Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здраво мајки .

Денес денов како хаотично ми почна . :wasntme:
    Сабајле се успавме со дете . Во 8 30 кога станавме не знаев кај се наоѓам . Ептен цврсто спиевме (да не го урочам денес фестивали да праи) :rofl:. Во меѓувреме ми ѕвони жената што ми чисти дека заглавила во гужва затоа не стигнала на време . А јас :| . Забораив дека денес ќе доаѓа.
    Набрзина го спремив мали ,доручек и доле кај свекрва ми го симнав. Најчесто доручкува со мене ама денес исклучок напраивме.:)
    Јас за 10 мин се спремив за работа и одма низ врата.Не знам зошто толку брзав ама ме фати некоја еуфорија :emo:

На работа премногу гужва. Но не се жалам од многу работа. Побрзо ми поминува времето . :)

Сега малку време за себе . Бев на нокти и со мајка ми ќе одиме до сити мол да потрошиме некој денар.:party:
    Синко ќе се чува со тато :)
    Што убаво кога ќе си одам дома чисто ќе биде.Мераци :clap:

Утре китење:party:

Толку женски.
    Набрзина пишував додека ја чекав мајка ми. А дел завршував на семафори :rofl:

@kukla21 среќен роденден на малата :party:

Убава вечер:f:

На Ano, Lolipop23, Sexybaby86 и 30 други им се допаѓа ова.
  2. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.561
    Вечер срцли.
    Купив машина за сушење алишта, кога.го.прочитав упатството се испоплашив па прашувам шо електричари дс дојдат да проверат дали штекерот има уземљење.. пријстел ми кажа.слободно да си ја пуштам и да не се оптеретувам со упатства на секое пишува мерки за претпазливост. Вчера ја пуштив на 30мин и седев до неа и само ко луда ја мирисам да не бидне нешто, па го напнав и маж.ми се скаравме ама посилно е од мене. Еве сеа ја пуштив пак на еден час седам до неа иста песна трчам во соба трчам кај неа срцево ми лупа ко лудо. зошто.бе вака??
    Многу сум загрижена, многу лошо се осеќам се тресам а потребна ми е нема како да ги сушам алиштава. Седсм и си викам зш.ха ккупивме еве втор ден а мене срцево ми се измести од лупање. Бебе расте.уште малку 6м.
    Бевме кај Димова на ортопед рече дете е супер баш ко по книга си напредува. Следно на 9м ама се разочарав си.оди од неуромедика.во некоја тетовска приватна болница и нема да работи.со фонд :(
    И така.. дома сме, загаден воздух не сме излегле надвор. Збеснав. Се ближи време за на работа а малово абер нема кај друг да седи не знам што ќе се прави. Ниту јаде, само си цица :)
    А ми се искача од дома вчера до доктор и.мислам се преродив . Ми фали свет :)
    И така тоа
    Сериозно размислувам за посета на стручни лице зошто паникава искача од контрола. Почнав Секој ден да не можам да дишам да се стресувам. Ве гушкам сите.

На Ano, Lolipop23, Sexybaby86 и 28 други им се допаѓа ова.
  3. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    :hai:Нели слободна сум на работа па ете пак ќе ви пишам. Досадна!:angel:
    За плотните... и мојата како на Емка, со тајмери, па капка вода одма титка и се исклучува, па малце да оставам крпа пак титка... мене ме нервира.
    Туку јас готвам на друг шпорет. Имам мало кујниче направено за да не готвам во големата кујна. Ептен ми брка работа. Само се некако шубе ми е бебе да оставам само а јас да одам таму да готвам. Нит го гледам нит го слушам. :doh:Некогаш испаничено трчам да видам што прави, па полошо правам. Кога ќе ме види крева раце да ја земам и плаче.;(
    Абе некогаш ми иде тенеџерето да го истурам и јадење ич да не праам.:@
    Најчесто готвам кога спие, ама не успевам секогаш така да го испланирам времето.

@TutiFuti Јас пак не ги знам цените во Скопското Џамбо. Не можам да споредам каде е поефтино. Нек каже некој двете што ги посетува.

