Ај добар ден @Chantal и ние имавме таква фаза, кога се будеше после 30-40 мин и морав да нишкам пак да презаспие. Траеше тоа едно два месеци сигурно, ама еве помина, сега е добро (пу пу, да не се урочам) @emkaemka и јас како тебе нејќев бебе да оставам кај баба и на преноќување. Мм ме убеди еднаш, абе не спиев цела ноќ, дури станата стоев во спална во 4.30 сабајле , оти собата на свеки под нас, да слушнам дали плаче бебе Мм ме прибра во кревет ама џабе, око не склопив. Едвај дочекав сабајлето да ја прашам свеки како прошле, кога она вика си спиела цела ноќ. И до ден денес од тој пат, еднаш неделно гледаме да ја оставиме да преспие кај баба и. Ние обично излегуваме, имаме вечер за нас и тераме романтики Инаку нема кога, па така се снаоѓаме. Многу е ослободувачки иако некогаш се осеќам како најнемајка што ја оставам бебка Сепак гледам да се опуштам повеќе во тој поглед. Ај па пиши за роденденот на дечкото некој збор во соодветната тема, што и од каде си порачала, слатки маси, бла бла. Да почнам да собирам искуства и предлози Море јас си спијам на лево уво, а не сум свесна дека за два ипол месеци бебка годинка ќе прави. Кога летна времето Мора да почнам да размислувам што и како со време. Инаку, почна бебка пак да ја спие цела ноќ без будење, како порано. Изгледа само фаза било (троа подолга ). Сабајлево спиеле со татко и до 10 Легната од синоќа од 21.00. Стана само за млеко сабајле во 06.30 и одма презаспа, легната до татко и, без нишкање, без ништо. После имам закажано за ноктиве, а скроз заборавив Среќа што погледнав во телефон, и тоа барајќи нешто друго. Што значи тек после 6 ќе се приберам дома, а сакав сутлијаш да правам за бебе за вечера. Ај утре вечер. Ми се пие едно нес, онака за душа да ми се залепи ама немам на работа. Поздрав жени, отидов јас
ШТо да кажам @emkaemka . Од сите страни од бетер по бетер. Една работа барем да ни тргнеше. Првиот план ни го одби општината. Кога ќе размислам, бидејќи беше куќа за две фамилии, со свекор и свекрва, не е можеби толку лошо . Година не фати додека истиот беше направен и додека помина фазата на одбивање. Чекавме може 9 месеци на ново кај архитектот додека дојдеме на ред за нов план. Повторно се влечеше со цртањето и сега чекаме одговор од општина. ОДговорот требаше да биде најкасно до 02 месецов. А нема. Изгледа пак ќе одбијат и ќе треба да тужиме. Мм сака мансарда покрив, а нема никој во населбата таков, а има спортивставени гледишта на законот дека треба да градиш како комшиите, но не се однесува на покривот... И да тужиме би требало да добиеме, но изгубивме години. А во меѓувреме трето дете и тесно, плус мајка ми ако дојде и за нејзе треба соба. Решивме да бараме голема куќа под кирија. Со нашата додека се среди/изгради, да се раскомотиме. Жал ми е за дворот и градината тука, многу убаво си ги уредив, но тесно ни е за со три деца. Селењето е на 01.12. Како ќе не биде не знам. Дуплите трошкови да не ги спомнувам. Ќе мора нова кујна и нови електрични апарати. Електричните апарати ќе можам да си ги зедам во иднина, кујната по мерка оти пари низ шоља фрлени. Одбравме една. 5 илјади евра. Демек поскромно. Е не штедам на електрични апарати бидејќи ќе ги користам долгорочно. Шпоретот е купен, 110 широк, 130 кг тежок. Ќе го покажам кога ќе биде монтиран во кујната. Сега уште хауба, дупли фрижидер, машина за садови. Највеќе се радувам што ќе има една огромна просторија за децата да играат. Кога ќе ги набавуваме работите од списокот, а прилично е голем, кога ќе монтираме, кога ќе се селиме и јас не знам. Ќе се доразболам. Со мислите сум веќе на Карибите, се тешам, да издржам уште некој месец.
