1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Добро утро од мене денес. :)

Среќни родендени и слави на сите кои слават, не именувам за да не пропуштам некого.

Јас пак сум мртва болна и ми се смачи веќе. Од имунитет немам ни И, бирото на работа ми е како наткасна во болничка соба: кафетин колд, чаеви, витамини, оперил, салветки, полна корпа марамчиња, налет. Ова кашлањево мислам цела фабрика ја тресе, ѕуни стаклото. Ми иде да се пикнам под јорган планина и на пролет да излезам. Само деци нека се добри, ние ќе живуркаме.

Елка немаме накитено, стои на репертоар за викендот ако можам да стојам на нозе. Сакам накитено и светкаво, ама ич не ја сакам прашината поврзана со истото и прекитувам и пребришувам по 200 пати. Сите кашламе од прашина, кога има елка се давиме. Ептен се запнати децата, инаку ич не би ја ставала.

Се спремаме полека за роденден на ќере, другата недела полни цело раче годинки. Пресреќна е, само смислува некои гачки како сакала и што сакала, ама морам да ја пофалам дека е скромно дете и не бара преку леб погача.

Се изнамуабетив посабајле, ај да поработам троа ваква мрсулава. :)

На galapce, Coco31, karibian и 32 други им се допаѓа ова.
  2. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Добро утро

Глава ќе ми експлодира од не спиење :|
    @emkaemka и јас сонувам за една преспана ноќ....едно три години :tmi:
    Сабајле остај едвај шо станав па и врнеше |(
    Џо прекина и заминав да ја носам ќерка вградинка
    На враќање се истури :doh: жива вода бевме со мали,ми идеше да заплачам
    И вчера подобро не поминав :envy:

Времето како есен е :wasntme: сакам снег :angel:
    И кај нас владее новогодишна еуфорија оваа година,долги години не било вака :inlove:
    Поклончиња уште немаме добиено ама сигурно за католички божиќ ќе не израдуваат :smirk:
    Од најблиските добиваме секогаш пари кои нормално одат под перница ама годинава ќе им спремам пакетчиња од нив
    Могли многу се возбудува кога ќе добие поклон :$ со денови не прекинува да кажува како добила уберашунг (изненадување) и секогаш за неа значи роденден :D секој повод за неа е роденден :inlove:
    Мали не разбира уште,за него и незнам што би купувала
    За Могли цел список имам :$

За давање имам само на 3 дечиња (fingers)
    Двете се девојки по 14-15 години и веќе нарачав ташни за нив уз некоја козметика а третото е машко од 10 год и немам поима што би му купила :^)
    За женски секогаш е полесно да одбереш :angel:
    На мм купен омилениот парфем,му го дадов веќе дека стариот веќе при крај му бил
    Е за себе незнам што би посакала :$ не од шо сум скромна него многу желби имам :D
    Сакам да си порачам нов сет за гелни нокти
    Дури не се породив со Могли правев сама и на селаните овде :D ама како се породив остана и мм го продаде мислам
    А толку многу ми недостасува да си ги средам ноктите 8)

Друго исто
    Последниве неколку дена постојано врне па си седиме дома
    Могли не заинтересирана за играње,по цели денови се лула на лулашката
    Мали ги следи стапките на сестра си па по цели денови виси некаде :drunk:
    Од годинка па до две ипол,период кој ме остарува за едно 3 години
    Ко сум кај ова да ви кажам дека на 27 години пола коса ми е бела :| за фарбање сум ама време многу и немам за експериментирање :( засега
    До нова година мора да се средам (fingers)

Испишав тон глупости :o
    Со закаснување да честитам роденден на малото кукле @kukla21 да е жива и здрава :*
    @muchacha_a голем да расте :hug::*
    Се одјавувам
    Довиџења :hai:

На Kitten, galapce, Coco31 и 34 други им се допаѓа ова.
  3. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Јас земав коцки по 60цм и се спасивме....килимите не ми фатија око...и по цел ден на под е...и дадов и пласични шишиња да играт зш игарчкине и се здосадвет

На Kitten, duffi, Vennera.aa и 7 други им се допаѓа ова.
  4. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Добро утро.:coffee:

Беба тера прва дремка, а јас зачистив по дома и сега се испружив да ве читнам, ја гледам на камера и на готовс сум ако стане да рипам.
    Иначе многу се нервирам од загаденово, не може да излеземе ко затвореници.|( Викендов пакувам куферите и ќе одиме кај моите да шетне бебе малку.

