Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Од ко сравивме лулашка раат имаме дома,се надевам и ти ќе ни го кажеш истото
    И кај нас имаше гурање и плачки па сеа зедов една округла 1 метар широка па и тоа го средивме
    И кафе да испие човек и се :$

Ќе ве поздравам на кратко
    Денес како и предходните дњнови однесов дете во градинка и пак си легнав :emo:
    Аман навечер не можам да спијам до ниедно време
    Малку ме боли главчето :D ама наспана макар
    Уште половина час мора да одам по дете па ќе скратам со пишење
    Да си го шмркнам кафето и да се спремам

Довиџења :hai:

На Coco31, Vennera.aa, M&M и 28 други им се допаѓа ова.
  2. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Тедиииии уживај јас едвај чекам и снег да паднит да се истркаламе истркаламе низ снегон...
    Ама ич не се замарам за луѓето. Секој момент гледам бебе да е надвор на воздух. Колку сакет попреку нека ме гледет ама јас најубо си знам за бебе мое. Кој и да ми рече кај си тргнала со бебе, одма им враќам, а Вие кај сте тргнале? :devil: И то све рандум фаци што не ме ни знаат. Домашните не ми се мешет во нишо.
    :*

На Coco31, mimiiiii, Ava.84 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.130
    Допаѓања:
    221.379
    Фатил докачил некој лепак од фиока се изналепил на едната рака и тоа малку а он уствари направи џева на толкава, солзи мрсулу драми..
    Ми дава раката и црка да го бришам да му ги исбришам двете точки и драми драми драми..
    Ги легнав сега дека му се спие и го нишкам може од тоа плака може е некој скок у развој може 5 тки може може може..
    По цел ден е ваков, солзи мрсули драми...
    За глупости..

А јас молчам кутам трпам и така.

Од сабајле светнав се. Сега може да се одмара до цигарче малку, па да го чекам маж да дојде може да одеме да средиме некои обавези.

Надвор сонце со заби, велат снег ќе паѓало ама лажат овде снег не паѓа :^):doh:

И така..

Синоќе седев до касно, месев лепчиња пред таа вечер исто. Оти ако сакам да месам нешто мора да е тогаш на полноќ како пепелешка оти дете моментално е во драми фаза па не дава ништо да фатам.

Викав стазата за коли ќе ја залепам купив и лепак ама кога ?!
    Плус не знам сама а маж не сака да ја лепи немало ништо од тоа да биде

Друго што да кажам освен дека не се радувам на викендот оти не можеме да шетаме ми е страв да ризикувам
    Којзнае кога ќе се реши ситуацијава.
    Едни едјо зборат други друго и така на крај испаѓа каква ти е среќата уствари.
    А ние малери... малери... малери..

Ај убав ден.

На Coco31, mareane, muchacha_a и 24 други им се допаѓа ова.
  4. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.374
    Допаѓања:
    8.738
    Здраво
    Дете спие до мене, јас кафе, чоколадо и сок. Растурена е куќата лом на сред чистење сум, ама решив дека ако не одморам сега нема да одморам до вечер сигурно,а преморена сум можеби од нервоза. Минатата недела се фалев како успевам све са средам низ дома со синко, ама еве го денес еден куп работа имам он залепен за мене. Нешто што завршувам за 15 минути денес ми требаа 45. Значи не сум ни почнала. Една машина испра имам уште 2 или 3 може ќе излезат на крај. Ручекот е полу спремен, и на синко исто само да се изблендира треба.
    Мене петок ми е ден за средување така поголемо зошто сакам викендот раат да сме си да си прошетаме, па и дома ако седиме да си уживаме. Ама којзнае дали ќе завршам све. Па во сета гужва го седнав во количка и бевме да шетаме за да заспие инаку не ми успева заспивањето. Па и сабајле за прв пат на детево јадач му спремав 3 пати доручек од све касна по 3 лажички па се откажав.

