Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.763
    Допаѓања:
    141.771
    Ехеее мајка, мојата 2 и пол години е, па не успевам одма да ја смирам :) Не се замарај, спиј кога спие, пиј вода кога цица, јади брзо и уживај :)

На minneymouse82, Mari*, Sandrin4 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Добро утро мајки
    Едно во градинка, друго во кревет, трето во хранилка. За право млекце пиеше во кревет, ама ако нека си поседи малку:D.
    Синоќа од 02 до 05 пак будни:@.
    Денес ќе одам пак да барам од тие хомеопатските за деца. Очај, белким ќе делуваат.
    Средново се буди со вриштење и не се смирува се додека не и исполни човек желба, а тоа е да оди во дневна со нејзе. Толку ммогу се исповозбудува и нема шанси да на смири човек. Не дава да ја допрат, н е сака да и се обраќаат, вика врка на цеч глас. Вака е со месеци. А речи и ок, одиме, одма почнува се смее. Донеси ја во дневна како друго дете. Тантруми ли се на двегодишни што ли е, ама не се трпи.

Последниве вечери толку многу се потам, како во периодот кога доев. Страшно.
    4-5 маички ми требаат во една вечер. Сабајле првен под туш морав. Макар и најбрзински од две минути, само малку да ми олесни, оти сама себе не се трпев.
    Капак на се мм ги сменил душезите, па две недели бев со страшни болки во цело тело. Јас спијам на мек он на тврд, па екстра го прашав тогаш дали правилно се наместени, он аха.
    Пред два дена кога веќе бев целосно укочена и се пожалив по стоти пат он заклучи дека сигурно утнал нешто и он сигурно на којот спие оти мекичок било:envy:.
    Па малку малку се управив одкако ги вративме назад.
    @Minnie 1 добро ни дојде во катчето:hug:.
    Ех, и јас така си ја чекав мајка да дојде. Она работи во образование, па и даваа три месеци неплатен на три пати, па за секое бебче идеше да ми помогне.
    Мајка:l:

Јас пак без млеко сум. Минатиот пат кога бев да пзарувам влегов првен во лидл, да видам играчки за децава, и толку се натоварив па немаше панса да влезам во супермаркетот од каде пазарувам храна, и колку ради реда само едно паковање млеко купив.
    Без лактоза повеќе ми годи па такво само си купувам, ама го има во мојов супермаркет, не во тие од типот на лидл/алди(или јас не сум открича во кое ќоше се оти не купувам храната од таму:wasntme:).
    Како и да е, ќе видам дали ќе успеам со двете, со дуплат количка да се прошетаме до таму.
    Убав ден на сите:coffee:

На karibian, Mari*, M&M и 24 други им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.862
    Допаѓања:
    109.964
    Добро утро!

Денов за никаде ми почна. Странка која плаче и отиде денот наопаку. Се осеќам ко биро за поплаки и жалби.

Дете смени некој ред, ма неред е. Се нервирам, ако не го заспијам јас муж не се труди никако. Синоќа имав работа, до 12 не заспа, легнавме, спискав и заспа одма. Во 10 не треба тек да се игра и да се скока, треба да се заспива. И ако не го средам јас рачунај после тоа дека нема да можам ништо да најдам кај е, пример од синоќа хулахопките, се соблекле и ги џитнале, бог знае кај. После сабајле ја напната, епа напната, ја треба да средам дете, себе и да одам на работа, а он да се врати и натенане да се спрема, нема правда нема мир.

Вчера и денес потрошив брдо пари, ама купив се што требаше, подароци, роденденски и новогодишни, за сите па и за себе :D Картичката не ја најдовме, ја блокирав и сега чекам нова, здравје па ќе купуваме уште. Денес ќе испратам еден подарок по пошта, којзнае како ќе стигне, ама јас ќе го испратам во убаво пликце да не накисне случајно.

Убав ден мамаситас!

На karibian, Chanell*, Ljubica87 и 26 други им се допаѓа ова.
  4. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.883
    Допаѓања:
    34.292
    Мајкички ај кажете ми Базаро во Чаир каде е точно?

5. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409

Прикачени фајлови:

6. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Добро утро ,
    Да ставам кафе?:coffee: Гледам сите поспани денес.
    Пак си врне снегг јее јее јеееааа :clap::rain:
    Снегот не не изненади вчера за денес ќе видиме :rofl:
    Колку убаво си врнеше.Многу ми е криво што немам прозор кај дневната за да си седам и да си гледам како врне :| Затоа на секој 10 мин станував и идев до балкон да не случајно престане :rofl:
    Сакав и со дете да излезам да прошетаме по снег ама се премислив и останавме дома .
    Денес ако не е мразарник ќе свртиме еден круг околу населба .

Инаку вчера баш со мм зборевме, детево 4 дена има 2 години, не знаете како е пуштен да збори.Преку ноќ. Многууу е интересен.Вчера јас викам: снег надвор врне и трчам накај тераса и он вика по мене: снеееееее снееее :rofl::rofl::rofl::rofl:.Не ми се верува го слушам па како интересно збори со гласчето мнг се смеам . :clap: Срценце ми е он мене:inlove: Како го гмечам некогаш:$:P:lol:

Сакав и нешто друго да споделам ама ми летна мислата :?:
    ај покасно ќе пишам .

Убав снежен ден мајки:rain:

Последна измена: 18 декември 2018
    На karibian, Chanell*, Ljubica87 и 26 други им се допаѓа ова.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добар ден, мајки :hai:

Ве исчитав сите вчера и денес, сте ми се собрале многу, а ме нема да пишам неколку дена.

Ние арни, фала Богу. Бебка ми расте :inlove: Пребрзо дури :doh: Сака да оди, бара само да ја држиш за рачиња и цел ден би одела низ дома :D Цуцка бе, какво е, мало човече, а оди за рачиња, море трча :D Ама не е пуштена, пробува сеуште да се исправи без држење, ама не и успеало досега.

Забките горни ја мачат, или се само кецовите, или и двојките плус. Цела недела се будеше навечер и со саати беше будна. Те приплакуваше, те си играше и сама браво си правеше со рачињата |( Синоќа гел и ставив и се препородивме сите дома. И она и ние комирани цела ноќ, без будење, без плачки (fingers)

За роденден сме спремни, само уште две работи не ми се решени. Три уствари. Ама ќе биде, има време. Сега кога веќе дел средив и испланирав, полесно ми е и не паничам веќе. :D

Инаку, детево впива како сунѓер. Баба и ја научила да кажува, т.е. покажува каде е око, нос, уво, уста. И покажува бе, џивџан еден :o Памти се, ама СЕ што ќе и се каже, опасна е. И слуша внимателно, како возрасна те гледа кога и збориш :D Има исто едно перниче со разни животни на него, и знае да покаже каде е кучето, мачето, зајчето, мечето... Не можам да прифатам колку брзо расте. До вчера цицаше со занесен поглед, она кога не гледа во тебе, туку низ тебе, новороденче... А денес веќе ме разбира што и зборувам. Татко и легнат во кревет и мижи, викам татко ти спие, оди буди го. И го гледа, се врти и доаѓа до него, му брца со прстето во око и чека да отвори очи. Па штом отвори, се кикоти како зелена :D:inlove: Љубов ми е, љубов најголема :l:

@mariz како сте вие? Ве мислам и се надевам добри сте. Стискам палци (fingers):hug:
    @galapce исто да се пријави, не сум ја читнала одамна.
    @blessed.an мајка, и од тебе чекаме добри вести (fingers):hug:

Честитки на сите што имаат родендени, спремаат конечно свој/нов дом, сите што имаат слави и се што е за честитање :)

Чекам време да одам на пауза, умрев за јадење :sweat:

Ве поздравувам :hai:

На Skorpija25, karibian, Chanell* и 25 други им се допаѓа ова.
  8. ivana--aerodrom

ivana--aerodrom Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.039
    Добро утро.

Ајде прв пат да пишам и јас тука. Беба е месец дена и конечно си фати ред за спиење навечер. Си станува на 3 саати па не можам да се пожалам за спиење. Сега уште преку ден да си фатиме ред ама тоа изгледа потешко зошто свекрва ми е дома и нон стоп ја гњави. Сфаќам мерак прво внуче ама не можам до вц да одам, одма во раце ја зема.

