@Vennera.aa ако ме веруваш баш вакво сакам. Дома пијам баш во браво шоља и до пола. Половина лажица шекер. Фала ти. Немојте да ме карате, трет пат денеска . Прошетав низ фемина инстаграм. За кај повеќето сум за на ручек али за кај @eli25 би на целодневна софра. Ваљда вистинската ја тагнав. Но првин и малото да ми прејаде. Гасиме телевизорот, да видиме дали ке се спие. Почна и косата да му опаѓа. Треба да е добар знак а мене ме рсспорува.
Zdravo. Dete zaspav, pa sednav. Pred da odam po kafe da skrtnam, so kafeto emisija ke gledam. Za rucek telesko so boranija, dete edvaj 5 lazicki kasna. Uzinka smuti banana i malini so med, so 300 lazgi i crtani se ispi. Vecera, sto sakas da jades? Činki (palačinki), ajde jas pravi muti pa i kolac so ovosje zbrciv, imav praski zamrznati i borovinki se setiv. Ni palacinki soleni ni kolac blag kasna. Edvaj fildjan jogurt ispi i dva tri zalaka od palacinkata. Ili ne mu e arno ili ne znam sto go maci. Dve trojki iskoceni, drugite dve zirkaat, mozno e od toa da e. Pred legnuvanje da go presoblecam, tecna stolica imase epten... Utre imame vakcina nemam pamet sto da pravam, da go nosam ili da prezakazam. Od noseto voda tece ne prestanuva, a si kashla se uste ubavo. Ne znam stvarno. Se mislam da napravam ks i da otidam da iskoristam termin da go pregleda. Nalet od nastinkive... Deca. Nisto drugo pametno. Utre imam nekolku razgovori za rabota, pa da vidime, kojznae sto ke me prasaat ovoj pat. Zirafa doma cuvate? A nameravate da cuvate? Uzas. Pravosmukalka ke prasav koja ja koristite i od koja ste zadovolni. Nasata e prastara i smrdi na prasina sekoe uklucuvanje. Inaku nema kesi nego e so filter. Nema spas za nejze osven kanta. Poise ispusta prasina nego sto sobira. Ajde odam po kafe, edno sum samo piena deneska. Ne mi e denot denes ic... Ubava vecer!
@galapce ако не е во браво шоља, како да не е кафе, во ова само шеќер фали, а богами и до продавница ќе треба да тркнам за шеќер. Уште од кај мајка ми е ова навика таму сите горко, овде кај маж исто па и се одвикнав гости кога ми идат да прашам какво кафе пијат Пак ме наболува стомак ќе пијам магнезиум, да ставам вагиналетка само да заспие дете и се надевам на мирна ноќ и ви посакувам на сите таква
Добра вечер Ред прочитав ред ништо лајк ви ставив дека без разлика што ќе напишете пак ве сакам Ми недостасувавте многу искрено,секој ден се токмев да пишам а не успевав Вечерва мора Позитивен пост не се надевајте да прочитате Овие две недели мислам книга за болести можам да напишам Мали со трета дијагноза денес сменинвме 4 сирупи,ставивме чепчиња,капки за носе и од денес се инхалираме минимум по 4 пати на ден најново бронхитис Да ви речам ќе си умрам малку е Многу непроспиени ноќи...гушење,шлајмови,доктори... Како се роди мир немаме,не постои месец а да не сме биле на доктор Од октомври па до денес 8 пати Чак и докторот рече ова вака не бива Ни препорача некој сируп да го земаме превентивно за да се штитиме од болести Могли подобра е но кашлицата никако да ја испратиме Со неа и нападите на бес касање,вриштење по половина час модри сме сите од неа Ајде и за тоа кај докторот Ко за беља таму дете како дете што секој би посакал да го има Соработува,зини,диши,сврти се,преврти се никаков проблем Уште ние излеговме лигави пред докторот сме се жалеле а злато сме имале Да пукне човек малку е Толку за болестите,сега и да ги пофалам Се заигруваат почесто заедно по малку се губи љубомората Готват заедно,растураат,трчкаат...