@Mari* и @danichap да кажат какви лулашки имаат чим толку се од помош морам да набавам. Само да не се закачува на ѕид, нема шанси да бушиме во станов, баш терсене е газдата, ни полиците во дневна не ги прикачивме ради него.
    Убав ден

На Coco31, muchacha_a, elcezelce и 22 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.771
    @Chantal погледни во што последно купивте за вашите деца. Ама мора сите бушење, двете мора на таван едната странично. И на Мари е како таа округлата кај мене, на таванот што треба да се прицврсти.
    Има и со готови постоља, ама самото постоље зафаќа многу простор а и се прилично скапи.

Инаку јас уште дремам дома. Маж конечно почна да дупчи дупката, па се погодија кабли баш таму, среќа не оштети никој. Се надевам ќе успее да го монтира. ПРашини прашини и нечистотија....страшно.

На Coco31, elcezelce, VedaG10 и 17 други им се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.312
    Допаѓања:
    37.225
    Имам осет дека сум досадна секој ден ама ќе ми извините. :$

И мене често се некој ми вика ладно е, дури една баба за раце го пипна вика ладни му се рацете одите дома. Де де де. Па ај на пролет да излеземе од дома. Минималната само -3 има достигнато до сега, тоа не е ладно. :emo:

Колку се радува малата кога мм ја носи, а јас ја земам. Сабајле ми рипна да ме гушне насмеана од четворка од четворка, како на филм. Се испорадував и јас, ја згмечив. :inlove:

Многу глупости и смешки прави. Синоќа шетаме и се качи на еден праг од зграда и потклекнува демек да рипа од таму ама неуспешно и беше во место рипаше. Се пресмеав. :rofl:

Ама колку е послушна се чудам. Како да научи дека во маркет купуваме и одиме на каса, чекаме ред, се што купувам и давам таа го става во корпата или количка, па реди производи на лента, таа ја држи картичката и пробува да ја стави во терминалот, мирна како мини возрасен е. :inlove: Пред да влеземе дома обавезно отвора пошта, ѕвони кај нас и пушта светло. Ме мрзи да ја учам дека преку ден не се пушта светло, кога ќе бидам поодморена здравје. :)

Кога се препрочитувам се прашувам јас сум или не сум. Секој пост ми беше жалење од малата, а сега само ја фалам. :D

Чекаме петки. Една како да имаше ама не ми се ровари во уста.

Убав ден! (heidy):l:

На elena.mak, Coco31, M&M и 31 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.278
    Допаѓања:
    226.772
    Да ти кажам право друга жена си откако се преселивте. Морам да признаам дека со мерак те читам. Ете што значи кога едно проблематично поле ќе се реши.
    Добар ден. Јас на кратко да ве поздравам. Повеќе читам овде неголи што пишувам ...

На elena.mak, Leo_29, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  8. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.644
    Допаѓања:
    33.253
    Добар ден.
    Утринава снег само колку да не залажи.Добро барем малку потопло од предходните денови е.

Дете заспа со наливот во рака.Од сите мечки,кучките,зајачи тој со називот заспа.

Нема тт, не кашла како предходно,се закашлува максимум 2-3 пати во дденот. Не го почнав антибиотик си го чувам за нов.Незнам шо мрсули ќе беа овие зелени долги еден метар.
    На мм му велам досега немал олку многу мрсули,аа ми вели имаш заборавено.Можи стварно имам дупка во мозокот,што не се сеќавам.

Дете знае да дува со носот(кога беше здрав се учевме),но сега не сака се инаети и морам да влечам со пумпица.По цел ден се бркаме низ куќа за вадење,со тегнење...., па ме гушка со рачињата и вели мама не носот.Тргам со пумпица и вели мама готово.
    Душа моја,не сакам да го гледам кај шо плаче,но за негово добро.Вчера му протекоја до уста и вика мама биши ,да го пришам.

