1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.386
    Јас се враќам од козметичар.Бев на интимна депилација.Не сум била оддамна,последен пат пред 3 месеци.И нормално повеќе боли,моја вина.На средина од депилирање ми се идеше да станам и да си одам.Па и нова козметичарка,жената да погоди едно место пет пати го мине со восок.Абе мислам дека кожата ми ја одра.А,јазик не разбира,па и викам перфект она но перфект.Абе си викажм пушти ме да станам да си одам ми се плачеше.И така после пола саат ме пушти конечно]:).

Инаку јас втора смена ,вчера пак заглавив до касно на работа.
    Сега да седнам да испијам еден чај во пекара и после ми почнува смената.

Туку треба да барам градинка нова на детулево мое.Ептен ме фаќа страв како ќе прифати.Поголеми деца разбираат и потешко прифаќаат.Научен е во една и наеднаш нова да му смениш.
    Читав една статија најлош период е да пратиш во градинка помеѓу една и пол година и три години.Оти почнуваат да разбираат и имаат страв од непознати дечиња на нивна воздраст.Колку е точно незнам,ама синко почна на година и 1 месец во градинка па супер помина на адаптацијата и ден денес многу ја сака градинката.Кога е неумен му викам утре нема градинка,па плака и се буни:rofl:.

Ние сабајлево прв успешен обид да доручкуваме заедно во пекара,пред одење во градинка.Малку го фаќаа црвци што седеше на едно меато ама се си изеде.

Мари среќен роденден да му е на синчето:^:

Ајде да одам ми стаса ручекот 20181120_115808.jpg

На Ano, Skorpija25, tina-63 и 32 други им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добар ден и од мене.

Гледам сите ненаспани синоќа. Кој не можел да спие, кој од бебе не спиел. Епа јас и двете :@ Што убаво си заспа бебе во 21.00, јас погледав малку тв со маж и викам ќе си легнам порано, да си поспијам. Абре како легнав (а уморна, претепана), око не можев да склопам. Мозоков 300 на саат, мислам можев да си го слушнам како врти со непотребни информации :envy: Аман. Ај некако сум заспала после 2-3 саати, кога одеднаш рикна бебе да урла, ама такво урлање досега немам слушнато од неа. Врескаше буквално, и требаа 10-15 минути да се смири само со плачењето, а после уште саат време да престане да дрхта од липањето. Се преплашив искрено, и маж исто. Вака никогаш не направила. Знаела да заплаче некогаш во сон, да цимоли, ама вакво врескање не знаев дека може од неа да излезе. Дали сонувала нешто, дали е некој скок, што ли беше не знам, ама беше страшно. И после тоа заспа, а јас истрауматизирана, пак не можев да заспијам и си прележав цела ноќ блеејќи во таван. Па станав во 6, рано рано, си сварив кафе, се симнав во двор, здимив некоја цигара така потресена и изгубена. Се осеќав ко да сум си излезена од телово, чудно чувство некако. Од умор и ненаспаност сигурно.

Бебка си се разбуди сабајлево весела, си гугаше како и вообичаено, како ништо да не било. Јас од страв да не ја разбудам сабајле кога се спремав за на работа, во темница се шминкав. Кога се видов во огледало кога дојдов во канцеларија, цели капаци нашлакани со маскара (facepalm) Ама па ако запалам светло или дигнам ролетни, одма скока бебе и почнува да „пее“ :D Коса врзав надве-натри, наврев облеката и низ врата.

Денов ми е цел наопаку, и јас сум наопаку, и работата ми е наопаку. Гарант и хулахопките наопаку си ги имам облечено во темниците.

Ќе пишам во подобро расположение нареден пат, се надевам.

