Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.873
    Допаѓања:
    34.243
    Добро утро кафе и фемина.
    На шпорет се крчка ручек-манџа(грашок со ориз и телешко мевце со многу кромд морков и сушен зеленчук)
    додека јас зјапам тука и куцам замислете од лап топ седам после незнам колку вреемее....
    Мајка убаво велела станеш сабајле барем стави си тенџерето нека крчка било што за после 12 да си слободна ако планираш да испаднеш некаде и во право е ... но само во овој дел онака знае она многу да ми забушава и да ме нервира.
    Со дете и двајцата сме на антибиотици он плус инхалации.. сега е малку подобар но до кога се надевам дека бргу ќе пројде овој период .
    Ново нема ништо тоа па тоа, освен што чекам конечно добри вести од маШ дали денес ќе се биде или не. За повеќе детали ќе пишам што и како е кога се ќе биде конечно.
    Се надевам дека 2019 ќе биде добра година за сите.
    Туку @fairy88 да пушти линк за филмот у слободно време да го гледам (ако го добијам де слободното време).
    Тоа е поздрав.

На Coco31, duffi, Skorpija25 и 27 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.132
    Допаѓања:
    221.402
    Добро утро.
    Јас со кафе кој е за.
    :coffee::coffee:
    Надвор светнал ден, сонце.. ко за викенд мераци..

@danichap @djoker4e

Кај нас поскапо е ако е за утеха. Прашував и јас.
    550 еур месечно за не се сеќавам колку часа прашував ама скапо ми се виде имаат јадење плус пелени ама ко што гледам на страната нивна на фб имаат многу програми за маливе.
    И гледам убаво им е.
    Од 3 години нагоре мислам поефтино е

Одам да го живеам денов :sun:
    Дете станато 300 та на саат па да се дружиме.

На Coco31, duffi, mimiiiii и 22 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.775
    Добро утро
    Пишувам од веце8-|.
    Не, не седам на шоља:tmi::D, големата е во када, се бања, па јас падар изигравам. Во староѕо веце сама си се бањаше, ама оти тука се ново, да не се уплаши, па седам со нејзе. Се пожали дека доле ја боли, се надевам не е ништо страшно, малку вцрвенето ми стои:(.
    Да барам во домашната аптека некое кремче да ја мачкам.

Свекорни свекрва ги зедоа двете помали:party:. Не ми се верува дека само со едно дете сум дома. Прав викенд:dance:.
    Од сабајле поголемите се спречкаа за една четка за во судоперот и кога тресна средново на плочките со главата:x.
    Она рика ја боли, големава плаче оти кабетлија, најмалово од солидарност и оно уклучи сирената(facepalm):rofl:.
    Надвор врне, а се токмев да прошетаме низ селово. Инаку, сред село сме сега 8). У центарот на настаните(facepalm):D.
    Ни требаат корпи за отпадоци и ситнурии за во кујна. Се друго нарачав од амазон:worried:. После маж кога ќе испаѓа да не остави некаде каде има такви работи најарно, та што ќе правам во шопинг центар.
    Да не седев во бања и кафе ќе испиев. И те како ми годи овој пола час одмор:$.
    @TutiFuti пуштам среќа
    Аиии, Италија уште поскапа со градинкиве. Кај се видело третина од просечна плата да се дава за градинка:x.
    Убав ден мајки

На Skorpija25, Coco31, duffi и 28 други им се допаѓа ова.
  4. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.991
    Допаѓања:
    9.374
    Majki kazuvajte sto da mackamm na afta. Ima ogromna, nemoze ni da jade ko sto treba nit zabi dava da mieme :(

5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро мајки :)
    Бебка спие веќе саат време, уште саат-два ќе тера, па имам време да седнам со кафе и да исчитам форум.