Елка ќе китам за Свети Никола слава ни е тогаш, ич нејкев да земам слава ама маж изрази желба лани, а јас трудна и не можев да одбијам ама сега некако многу ми е кеиф па си спремам посни рецепти во глава, секако само најблиските ни идат те моите и неговите, золвата и браќата.

Малку ме мава депре од седењето дома и штом доаѓа маж од работа трчам да пазарам нешто колку да се излезе од дома, најдов и аеробик одма на 5 мин од дома така да мислам фино ќе ми дојде да сс издувам малку. Беба е толку порасната, сака да седи кога и да ја легнеш се исправа, едвај се доиме.:D Искрено уште со страв ја гледам и и завидувам на @Sandrin4 , ептен си позитивна ја носиш на слави, гости гајле немаш, секогаш кога те читам те замислувам како супермама.
    Јас уште се потресувам кога ќе.ни се најават гости, па да не се болни па да не ја фатат со нечисти раце абе циркуз.:D
    Иначе почнавме со вкусови, јаболче и круша, денес на мени мешано јаболче у круша ама многу помалце и давам и тоа од страв.:D

И така мајки да средам уште нешто па беба ќе стане за играње, имајте убав ден.:hug:

На Ano, Kitten, Coco31 и 22 други им се допаѓа ова.
  5. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    @mimiiiii фала мајка :inlove:
    И јас имам страв од болни луѓе, ама па сите мои најблиски и другаркиве сами се свесни дека кј беба не се иде настинат. Можеби кругот на мој луѓе е таков незнам. Ние увек кога идеме кј пушачи на пример прво прашуваме дали внатре пушат. Кј нас увек кој и да дојде иде се мие во вц со сапун, колку и да е чист. Тоа сопругот им покажува уште од врата кј е вц.
    Мн пати кога шетаме по улица, познаници кога ќе ја видат бебка ако се настинати стојат на 3 метра подалеку за да не ја префати.
    Дома никад стерилно не сум ја држела. Средено си е нормално и чисто. Не сум со крпата на појас.
    Можда и беба ете се погоди друштвена па мн и прија кога имаме гости или одиме некаде.
    Едноставно кога останав трудна воопшто не ни помислив дека животот ми завршил. Сега да, нема многу опуштања и скитања и спијање до пладне :D Ама сегде кј шо е изводливо си ја носам со мене.
    Ама само позитивна мисла и без страв...
    Ама ме нервирет луѓе кога ќе ми речат сеа пазите се кога лазит, ќе ви искрши све, тв ќе го собирате од под и др. слични работи. Ова ќе прајт она ќе прајт. Еве глеам внуциве мој немаат тв и украси :D:D:D
    Башка мн мразам и спореби мегу бебиња. Секое бебе бреее си е своја приказна. Некои плачат повеќе, некои спијат повеќе, некој се мрзливи, некој душата низ нос ќе ти ја истает. Битно да се живи и здрави. Ќе си пораснат.
    Се изнапишав тро појке дур спава беба, идам и јас да си подлегнам макар и 10 мин. Мозоков да го одморам.

На Ano, Kitten, tincemajmunce и 28 други им се допаѓа ова.
  6. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.644
    Допаѓања:
    33.253
    Каква ноќ имав ужасна ..
    Кошмари кога и да призаспивав сонот си продолжуваше.И дете немирно спиеше на секое се вртеше,се отскриваше и во 4 сат утоп жива вода мочан.Мм го преслекуваше јас бев до вц се враќам дете заспал.Легнав до нив никако неможев да заспијам и мм исто.Лежевме и ќутевме двајцата.Тој стана во 6 да се спрема за на работа а јас сум заспала до 8 кома.Дете ако не ме разбудеше ќе дурлев уште.

Додека бев кај мајка спиев во топло,првата година кога дојдов спиевме во ладно (немавме никакво грејно тело) Откако дете се роди купивме камин и спиеме во топло.Откако се роди дете со јорган немаме спиено.

За дедо мраз секоја вечер му раскажувам приказни и ако не е мирен ќе му речам дедо мраз нема да дојде да ти донесе пакетче .Ние лани малку плачевме од дедо мраз а за годинава ќе видиме.Мислам секоја дете со текот на времето само ќе си открие дека дедо мраз не постои.

Во неделата вечерта бевме кај брат ми,дете оттаму зеде едно зајаче плишано.Еве го два дена не се дели од него се заедно прават дури и му дава да јади и со муцето шлапка.

