Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Добар ден честитки до трудничките и побрзо да оздрават болните дечиња и мами ние уште малку сме со антибиотик па се надевам дека ќе оздрави целосно ма да не беше болен само полн со мрсули и шлајм од тоа што му се потесни каналчината па потешко излегува.
    Душичка мајкина само кога ќе го кренам ме гушка и тоа силно јас цела ќејф ете го сега спие.
    Од камен да бев досега ќе пукнев синоќа синко беше долукај старите а беа и двете внуки со мм ќе одевме на пазарење и отидов да му ја однесам вечерта за синко и да им кажам дека ќе одиме да го чува свекрвата ми вика давид оздрави пие сируп има среќа што децата беа инаку ќе и кажев убаво и викам давид не ни беше болен а пред неколку дена беше внуката голема и викам зошто не дојде синоќа да си играте татко и рекол да не иди дека давид е болен а заборавија лани кога давид имаше 3 месеци и ми ја пуштија болна и збор не реков моево како на улица е најдено толку ми падна криво што ми се плачеше веќе не се издржува ама кај да е некој ден ќе и кажам убаво.
    Му кажав на мм исто како да не сум кажала ми вика сега до дома ќе ме замараш епа од сега нема јас ќе зборувам и ќе вреѓам доста ми беа нервози останав без коса од нервози гнасни луѓе не знат да живеат како што треба. Што вика една пак ќе паднат на твојот грб е тогаш ќе и викам да ја бара јатрвами доста е уште ме држи нервоза убав ден ма да денес е ладно камен

Последна измена: 28 ноември 2018
    На karibian, Ano, Coco31 и 24 други им се допаѓа ова.
  2. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    22.692
    @kikin честито,имај лесна бременост.
    И јас сум во филм за второ,амамаж нејке да чуе....Можеби периодов синко што беше болен и се намачивме,некако го обесхрабри.Ама па така е со дете-кога бактерија,кога вирус,дур израсне. Навистина немаме некоја си пречка-финансиски доброс тоиме,имаме работа,имаме кров над глава...
    Почнувам полека да планирам втор роденден...Има уште некој месец,ама ја си бирам игротеки,си разгледувам слатки маси и слично....
    Не сум ја читнала @Ava.84 некое време...Пушти глас мајка,како си?

На Coco31, Chantal, Seline и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Здраво мајки,
    Дур малава дреме на цице да напишам збор два.
    Си се договорив сама со себе дека ќе си дозволувам кратки екскурзии надвор со другарки и на шопинг за малку да сменам муабет од плачки, каки, пелени и думкања.
    Денес сум на кафе и се радувам, татица ќе ја чува два часа. Му ја направив омилената салата на либето и ќе ги оставам да се дружат.
    Средив купче песни и концепт за монографијата што ја спремаме и се возбудувам бидејќи добивме толку позитивен фидбек од сите што учествуваа, ми се чини ќе ја биде книгава ептен за брзо.
    Малава почна се' погласно да гуга и брмчи и да кажува не не не. Си игра со играчки и кенка кога не и е погодена положбата, а јас само по неа одам и ја местам.
    Утре одиме на целодневна кај баба и дедо. Им порачав да ми направат турлитава, јас си закажав масажа и ќе кулирам малку. Сум заслужила 1 саат дробење мускули, се будам секој ден отрнета и смачкана.
    Денес и вчера и дадов за првпат да вкуси јаболко и беше успешен експериментот. И се смеев во фаца дека кутрата, не знае што е тоа што и доаѓа накај устата, а не е цице.
    Решив сепак на 5 месеци да фатам ред со вкусување се' што мислам. Инстинктот ми кажува дека е рано, важно она не се противи на лажичка, а за останатите вкусови ќе биде забавно.
    Си ги извадив омилените гумени чизми за вечер и ќе пијам нешто топло.
    Благодарна сум до бескрајот на овој дом и живот што ми даде многу радости и лекции и само чекам поволен миг за да ја почнам новата книга.
    Ве поздравувам и гушкам.

На Ano, Coco31, Chantal и 30 други им се допаѓа ова.
  4. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Добро вечер.