Маж отиде по чорба, денес решивме да не правиме јадење за нас, за бебе само. Да одморам и јас, а и за перење и пеглање имам еден куп. Само машини ми вртат дома 24/7, јас не знам што толку переме. Синоќа три, денес уште толку. Пеглањето ќе почека до утре, или по потреба ќе се пегла 8)

Да стане бебе, да ја наручкам и ќе одиме да прошетаме и да пазариме. Обожава во маркети да шета, разгледува шаренила, се смее, вика на цел глас, мавта по луѓе :D Се закачка :D Сонце чат пат излегува, ама претежно облачно е, па ќе одиме до Рамстор пешки и ќе се вратиме пешки, доволно ќе и е воздух да ја фати.

Утре сакам да одам во хотел Арка, има базар на ракотворби. Одам секоја година, има убави работи, рачно изработени лампи, облека, украси, накит, филигран ^_^ па да шетнам. Бебе не ми се носи многу во затворен простор, таму гужва ќе биде, секоја година е, па ќе се чуваат со татко и, а јас со другарка ќе одам. Ако сте слободни поминете, има интересни работи. Барем лани имаше :)

Викендов баш планираме лагано да го истераме, без некои посебни обврски. Се надевам ќе успееме.

Убав ден на сите, и ве молам чувајте се и водете сметка за здравјето. Сите до една :!:

Ве гушкам :hug:

На Skorpija25, Coco31, duffi и 29 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.132
    Допаѓања:
    221.402
    Завчера читав на сајтот за државата што е.
    Сватив дека што повеќе време седиш овде толку повеќе бенефиции од државава имаш. Си правиш пресметка за плата цела година не знам на мк како се вика тоа и го даваш поднесуваш барање и ти даваат што ти следува.
    Имаше бонус државен и за градинка.
    Башка парите што маж ги зема за нас има и други бенефиции ама дури научи се ухода човек плус билда неколку години овде подруго е. Треба да се консултираш и да читаш а дека следува следува.
    Даваат и 13 та и 14 та плата овде месечно на рати.
    После одредени години со адреса те следуваат и пари за станот од државата.
    На крај на година правиш рачун за сметки за здраство и сметки за струја вода слично се тоа носиш и добиваш пари односно државата враќа.
    :sweat:
    Дури се тоа исчитам средам одам по институции правам документи потполнувам барања ми се чини од сегашна гледна точка косава ќе ми обеле.
    Ама ај има време да научам нели :)

Над 3 години мислам дека се плаќа градинка околу 80 еур ама различно е од градинка до градинка мислам.

Ај кога ќе поднаучам членови закони устави ќе пишам што сум научила :rofl:
    Има време..

Едит
    Овде и отказни пари даваат за сезонски договор. Плус ако те напуштат од фирма добиваш плата една година од државата дури се снајдеш. Плус и ти ако напуштиш те следуваат отказни пари..

Абе учам ај мож ќе ме биде ]:)

На Skorpija25, Coco31, duffi и 26 други им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.892
    Proaftol, многу помага, прво пече две секунди, а после како анестезија делува, ке ти бара дури сам да го прскаш.

Јас сама уживам со малава 10мин, синко доле во двор со баба и дедо чистат. Нема уживање, лажам :D Ме чекаат алишта за пеглање... и како и секој ден, раскревање низ дома. Само едно кафе да испијам, да ја заспијам малава и ке игра пеглата :)

Една поддршка за малата на @blessed.an Ке биде се во ред, ке биде најдобро малата. Ви посакувам за брзо да излезете од таму и побрзо опоравувањето на малата :hug::hug::hug:

На Skorpija25, Coco31, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  8. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.991
    Допаѓања:
    9.374
    Mislev da zemam ama se mislam dali smee na 2 ipol godisno

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.892
    Јас му ставав пред да наполни 3год минатата зима. Баш беше со многу паднат имунитет тогаш и ептен ослабена крв, цела уста афти му беше, по 3 пати мислам прскавме.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Лелеее, да те викнам и мојата пегла да ти ја дадам :lol:
    Немам пеглано може месец дена, бебево порасна па не стерилизирам, јас не одам на работа, маж ми не носи кошули... И сѐ што е за пеглање е небитно па затоа чека некој да се смилува да ги испегла :D