@muchacha_a среќен роденден на баткото
    @Ava.84 пиши како сте?

На Ano, galapce, tincemajmunce и 25 други им се допаѓа ова.
  7. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.877
    Допаѓања:
    34.258
    Добро утро да ве почастам вчера ми беше роденден happy-birthday-cake-24-years-old_620110.jpg birthday-party-drinks-9.jpg 9 images.jpeg

Абе кај добро утро 12 часот било (facepalm).
    Добар ден веќе нр фаќа со мали натаму наваму денот дома ќе ни помине врне дожд (fingers) ќе се заштедат пари барем се надевам.
    Кај нас нема ново се бројат деновите маже кога ќе дојде и така .

На Ano, Kitten, galapce и 34 други им се допаѓа ова.
  8. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Добар ден.
    @muchacha_a среќен роденден на синко,жив,здрав и насмеан да е цел живот.

Јас на раб,мм и синко дома се вардат.Мм трета е неделава,јас прва така да расппредот ни е :drunk:
    Синојка тој замина за на раб,јас и синко поигравме,го заспав,изгледав еден филм и правев ручек за денес.Кога ќе си одам од раб,една салата да земам само и ќе ручаме па мм ќе фаќа хоризонтала а, јас и синко ќе видиме што ќе има на репертоар.
    Мојот верува во дедо мраз,му оставаме на столче до елка колаче и чаша млеко и го чекаме да дојде од ко ќе заспиеме.:D
    Од сестра ми децата се поголеми и више не веруваат во дедо мраз,лани некако им поткренав адреналин,пишувавме сите заедно писмо до дедо мраз кој што сака.
    Малку беа скептични,ама фаците после една недела,да им ги видевте кога го најдоа под елка завиткано тоа што пишале во писмото :inlove: :inlove: :inlove:
    Сестра ми вика мн сум се глупирала и замарала:doh:
    Па деца се,ако не се радуваат тие незз кој ќе се радува.
    За елка китење некако ми е рано:wasntme:
    Ќе ја биде викендов или евентуално другиот.
    Ајде да одам да поработам нешто ќе се читнеме покасно.
    Ви посакувам убав ден.
    Не се пофалив му нарачав на синко чизми гимени обложени од мат стар,тука кај нас немаа од тој модел па ми пратија по карго од ск.
    Кога стигнаа втора на раб не ги видов,утредента ич не ми текна после ко ги видов.....скинати т.е. гимата фабрички незалепена:@
    Ќе ги носев на кондураџија да ми ги залепат,па и ги однесов ги залепија и на крај ми рече тој ова е фабричка грешка не верувам дека ќе држи:doh:
    И синојка и пишав на таа од матстар и ги рекламирав ми рече ќе ми пратела денес нови а овие да ги однесам кај нас во матстар ќе си ги повлечеле тие после ск.
    Ама додека не ми стигнат новите не ги враќам овие:wasntme:

На Ano, Kitten, galapce и 29 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.536
    Допаѓања:
    108.670
    Моево за Дедо Мраз е мало, сеуште немаме некоја еуфорија, мада елка ќе китиме таму следната недела некаде, ама не знае која е магијата. Лани малку му се чудеше на Дедо Мразот кај кумовите, имаа викнато они на роденденот на нивниот џамбаз, ќе видиме годинава. Годинава веројатно и на работа ќе има пакетчиња, може да го носам ќе видиме. Има и во градинка, ќе видиме. Лани се помина некако незабележително.

Јас лично сакам да верувам во Дедо Мраз, подобро утре и добра воља, бар вербата никој не може да ми ја одземе. А за злокобни коментари, па се трудам да ги занемарам и да не ги слушам. Јас се нервирам дека не дозволуваат да се радуваме на животот, ништо друго. Имам во опкружувањето еден куп такви луѓе, се нив не им е битно, не е битно подарокот за роденден да е купен на денот, не е битно да дојдат со подарок, не е битно да се радува дете, не е битно да е пакетче за Нова година може и маица и гаки на кои дете нема да се израдува ама ич... Кога ме прашуваат што сакаме им викам да донесат подарок, не пари, не пелени пакет, не тоа што ми треба, сакам ако е за детето подарокот да е за него, тоа што е потребно ќе му купам јас. Сите пари кои детето ги има добиено се искористени само за него.

Јас денес со странки, се работи убрзано, се пишува убрзано. Вечер на вежбање. Кафето ми го утнаа па ново си сварив, а многу мразам утнато кафе.

Убав ден!