@Shelea Не ми е познато па затоа да прашам. Дали до другиот ден нема алкохол во нас па со тоа слободно можеме да доиме? :?:
    Јас сум мераклика за вино. Винце и пастрмка, или винце и пица... :mm:ептен се стрвам. Ама ми е страв да пијам дека уште дојам Си велам да не и наштетам на беба. И не сум се напила од моментот кога дознав дека сум трудна. А пред да дознаам убаво се напив една вечер:$, како да сум знаела дека за долго нема да смејам. (звучам ли како алкохоличар:drunk:)

На Sexybaby86, muchacha_a, Skorpija989 и 22 други им се допаѓа ова.
  4. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Само две голтки се напив, не ни мислев на повеќе оти две голтки секако ќе испарат за неколку часа.

Инаку, доилки никако не треба да пијат жестоко, јас само пиво пијам инаку, и сега и низ цела бременост.

На Sexybaby86, Chanell*, Skorpija25 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Бебите пред се! Поважни се од сЕ!
    Ќе ме биде и без винце додека дојам!

На Sexybaby86, Skorpija989, minneymouse82 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Skyfall

Skyfall Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    2.160
    Се извинувам вака што упаѓам во муабет. Кога се породив ми дадоа во болница лист колку и дали алкохол може да пиеш.
    Се сеќавам дека пишуваше 1 чаша вино и две пива, за жестоки пијалоци не ме држи за збор. И доење после 2-3 часа.

На Sexybaby86, elcezelce, Mari-Ja и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.761
    Добровечер. Ладно денес. Си седиме домче, си се грееме, милина :)
    Многу ме изнервира онаа свекрва. Ако не ја отерам еден ден кај што не треба, да не сум Блек Грл. Абе така знае од такт да ме извади, една опасна глумица е. Ќе му се јави на мм да дојде на гости и одма се прави најпаметна. Поарно нека не ми доаѓа зашто освен да тресе зелени, ништо паметно не кажува. Немојте да мислите дека оти е свекрва не ја сакам, ама таа жена толку ми има згрешено откако сум во брак што само политика и правам дека е мајка на мм. Инаку, не сакам да ја гледам зашто кога имав спонтани, ме навреди страшно.
    Инаку, ај да сменам тема. Сакам да китам од понделник, ама се си мислам дека ќерка ми ќе ја бутне елката или ќе ја кине и џабе ќе биде се. Секаде сака да фати, не седи на едно место ни една минута. Да ја заградам со нешто, има нешто такво и каде да барам?
    Инаку, @emkaemka обожавам да ги читам твоите долги постови :D

На snegulkata, Sexybaby86, Skorpija989 и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Добр'вечер добри луѓе
    Оооо се преродив денес, конечно со беба излеговме да искористиме сонце...И кафе искористивме, а таа уживаше... Едвај чекам елка да китам и да слушам песнични новогодишни дур китам.
    Ојдовме и до рамстор да видам тоа вреќите ана ана сум на ум дал да и купам. Па внатре еден батко в количка ја задеваше на кинески моево на јапонски враќаше. Душиии :inlove: они си се разбирет. Сите паѓаа од смеење... Можда идниот сват, којзнае :D Ми се стопи душава... 5 минути гугаа се надвиквеа кој посилно и подолго.
    Поручева другарка имав на гости, шубо ми дојде, хибернирав 1 сат.
    Беба заспа, чекам да уцврсти сон и да зејам да го средам купатилото и да мавнам туш.
    Сопругот е излезен. Јас четирите во вис.
    Имајте убава ноќ :*

На Ano, Lolipop23, Sexybaby86 и 27 други им се допаѓа ова.
  9. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    @Shelea имаш веќе издадено книга ?

Дете заспа,напраив какао и сега ќе си пуштам серија .

Убаво сонче на сите дечиња а и мајки :l:

На Sexybaby86, fairy88, Skorpija989 и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Хелоу!

Ретко вака навечер да пишам ама ете има исклучок. Тоа дека сега имам дест минутки слободни додека сопругот се истушира и да погледаме малце некоја серија.

