Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.992
    Ај добро утро!

Денес е убав ден, на синко мој именден! Ама и на малата бепка на Кукла роденден, среќен роденден лепото! Да се живи и здрави сите па и нашите. Денес бев во црква, си однесов лепче, си кажав имиња на најмилите и најсаканите а меѓу нив и малото на Галапче, да нема веќе маки тоа мило детуле со најслатки очиња на свет! Денес и официјално ќе добијам и статус на работа, има да частам еј :D

Настината уште, за никаде, ама тоа е, ќе туркаме. Убав ден мајки!

На Ano, Lolipop23, Monella и 32 други им се допаѓа ова.
  2. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @kukla21 среќен роденден на малото кукле, здрава и жива, секогаш да е најсреќна и да ве радува :hug:
    @Belabelinakinder не се нервирај мила и почни со време да си сечеш, истото е и кај мене за право беше сега веќе нема се одма кажано во лице и пресечено, истите работи ги минев, сите болести од градинка дома ми ги носеа јас ќути и трај, на синко нос ќе му растечеше криеја дете и бегаа ко ѓавол од крст. Реков кажав фукнаа нос до небо ама ич не ми е гајле и одење идење се проретчи ама мирна глава, не си ја труј душата лупај се во фаца:nod:
    Честитки и на сите нови мешковци со лесно да си минете, јас ептен ситно бројам, за брзо ќе се гушкаме со дадичката:inlove:

На Ano, Lolipop23, Monella и 28 други им се допаѓа ова.
  3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.500
    Реферат пишав и избришав! Подобро.

@kukla21 Најсреќен нека е! @AngelOfArh Среќен именден!
    @Belabelinakinder Подобро носи го детето со тебе во град после да не ти преречат и за тоа. Знам тешко е ама ќе се прошета и детето па секое заедничко одење в град полесно ќе ти е.
    @RainBow Особено ќерките сакаат да ги имитираат мајките. Нека си има свое бебе и на него нека му наредува. Некое што го имате дома или ќе купите ново. Ова за тоа дека ти наредувала кај да седнеш. И мојава ми наредува и смешна ми е ептен ми покажува со прстот кај да седнам.

Ич не ми е добро психички па еден круг од еден саат правевме на ова смрзнувачка време. Во паркот веќе еден месец никој не доаѓа ама па не е минус 30 степени. Јас сум за надвор и на ладно време, па нели тоа е поздраво за едно дете отколку во игротека, во трговски или дома?

Малава ептен ме слуша. Ја учев да фрла ѓубре во канта и дома и во парк и мн сум горда кога ќе фрли. На пешачки да поминеме кога е зелено односно кога прави тируриру семафорот за полесно да сфати.

Обожава да лупи јајце и мандарина.

Мислите не ми се средени. На многу нешта мислам во исто време. Хаос ми е во главата кај и да е ќе ме заболи.

Убав ден!

Ми недостигаа онаа позитивна јас што читаше книги и им помагаше на другите.

На Ano, Lolipop23, karibian и 33 други им се допаѓа ова.
  4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Среќен Роденден на куклето на @kukla21 голема да расте! Леп провод :^:

Со лесно и на новата трудница @kikin :)

На Chantal, VedaG10, kikin и 12 други им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.191
    Допаѓања:
    124.690
    @kukla21 среќен роденден на девојчето! Да ве радува секогаш вака.:sun:.. Имајте најубав и весел роденден :party:

@LaDyDoLl ама друго е кога знаеш дека некој е болен,зошто да го мешаш здрао,право детево? За во градинка е друг муабет. Не е исто. Така да многу убаво ја разбирам @Belabelinakinder ...Кога луѓето се без осет, треба и ти да си, ама неможе секој да е таков ...

@kikin честитки,лесна бременост имај
    :)

Јас чекам да помине оваа тешка недела во мојот живот... па да пишам нешто весело...

Гушкајте се повеќе на ова ладново :)

На Ano, Lolipop23, karibian и 28 други им се допаѓа ова.
  6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Мене не ме рачунај за во екипата, јас ќе ве бодрам од страна, па има ли боље од тоа? :rofl:

@kukla21 среќен нека е на малата принцеза, вечно среќна и насмеана да е.

Честитки на сите кои имаат за честитање!:party:

На Mari*, Chantal, Skorpija989 и 15 други им се допаѓа ова.
  7. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Денес на синко именден...
    Нели не се чека именден дека не е крстен плус и во лоша фина. состојба.Брат ми ќе дојдат да се собериме а друг никој и така да не сме без ич од тоа што имав дома спремив.Две врсти слатки, едни кифлички и една салата со туна.
    Колку да се собериме.

