Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. danichap

danichap Moderator Staff Member

Добар ден мајки.
    Штотуку појадував, кифличка, со кафе и кока кола :tmi:. Мусаката крчка а бебе спие.

Тежок период, премногу. Здравјево ми попушта а обврскиве се трупаат до бескрај.
    @Cka во право си. Одамна планирав, ама ај мајка ќе дојде, ај уште малку...но стандард, кај нас се е наопаку периодов. Во секој случај за нова година ќе стаса, па ќе биде малку полесно, ќе здивнам малку и ќе се опоравам. Месецов ќе биде многу тежок, тон обврски, како ќе успееме не знам. Ме полни со позитивна енергија новата соба игрална за децата која ја планирам. Тепети во бои, маси столчиња во бои и триста тракатанци. Само да играат и да се забавуваат, да не се тепаат :worried:.

Вчера божем бев на лекар. На приемот ми кажаа дека докторката е на одмор :headbang:. За џабе патот. Ај што сум полна шлајм најверојатно бронхит, туку и не слушам на десново уво веќе неколку дена:(.

Утрината бев и на заболекар. Правам таков третман за парадонтоза, па ус пат и три пломби ми пукнале малку, па да ги смениме. Докторот вика да ставам мал шприц. Море голем вимак стави :D. Имам уште неколку термини додека се средам. И тоа ми е терет, цела таа организација за бејбиситинг. Кога ќе размислам треба и на гинеколог, за пап. Ај Декември, месецов е катастрофа.
    Вчера ден за по доктори оти ми беше, па имав бејбиситинг. Денес нема, па дома седам со кашлицава и затнатово уво. Страв ми е бебево да го мкнам по чекални кај лекарката. Да не закачи нешто :(. Ако дојде маж порано од работа па со него да отидам и он да ја вртка додека чекам.
    @kristina.k среќен роденден на мажето. Цел живот среќа да го прати.
    Да ве читнам сега на раат и да пијам кафево додека не оладило.:coffee:

karibian, kukla21, 24.07 and 38 others like this.
  2. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

здраво женски,почнав да пишувам дете стана.сега пројави желба за компирчиња ,а јас пресреќна можда апетит му се враќа.Направивме некои тестови вчера па чек рез неделава.Имам чуство се поместивме од тапкање во место.Отрув дете два месеца со антибиотик...
    На повидок три родендени детски,многу им се радувавме.Ама по препорака мна доктор ,мора малку изолација недела дена бар..
    Отидов компир да спремам..

24.07, kristina.k, Ava.84 and 25 others like this.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ај и јас да ве поздравам, а?

Галапче со галапчето ве гушкам најсилно, си знаеш, секој ден ти кажувам :*

Сваќава да ја искарам малку, Данке каков бронхит, оти не пријавиш ти сваќата да те олечи со некој иљач? Сеа ќе ти пишам :)

Кафето го испив, многу беше убаво сега, мераци. Мариче имав иста ситуација, не знаев кај да одберам да идам на работа на крај, одбрав според тоа срцето што ми викаше и после една недела ме викнаа овде, сигурна работа, башка без викенди и празници, а претходно работев тоа што ми лежи на срце ама работа од јутра до сутра. Кантарот мора да работи.

Моето ѕверче иначе расте, порасна, пее растура, збори, не престанува. Дете мило :) Градинка ни е најдобар другар, да ја нема би плачела, станува сабајле за викенд и вика ајде гадинкааа... А на него најдобар другар му е баба, а нема нешто дома вика Идеме баба, има таму вавака (павлака) или што и да нема.

Ве гушкам ;)

karibian, 24.07, kristina.k and 32 others like this.
  4. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Добар ден.

