1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.319
    Допаѓања:
    37.256
    @mal.ecka Најсреќен нека е!
    Ми поминало времето за редактирање. Ми се јавија и ми рекоа дека ќе ми се јават пак за од 01ви јануари. А јас многу брзам, понекогаш се прашувам зошто? Па само месец дена барам работа, луѓе со години бараат.

Нешто нервоза ме јаде од внатре, не ми е спокојна душата, се мислам дали ќе донесеме правилни одлуки. Се исплашив од еден пост каде членката пиша дека има хернија на папок и нема да има други деца, а денес околу 20 кила течности качив по скали. Епа ако ми е. Не знам кога и дали ќе ми дојде памет. Една недела не кревав тешка дури ни малата и стомакот како помал ми беше, сега пак почнав и пак исто.

Ќе заборавев за вчера да пишам. Дојде една жена вика да и го почувам детето неколку саати. Се изненадив и воедно и паника ме фати и се. Две и пол годишно девојче. Саат и пол остана. Ама среќа се разбира, огромна разлика, џабе се испаничив. Се изнаигравме, моево се испорадува и така.

Малата спие наместо да дремнам треба да испратам неколку мејла, а главата сама ќе ми падне мислам. А и мерак ме имаше фатено за топло кафе да пијам, кога ќе стане нема да можам.

И така...

Убав ден! (heidy) Не ми се верува дека е петок, времето многу брзо поминува.

На mimiiiii, ma4e1311, Ano и 24 други им се допаѓа ова.
  2. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Ke mi prostis snegulka ne mozam da go preskoknam tvojot post I da ostavam ne iskomentirano. Pred godina I nesto jas napisav ovde eden post ( moze ke se setis, moze ne , ne e bitno) deka bevme na gosti kaj bliski rodnini I deka tamu 9 godisno dete go tormozese mojot sin, togas dve godisen. Bukvalno go tormozese, zakacase, udirase kaj ke stigne zatoa sto mu bese interesno kako ovoj reagira. I deka jas reagirav I barav od mm da si odime. Ti ovde mi pisa deka nikogas ne bi I ne si ragirala taka I deka ne bi gi narusuvala odnosite zosto na deteto NE MU PADNALA KRUNATA OD GLAVA vo toj moment. NO :!: najverojatno koga ke te pecne za svoe dete I te kako bi reagirala. Ne ti pisuvam za zlo, tuku da ti recam da I jas bi kako tebe.

На ZAHRA, mimiiiii, Ano и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Обожавам да ве читам жени.
    За пишување некако мрза имам ама ако не чкртнам ништо пак, ќе ме заборавите :)

Дете отиде среќно во градинка.
    Му ветив дека кога ќе се врати ќе ја китат елката со татко му, знам колку ќе му биде интересно, не толку денес колку од утре на таму :D
    Ќе има раскитување и пак јово на ново китање, така прави кај брат ми кога одиме.
    Работник на мајка ;)

Среќна сум што детето ми е здраво. Ако на почетокот одеше 2 дена од 5 во градинка сега си оди без престан повеќе од еден месец.
    Да е здрава и жива докторката што ми ги спомна ампулите за имунитет (y) знам дека ќе се разболува ама тоа прво беше неподносливо.

Утре викенд + државен празник, може ќе организираме собиранка со пријатели, чат пат не е лошо да се излуфтираме посебно јас што сум по цел ден сама дома, на моменти мислам ќе се скренам.