љубов ми се Здружени се појаки Мали учи несоодветни работи од сестра му ама и тоа мора да биде Секој ден обид за бегство по скалите Могли брза успева а тој секогаш на 5 та скала заглавува која страшна глетка е да не ви опишувам Ако не кројат нешто со Могли ондак го наоѓам кај што го чувам лебот Само леб јаде детево кога излегуваме или одиме на гости мора и леб да си носиме со нас Иначе нервозен е Се на се тие на мајка најдобри се Мене ме држи некое добро расположение Се спремам полека за роденденот Не ми се верува дека за помалку од две недели мали 1 годинка прави Могли секој ден ни пее хепи брдејјјј па и дува свеќа Па чувствувам дека девер ми и јатрва ми ми спремаат изненадување Многу ја сакам,а долго не ја имам видено Таа ми е како сестра Се си мислам дека за роденденот ќе се видиме Кога ќе красиме елки мајки?Јас едвај чекам ама се некако рано ми е Веќе зедов лампиони,уште ситници фалат Да ве поздравам сега и да одам да се туширам Со големо закаснување @mariz голема да расте пуфката Можеби некој имам заборавено,ако да честитки за сите со поводи за славење Довиџења
Добро вечер. Втор пат денес, може ќе го снема згадувањето. Виц. Има ли некое дете што не му тече нос, не поткашлува и ама баш ништо не му е периодов? На педијатар преполно деца, сите што ги знам имаат некоја мака... Душички. Заспа малата пред некое време, кои церемонии се пред заспивање, најнапорен период. Бањање обавезно за да се олабави носето, па дај ова, па дај она, па дај вечера, па облакај, суши, пеј, нишај, не нишај читај... И се по ред. Ама може ли да се жали човек на темава кога @galapce е толку храбра? Неблагодарно е навистина. Карпа мајка си галапче, цела виртуелна поддршка ја имаш од сите тука, верувам. Ајде да помине само побрзо, да остане зад вас. Колку мајки има на темава, навистина сте инспирација, сите со своите планини. @Mari-Ja јас не би ставила вакцина. Еднаш еден доктор ми рече само сосема здраво дете се носи на вакцина. И нос да му тече не, значи пак со нешто се бори организмот, колку и да е минорно. Не знам што уште сакав да кажам, ама ќе оставам и за утре нешто, да се најдам во муабет. Имајте мирна ноќ сите, исполнета со сон.
Да пишам и јас па да потонам во сон до маж и дете јас сум сардината помеѓу двајца мажи Денес искористивме маж / татко до максимум, бевме до лидл да прикупиме нешто за блиските па набрзина ги стуткав у кесиња распоредив и дигнав. После тоа моторчето на максимум де тушеви де алишта де креми де супи за јадње и слично На крај се извидовме и со маж успеавме јеее Па заспаа и двајцата а јас седнав на фб па на фемина па миев садеви и така работава моја нема крај. Преска маж ми вика смрдиш на кромид и на прженици зошто?! Е зошто де? Нели домаќинка сум Па отидов да се бањам ионака секој божји ден се бањам и мењам алишта од готвење ама сакам да готвам ме исполнува тоа без разлика на смрдеата на кромид се мие ионака Утре пак иста приказна маж на пат ние по дома ама решив дека ќе одмараме цел ден со дете ќе гледаме филм цртани и ќе играме со животни и коцки Тек петок четврток што знам ќе правам што ќе правам Сабота ќе одиме кое време не знам ќе видиме тоа ионака не се брзаме Секој ден му мкнам по некоја ситница на дете многу се радува и сака и почна да игра, не ми се верува од дете што мрази играчки сега си игра по цел ден Преска имаше плачки за животните дека ќе спие па имаше довик со плачки за "пиу пиу" и "мање" маче и да, за "кау" тоа обевезно Љубов ми е кога го гледам како пажливо игра и реди Таква бев и јас Е сега може е период може не не знам Периодов си зацртавме цели со мм а тоа се дека животот е краток и дека е еден и навистина е така да така си ветивме дека ќе го даваме максимумот да правиме работи што не исполнуваат и да уживаме со љубов колку што можеме Добра ноќ касно било веќе..