Утрово девер ми си играше со дете јас да се истуширам.Се соблекоа пуштам вода нема,ауу се изнервирав.Еве се уште немаме вода еден куп вагани за миење,без вода неможам ништо да спремам ни ручек ни ништо.
    На мм му се јавив му реков да земи туна за ручек пошто нема вода а за дете направив спанаќ.

Овие два дена се нервирам многу....
    Вчера цел ден се радправав со машината за алишта пак се расипа овој пат е пумпата не ја исфрла водата.Чекаме мм да земи плата па да купиме нова пумпа.
    Два пати ја испуштав водата од долу кај филтерот и два пати го чистам купатилото.Па ги плавев на рака,откако ги спрушив на жица ми текна да пробам на центрифуга да ја пуштам.Пак збирај ставај во машина добро е што овој пат работеше, потоа ги спрушив на жица.
    Е значи пукна..
    И на крај се удрив во вратата, а дете ме гледа и ми се смее,сеуште ме боли имам мала џумка.

@kukla21 среќен роденден голема да расте.

Честит именден на сите....

Да одам да видам дали има вода...

На Ano, Lolipop23, Monella и 31 други им се допаѓа ова.
  8. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Денес не можев да го носам со мене морав во банка па лап топ носев и доста време се задржав го чуваше свекрвата му се јави мм сега си дојдов спие изел од јадењето многу ретко го оставам а денес е премногу ладно вечер сме на роденден ќе го носам и него :*

На Skorpija989, minneymouse82, Vennera.aa и 4 други им се допаѓа ова.
  9. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Никако не поминува времево на работа денес (waiting) Одвај чекам 3ипол и да одам да си го земам детулето од градинка мислам дека нема поубава насмевка од неговата кога ќе ме види на вратата пред градинка:inlove: Денес одам малку во бољи живот приквечер:D дете ќе се чува со мм и свеки ,а јас излегубам малку со другарките :) Друго ништо нема се мислам сакам да украсувам викендов ама на триста ума сум како да ја заштитам елката од синко па цел ден гледам некој огради на пинтерест па се мислам како да ги направам :?: на слика многу убаво изгледа па дали ќе успеам да реализирам ќе видиме :)
    @kukla21 најсреќен роденден на малата кукла да е жива и здрава:^:
    Убав ден мајки:coffee:

На Ano, Lolipop23, karibian и 29 други им се допаѓа ова.
  10. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.908
    Допаѓања:
    7.634
    @Kitten Нешто златно? Алка, обетки? Убава ташна?
    @kikin Лесна бременост.
    Сакам и јас :tmi:
    @kukla21 Среќен роденден на дунде, да е жива и здрава. Најубаво да си поминете вечер. А за догодина бирајте вие братче или сестриче :$. Иначе и јас како @Sexybaby86 те чекав тебе. А и болничките денови со Симпсонови ги поминав... ах спомени, емоции...
    @Sexybaby86 Тебе те читам, како јас да сум пишувала :).
    Кога е роденденот на твојата кукла? (слабо памтам дати :() и сама ли ќе украсуваш? Ако случајно ти требаат цветови на заем пиши ми лп.
    @duffi Некој треба да повлече :rofl:
    @Belabelinakinder Совршено те сфаќам. Само што направивме 40 дена завршивме во Козле. Ужасно искуство, никој да не го доживее. Па ја имаш свекрва ми после тоа “де беее какви сте, Сандра сегде го шета, носи нејзиното а вие изводите нешто”.
    Иначе после секое доаѓање кај неговите на мм (роднини) брзавме накај Скопје за да го носиме на лекар. Додека бевме таму си играат мајтап, ајде, ајде треба да го челичите, бацување, штипење бебе од 3,4,5 месеци, а после буквално никој не се ни јавува да праша како е (антибиотик, затнат нос, инхалации, дете се измалтретирано, стресено...).

Затоа пред некој ден кога “се испонашав”, зашто ми се крена притисокот веќе мм ми вика де бе издржи некој ден, глуми ако треба. Е доста глумев, викам. Мене детето ми е приоритет и нема да гледам ничиј мерак.