На Ano, Kitten, Monella и 29 други им се допаѓа ова.
  10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Здраво мајчиња :hai:

Одамна не сум пишала некој збор. Арни сме, фала богу, освен јас што бев со некој вирус никаков со гадење, повраќање и вртоглавици, ама денес сум подобра.

Бебка си расте, бара да оди, па ја шетаме низ дома фатена за рачиња. Не оди, туку трча, а се шантра како пијана. Ептен е смешна :D Ќе се пушти кај и да е, веќе ја гледам и пробува да се исправи сама без држење и да застане на нозе. Ќе биде весело :D:party:

За роденден уште ништо не најдов, ни фустан ни бутур :| Дури и местото кај што сакав да правиме не ми се бендиса заради икс причини, а исто и на мм, па сега и локација ни треба нова. Ајде, ќе се среди отом потом. Битно накитив дома, да не ме мислите :lol: Бебка ги гледа сијаличките, се радува, плеска со рачињата и вика баоооо, баоооо (браво) :D Научи и како лае кучето, па кога ќе го слушне дека лае во двор прави уау, уау, вергла едно 15 пати уау :D Абе љубов ми е, ми порасна девојчето :l:
    Секој ден едвај чекам да се приберам од работа и да си ја земам од кај свеки. Па кога ќе ме види, тоа се фестивали. Мислам да може, од земја ќе се истреска :D Маж ми ми вика мене ич не ми се радува. Епа му викам дека сега ти ја чуваш од сабајле. Јас додека бев на породилно и мене не ми се радуваше, дека ме гледаше по цел ден само мене. Му викам сега да видиш како е :lol: Мада не е така, него како што му се смее и го милува и му се тутка да се гали, на никој друг :l:

Една битна работа ми е во прогрес, постои можност наскоро да се реши позитивно и тоа многу го посакувам и се надевам да се случи. Држете ми среќа (fingers) Исто, една друга работа неубава утре ќе се заврши, и се молам и тоа да биде добро, зошто ако не е ќе ми се распарчи срцето :u: А единствен излез е ова што мора да се случи за да се заврши :doh:

Поздрав жени, јас да се пакувам полека и да фаќам патот накај моето ќофте :f:

На Ano, Kitten, chocolade и 31 други им се допаѓа ова.
  11. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    34.006
    Здраво мајки.

Прво да и честитам на сваќата @TutiFuti роденден.Жива и здрава да бидеш сваќе и побрзо да дојдете со зетко;):^:Ногу млада си сваќе јас пред 10 години бев како тебе :bandit: и што убаво беше млада безгрижна ^_^Ех младост:d:
    Сега :hug::hug::hug: за @24.07 и @TarantulaA фала ви женски што ме мислите.Кога како од една во друга болест.Сега мм е болен|(Не пишувам оти мислам немам што и досадна сум ви:tmi:

Немам многу време за фемина имам многу активности и плус од шефот имам домашни задачи што морам да учам , а немам кога.Дома не ми се учи си сакам со малата да си уживам.
    А таа како кога.Во градинка си има најдобра другарка и штом се видат наутро се гушкаат :inlove:Денес ја немаше кога ја однесов па рикна да плака само две поголеми деца беа и чекаа количката да и ја видат , а таа само вика мајн демек нејно.
    Минатата недела имавме фест во градинката убавина беше.Јадевме вафли премеки и превкусни.Пиевме вино .И на крајот требаше да шетаат фенер па малата се раскашла и кашлаше без прекин цела вечер и плус петок.Без паузи.Нејното ужасно кашлање:envy:Бевме на доктор први пред вратата и што чекавме едно 20 минути и гледам баш тој ден не работи имале обука.Па трчи кај замената.Прегледот траеше дури 30 секунди може и помалку.Гради чисти.Ќе ви дадам капвал .Толку. Јас и ставав 6 пати од капките и после 3пат престана да кашла по 18саати без престан.

Чекаме слики од градинка ги сликаа за н.год.Кажа воспитувачката ја сликале ама не се смеела.И велам,добро е што не плака каква страшливка е, а и не сака баш да се слика.