Шпоретов е ама за некој што сака да готви, не за такви ко мене, ти ваљда сакаш вакво чудо кај нас не сум сретнала, може овде не ни има толкави домаќинки Јас рингла исклучиво со две плочи барав, не можев да сватам што ќе ми се 4ри, не па пет да има, рернава и таа ми е многу И мислев ќе се селите во куќата и готова е, а таа уште цигла нема Ајде ќе биде, битно ќе се раширите
Здраво живо мајки Тука сме и ние, да се пријавиме. Бебуш спие, јас така дремам, маж 2 смена на работа. Ме дрма некое глупо расположение, досадно ми е дома, па денес и сама Во сабота правиме 40 дена па ќе се шета по гости И конечно ќе останиме со бебка кај моите на 3-4 дена со спиење. Одвај чекам, мислам ќе се преродам Ништо паметно не кажав, без врска ми е постот Убав и мирен ден чупиња
Бујрум кој е за кафе, а јас радо би едно парче од швалерската торта на @Monella, море и две можам Иако ме испокара сабајлечки докторката дека сум баеги поправена и под итно да се приберам ќе имам сериозна килажа за симнување само бебка да се роди здрава, жива па ќе му ја мислам за слабеење Ништо посебно немам да кажам наминав да ве исчитам и поздравам уз кафе
Убав ден и од мене. Некако сум вознемирена вматрешно, пред некои одлуки за кои треба да одлучам само јас. Викендов и добив понуда за работа. Кога ми се јавија по тел, останав запрепастена. Она што сакам да го работам, плус и моето дете да биде вклучено, работа од соништата. Денес, ме повикаа да видам пробно како се работи. Значи, сосема друга слика од тоа што го очекував. Ми нудат да работам со деца од 1.5 до 3.5 год, скоро сите со памперс, пола не знаат да зборуваат, не јадат сами.... Претежно се машки деца, зошто не знам. Откако ја видов оваа слика денес, си мислам дали е ова работата за која мечтаев. Не, јас не сакав да бидам негователка. Сакам едукативни да допринесам нешто кон одредена група на деца. Друго, центарот( сега веќе приватна градинка) преферира да не се носеле болни деца, а скоро сите беа со зелени мрсули. Се мислам и за моево, прв пат почнува, како ли ќе се снајдеме, не дај Боже со настинки, кој ли ќе ми го чува? Како вие се справувате во такви ситуации, кога нема кој да седи дома, ни од градинка да земи дете? Не знам што да правам, да имав дома барем еден човек, немаше да одбијам, вака не знам. А и околу платата се нервирам, како бе не мислат, на одговорност имаш деца!!!! Ама тоа е кога сме задоволни и со минимумот. Да размислам, оти до вечер треба да им кажам. Ве поздравувам.
Добра вечер мајки кралици! Ми се заарни мене тука да си покукувам по малку. Денес малку околу јадењето. Мојата болна тема. Толку драматично протече доручекот што ми се плачеше во еден момент. Таман го кренав да го наседнам на столчето почнаа церемониите. Ново е да глуми дека му се гади и кашла. А јадењето не го ни вкусил за да знае дали е гадно или не. Ама уште на седнување ми прави фаци да го сожалам. Ама он упорен, јас бетер. Го наседнав и почнав играчка по играчка. Ништо од тоа не беше интересно. Го свртев према телевизорот и пуштив неговите песни. Тргнавме некако. Во меѓувреме и му се глупирам, играм и зборувам. Во тој момент влегол маж ми, искрено толку бев сконцентрирана на пикањето лажици и глупирање што не сетивме ништо. Случајно се свртев и го гледам се држи за глава и ми вика Дафи ма што правиш? Е дојди рани го и ќе видиш што правам. По 