Свеки кај нас дојде кога си дојдов од болница(од пораѓај) и успеа да се налути, да се испокара, да плаче, циркузи да праи уште истиот ден. Наредниот си отиде навредена (пошто мм и свикал (како можел)) и од тогаш само измислува изговори зашто не доаѓа. Ни 10мин не ми помогнала за чување, а кај неа кога сме само мани наоѓа. Не прај вака, не прај така. Или иако и викам остај го во игрална, не го носи надвор... она си тера по нејзино, ќе рече “ако, малку” и ќе го земе, носи... или му вика “ако баба, остај ја мајка ти што вика”.

Нас сабајле ни дојдоа гости со дете малку поголемо од нашето. Поседоа и малите се изнаиграа. Го земав бебе да го носам во спална за да цица малку ама ми се налути, сакаше да си игра, душа :inlove:.
    Свеки мораше да покаже дека она е домакинка па секои 10 мин влегуваше со по некој тањир. Уште не седнати почна да отвара, да бара тањири, вилушки, зошто не сум ставила...
    И нормално нивното дете пиштеше уште кога влегуваа(ги слушнав од доле) зашто свеки од врата го грабнала во раце :x.

Бебе спие, да стане и правец во град. Си барам изговор, да се купи нешто неопходно и ќе шетнеме негде на гости (имаме список кај се треба да отидеме). Дома иначе ќе полудам со стариве. Нонстоп си повторуваме со мм колку сме среќни што си живееме сами и колку ни е убаво.

Иначе вчера свеки ни носи вечера горе и носи и шише пиво. Три пати праша дали сакаме. Јас и одговорив уште првиот пат (не) ама она син и го чекала. Е кога он и рече “не бре” ни направи јака смешка, цела вечер се заебававме.
    “Зашто бе не, како не. Земи напиј се, биди маж. Како не? Напиј се како маж.”:emo:

На Ano, Lolipop23, Monella и 30 други им се допаѓа ова.
  11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Ај добар ден од мене,
    Го почнувам постот, со надеж дека ќе го испратам.
    Бебе овие денови ми е турбо преку ден. Се смее, вришти од радост, бара внимание.
    Изгледа сме во тој скокот. Грбов ми знае.
    Некако заспа, се чудам како. Едно тешко заспивање, со плачки, со врискотници. Успивање 40 мин, за да спие 20 мин.
    Човече ми е. Како се врти, гледа, разгледува. Демек разбира. Со дедо и парламент гледа, абе мислиш ќе гласа.
    Денес малце и ја потчукнав главата. Ми се измести и се допре на масата. Немаше бам бум ништо, не ни заплака одма. Заплака од мојата реакција.
    ...
    Стана ѕверот, пак не допишав. Сака да седи исправена.
    @kukla21 Среќен роденден на дундето.

На Ano, Lolipop23, Monella и 31 други им се допаѓа ова.
  12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    И јас на ова помислувам. Највеќе сега паметот ми оди во ланче. И на убава ташна би се радувала ама некако многу ми е осмомартовски поклон :?:
    Се зезав со маж ми да ѝ купиме плетиво :lol: Игли и вуница.
    Изгледа ќе го консултирам и татко ми, он секогаш наоѓа ептен практични подароци за мајка ми.

На Ano, Mari*, Coco31 и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Minnie-e на 27.01. е мојата :)
    Уште не знам што сакам за роденденот, пишував тука :D Не знам дали сакам цветови (facepalm):D Викендов ќе седнам и убаво ќе размислам што и како сакам да изгледа, па ќе имам некоја појасна слика. Ќе те имам на ум, фала ти :*

Мојот работен ден заврши жени, се чекам со маж и одам да роварам низ Џамбо новогодишни украси :party:

Убаво попладне/вечер на сите :hug:

На Coco31, eli25, Chantal и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Melinda85

Melinda85 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2016
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    5.815
    Најсреќен роденден на малото кукленце...Имајте си убав ден кукле:hug::inlove::l:(highfive):^::party:

На kukla21, Vennera.aa, TeddyGrey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.761
    Добровечер од мене. Си седиме со малата, она гледа реклами, а јас се релаксирам со кафенце малку. :) Вчера пуштив машини за перење, сушење, машина за садови и денес барем од тоа одмарам. Планирам да си најдам жена за чистење, па дајте ми некои предлози, ве молам, (сум читала дека кај некоја од вас доаѓа) пишете во лп за да не ја полниме овде темата. Имав една, доаѓаше еднаш во два месеци, ама се вработи на друго место и ми откажа. Ќе ми треба еднаш во месецот да ми доаѓа зашто со малата не можам да постигнам убава генералка да направам. Друго да кажам дека во сабота сме на роденден и така.
    @kukla21 среќен роденден на малата, жива и здрава :) Убаво да си поминете.
    Убава вечер имајте, мајки. Поздрав.