Ѕверот спие, јас сум стуткана под кебе чекам маж да дојде да држи стража па јас да мавнам брзински туш.
    Денес денот го поминав во кујната, погадна работа од чистење кујна мислам дека не постои.
    Избришав, наредив нова хартија одозгора па некое време ќе бидам слободна од маснотии :whew:

Мм си ставил во глава утре кога ќе однесеме дете во градинка да продолжиме со спортување |(
    Смешен ми е бидејќи ме залажува ко мало дете, паркот за спортување е во шумичката и ми вели до таму ќе одиме со кола, прво по едно кафе и кроасан во барот (како мотивација) и ќе видиш мераци :o демек со тоа ќе ме залажи 8-|
    Одма му набројав 100 причини дека не можам, не се разбира бе, маж!
    На крај му реков дека немам потреба од спортување (дека 55 кг.) па не му стана арно (се навреди) си ја има мувата на капата :D

Дете полека си фаќа некој ред во градинка.
    Почнал да се опушта со јазикот, и дома додека игра го слушам како си зборува на Ит, најважно е што овој месец го истера цел без отсуство, сепак имат некој удел и тие ампулите за имунитет (fingers)

@vitamina ако си резидент овде не може да полагаш за возачка во Мк, нема да ти биде признаена мислам, прашај си убаво.

На Ano, VedaG10, Coco31 и 25 други им се допаѓа ова.
  5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    И јас после година сама на шопинг без маж и беба.
    Ги оставив да се вардат сами за прв пат и супер поминале.
    Ме немаше 5часа8-|како 1ч.ми мина.
    На мм му реков да не си се јавил до каде сум.
    Можи да замислите како ми беше.
    Умот во беба ама истерав добар шопинг и наполнав батерии.
    Во меѓувреме јас 3пати се јавив да видам како се.
    Супер му било епа нареден пат на кафе со другарките одам.
    Само со мм стои и јаде друг да и дава не зинува.
    Чат пат и внучка ја рани а 6год.има.
    Се качила свеки да види како тоа јас шетам мм седи дома ја чува малата.
    Е така8)
    Ја дотерав за роденденот и јас се средив,само како што е вришталче незз како ќе поминеме.
    Мирна ноќ мајки...чувајтесе и вие.

На Ano, VedaG10, Coco31 и 29 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.753
    Добра вечер.
    Седнав да испушам една цигара раат па ќе станувам машина да постелам чека 2 дена па и ќе заплаче кај да е..
    Денес сонце ама ладно со заби ако и така ми одговара мене најмногу.
    Ни стигнаа личните карти и официјално сме средени со документи
    @Monella јас сум со бг пасош да така можам возачката за неколку дена да ја сменам од мк во бугарска :)

Вака надоврзувајки се на мубаетот за бугарско државјанство да кажам дека во живот се никогаш немам осетено по опуштено и слободно како сега :)
    Сите тројца на купче можеме да шетаме кај сакаме и да живееме.

Ми се уврте да полагам доле бидејки е помалку пари и помалку време видно. Овде сама со дете не би можела ни на час да отидам. И ќе развлекувам до недоглед ама којзнае како ќе направам има време.

Зимски убави денови кога сите сме на купче тоа е најбитно се друго се бориме да помине.

Си ја обновив и сметката на и беј па си скролам и скролам и таму..
    Ме врати со куп спомени од малецкото..

Немам ништо друго да кажам освен да ве поздравам.

На Ano, Mari*, ma4e1311 и 26 други им се допаѓа ова.
  7. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ve citam a ne pisuvam. Takov period me zafati, nemam volja za nisto...
    Sto da pisam osven deka sme uste nastinati ne znam. Denes i jas dobiv antibiotik, a i majka ne se cuvstvuva bas najdobro pa i za nejze vitamini zemav.
    Nalet veke, ne znam sto e ova stvarno, ama preku glava mi e.
    Dete kiva, 3 nokji po red kasla samo nokje a preku den e ok i taka, da zbrlavi covek.
    Na rabota, doma, so gosti, na gosti, se druzime po doma sega poveke, bidejki mnogu zaladi i ovde.