Ова ќе биде трета година со дете за нова година и како и предходните год. ќе бидеме дома или сами или со друштво.
    Првата година со бебе од три и пол месеци,заспавме сите пред полноќ не разбудија.телефоните кога почнаја да ѕвонат.Памтам јас бев многу добро настината и тоа со тт.

Ја чистев релната,исчистив прашина,пуштив една машина со алишта.Го бришев џамот кај нас соба не можев да гледам прсти од дете и тоа со сретство за стакло.Супер светна,но до кога....до утре.

Ручек леќа направив,свеки риби испржила.А мм ми се јави да не правам ништо ручек купил од кам грав црвен да сме го пробале.

Најмногу што мразам во живот е некој да ме лажи.Луѓево те гледаат во очи и те лажат,а уствари самите се лажат.
    Еден ден сето ќе излези на виделина.
    Но ме боли за мм кој трпи и се нервира.Какви и да се сепак му се родители.
    Но јас во душава имам некој немир,страв чуствувам нешто да не му се случи на мм.....

Дете се разбуди....

На Coco31, elcezelce, VedaG10 и 23 други им се допаѓа ова.
  9. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    @Chantal и моиве лулашки се со бушење ама не спаси оградата на втор спрат :tmi:
    Јажето го обесивме на оградата
    Ние ќе бушевме да беше бетон,така да чекаме да се сруши оградата :lol:
    Морав да се редактирам
    Дури купиш се што ти е потребно за да дојде на ѕидот ќе ти треба минимум 70-80 евра,со лулашката заедно ме кошташе околу 120
    За 150 евра ќе најдеш со постоље сигурно

Последна измена: 14 декември 2018
    На elcezelce, VedaG10, minneymouse82 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.236
    Допаѓања:
    67.744
    Добар ден.

Ручек изеден, денес риба со брокула и компир. Малата само со лимон ја јаде рибата, еден тон лимон мора да има, ќе земе парче риба и му цеди директно лимон, го лапнува, па си лиже директ од лимонот. Ми се скиселува душата само што ја гледам. :D

Пред некое време бевме на контрола кај педијатарот, и спомнав дека не ги знае боите и ја прашав кога би требало да ги распознава. Ама малово мое сунѓерче ме слушнало дека сум рекла на докторот како не знае нешто. Од тогаш постојано ме прашува кое каква боја е, јас и направив мало тестче, наредив коцки по боја и сите ги намести според бојата, па се смирив, ама она душичка мислела како сум кажала на педијатарот дека не знае нешто. Ми вика прееска, докторот ништо не знае, јас ги знам боите, гледаш мама? Ах бе, се прекорив сто пати дека пред неа прашав. Кога ќе одиме следен пат ќе речам пред неа дека сега ги знае боите, да се смири малку. Колку само слушаат, малечки, ама се слушаат и си го тумачат на нивни начин.
    Гледам на крај на денот д си помуабетиме, ја потпрашувам одоколу за денот како си го поминала и дали и пречело нешто да си разјасниме.
    Само успивањето никако да го поедноставиме, мора приказни да се раскажат, да се прочитаат, песни да се испеат. Ќе легнеме и ми вика ајде дај да си одберам приказна. Јас пружам рака, и на секој прст има по една приказна, па она ме повлекува за прстот која ја сака. Синоќа дека не спиеше преку ден среќа одма заспа.
    Ако дремне дење многу потешко заспива и понемирно спие. Ама не можам да ја држам будна, плаче и сака да си легне. Тоа е тоа. Ќе потпорасне и ќе се среди и тоа.

Денес веројатно дома ќе си бидеме, не сака нигде да оди, и на неа не и е по ќеиф времево.
    За ладно и јас ја шетам, ама почесто е загадено отколку што е ладно само. А по загадено не шетаме.
    Да искористам додека си игра со татко и да си направам кафе да си испијам на раат.
    Убав ден.:hai:

На Coco31, elcezelce, VedaG10 и 22 други им се допаѓа ова.
  11. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Вииииикееенд!!!