Дете спие јас нешто пребарував по интернет па викам да ви пишам.
    Ние уште сме болни. Уште проливче и по малку температура. Вчера бевме на доктор црп-то 30 , докторката се сомнева на бактерија. Требаше таму да направиме кортикултура , ама како за инат бебе несака да се искака , отепавме еден саат само го чекавме ама ништо. Само што тргнавме да си идеме и оп се искака , и сеа ништо во нашиот град ги однесовме примероците иако не сум задоволна , сабајле на свекор ми му рекле резултати во понеделник дури (facepalm). Значи усвет веќе ми се фаќа. Како за беља прееска малку како крв во изметот и узбуна кренав , докторката вика без резултати од кортикултура неможам ништо да направам , ама претпоставува на пукнат капилар. Доколку има некое медицинско лице , ако може да ми пише порака да му пратам да ѕирне слика што сликав да не ја грдам темава , а вооедно и постов.:)

Друго нема по цел ден со него пробуваме да го занимаваме ама болничко дете , срце одма ми се стопи , слабо јаде , ама битно сирупчиња пие, барем тоа да не се жалам.

Како има температура од неделата мислам ја запустив куќава , прееска станавме , раскренав , пружив машина , ги дадовме лекарствата , ручек за него , ручек за нас , усисав , со џогер поминав , прашина избришав и гледам саатов 10:51, сум си направила едно топол нес , бебе возеше камиони низ соба и на раат сум го испила.
    Ние само со коли и камиони и багери си играме , друго ништо не го интересира , сите што идат го научија и се само му носат коли , камиони он пресреќен.
    Тоа е мајки , сега ќе го чекаме мм да си дојде од работа , па да одиме да купиме памперси и марамки , а воедно и да видиме да проба тренерки во спорт м , оти малку е повисок и знаат и куси да му бидат некој , па роденден му е во сабота , па му реков тренерки ќе му купам , тие лани што ги зема му се скинаа.
    Торта сакам да правам , ама тешко , ама затоа ќе му купам најубава од маркет :D, а баш сакав да му правам ама ова со бебе незнам како ќе можам , навечер само чекам да легнам папсана сум .

Тоа е тоа мајкички , не баш позитивен пост , ама утре ќе биде подобро.

Морав да редактирам , заборавив да прашам, мајки некоја од вас за малите да не има приватно здравствено осигурување , за по приватниве болници? Ако има некоја може да ми кажете преку која компанија осигурителна и дали се исплаќа?

Last edited: Nov 7, 2018
    karibian, 24.07, kristina.k and 24 others like this.
  5. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Добар ден.
    Среќни слави на сите кои слават вечер во очи на Св.Димитрија-Митровден.
    Повелете кај мене на слава има за сите по нешто денес јас частам
    93f8c2f2786417494b808438eb80efd4_view_l.jpg 17_143624_00_0006.jpg syrup.jpg
    Сликите се преземени од нет:tmi:.
    Во живо вечер сега се спрема низ дома а вечер журка од гости :).
    :worried:

Last edited by a moderator: Nov 7, 2018
    karibian, 24.07, kristina.k and 32 others like this.
  6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Нека е за многу години!
    Мене утре викни ме, денес е посно, јас сакам руска и кифли :tmi: :D

Ден, ден мајки :sun:

Бебе ми нани во прератки како некогаш :inlove:
    Жал ми е да го спуштам, убаво ми е да го гушкам и чувствувам неизмерна љубов и топлина :inlove:
    Сакам да е бебе како некогаш, или барем ваков да остане троа подолго :l:

Денес среда со среќа, среќен ден :^)

@galapce повели и од мене :coffee:
    1541597405120.jpg
    Моја куќа вакво нуди, туркиш па и во браво шоља нема кај мене :smirk:
    Браво шоља немам, а турско кафе не сум пиела од памтивек.
    Ова е капучино, иако изгледа дека е повеќе на млеко не е така, јакичко е :angel:

Инаку да пишуваш, барем јас немам никакво сожалување кон тебе или мисла дека си голем херој мајка, не дека не си, но мораш да бидеш, кога ќе влезеш во тој барабан немаш опција, не дај боже никој/а таму да не најде ама сила и од петни жили ќе смогне и ќе победи во секоја битка :muscle:

Бевме во Џамбо, уствари роваревме, го изоравме и ДМ, а за маркетот ,,немаше време,, детално да го прочешламе, читате меѓу редови нели, време на претек, ама живците на бебе толку беа :whew:
    Не е и он крив, куцна час за дремка :yawn:
    Заспа уште во кола, го земав, го качив и не се разбуди :o изненадува бебево :)