Ја успав малата и мене ми се спие па ми се плаче, ама петок ли е што ли е:rofl:

Денес резултатите добри, ми олесна, па некако лесно се чувствувам цел ден. Добро ќе беше и вратот да не ми се укочеше ноќеска, ама детево ме докрајчи, мислев дека и за тоа ќе морам на доктор сабајлево. Како спиев во сред ноќ само осетив како нешто ми тежи на лицево и на цела глава, се будам кога таа спие буквално врз моја глава. Денес цел ден неможам вратот на десно да го завртам, еве ме сега стоплив такво перниче со семки од цреша за да држам топли облоги. Значи толку чудно да се спиело, се пика во мене да може ќе ме бутне од спалната.

Вчера ме нанервираа во градинката, ја зедов целата уплакана со несменета пелена која очигледно стоела долго време полна, дури каката се исушила, се извинувам на описот, ама така беше. Па да е само мочкана ајде, ама ова мириса, па дури и бодито лом. Згора на се газето и беше жар црвено, а и без тоа си пати од црвенила таму доле. А баш сега беше чиста како солза, без црвенко, без иритирано. Ми се стемни секундарно, отидов и објаснив на едната учителка, секако таа не била таму дрн, дрн, ќе им кажам на колегите. Значи јас разбирам дека се многу деца, ама и тие се повеќе персонал, и да не осетиш дека дете е какано или да се правиш на тошо па како не им е жал.

Денеска пак пресреќна беше, одам да ја земам таа ставила рацете во џебовите и како некое обезбедување се мота околу вратата со уште едно. Очињата и светеа, знам кога е радосна и сигурна сум дека и годеше вниманието од девојчето. Многу сака дадички поголеми и да ги емитира што прават.

Утре да е здравје ќе одиме во еден трговски во друг град прочитав ќе имало и Дедо Мраз па да се порадува. Лани ревеше се сеќавам и тука пишував кога ја сликавме, таа плаче, мајка среќна ќе слика бебе со Дедо Мраз, татко само што не пукнал беше работава. Ќе видиме оваа година како ќе биде, ама имаме фора оти секој викенд некаде идат Дедо мразовци, дали во трговски, дали по град, па белки ќе се опушти.

@kukla21 Среќен Роденден на девојчето, голема да расте!

Убав викенд!

На Ano, Lolipop23, Sexybaby86 и 28 други им се допаѓа ова.
  11. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Ќе кажит гугл...ќе ја откријаме и требит сите дирек со си колички на промоција

На VedaG10, gjoker4e, elcezelce и 5 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.749
    Да чкртам да не чкртам.
    Понекогаш се уморувам од пишување па не ми се ни пишува а вака нокно време по рилекс сум па имам време за редчиња.
    Ме опушта некако..

Вчера таман склопивме за гражата за коли и тоа повеќе од еден час траеше он фати дел по дел се растури. Маж ме кара зошто ме слушал за таква играчка а јас ентузијаста а не дека не игра само што не може да разбере дека треба така да стои за да игра па милиот од синоке до сега се е со количките у рака, спие со нив..
    Гаражата деловите и ги става на под расшрафени и вози ли вози
    Нон стоп е окупиран со колички и возење, внимание сроз посветено

Од дете што не знаеше што е играчка и игра нит кола сега нон стоп се занимава по дома, де мкне животни де коли :)

Планирам утре да ја склопам гаражата пак и да ја залепам со лепак да не се вади.

Денес стигнав да направам генералка, да одам по сметки и плус да се гушкаме со сите
    Имам енергија
    Сетики по друго си е вака.

Цела дневна мириса на омекнувач од алиштата.
    Убавини..

Утре имаме некои планови, сакаме да одиме на алпите од нив никогаш не ми е доста, плус со роднини плус со пријатели да тераме панаѓури.
    Дали ќе не биде ќе видиме како ќе сме расположени за пат и гужви плус ладно. А таму уште повееќе.

Кај да е ќе се туткам до нив..
    Добра ноќ.