Последна измена: 29 ноември 2018
    На Monella, Mari*, Coco31 и 21 други им се допаѓа ова.
  16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.500
    Се изнашетавме денеска, ни се изладија главите и мирна вечер имавме. За разлика од сабајле ќе прснев мислам.

Дури една жена се осмели да прокоментира како излегуваме на толку ладно. И викам не е ладно. Си помислив може терморегулаторот ми е дефект ама телефонот покажуваше 6 степени.

Не ми се спие вечерва, а и малата покасно заспа.

За помалку од саат си доаѓа мм па не ми се исплати сега да спијам па пак да станувам.

Утре ќе одам пак до агенцииве за привремено вработување, да ги потсетам. А за наредна среда смислив "као демек финта" за во агенцијата за вработување, за таа што не сакаше да ме прими. Ќе одам со мм демек тој ми е преведувачот. Ама дај боже друг вработен да ми се падне, жената изгледа не сака да комуницира со мигранти воопшто. Значи не сакаше ни збор да ми прозбори ми вика само само со преведувач. И викам ама знам да зборам, да пробаме и ќе видите. Не, не и не.

Да прочепкам по другите теми...

Добра ноќ

На Ano, Lolipop23, karibian и 32 други им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @kukla21 среќен роденден на малечката, да ви е здрава и жива! :^: :l:
    @kikin со лесно, имај убава бременост! :hug:
    За брзо да е и кај сите други што посакуваат бременост.

Поздрав до сите, убава ноќ!

На Monella, eli25, Chantal и 11 други им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.010
    :hai: Дојдов набрзинка да честитам на @kukla21 род на малата, нека и е најсреќен, цел живот среќна, весела, жива и здрава. Среќен именден и на малото на @AngelOfArh :)

Јас деновиве без мм, на пат од раб нешто, денеска дојде и утре оди пак. Сама си се гушкав со маливе на спална, ама и не спиев :lol: Малава плаче и се буди (од забите), па и малиов го будеше, па плачат и двајцата, весело ми беше. Плус а се разбудев, не можев да заспијам по цел саат, го мислев дедото што ни почина... Многу посебен човек, иако беше построг, многу си го засакав како мој дедо, јас немам ни една баба и дедо одамна, едните не си ги ни познавав, премлади починати, уште пред да се родам.
    Какви планови си имав за деновиве, да заспијам деца порано и да си гледам серии да си уживам... ама шипки, деца будни до 11ч, одиме на спална, они се смеат се вртат низ спална :lol: Отидов еден чај да си направам, многу ми се припи чајче топличко со мед и лимон :coffee: Добра ноќ :hug:

На Ano, Lolipop23, karibian и 29 други им се допаѓа ова.
  19. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Добро вечер само да Ве поздравам...
    Денес сум ко жална врба со синусиве...ептем мака ми прает...глава бутин...а и госпожава уште се мрсулајт...едвај вучам со она аспираторчено...
    Имајте убава вечер

На Ano, Lolipop23, Coco31 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Добра вечер и од мене
    Рунда кукање пред да легнувам.

Ако има такмичење за најголеми подочњаци да земам да се пријавам.
    Свеки вика на мм биле поголеми.
    Мајка, си го жали :D.

Дете втор ден се исцеди со тт, приквечер икс пати поврати и пролив. Седи сега до мене, чекам да бидам сигурна дека е оладена пред да ја легнувам.
    Прнпат е волку касно будна. Пак ќе местам алармот на секој саат. Се надевам утре нема да се онесвестам. Трет ден сум веќе без сон.
    Утре нема да можам ни на инфузии да отидам.
    Некогаш се прашувам за што ми е сето ова кога здравје немаме.
    Слабо кога е телото, силите на секое можно ниво истрошени во делче од секунда и лоши мисли.

После си ставам прст на чело и се свестувам дека не можам да си дозволам да бидам слаба и станувам.

Најмалото проби уште едно забче, душа ни вади и тоа.

Жими средново се држи.
    Иако, денес, жар во обравчињата дојде од графинка.
    Или пука од здравје или и нејзе ќе ја фаќа нешто.

Добра ноќ на сите.

На Ano, Mari*, M&M и 28 други им се допаѓа ова.