Уште некоја минута на работа, па да искористам пред-викендашки да Ве поздравам. Денес на контрола со мали, го фати некое грипче ли е што ли е, грло, малку уво и некоја чудна тт, ама добар е сега. Ќе појдеме чичко доктор да му направи „диши диши“, нели викенд иде, па да се осигураме дека е океј. После тоа да поминеме по некој „подарок“ дека бил добар да земиме. УУУф, тие новогодишни подароци. Се мислам дека премногу имаме играчки, и пак не застанувам со купување. ЌЕ одделам од нешто - нема за мене да си купам а за него играчка. И знам, се е само пренатрупување, ама ајде, нека се радува дете.
    Некако мачнините почнуваат да се намалуваат од ова „трудноќава“, почнувам да добивам поише енергија, па ќе сматкам некоја лесна торта со јаболки.
    Битно се сликавме со Дедо Мраз во градинка, мали пресреќен му седел во скут. Лани толку плачеше од тој Дедо Мраз, ама сега голем дечко као, го поштува.

Мајки, убав петок да имате, и целокупно убав викенд.
    Гушки :hug:

На Coco31, elcezelce, VedaG10 и 21 други им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.457
    Допаѓања:
    108.329
    Колку женските се попаметни еј. Твојава мадамка и моево се тука некаде мислам, а види ја колку поише збори и разбира. Уствари разбира и теленцево мое ама не одговара баш толку многу колку твојава.

Иначе што се однесува до постапалчиња и запчиња правев се, ама баш се, од што ми беше мерак. За себе и торти и се а за него не, е не може. Затоа правев се и дури и именден годинава, мал и интимен ама одбележив.

На elcezelce, VedaG10, karibian и 11 други им се допаѓа ова.
  13. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.669
    Допаѓања:
    37.503
    Тука сме и ние.
    Денес фит,битно без тт и други пропратни лигавешки и плачки.
    Мртва уморна сум искрено, 48ч немам спиено, активна цело време. Само викам нека мине, ќе одморам и јас.
    Елка накитивме пред неколку дена, дете најмногу се радува на ламбичките, имаше многу ситни пари па вчера ги собравме и кажа дека ќе купел Дедо Мраз и прскалици :)
    Сеуште копнее за пакетче со многу ,, јадење,, :)
    Секое излегување во град не’ потсетува да сме му купеле. А не сакаме, знаеме дека ќе добие многу, барем тие пари ќе ги вложиме во нешто друго.
    Деца, тоа е тој новогодишен дух кој владее кај нив.
    За Нова сигурно ќе сме дома, сами не, ама кок ќе биде изборот на луѓе, не знаеме сеуште. Ќе се пријават кандидати сигурно, зошто само ние од сите пријатели што ги имаме, живееме сами, па комотна и слободна забава има тука. Сите се или во заедница, или на друг спрат со стари.
    Дете превозбуден, еуфоричен, ист како мајка му :) мм вика ти вака го учиш. Сакам да ја почувствува магијата на овие празници, љубовта, поврзаноста, значењето.
    Му кажувам што кога ќе правиме, па за Божиќ, Коледе.... а он едвај чека.
    Мм мува не го лази, он кулира и за него единствен празник е само да замине некаде, сам и да ужива :)
    Дете заспа, ќе пробам да дремнам и јас.
    Убав викенд!

На Coco31, elcezelce, VedaG10 и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Здраво мајки. Јас сум освежена малку завчера излегов сама, си направив мал шопинг за мене, нешто за бебушите, а друго подароци за нг. Ми недостигаше ова да излезам сама. Обожавам да трошам пари, особено за децава ама едвај време се најдува. Штета што не сум Скопје барем таму имате повеќе избор и квалитет. Кај нас се фушерај, безвеза роба едвај да се најде нешто убаво. Битно децава дотерани ќе бидат за фотосесија, а сеуште немаме закажано во дилема сум за добро фото студио. Еве мали заплачи, па сега враце ми е и веднаш продолжува да спие. Многу ми е тежок и буцко си го викам. Де едното де другото само си ги подаваме сите. Само си барам доброволци за држачи за бебушкиве, се заучија само в раце и да разгледуваат наоколу. Да седнам на гарнитура цимкаат. Едвај чекам да почнат да лазат, да се одморам. Еве се разбуди и женскава. Она во релаксатор ја нишкам, демек ќе призаспие да се надевам.

