@TutiFuti ова е линкот од филмот,на англиски е. https://123movies.la/movie/hotel-transylvania-3-summer-vacation-z9revlz/watching.html Ние се прибравме од цел ден шетање.Купивме дел од поклоните за Божиќ.Уште многу има за купување и заради тоа си почнавме со ред.Секоја година славиме кај братучедот на мм и сите заедно сме вкупно 9 души и додека изберам нешто убаво,многу време треба Имам и две деца на братучтката девојчето и на една пријателка и таму ми фалат поклони,а за внуките ќе пратиме пари,немам по кој да пратам пакети. Мм излезе на кафе, му вика на малиот ќе одил да работи.Дека малиот гледа дека се спрема и прашува кај ќе оди тато.И татко му секогаш му вика на работаСигурно ќе му е тешко оваа вечер...како јас немам таква работа Јас одмарам уште овој викенд,наредните два сум на работа.На Нова година баш сум 3 смена ќе си славам на оделението,не ми е баш криво оти и така немавме некој план.Не сме се договарале со никој. Туку гледам дека многу сум пропаднала,брчки околу очите ми се јавиле.Од сменската работа и неспиење оти се сме со термини или нешто се се случува и си кратам од сон. Се викам период е,само никако да помине.Едно завршиме нешто ново се јави и така мислам ми поминаа 5 години тука.Се ми е во чекање дека ќе дојдат помирни времиња,каде само ќе треба да одам до работа и да се занимавам со детето,без пропратни нервози. Кога почнеш од нула е многу тешко.Ама кога си направам некоја ретроспектива,си викам па и не е толку лошо,се средивме пополека,си зедовме наш стан,сега ми треба само здравје за нас. Тоа да одам да постелам една машина алишта и да успијам дете,оти мм е 3 смена на работа
Добр'вечер само да Ве поздравам, неам нишо паметно да кажам. Цел ден дома дремиме пошо времево за нигде, де врни де не. Утре и да врнит ќе си ставам дете в кенгур и со чадорче ќе прошетаме. Башка стандард и кј свекрвица на ручек. Сеа глеам звезде гранда дур заврши машинана, да ја спрострам и хоризонтала. Имајте убава вечер
Добра вечер Дремам во тишина,напорен ми се виде денов па да одморам мозок Деца заспаа на време денес мм уште малку ќе си дојде па да поуживам...мислам во самотијата Премногу размислувам,многу негативни мисли нижам периодов Многу сум сменета ни п од позитивна јас не остана,хуморот го изгубив... Се чувствувам празно и не исполнето Сакам се тоа да замине ао оваа година и да се врати старата јас Овој дел може за во друга тема ми беше ама овде се чувствувам слободно да се искажам Дечки добри Могли неосетно ми се претвори во паметно девојче Кога ќе се сетам колку се жалев од неа сега дури ми е мака што сум го правела тоа Добро...неизоставен дел ни се акробациите ама има и полошо Зборува доста сврзува по некплку зборчиња и е многу смешна кога објаснува Со мм почнавме за се да се припазуваме,кажува и повторува се Едно девојче од зградава кое е 6 месеци постаро од неа (зборува повеќе од возрасен ) и рече дека не знаела уште да зборува и и се насмеа Дури ова не и се сврти и и рече сус матер се скаменив ко ја слушнав Не да ми беше смешно, умрев после од амеење ама го предупредив мм да пази веќњ шо зборува Тој пак и горд на ќерка си Како сунѓер се децава Мали ме исцрпува не сум верувала дека дете онолку може да е залепњно за мајка си Преку ден нон стоп враце,не дај боже да не сум му на видик вришти дури глас го држи Ми е страв полиција да не ми викнат А тежок...рацете и кичмата ми страдаат само од него Навечер ми спие на стомак некогаш останувам без воздух Цртани не сака да гледа,воопшто не погледнува Сака дњчиња па пуштаме песнички или документирани програми тоа му е интересно Се загледува и вести кога има Чудно дете...благо не сака,сладолед не сака да погледне Мм стално ме прашува дали сум сигурна дека немам земено друго дете вболница Кога сме кај болниците јас уште имам утре 11ти ден Не е обилно,само на бришење и по некоја капка на влошки ама има Многу се запоставувам, само се надевам да не е ништо сериозно дека ќе умрам од грижи Друго исто, вчера конечно испеглав куповите а богами и скоро се исправ За чистење не фатив ништо,ми дојде пријателката што имаат авто школа да ми ја донесе програмата за да почнам да учам за тестови Ваљда во новата со возачка ќе бидам,мм рече одма кола ќе ми купел И то... @karibian со лесно мајче @mal.ecka големи да растете, среќен да и е роденденот Имајте добра ноќ мајки
