1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.966
    Допаѓања:
    13.682
    Добар ден, мајки. Дури сега седнав кафе да пијам. Цело сабајле натаму-наваму. Машина за садови, машина за перење пуштав, па го чистев шпоретот на пелети, појадок за дете, за нас. Немаат крај обврскиве. Малку настината сум јас, си се лечам сама :D Од понеделник ќе китам елка, само треба да докупам уште нешто :)
    Тоа само имам да кажам. Убав ден имајте.:hai:

На Coco31, simona_baby, vitamina и 24 други им се допаѓа ова.
  2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Dobri sme, fala mu na Boga. Bas ti fala sto me pomisli ;)
    Rabita, skolo, doma i se taka vo krug. Toa pa toa. Za katolicki Bozik planirame malku Mk i taka. Zdravje samo do togas pa kje vidime.
    Nemam drugo sto da se falam. Pozdrav :*

На Monella, Coco31, elena.mak и 29 други им се допаѓа ова.
  3. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Јас увек книги носам

На TeddyGrey, minneymouse82, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Здравејте! :)
    Да се пријавам малце и јас.
    Ве читам редовно но немам време за редовни долги постови. Дома во хаос сме а ништо посебно не се случува. Хаосот се двете деца :)

Малово ми е бебе дебело, почна да јаде, и што и да му дадам за јадење лапа полн тањир :lol: И колку што се жалев пред три месеци дека не кака, сега ми кака три пати на ден. Во кучешка поза :rofl: Ќе се подигне на рачиња додека е на меше и напиња :D Живи смешки. Гледам наскоро ќе почне и да лази, по цели денови е на земја и се тегне и превртува на сите страни по играчките и многу е брза. Додека сум се свртела стигнала на гол паркет и плеска со рачињата по него. За разлика од неа сестра ѝ беше жива мрза. Кај ќе ја оставиш таму ќе ја најдеш :D Почна да лази дури на 9 месеци.

Големата пак има наплив на љубомора, па прави глупави финти околу бебето, демек си игра ама несмасно си игра со тркалање преку нејзе, пробува да ја дигне, лази на коленици па му ги прегазува рачињата на бебево...:^) Не сум паметна како веќе да постапувам. Зборам ли зборам. Некогаш ќе подвикнам, па ми е криво. И цело време мора да ги надгледувам кога се сами, демек големово е "големо" ама не е. Очи шест банки да не го повреди малото. А она пак вришти пишти кога бебево ќе ѝ ја искубе косата (facepalm)

Последно актуелно е што малово нѐ остава неспиени, лиги има до колена, вчера го извади првото запче, точно на 6 месеци :)
    Па повелете виртуелен сутлијаш, обавезно со циметче (fingers)

Вчера покрај неспиењето и првото запче, морав и на погреб да отидам :( Тоа е, живот.

Денес појдов на еден преглед, малце и за мене да мислам, а веќе имаше тема на муабет колку ние мајките си се запоставуваме во тој поглед, па решив веќе барем еден преглед во месецот да обавам, по приоритет. Немам ни една крвна слика направено откако сум породена :( Следно на листа ми е тоа и очно. Осеќам дека ќе заработам диоптрија за гледање 8-| Ќе ми биде чудно ама се тешам дека ќе си купам нов костум да надополнам изглед, па во март ептен ќе бидам спремна за враќањето на работа :makeup:(hollest)

Имајте убава вечер!

На kukla21, Monella, Coco31 и 36 други им се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.984
    Допаѓања:
    153.725
    Уморни сте, уморен е посебно он, ќе биде добар мора, само пазете се многу и нека се одмори, душа мила :hug:. Како немаше со тебе некој по пат да ти помогне малку :(
    Важно сте дома гушкајте се чувајте се и веќе болници да не видите :hug:

На Monella, Coco31, vitamina и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Zdravo, postov ke bide dolg, mn dolgo nemam pisuvano, pa zaradi toa da nadoknadam.
    Najprvo sakam @galapce da ja gusnam vo znak na ppdrska, majka to si heron, ma heron mad heroite, bravo duso, preku tebe se gleda sto cedoto znaci za majkata. Po tvoite postovi sekoja zalba za detevo Moe nema smisla, duri Sega sum I so griza na sovest sto Denes malata ja iskarav dva Tri pati a taa e samo dete od dve godini.
    Sakam na site majki da I'm cestita se sto slavele, na site majki da I'm posakam pomalku da se zamaraat za svekrvote I kompanija od okolu, se e toa nevazno.
    Nie generalno some dobro, momickata moja spie, Jas zemav I kniga citkav so caska jegerce, Arno ama knigava opasen triler pa pocna I strav da me fakja, pa ja ostaviv, mm ne e doma na rabota e pa si rekov femina ceka na Mene.
    Grizi imam, no znam imalo, ima I ke ima, no ke pominat, dodeka pominat zort e, ama posledno ugornica sleduva udolnica.
    Malata moja zlatna e, premnogu zboruva, cisto zboruva, si odime po rodendeni, setkame kolku mozime I taka.
    Denes ja izbanjav , utre da me go maltretiram mm, umoren ke e, malku si poigravme, edno krugce svrtivme pregeska kolku vozduh da ja fati I taka, e Sega mi fali uste edno Kafe ama ke go ostavam za utre toa.
    Na rabota turbo, e Sega si mislam utre Edna vecericka da napravam deka mislam sveki za rucek za utre pastrmajlija ke sprema.
    Cao za Sega lepotici odam Naeem ednas Denes Sama vo wc I toa Sega koga mi e najpptrebna, radio knigata se uprpav.

На Belabelinakinder, Monella, Ano и 30 други им се допаѓа ова.
  7. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Халооо мајки
    сопругов западвит филм глеат, јас на фемина поинтересно ми е...чашитлама.
    Денес по кеј се изнашетавме, бебе глеаше во галевине мафташе со рачињата. Успат татко ми го најдовме и го викнав дома на ручек. Малата кефој. Денес зема сефте ползеше. Возбудена целата. Ново достигнување. Од утре ќе барикадираме све.
    Преска на беба и пуштив музика, можда пола сат танцувавме. Таман бебе-аеробик. Ваљда ќе си го вратам г'зов. :P да не ми е удрен ко со пиролка.
    Бујрумте на колачи со карамел и крем.
    Имајте убава ноќ

На Monella, Coco31, Ano и 26 други им се допаѓа ова.
  8. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.957
    Допаѓања:
    112.250
    Ноќ мајки :*:

1ви декември.
    Уште еден месец до Нова.
    Лета времево..

Сабота денес?!
    Па што :smirk:
    Нас секој ден ни е ист, уствари за нијанса недела ни се разликуваше, тато беше слободен, епа сега ни тоа го нема :|
    Прееска правеше план што се има термини утре и пак пред 17ч не ќе не дружи :(

Денес едвај се накани по работа да појдеме на закаснет бдеј кај близок..
    Го сваќам, капнат е, па и ладново дополнително тепа..

Од дома му викам дај смисли што поклон сакаш да носиме, па кога почна ваму да видел, па таму, спомна и у Мол да благаме..
    Чекај бре викам така ако правиме ќе треба у 20ч кај нив да сме, само да влезам и излезам од Мол ми треба 30мин, само да минам низ маркетот ми требаат 15мин минимум, а кај е поклонот..

Па дадов предлог да купиме Дедо Мраз, нешто благо и он на крај одлучи кафе за кафемат да земе. Топ! Влеговме во Веро и за 20тина минутки веќе бевме искочени.

