Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.351
    Допаѓања:
    28.390
    Добар ден.
    Не сум пишала една светлосна година.:$
    Ве читам секој ден,ама само што почнувам да пишувам ми излегува нешто оставам постот,после бришам,па пак од ново и на крај се откажувам.
    Јас на раб,синко и маже дома се вардат.Мм е трета смена неделава.
    Верувале или не измрзнав,камен ми е на работа сеуште немам никакво греење.:(
    Ме изнасмеал синко пред некој ден,со солзи сум се смеела а тој се чуди што ми е.
    Бевме до кај јатрва ми,и ајде ритуал ќе го капат бебето и син ми и тој да присуствувал.
    Гледа,гледа и почнува да се смешка,го прашуваме што му е.
    Баш горд вика моето к*ре е поголемо,на бато му е помало.
    И свекрва ми му вика е како не.
    И мојов ко од пушка,да бабо да вака си го фаќам и ми расте големо после пак си се смалува.:rofl:
    Зини земјо и голтни ме,е работава.
    Стварно незз од каде му текнуваат вакви работи.

Не можам да сватам,како луѓево си дозволуваат да навлегуваат во туѓа интима.
    Од како се породи јатрва ми,нема некој уз честитките да ми се замеша зошто сеуште сме немале второ дете,па време било,па првото веќе било големо.
    Игнорирам и не одговарам,а свекрва ми им вика сака ќерка а и пресметавме на еден каледнар дека дури во 2020 ќе има ќерка,па така до тогаш не очекувајте.:drunk:
    Мн пишав,ништо паметно.
    Ајде да ве поздравам и да ви посакам убав ден.
    И германката @Mari* да посвети малку повеќе внимание на себе,бидејќи ќе јаде :punch:

На 24.07, Monella, Lolipop23 и 32 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Добар ден
    Надвор де сонце грееше де облачно сега тмурно и темно а дожд сеуште нема
    Бевме до маркет па до парк на кратко и се вративме ми беше страв да не заврне како да олуја се спремаше некоја
    Маж на терен
    Ние по дома ќе се забављаме у план ми е да излеземе и попосле ако не врне ама изгледа домче ќе си поседеме денес
    Детево огромна љубов ми е па чат пат ко што го гледам и солза си пролевам од љубовта најверојатно ми е до есенската мечанхолија
    Ме фатила и не ме пушта никако
    А надвор бајки..
    Се е така убаво..

Среќна сум и заблагодарувам господ за се ..
    Од друга страна мајка секогаш има грижи, мир на денешницава нема
    Утре петок, пројде уште една недела
    Нека е на арно
    Дете спие а јас одмарам до него

Веќе не знам ни што за ручек ни што за вечера ни на мене ни на него кога маж не е дома не правам за мене само за него
    Ај ќе мине и денов

Поздрав

На 24.07, Monella, Lolipop23 и 26 други им се допаѓа ова.
  3. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Добар ден и од мене :)

Цицалчево до мене легнато, држи цицка во уста и спие:|
    Многу цврсто е заспана, ама сега не дај Боже да треба до тоалет да станам да одам, одма ќе се разбуди и освежи :^)
    Дајте бе чаре, како да спие сама ?
    Ни денски, ни навечер!
    Ако не сум до неа не преспива ни 5мин:(
    Навечер се туткаме тројцата на спална, а златно креветче за украс ни стои.
    Мм па кога ќе рече “МОРА да ја учиш во креветче”!
    Е како тоа мора, кога не сака? :envy:
    Ами кога ќе бидеме четворица? Ќе треба дупло поголема спална да бараме:D
    Уште сега за второ и трето размислувам:P
    Сакам,многу сакам:inlove:
    Прво на ова да се израдуваме, па после 3-4години ќе прошириме фамилија, I hope so:angel:

Сабајлево дури спиеше малата искористив 20мин колку да подраскренам,пребришав прашина,пуштив машини да вртат, и сега ќе се излежавам.