@snegulkata и јас на твое место би реагирала, мислам дека треба да поразговараш со девојчето, дај и до знаење дека не сакаш да ти го тепа детето ако има нешто нека ја искара или нека ти каже тебе.
    Мисам дека би требало да те разбете :wasntme:

@mal.ecka Здрава, жива и весела да биде дадата! Помалку плачки годинава :D

Одам јас, има едно парче торта на маса, во него ми е умот |(

На mimiiiii, Ano, karibian и 23 други им се допаѓа ова.
  4. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.820
    Мајкички, добар ден :)

На беба моја ќе и никнат забчиња.
    Набабрени и бели точки ѕиркаат во устето, бебе нервозно и плачливо, плунки насекаде, лигавчиња утоп мокри, пробува секоја играчка да ја лапне, па ми го зема прстот и ме стиска со непцата, сака да ми покаже зошто е нерасположена.
    Малечко е, зарем уште сега ќе ни почнат маките со заби?
    Душа моја, многу ми е жал што минува низ вакви болни моменти а јас не можам да и помогнам.
    Плаче и плаче..
    Душава ми знае,ми се кине на секој нејзин неутешен плач.

Ја извадив да ја шетам,неуспешно,со вриштење дома се вративме.
    Очињата црвени дури :(
    Кога ќе си дојде мм од работа во план сме да шетнеме, да докупиме уште нешто за дома, па ќе видиме дали и колку ќе прошетаме.

Еве ја заспа,барем додека спие е мирна:|

Имајте убав ден. Прошетајте и за нас. :sun:

На mimiiiii, Ano, karibian и 24 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.519
    Допаѓања:
    108.574
    Старите викаат ако знае мајката колку се мачи детето кога вади заби никогаш немаше да го роди. Мене бар 8мица кога ми растеше мислам главава на две ми се расцепуваше, а замисли толку малецко бебе и не може ни да каже. Јас давав парацетамол за да се смири малце, а подоцна и хомеопатски гранулки, Даничап ми ги даде, многу беа ефикасни, а кога се потрошија земав на Веледа пак исто за смирување.

На mimiiiii, 24.07, gjoker4e и 8 други им се допаѓа ова.
  6. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    28.562
    Истото ми го кажа и ММ. дека до пред некое време убедливо сум тврдела дека нема да се доведам заради деца во ситуација да се расправам а ете сега кога стварно ми се случило ме боли. Стварно боли да видиш пет прсти црвени на образот на сопственото дете. А досега сум толелирала безброј закачки кои минале без последици. Ама воспитен шамар од некој кој не е воспотан?!?!
    Ете ми се случи и ете ме заболе и ете кажувам дека грешно сум мислела. Ти се извинувам за постот од тогаш! Ми го заледи, ок?!?! Признавам!

И братучед и 11г ја тормози, закача, пред некој ден раце ќе и скршеше ама подвикнувам и на двајцата и до таму е. Мислам деца, се закачат и двете.
    Ама овојпат, шеснаесетгодишна тинејџерка ми го плеснала детето силен шамар од такт ме извади.
    Зборот ми е дека правам разлика помеѓу некој кој пораснал и некој кој уште детската ја тера. Различни очекувања имам од особи на различни возрасти. Или исто е дете да удри и возрасен да удри?!?! Тоа е клучното во мојот став!

На ZAHRA, mimiiiii, karibian и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    @mal.ecka Среќен Роденден, голема да расте опкружена со многу љубов! :*

@Chanell* давај парацетамолче/Далерон штом ја видиш дека станува нервозна, пред да почне да плаче. Еве и ние сме во таа фаза, забарката на поголемата ќерка баш ова не советуваше, и мачкање со гелче.

@AngelOfArh што е тоа на Веледа што е за смирување?

На mimiiiii, minneymouse82, Sexybaby86 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.519
    Допаѓања:
    108.574
    Гранулки, како мали топченца. Во уста се топат и после мир бар 4 саата.

На mimiiiii, mal.ecka, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Може за бебиња нели? Ќе ги барам, звучи добро :)

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.519
    Допаѓања:
    108.574
    Да, може. Кај нас (МК) ги нема, од Немачка ми ги носеа.

На minneymouse82, Kitten, gjoker4e и 2 други им се допаѓа ова.
  11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    И мене ми кажаа дека и се набабрени непцата.
    Може затоа ми станува 2 - 3 ноќи. Сабајлево и во 4 со вриштење.
    Кога пробав да ја смирам и се смееше и потплачуваше истовремено.
    Жалче.
    Жива ненаспана сум. Ич не спие мирно.
    Се успа денес, веќе 2 саати спие. Дома, внатре. Се чудам.

