам толку пари за таму, 6,7+ беа сите.
    Еве ги, најобични, скини, висок струк. Ептен убаво ми стојат :D имаше 3,4 боички. На сликава до глужд и се на оваа, мене ми се подолги...

Прикачени фајлови:

Последна измена: 21 октомври 2018
    На elcezelce, Independiente, Vennera.aa и 13 други им се допаѓа ова.
  12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Нема кој да ме пофали, па ај да почнам...
    Со каков елан станав...
    Средив алишта и здиплив и наредив во плакар. Ми останаа 3 маици што треба да се запеглаат, ама тек е 13ч.
    Избришав прашина.
    Пројдов со правосмукалка.
    Ги прередив алиштата на бебе.
    Раскренав, потсредив.
    Мм со џогер пројде плочки, пред тоа ја играше бебка.
    Садови измиени.
    Заеднички се направивме.
    Вредело да викнам малце, дури рече вака требало уште почесто да чистиме, ќе ми помагал. Алелуја.
    Бебе заспа, маж го пуштив со кумот да прошетаат.
    Јас седнав.
    Ручек не правам денес. Не сум до толку идеална домаќинка.
    Решивме нешто да си купиме од надвор. Давајте предлог што и од каде. Ретко нарачуваме и ич не ги знам местава од каде да нарачам храна. Пица не. Се пицосавме периодов.
    Толку убава ми е седенкава со бебе што спие до мене што не ми се мрда ни кафе да си направам.
    Времево е ужасно. Тмурно, најтмурно. Де заврнува, де не. Збеснување. Кај да се шета со 2 ипол месечно бебе??? Треба по тетки да ја носам, а сегде по некој настинат... А уште зима не почнала... Ќе збеснеме. Страв ме фаќа од зимата, уште од сега пролет со душа чекам. Се навикнав со количката по 5 - 6км на ден пешачев.
    Од утре нова недела, со неработен ден.
    Поише дружба со мажето. И гушкање.
    Кренав 4 во вис.
    А ми се пие кафе, а се мислам дека дур го сварам ќе ми стане ѕверкава моја.

Јас сум човек тежок на промени, претежок. Секоја промена мене ми е стрес, секое отстапување од 'редот' исто ми е стрес преголем. Лошо сум научена знам, ама ете таква сум. Сакам ред и правила. Е можете да замислите каков 'стрес' ми беше бебево во животот. Дури сега после 11 недели мислам дека се навикнав на ќерка ми и почнав да осеќам љубов. Ме фаќа нервозна жичка на моменти, па ме фаќа жал зашто сум нервозна. Бебе е, мало е, само за мене е врзано, душиче е. Сигурно ме сака и она мене. Ми се смешка, ама на татко и повеќе и кај него побрзо заспива.
    Љубов.
    Живот.
    Ќе ги барам моментиве назад, знам. Морам да се научам да уживам во нив. Еднаш се.
    Уживајте во денов.
    И добро и лошо да е, сега е, утре ќе се смени. Назад, стоп, напред - нема! Што и да е, зграпчете го. Сега е, утре не е.

На Coco31, Lolipop23, elcezelce и 31 други им се допаѓа ова.
  13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Среќен Роденден, голема да расте! Го добила најубавиот роденденски порадок! :hug:

На Independiente, elcezelce, azelea и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Добар ден.

Еве ме пак.
    Седам со кафе до мене наместо да пофатам да подсредам по дома. Ама не ми се мрда.

Утрово синко се успа до 8:30, па и јас со него си поспав. Убаво ми дојде. Се оогушкавме уште пола саат на спална, па станав да спремам доручек за него и кафе за мене. Морав да му пуштам цртан додека спремав доручекот, зошто тато на планина отишол.
    Јадеше дете се спремивме и на улица. Е таман стигнав до мајчин дом, почна да роси. Па рикверц количката и во капитол се пикнавме. Синко подновен со нови тренерчиња потенки, зошто се што имаме дома е подебело, а во моментов со парново кај нас и до 26 стига температурата:^).
    На враќање купив од силбо за мене пица бурек, лиснато со мак и рикверц дома. Ама додека успав бебе бурекот се олади. Како и да е не остана:D.

Благодарам на понуда, да видам прво што ќе направам со овие 3-4 што ги имам со препораки.

Туку јас немам осет, колку отприлика бараат жениве. Знам до пред извесно време по 12илјади, ама ми спомнаа дека цените отишле нагоре. И што отприлика да очекувам/барам за тие пари

:inlove:уживајте во секој заеднички момент.

Друго и незнам што да кажам. Туку ај да одам да фатам нешто низ куќава.