Периодов и кај мене е ужас..
    Дома тензии, нешто наназад им оди во бизнисот, никако напред да тргне:(
    Се мислам уште што не чека,што ли следно ќе се случи..
    Од лошо полошо.
    Ај ќе биде подобро.. некогаш. :*:

На 24.07, Monella, Lolipop23 и 27 други им се допаѓа ова.
  4. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Добар ден!

Малата конечно заспа, битка се бие деновиве со тоа спиење и не само ден туку и навечер не сака да спие. Незнам што фаза ќе беше ова, ама неподносливо станува. Вчера вечер ја избањавме и како и секогаш ајде на спиење и јас седам со неа дури не заспие, леле луѓе од 21 до 00 се успивавме. Ти вели спиј тоа приказни си раскажува. Епа цркнав. Едно време сопругот дојде вели ајде да се смениме оди бањај се оти тоа планирав откако ќе заспие, отидов и гасам тушот слушам мами, мами, мами, леле ќе се онесвестев под тушот мислам:@

Еве ја и сега иста песна, прво ме тераше да и ги соблечам чорапите ќе спиела, оти тоа и е навика пред секое спиење ме тера да и ги соблекувам, после 40 минути вртење по спална и текна мама бече чапи неке спика. Епа пукнав, нека сум лоша мајка и пуштив на тв песнички и влегов во кујна ручек да спремам.

Кога не ете ја и неа се напика до мене во кујна. Вади едно, треска друго, влече шишиња, дај вода, дај грозје, дај банане:sweat: И не дека ги јаде туку само да ми одзема внимание а гледам ги оставила значи не е гладна. После некопе време гледам тивко, се заигра со шишињата си велам, јас пржам ли пржам тоа месото кога се вртам таа си јаде бисквити од кантата за ѓубре. Ги бев фрлила оти како омекнати беа некако. Па уште си прави мнјам мнјам и се смее. Не и е прв пат да вади од кантата и да јаде среќа што бргу реагирам.Дури ставив да се пече уште триста будалаштини изведе. Ако ова личи на ручек значи добро ќе биде, инаку мусака правев, среќа па не е нешто комплицирано.

Се расприкажав јас, таман дури напишам ќе ми се олади какаото баш за пиење ќе стаса. Уште малку и маж ќе стаса, дојде ли 15 часот си велам толку му проаѓа работниот ден кај и да е. А палавката не да му се радува, па тоа се фешти кога го здогледува на врата.

Убав ден на сите.

На 24.07, Monella, Lolipop23 и 26 други им се допаѓа ова.
  5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.277
    Допаѓања:
    67.893
    :hai:

Пијам кафе на раат, малата ја однесов кај баба и дедо да си поигра. Фала богу почна да сака да седи таму по еден саат, инаку само со мене и татко и.

Читам еден текст прееска за тоа како родителите од секогаш ги игнорирале децата и телефоните се само најновиот изум кој ни помага во тоа. Како уште од праисторија се игнорирани децата поради тоа што морало да се преживее и не можело толку внимание на деца да се обрнува. Понатаму само еволуирало игнорирањето. И колку е тоа точно. Ми смета многу постојаното осудување на денешните родители. Од сите страни. А заборавиле нашите како пораснале, а како потоа не пораснале и нас. Моите никогаш не поминувале толку време колку што јас сега поминувам со моето дете. Туку беше школо, па низ врата и со саати не знаат каде си додека не дојдеш за јадење. Сега така да оставиш дете којзнае што ќе се случи. Порано немале телефони, ама имаа телевизија на која имаше шпански серии и тогаш не смеевме да писнеме. Мама седнува гледа серии и мир во куќа, кој што сака нека прави. За вести па кога имаше да не кажувам. Денес колку повеќе се потресуваме за се и сешто, толку повеќе сме осудувани. Си се дрзнал на игралиште телефон да извадиш? Си ги тргнал очите минутка од детето? Трагедија. Или пак овие денешниве родители само бдеат над децата, не ги оставаат да дишат. Средина нема изгледа и како да се сврти работата пак не чиниме. Сте добиле ли критика од нигде никаде од непознати луѓе? Јас да. Зашто сум и дала да гризе нешто, што беше измиено од дома. Или зашто не су ставила на количката некаква мрежа, а ја возам низ прашина. Ова помала кога беше. Зашто градов е пречист, па до таа една прашина дошло.
    Се изнервирав нешто прееска, па да се излуфтирам тука со мислите.