40мин драми, напред назад, некако стасавме до 200гр. Го извадив изнервиран и цикајќи од хранилката. Е вториот дел од денот поарно протече. Пиевме кафе на сонцето. Кратко беше, толку дозволи да седиме во место ама доволно да здивнам. Поручек излеговме и тројцата, за на кратко беше, ама заглавивме. Го вративме уморен. Сакав да го издржам барем до 20:30 ама се предаде уште во 20:00. Во план ми е да наредам само машината за садови и толку за денес. Маж ми нека спрема нешто за вечера , во превод ќе нарача. Ама што и да е, да се јаде нештичко. Во денови кога е ултра бесен , ми текнува на Дани и малите бандитчиња. Па си викам Дафи диши длабоко, само едно е , за Дани е мачкина кашлица, не кукај. Инаку шпоретот ептен профи и убав. Ама што би рекла Емка за домачици како Данка. За параспури како мене не е . Можеби некогаш ќе се претворам и јас во домаќинка па ќе го израдувам маж ми. Прееска влегува дома , а јас готвев за бебето, варев во превод. И вика е шо фино мириса, манџичка правиш? Аха , ама за бебето е . Па ми падна жал, ставив за него чорба да вари додека ми стасуваше тесто за пица. Да не сме на суво само. Никако не можам да се организирам и да готвам и за нас и за бебето и да шетам. Или не бива се наеднаш или не сум доволно спретна. Ама да се живи и здрави бабите и рестораните со готвени јадења. @emkaemka мојот одамна не е доенче па не е врзан за мене. А можеби сум поладнокрвна , не знам. Некогаш осеќам грижа на совест оти го оставаме, ама па како издувен вентил ни е со маж ми. После сме како нови. А свекрва ми секој викенд сама се нуди. Сама е најчесто, свекор ми по патишта. И имам поверение ептен. Мајка ми не го зема толку често на спиење оти и она уште си шета. Она само кога мора , а не може свеки. Сите од свекрвите се жалат, јас од мајка. Се шалам, ми помага и она ептен. Посебно преку ден и дека сме блиску. Ама помалку ,,ме слуша,, . Па тук тамо ќе се спукаме ама ништо страшно. Мирна вечер имајте си!
@duffi исти нашиве батковци Прво го гледа јадењето, па кашла, прави божем нагони за повраќање , врти глава. Го научив дека изведува , па го чекам да "доизведе" и после си јаде во еден здив . Обично не прави проблем за јадење. ... И јас не сум го оставила сеуште кај баба му ( мислам на мајка ми, оти другата не е заинтересирана). Се нуди она, ама сепак ќе го мислам. Што ако се успие , ако стане а она не го осети итн... икс прашања ме мачат. А и маж ми не е за. Шо знам и мал ми е уште... Или па не Така да романтики моментално многу нема Дечково нејќе да го нишкаш веќе , сега укапирав јас Дефинитивно сака сам да заспива и одбива цуцла Прееска бев да му ги вратам цуцлите во аптека , што му ги земав викендов. Он заспа , маж куцка на лап топ а јас ќе правам мафини Ми се спие ми се плаче , ама наумив Добра ноќ
Добро вечер и од мене @Monella ме погоди в срце со тортата...Ја обожавам мх мх мх.... Ле беба кога ни се ококори синоќа во 23ч. ќе се онесвестев до 3 журка праевме. Мислев да не има тт или нешо ја боли. Одма контрола со мм па кога увидовме дека све е в ред ја оставивме да си игра и да гугат, абер немаше од спиење. Ние ко трупој седевме тв глеавме..Ваљда скок ја имат фатено. Денес конечно ја извадив на прошетка убаво сонце и она се израдви отепавме 2 сати низ град. Успеав и едно кафенце да искористам. @danichap со здравје да си го служиш шпоретот. Јас следно исто ќе барам шпорет со 2 рингли. Сакам да готвам ама од кога стигна беба толку ми е мака да се замарам в кујна за мене и сопругот па сеа сеа го нешто набрзина. Не дека немам време едноставно сакам со беба секој момент да го искористам. Брзо ми растит еее ко вчера в стомак да беше а еве ја 5 и пол месеци. Едвај заспа и вечерва во 22ч. и тоа в количка. Се надевам ќе ја издржи вечерва. Имајте убава ноќ