На mimiiiii, minneymouse82, mal.ecka и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    @snegulkata jas i poloso bi reagirala, sp deteto za raka kaj roditelite na tinejdjerkata, pred niv puzder ke ja napravam. Ako se pobunat roditelite posleden pat sto se gledame ke bide. 2 h da stoi na obraz? - mora da bil dobar samar...

Dobar den, jas na dorucek, povelete na pica burek, najdobriot sto sum go jadela vo tuginava.
    Denes sum sama na pauza, koleskata ne e dojdena uste na rabota, seficata rano rano bese, pa taman vreme da vi pisa.

Nema nisto posebno za kazuvanje, rabota doma popladne ili setame ili doma se zanimavame. Legoto ni se se uste aktuelni pa igrame non stop. Ucime pesnicki crtame skokame po kreveti i ucime za dedo mraz od koj se plasime malkucka.
    Vo nedela ke go nosime kaj mm na rabota paketcinja ke delat i taka.

Ne stignav na pauza, pa eve vtor del odejki nakaj doma da dopisam :)
    So baba mu se najdobri drugari, ne znam samo kako ke se razdelat koga ke si odi baba domce. Majka doma do nego, on baba mu ja tegne za ringe ringe da igraat. Neka se iznaguskaat i iznauzivaat i taka se gledame dva tri pati godisno.

Cekam mm da e sloboden eden den pa da otideme do nekoj od komsiite, sekade e preubavo nakiteno. Ako uspeeme da otideme do Viena, ke go probam konecno nivniot punch na koj mu se imam epten nastrveno od prehlani koga bev trudna, lani doev, i godinava dojam ama ke pivnam pola caska barem.
    Samo na patuvanja mislam. Veke imam isplaniranp za proletoska a i za letoska, duri i tatko mi slusajki me uplatil za letuvanje minatata nedela :D Zdravje samo!!!

Stignav doma druski, veke slusam kako cupkq edno malo covece pred vrata i ceka da go gushnam najsilno.
    Od mama, mamica, e sega sum mamce. Med majkin!

Ubav vikend na site! :hug:

На ma4e1311, mimiiiii, Ano и 26 други им се допаѓа ова.
  13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Ne se lutam, nema koj e prav, koj kriv, sakam da se razgovara za vakvi situacii.
    I da e pomalo dete vo prasanje toa dete ima roditel. Se znae sto e zakacka megu deca, a sto agresija. I mislam deka e vreme da se prestane so stavot abe ajde deca se. Zatoa sto ( poradi site opstesveni previranja I tmurno sekojdnevie) agresijata I te kako e prisutna mnogu rano kaj decata. Epa izvini ne mozam da stojam na strana I da gledam I kutam kako moeto dete mu e bokserska vreka na nekoj. Ako mozam jas moeto da go pazam, moze I drugiod roditel. I direkno reagiram kaj roditelot, ic ne mi e gajle dali ke se navredel. Jas deca ne rastam za drug da se uci da tepa na niv.
    Vakov mi bese stavot I pred godina dena, takov mi e seuste. I togas nekolku ovde me prekoruvavte demek se mesam vo detskite igri, no edno e igra, drugo maltretiranje.

На M.B., mimiiiii, baby-star и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Жени извинете малку, ајде некоја да ме просветли што е тагесмутер??? Ова валјда во Германија е некоја жена која чува повеќе деца или????