Малата нај не ме слуша кога сум нервозна и знам да викнам. Тогаш како да си ја губиме конекцијата на која толку работам и не допирам до неа. Па се обидувам да се смирам, трезвено да и објаснам зашто ме налутила и зашто нешто не смее да се прави. Дури тогаш и двете се смируваме, ме гушка и ми вика добро мама.

Ме нервира многу кога трча низ маркет и ќе ја изгубам за секунда од вид. Па и реков, ако бегаш од мене ќе те земе некој чичко и ќе те однесе. Зашто нели, не е далеку од вистината. И сега само ми дава раче заедно да шетаме и ми вика нејќам лош чичко да ме однесе. Може ја исплашив, ама подобро така отколку да ја изгубам некаде во некоја гужва. Немам обичај да ја лажам, освен ако не е така. На пример, ако не седиш врзана во седиштето ќе не сопре полицијата и ќе ни пише казна. Што е нели, точно. Гледам да и давам разумни причини да знае какви последици имаат нејзините постапки. Зашто нели, секоја постапка си има своја последица на светов.

И така малку во преиспитување сум периодов, што правам како што треба, што не, па се нервирам што толку му ја мислам, па после си викам не му ја мислам доволно. Морам да се ослободам малку и повеќе да уживам. Да уживам во насмевката со која ме буди насабајле. Ме бацува и ми се смее тоооооолку широко, и одма вика ајде да си игаме. Да уживам во постојаните бакнежи, во игрите наши, во нејзиното детство.

@galapce :hug:
    Среќни родендени на сите малечки и на сите мајки, постојано мислам да ве тагнам, ама на крајот секогаш ми бега мислата кога ќе седнам да пишам пост.
    Имајте сите убав ден и убава вечер. Со помалку стресови.

На 24.07, Independiente, Monella и 38 други им се допаѓа ова.
  6. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Ооо мајки едвај чекам нова година само ради беба...Поради неа ќе земеме и поголема елка и плус пакетчиња ќе добива :Dмама и тато ќе ги јадат:rofl:..
    Бебуш заспа на мом рамени чекам сонче убо да ја фатит и да ја транспортирам во креветче..
    Денес турбо денов реков ќе идам по продавници да видам нешо да се подновам ама нишо не ми фати око...
    Бебка утре ќе ја носиме на роденден во игротека и прв пат ќе и облечам фустанче хахахаха ич не ми е кејф ама морат чест да напрајме...

На 24.07, Independiente, Lolipop23 и 26 други им се допаѓа ова.
  7. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.384
    Допаѓања:
    8.790
    Здраво!
    Дете заспа еве го врз мене, да утврди па ќе го спуштам во креветче, а таму колку долго ќе биде незнам.
    Се запрашав дали можеби многу се жалиме од детето, цело време од блиската околина му се обрајкаат со: ма што се жалат овие од тебе па ти си супер. Јас мислам дека сега и стално кажувам како е супер освен ноќе што не спие добро, многу се буди и не спие во креветче. Дури и добив коментар како јас сум си крива требало да го научам кога беше помал. Ме извади од такт коментарот ама се воздржав и не вратив со иста мера, а имав што да кажам.
    Едвај чекам викенд, само уште се мислам дали да се шета или ако е лошо времето да направиме една генералка дома, да го искористам мм. Следниот викенд секако е испланиран за подалечно шетање, па овој може да се среди станот.
    Убава вечер на сите

На 24.07, Lolipop23, Ano и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Јас на сите им зборвам во суперлативи за беба .ма нек пукну
    .не им полнам душичките празни

На majicka, mimiiiii, elcezelce и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    3.555
    Прашање кое што ме мачи хахахаха
    Бебе е во фаза кога се фаќа, фрла па можам да замислам со елката за Нова година што ќе биде. Тогаш ќе биде скоро 14 месеци. Како ги заштитувавте елките? Реално се мислам и дали да китам елка, тој сеуште нема да разбира а ние да се поштедиме од нервози. Lol