@Mari-Ja и јас сум апсолутно за сосема здраво дете за вакцина. Знам дека не побара совет и без врска е да се мешаме ама посилно е од мене. Јас дури прекинав со вакцините таман кога стигнавме кај ММР. Но тоа е веќе индивидуална одлука. Но не брзајте, дур не е дете потполно здраво на вакцинирање не одете. Не сакам да не пишувате за вашите маки и да се споредувате. Токму и ради тоа се колебав дали да пишувам на почетокот. Далеку сум од карпа, односно, во секоја од над има и два краја. Едниот е памук мек а другиот карпа силна . Мајката е како камелеон. Каде што треба се претвара баш во она што се очекува од неа. Кога не бев сама мислам дека бев толку слаба и паничарка. Сега немам избор. Поинаква не смеам да бидам. Прашува преведувачката, одоколу, за посета, дали некој ке доаѓа. Не сакам. Сега засега можам. Имам повеќе причини зошто е така и зошто сакам да е така. Имам можеби потреба понекогаш од прегратка која би значела не грижи се ке биде се во ред или не сте сами. Може си умислувам но се ми се чини дека детето повеќе ги чувствува моите потреби и ми ги надохнадува отколку јас неговите. Од апсолутно многу захтевно, за еден месец се повлече во себе некако. Го прашувам што сака, најчесто се желби кои треба да ги исполнам кога ке излеземе. Се чудам оти прифаќа дека мора да биде така. Претежно следувас испади, па дури беше и насилен. Разбирам, сега е и исплашен.. .. Но еден ден се ова ке биде зад нас. Вториот дел од потребата од посета и подршка, се докторите и преведувачката когс поминуваат на визита и кажуваат по некоја ситница која укажува дека смр на добар пат. Само така нека оди се. Добра ноќ Пишувајте, и јас сакам да читам. Нешто од вашето и јас сум поминала, низ некои работи тек ке минам и така.
Здраво на сите! Денес му е роденден на синко, наполни 3 години. Го прошетавме после работа, купивме нови диносауруси, а вчера ја доби книгата Малиот Полицаец за подарок. Многу интересна, звучна и со сообраќајни правила, понатаму ќе ни биде уште покорисна. Торта немам сега да ве почастам, во недела ќе славиме дури. Решивме така за да се слободни и да дојдат сите дечиња и гости, а и немаше термин слободен за денес во игротеката. Едвај чека. Се надевам само се ќе е во ред до тогаш, грлото помина, утре го завршуваме сирупчето. Носот течи, ама кај сите е исто со лудово време. @galapce и јас мислам дека си многу силна. Не си свесна ни сама. Добро јас имам проблем друг затоа ти се восхитувам, кај мене паниката е левел бескрајно, а сигурно и во право си ко ќе мора ќе си силен зошто нема друг избор. Само поскоро да помине се и да сте целосно здрави. Ми е мило што е се добро до сега, така и ќе биде. Ве гушкам сите, имајте мирна ноќ!
Fala vi, sovet od vas e sekogas dobredojden. Jasno mi e, ama vakcinava e bas protiv tie nastinki negovi koi sekogas na usi mu udiraat... Ke odam da go vidi, ke dodadam deka proliv ima za da nema prostor da rece nisto ne mu e, ke stavime. Usite da mu gi vidi. Eve go ne spie, se budi na pola h i dreme na cicka... Go maci nesto dusa. Ubava i mirna nokj imajte. Galapce, guski do vas posebno golemi i silni!!!