Добар ден женки, малку да шкртнам..
    По дома сме во хаос, и во буквален и во преносен смисол :lol: Станов веќе не нѐ собира, пренатрупани сме и со бебешка опрема и со детски играчки, ќебе постелено сред дневна бебево да се тркала.. Згора на тоа и стар компјутер ми се матка и прерасната бебешка лулашка, веќе играм шота додека да стигнам од еден до друг крај на станот, а сакам и елката наскоро да ја накитам :worried: Се мислиме што да правиме со маж ми, или фотељата ќе иде аут, или клуб масата ќе ја разглобиме.

Бебево од мирно бебе стана плачка, запчињата не даваат мира, но важно се смее на секого дури и кога ѝ е мака :)

Големата вчера имаше приредба, со микрофон во рака ја отвори приредбата со воведен текст, мама и тато се истопија :$

Јас се дружам со пумпата за измолзување, си заработив инфекција па не давам да цица од таа страна. Ич не им било интересно на мајките кои измолзуваат цело време :(

Толку дава време да ви пишам женски, имајте убав викенд со децИте :hug:

11. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    @vitamina 12 год. седам овде никакви бенефиции не видов од државата, освен што и плаќам 22% ддв на се и сешто.
    Ние еме странци и странци ќе си останеме па макар и 50 год. овде биле.
    Со Салвини мислам дека ни дојде крајот, удрија само по странците.
    Гледај ги новите закони што ги изгласија последниот месец.
    Не верувај на се што пишува, оди прашај ќе видиш, треба да исполнуваш 100 услови и на крај ќе ти кажат се испразнила државната каса (без разлика дали за стан или за бебе) од искуство кажувам.

Да се навратам на темата, ова се ампулите за имунитет.
    15442074985620.jpg

Ние арни, дете од сабајле китеше елка сам (малата што е за на комода).
    Живи радости беше, ме викна да седнам да гледам како кити :inlove:
    Ми порасна детето.

Надвор ветер корне, во фурна јагнешко со компир, ние испружени слушаме музика.
    Вечер со маж ќе одиме на вечера, дете ќе го оставиме кај тета му таман ќе ја накити и нивната елка :D

Одам јас, денес ќе имам обврска.
    Цел ден треба да мислам што да облечам :D Жена ;)

На Skorpija25, Coco31, duffi и 22 други им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.892
    Знаеш јас опседната сум со пеглава :rofl: Ни маж ми носи кошули (освен по свадби), ни јас шетам некаде, ама битно стокмено испеглано наредено се :lol: Сега малку попуштив, па ставам во сушарата и само тие не ги пеглам.. освен ако ги заборавам пола ден, цел ден... и се згужваат, па и нив ги поминувам со пегла (facepalm)

Боже ама ме боли глава од вчера, дали од времево нешто, мислам ке ми пукне :@

На Coco31, Sexybaby86, elcezelce и 14 други им се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добро утро столбови на општеството :D
    А што, да не не е така?

Ручек, доручек, ужина, усисано, алишта спружени, собрани.
    Време е за второ кафе. received_271260043578633.jpeg

Почнав да си пијнувам апчиња, денес немам пиено, незнам од што сум насмеана :D

Дете е променливо, понеделник чекам рез од клиникс па да пратам во Турција .
    Тие пак само пишат да прашам во фонд зошто не подмират фактурата. Мизерија од општество сме, сакале признсле сакале не .
    Да ми се стабилизира дете и ке тргнам пак во војна со институции.

Вие како сте?
    Убав ден на сите.

Малечка, среќен роденден мжна малата принцеза.
    Мариз дрште се, ако треба и вон Мкд. одете на консултации, јас во Бугарија бев сма верувале или не, ми отворијс итекско очите.

Убав ден на сите. :hug:

На Skorpija25, Coco31, duffi и 34 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.132
    Допаѓања:
    221.402
    @Monella
    Ваму у алто атиџе земаат. Сите македонци што ги познаваме земаат за станот земаат и од 3 места за децата.
    Да ме лажат не ме лажат.
    Ама добро таму е друга приказна.