Леле а бебево клептоман :tmi:
    Или краде или се треска да му подадеш нешто, ваљда како и сите деца :D
    Обично ќе му дадам нешто ,,безбедно,, а безвезно и го врти низ цел маркет, па пред каса ќе се убедиме да го остави, односно ќе го залажам најчесто со ќесе. Ама овој пат не ми успеа, едвај подадов на каса да се куцне, абе одма ги извади солзите |(
    И така сега имаме едни платнени новогодишни снегулки :*:

На гости како на гости, си поседовме, муабети и домче, ги сакам луѓево, не сакаат и они нас, па дружбата секогаш ни е погодена и релаксирана :l:

Ау да кажам ама сум се обрукала, а може и не, ај вие заклучете :tmi:
    Ми стига на месинџер порака од другарка од средно, со која имавме убава дружба во школо, заедно не ставаа и на оддели на пракса, ни идеше муабетот. Но откако сме завршиле жимити на годишнини од матури што се гледавме, а последниве 3год не ни сме се собрале.. низ град или слично не се сеќавам да сум ја сретнала :?:

И да се вратам, гледам порака и читам и не ми се верува, ме кани на свадба 8-|
    Почнувам да пишувам нешто да и вратам, па бришам, па ај нешто друго пак бришам..
    Ми текна дека во клас имавме уште една Емка, а на фб некако слично сме упишани, па ми светна да не можда не помешала :^)

Срам не срам и пишав да не се побркала :tmi:
    Не бре ми враќа, знам на кого праќам покана :tmi:
    Па брзо, брзо пишувам фала, фала на покана, дрн мрн.. :$
    Абе резил ме изеде, а може и не, јас пример на моја свадба не сум ја викала :smirk:

И сега прашање дали да идам :?:
    И реков утре ќе и кажам.
    Ме збуни..

Бебе е ,,пречка,, број 1.
    Ама викам можам да се организирам некако, сака парчиња да јаде, па ќе го залажуваат и ќе му го наполнат мешето, за спиење ако се измори ваљда ќе им клапне, секако ако плаче ќе ѕвонат..

Мојов социјален живот е еден накај нула, толку сум го стеснила кругот на пријатели што на една рака се бројат. Од толку луѓе околу мене што ги имав, сега сум станата по малку и асоцијална :|
    Не навлегувам зошто, како, што ама така е..

Викам може да отидам, ќе се прошетам, ќе видам и некоја другарка плус од класот, ќе размениме некој муабет, едноставно ќе искочам и сменам..

Од друга страна, а кај да идам?!
    Јас баш и пред 15год сум завршила средно :bandit:
    Блиски не прави фејсбуков, ама и толку далечни :(
    Се мислам како падната од Марс ќе сум таму :|
    Може и многу се замарам а :doh:

А му кажувам на мм и он така среќен ,,ќе идеме на свадба?!,, а кај па се местиш ти му викам, сама ме кани :rofl:

Ај ќе промозгам од утре, па ќе ве известам (facepalm)
    Лелееееее а моине младенци уште бираат датум, ние уште чекаме благоврдмено да не известат (facepalm)
    А јас гледам понуди за летовање, па ако закажам во терминот кога они ќе одредат славјето не ми чуе да ви кажам!

И така..
    Ладен денов денес.
    Мајка вика вчера поладно било, мм рече околу пладне заладило..
    Ич не знам, ама јас се заледив дури шетавме со бебе, бррррр :shake:
    А да бидам искрена, па и не се облеков ни нешто асално, пример ракавици немав, а јакна повеќе есенска, него зимска, ај за утре ќе си знам :!:

Инаку денес и многу битен ден беше, бебе конечно јадеше чоколадо :o
    Абе се премоливме, не и не, па денес по ручек на сила му пикнав парче, па и второ на сила ставив, е за третото ссм отвоти уста и чекаше (highfive)
    Дадов пола животинско царство, не знам дали му беше доста/многу/малку како за прв пат, па и за било кој пат, ама ми стоеше дека е ОК количината. Другиот дел му го свиткав и му стои за утре, ако си го изеде ручекот ќе го добие, ако не епа нема ]:)

А јас цела среќна се фалам на мм дека бебе јаде чоколадо, а он онака срамежливо ми кажува дрка му ги изел сите чоколатциња :|
    Нема шанси рекив, имаше еден куп, преку 20 имаше добиено за бдејот, па трчанката кај вагонетката да се осигурам дали се испојал. Среќа не ги нашол сите, пошто таму е каша попара, само 8стопил :whew:
    Ама кога му го кажав тоа криво му падна :D