На gjoker4e, Chantal, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    5.675
    Да тоа е , или што би рекла јас едуцирана дадилка :lol:
    Како се викат , можи име , слика :?: ? :)

На minneymouse82 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  16. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.674
    Допаѓања:
    37.593
    Убав ден!
    Демек лежам до дете да заспие, ама гледам помина времето. Не сака, а ова е почеток на една ,, забавна,, вечер.
    Дома имаме десет врсти јадење, си правевме пица со домашно тесто, пола остана, супата од вчера ќе ја дојадат денес, пржено мевце, ориз и толчени пиперки со лук.
    Мислам дека кучката убава гозба ќе направи вечерва :)
    Бевме и до град, со мајка ми, ме почасти со пантолони и блуска, на синко чизмички за во снег.
    Освежена е, ми е мерак да си ја гледам сега, ослободена од сите стравови. Таа е жена што никогаш нема да живее за неа, секогаш прво мисли на другите па ако остане време ( а не останало) за неа. Нека и даде Бог век!
    Сите продавници со новогодишни производи,ќе купам навлаки за перници и ми дојде идеја да си купам црвени прекривачи за гарнитурата, на мерак ми се овие ,, влакнестите, :) Баш ќе ми се вклопат во новогодишната атмосфера. И украси, лампионите, мене веќе убаво ме фати еуфорија.
    За случката од Снегулка, воопшто не го оправдувам начинот на девојчето што удрило дете мало. И тоа е некој начин на домашно воспитување. Јас, имам пример каде мојата добра пријателка, го ,, потчукнува,, син ми ако се закачкаат со нејзиното помало дете во игра. И тоа не го оправдувам, моето дете не удира, посебно не неговото најдобро другарче, нејзиното е помало, разгалено, не дава ништо и ако мојов се спротивстави, тоа плаче а таа го удира моето дете. Е тогаш ми е криво многу. Па јас своето дете за игра, играчка не сум го удрила досега. Ама, јас сум многу попустлива личност, му укажувам на моето дете што и во какви ситуации треба да прави. А не некој на очи да прави будала од него.
    Како и да е, не ги оправдувам ваквите постапки.
    @mal.ecka Среќен роденден на малечката убавица, само да ве радува!

На mimiiiii, Ano, minneymouse82 и 22 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ќе читам допрва кој што правите.

Среќен роденден долгокосо девојче на @mal.ecka :inlove:

На Independiente, gjoker4e, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    34.001
    osanit-zahnungskuegelchen-globuli-D01296824-p1.jpg
    Предобри се.

@mal.ecka среќен роденден ,жива здрава да биде:^:

@snegulkata тоа со сета сила удар.Значи намаат децата ни малку толеранција:worried:

@Monella што даваш за имунитет може ќе ги најдам тука?

Викенд жени.Ќе си одмориме од раб обврски.Јас се враќам од работа и од шопинг бев чизми да си купам.Имам еден куп и пак си купив(facepalm)Борди немам што да правам:$
    Шефот ми кажа денес не работиме од 24 до 2ри одмор да си пишеме:rock:
    Ме утепаа зезајќи со практикантот.Јас кажав донер на место дуна и 2 дена ми се смееа.На крај се налутив божемски и им велам ќе викам веќе гиро па уште толку се изасмејаа:rofl: Колешката е многу напорна па двете практиканти не сакаат да доаѓаат гледат само јас и шефот кога сме.Многу зборела:sweat: А јас со неа мора да работам дека искусна .Работам и учам ама едвај истрпувам.

За малата не ви кажувам оти пак исто треба да пишам.

Ајде жени поздрав и леп викенд:)

На mimiiiii, Ano, eli25 и 21 други им се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.319
    Допаѓања:
    37.256
    Е баш вакви ми даде тагесмутерот ама ги чувам во фиока. Ја демек ќе постирав слика нели од овие да прашам дали некој ги користел, убаво што ме потсетивте дека ги имам. Смее да се даваат без да се праша педијатар?

На TeddyGrey, Chantal, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    5.675
    Одма ги барам :dance:
    Ваде 5ки , ноќите ни се :headbang::swear::drunk:(lalala)

•Среќен нека и е роденденот @mal.ecka , Голема да расти:^:

На mal.ecka, gjoker4e и Ava.84 им се допаѓа ова.