Иначе зборував со колега на маж романец тука бил 20 години ми рече да поднесеме од второто место дека даваат татко му зимал а сега и братучедите.
    Ми кажа инструкции.
    Е сега ко што викаш прашање е дали ќе ти дадат.
    Не знам..
    Јас едно сватив дека ако не ти каже некој цаките тешко така барем беше со татко ми он се трудеше и зимаше.
    Не знам што да кажам од една страна си во право знам дека е така од друга може па како ќе ти опали среќа или што знам..

Едни земаат едни ништо не земаат "правдата" е таа.

Јас ќе покушам опции па ако биде биде ако не арно.

Некна ме среќна една адвокатка и точно ми кажа дека нешто ме следува ама јас не сум одела по вратите.

Не знам што да кажам.
    Битно е и некој очи да ти отвори.

На Coco31, duffi, Sexybaby86 и 20 други им се допаѓа ова.
  15. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здраво мајки .

Лежам до син ми.Си спие милно ,јас си гледам серија.Паузирав сега за да видам тука што има .
    Ручек направив за мерак ,прсти да излижеш . Да стане дете,ќе ручаме и ќе одиме во игротека . Треба да договорам детали за слатката маса ,па он да поигра малку .
    Бев сабајле на фризер.Косата ја скратив до раменици.Следна недела ќе ја осветлам малку.Ми треба промена .
    Тешка недела имав ,за среќа се се заврши ок . :|
    Вечер после не знам колку време ќе излезам со другарки.На две-три пијачки,и се радувам.Мала промена од секојдневната рутина . :)

Да продолжам со сериите додека имам време ..:emo:

Убав викенд мајки :f:

На Skorpija25, Coco31, duffi и 25 други им се допаѓа ова.
  16. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Здраво мајки. И јас како некои членки обожавам да ве читам ама за пишување време ич. Кај се @Ano @Igle.
    @eli25 да помине брзо лошиот период те чекаме со позитивни мисли.
    Среќни родендени на славениците.
    Мене периодов ме мава некое лошо расположение. Ќе да е до времето. А и малата во последно време мн тешко заспива. Со големи маки се успиваме. Одеднаш се смени детево. Незнам што е работата.
    Наредниве денови ќе ја носам за новогодишна фотосесија, па во џамбо кај елените ... А за нова година дома сами. Не ми се остава со бабите , ниту пак ми се носи некаде на гости зашо ви имам кажано. Спие во тишина и ме сакам да ја малтретирам. Бадник и Божиќ ми се поубави од нова година.
    Тоа е мајки. Убав ден.
    ****ми доцни една недела. :):(

17. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Еве ме вторпат.
    Се вратив од работа и не ме држеше место. Направив тест и бремена сум. Уште сум во шок. Не ми се верува. Првото со толку маки инвитро, а сега ова како гром од ведро небо. Плачам се смеам хормонииии

На M.B., kukla21, Skorpija25 и 47 други им се допаѓа ова.
  18. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.873
    Допаѓања:
    34.243
    Честитки :inlove:.

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Со лесно мајка

На Independiente и karibian им се допаѓа ова.
  20. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    И плачи и смеј се срцка. Честитки. :party: Да си имаш лесна бременост.

Џивџи се поремети деновиве, и јас со него. А мм го иселив долу кај неговите шмрчка, кива, кашла.
    Јас официјално сум на породилно уште 5 дена, иднава недела треба веднаш од следниот ден да отварам боледување за нега на дете, среќа термин на Детска клиника имаше и преглед и папирологија во еден ден да завршиме дај боже. Замислете само со анемија дијагноза давале 3 месеца (не дека не се бориме и со тоа), ама да нема шифра/дијагноза за дополнителна нега за прематурни, страшно.
    Ќе му удрам дооолг туш сега, и некој игрица да поиграм. :)
    Имајте убава вечер.

На Skorpija25, Coco31, duffi и 25 други им се допаѓа ова.