Пред две недели ни е украсена елката.Заедно ја красевме ,малата жива среќа беше.Дедо Мраз се сеќава од лани поима немам како.Ама го вика дедо маз.Не знам дали знае што е он , а и не сум и посебно правела приказна.Немам намера и кажам дека не постои ќе си дознае со годините.
    Сакам некој украси да купам ама немам се нешто време.Украсувам пред есен, па за халувин , па сега и уште не сум ништо купила(facepalm) На Дани да и дадам картичката и за мене да порача:D

Еве веќе 6 месеци си купуваме маса и столови бевме во продавница за мебел ама не одбравме ништо.Треба преку нет да порачаме , а нема кога.Мене ми се допадна една од 1400 евра ама мм вели скапа му е.Па скапа е ама многу практична.Се прави и во мала и во голема.Како што немаме место супер ќе ни дојде.Не таа не оваа нема кој да порача и одбере.Исто и фрижидер.Имаме фрижидер од на мм братучед му стар ни даде и пред расипување е.Нема кој да одбере.Мм одбра еден 120см.Велам јас кујна пак не менам ова ќе ни биде 3ти пат.Кога купивме сушара ја меневме .Најефтината кујна со ова менење ќе испадна 3000евра.Затоа не .Нека траже фрижидер со должина на сегашниот]:)
    А за кола да не кажувам ние маса и фрижидер не сме одлучни ,а за кола 3 години ќе ја тражиме:DМене таа не ми се свиѓа нему онаа и така со метро си се возиме:D

@muchacha_a среќен роденде на малиот голем да расте .Честито работно место и тебе и на @Mari-Ja со закаснување малку:$

Ајде доста мелам да идм по малата есвај чекам да ја гушнам.Убав ден на сите.

На Ano, Kitten, chocolade и 32 други им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.643
    Допаѓања:
    76.901
    Добар ден мајки :* Јас деновиве посветена дома максимално, чисти, кити, играј со децата и нема време за друго. Вчера до 2 ноќеска китев елка :lol: Стана малава сабајле и одма и се наврте и се од долниот дел извади :rofl: А јас мислев нема да ја чепка... аха да :D Резз од имунологија ни биле готови, но нешто административно не биле стигнати кај нив, најверојатно не се работат кај нас чим е тоа така, ама до крајов на неделата ке стигнат, па од другата недела не чекаат потешки денови... па ке ме нема ич, ке ви пишам здравје кога се ке биде готово. Инаку денес роденден славам, полнам 26год...:party: и не ми се верува дека имам две деца :rofl: И така, еве една торта од нет да ве почастам, мојата уште не ја донел мм, влашка порачав од Романса, дека ја исфалија тука :wasntme: Отидов да си доспремам, месев кифли, правев салата, ке ми дојдат само некои најблиски луѓе. Убав ден мајки :hug: WGC-Birthday-Cake-6-copy.jpg

@muchacha_a на ист ден со баткото, убав ден :) Нека му е најсреќен!!
    @TutiFuti Среќен нека е! Нека ти биде оваа година најубава, исполнета со убави среќни моменти.

На Belabelinakinder, Ano, kukla21 и 36 други им се допаѓа ова.
  13. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.877
    Допаѓања:
    34.258
    @mariz Среќен роденден млада мама и ти како мене. Само што јас со едно на 24 сум здравје на твои години уште едно може и две да бидат не се бунам.
    @Ava.84 сваќе фала ти и ти си млада ако така велиш годините немаат значење само се бројка.
    Гушки до снашка.
    Со црвчето демек нема да излегуваме и оп ми вртат од карго стигнала пратка.
    Не знам по колку пати ми се јавуваат у текот на неделата дали од карго дали од пошта битно порачки стигнуваат на време маж ко ќе дојде има усвета да фати од моите ситнурии што ги порачувам.
    Обожавам кога возам и мали да е со мене од како почнав да возам сркаде си го влечкам со мене неможам сега да појдам сама некаде одма ми фалат у позадина детските песнички и самиот тој.

