Ајде добро утро. Од,сабајле денов некако тежок. Се,разбудив со некоја тапа главоболка. Мм уште спие,јас ни легната ни станата.....ама ќе станувам кај и да е,кафе да си сварам и бакрдан да ставам да се вари. @Monella среќен роденден на фраерот.Голем да расте. Ај ќе ви пишам покасно нешто попаметно.Мозокот некако ми е блокиран.
@Monella Голем да расте дечкото, колку се болни тие воспаленија на уво, синко секоја зима страдаше, само би те советувала да најдеш добар специјалист, да му погоди терапија, кај нас еве не се повтори. Дете најадено, и ја прсна во двор. Нека користи витамин д, му годи периодов Реков ќе одмарам денес, ама сакам малку двор да зачистам, дете посака пченица да вариме, па бомбици да сме правеле. Сакал и крофни. Е многу потпаѓам на желбиве негови. Убав викенд на сите!
Здравејте! Пијам кафе, нека повели кој е за друштво! Беба уште спие, од 22 синоќа, ете ја 11 денес уште спие. Се разбуди во 3 и во 8, цицкаше и пак нане. Дадата игра со играчките на под, кашла , почнав одма со инхалации, сега и чајче и спремам. Демек да се спасам од сирупи и чекање по болници, ќе видам колку ќе успејам да спасам ситуација. Големата побара пита заедно да правиме, многу е среќна кога се мотка со мене во кујна... душа мајкина! Се договоривме да допијам кафе и да почнеме со питата! АКо успејам да се организирам би било добро да ги изнесам и на една прошетка , ама ако успејам да постигнам се што треба да завршам... ММ ја отвори сезоната за работење во викенд... значи од овој викенд па натаму секој следен пак ќе сум сама со дечките ! Уф, колку го нејќам овој период , а прилично трае, уствари пола година трае... Се надевам ќе се исплати! Ве поздравувам! Имајте убав викенд!
Добро утро. Еве ме и мене. Кафе испиено, дете најадено, изиграно тера прва дремка. Јас доручкувава(пратив маже по бурек) и сега седнав да ве исчитам. Ништо од вакцината на синко вчера. Одложив за наредната недела. Отидов за крвна слика и црп, ми викаат црп дури после 1:30-2:00 и веќе ќе беше доцна за да го носам на вакцина. Уште ме убедуваа зошто ќе ми било црп за вакцина. Ја подбрав дека така сакам, па се заќуте. Па нареднава недела попладне ќе правиме крвна слика и црп и контрола кај матичната, па утрото само да го однесам на вакцина. Инаку да стане синко, па ќе се пие кафе некаде на сонце и на шопинг во веро ќе се дадеме. Шопинг за по дома де , ама пак е трошење пари. @mariz што и да е, само да поминува. @Monella среќен роденден на дечкото. И јас имам дозвола од 18 години. Поточно часови земав пред 18, а дента на 18 роденден полагав тестови и веќе после недела дена имав дозвола. Значи повеќе од 15 години. Возев целосно сама веќе после 2 месеци и од тогаш ми е незамисливо да бе можам да возам. Прво го возев југото на моите (на југо и се учев и полагав), а после некоја година си купив моја кола со мала помош од моите. Количето ми полни 10 години во јануари и уште не го менуваме. Толку многу се погоди, ама кај и да е ќе мора да размислуваме за нова. Па со мм се договоривме наредно пикап ќе купуваме. Вака пакувај се, стискај се и пак хаос во кола. А и туле демек купивме. Ова со едно дете, а тек кога ќе дојде второ дефинитивно ќе ни треба нешто поголемо. Мм само ми покажува некои на старо, ама јас сум рекла, кола на старо не купвам, па макар и баба да ја возела Среќна сум што не е по мотори, ама мојов по точаците е. А добар точак знае и како мотор да чини Среќа што уште не запнал за тие најскапите, ама и неговиот не е баш ефтиничок. Ди се тешам барем за спорт е , а тоа што една тура е минимум 3-4саати (ова локално кога вози. Жива среќа олабави малку последниве месеци (читај проблем со хемороиди) па не отишол одамна, а сега веќе ладно е, нежно ми е мажето. За бубачки и други гадуринки што да кажам. Со години веќе имаме проблем со бубашваби. Откако почна да се гради капитол и џевахир дали го размрдаа тлото, ама раат не сме од бубашваби. Првата година неспиени бевме. Само пазевме од негде да не не демне некоја. Фала богу конечно се разретчија и оваа година прв пат по раат бевме. Се појави по некоја ама брзо ги снема. Не сум плашлива, ама овие големиве гадни се бе луѓе. А прскано околу зграда, цел влез + дома и пак навечер кога ќе излезеа страшно беше Ајде да одам да потсредам малку за да сум спремна за скитање после. Имајте убав викенд