Да си пишуваш и тоа што почесто, сите ве мислиме и сакаме да знаеме како е лепотанот . И мене ми е кафето најубаво во црвена браво шоља, строго турско, само што јас поблагичко го пијам утре имаш едно од мене Леле 1 саат дошло а ја не сум легнала утре ќе плачам знам. Ми требаше малку мир и тишина, деновиве ми ја збучеа главата. Не знам што им бидна многу се закачаат и караат, некогаш малово глуми и претерува некогаш пак големион не знае за доста. Многу се карам со него деновиве и многу ми е жал во исто време ама ептен е збрлавен, само нешто се глупира и не слуша. Кога ќе ми се спијат жичките и ќе полнам да викам тогаш се смирува па цмиздри. Можно ли е уште да на ваков начин бара внимание од љубомора према сестра му не знам. Ама пак малово е ептен посесивно и не ме остава раат со него да си помуабетам не па да поиграм. Му викам преска, откако се скаравме т.е. јас држев монолог а он превртува со очи, "добро бе мама кога ќе почнеш да ме слушаш", ми вика "кога ќе престанеш ти да се нервираш", викам "јас се нервирам кога не ме слушаш" значи се вртиме у круг. А не е ич лошо дете ми е жал и што е осетлив многу, откако ќе види дека стварно сум вознемирена се смирува и се гледа дека му е криво па ме моли да му се смирам. Воглавно се расправаме за глупости не дека прави нешто многу лошо ама кога верглаш до сто и една и назад и пак се враќаш на пичеток избувнуваш на крај за најмала ситница. Права драма квин е, што ќе се прави во пубертет не знам Ај да легнувам јас ќе биде сабајле весело, како што заспаа и они касно ќе биде мрчење утре за соремање пак
Добро утро јако горко турско кафе направено за сите.Јас станата уште од 4 ,а легната кај 12ипол Како ли ќе издржам на работа незнам бебе многу лошо спие цело време приплакува,а и додека да заспие цела вечност минува.Фала богу вчера бар преку ден беше добар и не плачеше инаку викендот цел ни помина во плачки.Ајде ќе излезат забиве ќе престане кошмаров си се тешам Истрошени сме веќе физички ама ќе издржиме . Инаку да ви се пофалам конечно се подновив со нов телефон затоа и постов го пишувам пола саат додека фатам рутина де после верувам побрза ќе бидам @galapce @kristina.k среќен роденден да е жив и здрав Убав ден на сите
@galapce ветено сторено Добро утро Реков ќе станам со мака што легнав касно, едвај очиве ги отворив а малово ме разбуди 5м пред аларм. Обично последна се буди којзнае шо и бидна денес. Заборавив вчера да честитам роденден на дечкото на @kristina.k жив, здрав, весел, само радости да ви носи
Добро утро! Последните минутки од скапоцената тишина течат во моментов, ги уживам... Како нинџа се озвлеков од креветот пред сите да станат, со една единствена желба- да се напијам едно кафе на раат. Уште сум во пижами, покриена со омиленото мекано ќебе, пијам кафе и дремам на фемина. Утрово студено, иако сонцето е пак тука. Абе ноември е, треба и постудено да биде, и ќе биде наскоро! Па ќе не здрма новогодишната треска, подароци, украси... Лелеее, елкатааа! Ќе преживее ли оваа година! Дадата кога беше бебе не ја фаќаше, со ова бебо ич не знам како е! Ај рано е, ќе ја планираме кога ќе дојде моментот! Истекоа минутките од мојата тишина! Нек почне денот Убав ви ден мамицииии!