Inaku majka mi go setala sabajle maliot nakaj gradinkata, koga rekol mali ne i ne. Neke ni da odi ni da ja vidi...
    Place po baba mu inace, sedi pred wc ja ceka i samo vika po nejze babica babica. Epten se zblizija, ne znam vo gradinka koga ke pocne pak, kako ke bide.
    Majka uziva vo ulogata baba, do tolku e angazirana okolu nego sto duri i mu sviri na sintisajzer, peat, crtaat, bojat, program kako vo gradinka ima :)

Utre od rabota kaj mene ima organizirano pustanje sijalicki na edna elka ogromna, pa ke ima i ketering, ke dojde majka so mali da se poraduva. Na pocetokot na dekemvri i zabava za decata ke ima od rabota, pa i tamu ke go nosam, a kaj mm Dedo Mraz ke dojde podaroci da deli. So dusa cekam da pocne dekemvri. Za vo sabota elka planiram da kitime, da pocne magijata :)

@kikin cestitki i so lesno!
    @supergirlmb cestito kerkicka, ako ne gresam. Da e ziva i zdrava!
    @tincemajmunce maliot da e zdrav i srekjen, do godina ti posakuvam so sestricka rodenden da si slavi!

Jas si vikav pred nekoj den koga maliot zbesnuvase, sega da imav uste edno, sto li ke pravev sama?
    Sto naoganje uteha, sto pogled na realnosta, ke mora da pricekame uste malku :)

Cuvajte se druški!
    Gushki!

На Lolipop23, Ano, Mari* и 27 други им се допаѓа ова.
  8. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Добро вечер мајки
    оооо од денес пингвини почнаа во несвест да паѓет по улици... Наеднаш студој...Шубо порано лека по лека си заладвеше. Сеа бам бам и минус....Ќе турниме до март...
    Ние цел ден домче...На бебкс и пушти вентилот и сеа се мрсулајт...На секој сат се будит...Само чистам со пумпица...Од кај онолку да и течит...Душа...
    Преска другарка имав па одморив 2 сати таа со пуфка си играше...
    Другаркава со Авон работит и само нарачвам за пролепшавање а ене ги прашина фатија...Изгледам ко ураган да ме фрлил...Али ај се тешам беба да прфнит па ко ќе се средам :emo:
    Тоа е тоа за денеска
    Убава ноќ

На Ano, Mari*, VedaG10 и 22 други им се допаѓа ова.
  9. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Добро утро!
    Ај на кафе, да се расониме и денот убаво да го почнеме! :coffee::coffee::coffee::coffee:
    Станав порано, додека беба нане да завршам нешто низ дома и раат кафе да испијам. Дадата ја испратив во градинка, ММ на работа!

Денови наназад почнувам да ви пишам и пак бришам. Толку ми е монотон периодов, и стварно немам што да споделам. деновите ми се отсликани еден на друг, едно те исто. Пола ден алишта средувам, перам, пеглам, пружам, местам... досада! Другата пола ден ручек, каши, вечера... Добар е делот од денот кога сум на работа ,па ако не друго малце одмарам таму :angel:
    Скоро никаде не одиме, домче сме си! Па затоа и ни е монотоно! Дадата знае да посака да отиде до кај бабите, тетките или во комшии да си игра. Бебо слабо го шеткам...

Застуди, права зима е! Се надевам на снегче, да си заличи на Нова Година оти ете кај и да е ќе не здрма новогодишната атмосфера! А некогаш нит снег сакав нит Нова Година ме возбудуваше, ама се сменив. Сега и снегот и Н.Г ги поврзувам со насмеани детски фацки. Знам дека децата ќе се радуваат и ќе бидат среќни, па затоа навивам за снегче, да се санкаме, да правиме снешко, да китиме елката и да пееме Новгодишни песнички. Па и Дедо Мраз да го чекаме, ние веќе му напишавме писмо како и секоја година, ама оваа година и го испративме во пошта, дадата запна со свои очи да види дека писмото ќе биде испратено. Си го адресиравме до дома, па вчера стигна, го скрив да не го види и ќе го чувам за еден ден кога ќе порасне да и го покажам.