Za uteha, platata kako negovatelka i ovde e zalosna. Epten da ne se reče minimalec, ete takva e. Kaj tebe dokolku deteto odi besplatno vo privatna gradinka, togas mislam deka ti se isplakja. Mnogu ne ima sto nemame covek plus pa se izdrzuva nekako. Snaoganje. Ednas mm ednas jas doma, ke se menuvas otsustvuvas. I da ne rabotis tamu da si na dr mesto kade maliot nema da bide so tebe, ke bide isto. Za zelenite mrsuli, ne znacat nisto i kaj nas. Vo pravilnikot stoi, dete koga ima temp, vo slednite 24h ne smee da bide doneseno vo gradinka. Toa ako krene temp vo gradinka, a doma ako krene i go donesat nikomu nisto. Ucitelka dokolku go primi so temp kazna plaka od 3000 eur pa nagore. Mrsuli i kaslici ovde vikaat do 3 god ke gi ima, nisto ne im e. Jas eve baram rabota i imam uste dve ponudi, se na se 5 rab mesta. Utre odam na uste edno intervju. Postrashnoto e sto na nitu edno rab mesto ne mi se pocnuva. Ne posto sum prebirliva, nego posto sfakjam deka si igraat majtap lugevo. Mm vika za taa plata ne iskacaj od doma, poblagodaren ke sum ti, ne da doagas doma i samo da ti curi glavata. Ogromna odgovornost za tie pari, ogromna! U prevod smetkovoditel za 6000 den mesecno, ete taka ke mu dojde. Edna 0 edna kula. Mm vika otkako ti gi nabrojaa rab ovrski zosto ne gi prasa, seto toa za 6000 den na mesec?! Ama neli, zemi ili ostavi. Si zemav vreme za da najdam normalna rabota, kade ke bidam dolgorocno, kade ke vlozuvam vo sebe i ke se nadgraduvam, kade ke mozam da napreduvam i da steknam sto poveke znaenje vo odredena oblast. Ako e samo da odam da rabotam za da zarabotam, vo zgrada vo kaficov ke odam da rabotam samo prva smena i sum zavrsila so potragata. Btw platata vo kafic e za 1/3 pogolema nego vo administracija... Uf. Ete tolku na taa tema. Imav prijatelka na kafe, ubavo se iznamuabetivme i podruzivme. Pred da dojde srediv cela kukja, kolac so visni napraviv, srediv dete, alista pruziv i sedev na raat. Sega da vi pisam dodeka veceram i da si legnam. Sabajle. Vo 6 ipol ke moram da stanam, intervjuto mi e vo 8. Dodeka odnesam dete vo gradinka, pa stignam na mestoto ke treba da iskocam porano od doma posto ke odam peski. Na 10 min peski od doma ke mi e rabotata, a uz pat i gradinkata, pa ke bide super vo toj pogled ako bidne za tamu. 10 do 8 dete da ostavam, vo 16.05h ke si go zemam. Ke vidime sto ke kazat rano po sabajle. Ajde da udram eden tus pred spienje, pa da odmoram glava malce. Ke prasav nesto drugo, mali uste kasla, uste nos poln ima, ne moze da disi pogotovo denes posle gradinka. Utre e veke 7 mi den kako pie antibiotik. Na kontrola treba da go nosam so bolni ili zdravi deca? Toa ne mi e jasno. Posto se podeleni ovde, pr prvite 4h od rab vreme primaat samo bolni a posle samo zdravi, pa ne znam sto da pravam. Ubava vecer imajte! @LaDyDoLl so lesno pri donesuvanjeto na odlukata, pa pisi sto si napravila @Monella torticeto petka!