Добро ви утро срцли Малово стана пред сите мислев ќе презаспие за да испијам едно туркиш на раат ама не си се нацица и очите 5 банки Ја ставив во релаксатор јас до неа шмркам една голтка пеам песна, шмркнувам друга голтка друга песна хехех Многу ја сакам бе, многу. Плачка ми е.. не знам кога порасна,кога поминаа 5 месеци ко вчера во болница да бев. Се научила сега ако види некоја играчка или било пто на маса да се тегне по него ќе и дадам да фати ама она сака директ во уста ќе о го земам па кога ќс почне да плаче оди па смири ја се.друго ќе и понудам не сака се додека истата ствар па пак не и понудам е тогааш во моментот се смирува... вчера плачки а шишето со вода како го тргнал маж ми пд маса ја слушам од вц рика плаче трчанка полу соблечена она корне плаче го прашувам да не и зема нештп од раце вика не бе шишето го виде на маса ама ја свртев да ја прошетам наакај кујна она се влече назад целата накај маса во дневна. И го земам шишето и го давам почна да брефта у у у и се смири хахахах.. Инат бреее Имам една подлога да ги фаќа играчките ја легнав кога ги зграба ја искриви цела во уста да ги ставуи па ја тргнав леле кога вреснаааа морав пак да и ја постелам хахах.. леле па колку се изнервира ржи дека не може сеуште нозете убаво да ги стави во уста хахаахаа. Ги тегне ќе ги шине и кога нема да успее кога ќе заржи па со сета сила ќе ги тресне двете ноџиња од кревет хахахах .. Што бидна со бебево,кога порасна да разбира хахах Туку синоќа станувам да ја проверам што ќе видам главата кај нозете нозете на перниче како ли успеа да се сврти се извадив од памет ја кренав па ја проверувам да не ја чукнала главата се заледив од страв .. и така има уште многу ама доста е да смачкам нешто за јадење. Убав ви ден
Добро утро мами.Утринската обврска завршена децата однесени на училиште, во градинка сега рааат го пијам кафето.Навистина обожавам првото кафе да го пијам сама.Ми треба тишина.Втор дел родителска.Вчера вториот син имаше родителска.Не џабе се рекло дека некои деца се прекрасни учат се пример а други да се здрави и живи .Сите да се здрави и живи најпрво па се останато.И на вторава родителска поминав добро навистина е добар ученик понекогаш знаел малку отповеќе да зборува (квачал по германски )но со опомена престанувал.Нормално проблемот е германскиот јазик, но учителката вика тоа е нормално треба време.Треба секој ден да пишуваме учиме читаме само 45 мин. ништо повеќе.А нас ни требаат 45 мин да се наканиме да седниме да пишуваме ама... Малку е помрзлија ама не е страшно.Интересен им е системов за учење и дефинитивно полесен е него во Македонија.Како и да е задоволна сум премногу. Друго посебно немам што да кажам.Секој ден поручек ручек вечера пери суши пеглај и милион други домаќински работи впрочем исто е кај сите. Ви посакувам убав ден на сите.