Честитки за роденденовците, за трудните, за имендените!
    Ајде поздрав! Нека ви биде убав денот! Згрејте се со чајче, или со прегратка... може и со греалица!
    Поздрав!

На Ano, Mari*, ma4e1311 и 27 други им се допаѓа ова.
  10. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.883
    Допаѓања:
    34.292
    ^ Со каминче се важи греењето? :wasntme:
    Мала шала .

Добро утро кафе и фемина утрински додека мали спика уште. Се изнамачи кутрото дете со каки цела недела пролив имаше од вчера е така и така подобар кака на поврќе врееменски период не тешно него кашесто ( ама опишувам каки и јас па (facepalm)).
    Кај нас на планините имаме снегче вчера беше многу ладно дента -5°С денес т.е сега е -2 а се чувствува како -10
    2018-11-29 09.20.06.png
    :nod: :nod: :nod:. Ладно бе само за дома е времето :coffee:.
    Друго нема ново освен што елката си ја накитив и мали се израдува и знае дека таму не се пипа и не смее да се доближи до неа само на некој момент од никаде извинува мамаа екааа идиии јаа. Срцка тој мајкина многу е умен ептен разбира вчера кога стигнавме пред болница за крвче да му земат одма му кажав нема да плачеш ќе дадеш прсте да ти стават печат малку ќе боли и крвче ќе тече ама за твое добро е ако си умен ќе добиеш играчка рече добро и стварно малку само плачеше и престана и на крај кажа ,,мамо јас сум момче".
    Тоа е друго нема гушкајте си ги срцките дома @kukla21 Среќен роденден на дунде.

На Ano, Mari*, VedaG10 и 27 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Што пиете мајчички? Дунде ми слави роденден денес :party::party: Кога мина 1 година?! Од сабајле само солзи на очи ми идат. Фала ти Боже за оваа среќа :inlove:

Од вчера евоцирам спомени. Сега во болница бев, сега ова, сега она. Е баш сега симпсонови гледав во пред родилна :rofl: Уште малку па најжустрото ќе биде.

За роденден сум скоро спремна. Оставив бебе со баба и јас низ врата. Сепак решивме да не и реметиме ред и се чуваат со баба. Мајка се би за детето свое, па и кога се караат :inlove: Љубов

Убав ден мајчички :hai:

На Lolipop23, Ano, karibian и 45 други им се допаѓа ова.
  12. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Среќен роденден на куклето да и се множат а до година со братче да си славите :hug: :*

Добро утро може да се каже добро ма да надвор е камен а јас еден куп обврски имам во град ,мали спие јас се средив сега кафе пијам коса измив да стане да го средам па да заминам ако има кој да го чува.
    Синоќа бев да земам за вечера си дојдов беше внуката голема си игра со малиот седнавме да вечераме ама нешто малава ми е чудна како омалаксана и едно време почна да зборува гледам сета затната и поткашлува ама скришно се политички се работи и викам настината си да вика малку ок ајде викам јади и да појдиш долу кај старите давид да не го настиниш и вика уште давид не е болен не викам оздрави еее како бе немат осет луѓево абе од дома не го вадев кога беше затнат не па кај деца да го носам на овие им фали нешто или јас не сум во ред.
    Е реков чекај сега да видите како е доста молчење :emo:
    Синко ми е спанко ма да касно легнува во 11 и еве го уште спие да го допијам кафето и ќе одам да го разбудам спанче :)

Последна измена од модератор: 29 ноември 2018
    На Ano, karibian, Mari* и 25 други им се допаѓа ова.
  13. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    @kukla21 Среќен роденден на принцезата... Да е жива, здрава и к'сметлија...Да Ве прајт горди и среќни цел живот...Убаво да си помините...торта прати по факс :D

На minneymouse82, Coco31, Independiente и 8 други им се допаѓа ова.
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    @kukla21 Среќен роденден на дундулето:party:
    Здрава жива,весела да е...до година дадичка за да си има другарка(fingers)
    Убаво поминетеси и пушти срце дај да го видиме дунде и мама како се дотерале.