Вчера цел ден бевме сами дома со бебе и мислам најмирен ден ни беше тоа од кога сме дома. Вечерта кога дојде мм од работа бебе одма му заспа на рамо па и порано си легнавме.

Сега бебе спие јас одам да пијам кафе набрзинка па да средам нешто низ дома.

Убав ден на сите. :hug:

На Chanell*, Mari*, danichap и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    :hai: добар ви ден
    Кај нас снег нема, за право сабајле имало малку ама не го видовме.
    Ние сме луд, збуњен, нормалан.. Трет ден како сме дома со малата, да не ја подречам ама засега е бебе за мерак, ќе стане, цица, ќе си полежи, ја преслекуваме со синко па ја оставам на кревет и ќе си заспие. Гледам да не ја научам ко него да заспива само со цицка па да си имам мака. Душа е :inlove:
    Синко е приказна за себе.. Неделата кога си дојдовме беше среќен еуфоричен, а веројатно зошто си мислеше дека ќе си оди, кога виде ја дојам и ја легнувам да спие ми вика мама кога ќе си одит дадичка во болница :D Вчера ден втори дојдоа моите, од мм, никој не остава да ја гледа ниту па допре. Смена фаца пребледе дете, сите ги игнорира, на никого не одговара. Како што ја преслекував од зад мене со двете раце со залет и се втурна на гради. Ме стресе па му свикав за прв пат откако сме дома, а мал милион пати ме доведе до лудило:xми беше криво за момент, зедов му објаснувам бега од мене кога да го допрам се трга како со гадење, ако го бакнам се брише и така до вечерта. Денес па е како нов се гушка и мази, па ја користам секоја прилика со убаво се да му објаснам по сто пати, гледам да е вклучен во се и во секоја активност околу бебе преслекување, бањање, па и кога ја дојам да ја покрива, гали и чеша .. Сепак ќе видиме како ќе биде. Многу ми е тешко на моменти ми е жал за бебка неможам да ја изљубам мераклиски, за синко душа ме боли лик има сменато на ништо да се израдува, му донесоа вчера играчки, пакетчиња, дрангулии не ги ни погледна, ете уште стојат неотворени. Најболно му е кога е будна и е во мене или мм, кога спие како да ја подзаборава за момент. Незнам како е правилно да постапам дали може треба да се носи дете на психолог, се плашам да не му се одрази на здравје, блед е, ништо не сака да стави во уста ни јаде ни пие..
    Како мајки што имате по две или повеќе деца го поминавте овој период на привикнување, дали и како вашите деца го прифатија новиот член, дали може да ми е од помош разговор со стучно лице за дете од 2г и 5м? Секој совет е добредојден.. Имајте убав ден :*

На karibian, Mari*, VedaG10 и 24 други им се допаѓа ова.
  10. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    561
    Zdravo majki drugarki. Redovno ve citav veke podolgo vreme i resiv i jas da se zaclenam na forumot i da vi se priklucam vo drustvoto, serazbira ako me primite :)
    Inaku nakratko da vi se pretstavam. Imam kerkicka koja sto za nepoln mesec ke pravi dve godinki. Jas momentalno sum nevrabotena i po cel den sme doma so pufkata moja, kako vo domasen pritvor. Ocekuvam nova rabota za mene za dva-tri meseci, pa se nadevam deka ke se izrealizira. Doma ne se sedi dosadno e u za mene i za dete. Pufkata moja (taka si ja vikam uste od raganje) odese vo gradinka, no ovoj mesec si sedi so mene doma bidejki zakaci nekoja bakterija vo grlo i pred tri nedeli lezevme na klinika 10 dena od zagnoeni krajnici, 6 dena temperanura pod 39 nemozea da i smnat no toa e taka rastat decata. Bitno Sega sme podobri pa jacame imunitet za posle praznicite povtorno da odi vo gradinka. Tamo i e mnogu poubavo. Vesela i srekna e koga e so decinja.
    Sega pozdrav majki, imajte prijaten den. Pa se nadevam na dobra druzba :hai:

На Chanell*, Mari*, VedaG10 и 22 други им се допаѓа ова.
  11. minneymouse82

minneymouse82 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.549
    Добро утро мајка.