Ве исчитав сите и време е да легнам се надевам ќе поспиеме повеќе вечерта да се озвежиме дека сабајле рано станавнме дете стана и почна да вика по татко му едно 10 мин а татко му на пат па не само што е на пат туку остана и таму да спие со татко ми оти не завршиле работа Цел ден кај мајка сме, седиме, откаки маж рече дека ќе остане одјов земав алишта и се паркиравме овде па ќе чекаме тато да се врати и да си одиме и така конечно барем креветот ми се погоди пинав некое апче да се освежам и ќе одам да спијам Преска бев на пролепшавање дете остана да брка дури 8 мачки тука и страшно им се радува ама страшно "мање мање" па ќе му се откачи и маче да рече и ги гали црка од радост цел ден Утре едвај чекам со маж да прошетаме некаде малку да се освежиме дека еве скоро 2 дена сме тука не сме воопшто излезени а кај да и ќе си одиме Така.. Да одам деновиве да прикупам нешто па да прошетаме да се видиме со некого и фајрон Поарно главата ми ја подуа Добра ноќ
Добра вечер. Ајде кој е за кафе и книга.... Мм трета,синко на поседок кај моите.Јас ставив ручек за утре,па додека се прави малку да се релаксирам.... Денес на работа,по дома профатив ко "мачката со опашката". Ручавме со маже и излегов со другарка ми,на кафе,низ град и некој ред муабет. Сега низ дома и све 4 у вис Да пишам немам ништо ни ново ни старо,само да ве поздравам. Утре после раб термин кај гунеколог да видиме што ќе каже Ве поздравувам и ви посакувам убава ноќ,и повеќе романтики
Добро вечер мајки. Да пишам и јас некој збор па да ставам глава на перница. Не дека нешто паметно ќе кажам, ама да ме има. Денес синко прв ден со жената што ќе го чува. Добро и мајка беше тука. Битно добро поминале. Се надевам дека нема да се свести синко и да рика, туку ќе продолжат да си се дружат. Мајка си потплакува како син да остава и реков да не драми. Сама кажа дека не може, така да нека ужива. Ќе го носиме на гости ич нека не се сеќира. Ова четворкиве ептен почнаа да го мачат. Денес со спиењето е ужас. Прееска саат време се успивавме и таман го оставив за 10 минути се јави. Па ај втора тура гушкање. Еве сега си спие во креветче и се надевам ќе трае цела ноќ. Додуша сега мм треба да дојде терапија да му даде, па може ќе се плачки и нова тура гушкање. Ама ако, најслатко ми е кога ќе си задремам со него во прегратки. Ме топли како термофорче Инаку и јас уште не сум оставила дете на спиење кај баба. Не се појавила потреба ниту желба да го оставиме. Може сега околу празнициве ќе сефтосаме преспивање. Жал ќе ми биде по малку или многу, тоа ќе видиме кога ќе решиме да го оставиме. Туку незнам дали пишав колку слатко се изнасмеав пред некој ден. Пазарев во рамстот и застанав да гледам сликовници. Го слушам како вика еј, еј и си гуга нешто. Се вртам, што да видам. Тој муабет уствари на бебињата на опаковките од пелени им прави А ова не му е прв пат. Во капитол на еден од лифтовите на вратите има реклама со дечиња. Редовно им зборува и редовно се плачки кога ќе се отворат вратите и ќе влеземе во лифтот А и јас сонувам за кујна како од филмовите, онаква со остров во средина (или како и да се вика). Па собрани околу со друштво, се готви и се пие црвено вино. Ама и една куќна помошничка. Зошто за да се одржува толкава чудесија си бара време и труд Ај да одам додека не ме фатил нов ден. Имајте мирна ноќ
Кафе??? Расонетесе, убаво почнете го денот! Станав пред еден час, дури сега му дојде редот на кафето. Ме разбуди поголемата ќерка, ми се бутна под кебе и се гали со мене. Љубовче мајкино! Се изгушкавме, испи чаша топло млеко, се облече (на нејзина гордост сама се облекува), се среди во купатило и исплетовме плетенка. Ја дотерав како Елза , па така задоволно ја пратив во градинка! Сварив кафица и се наместив да ве читам, ама начекав празни страници на темава! ОК, денес јас прва! За среќа си олеснив многу синоќа, средив низ дома па сега не ме болат очите од расфрлени играчки, разшлакана кујна и несредена облека. Ама затоа ме боли душата кога ја слушам беба како кашла . Се мачи детево, ќе си пукнам од мака. До 5 сабајле убаво спиеше, ама од тогаш наваму кашла, се буди, презаспива... Ќе се потрудам со инхалации да спасам одење на доктор, ама некако сум со сомнеж дека овојпат ќе успејам. Иначе да кажам дека надвор е сончево ама студено , да се облечете потопло ако излегувате! Планови за денес немам, ручак и низ дома со бебо! Би шеткала кратко, ама ме плаши оваа кашлица и ете ќе си останеме дома, на под со играчки! Втора сум на работа, ама имам време до тогаш, таман да се уморам низ дома па на работа да одморам. Ако не друго на работа барем асален муабет можам да направам, со возрасни луѓе, а не вака дома цел ден сама си зборам а бебо си слуша . Кога ли ќе порасне па да си почнеме со - нејќам, сакам, дај пари, ти ништо не знаеш мамо ! Убав ви ден!