На 24.07, Independiente, emkaemka и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    14.592
    Одамна не сум пишала овде. А и шо ќе кажам. Изгледа кај сите есенсково време негативно влијае.
    Ме обземаат некои емоции, размислувам за се и сешто, се нервирам за глупости, па после си плачам, па ќе се смејам и така, хормони лудуваат. :doh: Па ќе му се скарам на мм за глупост, или ќе му се испонашам ко идиотка и после плачам зш ми е криво. (facepalm) Ама жена то е, за се нешто се секира, прави планови, распореди, трчај да е се на време, и на крај од денот преуморни не можеме да спиеме, а сабајле сме на работа. :worried: И уште кога ќе ми рече, уживај, ќе средиме, многу се замараш. :@
    Вистина им е лесно на маживе, единствено замарање им е да одат на работа и да го чуваат детето ако мајката не може. Сѐ измеѓу нема потреба. |(
    Ете си кажав.

Бебе спие веќе 1 сат, јас се стуткав во ќебево и не ми се мрда, а му ветив на маж тост додека си дојде од работа да е готов. Ќе станам шо да прам друго. :)
    Вчера славевме 5 години заедно. Ама касно си дојде и ми вети вечера некој нареден ден. :inlove:
    И од се најубо јас влегов во fight mode и ја оплескав работата. Па малово се разбуди и 2 сати го нишав да презаспие, за тоа време и маж си заспа и јас се изнервирав зш не се искарав доволно. (facepalm) Е вечерва не прам така, жими се. :shake: Ќе си го пречекам со тост и јогурт и некој филм, стварно претерав со глупирање. :smirk:
    Ништо не кажав паметно :rofl:
    Одам да го спремам тостерот, ајде кој е за. :)
    Добра ноќ мами (highfive)

На 24.07, Independiente, Monella и 24 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Добра вечер
    Ние денес закаснавме со спиење па јас уште будна сум невообичаено за мене, сега ми се затна судоперот во кујна од гриз, ставив киселини и замириса страшно затворив врата и се откажав од од затнување утре маж кога ќе слушне пак ќе се изнервира дека некна од затнуваше вц заради моја вина сега пак (facepalm)

Денес се прошетавме, па покасно го заспав попладне и вечерта до 10 ја седевме па се бањавме игравме и така
    Има едни играчки многу убави ама се за поголемки дечиња па му ги чувам за кога ќе потпорасне преска му ги извадов да ги гледа и се заинтересира, почна да си игра (fingers) не верував дека ова ќе го кажам ама ете.. по малку по малку држи внимание па сакав преска да одиме тука до еден маркет да му купам нешто ново ама дека беше веќе касно пред стемнување оставив за утре да одиме и така.

Маж на терен ние се испозабављавме по дома и на спиење, ајде да видиме утре дали ќе е така убав денов како денес :l:
    Вклучив за прв пат парно преска, вечерињата и тоа како се ладни а пладнињата топли..

:hug::sun:

На 24.07, Independiente, Monella и 26 други им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.899
    Допаѓања:
    77.423
    Мојава се разбира од Не, кога ке и речам за било што не, не го чепка... или оди намерно да ме провоцира, се врти ме гледа мене и стои до тоа што не смее да го чепне и се смее и сама вика Неееее... се надевам и со елката ке биде вака :rofl: А минатата голема елка купив... за превртување нема шанса да ми ја преврти, ама може ке краде од лампионите :D Со синко мака не сум имала, интересна му беше по 2,3 дена и после не ја ни приметуваше :lol: Ама првата нова година беше бебе 9м и не лазеше... А втората веќе беше 1год и 9м. Ке видиме со дада му како ке биде, ама нема шанса да не китам :D

На 24.07, Independiente, Lolipop23 и 24 други им се допаѓа ова.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.008
    Допаѓања:
    13.824
    И мене тоа ме мачи. И јас се мислам дали да китам, а и бааѓи е голема. :D Ама,пак, без елка ми е без везе Нова година.