Ве читам редовно ама секогаш кога се фаќам да пишувам неможам. Овие 2 недели турбо сме незнам кај ми е главата. Бебе се сликаше со дедо мраз. Одлично поминавме. 2 убави слики и една многу смешна. Малата од ич никаде му ја извади брадата на дедо мраз :D

Бебе сега е добра фала богу ама пред некој ден срце ми застана. Малце подкашлуваше 2 дена (матичната рече не е ништо) третиот ден во сред трговски во количка седната, почне да кашла јако неможеше вождух да прима 1 минута. Друга боја смени и се. Од таму правец детска болница. Чекавме 3 саати :@ да не прегледат и на крај вика "НИШТО не и е одете дома имаме по болни деца". Многу бев разочарана :swear: . Наааајјјмногу ме нервираат кога не прават ниту еден брис. Еднаш се случило се надевам никогаш повеќе.

Убави денови да имаме сите :hai:

На Mari*, VedaG10, galapce и 19 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.749
    Благодарам на сите за подршка, за секој збор за таг.. навистина.. во моментот премногу ми значеше.
    @danichap @fairy88 :hug:

Вчера одевме цел ден, одевме 15 км за да ја достигнеме агенцијата што помага на сите нас многу многу олеснително, дали така и рекле да направат не знам ама во прерходната агенција каде што бев одговорот и прецедурата беше хорор.

Имено, женава вика ми доаѓаат по 100 души на ден романци и бугари, вика океј е ја сваќаме и државата и се ама вика ова што го прават не е легално во моментот, манете казна од 1500 евра плус одземаат и картата за возење оние собраќајните и ако ти ги земат тешко е претешка е процедурата за назад, жената рече немојте колата да ја мрдате да не ви текнало на памет иначе ќе биде хорор ..
    И реков дека не ја дираме.
    Имено ојдовме дома фалсификувавме потпис на татко ми и со док од колата се вративме назад и однесовме се, за 770 евра успеваат на 27 или 28 што е другата недела да ми ги дадат таблите италјански да ги закачам и да терам од тука натаму без проблем, значи едно 9 10 дена, во тој момент ќе договорам осигурување што кошта 1150 евра мислам плус данок на државата што ќе го платам подоцна, некаде околу 2500 евра.
    Италија има најскапа регистрација во светот, плус тој данок што го плаќаш тука го укинале одамна во цела еу освен овде што го прават да го плаќаме илегално, мафија така ми кажа пријателката, среќа некна она ми испадна у сусрет овде иначе немам никој друг.
    Налет париве само да успееме да си ја средиме колава. Иначе лошо, многу лошо.
    Женава вика илегално работат требаше рок да ви дадат, туѓи сообракајни не смеат така да земаат се си има свој ред и закон али ете можеле и да ги тужиш џабе, кој си ти да тужиш држава или полиција.

Најмногу ми е жал за маж ми сега до 28 ми ќе треба да вози точак на работа да оди и да се враќа по 12 13 км во еден правец и тоа нокеска на ладново ..
    :(
    Вчера купивме еден салам точак поскап се опрема со опрема и така оти рентата е прескапа.

@Monella

Намерно те тагирам за да прочиташ и кога ќе можеш ѕвони ми да ти кажам што ми кажаа мене.
    Имено колава можам да ја возам и не одјавена во бг ама во моментот кога ќе ја регистрираат тука ги носам таблите и ит собракајна копија контрато со татко ми како доказ да ја одјават од бг.

Тоа е тоа.

Во сета несреќа неделава едина среќа е што на нас колава била италјанска пред еден месец ја однеле од милано доле и ние ја земавме и пак ја донесовме овде. Најдовме копии од италјанската сообракајна и документи и сега наместо 1100 и кусур ќе платиме 770 плус наместо над 15 дена ќе чекаме 9 10 дена.
    Тоа ни е плус на нас.

И така..
    Нозеве ме болат, нервозна сум, потиштена ама тоа е.
    Да одам да купам нешто на малово тука до една околна продавница и да се фатам за крпата и така.

Среќа продавници имам тука за пазерење па од таа страна сум раат.

Мислевме, гледавме со маж ми да купеме овде кола, некоја мала така колку за потреби додека не средиме со оваа ама кога израчунавме многу повеќе не кошташе еден крш една канта отколку да си ја задржиме новава, не ми се даваше со тешко срце пристанав на таа идеа со оглед на тоа дека оваа новава е супер ја плативме повеќе, и е преубава.
    Ама среќа ете било речено да си ја воземе.