Мислам дека се докупив за бдејот, мислам дека купив и вишак, ама ако нека се најде :D
    Купив и една корпа за да му ги зберам играчките, ама по пат за накај дома се свестив дека купив корпа со тркалца, па полн погодок за бебе, уште тоа да го возика и шета низ соби фали (highfive)

Во ДМ покрај другото сум купила трепки :makeup: уште да знаев да ги лепам :doh:
    Ама ќе се потрудам :angel:
    Па сум зела безбоен лепак, таа на каса ми рече грдо личел, да сум зела црн, па и како туш да сум имала ставено ќе личело, ОК се повратив, црн земав :makeup:

Купив и 10тина маски за лице 8-|
    Ама озбилно ова, вчера листав во темата ,,како до чисто лице,, и секоја една што маска пофали јас ја упишав и денес купив, само една не најдов, а таа ми стоеше како ,,најбитна,, :(
    Ако не го оправам лицево до таа ќе е :$ :D
    Од вечер не знам, ама од утре со третмани почнувам, 10дневен предизвик имам да го подоправам лицево (fingers)

А косата решив не ја шишам, ни 2 ни 5см, ич :emo: не ми е воопшто оштетена, пак ќе ја пуштам, вака не успевам најдобро да ја спастрам..

Аиии ми приоѓа една жена во Џамбо, јас мислев на продавачката и збори таа на мене, па и ми се обраќа со име, ја загледав и ми текна дека ја знам и која е и се.
    Па меѓу другото ме праша зошто волку сум се исушила :|
    Одговорив со ,,така ми дојде,, :wasntme:

И дури сега ми текна дека гледав топлинки за бебе, а она ме зазборе, а убави беа (facepalm)

Инаку бебе вчера и се запна на проодувалката, кој знае колку круга сврте, уствари он само бута нити гледа дека стигнал до кревет, он бута и се чуди оти не иде, па морам и јас по него да вртам и заобиколувам :drunk:
    Башка кога иде свири, ако исклучам музиката не му е интересно и се буни, баш ни е весело :music:

Не смееш да го поткараш, да му речеш НЕ не смееш, одма вика и се буни, ако си ти упорен ете те ги солзите ;( не знам за вашите бебки ама мојов на секое бре солзи да се ронело, а нешто не чини одма солзите (facepalm)

Бабиве му се увртеа дека немал да прооди до година :^)
    Па еднава, мајка ми вика па ти не го учиш :^)
    Свеки ,,ме кара,, оти не го водам :^)

И аман со тој дубак, 10пати реков не го обичам ни јас, ни бебе, башка он веќе лази, се исправа јас во дубак ќе го пикам, не можеш да им објасниш, а они не можат мене да ми објаснат дека така нивните деца прооделе (facepalm)
    Секако јас веќе го сликав и ќе го дадам во оглас, а до продајата ќе седи во црна ќеса на таван :D

У секој случај јас да си кажам дека бебе ми е далеку од проодување :D
    Барем мене не ми стои дека кај и да е ќе се пушти, он пре ќе научи секаде да се напентари него ли да трча :D

Да стане, да го нахранам и ќе одиме на гости кај една убава тетка, па и ќе си ја изгушкаме :hug:

Оф сега ми текна, работа за да се јавуваш на телефон е крш работа :shake:
    Колку ги мразам таквите повици, од кај им броеви не знам, па нудат, нудат, зборат, зборат, аиии не можеш да ги откачиш. Не ретко само спуштам :bandit:
    Ама свеки и едната золва како ги лажат, махери се :rofl: свеки уште што не домкна дома од такви повици, па и на ручек беше, последно и бебе го поднови, а за неа ,,падобран,, си купи :rofl: (масажер).