@galapce :hug: :hug: до двајцата!
    @kallias пишувај ни почесто :hug:

Толку од мене, одам да се истегнам на кревет |-)

^^дур пишам и пратам недела стигна, ама занемарете (lalala)

На kukla21, Monella, Coco31 и 36 други им се допаѓа ова.
  9. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Ај валда е добро утро, ден и ноќ помешав се повампирив:D ама ќе гледам што попозитивен да ми е муабетов. :rofl:
    Неможам воопшто да спијам па цело време сум без енергија, што бременост ми бидна на крај, на мм па сум му била вака слатка уште три минимум планирал само да ме гледал вака(facepalm) си велам да да сигурно истото го мислам:D Светла точка ми се тој и синко, колку сум само нервозна и раздразлива толку повеќе гледам маж се труди да ми угоди, а дете па е побеснато стана прв провокатор, се прави контра и што не смее и тоа е мислам го прави свесно и намерно за да привлече внимание, почнав да му се обраќам обратно од тоа што мислам да го направи ако сакам да фрли ѓубре тогаш му велам види колку е убаво ова хартивче немој да го фрлиш во канта и одма трча го фрла, ако кажам фрли го обавезно останува на среде соба. Често ми е смешно и се прилагодувам ама и ќе му свикам па после ми е криво, се осеќам многу лошо што неможам да му се посветам максимално па често и ќе си поплачам од мака или од хормони.:nod:
    Се мислам да соберам сила и денес елка да китиме и така мм е тука па јас повеќе ќе им кажувам што каде како, се радува синко на сијалички, елки, дедо мраз па да направиме празнична атмосфера пред да се породам. Како и се заубави на бебка ќе отера до термин па додека си дојдам дома додека фатиме ред ќе остане на нг да китиме. Само да направам план во глава што каде да распределам и да се пуштиме во акција.
    Да погушкам дете стуткано е во мене, обожавам да го гледам како спие, да го галам, живот ми е па кога се гушка и мази:inlove:
    Имајте убав ден :hug:

На kukla21, Monella, Coco31 и 29 други им се допаѓа ова.
  10. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    хелоу мами:coffee:
    Нема никој сигурно терате гости или пак одмарате....ние ручавме па се излежаваме сварив едно кафе да ме освести оти како пијана сум. Ќере пак со тт утрово пола ноќ сме без спање а синко ко аларм е точно во 6 се буди ,денес само шетаат низ соба,се на се спиени се еден саат, па вечер уште во 8 во кревет а и ние со мм по нив,синоќе си отворивме винце па звезде гранда ...и еден не фати по полноќ ,и марфи ќере се активира те со меше ја боли па те тт, итаман заспав синко стана:envy:.
    Ме немаше долго,имавме кратко патување,доста се двоумевме како ќе биде времето,како деца во авион ама супер поминавме,квалитетно поминато време со пријатни луѓе ги наполнивме батерии,одморивме најбитно од се е што деца беа супер,помирни здравје.
    Се распишав имам многу страни за читање.
    @Mari* ,@emkaemka ,@kukla21 среќни родендени на вашите дечиња да се живи и здрави (знам одамна беше ете сега најдов време са пишам)
    @gjoker4e ,@kikin со лесно овие 9 месеци,
    Убав ден,ние го минеме дома надвор има некој 10-15 цм снег,вчера шетавме деца а денес е многу ладно па се гушкаме по дома, некој обични моменти аме прават среќни дури ми е страв од што ми е толки убаво , моменти коха сме сите заедно,деца се заигруваат се гушкат,се топам права семејна идила само нека потрае и нека дава Бог на сите ваква среќа да осетат:sun:.
    :hug:

На kukla21, Skorpija25, karibian и 27 други им се допаѓа ова.
  11. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво мајки
    Деца спијат.Ги шетав сабајле до кај баба ми.Па до кај золва ми малку.
    И заспаа.
    Уште 2 дена е роденден на малото.Ми порасна детенце од 2 год.А колку убаво почна да зборува па и сврзува по 2 3 збора.
    А да ви кажам за вчерашниот ден.
    Отидов до ресторанот кај ќе биде роденденот.И прво ги уседнав на стол ама тие одма рипат.Дојде келнерот со тетратката да провери кога е закажан и да кажам колку луѓе точно.Овие децата се запнаа на фрижидерот дај кока кола дај.Имаше мачи шишиња со дедо мраз.Не можеше човекот да го отвори од нив.А тоа ладен па пивнаа по еднаш и го оставија.Па големиот ко почна да трча натаму наваму а малото гледа од него.А на другата страна имаше жени и некоја презентација.Мислам повеќе гледаа во нас отколку во тој што и презентираше.
    Па додека разговарав со газдата келнерот стоеше на сред ресторан и се чудеше што правеа децава.Трчаа се буткаа викаа.
    А малово ко почна да вика на сет глас моја мама јас му викам шш полека тоа уште посилно моја мама.Големото не ме слуша.Ич.
    Изгубив контрола.Нема што не направив.
    И така сето тоа траше10 15 мин.
    Или ме жалат или ми се смејат трето нема.Јака и душа на мајката.
    Пак слушам од сите.
    Тоа е.Такви се децата.Не седнуваат 2 секунди.Ма јок бре оди задржи ги.
    Торта порачана и таа за во градинка.
    Во петокот видов еден многу убав фустан ама не си го купив.А го пробав.Утре после работа одам да го купам.
    И тоа е мајки.Рано се стемнува.Деца дома беснеат.Ту пишуваат па бојат а кога почнат да се закачкатаа е оди раздвој ги.
    Ај убава вечер.Позз

На Skorpija25, Belabelinakinder, karibian и 32 други им се допаѓа ова.
  12. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Добро вечер мајки .

Лежам во спална кај моите,а мали си игра со нив во дневна. Го слушам збори нешто по негово ,уста не затвара :rofl:
    Денес целодневна кај моите,дојде мм на ручек и сега си отиде. Ние уште малку ќе поседиме.
    Денес како сум се одморила,мераци. Па и спиев заедно со дете еден ипол саат.:clap:
    Син ми кога беше помал(бебе) секој втор ден бев кај моите.Сега едвај 2 пати неделно :sweat:.Недела обавезно сме тука на ручек.Моите едвај чекаат да дојдеме,само не викаат . Ама некако мрза некогаш ме фаќа не ми се мрда од дома. Сега мајка ми запнала да сме спиеле некој викенд да си биле повеќе време со внучко.Ама не можам ,се мислам.Ќе видам ...:?:
    Вчера накитивме. Да ви кажам колку бев среќна,душава ми беше исполнета.Детево се прерадува.Не можам да ви ги доловам звуците кои ги правеше кога ги виде лампионите и украсите.:inlove: Па и неочекувано беше многу многу умен:clap:.Китевме заедно,собираше лампиони па си ги ставаше во кутија,па од таму на кревет ,па на трето место. Си направи некоја негова игра . Па не му беше јасно како ги закачувам лампионите и он само ги буткаше меѓу гранки и се смееше:rofl::rofl:.
    Не беснееше и фрлаше како што очекував.Па кога ја виде елката накитена на крај скокаше околу:rofl: Радост невидена. Па после тоа исчистив,средив и си уживавме сите 3ца легнати во дневна покрај елката.Ова нема цена :l:
    Уште некој ден ми е роденден :lol: па после на мали :inlove: Тој ми е побитен датум.Закажавме игротрека ,сега да дефинирам слатка маса ,кетеринг и да нарачам торта . :clap: Па да почнам да канам луѓе.Ке ја сликнам поканата на вибер и така ќе канам:)Кај имам време да им носам покани на сите.Само на бабите ќе поделам по една покана.