На minneymouse82, Coco31, Independiente и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @kukla21 среќен роденден на дунде, голема да расте, најсреќна да е :inlove::party: Се возбудив кога те прочитав сега, ми текнува дека во труднички пишувавме и двете, те чекав да се породиш дека ти пред мене 2 месеци. Е кога веќе ти се породи, сфатив дека и јас сум блиску и тогаш ме удри реалноста дека ќе раѓам и јас кај и да е :sweat: Еее, си лета времето :nod: До „вчера“ се тешевме трудни и споделувавме маки, а сега родендени веќе им славиме на цуците. Дур да трепнам и бебка ќе ми полни годинка :l:

Ај добро утро :)
    Денес сум расположена и наспана. Синоќа маж не отиде на прослава. Дојде нервозен од работа, некои вработени се спречкале, па му се жалеле, се кодошеле еден со друг, го изнервирале и вика не ми се оди, дома ќе си седам. Јас одма очи пет банки отворив и го спотерав да ми расчисти хаосот од спакувани работи среде дневна :lol: Кога однесе се, му сварив чај, колачиња извадив и го оставив да гледа фудбал, во знак на блгодарност. Иако планирав серија да гледам :!::D И така и он среќен, и јас среќна. Избањав бебе, отидов ја заспав, па заврши фудбалот и гледавме серија после тоа. Компромис ако се нема, џабе е се. Си се погушкавме и во кревет, до сабајле сите тројца комирани.

Туку мм ми вика дека секое сабајле кога ми ѕвони алармот (т.е. вибрира, заради бебка), јас сум го буцкала и сум му викала „ајде станувај“ и ќе сум се свртела на другата страна да си продолжам. А јас сум таа што треба да стане, он останува со бебка дома до кај 10 :D Вика не знам што ти е филмов, ама ако уште еднаш ме разбудиш и ми кажеш станувај, ќе идам у кола да спијам :D Ептен се комирам у последно време, топ не ме буди. И појма неам дека вибрира алармот, дека е мојот аларм, дека сум у кревет... Ништо не знам. Исто, во неколку наврати ми кажува дека бебка кенкала ептен и станувал цуцла да и ја даде (така одма продужува без да се расони). Ама кенкање нејзино да не ме разбуди... Не знам што ми е стварно :D Или спијам како заклана, или цела ноќ блеам во таван од несоница. Средина нема :|

Синоќа сплескав една пица, за да имаме за денес со маж јадење за на работа. Па ај да си каснам ако не :D

Убав ден на сите. Утре е петок :party:

На Ano, karibian, Monella и 31 други им се допаѓа ова.
  16. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    @kukla21 среќен роденден на малата само радости да ви носи! Ноемвриските деца се посебни, не дека јас сум ноемвриско дете де.:D

Денес малата моја полни 5 месеци.:inlove::inlove::inlove: Душата спие, а јас смислувам комбинации да ја сликам, ќе ја измалтретирам со облакање хулахопки и фустанче ама што се мора није тешко.:D

Сабајле и дадов лажиче јаболко ама не беше нешто воодушевена, а се тегнеше кон лажичката среќна да проба ама ми напраи фаца као шо е ова бе? :D

На контрола сме во 18 часот не најдов друг термин и сеа се чудам како да ја натунтам за излегување, дека со скафандерот не бива во транспортер.|(

Садови измиени, алишта испеглани, нејзините де, за нашите не се замарам, маж секое сабајле си пегла по една кошула и се туфка дека касни епа ако му е де кога не земе да испегла повеќе наеднаш.:D Моите алишта сега се тренерки, хеланки и памучни фустани така да за пеглање немам мака.:wasntme:

И така мајки јас да се напијам едно кафенце и да ја чекам беба да стане. Имајте убав ден.:hug:

На Ano, Monella, Mari* и 26 други им се допаѓа ова.
  17. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.163
    @kukla21 Среќен роденден на куклето, само убавини.
    @Belabelinakinder те читам како си цело време растревожена за тоа како дома ти носат болни деца од девер( ако разбрав)
    Зар мислиш дека никогаш нема да биде детето твое во контакт со болни деца? Ами ако одеше во градинка? Ами вирусите, сипаници и сл, кои се префаќаат пред симтомите?
    Зар ќе го чуваш во стаклено звоно? Опушти се, од твоите постови се доаѓа до заклучок дека си премногу стегната, нервозна. ...
    Што да кажат мајкиве кои немаат друг начин и носат деца во градинка, па цело време со болести....
    Уживај во растењето на своето дете,мила.