Нај јако беше пролетта една кога ми се запна и три пати ме бараше прочистувач на воздух да ми продаде :rofl:
    Абе и викам ти знаеш јас кај живеам, да ми вика, епа што ќе ми е за овде бре тоа чудо :rofl:

Најдобро раскрстив со Топ шоп :emo:
    Ми се јавува и ми нуди правосмукалка, а викам имам на Цептер не ми треба.
    Ми нуди перница, викам имам Пердормире, имаме и на Дормео ама крш се покажаа.
    Ми нуди соковник, викам имам и не го користам.
    Ми нуди тави, имам реков....
    И на крај и кажав да пише таму да не ме бараат и да го заборават мојот број :emo:
    По некое време пак се јавија, па кога ги подбрав и од тогаш веќе ги нема.

Туку вчера го бараат од банка мм кај мене за некоја рата да плати, па викам до 9ти е рок, ама вика ние да потсетиме, аха е добро викам значи се јавувате за да се чуеме, па барем прашајте ме и како сум :wasntme:
    Го прашувам мм дали него го барале и не го добиле, ми вика никој не му ѕвонел.. втф :^)

Туку мм готово и план направил мотор на 4ри тркала ќе зимал :|
    Јас зборам, зборам ама изгледа освен устава пена што ми фати друг бенефит не видов :|

И у Штип не шеташе со бебе да гледаме некои, јас уште од врата му реков ваква кинезарија не ни треба у двор, па првин се натажи, па потоа јас се натажив, епа тоа првото што ми го покажа поарно личи стварно, но и троа поубаво поскапо :doh:
    У Штип не однесе и на штипска изгорена пастрмајлија :puke:
    Ми го упропасти денот :smirk:

Вика ќе сме иделе на планини со него, Роф роуд ќе тераме, па и викенди, аман викам со бебе таман ќе сме за тоа, башка јас сум алергична на мотори, што не сум ни сигурна дека ќе се качам на него, ама не он сакал, мерак му било :envy:
    На страна што му треба и опрема која кошта многу, а мора да ја има инаку како...
    Си имам јас мака со големово дете, ама никој не ме сваќа :nod:

Ама и јас сум уби боже, реков ако го домкне дома чудото јас ќе се напрчам со еден прстен од Сигма кој го меркам со месеци, на секое идење у Мол гледам дали е таму, епа ќе ми светка на рака ако не (lalala)

Бебево уште спие :^) да го будам ако не :wasntme:

Убав ден :bug:

24.07, kristina.k, Coco31 and 32 others like this.
  7. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Добар ден мајки.
    Дете дур има попладневна дремка јас да прочитам низ фемина.
    Денеска убав ден беше, иако малку со ветер ама сонцето беше тука да не гали :)
    @emkaemka ме потсети дека не сум роварела одамна во Џамбо. Бев пред некоја недела ама со дете неможев да видам ништо и само протрчав така. Порано кога се возеше во количка што убаво беше, он спие јас шетам. Сега он сака да вози колички :!: а јас да одам до него, ама тоа не е паметно бидејќи сегде се мава а таму е баш тесно.
    Мајка рече ќе ме части некој убав накит па да сум одберела. Сакам некои убави обетки, така впечатливи па ќе гледам денеска по сајтовиве. Мислам дека Божиновски имаат така интересни работи.
    Среќен роденден до сите што славеле а за @galapce и нејзиниот херој посебен поздрав. Кога ќе излезете од таму добиваш пакет турско од мајките од Фемина :D Може ?

24.07, kristina.k, Coco31 and 23 others like this.
  8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Фала ви за честитките на сите. :l:
    @TutiFuti честита слава, за многу години, да сте здрави и живи. :hug:

Само да ве поздравам и заминувам на аеробик после недела пауза. :D Ќе пијам парацетамол вечер знам. :wasntme:

@danichap со помин да ти е, чувај се. :hug:

9. Mari*

Mari* Форумски идол

@kristina.k голем да расте,Среќен да му е роденденот :f:

10. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Здраво мајки
    Јас сум подобра.Слушам.
    Како се бев исплашила.
    Сабајле деца порано однесов во градинка и брзо фатив автобусот и во соседниот град кај специјалист за уво,нос и грло.
    Стар е ама многу знае.И ме прегледа со секакви инструменти и со едно ко ми брцна длабоко во увото па кога сум срипала.И почна да ми се дере оти сум отишла да се лекувам а не јас сум се плашела.И вика кај што немате стручен кадар во вашиот град па и уште тука си дошла и страв.Ништо само си притрајав.
    Сакаше некаква инекција директно во каналот од нос кон уво да ме боцне ама јас кога видов колкава е сместо ќе си кренев и викам нема шанси јас ќе си бидам глува.
    Ајде тогаш во газот инекција.Таму не се плашиш или викам не уште од мала со инекции ок.Ми препиша уште 1 спреј и други антибиотици.И си платив убави пари.Уште дома не стигнав увото се одзатна.Оф колку ми олесна.
    Додека си дојдов имав уште 1 саат па зачистив прибрав алишта направив ручек грашок манџичка и отидов по деца.
    Кога се видат братчињата се гушкаат и се бакнуваат.И чао кажуваат на дечињата.Многу се радувам што големиот веќе не плаче.
    Па полека пеш накај дома
    Дојдоа таа другарката и девојченцето нејзино.Си играа во двор.Собираа жолти лисје од тревата што паѓале од кајсијата.И цело време се занимаваа додека ние си испивме капучиното.
    После малку дома.Па деца ручкаа се натпреваруваа сите 3ца.
    И мислам веќе немам сила.
    Ставив водс го бањав малото а големиот не сакаше.Го убедував молев но не и не.
    Рикаше без прекин 1 саат го прашувам и ништо не кажува само вика незнам оти пацам.
    Деца.
    И така си остана небањат.
    Леле жени денес што сум видела мислам од памет се извадив.Си одам јас по патот накај докторот.И пред мене одеше еден човек млад околу 35 40 год и убаво облечен.И да го минам блиску до него почна да му се тресат рацете и да мава.И се врти лево десно.Побрзав застанав малку имаше и некои други луѓе.И овој човекот мавта со раце и очите само белките му се гледаа.Падна на сред улица и ги дигна и нозете исто ко рацете и се треси целиот.
    Срце ми застана.И раце и нозе.
    Сопрев една кола и викам брзо помогнете му на човекот звоневме на брза помош.Никој не смееше да го допре.Незнам дали епилепсија некој спомна или падавица го викаат.Или некој удар.
    И се насобраа.
    Јас отидов.
    Уште ми е пред очи сликата.
    Многу се преплашив.
    Нема друго ништо.Битно е дека увото ми се одзатна.
    И така.Имајте убава вечер.Поздрав...

24.07, kristina.k, Coco31 and 24 others like this.
  11. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Heloo:hai:
    Додека чекаме бус да пишам збор два.
    Периодов турбо полна куќа гости плус деца неарни ,е сега сме подобри ќере е во градинка а ние со синко се чуваме сами. Се навикнав со народ па ми смета тишината па пуштиме со бебка музика и играме да убиеме монотонија. :music::dance:
    Маж на пат пд вчера ,непланирано беше ама ајде ,покрај термините некакп се снајдов сама со нив двајцата е ноќта они мирно спиеа ама јас некој страв секој саат се будев,се нешто ми тропаше (facepalm)па тек во 4 се успав и во 6:30 алармот звонеше, е затоа денес ништо не правев додека синко спиеше,се изназборив на вибер со другачките :sun:.
    Постов цел ден го пишувам не ми се брише,деца заспани, маже се врати,деца на врат се обесија им се спиеше и на двајцата,стрелката покажа 8 часот и веднаш пижамите, млеко и вкревет.
    Добра и мирна ноќ маже вика по мене спрема мезе и винце :d:

24.07, kristina.k, Coco31 and 22 others like this.
  12. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Antibiotik pak ;( Grlo zar, uvce zar, dete place, proliv ne zastanuva. Aman! 7 dena vo mesecot nie sme na antibiotik. Mi se place mi se vristi.
    Da nw mu gotvam, spremam, da ne go tintram i tovam so zelencuk i ovosje na toni nema da mi e krivo. Uste 3 suplementi pokraj se toa i pak i pak nastinati najjako.
    Ednas bevme na orl maj mesec, doma mi e izvestajot na koj pisuva kontrola na esen. Kasno mi tekna na istioy pa utre sabajle rano rano ke odam pak kaj doktorkata. Neka mi dade upat da go vidi i specijalist.
    Mi vika dr da ne odi vo gradinka, baba doma da go cuva. Nemame babi tuka kazav, mora da odi.
    Nemam pamet, nemam...
    Uf...