Одамна не сум пишала па реков да ве поздравам. И јас се разбудив со главоболка. Ми се чини ќе ми прсне главата. Бебка јадеше и заспа, па ние доручкувавме и сега е време за кафе. Да стане и ќе прошетаме, да го искористиме сонцево уште малку. Многу сум напната периодов, сѐ нешто брзам, трчам, како да морам сѐ да завршам најбрзо што можам, а никој не ме брка. Како да не сум свесна дека не можам да бидам на 10 места истовремено. Едно кафе раат немам испиено. Од секогаш сум таква, затоа после глава ме боли. Мајстори имаме дома па тоа додатно ме исцрпува. Едвај чекам да се заврши сѐ и конечно да се средиме. Затоа денес решив да не фаќам ништо. Ќе го посветам денот на себе и бебе. Уште малку треба да почнувам на работа. Искрено, многу ми се оди. Веќе ми здосади од седење дома, ама па не ми се остава малава и се мислам да го продолжам породилното барем уште две недели, ако не повеќе. Знам дека не сум ни прва ни последна што мора да остави бебе и да тргне на работа, ама како се наближува време многу ми е тешко. Еве и сега дур пишувам очите со солзи ми се полнат. Најтешко е што со мм сме иста смена, ама тоа е, ќе фатиме ред и ќе се прилагодиме. @Monella среќен роденден на синко.
Добар ден женички. Темава само ја читам ретко коментирам. Синко го пуштив надвор да игра да го искористи сонцето јас пуштив YouTube и не знам,ми текна да видам кој е тој сергеј варошлија што често го слушам по социјалниве мрежи. Идеа за ручек немам сеуште ќе спремам нешто набрзина. Сега ми следува второто пладневно кафе па потоа се впуштам во домашните обврски. Два дена слободни во неделата и човек што побрзо да направи,дали да се наспие дали да се одмори или да заврши домашни обврски.
Малата спиеше од вчера 18.00 до денес 07.00. Чекај, чекај да стане ама ништо, дури сабајле. А не ми се будеше дека болна. Јас во Скопје последните две години живеев со бубашваби ама оваа пред да се отселиме ги немаше, ретко по некоја. Оди, оди, рипни да не ја згазнеш, па со тегла ги покривав кога ќе дојде мм да ја утепа. Исто како цимери да имавме. Многу сум нервозна дека треба да добијам најверојатно. Се, сешто и сите ме нервираат па јасно е дека во мене е проблемот. Малата е злато, дури цело време се мислам да прашувам дали е нормално. Многу е послушна ама буквало се слуша. Ајде да јадеме, седнува на кревет. Донеси патики и јакна да одиме надвор. Носи и седнува да и ги облечам. Ајде да чистиме зема влажни марамици, едно крпче нејзино со мики маус и еден дел од усисивачот и чисти (као демек нели). Ајде алишта да редиме. Оди ги вади од фиока веќе наредените и ги носи од едно на друго место. Дали може во веце да одам? Оди пред врата па иде ме тегне во веце да одам. Срцка. Ова ли е моето дете што година и пол душата ми ја извади? Ептен сум испреизвозбудена па пак да си кажам дека моето дете се смени и конечно е ок. Имало надеж. Сега најголем проблем е што не ме остава да мијам садови, не ми е јасно зошто. Се беше за миење (синоќа не миев дека нема да ја слушнам од водата и да не ја разбудам тропајќи) па сабајле ја оставив да плаче и да ме тегне додека не измив се и на крај се слизна и мн лошо падна па жал ми падна и многу се изнервирав. Ние во понеделник требаше вакцина ама се јавив да го откажам терминот. Во Мк ја нема таа вакцина, уште не знам каква е и дали би ја ставиле. Уште 4 вакцини, а во Мк ги нема нив. Како и да е не би сакала ни да ги ставиме нив. Убав ден!