Добро утро женски,ладничко ноемвриско утро,таман за фемина и мерачко кафе.Сум сонувала нес како пијам,а повеќе сум по црното кафе..Незнам шо значи тоа Синко касна пита од сабајле и баш ме израдува ,се надевам ќе продолжи со апетитот и во текот на денот... За оставање дете по баби на спиење сте спомнале..Јас ниеднаш го немам оставено.Изживеан ми е оној дел со шетање со другарки и жаж ми.Сеа најголемо задоволство ми е детево коа ќе си заспие и тоа најчесто спие кај 8:30 па после си имаме неколку саата за нас ..
Добро утро јадено и доручкувано. Дете со мрсули ама знам дека се од заби па не се замарам многу само пред спиење инхалации правиме со физиолошки пошто неможе да заспие се гуши и кашла... Спомнавте чување и преспивање со баби и дедовци до сега никогаш го немам оставено преку ноќ а и зошто би го оставала кога мм не е тука. И кога е секогаш одиме со синко каде ние таму и тој. Животот на шетање и уживање јас го поминав пред брак изживеав тогаш како девојка за сега се да ми е таман и ништо да не ми фали. Освен сега маж што ми фали до нас да си е тоа др не ми треба. Чекам пратка да стигне и пат под ноги со моторот на синко на патека да искористиме сонцето.
Добро утро! Однесов малата во градинка, дојде ме бакна и ме гушна и се стрча со радост накај училницата. Девојченце на мама големо Некако жал ме фаќа кога ја оставам иако знам дека е среќна таму и ми потврдија дека цело време убаво се игра, само кога излегуваат надвор настануваат плачки оти има некои ритуали ова дете мое. Имено кога се качува на лизгалка пред да се лизне мора да испее една песничка по нејзино таму па дури тогаш се лизнува Арно ама децата сигурно нема неа да ја чекаат да пее, па си врват едно по друго и за неа нема време, па плаче и се нервира. Ќе научи белки со време дека лизгалката не е само за неа. Ручекот пола е готов, месото од синоќа го сварив сега само боранија планирам да додадам да се свари се заедно и готово. Јас ќе јадам нешто што да е. Маж на пат, аман веќе Викендот просечно ни помина, сабота се исфорсиравме по продавниците, беше малку по умна за разлика од претходниот викенд, ама недела како без сили бевме нешто, па само во блиското паркче ја однесовме и дома се гушкавме. Инаку уште е болна, полна со шлајмови и носот и тече како чешма, вчера ја носев на лекар, мала настинка, ништо страшно рекоа. Сабајлево ја учев како да каже на германски да и го исчистат носето во градинка, се надевам дека ќе кажува оти во петокот кога ја земав беше целата мрсулава, се познава дека не ја бришеле туку сама со раце се бришела, па тоа замачкано по цело лице и веќе запечено. По нечиста во лицето никогаш не била. Друго немам што да кажам освен дека сум целата укочена во грбот и кичмата, од наредна недела одам на физикална, се осеќам како стара баба искрено Се надевам дека ќе ми помогнат инаку ова не се трпи, се ми е страв дека ќе се укочам скроз. Уште со задоцнување да им ги честитам родендените на малите на @kristina.k и @Monella, се најубаво. Дури пишам и доручкував па довршив пост. Убав ден.