Така мајки ,
    Да се позанимавам со интернет уште малку и да се пакувам за накај дома .

Убава вечер :f:

На Skorpija25, muchacha_a, Belabelinakinder и 30 други им се допаѓа ова.
  13. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    28.562
    Недела... Изминува денот!
    Цел ден сум дома, ќе побудалам.
    ММ се прибра пред малку, па сега дури се дечките заиграни нир пиеме кафа и штракаме по телефоните. Ни он ни јас не се обидуваме да започнеме тема оти одма им го привлекуваме вниманието ма дечките и толку од нашите слободни минутки. Затоа мудро си молчиме , ги демнеме со очите да не се повредат и се молиме ова подолго да трае.

Денот го минав сама со дечките. Цел ден цртани гледаме и песнички пееме. Сега се спремаме за во бања, едното па другото...
    Јас имам и куп за пеглање... ќе се развлече работава пред спиење...

Ве поздравувам! Одам да ги бањам!

На Skorpija25, muchacha_a, eli25 и 29 други им се допаѓа ова.
  14. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Добро вечер мајки
    сакам мн денови ко денешниов. Конечно до максиум го искористивме. Сонце одма креват расположение. Мислиш пролет денов. Спремав беба и низ врата. Уживанција.. А и мене ми годит пешачење, башка мозоков ми е полн до комбинации што и како со моите планој за во иднина. Па смислив некој идеи. Ќе ја биде за брзо па ќе Ве обавестам.
    Сопругот фала Богу ме подржава неможам да се пожалам.
    Истеравме и кафе. Земав и поклон за кј едни мн блиски да влеземе на нова куќа.
    Бевме стандард на ручек кј свекрва па на гости. Беба уживаше, дури и заспа в раце. Клапуноса со главчето ко пијаниче в кафана. Па раат си се изнамуабетивме. А и нив мн кејф им се напрај.
    Не фати темница кога си заминавме. Ама мн исполнето се осеќам. Го турнавме денов.
    Сеа да стуткам вечера и ручек за утре ќе напрам на една мака, за утре да искористиме опет денов. Рекоја пак сончево ќе бидит.
    Имајте убава ноќ

15. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Здраво.
    Конечно здравствено подобри. Јас после две тури антибиотик, а мали уште кашла. Мајка вика да го носиме пак на лекар, јас не и така си се пречкаме. Не разбира дека ќе ми речат "и дека кашла затоа го донесе?" минатиот пат така го однесов и тоа ми го рекоа, па ме прими некако докторката и ми рече дека се чисти, нормално е уште месец дена да кашла. Истото знам и сега ќе биде.

Денес си бевме со синко во црква, не сме биле одамна, па и го причести попот. Кога се вративме накитивме елка,
    IMG_20181202_203533.jpg
    мајка направи сарма, исчистивме цел стан па си игравме со синко со новите лего коцки. Сарми не сум јадела од лани ова време, па не можев да престанам да јадам на ручек :worried:
    Ќе се угојам ептен вака ако продолжи мајка да ме чува.
    Синко ептен се радува на елката, сите украси ги пререди 100 пати и е многу внимателен, заедно редевме лампиони се трудеше ептен милиот тој, со малите прстиња да закачи лампион на гранче :)
    Душа мајкина.

На работа фино, можам да одам и сабота и недела дури, не осеќам дека ми треба одмор, ете толку ми е интересно. Едвај чекам утре да одам :)

Празничната атмосфера кај нас почна од минатата недела. Од црн петок како почнавме со шопинг, се подновив со нови чизми, мајка исто, мм јакна, а за мали hot wheels коли и гаража интересна.
    Вчера обновивме колекција на лего, баба беше подранетиот дедо мраз, а ние со мм се спремаме на време да сме во четврток - прва тура, втора за нова година, па за наш Божиќ. Годинава лего ќе бидат подароците, гледам дека му се многу интересни, денес речиси 2 часа игравме со нив на под.
    Почнав со список, имам 10 пакетчиња да спремам годинава. Само играчки ќе купувам, ништо друго. Исто и за мали, без слаткарии и гардероба.
    Вчера јадев чоколадо, касна пола коцка и тој, само зошто гледа дека јас јадам, и после тоа повраќаше 10 мин... Неќе да види чоколади, не знам зошто толку не сака благо. Киндер јајца само за играчката купуваме, чоколадите ете едно кесенце имаме никој не ги јаде.

