Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Moze I so to vidi klaj vnatre paracetamol ak nemas drugo vistina e efikasno a za povrakanje samo neznam dali smee tolku malo vriena voda so Sol I po edno lazice na 5 minuti se dava za saat vreme se smiruva stomaceto ova se recepti na edna komsika so 45godisno iskustvo kako babica koi se korisni I deluvet brzo

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Imam od becutan edno, elektroliti i go probav soleno e i blago, mn gadno, valjda ima toa sol bidejki i toa e za da ne dehidrira i isto taka sporo se dava, 300ml se rastvara i malku po malku...

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Aj vaka oficijalno dobar den, da ne se zalam mn mn, deca se rastat, mora i ova da go prezivuva, tek od Sept vo gradinka koga kje pocne kje bide interesno :D Inaku nekolku dena nesto vo kujna mi brmci kako muva, osa i se cudam baram sto e, imam vrata za na terasa od kujna i si pruzuvam alista i gledam leta edno cudno cudoviste :rofl: ne mi lici na osa, nesto mu visi kaj gazot, sto li e toa? I op si se pikna vo drvoto nad vratata, dodeka pruzuvav 5 iskocija i vlegoa tamu :o znaci gnezdence si napravile... So brzina na svetlinata pruziv alistata i so brzina na svetlinata pretrcav niz vratata :rofl: Inaku sinko nana so 38 TT, si se odmori ubavo denovive, kje mi pokaze ubavo koga kje ozdravi, ti mene kje me razboluvas sega ima zivcite da ti gi izvadam haha Ajde da ni pomine lesno denov na site :hug:

На Sunshine_1979, Kitten, irena.1 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    @SummerGirl кај нас во Прилеп ова е адет останат од стари што би рекла баба ми :D
    Со празникот Иванден е поврзан и обичајот Тајане, што се изведувал во повеќе краишта на Македонија, но најдолго се задржал во Прилепско, Битолско и Крушовско. Имено вечерта спроти Иванден момчиња и девојки собирале билки со кои закитувале едно ѓумче и го полнеле со вода од три чешми. Едно од нив на возраст од 10-12 години го носело ѓумчето на глава и него го викале „Тајане“, а другите момчиња и момичиња оделе околу него и му пееле пригодни песни. Утрото групата со Тајането одела по дуќаните, каде што, исто така, пееле песни и собирале подароци, од кои подоцна правеле кравајче.
    Ете накратко за обичаити поврзани со овој празник.

На Girl-Rabbit, Sunshine_1979, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  5. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Prilepcance si znaci :D

На Girl-Rabbit, ♡BuBaLe♡ и Mama Maja им се допаѓа ова.
  6. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Mami so sto setate odite po doma na noze?
    Sekakvi vlecki isprobav i potam i veke mi e problem.
    Znaci bosa po laminat i plocki ne mi se odi ,a vaka neprijatno-sovet nekoj,za ubavi papuci ili nestto dr da primenam?

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.466
    Кожени, кои уствари за надвор се, или гумени кои се повеќе за влажни простории. Обрнувај внимание на квалитетот на истите, односно на материјалот штом си имаш мака.

На ines.h му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    @mariz so.lesno neka pomine :) Inace probaj i belka od jajce izmatena i stavi vo corapcinjata neka se isusat na nego, nas toa ni pomogna :) Ali kako i da e nekolku dena ke go drzi takov e virusot :( I znam deka jajca ne se dava, sto poveke kiselo mlekce, jogurt...
    Ste si pomuabetile ubavo koga pokratki se postovite polesno ide citanjeto :lol: @M&M pomaloto znam ti bese tuka negde so moeto pa me interesira dali uste spie na 2h ? Sin mi prespivase po ednas ili dva pati vo denot, a sea eve nekolku dena na 2h mu se prispiva. Neznam dali e do vremevo :?:
    Pozdrav mami do site i imajte si ubav svez den :inlove:

На ♡BuBaLe♡, Mari*, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Немој јогурт и млеко да му даваш сега штом повраќа и има пролив, само ориз, компирче, банана, вода многу нека пие или чај од нане му свари, за мешето е нането ако го боли, а за пролив може чоколадо со 70-80% какао да му даваш, одма ќе се среди, испробано :)

На ♡BuBaLe♡, mariz и Mari* им се допаѓа ова.
  10. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    :party: mamica si se isfarba I stignav da ja ispeglam kosata posle edna godina vo glata bev ko vita krem :rofl:
    Mm e na kontrola za nogata pa jas si zedov malu od slobodnoto vremence 8)
    Bebka spie site odmoreni naspani :mm:
    Denes raspolozena I za vtoro kafe pa da pravime rucek cevapcici so ajvar pomfrit I salatce koj e gladen bujrumte :)
    Mami stomakot mi e reseto od strii :envy: mnogu se crveni I niz celiot stomak mi se I mnoguuuuuu mi e maka zaradi toa amin od dvodelni kupaci :( imat nekoe zence so takov problem pa I resenie za toa
    Ajde koj e za ladno nes

На Cka, ♡BuBaLe♡, Legadema и 2 други им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Ooo vidov sega..., deneska ti e imenden tebeeee :) Vecno imeeee na tebe i na site drugi koi go nosat imeto i koi slavat :)

На ♡BuBaLe♡, Nane2356, zuto и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Фала маризке ;) Ајде побрзо оздравувајте и бујрум на кафе-дружба. Знаеш од кога те чекаме со @eleni27?

На ♡BuBaLe♡ и mariz им се допаѓа ова.
  13. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @Mari* imash tuka ushte edna gospozha so istiot problem, ama reshenie seushte nemam najdeno.. Kako shto znam ne ni postoi :( Ke si nosime striichki cel zhivot, so nadezh deka barem mnooogu ke izbledat i nema da se primetuvaat epten. :D

@zuto vechno ime mamichke :*

На ♡BuBaLe♡, Mari* и zuto им се допаѓа ова.
  14. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    А тебе што те нема? Јас заглавив вчера, гостите ги испратив во 1 ноќта. Да не правиш торта :lol:

15. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Мамички денес е убав ден, среќен ден. Пред точно една година во 9:45 моето сонце ме огреа:sun: Се роди син ми!:inlove: Љубовта моја најголема :inlove::inlove::inlove:

Ми ја исполни годинава со најсреќни моменти, ми даде смисла и волја за живот, ме направи Мама!:inlove:

Затоа денес славиме, за година исполнета со љубов и среќа, и за уште многу години вакви:sun::sun::D:D:inlove::^::f:
    Среќен роденден сонце мамино!!!:*

И како што е редот малце да се почастиме;)

image.jpeg
    image.jpeg
    image.jpeg

На Girl-Rabbit, Angel.Heart, kelebeim*** и 21 други им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Nie se dogovarame so Eleni, no te cekame da se vratis od Oh i pri cekanje se isporazbolevme, pa virus fativme :rofl:

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.460
    Допаѓања:
    37.687
    @Smizzy Нека му е Среќен роденденот на син ти! Наскоро и сестричка!

Давај ваму од тоа колачите. Почнаа лиги да ми течат. Не сум голем љубител на торти, ама на ситни колачи да.

На Smizzy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Srekjen neka mu e Smizi, najgolema radost cel zivot da vi nosi :^::hug: Lele inaku tvoive epten mala razlika kje bidat a? Do kaj si so mesko? :D

19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.466
    @Smizzy среќен роденден на мажето.
    Само радости и убави моменти да ви носи и да биде секогаш весел голем батко.

20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @Smizzy neka e najsrekjen i golem da raste. Ispolnet so ljubov i vnimanie! Srekjen rodenden :hug: Da stasa i noviot chlen naskoro zhiv i zdrav :* Site da si dochekamee :)