На Coco31, Ano, Lolipop23 и 27 други им се допаѓа ова.
  13. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.908
    Допаѓања:
    7.634
    Здраво друштво.

Уште ден ипол до одење дома :rock:.
    А само два саати до мојот роденден. Искрено ептен ми е криво што не сум дома за роденденот. Ќе си порачав торта и ќе си излезевме со моите негде на ручек/вечера.
    Сега свеки ме прашува дали ќе сме купеле торта или ќе сме праеле. Нема да има торта и реков, а она се запна да сме напраеле. Јас немам намера и реков. Она ќе праела.
    Можеби претерувам ама емотивна станувам. Нејќам тука да “славам”. Славењето тука е поинакво, го нема тој дух, таа радост ниту собиранка :shake:.
    Золвите не спомнаа дека заради роденденот ама подрекуваа дека утре ќе дојдат. “Јавувајте се пред да дојдете, не знам дали ќе сме дома” им реков сто пати.

Планот ми е после прва дремка на бебе да излеземе. Да одиме до кај баба му и дедо му (и таму не ми се оди, ама ај да ги видиме) па да шетаме и да ручаме.
    Јас ако се прашувам би се вратила дури откако ќе заспие бебе, би се пакувала и би чекала да дојде недела :D.
    Туку уште сега знам дека свеки сабајле ќе почне да драми откако ќе слушне дека ќе излеземе. Ќе проба да ни го зезне планот и ако почне да му труби на мм дека золвите се договориле да дојдат заради нас, она торта ќе прави па и скара ќе измисли ако треба можеби и ќе го пишмани :x.
    А јас немам намера гости да чекам. Беа пред некој ден, па ние бевме кај нив. Мислам дека е повеќе од доволно.
    Е попосесивна мајка од мене мислам дека нема. Нејќам никој да ми го чепка бебе! А машките внуци едно идење и го штипат за образи :fubar:. Мајка им се смешка, сладок бил. Си викам издржи ама се напнувам.

Прееска бевме кај едната. Свеки ми го крена притисокот за секунда. Бебе заиграно а таа дај го ваму и ми го зима. Ај си викам, ок. И си правиме нешто муабет кога погледнувам накај бебе а таа му бутка во уста од оние грицкине со вкус на хот дог што се. Рефлексно рипнав и му ја извадив од уста и и свикав. А таа “па смока де”.
    Абре каква смока викам, што ти е, не му давај.
    Па ти му даваше ми вика вчера.
    Да, му дадов. Смоки од тиква и морков.
    Е од кај знаела. Затоа се прашува!
    На золва ми и падна глупо па надонесе разни пакетчиња и праша од кои му давам. Од никои и реков. Па донесе леб.
    Во нервозата и свикав и дека џабе го подлажа. Жал ми падна, душава ми се стегна дека од уста му ја извадив а децава разјадени.
    Ама срце мамино, одма заборави.

На мм денес пак сум му лута. Уште сега ми кажа дека му е криво што не купил поклон. Немало каде, кога тука. Демек пошто цело време сме заедно. Пред некој ден ми рече да излеземе за да ми купи нешто па и тогаш се налутив ]:).
    Циклусов уште не ми е среден, ама на толку лутки сигурно сум во ПМС ^_^