@Monella среќен да му е роденденот, голем да расте Синко спие јас се тегнам на тросед оваа дремка ја посветувам на фемина, секако кога ќе стане дете мајка ќе го земе и денот е пред мене за чистење, маж се надевам до 2 да се прибире па да се зафатиме за работа, смукањето ми е веќе научна фантастика Мене сега ме мачи што каде да ставам како да организирам простор за бебе, план ми е да спијам јас во една спална со бебе, мм и синко во другата ама знам дека синко ќе ме бара, сама со двајцата нема шанси за четворицата нема место, па најверојатно ќе биде преселба во дневна тука имаме место и комоција ама сепак ќе видиме на крај како ќе биде. Ве поздравувам
Мајки, арни ли сте. Јас изнаспана. Вчера се изнагушкавме, станавме пак се гушкавме. Туку, не знам што е, 2 дена има течна смрдлива кака, и тоа по еднаш на ден. Нешто е сериозно или? Нас у дневна ни е топ за спиење, ама одиме у спална сите тројца. Маски за загадувањево ќе купувате? Апаратот дома јас ќе гу пуштам вечер, и филтер нов да сменам.
@Monella Среќен роденден на мали, здрав жив да е! Zdravo majcinja. Latinica jer u 5 min pisuvam, kirilicata večnost cela mi treba. Izvinjavam se! @mariz sto i da e ke pomine. Krug, na edno te isto nema dolgo da stoi. Nie da recam arni, ke izlazam. Mali e poln so slajmovi. Da ne muabetam za nesto sto veke vi e poznato, ke pomine kako i sekoja druga nastinka. Interesni temi ste svrtele. Ne go ucam da udira, ama se raspravam so okolinata. Od gradinka cesto se vrakjase griznat, mm otide im objasni deka go ucime da gali ama po se igleda popravilno ke bide da go naucime da grize i on. Od togas eve tek vo vtornikot griznat dojde. Najstrashno e sto i on probuva da grizne. Doaga do tebe otvara usta i ne znae sto ponataka. Mu vrtam obraz da me grizne i samo ke se dopre kako da me baci, ama toa e vo momenti na agresija odnosno koga nesto ne mu dozvoluvam, znaci toa e videno od nekade i napraveno vo ista takva situacija. Vtora rabota koja ja primetiv, naucil da vika moe. So detenceto od prijatelkata si igraa i ja zima topkata vika moe i trca naokolu, a maliot po nego misli si igraat. Mojov place i najsilno sto moze vriska moeeeee i ne ja dava. Omg, se fativ za glava od kade sega toa. Ajde smiruvaj objasnuvaj deka so topka treba da si podavame, igrame a ne da ja cuvame vo race. Sakam da e borben ama ne da se tepa. Od druga strana ne sakam tepan da mi doaga doma. Treta scena na lulaski, cekame red na tobogan, pred nas 10 godisno dete. Maliov moj stoi ceka pozadi nego i ne znam sto mu tekna otide do detevo koe bese sledno za kacuvanje i se fati za drzacot od skalite i mu se nasmea. Deteto fakjanje maliov za glava so levata raka podmuklo i go butna nanazad. Epa koga mu se sipav, izbega ni tobogan vide nit mu tekna da pripari. Toa se deca bez nadzor. Cekav da dojde majka nekoja da i objasnam ubavo, ama ne se desi istoto za nejzina srekja. Besno dete i nevospitano ima ogromna razlika. Da ne si pameten kako da go ucis, ocigledno. Druga tema, vozam od 17 godini. Bez vozacka. Brat mi me ucese Vikav koga ke imam svoja kola togas ke polagam, ama ne ispadna bas taka. Vozev retko na kratki relacii bez vozacka do 22 godini imav srekja policija nikogas ne me zastanala. Togas poloziv od vtora gradska i zemav vozacka. Ja vozev kolata na tatko mi, a naskoro po toa se preseliv ovde, pa si kupivme nasa so mm posle nekoe vreme. Kolata ja gledam kako potreba. Vozam postojano i mislam bez kola ne bi mozela da funkcioniram. Denes denov pocna duri vo 9h. Edvaj stanav od krevet. Nokjeska tolku me bolese glava sto go 4h stanav apce da se napijam. Stanavme, dorucek, iscistiv so mojata nova pravosmukalka, finally ja najdov pravata, pa pocnavme da se spremame so mali da setame. Mm na rabota pa mislevme da odime niz centar, da go pricekame da zavrsi pa da odime na rucek nekade, ama ostanavme doma poradi tetkata moja. Dobiv i nesakav da rizikuvam da me fatat bolki pa da dremam na nekoja klupa stutkana. Ostanavme doma i podobro sto odluciv taka, eve me legnata ne mozam da se pomestam. Dete se iznaplaka posto ne mu pustiv crtani na tel dodeka jade, pa si zaspa. Ednas, dva pati, tri pati sum mu pustila i se naucil sega so crtani saka da jade. Nou nou, ke se oduci kako sto se naucil Mislev rucek da spremam dodeka spie, oti mm kaj i da e ke dojde, ama ne mozam da stanam od krevet, ke mora da naracame nesto za rucek. Nisto strashno, mesoto sto go odmrznav za utre ke go napravam Odam da odmoram malku. Ubav vikend imajte.