Постов на 3 пати го пишувам, каша попара.
    Имавме и гости вечерва, па се бањавме, вечераше мали и еве сега го заспивам па да допишам.

Среќни Родендени и имендени на сите мајки и дечиња, здравје, среќа и љубов никогаш да не прифали.
    Јас читам редовно ама ретко пишувам, со мајка и дете програм цел имаме кога доаѓам од работа. Или готвиме нешто убаво или шетнуваме или со мали не можеме да се изнагушкаме, па додека се средам за спиење и легнам секогаш 23ч ме фаќа и заспивам за две сек.

При крај на декември резервиравме, одиме фамилијарно на краток одмор низ Европа. Шефицата ми одобри денови па да искористиме.
    Ептен сум среќна и едвај чекам да почнам со пакување.

Одам сега да се избањам и средам за утре, па ако ми успее пред 23 да легнам еднаш, да се наспијам ко човек.

Мирна и добра ноќ на сите!

16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.320
    Допаѓања:
    37.273
    Во поголемо дувло на бактерии, вируси и уште не знам што ти не немам никогаш влезено. Овој пат ако останеме здрави ќе частам. :rofl:

Воглавно си поминавме убаво на роденденот, во огромна игротека ми се чини со безброј деца, кое кива кое кашла лудница. :D Корнеше на чорапи и пот. Ама битно сите задоволни и среќни. Девојчето мое пресреќно не застана ни една секунда да одмори, а јас после два саати се оснесвестував веќе. Кога дојдовме се бањавме во три води. :rofl:

Никогаш не сум била во игротека ама ова беше игротека над игротеките по нечистотија.

Која разлика од нашите родендени. Славеничката во стара облека и патики и неисчешлана, не се сечеше торта, не се пееше среќен роденден, ни с од слатка маса или било каква декорација. Туку јас многу оговарам ама очекував поинаку. Ние нели прво бираме тул, па панделка, облека, па кај без тема не се ни важи. :D

Мртва уморна сум значи кондиција 0. Можеби и ми ослабела крвта. Слаба си ми е ама сега може уште послаба не се чувствувам добро.

Цел ден врне. Ние дека на поткровје и коси прозори во спалнава многи лупа па кога ќе и помине цврстиот сон на малава ќе се разбуди. Мака мачиме со дождот преку ноќ, се буди и сака да играме Врни врни дожд да си најдам грош да си купам леб да си мачкам мед.

Добра ноќ |-)

Да се редактирам. Заборавив која феминка беше го имаше спомнато Георгиев па сакав да прашам дали е Димитар Георгиев од Чаир. Камо сите да беа како него. Во болница си мислев да не ме помешал со некоја што е толку човечен, добар. Во Мк би сакала само тој да ме пораѓа и воедно да ми е анестезиолог, подршка, се во едно, само него го сметам за човек кога станува збор за доктори и болници.

Последна измена: 2 декември 2018
    На Ano, Skorpija25, Belabelinakinder и 32 други им се допаѓа ова.
  17. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.677
    Допаѓања:
    37.644
    Не знам за вас, ама јас и син ми еве еден час се ,,токмиме,, кој каде ќе спие. Моментално, куќава овде е многу ладна, па рековме ај за три- четири дена да спиеме во дневна. Цела епизода, почнувајќи од раскревање, пуштање кревети, постелнини... Завршуваме со кој каде ќе спие и секако, синко шефува и секоја вечер кавги и плачки има.
    Дури опишувам, еве тема, дали спиете со деца во прилично ладно соби без воопшто греење?

