1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    @Sunshine_1979 со помин да е и без зијан. Ми текна и за првата синица и на моето синче;( тука јас сум виновна:@ ми падна телефонот на негово главче дур се доевме а јас се ѕверев тука:(
    @mariz некој вирус е и црп-то е повишено, и моите двајца скоро беа два по два дена со тт 39 и ниеден друг симптом. Чинам и ти пред некој ден на инфузија заврши, шо беше работата? И слефи го Тео ако не јади не пие со тт на жештиниве подобро инфузија да се освежи, реагирај со време не чекај. Гушки до него, да оздрави брзо:*

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.592
    Допаѓања:
    76.825
    Само вода сака и ништо друго. Му бутам со шприц електролити... Има пролив ептен течен, како да мочка од газето... и почна да му се вцрвенува... Млеко испи 100мл, друго не сака да чуе, ориз сакав да му дадам, направив, ама ништо врти глава и ми мава со рачето по лажицата... Инаку јас си помислив уште тогаш да не е некоја бактерија и кај мене, дека ништо не ми беше и мене, освен што желудникот ме мачеше и повраќав, јас 37 качив, ама обично и не качувам јас ТТ, синко на мм, он кога ке настине качува ТТ, пред некое време вирус некој имаше, он легна со 38 ТТ, јас и синко така како поднастинати истеравме :D

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.592
    Допаѓања:
    76.825
    Инаку дај препорачајте дигитален добар топломер, онаков без допир што е, борба водиме со оној со жива, па да си имам и еден таков дома... со плачки мериме цел ден, кај му е мака несакам да го малтретирам, а го види одма плаче, па кога ке го ставам под мишка се бори со мене да го извади и двајца го држиме... или ептен кога спие го начекувам и мерам...

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    @mariz давај му вода, а млеко сега никако! Само јогурт, ориз, банана, морков, ѓеврече, двопече, на режим неколку дена мора, и електроли давај.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.472
    Јас имам на браун, преку уво што мери. Имам споредено со 3 други кои покажуваат преку газето и покажува само 0,2 разлика мислам, што е и нормално поради местото на мерење :lol:.

Презадоволна сум и вреди за парите. Во моменти на мака и сто пати за еден саат да мерам немало проблеми. во увцето го ставам и за неколку секунди точен резултат.

На Smizzy, Mariangel и Mandarinka им се допаѓа ова.
  6. Mandarinka

Mandarinka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    317
    Јас ти се приклучувам @mariz , исто 23год, во декември 24 8)

Среќни родендени мамички, да сте здрави,радосни,насмеани,заљубени цел живот!

Ние овие 2 дена имаме бурни ноќи.
    Вчера со плачење стана во 6 сабајле,а денеска со вриштење во 4 :drunk:
    Прв пат во овие 14м во 4 сабајле да стане и да несака никако да презаспие. Само во раце,исправен и да го нишам, а го легнам во креветчето пишти,плаче,солзи течат мајко мила.
    2 пати преспа ама го гледам чудно му е,не е навикнат вака.Обично кај 8,8 ипол станува.

Иначе ајде на по некое благце и кафе, нас вчера ни беше годишнина со мм. 2 години во брак :inlove:
    image.jpg

Последна измена: 6 јули 2016
    На Girl-Rabbit, Legadema, Angel.Heart и 5 други им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.592
    Допаѓања:
    76.825
    и јас во Декември 24 :D на 4ти јас, сигурно сум постара некој ден хаха

На Mandarinka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    Море само млади мајки на темава. Јас во помалкубројните 30+ спаѓам

На M&M, zuto и Mandarinka им се допаѓа ова.
  9. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Eve I jas da se priklucam.na mladite 30+ mami :) Taman sme si, so ovoj pamet sreka I sega sto stanav mama, mm vika moze trebase uste edna godina da si proziveeme :)

На girl-miri, eleni27, M&M и 6 други им се допаѓа ова.
  10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    kje ti pratam na chat slika kakov zemav, isti vo remedika imaat. ;)

11. Mandarinka

Mandarinka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    317
    Аа постара си ти хаха, јас сум крајот на декември :D

12. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.255
    Допаѓања:
    72.725
    Прво среќен роденден на мамичките кои слават денес.
    Јас изгледа најмлада сум во темава, 22 години,во август 23... Инаку дипломиран економист по професија, фул тајм мама веќе 2 недели :) синко да не го заречам е супер, но ќе да биде луто детенце...:wasntme: имајте убав остаток од денот :*