^ vo sekoe swmejstvo ednoto dete e magister, drugoto neka e zivo i zdravo (shala bez navreda). Dobro utro! Doagam od prvo intervju pa da pisam kako pominav. Rabotata e sledna, zamaranje narod po tel da se prefrlat na vip od t mobile Prodazba u kratki crti. Plata i nacin na plakanje da si izberam. Moznost za rabota od doma, sto bi znacelo mozam i da gotvam i cuda da pravam pokraj rabotata... Ok ne e bas taka ama vo sekoj sl pogolema sloboda ke imam. Rab vreme minimum od 9 do 14h,po svoja zelba mozam i poveke. Platata sredno zalosna Pocnuvas od minimalec pa mozes da izvadis i dve plati zavisno od prodazba. Znaci fiks plus procent. Mi rece direktorot na firmava, ok znaci sme se dogovorile. Koga ke počnete? Jas U ponedelnik. Edna nedela obuka kako da prodavam i vreme da mi go sredat laptopot a od sledniot ponedelnik izvolte pokazi sto znaes ke bide Uste dve intervjua nedelava pa ke vidime. Edno imam u komsii vo edna firma, epten blisku mi e, preku ulica bukvalno i platice poarno troa, ama ke doznaam se na intervju vo petok duri. Nedelava mi e za sminkanje i doteruvanje Davajte pamet za rabotava tie sto imate iskustvo vo ovaa bransa. Sumnjam deka ke me bide. Ne sum zainteresirana bas bas, inaku ne e problem da gi naucam forite na prodazba. Na vrakjanje svrativ do market ispazariv za doma bez da se deram po dete,so bi se reklo na raat Sega rucek da spremam za mene i dete, maz na rabota cel den normalno, pa da iskocam pravosmukalka da baram na voda, a starava da ja frlam neiscistena. Ke zalepam livce na nejze, raboti samo iscisti ja i so srekja neka ti sluzi Pred da odam po mali ke svratam na uste eden razgovor za rabota i kafe da pijam niz centar da iskoristam, pa popladne so dete ks da vidime i na lekar da pojdeme... Ete toa od mene. Vo petok sledi sublimacija i ke cekam vasa pomos da izberam rabotno mesto, ke ve zamolam da glasate @kristina.k srekjen najsrekjen da e batkoto golem! Zdrav i ziv, pa edna sestricka naskoro da si gushka Ubav den zenski!
Еве и од мене едно кафе, ама во бела браво шоља дали ќе ми го важите?! Ми летнува неделава. Среда. Среќен ден. Бебе посабајле се смее, гуга, нешто е многу весела. И пуштив цртани, ги гледа како да ги разбира. Јас пијам кафе. Уште 1 саат низ дома, да доручкувам и идеме да шетаме ... Стандард секој ден... Почнува и да се радува кога ја облакам за надвор, како да знае, а надвор заспива за 20 мин во количка.... Бебка...
Ајде денес кафе и од мене, ама нескафе. Сабајле немав време дома за турско, па си направив нес за на работа @Mari-Ja немам искуство со телефонска продажба, но имам фобија од таквите, зошто и мене ме гњавеле често Во МК не е профитабилна ваквата работа, така што да беше тука сигурно ќе те советував да не прифаќаш, ама кај тебе е можеби друга приказна. Од друга страна па, од дома ќе работиш, што е огрооомна предност. Почекај да видиш и со другиве интервјуа што ќе понудат, па на крај стави све на кантар и измери што најмногу ти одговара. Ако сакаш пак прашај тука, радо би ти помогнала јас, а и останатите верувам За вакцината сум со ист став, ако дете не е потполно здраво, не би ставила. Макар и носе течело само, јас би одложила. Нас не имаат вратено и со здраво бебе, зошто леукоцитите биле на горна граница, а сепак во нормала. Така да подобро одложи, ако мене ме прашуваш Свеки утре оди на пат, до недела ќе ја нема, па бебка ќе се чуваат со татко и. Ќе биде забавно, ќе се јавува на секои 15 минути Уствари него не му е проблем чувањето, он обожава да седи со неа и да си игра, него му е проблем готвењето. Додека направи и испасира јадење саат време му треба. Маж Ми вика, ај ако не ќе купам готови каши ќе и давам Категорично НЕ си доби, ќе му спремам се од вечер во кутии исецкано, излупено и измиено, само да стави во готвач на пареа и да изблендира. Постигнавме компромис, зошто не сака да мие и лупи (море да фаќа воопшто) овошје и зеленчук, го ежи и стомак му се превртува, ама сериозно. Исто и купка за бањање или течен сапун не може да смисли, не сака со раце да пипне. Чудна фобија има Мене благо ми се јаде, некое тортиче така лесно. Чизкејк! Уф, ќе одам да си купам на пауза, знам точно кај има Се гледа дека теткава ми е на гости, нели? Отидов мајки да си го испијам кафево и да истегнам едно , па да се фаќам за работа. До пауза што завршам завршам, после тоа ми опаѓа продуктивноста и втората половина од денот ми е мутава секогаш. Ве поздравувам сите и имајте убав ден. Среда среќен ден