Мене денес денов наопаку ми тргна тоа уште од синоќа не можев да спијам а и мм цело време се превртуваше цело време. Си станав во 10 заедно со синко во 7 се будам кога заминува мм на работа некогаш станувам одма некогаш не зависи како се чувствувам. Запалив оган синко во креветче му дадов млеко фатив избришав прашини исчистив кујна и само со исчистив си го истурив шишето со вода исмукав кафе сварив седнав да пијам синко гледаше на тв алекс и габи на јутуб ги обожава ми звони тетка од германија станав да ставам лепило на кујната ми отвараше се вртам кафето истурено на тепик на грнетура на масиче се лом ми идаше да го изнатепам . Само го искарав го ставив во креветче под казна фатив да чистам од двај сум ја исчистила кај е се светло се познава ако не е убаво исчистено ете така ми тргна денот сега спие ручекот му е готов да стане да руча и да одиме на роденден јас кафе пак сварив сега на рат ќе го пијам ова му р втор пат да ми истури. Не е криво детето јас сум крива што не го земав кафето по мене, денес има панаѓур ама нема со кој да одам сама не ми се оди нека пише некоја мама од прилеп ако сака да се дружиме ,три години сум овдека и уште немам добра пријателка ајде на вас нека ви е убав денот мојов се виде
@LaDyDoLl i @tincemajmunce фала ви женски бев денес до Зегин запиша таму дечкото што е проблем и рече понеделник ќе се јави да ми каже што и како е вајда ќе ми даде ново цревце не знам дали е нормално ама као воздхот да излегува од една страна на цевцето преку него фактички не диктува убаво како луфта да има. Туку да не сум офф. Да си покукам. Дали е уште рано за тест не знам ама правев денес и излезе негативен. Стомак т.е јајници ме болат чат пат како зуење на уши имам ама сеуште ни абер за добивање ни абер за бебе. Малиша ми е со растечено носе т.е густи мрсули кои што се лепат ... се сомневам на петките горе дека конечно ќе избијат. Друго не ми треба во моментот немам сила за ништо.
Имаше сега брзо тт ако добро се сеќавам, може вирусот е таков. Последниот пат ко фати стомачен вирус малово прв ден повраќаше, втор ден тт, трет ден само еднаш таква столица. Ама ми кажаа тогаш имало и вирус само со тт и таква течна столица како кај твојата. Се е измутирано веќе од вирусите. Инаку каков прочистувач имате? Лани ќе купувавме ама ништо, годинава ќе мора ужас е воздухот.
Здраво и од мене! Да шкртнам некој ред, мали заспа,големи си лежи,одмара де од учење,имаат тест по математика па се умори дете (читај саат време поучи).Се нервирам,се помалку слуша за школо,знае не дека не,ама сакам да учи редовно. Јас си бројам,на бебево му се заарни изгледа,се си мислев дека ќе се породам на почеток од 9,ама еве може и до термин да си седи.Имам болки,но не се тие тие. И јас се мислам како ќе спиеме,најверојатно ја и бебе во дневна,пошто потопло ни е,аама знам и малото ќе дојде.Има место.Креветче не му купивме,решив на малиот догодина ќе му купам поголем кревет,па бебе ќе се смести во бебешкото,сега ќе спие со мене,така и со малиов беше се спремно креветче,ама кој д астанува на секој сааат крени спушти за цицање,вака се надевам и јас да врзам некој саат сон. Само средувам дома,бришам,перам, сеуште смукам,си велам да не оставам куќата лом ако заминам ненадејно на пораѓај. Мм ме кара,вика ќе средиме се ама ете таква сум смотана. За темиве,никогаш не сум учела деца да враќаат ни па да маваат,аи не се такви.Дури некогаш ми е криво,даваат и играчки и се ,попуштаат на сите,дури мислам дека не треба до толку.Едино големиов сега неколку пати дојде изгребан од школо од истото дете (а веќе се трето одделение). Му реков ако те мава врати,или скроз игнорирај го и не играј со тоа дете.Малово е сеуште мало,не разбира многу,но и тоа знае да попушти.Се инаети само со брат му . За возачката,јас на стари години полагав со дете родено.Кој стрес ми беше тоа,ангажирај чувари за дете,па договор во колку на часови да одам,па полагање.Но,и тоа како ми се најде. Мм вика ти ептен школски возиш,палам кола,местам ретровизори,се по ред како на час.Се надевам еден ден ќе си купам моја кола,со три деца богами ќе ми треба.И онака се нервирам со мм,само ја валка негде по прашини,алишта ќе нареди работнички,алати во багажник еден куп,ама тоа е сега засега. Се мислам за ручек да и се тупниме на свеки денес,да одморам од шпоретон. Убав викенд!