Majki abe ochajna sum,nemozam povekje malava od bebe ne bese nekoja spavalica imam kazuvano tuka nikogas ne spuela mnogu no poslednive 3.4 nedeli nas nokjnoto spienje ni e horor,zaspiva i nakaj 12.15 sekoja nokj se budi i place,place ,place histericno do 8,8.30 sabajle,ne uspeva ni prezaspivanje ni niskanje ni nisto,znaci horor neviden,jas sum premorena nemozam da funkcioniram voopsto ,utepana sum i fizicki i psihicki,dajte mi sovet nekoj sto da smenam sto da napravam,znaci budna e i place od 12.30 do 8 sabajle,pa prizaspiva do 9,samo pola saat i tolku,umorna sum mnogu,unistena sum
@fairy88 Ако си во Германија ќе можеш ли да ми пишеш лп или да споделиш во кој дел? (Да знам каде да се селиме.) Мислам дека и кај @Ava84 ефтина беше градинката. Тука 450 евра до 3 години, 350 евра после 3 години. Многу е. Да работат и двајцата родители добро е, ама што едниот отказ ако добие. Ние сакаме да живееме во Австрија и здравје за 4-5 години да се отселиме кај @orhidea во комшии. Ама здравје. Цело време ми се појавува Гугл плеј сервисес хес стопд и не можам да го исправам. На претходниот телефон исто ми се појавуваше и цркна. Не знам дали имам пишано дека така отидоа во неповрат сите слики и видеа од бременоста и првата година. Од стомакот само во мојот тел имаше слики, добро е што од малата имаше и кај мм. Па од тогаш ги стававме и на усб и на лап топ за секој случај. Се сеќававме со мм на дента кога се пораѓав. Чекаше околу 12 саати, а јас без телефон во предродилна, претходно му пишав се е ок ќе спијам сега, а јас умирав од болки. Па кога му рекле Џокерче оперирана е уште во кома да падне. Мислеле да кажат дека со царски сум породена ама и јас не би ги сфатила од прва што мислат. Никогаш не сакав да се мажам пред се заради тоа што многумина од "мажите" изневеруваат. Знаев куп примери, не од рекла казала, туку лично што сум видела, без грам срам. Затоа си имав речено ако е можно вештачки да забременам или да си посвојам дете и не ми треба маж. Ама го запознав мм. Пак невреме, ептен страшно се слуша на поткровје. Чепкај ваму, чепкај таму изгледа конечно го направив ова да не се појавува. Не ми се појавува веќе 5 минути па на раат да допишам. @Надежна Колкаво е бебето/ детето? Па ќе се вратам да допишам или лп ќе ти пишам. Дека сабота денес викам на мм пред да оди на работа да одиме тројцата в маркет дека тешко ми е без количка нема да можам. Па вика сабота имало гужва па редици на каса, викам па баш затоа да дојдеш и ти, па пак нешто ми објаснуваше и му викам повеќе се изморив во овие 5 минути ќе си одиме сами полесно ми е. А малата послушна да земеш да ја изгушкаш и изедеш. Си стави лион чоколатчиња во корпата дека го виде лавот на сликата и четири пудинга. Чоколатчињата неприметно ги тргнав на каса, а пудинг ја почастив дома. Абе ми идеше да ја згмечам пред маркет толку убаво си поминавме како со најдобра другарка, послушна, ми дава раче па сака и таа да учествува, па слуша, абе милина мн се радувам. За дома да не збориме. Ништо не не остава да направам. Дека потопло пак се бањавме заедно, таа во корито во када, јас во када, и се запна таа тушот да ми го држи, ај си реков нека ме бања заслужив. Туку мама да викаше не ќе беше лошо. Денес мм и вика кажи мама, викни по мама таа вика тата и се гази од смеење. Три дена демек викаше ама третиот сфатив дека си викала ам ам за јадење, а не мама. Најсладок збор и е "шише". Со некое меко бебешко најслатко на свет "ш". Се смеам со новата тема Реакции на одредени форумџики. Си се смеам сама со себе и дома и по улица. Ние тројцата на алпите и се сеќавате кога ви реков дека ќе пиеме винце со мм.... Леле не можам да се пресмеам. Добра ноќ