Ubava i mirna nokk vi posakuvam.
    Da dopijam kafeto i ke si legnam. Dosta e za denes, premorena sum. Preeska vozejki se fativ kako se gubam mi luta pogled, koncentracija 0. Otvoriv prozori da me duvne ladno vetre da stignam bezbedno doma.
    Naporen period. Mnogu se ispodesava. Neka zavrsi tuka.

:hug:

TarantulaA, 24.07, M&M and 27 others like this.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се изнаработев денеска. Од ноќ до ноќ. Идам дома дете со темп. Ајде лекови. Среќа без проблем испи.
    Се смири темп, јадеше, 10 книги исчитавме и еве сеа се успива. Уморна сум а ноќва ќе дежураме.

Имам чувство дека сум лоша мајка.

24.07, M&M, kristina.k and 20 others like this.
  14. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Добро вечер мајки
    Оооо со какви нервози ќе заспијам, ако заспијам воопшто.
    Цел ден супер си го истеравме денов, шетња со беба, кафе со другарки, ручек дома све од убо по убо...Овој мојов мака си има со желудник и вечерва болен легна нејсе...Свекрва ми загрижена за синчето вечерва се нацрта пред врата...Леле синчето на мајка дан сакаш ова дан сакаш она..и викам остај го нишо не му е...Он заспа она зема низ стан да ми собира од канта ѓубре она ќе ги фрли...зема дипли алишта...зема се шутка низ стан...
    Јас се мачам беба да ја заспијам, она ровари...Синчето стана едно време и и вика мајко заминви, оваа на будала се прајт...
    Синчето призаспа пошо апчиња пиеше и му дојде дремка опет.
    Свекрвава уште ми вика ако не да останам јас тука и ко и се вдадов....Се осетив ко јас да сум недоветна...И капак на све беба заспа и ја ставив на рамо и си читсм вести на тел..и светквиштево ми вика ОСТАЈ го тел глеај го детето ...алооо мене татко ми во живот така не ми се испинашал!!! И и реков таман си е детево морат да ждригнит и знам кога требит и шо требит да прам...
    Леее нне беше ваква се избудали како старејт или можда сеа си ги вади рогојте искрено...
    Фала шо ме сослушавте...имајте убава ноќ

15. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Добра вечер.

Маж и бебе заспани оддамна, јас ноќен вампир глумам :D
    Прво,легнав со нив оти цел саат трубев колку сум уморна и колку ми се спие. Па ми текна дека не ми се спие, станав извадив алишта и пеглав. Пуштив машини, спружив алиштата, и пак легнав.
    И уште не ми иде сон, а стварно сум преморена некако:(
    Двајцава што убаво мирно си спијат, добро, мм хрчи малку повеќе :D
    Утре ко пијана ќе се влечам по дома:drunk: а планот ми е да се изнашетам со бебе, секако, ако не ме мрзи.

Вчера се осетив како најлошата мајка што врска нема што прави со своето дете. И давав капсула д3 да пие, и таму горе кај што се врти и отвара капсулата.. Тоа ситно делче падна во устата кај бебе и го голтна. Многу испаничив,почнав да и брцам со прст во уста, се исплаши и почна да плаче;(
    Мека капсулка е, како го голтна не знам.. Секакви филмови низ глава ми поминаа, и уште се мислам и чудам како ли се деси, и дали може да и се случи нешто.
    Навистина неодговорно од мене.;(
    Колку и да внимавам... правам пропусти,страшни пропусти.