На Coco31, elcezelce, VedaG10 и 20 други им се допаѓа ова.
  15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.236
    Допаѓања:
    67.744
    Јас колку што сум имала прилика да видам по другиве деца што се дружи секогаш девојчињата зборуваат повеќе. Има исклучоци, ама генерално така ми стои. Разбираат и другите, само девојчињава изгледа имаат потреба да си зборат повеќе, како и понатаму во животот. :D

На zuto, VedaG10, karibian и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Хаха во право си. А и после ќе те мрзи да раскреваш. Мене уште ми стојат балоните и пувките и она Добродојде и името на бебето над креветче. Кога му реков на маж да си ги откачи онака како што ги закачил (бидејќи и по тавани има а јас со царски нр планирам на скала да се бендерам) ми рече ај па ти Нова година е таман украсено.

На kikin, minneymouse82, gjoker4e и 6 други им се допаѓа ова.
  17. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    34.221
    Здраво :f:.

Дете спие, мајка спрема порачки што и каде фали да се докупи. Чекам мм да се јави да ме прашаа што ми треба од ЛидлО и да му почнам со порачките да му причам наредна недела ова време ќе си се гушкаме конечно сите тројца....
    Малиот вчера доби дупла доза играчки што веќе нема шанса да појдеме во град со повеќе од 500 денари.:x
    Ајде денот што земавме елкичка земавме мала од тримакс книжарницата ептен е фенси и баш ми падна во очи и мене и му ја земав и не е де скапа со попуст 216ден. :)
    Амааа вечерта ајде до Кам као деемеек само за јадење ќе земавме кога се запна дете за колички лее имаше изложено метални колички по 159денари значи му земав 4 убави и големи коли не се баш мали :wasntme:.
    Му кажувам на маШ дека му земав 4 па кога ме подбра тој ле-ле беше работата , и јас па будала му кажав требаше да си молчам но искрено да ви кажам кога пробувам да скријам нешто од него одма некој баксуз ме мава.:x:x:x.
    Претходно така преќутев за една мала сума на пари кај отиде и оп колата ја треснав и место да вратам од заштедата што ќе ја направев јас уште толку потрошив и му кажав нема фајде ако кријам нешто.
    Инаку ние од сабајле уште од 08 часот бевме на снегче надвор ,наоружани“ што викаше баба ми.:D Па едвај го убедив дома да влезе , инаку мојот риба обожава да јаде вајда дека покасно му ја воведов ама ја обожава битно додека пак телешкото месо не сака да го смисли никакоо му се гади од него. Пилешко и Зајачко маф ги прави кога има.
    Арно ми текна за зајачко снема вечра последното го сварив за него ќе треба сега маШ кога ќе дојде да набави два-три зајка.
    Дури пишам се јави маш и почнав со порачките да праќам на Вибер.

Инаку надвор сега почна дожд да врне. :rain::rain::rain:.
    Само да не замрзне инаку ќе треба со чорапи над чизмите да шетаме да не биде :bug::bug::bug:.