22 meseci e skoron2 godini za dva meseci,ne e vekje bebe ama namestonda zacvrstuva son taa se pobeter e
Добар ден мајки Какво е тмурно, ладно, ѕебне, па и вечер да пишев сеедно ќе да беше ин нејќам вакви мрачни денови ОК разбравте нејќам зима, не и не, не сакам да ми е ладно и да ми студи! Ќе се помирам со есен, со некоја капа, шалче, ракавички, капут, секако повеќе ко за мода, ама да ми се тресе вилица никат не ми било забавно, па и онака да ми мрзнат прстите на нозете и рацете, да не си ги сеќам од студ брррр Кај мајка сме на поседок, што да кажам, а да не згрешам Бебе моментално спие, едвај го намирив.. Мајка дреме на фејсбук и се топли пред камин, само чита некои цитати, статуси и ги шернува, па и не пропушта да искоментира ниедна слика или туѓ статус Тоа е тој момент кога баба + пензионерка ќе научи да користи социјални мрежи Дома ми е женчето со крпата, денес е тој ден.. Вчера поспремив и качив на таван еден куп бебешки реквизити, ми се отвори еден куп простор во дневна, а богами и во ходник, пошто тој го направивме како магацин Собрав и игротеката Два месеци не влегол внатре, не сака повеќе, ја користи за пикање што ќе најде внатре, па ја собравме, еј кој простор го зафаќала сега дневната ни е поголема А па мајка вика, ејјј па можеш летоска на тераса да ја ставиш, па ако треба нешто внатре да работиш ќе го ставиш во неа и он ќе седи и игра Озбилна си и враќам? Па ќе се прекачи и се се потепа, башка дете до летоска ќе трчи па и дека ќе дреме во игротека Не се погодил денот, се тоа ќе иде у оглас! Накитив елката, ставив едно елче со сијалички плус на комода и еден Мразко на полици и мислам доста е Од бебево не може многу да се ццка, сакав и чаршавот на трпезариската маса да го ставам, ама ми светна дека ќе го влече, па се откажав и од тоа. Може венче за на врата да ставам, ама немам, не знам оти, па ако купам, за мојава тоа, за надворешната има Надвор уште не сме накитиле, ама па и рано е нели Тргнав средата да купам висечки сијалички, ама се премислив кога прерачунав колку пари треба да дадам за се да накитам, па решив за догодина тоа. Ама па и имаме нели ласер, плус ќе најдеме некои сијалички ќе закачам за гелендер и ете ќе светиме Постов пишан +/- 14ч го препрочитав, не е лошо, па нека стои, сега само ќе продолжам Од дома ми текна конрчно да ја однесам кај мајка онаа ,,убавата,, хранилка од золва, ама заборавив. Стана бебе и одма правам план како да го хранам, па ми светна ипак да тркнзм до дома по хранилката. Ја донесов, ја склопив иииии Катастрофа е мал збор, абе јас дури сега сваќам дека она не навредила со поклонот уствари да не сакала да не врати во историјата?! Оваа личи како на оние првите хранилки од памтивек Мајка вика не е дооооо толку лоша, еве за вака ќе се искористи мм рече ОК е, еве си седи бебе Битно бебе кога укапира дека нема пречник кај нозете се прерадува, па на сред јадење си поткрена нога Море золва рече да сме чувале реквизити за нејзини внуци, епа ќе дојде ден, хранилкава богами ќе и ја зачувам (на кого и да ја давам, кој би ја купил ), па кога ќе рече дајте, јас оп изволте за внучето Ајде наранив бебе, јадевме и ние и го оставив бебе, ние дома да се спремаме за слава Да го оставив Дома кога реков се бањам дооооолго, кога реков трошам вода, цел бољар го потрошив Па натенане избрав што ќе носам, запеглав, коса потсредив бидејќи таа нема шанси да се среди, очајна е и кога дојде ред да ставам пудра шлог ме мавна Се загледав троа поубаво во