Отидов на пауза :hai:

На Ano, VedaG10, Skorpija25 и 31 други им се допаѓа ова.
  3. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Hello. Stignav da ve iscitam sinoka ama mnogu mi se spiese pa ne pisav.
    Utre na tata rodenden pa se spremame so mali. Sabajle mu vikam na koj mu e utre rodenden? Vika na And cel sreken haha ne na tato mu e i se natazi i prasuva a And? e idi objasni mu deka ne mu e sekoj den nego rodenden :D Da se spremime i ideme do Citi da mu zememe nesto i torta plus da kupam. Se mislam sto da mu zemam se ima. Po tehnologija ne e po nakit nikako, sportski tip e, trenerki na pretek ima nekoi i ne mu se ni obleceni, za patiki mora da proba zosto 45 nosi :worried: parfemi i slicno glupo mi e, izglea ke rovarime so mali niz molot popladnevo. Trebase brat mi da dojde da go cuva jas da idam ama ke se zadrzel na fax pa ke si go nosam valjda nema da mi stanuva od sediste ko minatiot pat :sweat: Rucek denes samo nego za nas daj sta das, utre ke se castime vo restorance. Ste zborele za rabota, jas iskreno sram ne sram ke si kazam isto ko Dani rabotnik na hartija samo :$ platicka mi stiga sekoj mesec od kaj mama od firma dali nekolku pati sum se pojavila koga bilo epten guzva ili na kraj na godina dokumentacija sto se nasobralo da sreduvam. Od koga ostanav trudna i eve do denes mama me stedi :D Ajde od septemvri mali ke trgne vo gradinka pa ke se vratam u forma, ako ne gi potegnam kablite za porano :$ ama nekako ne mi dava srce da go pustam, zdravje samo :inlove:
    Toa e mami idam da se spremame i da fakame patot. Ubav den :)
    Ke zaboravev sreken rodenden na site decinja sto slavea :l:

На VedaG10, Skorpija25, eli25 и 21 други им се допаѓа ова.
  4. magichips

magichips Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2018
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    397
    Здраво друштво јас кафе на тишина :) дете спие маже исто синоќа беше 3 смена што било убаво вака сите заедно мене почнува да ми досага сама дома со дете:D:D нова околина нови луѓе ама планирам да крене во градинка и јас да бркам некоја работа инаку спобудалев и јазик ке заборам што сум сама :rofl:туку добро е дете прифати не бара ни баба ни тете никој (y)имајте убав ден :inlove:

На VedaG10, vitamina, mimiiiii и 18 други им се допаѓа ова.
  5. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    @JoyJoy Јас мислев мал да не е уште, многу високо ми дојдоа каишите. Сакав да почнам да го навикнувам во столчето да седи, уште во релаксатор се рани на почетокот на 45, сега некаде меѓу 45-90степена е вторава опција. Фала многу.

На VedaG10, eli25, mimiiiii и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Не е мал @DuchessAnn , на второто ниво (ако има нивоа хранилката) е таман за почеток, понатаму и на првото. Мојата пропаѓаше во хранилката на почеток, едвај се гледаше, а каишите и доаѓаа ептен од горе, па само се вртеше така врзана и ги лижеше:rofl: :D Ставај го слободно, ќе си створи навика за седење полесно уште од сега :)

Патем, пресладок е, прав шмекер :inlove::l:

На Leo_29, eli25, vitamina и 14 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Добар ден веќе било.
    Маж ми ми стави некое си стакло на тел и не можам да пишувам тешко оди :|
    Еве седнав да пијам кафе, се наполнив со купа витамини и почнав да средувам а искрено веќе 2 часа средувам и ништо не е средено..
    Налет ќе средам ама жени кога влегов сабајле во 4 во куќа беше се живо искакано од глуфци :| занемев и само реков на маж од што ли се најале толку :x немам веќе коментари за состојбата во куќата наша ;( рибам дезинфицирам џогирам бришам чистам со најскапи сретства и налет со гомнава више;( ќе се отруеме да видите само во каква состојба ми беше работната маса на кујната :x исерена ;(

Легнавме заспавме сум поспала некој саат и станав да бришам а дете рика и рика и занеме више од рикање и налет се
    Сега заспаа па јас раат реков да исичистам се.

Бев до кај комшијата купив крофни и му кажав човек занеме ми даде број од некоја асистенца да ѕвонам и да ги отерам сите у пм извините на реченикот ама ова веќе не се трпи а во план сум час да се искарам и со газдата оти ми е преку глава од станов глуп :@

Испив кафето да испушам цигарата и да запалам моторот на најако додека дете спие :sweat: толку многу му се свиѓаат мк смоки што ништо друго не сака освен кика :@ во ммакедонија залак у уста не стави се изнастинавме измрзнавме и колук назад
    Прошетавм малку малку една вечер со кумови другари и ајт сиктер доста беше

Во словенија истураше снег возвме 50 само од што ништо не се гледаше плус заледено плус неисчистен автопат хаос едвај извозевме очи ни искара :x италија дожд и така некако стигнавме здрави живи фала на господ.