Здраво мајки Ме немаше неколку дена, немав шо паметно да кажам, не дека сега имам ама ако да се подружам со вас виртуелно Мајка си ужива во Доха заедно со баба ми, засега арно се држам, не дека не ми фали ама си бројам деној па ми бега лошата мисла Бебка си е супер, си цица, си спие, секој ден шетаме со количката, ужива и одма заспива Утре сме на здраво а во петок прави 1 месец не знам кога помина толку брзо времето. Дома секојдневие, татко ми иди секпј ден не дружи, свекрва ми воопшто не е заинтересирана за ништо,мака и е, ете и денес не е на работа. Прашвам оти си дома, ами не ми се одеше ми беше мака Абе дали да се смеам или да плачам работата Сега уз кафето убо да ве исчитам, беба спие па малку и јас да здивнам. Убав ден жени...сите до една сте инспирација за мене
Здраво женски, земам од вашите кафиња, ама од сите до една Не смеам да претерувам знам ама кафево во бременост ми е 100 пати послатко (ако е без шеќер). Не знам дали само кај нас така се погодил периодов ама како сите дечиња во Ноември и Декември да се родени Секој ден сме или на мекици или на роденден (или тесто буткам или шеќер). Нека е за убаво само и за вакви работи да се собираме. Мене некој спокој на душава, дали дека секој ден со куп дечиња и детски џагор, ама мерак ми е во игротека да одам. Порано не ги сакав таквите гужви ич и обавезно со главоболка си одев. Сега ги набљудувам од страна како им е се прекрасно и совршено во тој нивни свет, како се радуваат на ситници, свирчиња и колачиња. Како меѓусебно си комуницираат и си се разбираат и колку би бил светов поубав кога не би ги расипале тие чисти и невини души. Од друга страна пак "возрасниве" ми се тотално разочарување. Од каде си само толку завист и омраза се прашувам кога домовите им се полни со дечиња. Да ти преседне и роденден и славење кога слушаш како тие што треба да бидат нечив пример со погрдни зборови зборуваат за луѓе кои и речиси не ги познаваат (пред деца). Мислам дека синдромов "ако немам јас, ама да нема и никој друг" е поизразен од секогаш. Што ли ги направи луѓето вакви зајадливи и себични. Да не се знаело нормален разговор да се направи со човек, се се врти околу парите. Колку било ова, колку било она, колку имал тој, колкава и била платата на таа Џабе ви се сите пари на светов, сите слатки маси и аниматори и милиони балони. Ако не искажеш почит на оној што дошол да направи чест на твоето дете се е џабе. Ако ме гледаш како пликце а не како гостин подобро не ме ни кани. Може само пакетче смоки да има на масата, а просторијата да зрачи со позитивна енергија, многу насмевки и сите незаборавно да си поминат. Симптоматично навистина, ама таму каде што имаше помалку материјално беше мнооогу побогато. На крајот на краиштата, децата и не знаат дали вашата слатка маса чинела 200 еур и дали салфетките биле иста нијанса како балоните. Ама јас секако ќе знам каде повеќе да не одам. Прекратко е времето да се троши на луѓе кои не знаат да ценат ни време ни труд. Извинете на долгиов пост ама се тоа ми е на памет периодов. Не заборавјате да им кажете на оние кои ви значат колку вредат и колку ви се важни. И пречекувајте ги луѓето со широка насмевка и топло добредојде. Никој нема ни да забележи што ќе има или ќе нема на масата ако си помине убаво. Одам да се фаќам за работа, па да излезам порано ако завршам се. Имам уште родендени, треба подароци да се купуваат Вечер влегувам во базенот со топчиња (ако има место), ќе се тркалам и јас Се надевам дека нема многу болни на ова никакво време, побрзо да мине кај сите. На здравје кафе девојки, гушкајте си дечиња.