огледало и што да видам на одразот, лом, некои како лишаи, исфрлено, бубулици, црвенило Ма каква пудра, не ставам, уште тоа ми фали, па да почне и да ме чеша, ај еден пилинг ставив, као се потсмири (ваљда не ама сакам да да е така ) и ставив арганово масло, бидејќи и ќе ми распукаше од сувост Па ставив и малку карминче и заврши шминкањето Пред славата опет кај бебе да цица, па таму, поседовме, се изнајадовме, убава трпезата, се промешавме меѓу народ и ајт дома, уз пат секако го собравме бебе. Дома сега ми е милина, чисто, средено, па и расветлено, де таму, де ваму сијаат сијалички Седам со бебе до мене и уживам, седеше/па заспа и мм, ама почна да хрчи па го пратив во спална. Сакам празници, ја сакам Нова, сега пак со бебе уште повеќе Надвор се разврна Утре недела, мм има обавеза од 11ч па до кај 13-14ч и после рече ќе сме се дружрле, обавезата не му е физичка па сигурно ќе е расположен за шетање Со времево опција е некој Мол, ама ако и тоа е нешто, битно да сме заедно, може и ќе си подремеме дома кој знае, пак битно да сме заедно Чек ми текна да пишам за здравје Јас арна сум и по бременост сите контроли ги истерав до последно, се дури не ми рекоа докторите не доаѓај веќе освен ако немаш мака, пу пу немам и да немам Појдов и на гинеко, не навремено, ама појдов, без да имам мака, али да видам дека сум ОК и се си беше супер. Пред 2недели четкам заби, поминувам со јазик и ми засмета нешто, пак четкам не се трга, ај си реково со чепкалка ќе средам. Зимам потоа чепкалка, чепкам и си го исчепкав забот, епа ми се скршила 7ца Четврток беше, понеделник веќе го средив Значи и од таа страна сум намирена Не дека јас сум толку одговорна, ама се си викам не дај боже нешто да ми е кој ќе ми чува бебе?! Морам да се чувам и за него, му требам и ќе му требам уште долго, долго Касно е, најдобро ќе биде да си легнам, а и доста беше од денов Убави сништа @mal.ecka најсреќна да е малата Чекаме слики и од малата и масата и тортата, од се, се сакаме да видиме @karibian со лесно мајче, ме наежи, радувај се на ,,чудото,,
Добра вечер мајки Со лесно бремености, родендени сите што имате за славење радувајте се животот е краток Ние на интензивна сега е стабилна, малиот по цел ден ми се јавуваат од дома ме бара на камера да ме гледа А требаше вечерва да се гушкаме сите дома ама тоа е само да биде се во ред Сега спие и тече сеуште инфузијата рекоа утре дека ке ја исклучат дека е добра и нема потреба ама јас сеуште не сум мирна страв имам и во петици само гледам дали дише @mariz ти благодарам на подршката многу Имајте мирна ноќ гушкајте се со најмилите сакајте се бидејки никогаш не знаеме што носи наредниот ден
Da se prijavam. Ako nekoja denes vo Citi slusna dete da vika na cel glas po dedo mraz nie bevme. Ete taka na mali mu tekna na odenje deka treba na dedo mraz da mu kaze sto saka za nova, pa pocna da vika dedoooo tutu, dedooo tutuuuu haha. Deneska mu rekov deka ako e umen posle ke odime kaj dedo mraz i deteto ozbilno si svati pa celo vreme ne drzese za raka so tatko mu niz molot i odese mirno sto prvpat se slucuva. Dusa majkina Utre vo plan mi e prozori da brisam dali ke mi se ispolni planot ke vidime. Posle toa krasime elka, golemata, malata veke e kaj nego u soba i ne i obrnuva nesto vnimanie. Odam kujna da sreduvam
Те прочитав пред малку во друга тема, ми се стегна душава. Не те препрашувам што како било само стискам палци побргу да излезете и да биде се добро
Добро утрооооооо. Јас вака со кафенце и снег се разбудивме денес. Ама пустото магла многу има ништо не се гледа прст пред око па неможеш да го видиш. @blessed.an што и да е ќе помине гушки мајка. Биди силна. Се мислам што со денов мали денес уште у 7ипол се издига и сега цел ден ќе ми дава инструкции што и како да прајме. Покасно повеќе ќе пишам за сега доста е ми се спие уште.