На Belabelinakinder, Ano, gjoker4e и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Среќни родендени на сите славеници мајки и деца, здрави, живи и сите желби да ви станат стварност:hug:
    Испратив маж со дете до маркет не за друго потопло е времево па нека фати малку воздух синко, го фаќа нервоза дома незнае што да доправи, а денес и како што прескокна дремка не му се сите овци на број. За право бевме излезени и претпладне покрај езеро, на лулашки 10 степени плус сонце мораше да се искористи, се накренав со кола секако, јас сеуште сум ''неподвижна'' :nod:
    Туку бебе си нема абер од излегување, недела ми е краен термин, а според матичниот ќе сме терале и после термин така му гледала бебка по параметри и постелката(facepalm) Мислам ќе пукнам секој ден се повеќе стомаков ми расте па и ми испука сега на крај, а таман си реков оваа бременост се спасив од стрии.
    Околу НГ и цела таа еуфорија дете е превозбудено, каде и да одиме нели украсено по град, по маркети па секогаш застанува да се воодушеви и вика обобобоооо убо укасено:rofl: Дома откако ќе стане додека заспие светиме, ако исклучам неосетно само што ќе запримети вика аде мама тута нема џиџе, пучи стуа:D медено усте се зборува секој ден се поразбирливо.
    На сите им кажува дека дедо маз прво ќе му донесе дадичка, а потоа пакетче зошто бил муно(умно) дете:inlove:
    Јас па сум многу нервозна денови како денес лесно минуваат ама кога сме по цел ден дома дете побеснато јас ќе му свикам тоа се инаети, па објаснувам со убаво нема ефект, па редам уцени и тоа не помага, па ќе свикам и посилно е тогаш се стресува и доаѓа уплашен до мене и вика инини мама мене срце ми се кине па ќе го изгушкам дете чак и ќе си поплачам, а малиов манипулатор е веќе во нова акција да прави беља. Се осеќам како многу лоша мајка, вчера на мм му се жалев дека ќе го направам детето шизофреничар со моиве испади, се надевам само дека му е период та него па и на мене, препишувам на хормони зошто барем во поглед на дете бев со цврсти ставови, а сега сум лигушка:tmi:
    Осеќам и страшна грижа на совест дека му ускратувам од љубов и внимание сега а тек кога ќе се роди бебе..
    Имајте мирна вечер, постот од пред два саати почнат дури сега успеав да го довршам:*

На Belabelinakinder, Kitten, chocolade и 28 други им се допаѓа ова.
  15. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    22.622
    @emkaemka право уживање ти се постовите,ко дел пд книга да читам.Може треба некаде да ги зачувуваш и еде ден да ги објавиш во вид на книга;) И да пишеш како пројде шопингот без беба;)
    Ја утре се враќам на работа,имав некоја неубава епизода...Доктори,прегледи,ехо...Многу стресно .
    Денес китев елката,синко сега нели детенце не е бебе ко лани,многу беше среќен и возбуден.Па он божем кити се врткаше наоколу' :) Ама од возбуда не ми го изеде ручекот.Денес се мислам ,цел ден е на леб јуфка и овопје.Зеленчук освен кисели краставици од туршија ништо некаде.
    Инаку,дасе пофалам и јас денес почнаш со НГ шопинг и поклончиња.На маж му одбрав практичен поклон-да знам дека нема утка:)

На Belabelinakinder, Ano, gjoker4e и 24 други им се допаѓа ова.
  16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Добро вечер женски...
    Деновиве само ве читам.
    Како роман сте ми.
    Никако да најдам време нешто да пишам.
    Бебе ми е турбо.
    Бара многу внимание. Гледа лево десно, се врти лево десно... Сака да ми ги гледа рацете и прстите. Смешка е. Освен кога не е.

Спремам некои поклончиња деновиве.
    Чекаме бебе од блиски роднини. Ептен се дружиме. Се надевам и децата ќе ни се дружат.
    Па спремам нешто за нив, се посветив овие 2 - 3 дена на тоа. Не дека многу нешто, ама покрај моево бебе и тоа толку што успеав е луксуз. Се надевам утре ќе се финишира (најкасно задутре) и ќе чекаме да пристигне бебе. Уффф...што ги чека. Уште ми е свежо сеќавањето. Ама време лета.

Морам со време да спремам, да не оставам во последен момент, зашто не можам со ѕверкава да планирам ништо. Вака со време и под ред да си е. Едно по едно откачено.

Викендов имаме и две слави и роденден ... И за таму ми е све спремно. Освен нешто да се доспакува. Ама тоа ќе однесам да ми спакуваат.

И плус гости од северниот сосед ќе доаѓаат, мора време и за нив да издвоиме.

За моите и за на мм неговите поклон за нова година нарачан, се чека само кога ќе биде.

Периодов хаос. Позитивен.

Маж вчера изненади со скапи поклони ама беше малце одоколу "подбран", па си ја сфатил лекцијата.

Аааа купив и за едни пријатели поклон за стан. Само сакам да го доукрасам. Се надевам ќе им се допадне, зашто е малце посоленка цената плус и гравирањето не знам колку ќе фати. Ептен би ми се допаднало мене некој такво нешто да ми подари.