Честитки на сите мајки и најмили дечиња за убавите поводи.
    Ќе пишам пак:hug:

Да одам првен да се искарам со овие оти со арно не бива :swear::punch:

На VedaG10, kukla21, Ano и 30 други им се допаѓа ова.
  8. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Хелоу мамаситас :coffee:
    Јас исто се пријавувам во списокот на ненаспани ама тоа не е и нешто ново кај нас :drunk: Ново е болна сум сум настинка јака со ларингит што да ви кажам крш сум ама се лекувам па си викам брзо ќе помине затоа што планирам здравје викенд на планина .Друго ова мое дете нека е живо и здраво е многу хиперактивно вчера го земав од градинка дојдовме дома си игравме и стана и почна отиде до комодата и со рачето почна да удира по телевизорот го скарав го тргнав го седнав до играчките и ми се смее и со брзина на светлината отиде лазејки до вратата странично од комодата на која доле до нејзе стои големиот звучник вуферот и обично стално се исправа на него ,е не вчера ме гледа ми се смее и го повлече према него леле му падна врз рачето :( кога рече дете плаче од памет ме извади одвај го смирив после пола саат гледам дека уствари му паднал само брз палецот на левото раче му отече прстот па во паники цела викав по маж ми да дојде и одма на ургентен отидовме ,одиме таму бебе мое златно се закача се смее докторот рече да не го снимаат беспотребно не му се верува дека е скршено да го следиме ден два ако забележам промена да го носам одма и денес да го однесам кај ортопедот да го замолам едно ехо да му направи за секој случај да бидеме спокојни . Се прашувам дали сум јас лоша мајка што јас сама неможам да си го допазам детете ,а камо ли да барам од другите да ми го чуваат :( ама ете за бељата треба една секунда ,мајка ми вика така белеат косите на мајките порано од што треба ,а и така растат децата .
    Инаку незнам дали од ампуливе за имунитет што му ги давам протект џуниор дете само ам ам бара ,како и да е задоволна сум ептен од ампулите фала до лили што ми ги препорача :)
    @emkaemka со мало задоцнување да е жив и здрав лепотанот голем да расте и најсреќен да биде :hug: емка стави слика од прстенот да ја видиме таа убавина и ние :P
    @Mari* среќен роденден жив ,здрав најсреќен да биде и многуууу здравје му посакувам на твојот лепотан :hug:
    Убав ден на сите :)

На VedaG10, Ano, Skorpija25 и 25 други им се допаѓа ова.
  9. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Добар ден

Јас жива неспана со госпожава. Синоќа кога ми се ококори во 3 во креветчено разгаламена, да играт, да се вртит ми се слоши. Ја остадов да истрошит батериите па ја легнав до мене заспа во 5.
    Па во 8 морав да го будам сопругот за на семинар.

Мавнав едно кафе од на нога демек ќе си дојдам себе си. Никој ич. Беба стана, ја средив се товарив ко магарица и правац пј татко ми да спремаме за славава вечер.
    Сеа бебка дремит да станит и таман мм ќе дојт да бидит тро бејбиситер.
    За многу години денов, само убави работи да Ви се случвет.

На VedaG10, Ano, Skorpija25 и 25 други им се допаѓа ова.
  10. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Здравејте!!!
    Не сте спиеле синоќа :doh:!
    Отворив темата за да ви се пофалам дека сум преспиена:wasntme:, оти бебо едвај во 6:20 стана да цицка, па смукна двапати и продолзи да спие до 10:30 :P А и јас со бебо убаво отспав! Бебо заспа во 22, јас до полнок средував низ дома па легнав и од полноќ до сабајле до 10;30 :o спиев! Е сега малце глава ме боли ама тоа е!
    Шмракм кафе, бебо игра во игрална! Ручекот малце покасно денес па ете уште се вари!
    Кај и да е ќе стигне дадата од градинка со ММ, ќе ручаме и јас ќе киднам на работа а они остануват дома. Купивме ново чадорче, Спајди |( за големата па и ветив дека ќе ја шетам по дождот. најверојатно вечер, на нечисто воздухче ќе излеземе малце(facepalm)!
    Еве стаса дадата, одам салатче да здробам, па да ручаме!
    Убав ви ден :rain:

На VedaG10, ma4e1311, Ano и 28 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    @DuchessAnn малиот е јуначе големо:inlove:. Сеуште се сеќавам како секој ден погледнував во темата дали си пишала како е, колку млекце испил, што ти кажале сестрите. Солзи ми идат од самата помисла како ти беше на душата.
    Ах, мајка.
    Да го гушнеш еднаш од мене:hug:.
    @gjoker4e и моите почетоци беа тешки, првата и втората работа.
    На почеток е важно сметките да се подмирени, се останато, со секој нареден месец се подобрува. Како ќе мине времето и ти поснајдена и со повеќе искуство, а и подобро познавање на јазикот. Ќе биде подибро. Многу подобро.

Јас чекам на лекар.
    Сабајле на заболекар. Третман на парадонтоза. Крвишта ме направиј
    Потоа директ на ушно.
    Синоќа ме фатија јаки болки.
    Излезе посериозно од што мислев. Јако оштетување на слухот на увото. Не се знае дали ќе се врати;(.
    Ми ставија едно делче во увото(е како се викаше де). Првен мислеше да ме успива, панпосле рече ќе проба на живо со стискање заби од моја страна;(.
    Со едно долго сечеше внатре, па усисиваше, и на крај го стави тоа делчето.
    Ми се плаче.

Поради општа многу лоша состојба не само на увото туку и на организмот кој не е во состојба сам да се опорави ми препиша 10 инфузии. Секако сама да си ги купам, па со еден пакет инфузии и лекови за во истата се вратив од аптеката назад. Среќа на приземје беше.
    А си ветив дека ќе бидам поодговорна со сопственото здравје. Прекасно ми текна.
    Додека бев трудна атер за бебето се влечев по сите можни лекари. Се породив и целосно се запустрв. За се и сите иде ред само за мене не:(.
    Ги мислам дома со децава како ќе се снајдат:doh:.
    Не дека нема, ама колку бескорисно се чуствувам додека седам со инфузијава и одмарам( леле зборов, одмарам(facepalm)) а не сум дома да ги пречекам од градинка.

На elena.mak, Belabelinakinder, Верче4 и 44 други им се допаѓа ова.
  12. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Добра вечер

Во хаосот го здогледав кафето што ми останало од сабајле па решив да го допијам со вас

Ви благодарам за честитките
    Најубав роденден до сега :inlove:
    Одбрани и драги луѓе,деца здрави и радосни :l: што би можела да посакам уште
    Како и насетив така и се случи,јатрва ми дошла па ме изненадија
    Таа е една посебна личност која има посебно место кај мене
    Единствена на која можам се да и кажам,ама баш се
    Се разбираме многу добро,не знам,не познавам никој со таков однос како што имаме ние :$
    Малку уморна од спремање и чистење ама не се жалам
    Единствено ми е жал што немавме ни едно детенце плус :|
    Уште по убав ќе ни беше роденденот
    Деца среќни,пресреќни
    Добија многу поклони па беа преоптоварени со отварање на истите
    Могли разбира и беше многу возбудена,пееше роденденски песни,дувна едно 50 пати свеќичка
    Малиот го префати возбудата од сестра си па и тој тук ја токмеше устата :inlove:

Сега сме сами
    Мм втора смена,гостите ги испративме
    Си се вративме на старото секојдневие и нашиот мир

Деца уште возбудени и си играат со новите играчки а јас користам да се одморам
    Да преспијам една ноќ и мислам дека ќе ги наполнам батериите
    Утре у другиден мм слободен па ќе се оди по бутици
    Попусти има а и блек фрајдеј се ближи ^_^
    Да купам на деца јакни и за мене нешто
    Сега ко беше мајка цел шкаф го испразнив и останав скоро со ништо :|