Ние станати, јас кафе, да ги намирам сите од куќава и ќе шетаме. Демек вчера бевме до еден маркет малото луѓе од корпата за пазерење се фрлаше на земја и се газеше од смеа, јас доста он пак па кога ги подбра алиштата и закачалките Тегли влечи се смее све хаос направи Фати на една жена србинка стави во корпа алишта и таа му вика немој тако овој се засрами заозбили па кратко траеше и стара приказна пак јово на ново а јас со ентузијазам ќе шетам ќе гледам ќе пазарам мозок ќе ладам, аха секако. Излеговме набрзина од таму фајрон да не нема иначе све ќе изпобуташе демокирај ќе напраеше уствари направи он тегли бута фрла алишта јас собирај, фати од ташната новчаникот ми го отвори пари железарија све испопаѓа у маркет па собирај па збори не немаше ефект освен газење од смеа Да допијам кафе дете со маж е в купатило па да фаќаме патот на шетња, сонце има прилично убаво е за шетња.
Знаете како пројдов вчера ? Никако, не искочив Враќајки се од игротека ,малиот падна директ на глава.Го држев за рака ,се сопна и ми се лизна од рака.Се удри над окото, така силно што уште не можам да заборавам како пукнаСреќа што само отече и е изгребан Кога го видов како за мнг брзо му помодре и отече само чекав крв да потече од негде Среќа ! Не знам што друго да кажамНа Прав пат бе! На Прав ! Ноќеска си спиевме . Сабајлево дојдовме кај моите. Татко ми на пазар е и чекам да дојде, да го види . Кој ќе го слуша цел ден како збори за паѓањево Попладне сме на мекици.Може мм ќе го пуштам сам да оди.Ме мрзи да одам Сакам да се излежавам цел ден Ајде да одам да направам кафе за мајка,баба и снашка Убав ден
Добар ден МАЈКИ Мислам дека е редно да пишам и тука инаку секој ден ве читам. Додека бебе спие да шкртанам и јас нешто не го можам времево сакам зима ама сега откако имам бебе не ја сакам некако. Вчера шетнавме до сити мол се сретнав со една пријателка малку се размуабетивме се вртам бебе кај дедо мразот го скут сестрами го седнала. Имаат к кола промоција ама џабе и што е без пари коа сликава е крш затоа и неќев да го сликнам ама ајде коа веќе сестрами го седна,тој па душиче како го гледаше дедо мразот ама не заплака во вторник правиме 7 месеци многу брзо некако ми поминаа. Како што расте бебе така и ми се ближи времето за на работа ич не ми се оди еве го јануари кај и да е ќе дојде. Пред некој ден бев на ехо на гради терминот што го чекав 2 месеци,а прегледот траеше 2 мин ова ми е второ ехо.првиот ми траеше 20-30 мин а сега многу кратко. Дојдов 5 мин порано и додека се пријавив на шалтер една жена со синчето се бапна кај докторкава и 35 мин сум чекала а кога дојдов живо пиле немаше само јас ах викам одма ќе завршам и коа оп не било така. Потоа влагам и ми се извинува докторкава како таа и била школска и неможела да ја врати,ама викам јас дома бебе сум оставила за да дојдам на закажаниот термин разбирам 10-15 ќе почекам ама па 35 мин ми идеше да ја задавам ај доста се жалам,многу се распишав ко за прв пат позз мамички.
Добар ден. Овој пат изгледа стварно ме снема. Ми се насобра куп за читање, а дур не си ја завршам домашната не почнувам да пишувам. Ваква и на работа сум. Добро што додека бев на породилно ми беше исклучен маилот. Можете да замислите, сигурно еден месец ќе читав маилови што се случувало. А и таман стигнав да ве исчитам, мали се разболе и со него растрчана па пак ми се собра. И еве конечно стигнав на ред да пишам. Многу родендени поминаа, да се живи и здрави сите славеници. @mal.ecka како последна славеничка, да е жива и здрава убавицата. @blessed.an вчера те прочитав во другата тема и се преплашив. Се надевам помина таа криза, да се стабилизирате и дома ќе се гушкате. @galapce не се нервирај, чувај нерви за Алекче. Инаку многу убаво те разбирам зошто се нервираш со недокваканите. Ние лани овој период кога го носевме мали на детска на кардиологија, замисли на одделение каде деца треба ептен да се пазат донеле дете зошто немало место на инфективно. Јас ќе се онесвестев во моментот и сакав усвет да фатам. @karibian фала што ме помисли и честитки од се срце. Ептен ме израдува со веста. И кај мене нешто чудно ми се случува