На Independiente, emkaemka, Chantal и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    14.592
    Ние се зафркаваме оваа година елката до пола ќе ја китиме. :rofl: Ептен ни е кејф да си украсиме, особено на мм, ама ќе видиме како ќе е, тогаш малово ќе е 1 и 3 месеци, па уште ако прооди до тогаш сигурно ќе чепка. Ако не, на таван обеси ја, ем модерно и помалку место зафаќа, па и нема да чепка. :rofl:

На galapce, Independiente, tina-63 и 15 други им се допаѓа ова.
  15. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.374
    Допаѓања:
    5.848
    Не знам колкаво ти е, но да не е скок во развој. Да не имала нејкоја промена, тргнала во градинка или слично. Инаку, за добар и лесен сон, најубаво е да не се заигрува многу непосредно пред спиење, некои полесни активности што не ја дразнат многу

На Vennera.aa, Poppins, Sandrin4 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.893
    Допаѓања:
    34.333
    :hai:
    Ладно бре жени се смрзнав ова утро....не дека вчерашното беше подбро и тогаш смрзнав.
    Носот ми тече грло ме гребе...Синко е сега за сега подобар нека остане на тоа.
    Недела планирам да го носам во зоолошка дај боже да не е ладно инаку ништо нема да видиме понеделник планирам до Бг да одам со него да потрошам некој денар де не за друго.
    Маш ќе дојде на два три дена само колку да не подлаже и така секој ден се е исто се вртиме во круг.
    Туку пред некој период Џокерче беше пишала за комшиите како уживале во пружањето на алишта да ме види мене како јас си се влечкам па дури и боја бирам на штипка дали ќе одговара со алиштата што ги пружам гарант ќе рече оваа е луда :rofl: толку време трошам на тоа што дури се занесувам како изгледаат од страна и дали е се тип топ постелано. :nod::nod::nod:.
    Денес на дневен ред кола во перална на детално чистење оти е :puke:.
    Банка.
    Шетање со Синко.
    Маркет.
    И дома една убава генералка да удрам .
    ИИ да и вц да го светнам ( оти ми е досадно по некогаш).
    Петок денес а ?
    Епа убав викенд имајте мајчички.
    download.jpg
    Патем повелете на кафе го заборавив горе да го прво него понудам има за сте.
    @Ava.84 :hug: за тебе сваќе и за снајка.

На 24.07, galapce, Independiente и 33 други им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Добра вечер мајки
    Две од три спијат, уште мм да ја успие големата и сме го шкртнале денот.

Ме замисли @RainBow со нејзиниот пост.
    Делот со осуди кон мајките. Мислам дека никогаш не се осудувало толку како што е денес. Можеби медиумите си го прават своето па преку овој и сличните начини на комуникација луѓето се далеку поотворени при искажување на сопствените мислења и истите се достапни до поширока маса на народ.
    Не сум совршена. Кога ќе размислам се наоѓам и себе си во повеќе ситуации во улога на осудувач.
    Нели, мислам дека сум во право, но претпоставувам и другите го делат истиот став. Се трудам да ја гледам да разграничан помеѓу критика и осуда.
    На пример прерано воведување на храна кај мало бебе од неколку месеци спроти чоколадце после ручек. Е не е исто.
    Првото не можам да го поддржам а второто ми е сеедно дали некој решил целосно да се води според здрава храна, дали некој строго контролирано и умерено дава чоколадо на дете или па некој кој и нема баш најстроги правила.
    Или пушење во просторија каде има мало дете кога може да излезе надвор.

Добро утро
    Од вчера останал првиот дел. Жал ми беше да го бришам.
    На жалост не успевам целосно да уживам во мајчинството.
    Како темен облак, предолго, не следат стресови, проблеми, стравови...
    Не сум помислувала никогаш дека мајчинството е многу повеќе од оброк, чиста облека, љубов, анимирање и чат пат некој вирус/бактерија. Дека бессоните ноќи од грчеви, вадење заби или тт се ништо спроти друг вид на грижи за детето и она чуство на беспомошност кое не дава мирен сон и никако да не напушти.