И така, у меѓувреме додека напишав бев и до продавница па сега ќе успивам малиот и да зачистам, 3 дена беше маж дома па не бев фатила ништо
    Ова баш во најубав период ни дојде кога можевме да шетаме дека не работни денови и се ама ајде се тешам дека пред новава ќе си ја имаме колава.

Ве убив за колава налет..
    Да одам да средам низ дома.

Пзодрав до сите и убав ден.:*

На karibian, Chanell*, TarantulaA и 27 други им се допаѓа ова.
  13. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ден-година, абер нема да заврши. Вчера примив тажна вест за мало детенце на мој соработник, и два дена во главно паметот ми е само како да си ги земам дечињата од градинка и да си ги стискам по дома.
    Заебан период ми е некако, колку убав толку лош. Се' додека сме живи, здрави и на број не се притресувам. Ме дрма нервоза на моменти, ама кога ќе се сетам што се' ме чека дома некако полесно ми е. :)
    Кај нас на дневен ред полека и преселба паѓа. Сакаме да фаќаме некаде на север, се мислиме каде е најдобро за нас. Овде не гледам веќе сврха, повеќе нервози од се' останато. Единствен услов ми е да одиме сите заедно, тоа еден по друг кај мене не важи. Фала и слава на Бога не сме во криза па да мора така, ама би сакала да успее планот да одиме заедно. Имаме кој да не пречека во повеќе земји, па ќе видиме што ќе даде Бог.
    Имајте убав ден девојчиња, гушкајте се бескрајно! <3

На karibian, Coco31, Mari* и 24 други им се допаѓа ова.
  14. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.163
    Убав ден, среќни слави на сите што си славите, среќни имендени!
    Кај нас цела недела хаос, вирус го фати синко, го откорна.
    Се стопи детево, а јас се изедов од нервози.
    И ситуацијата со мм не е ништо подобра, секој ден наоѓаме рачки да се сконтраме, премногу се нервира а мене пак тоа ме вади од контакт. Попосесивен и песимист човек од него мислам дека нема да се роди! Кукатор невиден.
    Денес цел ден глава ме боли, ноќеска не спиев воопшто, едно од нервози( додуша и си поплачив поштено) друго од дете што се будеше за какање.
    Требаше да одиме вечер некаде на гости, ама едно не сум добра, друго не ми се мрда заради дете.
    Утре здравје кај мајка на ручек. Спремив поклони само за внуците. Екстра поклон, пишав во соодветна тема пред некој ден, ама нешто не ми беа воодушевени од идејата и оп наеднаш трета опција. Блутут звучник со два микрофони! Ќе бидат презадоволни, знам. Наместо пакетчиња им купив новогодишни чорапи и некое Милка со стикер( имаше во еден маркет)
    Имам уште за 3 дечиња да спремам.
    Денес на дмевен ред, депилација, лакирање, чупање веѓи и пеглање коса.
    Ако не ме мрзи!
    Ручек крчка печено макарони со к.вода и јајца.
    Убав ви ден.

На karibian, Coco31, Chanell* и 26 други им се допаѓа ова.
  15. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Добар ден драги мајки
    за мн години, Господ сите да не чува и да ни даде здравје.
    Ние со мм си викаме поп за Св.Никола колку да ни испее и исчади со темјанче, ама гости не чекаме зш свекрва ми уште ја слават па кј кј нив одиме на вечера.
    Попот во 6 сабајле ни дојде пошо мн луѓе ја слават. Битно бебе спаваше, не го ни сети :D
    Подзаврна снег малце сабајлето ама лажна надеж толку. Мн е студено и север откорна, така да ќе си сејме дома.
    Синоќа отидовме кј комшиите над нас сефте, па убаво си поминавме. Бебка кефој беше и мирна плус. Како голема се понашаше.
    Сеа чекам другарка на кафе, да скршиме некој муабет.
    Имајте убав ден.

На karibian, Coco31, Chanell* и 20 други им се допаѓа ова.
  16. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    8.378
    Да одморам додека се суши ламинатот.Се сум расчистила ако може така да се каже:whew:Купишта играчки си стојат во секое ќоше,ама нели ако не се расфрлани по собите е чисто:D.