месецов. Пред две недели имав мал исцедок само еден ден. Арно ама со мојов шашав циклус од 35+ човек не знае на што е. Потајно се надевам на убава вест, ама скептик сум со мојов циклус да не е нешто страшно, наместо убаво. Така да ќе си почекам, ако не правец на гинеколог. Инаку периодов ништо ново, а некако се помалку време за се имам. Синко се навикна со жената што го чува па едно гајле помалку. Се сакаат многу, а и по тоа што гледам на камера ептен го игра (по малку ѕиркам, да не мислите висам и шпиунирам). Прва вакцина пројде без никаков симптом. Е арно ама од средата вирусан е. Многу ми е жал што заради операцијата мора да пие антибиотик како профилакса, ама и матичната и во козле препорачаа за да не спушти на плуќа иако е вирус. Од симптоми, само кашлање. Ни температура, ниту нос тече, ама кутро дете кашла како стар човек. И го буди од сон и после тоа се церемонии додека се презаспие. а и најново, креветчето боцки доби. Првата ноќ ја преспа скоро цела во раце, а вчера спиеше на спална како господин. Имаше епизода ноќеска кога журка правешеплаче, а и сам не знае зошто. Сите можни пози и работи ги пробав и дури после саат време се успа повторно. А сами бевме, па замислете колку забавно ми беше. Презаспивај дете, давај сируп, давај млеко, дабај пробиотик... добро во целата приказна е што апетитот не му спадна (иако ми поврати на два пати заради кашлицата па сега давам малку помалку) и пие течности во изобилство. А и инхалации си заработи само со физиолошки. Па спискува кога ќе го види инхалаторот, ама кога ќе му го наместам се смирува. Изгледа убаво му доаѓа па си ќути . Само побрзо да му поминува. Друго што да кажам. Елка не е наќитена и решив оваа година, мала природна ќе со мојов неранимајко. Не ми се ризикува да се онесвести големата. Само уште да купам и да ја наќитам. Нареднава недела конечно п омакотрпни преговори договоривме кафана со друштвото. Мислиш сите функционери и бизнисмени. Едвај прецизиравме ден. И нема да ме изненади некој пак да не се појави. Битно јас идам. Мајка ангажирана за бебиситинг. Има да се дотерам и нашминкам па и ќе пивнам некоја чашка вино @elcezelce лесни чекорчиња на баткото. Сега почнува забавата А веројатно не сум пиашала. Синко се пушти сам без најава да оди дента кога примивме вакцина. Од тогаш не застанува. Моторче во газот како да има. Почна забавата по дома. Ај што не застанува, па периодов и дека послабо се шета тешко нас. Барем да не беше загадено и на ладно ќе шетаме. Вака само чекам момент да не е загадено и директ на улица. Јакна, капа, кебенце и си ќути и ужива. Друго веќе и незнам што да пишам, а и ако продолжам никој нема да ме дочита. Битно фатив ред па ќе пишам што сум испуштила во наредниот пост. Имајте убав неделен ден и гушкајте се.
Добро утро! Малиот уште спие. Прв пат да продолжи. Обично дека давам сирипи во 10 па од водење борба се расонува. Смрт ми се моментите кога треба лемовите да ги пие . Разбуди го во 12 а само што зсспал, рсзбуди го во 2 па во 3 .. уште толку побесно и поагресивно стана детето. Кафе испив, доручек почнав, мајка ми го доврши дур јас се борев со сирупите. Денес крапче и каша од домати на мени. Крапот го ставив да одстои во саламур. Сакаше мн риба, да видиме по трансплантацијата дали ке сака. Пак ми намалува со јадење. Почнав чат пат да одам на работа по два три саати измегу терапија. Да не ви раскажувам како ни влијаат четирите зида на психа. Кога се вракам одма во купатило се за петење, јас се бањам, заби мијам па тек потоа влегувам дома. Многу беше радосен кога го извадив пред некој ден, но ризик ми е. Се плашам. До душа во кола се возевме саат два и десет мин надвор ама пак се плашам. Сакам да ја заменам спалната со импровизирана детска и плус лежај каде би спиеле јас и мајка ми. Собата е мала и веке имс вграден плакар.. Кревет на спрат не сакам. Давајте невозможни иџеи. А колку ми е удобен лежајот неможам да опишам. Плус голем, 2 на 2,20... Чисто дрво е, би хо продсла со се натказни за со тие пари импровизирам кревет за него и за нас или кревет или фотелји на пуштање, др иџеа не ми текнува. Убав ден на сите