На Mi-Ma, mariz, LadyC и 9 други им се допаѓа ова.
  13. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    На kelebeim*** и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    @mariz како е Теодор? Сега прочитав дека го фатило проливче, а штом ви дале антибиотик најдобро е да му даваш и пробиотик, иначе газето...:worried: Јас мислам вие сте си префрлиле нешто еден на друг. Давај течности, лесна и ладна храна.. Подобро ли делува ибупрофенот?
    Иначе за инфраред термометар многу го фалат тој на Нук, имав прилика да се изначитам во тоа женските групи на фејсбук.

Јас може сум стара мајка, ама не сум стара :makeup:8) За бројките само не ме потсеќајте :tmi:....само што начукав 33.

Среќен Роденден @kelebeim*** и @SummerGirl :party: Бидете среќни и направете си го денов посебен ;)

@danichap јас малце ќе подранам, за да не заборавам :) - Да сте среќни и вечни со мажето, цел живот да ве прати љубов и слога :sun:

Ние сме венчани на 25 јануари, догодина 3 вкупно. Датуми од почеток на врска и веридба ми се веќе небитни.

На kelebeim***, Smizzy, ♡BuBaLe♡ и 4 други им се допаѓа ова.
  15. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво и од нас мајки.Немав многу време денес шеткавме со синко и тато.Синко синоќа малце бегаше од него се срамуваше и плачеше,потоа се сети почна да беснее,да си игра да се поткачка и едвај го заспавме до 1 ипол по полноќ.Си спиевме сите заедно после толку долго време,се гушкаве,среќа љубов,радости.камо секој ден да ни е таков.Бевме и до кај баба малце,мајка ми многу си го сака внучето не сака да се отргне детево од неа.Нешто да спремам за вечера.Имајте убава вечер.

На Mari* и M&M им се допаѓа ова.
  16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    На kelebeim*** му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    Dobro vecer mami.
    Kako ste Vie? Jas cel den spremav imavme gosti na povojnica. Sinko 5 meseci ima i uste se tockaat luge. Sakam mnogu gosti,ama koga ke se najavat specijalno za na povojnica toa mene mi e cel den spremanje na salati, soleno,blago,ordeveri..... A cistenjeto baska pred gostite i po gostite.
    Sega samo sto zaminaa, jas da go uspijam sinko i da mijam cinii.
    @SummerGirl ,@kelebeim*** Srekni da Vi se rodendenite, sreka i zdravje Vi posakuvam :party: :hug: :d:
    Koga sme kaj godisninite vo avgust pravime 10 dogini od vrska. Vo oktomvri 2 godini od svadbata,a vo noemvri 3 godini od veridbata.
    E ajde sega bidete pametni i sovetuvajte me koja godisnina da ja slavam? :D
    Kaj nas nadvor e strasno.. vrne,duva,seka :worried:
    Ve pozdravuvam mami :*

На kelebeim*** и Mari* им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.896
    Допаѓања:
    152.481
    Ne si jas 39 imam:tmi: definitivno ke sum najstara.
    Ne mi se pisuva nesto mnogu vo posledno vreme nemam nesto interesno da napisam. Bebus raste se poveke razbira i mnogu e smesna. Ama da e ziva i zdrava se pobesna. Eve ja zaspiva, i toa se potesko ni odi pa da podsredam po doma i da go cekam golemono od rodenden pa da si legnam so nego |-)

На ♡BuBaLe♡, irena.1, Angel.Heart и 2 други им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.592
    Допаѓања:
    76.825
    Ne e dobar se ispovrati eden ton, go izbanjav i go izvadiv od kada trca detevo drnda zbori, po 10min go fakjam gori!! 39 pak i mu dadov pak, inaku Blok Max zemav, no ne spusta pod 38tt. Spusta i po 4 casa vekje pak si ima nad 39tt, 39.2/39.3... Nokjeska vo 3 mora da go budam za Zinat... Sega spie i se prevrtuva, se seta niz spalna...

20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Од брак! Тоа што било-било, сега сте во друга фаза од животот :)

@mariz жал ми е тоа што го слушам :( Ама веќе после втор ден давање антибиотик ќе живне, а и температурата ќе се симне.

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.