Сабајле конечно решивме да одиме кај некој пријател на свеки и свекорот што правел домашни креми, лечел... итн. Не разбрав убаво ама пошто имаме проблем со некои флеки/бемки... кај бебе а не сме сигурни што се и ај си реков нека биде. Се спремаме и ете ја свеки”ај само да се облечам”
    мм ја гледа и и вика “и ти ќе идеш?!?” а таа “па како, зарем сами ќе ве пуштам.” :headbang:
    Искачавме пола саат, ова заборавила, тоа требало...
    Стигаме и човеков го гледа и вика добар е вака, за што дојдовте? Му кажувам и тој демек нема ништо внатрешно. Сигурно му се од некоја нечиста што го видела кога бил бебе. Свеки како тоа да чекаше.
    (Кога си дојдов од болница мајка ми ми рече дека сестра ми нема да дојде зашто имала циклус а јас ја искарав и и се јавив на сестра ми да дојде. Свеки слушна и викаше демек нема врска, нека го види само да не го чепка. Кога дојдоа и влегоа во спална да го видат она одма по нив застана на врата да види дали ќе го пипка)
    Не искоментира ништо ама цела задлабочена во муабетот. Се нашол проблемот :?:.Го вртеа муабетот пола саат, мене малку ми фалеше да си ја отворам душичката и да им кажам дека претераа. Уште па му вика ај и за нив види и ми вика дај ми го детето, нека види и за тебе. А што ми е бре мене, и викам. Па да види. Среќа човекот не слушна или ме примети и не рече ништо па куртуливме од скандали и си отидовме.

Е тука свеки мислела дома ќе си одиме ама извини. Се изнашетавме, изредивме кафичи, пицерија, гости... Она само туфкаше, ама неколку пати и рековме дека сама тргна со нас а не ни праша што планираме.

По гостиве само чудење.
    Уште го доиш? А друго млеко? Не му даваш ништо благо? Плазма не јаде? Смоки? Готвиш на пареа?

Идам сега да си гушнам бебе. Ми фали времето поминато сама со него.

Уште еден саат и постара ќе сум...

Извинете за постовиве со свеки во главна улога. Штом стигнам дома заборавам на неа.
    Бебе пак ќе си се радува на детската и играчките. Нонстоп не фаќа за рака и таму не носи да си игра :$.
    Во среда имаме закажано фотосесија па едвај чекам да исперам алиштата и да се сликаме. :party:

На Coco31, Ano, vitamina и 30 други им се допаѓа ова.
  14. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356
    Добравечер.(fingers)

@kukla21 среќен роденден на дунде :inlove:
    Жива,здрава,голема да расте и да ве прави горди цел живот.

@Minnie-e стави ја на игнор ]:)
    Таа нека збори,тебе од едно уше влегло од друго излегло (lalala)
    Јас сум со тој принцип и мн мн не ме нервира,т.е знае да ме изнервира ама си викам оооо будалче едно гушкај детето и не се нервирај за глупости:fubar:
    Ново-старо ништо.
    Кај нас стандард,дома,работа,прошетка.
    Синко и мм спијат јас да ве поздравам.
    Читам редовно ама некако немам навика често да пишувам.Плус заприметив и дека имам еден шпион,па да не се експонирам многу.:bandit:
    Се истуширав,измив садови,изедов 3 крембанани:whew:
    Сега да погледам некое филмче,додека ми дојде дремка.
    Ааааа замесив и лудо тесто,ете го во фрижидер.Сабајле ќе правам ваљда панцероти.Кој е за нека каже,да знам колку да направам сабајле.
    Утре од сабајле ќе се дружиме,ќе шеткаме,јадеме пиеме...после јас на раб а мм и синко ќе себиде вардаат:(

Одам јас ми почна филмот.8)
    Позз и убав викенд.

На Coco31, Ano, vitamina и 26 други им се допаѓа ова.
  15. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    22.692
    @Minnie-e среќен роденден само да си среќна и насмеана,и уживкај си со дете Ме подсети со муабетов на моја свеки како знае од кожа да ме извади...Ја како сум расположена така реагирам-некад игнорирам,некад враќам.
    Нешто денов едвај ми помина,напнат и безвезе.На враќање од работа на синко земав две играчки.Се играше и среќен беше.Ама нешто се уфилмав да не голтне делче,па ја сокрив,па маж почна лекции да ми држи како мееам мислеее на две минути,он знаел дека е опсна играчката ама ке сум мрчела јас ако кажел итн итн...Важно лом се направивме.

На Coco31, vitamina, TeddyGrey и 21 други им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Здраво мајки.