Здраво Ставив ручек за синко да се спрема и седан со кафе до него. Па да шкртнам нешто. @Sexybaby86 не е фаза кај нас уште немаме преспано една вечер,т.е. Само еднаш во 10 месеци од 11 до 6 спиеше без будење. Сега периоди малце помирно спие периоди незнам како издржуваме, ама ете тоа е. Тешко ми е посебно периодов што во блиска околина имам бебе од 3 месеци што спие цела ноќ па неколку пати слушнав како све е како ќе го научиш. Доста за тоа се нервирам. За оставање јас два саати највеќе сум го оставила. Ај што сме далеку ама и физички неможе многу мајка ми па заедно со татко ми кога се може да се снајдат ама незнам ете немало ситуација пелена да треба да променат. За долго незнам ама зимово кога ќе одиме на гости во план сум да го оставам подолго со нив, не цела вечер ама да излеземе со мм негде театар или кино и вечера негде, зошто тие активности ми фалат. На свеки ни додека се туширам не би и го оставила. Додуша нема и она некоја желба да го гледа и чува. Убав ден мајки
Добар ден. Денес денов на лево од сабајле тргна. Малата кенкава, залепена за мене, глава ме боли... Па не сака со татко и да оди. Забите ја мачат, вика ме боли и покажува кај петките. Ајде уште тие па да се раатисаме од заби малку. Ма какви грчеви, подосадно нешто од заби нема, а нив сиромашките којзнае каква мака им се. Сите со неспиење ги поминавме. Детево порасна на мене, со спиење на мене од шака мевце кога беше, можам да измерам колку пораснала со ноџињата до кај што и досегаат на мене. Цуфче. Ми вика еднаш еден таксист, гушкајте ги додека се мали, единствено жалам што не ги гушкав доволно моите деца. Го слушам и си мислам, па повеќе од ова не знам, да ја зашијам за мене. За тоа никогаш нема да ми биде мака, никогаш нема да погледнам назад и да речам требаше повеќе да ја гушкам. За оставање кај баби и дедовци не преспала никогаш, заспива само со мене. Ниту пак имам потреба да ја оставам, со мм сме согласни на ова поле. Шетавме, се пијанчевме до ниедно време, правевме глупости, затоа неколку години чекавме за дете, да ни помине таа потреба. Сега само со неа сегде си одиме и си ја носиме, поинтересно ни е сѐ кога ја гледаме и она како ужива. За нас си крадеме моменти и уште послатки ни се. @danichap алал за шпоретот, јас имам едно мало никакво, само за детулето да зготвам нешто. @TarantulaA како сте вие? Те мислам да те прашам дека те читав нешто со бактерии се мачевте. @galapce Нека им се среќни на сите родендените, @Monella тортата одлично изгледа. Се надевам денов ќе го оправиме после дремката. Убав ден мајки.
Dobar den majki. Stanati od 9, ushte ne mozham da se rasonam. Kolku poveke spieme so beba,tolku poteshko mi odi rasonuvanjeto. Se me boli. Spijam na maica i ramenicite cela nok otkrieni, pa edvaj gi mrdam racete. Bebushot pak mi hrchi,pak potkashluva. Ja odnesov na lekar, prichinauv vozduh, pa sega sum vo potraga po navlazhnuvach. I kazhuvam na doktorkata deka proshliot pat za istoto ni dadoa antibiotik,se zaprepasti Vika taman rabota pak antibiotik da vi davam da piete, so sprejche ke se sredi problemot. Ja meri malata, gledam na vagata drastichna razlika od pred edna nedela, se iznervirav premnogu, mislam dim mi izlagashe od ushite. I kazhuvam deka pred 1 nedela tezheshe polovina kg pomalku, se chudi zhenava, vika nema shansa, ne ja izmerile tochno Dzabe mislachkite dali mi bilo gladno bebeto,dzabe nervozite pak so mlekoto imam-nemam, ona i povise od dobro napreduva. Shto doktori ke bea,shto lugje bea .. Gledaat samo nabrzina da gi pominat pacientite,bez da im se obrne vnimanie malku poveke od shto treba, bez da ni objasnat na nas novite majki malku poveke.. Shto e najstrashno, pedijatarot gi pravi ovie utki, drugava doktorka e samo opsht lekar, koja izgleda ima mnogu poveke razbiranje i znaenje. Ke ja nosam odsega natamu samo kaj opshtiot lekar, zhivci iskinav radi situacijava. Nedela dena bez so grizha na sovest a znaev, intuicijata mi kazhuvashe deka si pravam pravilno se! Uff, se napnav, prostete Drugo,nishta novo. Chekam edni prijatelki da mi dojdat na kafe,mi treba druzhba malkucka. Ne mi se raboti nishto, mi se lezhi i odmara. Bendisav ubavo kebence i perniche od Dormeo za bebushot, se mislam da i poracham, ama koj ke gi trpi tie posle koga ke pochna da zamaraat skojdnevno pak Tuku zvonat, samo shto ke slushnam "Zdravoooo gospogja *****" sekundarno spushtam. Udav se Ne e losho da trknam do nivna prodavnica za da izbegnam gnjavazhi. I da razgledam za navlazhuvach da, da ne zaboravam. I taka. Se kazhav, a nishto ne kazhav Aj, dosta od mene,se chitame podocna