Имајте убав остаток од ден мајки.

Едит: да не бидам погрешно сфатена околу емоциите и доењето. Синко го одбив зошто проценив дека е прав момент. И онака цицаше само еднаш(цицнуваше) пред спиење, а ноќните станувања беа за утеха. Не цицаше, зошто осеќав дека не голта. Јас едноставно сум таква личност што го сметам тоа за природен процес - и цицањето и одбивањето и не ми падна тешко. Напротив синко сега повеќе се гали наутро со мене:inlove:

На Coco31, Lolipop23, Independiente и 27 други им се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.214
    Допаѓања:
    124.928
    И денес да се пријавам :hai:
    За дете рипче за нас ќе се пекне месо.
    Мислевме до молот, ама ме замрзе а и знам дека ќе се трошат пари :D Може попладне :)
    Убаво ми дојде дома, освен спиењето :( Од 2 до 4:30 не спиеше, место не го фаќаше , де ваму де таму, пукнавме и го спуштив во креветчето , саат време се моташе низ него и на крај заспал, кога топно уствари незнам зошто сме заспале:$ И сабајле во 6:30 :worried:

За викање , незнам може најголем "викач" да излезе:o На контроли редовно си поплакува, педијатарот стално вика овој оперски пејач ќе биде:rofl: Со сестрата стално кога ќе не видат викаат аууу кој ------ ни дошол, со сексилавиот глас:D
    Прво ми беше незгодно, сега ич не ми е гајле. Еми дете е:angel: На каса стално се вртат по нас, а и тој со неговото е,е, сите ги довикува и ако не се свртиш ќе ти свика малку појако :lol: Карактер :smirk:
    Продавници од старт нејќе. Кафичи, кафани па ич. Во скут да го седнам како Емка аууу ќе треба тепачка :yawn: И може и затоа не мимсе иде во молот оти знам што ме чека :?: Мајка ми му вика -така бе баба, нејќеш ти по продавници, нека знае мајка ти :envy:
    На викенд се со сестра ми и само ми праќаат слики , не се фер :doh: Додуша ме викаа и мене може требаше да одам :?:

Маж го поправа долче густото, нејќе не пушта кафе, вика каменец имало , го отвори скроз, трпезаријата работилница е. Јас отворив тегле лино лада со лешници, дете ќе спие уште саат и пол минимум, ручекот чекам :)

Чао мајки :f:

На Coco31, Lolipop23, Independiente и 24 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ако е каменец копчето за вклучување од зелено станува како жолто :)

На TeddyGrey и eli25 им се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.214
    Допаѓања:
    124.928
    Епа не е тоа :( Чаре? Не го оправи цел ден го прави :envy:

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не сум имала мака, освен за каменец, ама тоа редовно чистам. Со иглучката да видите да не е затнато.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.214
    Допаѓања:
    124.928
    Пробавме не. А почна и да тече вода :(

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    @Nikita7 браво. Конечно заедно сте си друго и не е битно.
    А може оддалечувањето со маж ти решило и многу проблеми оти понекогаш е убаво човек да се оддалечи за да свати и воочи битно одлуки за живот
    Се најдобро ви посакувам ;*

Среќен роденден на ќеркичката на @SofiMar_ права кукла е да ви е жива и здрава
    Мн убава тортата и ја би едно парче
    И на сите други успат праќам :hug:

@blessed.an знам дека со малиот се намачи за спиење како е сега?
    Со добро и лесно да пребродите и ова со керкичката па да следат поубави денови :hug:
    Исто и испраќам подршка и на @galapce од како сум на форумов ја читам и сакам да ја читам :hug:

@Mariangel ја нема :hug:

И уште куп други членови како @fairy88 и мн други што не им знам ник :hug:

Денов ко година. Денес бааги залади попладне со силен ветер а таман се токмевме да идеме в парк ама ништо..
    Тркнавме до лидл и се забавуваме дома па и одмаравме некое време сите
    Убаво ми дојде денов..
    Ми фалат само понекогаш прегратките од маж и гледањето на некој филм стуткани заедно:inlove: ама и вака не е лошо си има магија со сите 3 јца.

Да ви кажам право ми се спие и се порано се легнувам денес дури каснам.
    Ќе одам да се стуткам до нив ..ладно е...

А да, ќе одам да се испитам кога тогаш. Можам и тука ама немам сеуште документи.
    Јас тука бев задоволна порано од здраатвото и од матичниот
    Крвни слики секогаш ми давал упут да правам лекови исто така други прегледи исто така сега ќе видиме како ќе е овде :).

Убава ноќ

На Coco31, Mari*, Lolipop23 и 27 други им се допаѓа ова.