Ние денес како и повеќето, дома. Море в соба, од соба не ми се излегува до вц да отидам од ладноќи. Ќе смислиме нешто со синко, мм втора смена. Ручек сакал спанаќ синко, ќе исполнам желба, може и тортуле ќе сматкаме.
    Ве поздравувам!

На Ano, karibian, Mari* и 24 други им се допаѓа ова.
  18. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    @kukla21
    Да и е најсреќен роденденот на куклето убаво. Здравје, среќа и убавини да ја пратат.

Многу ладно бре. Јас дебела ама зимурлика. Со малиов затворени дома. Се исто се врти. Поздрав.

На VedaG10, minneymouse82, Coco31 и 18 други им се допаѓа ова.
  19. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Не го чувам под стаклено звоно јас се нервирам зошто кога моето беше настинато тие не доаѓа кај мене дека бил болен а сега кога нивните се болни идат тоа ме нервира зошто моето дан беше заразен од некоја болест па ќе ги префати така се понашаш за ова се лутам а нормално е дека се деца ќе се разболуваат ама постапката не им чини

На Monella, minneymouse82, TarantulaA и 9 други им се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.781
    Допаѓања:
    145.294
    Ден мајки!:coffee:

Среќен Роденден на малото дунде:party:, голема да расте, а мама да и купи братче догодина.:inlove:
    Побрзо оздравување на малишаните, а и на мајките. Чувајте се мајкички, ние сме им најпотребни на малите.:hug:

@Sexybaby86 мене реалноста ме удри од кога ти и @wannaBeMomma се породивте.:D Дури тогаш сфатив дека истото и мене ме чека.Следно ќе раѓам кога пак ќе се собере екипата од труднички.:D

Ние дома, на поручек со душа го чекаме маж ми да не вози некаде. Па ко за бељја и он на пат последните денови. Ама затоа вчера не шеташе.
    До пред некој ден и излегувавме , барем низ маало, ама од вчера баш е вистински студ со студен ветер.
    Прогнозата на телефон ми вика снегче ама тука никаде го нема.
    Минатата зима првиот снег ми го донесе малиша.:inlove: Кога почнаа малите снегулки , влегов во сала.
    Веќе на излегување се беше бело. А до мене си имав и едно бело како снегче бебуле.:inlove:
    Е сега е како чоколатце црн.:D

Навечер кога го успивам , најчесто кога го спуштам во креветче ги прави истите гриманси како кога беше новороденче. Секоја ноќ ме враќа назад на првите наши мигови, кога се запознававаме.:l:

Немам и јас тема конкретна за бдејот, Уствари имам, ама немам.:tmi::rofl: Сакам нешто, исто да не е , слично да е.
    Сега и јас не знам што кажав..:D Епа и мислите ми се вакви. Ама ја замислив слатката маса, уште да ги преточам некаде мислите и да ме разберат што сакам.:tmi::rofl: И кај нас само ресторантот е 90% сигурен. :D
    Важно тропаташки од али нарачав со време, сега да се надевам да стасаат. Оти ако не нарачав пак ќе се премислував, а и пак не е нешто конкретно де.:D
    И списокот е готов, конечен се надевам. Го предупредив маж ми, да не ми го менува веќе.:!: Колку сме толку сме, за убаво нека се трошат пари само.
    Намерачив и еден фустан на Асос, ама ај викам да почекам до НГ, може ќе го намалат малку. Маж ми вика нарачај го оти после ќе кукаш.:?:

Прееска размислував колку многу му се радувам на малиша на роденденот и со колкава радост се спремам, за мој роденден вака никогаш не било. Точно било дека родителите повеќе се радуваат на родендените на децата. Претходно не верував.

Имајте мирен ден , гушкајте деците!:hug:

На Ano, karibian, Monella и 31 други им се допаѓа ова.