Вчера имав многу тежок ден. Мм беше на службен пат и се подзабави, па бев скоро цел ден кај моите. Дали сум се одвикнала од нив, дали нешто не беше денот, абе ме збеснаа. Милион замерки, прашања, совети непобарани. У себе си реков само - "среќа што мајка ми не ми е свекрва". Ќе бев денес у темана за свекрви. Коа си дојде мм да не земе толку бев среќна, од олеснување се исплакав, па си легнав.

Самотник сум по природа. Еве 29 години со моите не се навикнав да седам.

Се чудам како најдов маж. Е со него уживам.

Куќава ми е на ред за чистење, машина имам исто за пуштање, а тоа ми е во план утре и задутре. Колку стасам - толку. Не сум семоќна.

Ќе биде турбо периодов до недела ама од понеделник во чисто и поднакитено ќе одмараме.
    Уште сијалички ми фалат.
    Може немам место за елка ама ќе поднакитам троа.

И така, бебе спие веќе 1ч, а мм ме чека, па го лажам дека уште ја успивам за да стасам да ви пишам...
    Имајте убава и мирна ноќ...
    Гушкајте се.
    Силно, најсилно.

На Belabelinakinder, Ano, Kitten и 29 други им се допаѓа ова.
  17. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    14.440
    Добро вечер мајки
    Прво да честитам. Среќен роденден на @mariz и @TutiFuti радосни, весели секој ден. :)
    Јас стандард го заспав бебе во 8:30 и го чекам мм од работа. Денес до покасно останав на работа и планирав да направам палачинки. Ама се изнервирав ко дојдов собрани на куп, па тетка му од мм уште е тука и реков не правам ништо. :smirk: Веќе мир да се немало. Не можам ни да се искапам па ќе морам да чекам да си оди, па ќе фати 12 и аман, ексик и капење и коса сушење во ниедно време. :@
    Шо да кажам веќе се едно те исто. Буквално од дома не сме излезени. Дур дојдам, ручек ова она, се стемнило. Кај ќе одиме и по ладново не ми се мрда. Не од шо многу сакам да сум дома, ама ќе си се пикниме в соба и малку насамо со бебе мое. Сите тројца се гушкаме, се смееме, па и по некоја солза ќе пушти ако не е по негово. :D
    Сакав утре да видиме како е украсено, не дека не е мизерно ама барем дете ќе се радува на сијаличките (кои бдв пола не светат :rofl:)

Елката уште ја немам украсено. Маж запнал да купиме нови лампиони. 3 пати сме појдени и вратени празни. Абе му викам ич не ми е кејф ни да купам ни да украсам, одмилено ми е живеењето овде и крај. Украсите нема да ми сменат ништо. Ајде после толку убедување купивме само едно венче за на врата. Уште па ми вика "па како така ќе го ставиме на влезната, ќе ни го украдат" (facepalm) ооо Господе. Внатре требало. :smirk:
    Малово сигурно ќе се прерадува кога ќе види многу голој, а сигурно и дека пола ќе бидат извадени. Нема шанси да не чепка, тој се сака да види, да чепка, да отвора секаде. Стаклените не ги ставам во никој случај, некоја година ќе бидат во пензија. :)
    Сега боиците ги преименува во Таин, досега беа Тае. :D Го научив и да пушта бакнеж па сега му е многу интересно и само си ја бацува раката. Ако му речам баци мама идат со цела отворена уста и на нос ме шлапа. :rofl: А иначе имаме ново запче. :inlove: Едната четворка долу скоро цела излезена, другите сите надуени. Да не го скокоткав немаше да видам, кој знае колку време му е излезена, не остава да видам. Сега е постабилен во одењето, ама морав да спискам за папучи да престанат да му облекват и конечно се разбраа. Сигурни од нив неубо ми газеше зошто не му одеше петата до крај, се гледаше дека не му е згодно. Секаде наредив тепих, 2 пара чорапчиња и крај. И да оди на плочките пак е кратко. Е така одсега ќе викам за да сфатат да не тераат по нивно.

Ау и за облеката да кажам. Боди на долги, потенка блуза и тренерче. :sweat: Луѓе жешко му е, цел ден скока трча, се поти. Не, таман било. Пред некој ден боди на долги, дебела блуза и елек. Е ќе си пукнам. Му викам на мм добро зимава на минус во скафандер ќе го облечиме за дома. Ама мајче му рекла дека ќе му е ладно. :punch: А нозете му вријат кутро дете. Утре и за то ќе спискам па да видиме. 8)

Се распишав и пак се изнервирав. Ајде да станам дојде маже, па да вечераме.
    Добра ноќ мами :hug:

На Belabelinakinder, gjoker4e, tincemajmunce и 25 други им се допаѓа ова.
  18. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    @TutiFuti i @mariz вие стрелчиња како мене :clap: Среќен роденден:^::party: Само убавини ви посакувам :d:
    @muchacha_a Среќен роденден на малото. Генерацијата на син ми ,ние уште една недела и ќе славиме :party:

Денес малово покасно заспа . Се заигра со татко му редеа коцки ,не сакаше да легне. А очите црвени ,му се спиеше многу .
    Јас сега еден ритуал пред спиење и легнувам . Уморна сум денес .