На Coco31, elcezelce, VedaG10 и 20 други им се допаѓа ова.
  18. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    8.278
    @gjoker4e кај нас во колку сакам градинки во толку можам да аплицирам.Ама не можеш во сите.Не одговара заради далечината.Гледам во радиус од 3км од новиот стан,за подалеку не се надевам.Оти и сегашната ми е 3км оддалечена,од новиот стан е 15 км.
    Има доста градинки,околу 40 се во таа околина ама се е полно...ептен тешко:worried:

На VedaG10 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  19. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.866
    Допаѓања:
    33.995
    Добро вечер на сите​

Се дружам со една книга па за фемина немам време.На немски е.Ама многу еротска па цело време на кекс мислам:$ Си ја порачав од Амазон нова ,ми стигна користена :!: Ама не ја вратив .
    Уште немам поклон за воспитачките само бонбони купив.Уште главниот поклон и средено:DДа ги замотам и да ги однесам:bandit:

Денес јас добив мерси од практикантката.Денес и беше последен ден и ми кажа толку убави зборови што ќе се расплакав:whew: Сум била многу фина и мила и многу работи сум ја научила и со мене и било ќеф да работи:inlove: А јас и реков ќе ми недостигаат твоите разговори за танците.Одеше на танц и расправаше како играле со таков жар што на мене покажуваше и се смеевме често:) Па ме фати тага дека ќе ја нема:( т.е двете ќе ги нема ќе останам само со мажот и колешката и шефот.
    Денес што се избламирав отиде практиканката да купи поклон за мене и шефот и јас сама останав.Таа нема клуч и за да влезе треба јас да и отворам.Ѕвони некој и јас отварам и и викам Вики требаше клучот да ти го дадам.А жената стои и ме гледа:o А темно беше не светнав светло во ходникот ,а на далеку не гледам баш .Оно друга жена -странка:D И велам извини јас мислев колешката ми е.А нема проблем ми вика(facepalm)

Денес на мм му е роденден нема поклон му кажав да си одбере како тој на мене што ми вика.Па малку во фацата се позна дека е разочаран.Нека види како ми е мене:devil:
    Вчера му се налутив па несакав ни да му честитам.Ама ајде пак попуштив.
    Не за друго да одиме на ручек да части^_^ Па бевме јадевме некое германско јадење.Мм многу го сака германското јадење , а јас не грешам само помфрит и некое месо зимам нема грешка|(
    Убаво беше се додека не рековме ќе си одиме дома па малата се влечеше и фрлаше на земјата и пискаше и плакаше за во раце(lalala)
    @Chanell* да си знаеш исти ден исти карактер се.Кога те читам ми текнува на едно дамнешно тешко време(може и не е одамна ама мене ми е како пред 100 години).Ќе почне да седи во количка на 8 месеци не се сеќирај :!:ама кретко.

Јас престапулки правев кога малата одеше веќе 2 месеци оти чекавме за свеќи и свекор да дојдат да има на кого да раздадам.

Мразам четврток овоа болестите се во четврток ме фаќаат.Кога ме фати една кашлица вчера вечер како ќерка без престан:drunk: А кога таа кашлаше се молев мене да ме фати таа да е здрава па барали сте гледајте.И си кашлам сега.Ама мојата палета на лекарства е многу широка за разлика на едно 2 год дете.

@gjoker4e среќно побрзу поплатена и полесна работа да си најдеш:)Да кај нас е многу ефтина градинката.

Ајде женЦки да идам да успијам дете и па да пиеме винце со мм ме вика уште сега:d: Едвај чекам и нешто од книгата да применам:rofl::angel: Слатки сни:toivo:

На Sexybaby86, Coco31, elcezelce и 24 други им се допаѓа ова.
  20. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Хелоу мајки
    бидна и елка накитив. Се скичмив дур ја натокмив. Беба среќа спиеше па успеав. Арно ама душа коа стана 5 мин ја демнеше, кога се пушти со рачињата оп оп оп се обеси на неа :inlove: ама утре ќе стајме нешо цела ќе ја забарикадирам со пакетчиња и немат фаќање.

Денес депресивен денов ама со чадорче фативме воздух. Да незнајш как да се облечиш.
    Ми се јајт благооо, да фатит сон госпожава и слегвам до маркетов. Среќа нон стоп работит :rofl:

Имајте убав викенд и пријатна ноќ

На Sexybaby86, Coco31, elcezelce и 19 други им се допаѓа ова.