Ќе ве поздравам сега
    Имајте добра ноќ :*

На VedaG10, ma4e1311, Ano и 35 други им се допаѓа ова.
  13. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Денов, Марфи.
    Сабајле се успавме сите - маж ми трчаше на работа, ја ко плесната со мокар пешкир, само дудинкава радосна и весела во кревет, а надвор дождови.
    Таман се стокмивме пладнето на педијатар, почна да врне на 5 минути откако ја истуркав количката до таму. Иако малата беше во скафандерче и со покривче на количка, се напнав.
    Сфатив дека не е до дождот, туку дека секое одење на педијатар ми е стрес.
    Таму, ко во ветеринарна станица. Мјаукаат и кмекаат купче бебенца, жал да те фати. Мојава мирна, дури и си гугаше и збореше.
    Пораснала и во должина и тежина. Камен од срце ми падна. Крвна слика и направивме, сите вредности и се супер. Не пушти ни глас. Храбрица на мајка:inlove:
    Малку се разочарав кога докторката ми рече од понеделник да почнам со вкусови. Факт е дека немам доволно млеко и тоа беше најголемиот конфликт за мене откако увидовме дека не напредна баш во период кога најмногу требаше. Од друга страна, животот ми е сведок дека пробав се' за повеќе млеко. И овес и чаеви и Лактил и супи и грчко семе директ со лажица и одмолзување и топли тушеви. Кога нејќе - нејќе. Ама чувството на фрустација и тага искомбинирано со хормони е... како да кажам, душман. Среќа си имам неколку другарки што постпартум си пишуваме на месинџер за секоја ваква ситуација и сфаќам дека проблемот е исклучиво во мојата глава и ќе го надминам само со прифаќање на ситуацијата таква каква што е.
    А дома имаме брдо органски компири и јаболчиња од село - барем знам дека ќе почнеме со нешто што го посеал и собрал татко ми.
    После преглед отидов да пазарам ситници, не врнеше. Излегов со две ќеси плус бебе и чадор и - се разбира дека заврна!
    Налет све, си реков оди спокојно, дома е топло, ќе се средите и ти и бебето. Си купив бурек со месо и јогурт, модли за постапалки и колачиња за тајни напади на глад :D
    Сега си дремка малата, јас мезам крекери со хумус и се прашувам а каков ли би ми бил животот да не ја имавме неа?
    Празен, дефинитивно.
    Ве поздравувам и имајте мирна ноќ, мајки.

На VedaG10, ma4e1311, Ano и 34 други им се допаѓа ова.
  14. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво мајки
    Ве исчитав.И викам ај да пишам збор два.
    Навистина кога се оди на работа е по друго.Пола ден таму поминал и после дома со деца и времето лета.Правев јадење и чистев и миев.Уште да им најдам алишта на децава за утре.Дедо им ги носи.Јас треба мн рано да ги будам жал ми е.Па човекот се согласи и ги облекува.Нему мирни му седат.А со мене од сабајле разни церемонии прават.
    Јас само палам огин кога станувам да им е топло.
    На работа многу релаксирано и немаш време да мислиш на друго ништо
    Како ми се спие.
    Малото заспа.А големиот уште беснее.
    Сега ќе му спукам.
    Врне дожд истура.
    Тоа е.
    @danichap. Јас така секогаш на последно место.Сите мкнам по доктори а за мене време нема.Сега кога ми се затна увото бев кај тој специјалистот и една инекција сакаше директно во уво да ми ја стави ама јас кога видов со колаво железо треба да ми брка внатре кажав не и во бут ми ја ставија.И за 2 саати ми се одзатна а испив и куп апчиња.
    Не се оставај веќе така.Многу е тешко мачно и непријатно кога се слуша само со едното.Мислев ќе полудев.Ајде опоравај се лекувај се ќе се врати слухот.Имаш таму по специјализирани доктори од тука.не чекај.оди додека е на време.
    Ај да постелам алишта спремам алишта на децата и не немам дила да мрдам веќе.
    Добра ноќ мајки...