Глава ме боли од светлинава на телефонов, ќе пробам да дремнам малкуцка.
    Добра ноќ:hug:

24.07, kristina.k, Coco31 and 24 others like this.
  16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Мислам дека ќе го искака. Како го погоди... :^):D:D:D

17. Independiente

Independiente Популарен член

Добро ви утро срцли
    Јас станата од 6 синоќа не можев да заспијам преуморна бев, се избањав успав бебе и си викам кога ќе легнам ќе се комирам ама не не било така ххаах. Цело време ми се врти,кенка пртка ах тоа меше па до кога ќе не мачи веќе.
    Денес Митровден, именден на маж ми а он цел ден на.работа како ќе постигнам да спремам нешто неам идеја. Не викавме мн гости ама пак тррба да спремам да.исчистам да наредам тањири, маса и така.. заслужил мора да се потрудам да го удостојам. Синоќа колешка со маж и на поминување дс се видат надвор на цигара и овој мојов без јакна така си излезе, јас успав бебе спуштам во кревет трчам у соба земам јакна и му ја подавам од прозор леле кога почнаа коментари аи како те чува жената бла бла па.си викам зар јас сум будала па нормално дека ќее го чувам мој си е :) оти да ми настине :)
    И така убаво по дома со маж како дете и бебе ќофте. Ама ако ги разгалувам колку можам, ама па и он мене. :)
    Што бидна бре по сабајле вака емотивна осеќам ќе ми фали цел ден.
    На моменти ми се враќа на работа одвај чекам ама коа ќе размислам не би да ја оставам малава ме фаќа страв како ќе се снајдеме. Ќе видиме како ќе биде.
    Убав ден да допијам кафенце да прошетам низ темиве да читнам нешто корисно. :)
    Ве бакнувам и гушкам

24.07, tina-63, kristina.k and 28 others like this.
  18. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Добро утро:yawn:

:coffee::coffee::coffee: Магла око нас ова само во нашата населба во центарот нема:^)Малата дома денес и утре се чува со тате нема градинка имале некоја обука воспитачките.Секои 2-3 месеци имаат по 2 дена|(
    Јас станав и малата и мм спијеа па зедов да се туширам и спремам.Само што се соблеков слушам сирена(facepalm)Мама мама.Што да правам слушам мм стана и викам не излегувам и пуштам вода.Мм влезе по веце малата се отепа плакајќи мама мама.Отиде мм ја донесе да ме виде ,а јас цело време викам и пеам мама е тука(poolparty)Дојдоа за да ме види малата и во секунда се смири:whew:
    Значи волшебна сум со поглед ја смирувам:rofl:
    Ајде татко и пуштил тв и јас ми текна така истуширана да и правам палчинки со банана и јајце.На крај не ми испаднаа две,цел стан насмрдев, од магла и прозор не се отвара :envy: Сега цела смрдам на прженици :!: а туширана:@ Ова само на мене може да ми се случи.Ставив и лебче да се испече и тиква за малата да не биде гладна демек татко и нема да ја нарани(facepalm)

На работа е лудница.Практикантот ми доаѓа 3 дена исто и колешката ама многу е напорна.Вчера кога си отиде практикантот ми вели браво колку трпение имаш.Море исклучив преведувачот:$:D Само јас си знам како издржав , а денес тој нека седи со неа]:)
    Само ја оговараме колешката и се смееме ,штом дојде шефот молчиме:wasntme: А кога сум сама со него си траеме цел ден ако кажеме 2-3збора.

@kristina.k среќен роденден на малиот:^:

Побрзу оздравување на сите дечиња:hug:

Ништо не кажав ама да не ми пишете минус па затоа пишав:DСекој ден ист.Туку сакам да шетнеме некаде ама каде Франкфурт или Келн:wasntme:И одмор барам Тенерифе или Хургада? На крајот мк ќе испадне оти на малата и истечува пасошот:tmi:

Поздрав и убав ден:music:

24.07, tina-63, kristina.k and 28 others like this.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Добро утро

Среќен роденде на малиот @kristina.k :l: да е жив и здрав.
    Вечна слава на сите што славите.

Од пред некој ден си мислев и јас за славата што ја имам заксжано заради детето. Ќе треба да ја прескокнам годинава. Но секако ке најдам начин да ди почастам луѓе или некако да ја одбрлежам. Здравје има време .