Викендов тапа, мм завршуваше некои обврски, јас и синко дома. Никако сам не заигрува, па знае дека јас сум му достапна секој момент, и мора да сум до него. Цел викенд ме боли глава од психички замор, од монотонија...
    На крај пак велат, работата дома и околу дете не се смета. Е да!
    Со мм во замрсени односи, нема да попуштам овој пат, сите граници некогаш знае да ги премине.
    Од утре преселба, коса ми се крева колку работи треба да пренесам, за чистење не сакам да помислам.
    Мирна ноќ

На Skorpija25, Ano, Belabelinakinder и 31 други им се допаѓа ова.
  18. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    ‘Вечер мајки.

Оддамна чинам не сум имала време да листам подолго по социјалниве мрежи,по форумов..
    Оддамна немав време и за дооообар топол туш кој нема да трае 2минути.
    Дури 15мин си дозволив вечерва.Радости.
    Го поминавме страшниот скок изгледа, ми се врати бебе во нормала, па и јас со неа.
    Спие веќе саат и пол, чудно-пречудно.
    До вчера ми стануваше во 11 навечер и не заспиваше до 1, па со плачки се успивавме..
    Помина, се радувам многу.
    Уште јас да научам да легнувам порано и супер тандем ќе сме.

Утре ќе украсувам дома.
    И за ова се прерадував веќе :)
    Треба да купувам..се!
    Елка,лампиони,сијалички, баш ништо немам. Се ново.
    Уху што убаво :)
    Со душа чекам .. Нема да може да ме извади мм од продавниците:D
    Оддамна не сум го осетила тој Крисмас спирит, епа ха! има да надокнадам и те како :P
    Ќе се троши,ќе се троши:cash:

Туку, никако да ми влезе во глава дека е речиси зима, и дека температурата паѓа и под нулата. Јас сум 24/7 на маица по рамки дома(facepalm) само го полнам каминот, се ми е некако “ладничко”.
    Не знам како ќе се убедам да се облечам, ќе ги пукнам од жешко дома. До скоро и климата дури ја уклучував, да подзатопли дополнително^_^
    Спиеме на топло, сите врати ми се отворени по цел ден, па секаде е иста температура.
    Околу 20-22 се движи вака, идеално е.
    До лани дур си бев кај мајка спиев на ладно, така научена од мала бев, воопшто не греевме во мојата соба.
    Легнувам и заспана сум за 10мин.
    Сега може и ради топлово се борам со сонот, едвај заспивам. Ама греота ми е за бебе, не би да спие на ладно.. А јас би.

Денов кај мајка си го поминав.
    Немам навика да седам недела дома, да расправам машини и алишта..
    Кафе,лаф муабет,какао,ручече,пак кафенце.. Милина, во двор цел ден на сонце, па и бебе се изнаспа на топлото на раат.:sun:
    Ми фалеше нејзиното и друштвото на сестра ми.
    Си надокнадивме:l:

Ај да се самоиспратам, доста е за денес.
    Имајте добра и мирна ноќ:*:

На Skorpija25, Ano, Belabelinakinder и 30 други им се допаѓа ова.
  19. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.625
    Допаѓања:
    17.578
    Јас го спомнав,да тој е Димитар Георгиев.И јас имам желба да ме породи он ама на повик не доаѓа и со право.Додека е на работа е максимално посветен.Ете тоа е мојата новогодишна желба он да ми се падне на пораѓај.

На Belabelinakinder, minneymouse82, karibian и 12 други им се допаѓа ова.
  20. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.837
    Добро утро мајки! Да ве поздравам на кратко дур спија сите три. Се породив конечно, бебе расте,јас сум супер, се снаоѓаме некако, идат бабите бар колку да ги занимаваат другиве двајца, да фатат што можат,додуша повеќе јас работам,ама ако ќе ослабам побргу. :) Се мислам и елка деновиве да им накитам,да имаат занимација,иако мислам рано е гледам годинава рано се украсува. Тоа е,честитки за сите поводи родендени и слично. Убав ден!

На galapce, Skorpija25, Ano и 36 други им се допаѓа ова.