На VedaG10, ma4e1311, Ano и 29 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    @danichap мајче да се пазиш и да седиш да одмориш малку ти пред се здрава им требаш тука да си им изкрено ме загрижи :| се надевам не е ништо сериозно и дека се ќе биде во ред само чувај се :hug:

@muchacha_a @Mari-Ja со среќа нека ви е дај боже полни успеси да си имате :hug:

Среќни родендени на @emkaemka и не се сеќавам на кој друг беше @Monella мислам и @24.07 да се живи и здрави :hug:

Ако некого испуштив извињавајте.
    :hug:

Јас денес се утепав од чистење премивање и све остало машините вртат надвор ладно алишта не се сушат парно пуштено до сега искрено не се преморив ич ми фалеше домот и сите на купче :inlove:

На дете накупив играчки тренерки итн па тоа утре ќе складирам а сега би си легнала :yawn:

Преска тркнавме до лидл набрзина сакав дрвени играчки да земам ама ај следна прилика малиот си игра со нив :inlove: ионака купишта донесов :lol:

Елка не знам дали ке китам годинава оти станот не ми е по кејф па седам и барам чаре како да се отарасам од него :| ќе бииде и тоа ајде што не е било само ми е страв дури средиме да не заачиме не дај боже нешто од глуфците ;(

Ставив 4 лепаци со леб па вечер да ја пробаме среќата иако стоеја 8 дена ништо не се фати а каки еден куп како лазат како змии секаде не ми е јасно ;(

Денес не ставив кредит ама утре сите лом ќе ги направам :@

Многу сакам зима касна есен рана пролет е жешко не сакам сега ми е супер :inlove:

Детето конечно апна па полна душава ми е си заспа и се надевам од утре ќе е фит кутрото цел ден цимолеше и вчера и денес од премора :(
    Ај ќе биде се по ред здравје само

Лека ноќ:hug:

На VedaG10, ma4e1311, Ano и 29 други им се допаѓа ова.
  16. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Naminav linkov pred spienje da go spodelam so vas. Vaka koga ke procitam mi ide da se griznam za sekoj pat koga sum morala da zavrsam nesto dodeka maliot edvaj cekal da si igra so mene...
    https://deca.mk/naskoro-ke-prestana...da-ve-vlechat-za-da-izgradite-kuka-od-kotski/

Tolku mnogu sum umorna denovive, sto nitu mi se jade nitu mi se pie.
    Ne od rabota, od nastinkava koja uste ne drži. Grlo, krajnici, edvaj voda pijam, edvaj usta otvoram a ne da zbornam. Eve i dete grlo go fati stom cel den nisto ne jade. Sto cudo ke bese ova ne mozeme da se oporavime.
    Na rabota samo shmrkam i duvam nos, sigurno si mislat kolegite deka na ulica spijam pa nemozam da se oporavam eve edna nedela.
    Duri sram me fakja... Kaslaj kivaj, nema derman so vika baba...
    Ke pomine.

Mi se spustaat roletnive.

Dobra nokj, ubavo da spiete.

P. S. Mi falite, vetuvam vikendov ke iscitam se!

На VedaG10, Ano, Skorpija989 и 28 други им се допаѓа ова.
  17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    @vitamina те читам со миленичињава... Јака ти душа. Јас имам фобија(со срцебиење од страв) од инсекти и глодари во затворен простор. Се ежам кога те читам. Во мои очи ти си херој што седиш таму. Јас око не би склопила.

Маж побара дозвола да искочи и ја доби. Јас го средив соковникот, средив дневна, средив спална,заспав бебе, ја прочешлав цела фемина и одморив искрено. Некогаш него го осеќам како второ дете.

И сега го чекам, ќе дојде со тост. Многу сум гладна.

Имајте убава ноќ, мирни сништа, не како денес сите да се жалите.
    Ајт, гушкајте деца и мажиња.
    Добра ноќ.