Имам многу за читање с време ич.
    Пиена турско да не ме мислите.
    Си дојдовме во Петокот вечерта.
    На аеродром ужасно. Со маски со спреј за раце ама илјадници луѓе, сама со дете, куфери. Торба со лекови.. Еден од потешките денови во животот.
    Не знсѓ за вас но јас не сакам аеродром да видам повеќе.
    Шест часа со кола, осум часа испага патувањето со авион се комплет. До аеродром, на аеродром, до дома.. Ужас.
    Првиот ден добри, сега со антибиотик, пробиотик, плус суруп за дијареа.
    Плус лековите дадени од таму.
    Направив шема, заборавам што кога давам.
    Затоа се плашев од помислата за дома.
    Во невидена паника сум овие два дена, денес со две столици од сабајле ама си реков крај смири се, без позитивни мисли никаде не се стигнува.

Дома постојано дезинфицирам, до продавница ако одам, пресоблакање во ходник, туширање па во соба. До продавница со маска.

Се надевам дека е само реакциа заради адаптација а не борба на клетките.

Пидароци пристигнуваат, дете во неизмерна среќа но му дава мака дијареата. Вришти кога го подмивам. Ставаме прашак и на газето .

Уште сабајле убаво да ве расонам. :worried:

:hug: Убав ден на сите оти планирам нашиот таков да биде.
    Дете да се стабилизира за да мам може да почне понекогаш да оди на работа а другото од дома колку може и што може.

На kukla21, Coco31, elena.mak и 58 други им се допаѓа ова.
  17. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Господ само убајни и здравје...Баш вчера Ве мислев како сте
    Добро дојдовте и само убај работи да слушаме за принцот

На vitamina, TeddyGrey, Vennera.aa и 5 други им се допаѓа ова.
  18. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    8.378
    Добар ден и од мене,
    ние добро,конечно мали заспа.Кога викна сакам со тато да спијам и додека не се врати од вратата татко му не заспа.А,товарен беше да го фрлеше ѓубрето и да врати шишињата во продавница и со два списоци еден за маркетот и друг за дрогеријата.
    Украсивме елката,не сум пребришала прашина ама кај и да е ќе ја средам.
    20181201_122713.jpg
    Ајде поздрав и убав ден на сите,да правам ручек.

На Coco31, Ano, vitamina и 25 други им се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.500
    Подарок за роденден за тригодишно девојче? Идеја? Барав ама не најдов слична тема. Ако може идеја во лична порака. Цела сум во паники мислиш свадба спремам. Ама не знам дали овие германциве нешто поразлични се од нас, да не си имаат некои свои замисли во главите па да не утнам нешто. И немам појма што би одговарало за тригодишно дете. :smirk:

Доручек, ручек спремно, полусредено, нечисто, близу хаос ама ајде затоа се сабота и недела. (hollest)

Од сабајле сонце, милина. :sun:

Јас пијам кафе, малата спие, мм на работа. (wfh)

Да имав нешто паметно да кажам добро ќе беше. :)

Убав ден! (heidy)

Се уште можам да се редактирам па да допишам. Прочитав по германскиве форуми дека најчесто книга или сложувалка, лего коцки. Дома имаат се што постои во продажба за деца па уште потешко е да се одлучи човек што. Сепак се уште примам идеи во лп. :D

Последна измена: 1 декември 2018
    На Coco31, Ano, vitamina и 26 други им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.764
    Допаѓања:
    141.772
    Дете спие, јас сметов надвор, стаив ручеци за над и за неа, појадувам и ве читам.

Маж сабајле прв станал, средил дневна, запалил ќумбе, сварил кафе и оде со антибиотик за дете и за мене. После отиде да работи, ние двете низ кујна средувавме.

Сонце денеска, ама брзо се стемнува. Сакам еден ден цел да чистам по дома. Раатски. Маж си дете да одат некаде на гости, јас да си го светнам секое ќоше.

Вчера со маж ми викаме, кога помина 2 и пол год имаме дете. Трчаше и ние и викаме, не трчај полека и се врти и вика: не трчав јас, само брзо ми одат нозете! И оди не се Смеј:) и викаме, лажеш? Вика само малкуцка. Смешки.

На Coco31, Ano, vitamina и 24 други им се допаѓа ова.