ДЕте спие,мм гледа филм а јас да ви пишам. Дете кога спие сеќава кога не сум до него.Ноќеска станав за во вц и го слушам плачи и вика мама мама,мм му вели мама ке дојди,мама тука е.Не па ти какво смирување тек дури кога дојдов во соба и кога ми го слушна гласот се смири.Мм го нишаше,а јас кома одма сум заспала. Утрово во 7 се разбуди мочан до горе,го преслеков,оган запалив и кафе испивме со мм. Откако мм е на одмор прв пат да појадуваме сите заедно.Нас побитни ни се кафињата и цигарите од јадењето. Каснавме на брзина го спремав дете и го пратив со мм на прошетка.Два час поминаа надвор...А јас за тоа време ручек направив денес мусака за сите па и за дете.Поминав со правосмукалка,една машина спружив и се истуширав.На крај седнав кафе си направив но овој пат без цигара мм не ми оставил,а ме мрзеше да појдам да си купам.Но и без" пув,пув " ми се следи кафето. Во средата бевме да му земат на дете брис од нос да видиме дали ја имаме уште бактеријата.Резл. дури во понеделник. Оттаму до кај баба ми со дете појадувавме и слеговме до чаршија да завршиме некои обврски па пак се вративме до кај баба ми.Дете го заспав а со мајка се видовме дојде и мм ручавме и си дојдовме дома. Вчера денот го поминавме во двор.Се изнаигра дете со песок,камчиња со топка па возевме точак и во еден здив летна денот. Зарем само јас немам желба да полагам за возачка.Но и страв ми е,мислам ако се најдам меѓу две коли ќе се изгубам.Не,јас не сум да бидам возач. @gjoker4e и јас имам мислење како тебе да се учи да се брани. Кога ќе го турнеше комшивчето мојов како некое гревче ништо не прави и ќути му ја полнеа главата со песок,мојов се смееше. @Monella,@kristina.k срекени родендени на лепотаните Сакав уште некоја да тргнам но заборавив која и за што беше кога ке ми текне ќе пишам. Одам да пуштам уште една машина алишта од дете. Се читкаме подоцна
Да, имаше некоја мала температура, ден има ден не, и сега веќе нема ама 2 дена глупа столица. Не е честа да речеш пролив, ама па не е ни густа. Ај нека мине само. Прочистувач купивме од спроти државна болница, пред некоја година, 3000 беше,филтрите се по 800 денари, на неколку месеци се менува. Филетерот кога го вадиме е ужасбо гнасен. За филтерот викаа дека и по хирушки сали дека го користата оти убивал и вируси и бактерии. Којзае дали е така, ама ние кога живеевме у центар моравме нешто да стаиме.
Веројатно на овој мислиш. Го има и во медикус хелп. И ние го купивме по препорака на доктор кој ни кажа дека го користеле во операциони сали. Ама е за мала квадратура и брзо го заменивме. Овој е за до 25 метри квадратни. Сега имаме блу аир за до 50 метри квадратни и таман е за цела дневна ( Споена со кујна и ходник). @kristina.k
Среќен роденден на баткто ,голем да расте, да биде жив и здрав и послушен Ние уште сме со тт 40, 4 имав вчера волку висока во живот не сум имала,малата 39,7 Прочитав некои постови за насилство и само ќе речам какви родители сме такви деца ќе имам. За бранење секогаш сум бегала од насилство и кавги не знам да се карам и не сакам.Со систер кога бевме мали вечно си бев тепана оти помала па и јас во маало тепав помали до момет додека не дојде поголем батко и не ме истепа.Од тогаш кажав не тепам деца.Дали 6 години бев. За кавга ич не памтам како што треба да нападнам и да погодам дирекно во цел па прекинувам на сред. Малата ако некој ја бутне ја земам и и кажувам детето не сака да го вознемируваме сака само да си игра ајде да си одиме од тука.Може е погрешно ама стварно незнам во такви ситуаци што А и поголемо дете само ќе се сили.Само ја учам децата во градинка гуш Ај да одам да пијам апче глава ќе ми пукне.