На Верче4, VedaG10, Ano и 28 други им се допаѓа ова.
  18. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    14.514
    Добро вечер мајки
    Да шкртнам некој збор и да се стуткам в кревет. Официјално ја отворив сезоната на јорган. :D Малово уште спие со подебело ќебе, многу се поти си викам да не му е пожешко со јорганче. Ќе пробам утре вечер шо му одговара повеќе.
    Сношти дека мм беше трета смена, а малово се нешто се будеше, си го зедов до мене. Заспа после 100000 вртења, се туркаше во двете перници, безброј пати добив ноџе в грло или се чукаше со главата во мене. :smirk: Кога сред ноќ слушам вриштење. Се превртил и паднал со главата надолу, среќа се најде тука една кутија од мм па таа го "пречека". :rofl: Страшно ќе беше ако се удреше на ќошот од комодата. Не бе, не е малово за да спие на спална, чим осети пошироко не знае колку да се изврти и на крај ќе падне. :worried:
    Многу е смешен периодов. Сака да оди ако го држам за раце, па едно време го гледаш оди со мешето или со главата нанапред. Му викам абе исправи се тој ме гледа и запаѓа од смеење. (facepalm) Сега омилено му е да го гледа Сунгерот Боб. Станува сабајле и одма вика Боб, Боб. Ајде го пуштам, гледа 1 мин и доста е, веќе не го интересира друго бара. :D Чорапите исто му се со Боб и ги соблекува да ми кажел дека е тука. Абе и далечинското му е Боб сега. :rofl: А кога ќе го прашаме како плаче, почнува да цивка и ја става раката на очи. (facepalm) (еве вака)

За периодот после породувањето можам да кажам дека ми беше тежок. Прво тешко го поднесов опоравувањето од шиеното. Ич ама ич не поднесувам болка. Се чудам од кај собрав сила за породување. После 300 коментари од сите вака требало, онака требало. Па нагаѓање шо сакало бебето, па зошто плачело па ова она. Нервози, депресија, болки ненормални, градите лом, не можев да се поднесам само плачев. Во тој период мм ми беше најголема поддршка. Цело време беше до мене, ме гушкаше и ми викаше "ти си моја кралица". :l: Заради него успеав да го поминам тој никаков период. Ама мора да го поминиме сите, додека се средат хормоните и се вратиме во нормала треба време, на кој повеќе или помалку.

Инаку за здравјето и јас никогаш "немам време" за мене. Од ко се породив абе една кс немам направено. Среќа шо постојат систематски па здравје другата недела ќе одам. Со ушиве константно си имам мака. Скоро и да не слушам убо и нон стоп си ги слушам дека ми зујат. Е кога ќе легнам најмногу иритира. :envy: Еднаш бев на лекар, пред многу години :worried:, ми ги исчистија и добив терапија со контрола за 1 недела. Не ојдов нормално. :| Ај можда некогаш ќе се свестиме и ние дека треба и нашето здравје да ни е во приоритетите. :^)
    Доста се распишав, си легнувам, на дождов таман најубаво се спие. Нормално ако дозволи малово. :)Добра и мирна ноќ на сите. :hug:

На VedaG10, ma4e1311, Skorpija989 и 29 други им се допаѓа ова.
  19. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.011
    Добро утро мамички:)

Ме нема една недела, си дојде мајка, па живи радости со неа и со поклончињата:D

Во саботата зедовме голема молитва, бевме малку по гости, па кај моите на ручек и јас и бебка останавме тука на поседок.
    Ќр уживаме тука до недела:)

Вервајте се преродив од ко сме тука, маж ми ми вели ми се вратила бојата на лицето:rofl:
    Сепак дома си е дома.

Бебка е супер, живи радости со моите, мирничка си е и си спие, па јас и маж можиме малку да шетниме навечер, на по едно кафе.

Сега уз кафето да фатам со ред да ве исчитам и да видам кај кој има за честитање:)

Убав и мирен ден ви посакувам мајки:hug:

На muchacha_a, emkaemka, VedaG10 и 28 други им се допаѓа ова.
  20. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.883
    Допаѓања:
    34.293
    Кафето почнато да се пие со вас. 20181121_081832.jpg
    Добро утро.
    Синко се занимава уште рано наутро со тесто додека јас ѕука дремам и чекам да се јави мајсторот за колата да ја земам.
    Нозете ми ги скрати 5 дена таа кола и овој дожд .
    Вчера со мм правевме три години од веридба односно од нашиот заеднички живот.
    Ново нема кај нас едвај чекам добри вести од маж да видиме дали ќе имаме нов и убав проект во 2019.
    Уплатив за Банско и едвај чекам да клизнеме пак некаде сами сите тројца. Доста ми е од ова монотоно секојдневие.

На muchacha_a, Верче4, emkaemka и 28 други им се допаѓа ова.