Визита помина . Почнав да се нервирам за одредени работи. Ваљда четирите зида си го прават своето.
    Има некои од сестрите, рака за отварање врата користат само за буткање.
    А други пак пазат светло дс не уклучат бар кога се може.
    Едните уклучуваат соба да се згрее пред бањање а други климата ја оставаат на 22.
    Неможе едни да се човечни а други толку груби. Сепак работат на еден од најсензитивните оддели . Пред се за деца се работи.
    Дете крена пск темп до 38 вчера. Одма урина, крв сто епрувети за анализа. .
    Крена втор пат..одма крв пак за анализа.

Јас кафе пијам а дете се труди дс презаспие. И мене ми се спие уште ама неможам да спијам.
    Има два супермаркети ви кои четврток и петок има по некоја игрсчка интересна а на намаление. И вчера купивме, имаше останато но веќе и на играчките така не им се радува. :worried:
    И тоа било нормално.

24.07, LaDyDoLl, tina-63 and 33 others like this.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Добро утро мајки!

Кафето денес од мене. Послужете се.:coffee:
    pexels-photo-302899.jpeg
    Бебето лази на подот и гледа каде да сд испентери. Секој ден нешто ново научил, нова опасност.:worried: Очите четири во него и пак знае да ми тресне некаде. :doh:

Времето денес праца есен. Ама нема ветер, се надевам ќе не послужи да прошетаме едно кругче. На дневен ред фризер за мене денес.:makeup:

Постот почнат од рани зори.:yawn:
    Да продолжам...
    Во меѓувреме го успав, доручкував и се кордисав пред лап -топ со кафето.:coffee:
    Бебето еден период ќе спие како бајче, после неколку вечери ни вади душа за тој мирен период.:D И се така во круг, таман мислам почнал да преспива цела ноч, ќе почне пк да претоли . :whew:

Како му се има увртено на каминот, мислам додека не се изгори , се таму паметот ќе му биде. А го виде дека светка, он прв е накај него, да испита што се случува.:doh: Го оствив наподот пред некој ден, немаше 2 мин, излегов од соба, се враќам, он ја отвара надворешната вратичка, и се смее.]:) Среќа не беше гореше оганот. Па освен да се удри нема друга опасност. На ум сме да нарачаме некоја оградица или нешто, да не брани од каминот.:D

Гледам генерацијата бебиња се спремаат за прв роденден, па да не сме кусо и ние.:tmi: Списокот го напавив и ми се сврте во глава. Не планиравме толку гости. Само најблиските се пишани и пак се над 70. :$ Само наши луѓе кои ептен си ги сакаме и не испочитувале до максимум. Врти сучи пак ќе се собереме. Ама и што се чудам , ние најтесна фамилија сме 30 луќе само. Ама колку сме толку сме- за убаво нека е само.:l: Игротека годинава нема да биде. Кај нас нема ни асална игротека, ама кога детето ќе има желби, ќе му ги почитуваме. Годинава јас и маж ми ќе си одбереме се.:D
    И тема си одбрав, а мислам дек и ресторантот е одбран.
    За декорација не се ни трудам.:tmi: Ќе оставам професионалци да си ја завршат работата, јас може нешто да надополнам само, Ќе разгледам чичко Али што ми нуди.:D
    Само здравје.
    Вака кога си планирам, ме фаќа паника, како брза летна времето.
    Бебето заличува на детенце.:inlove: Расте шпагетката моја.

Ме чека спремање на дорчек. Тоа со ќејф го правам, се додека не ми затвори уста и почнат борбите.:@ Како ни оди деновиве јадењето ич да не ви кажувам. Доручекот мине некако на дневен ред, ама останатото.(lalala)

Едни непожелни гости упорно ни се најавуваат на бебе. :talk: Не со точна дата, ама со ќе дојдеме деновиве, ќе се чуеме..:?: Што толку се упорни не знам.. И онака се немаме видено и чуено сто години. Освен случајно некаде. :^)
    Па и без нив ќе не биде.:D
    @kristina.k Среќен Роденден на малиот, голем да расте.:hug:
    Среќни имендени на сите кои денес слават!:l:

@galapce @danichap
    Чувајте се!:hug:

Да се пикнам во кујна и после да шетаме. (hollest)

24.07, LaDyDoLl, tina-63 and 30 others like this.