Тешки теми.

Држам кафе во рака, да ги разбислам мислите. Најмалово лази на подот. Дига газето, се влече влече и успева да стаса секаде.

Чекам информација за дали ми треба транзит виза пред да дадам зелено светло за букирање на лет и смештај.
    Чекам и пакетче од хм.
    После може ќе шетнам до дм, воздум барем да ме фати. Бебешки резерви од памперс, млеко, влажи и некоја каша се дотрошени.
    Друго убаво нема кај нас. Неубаво на тони....
    Убав ден на сите

На 24.07, galapce, Independiente и 34 други им се допаѓа ова.
  18. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Добро утро , :hai:
    Ајде кафе од мене . :coffee:

Денес петок, убавини од ден . :clap:
    Ние сите наспани станавме денес.
    Вчера,син ми во сон стана се исправи се фати за креветчето и се клатеше како пијандурче :rofl: Многу ми беше смешен. Го легнав ,се сврте и си продолжи да спие :) Кој знае што сонувал со тоа убавото главче :inlove:
    Денес ќе имаме гости. Моите другарки ќе дојдат со децата без мажи . Некоја со едно ,некоја со две :rofl: Ќе биде забавно :ninja::dance: Ептен си ги сакам овие собиранки :lol:.

Викендот организиран, сабота свадба, недела роденден.Некогаш мразам кога ми е се организирано и не можам да се опуштам ама тоа е ! Така ми лета викендот за час.

Елката минатат година ни стоеше на мала маса, само ако се качеше на кревет можеше да ја фати :rofl: Некогаш кога ке потегнеше некој лампион малку ќе ја завлечеше ама тоа дека беше мал и немаше осет . А кога ќе се качеше на кревет си китеше и откитуваше од една стана :) Ама не беше страшно , не ја преврти :) Не ни може :D Исто како на @mariz малата, син ми прави,оди намерно да ме провоцира. И кога оди накај нешто што сум кажала НЕ , со прстето врти ,ме гледа на криво и вика Неее и се смее...Смешни се бе , дечиња :hug: Оваа година , планирам да китиме заедно , да стои на исто место како минатат година .Само што оваа година може и да се качи на нејзе :rofl: Ќе видиме ...:bug:

Ајде женски да ги изгураме работниве саати ..

Убав ден :f:

На 24.07, galapce, Independiente и 28 други им се допаѓа ова.
  19. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    @Chanell* бебе се учи нема сака не сака.:D Се зезам, мојата уште нема преспано со нас, многу ми е страв јас претам повеќе од неа.:D
    Ја дојам навечер седната, а колку ми иде да си ја легнам до мене и да си цица. Така да се си има свои предности, обавезно грч ме фаќа оти знае и по пола саат да цица и уште пола да лежи и штом ги опушти рачињата правац во креветче.

Јас деновиве ја читам темата за воведување на храна се спремам на велико за нареден месец. Во понеделник сме на контрола па ќе видиме што ќе ни кажат, ќе полни 4 месеци, а вакцини уште нема примено и се мислам уште да одолжувам...:?:

И така мајки кафето ме чека, мајка ми, спремила и палента баш ко дете се осеќам дома.:D Од како се породив ја сакам многу многу повеќе.:f::inlove:

На 24.07, galapce, Independiente и 25 други им се допаѓа ова.
  20. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.011
    Здраво мајки:)

Петок денес а?да ви кажам најискрено дури не поминат овие 40 дена ништо не ми менва:(
    Почна и на психа да ме мава а кај е 17 ноември;( Од сабајле од ко станав сум во некое преглупо расположение ми иди сама :punch:да си манам.
    Бебка сега само шо заспа, па се надевам дека ке потрај спиењето и нема да е дремка од 15 мин.

Се мислам прам некоја грешка, само некој глупости размислувам и искрено за ќотек сум оти се ова се одразва на бебка.

Ај белки ќе се опрај денот..:hai:

На 24.07, Independiente, Lolipop23 и 23 други им се допаѓа ова.