Добра ноќ :f:

На Belabelinakinder, gjoker4e, tincemajmunce и 23 други им се допаѓа ова.
  19. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    23.628
    Здраво мајки :hai:

Деновиве се токмев да пишам, ама читајки заспивав со телефонот во рака. Преку ден скоро ич немам време за форумов, т.е немам за ништо. Бебе има една до две дремки по пола саат, некогаш ни толку.
    Навечер ја заспивам околу 20-20:30 во дневна, се буди еднаш за цицање и си продолжува, па по некое време се префрламе во спална. Некој погоре праша дали спиеме во ладна просторија. Кај нас спалната е многу ладна и саат време пред да се префрлиме таму пуштам панелно да се стопли малку, зошто сепак овде е топло, па да не е нагла промена на температура.
    Инаку, да не ја заречам, има скоро недела како спие цела ноќ со едно будење на сабајле во 6 за цицање и продолжува до 8.

Претходниве неколку дена ни се погоди времето, па го користиме за прошетки со количка. Малава најмногу се радува кога е надвор. Штом излеземе прета со рачињата и ноџињата од среќа :inlove:
    Се чудам што ќе се прави зимава, веќе не знам како да ја занимавам по цел ден, а да не и биде досадно. А сама сум скоро цел ден со неа. Мм не помага воопшто и искрено ви завидувам кога читам како мажите си играат со децата, или ги хранат и заспиваат.
    Свекрва ми е тука, ама ако ја оставам со неа знам дека ќе ја стави во дубак и ќе си тера работа, а не сакам така. Во ред е некое време да поседи ама не со саати на пример.
    Вчера бев на заболекар и до маркет да купам овошје и зеленчук за бебе. Абе пукнав, налет и излегување и сѐ. Сѐ со трчање, со брзање..
    Не знам ама кога е малава со мене помирно се осеќам.
    Најслободно се чувствувам кога сум кај моите и секое заминување од таму со душа чекам пак да одам.

На работа сеуште не почнав, ќе си поседам дома уште некое време. Колку што се радувам дека ќе поминам повеќе време со малава, толку и нервоза ме фаќа. Откако се породив станав многу асоцијална, затворена, кај и да е ќе заборавам да зборувам :D
    Ми фали дружба, излегување, шетање по бутици..

Едвај чекам да накитам, ама се ми се чини рано е, па ќе почекам уште неколку дена.
    Сакам да купам нова елка и лампиони и по некој украс. Оваа година ептен ми е мерак заради бебка.
    Ете причина за шетање и трошење пари. Планирам да купам новогодишно фустанче за малава и да и направам фотосесија, а ќе ја носам и на сликање со дедо мраз. Баш ме интересира како ќе реагира. :)

@muchacha_a @mariz @TutiFuti среќни родендени. :^:

Да го допијам кафево, да ја измијам маскава од лице и се спремам за спиење. :hai:

На minneymouse82, vitamina, mal.ecka и 23 други им се допаѓа ова.
  20. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Добро утро мајки
    Пак се возам во бус за на раб.
    Фала Ви на сите за честитките.
    Ние многу убаво си поминавме.Ни дојдоа сите само 2 девојчиња не.
    Малото беше пресреќно.Се изнаиграа со другарчињата.
    Тортата ни беше многу убава.Милка со малина.Првпат порачувам ама стварно прекрасна.
    Кога си дојдовме дома деца отворија сите подароци.А знаете дека некој ми донел носени алишта?!И тоа искапани со нешто.И знам од кого се.
    Одма ги фрлив.
    Највеќе собра тренерки облека и пари.Играчки не.
    И така.Битно се помина убаво.
    Земав плата.Супер ми платиле за 10 раб.денови.
    Им ветив на децата играчки.Ќе одиме деновиве сами да бираат.
    Убаво е чувството кога се работи и заработува.
    Убав ден мајки....

На Kitten, minneymouse82, vitamina и 22 други им се допаѓа ова.