Синко не сакаше да оди денес во градинка.Кога го пуштив внатре кога викна да плаче и уште на вратата вика мамо страв ми е:(.

Ама татко му е за стап.Не знам од кај му таа идеа да го плаши детето со воспитачката.Она не е ќитка за мирисање,дека стара и од комунистичко време,па и е одговорна на целата градинка е ептен строга и многу командува.
    Ама татко му дека нели мн. послушен е во градинката,почна да го плаши со Габи. И што и да згреши дете или да направи белја,му вика ќе те кажам утре на Габи|(.
    И сега на дете му влегло страв од неа и не сакаше да влезе.А, цела недела само она ќе виде таму.Ја бара омилената воспитачка.Жената е многу фина,ама не знам што е работа секој 2 месеци беше по недела до две болна.Вика дека и е многу напорно се жалеше последен пат кај мене и не може да го издржи притисокот на работа.

Па сабајле уште рано го подбрав мм по телефон уте рано рано и после ми се јави вика ама јас не мислев дека така ќе се случи со детето.Ако толку бара страшило за детето да е послушно нека ги каже неговите-баба му и дедо му,па да видам како ќе биде:nod:

@vitamina добро е што сте средиле работа:hug:.
    Како минува времето мислам дека сме како во ничија земја.За во Македонија вечно ќе сме германци кога ќе отидеме таму,а за тука ќе сме вечно ауслендери-странци.
    Мм од време на време го фаќа параноја демек ако ја смениле Меркел да не сменат нешто или да не не исфрлат надвор,слушнал од колеги демек нема да се кандидира повеќе.
    Ми вика поднеси за пасош,ама ич не ми е страв се додека си плаќаме регуларно даноци ништо не ни можат,не сме на товар на државата.Имам право да поднесам сега,ама ми е многу работа и пак губење нерви.
    Само му реков додека може да си ја смени возачката од бг. на германска,за после да не излезе нешто ново.Претходната недела поднел барање сега ќе чекаме 3 месеци.

@ivana--aerodrom добредојде.

На karibian, Coco31, Chanell* и 24 други им се допаѓа ова.
  17. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Јас се вратив од супермаркет.
    Едно легна, друго си играе, одмор за мене.
    Се чуствувам како да сум назад во цивилизација што сум во поголемо село, па и сама, со количка, што можам да расшетувам и до супермаркет да одам.
    Е се купив само не млеко(facepalm), уствари купив едно како резерва, за кога немам тетрапак, ама не и тетрапак. Па сега резервата ќе си ја пијам.

@vitamina мило ми е што се средило. Тешкос е заработуваат парите, свесни сме сите, ама налет нека е и на помалиот ѓавол ќе се радува човек.
    Добро што пред нова година ќе ја добиете назад. НАредната да ја почнете на раат.

@elena.mak нема ништо поболно од тоа. Нека дава здравје на дечињата и храброст, трпение и сили на родителите да ги водат битките со инситуциите и она што го носи секојдневието.

@fairy88 ние па едвај чекаме да ја сменат. Најлошото што можеше да се случи е. Одрани сме од давање даноци и давачки за да се издржуваат трети лица. Целс вет го спасуваат само своите не. Свекор мие пензионер, на времето имал фирма, работел 45 години. 45 години плаќал давачки на државата.

Знаеш колку пензија зима? 650 еу.
    Луѓе што чесно поштено цел живот рмбале, плаќале давачки и ги издржувале сите што се на терет на државата сега ги остава државата на просјачки стап.
    Да не редам примери од секојдневието. А ова со имигрантиве е капак и тек нашите деца вистинските последици ќе ги почуствуваат. иако, сите убиства и силувања на жени и девојчиња не се малку ни сега.
    Се надевам нема да го потпишат пактот.

Јас намерно не земам гермаски пасош. Како странец имам сто пати поголеми права и не ми дишат во врат.

@LaDyDoLl со помин нека е.

На karibian, Coco31, minneymouse82 и 25 други им се допаѓа ова.
  18. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Дете ништо подобро од предходните дена.Шлајм имаме за извоз.Веќе мене ми е смачено од мрсули,инхалација,менување на постелнина среде ноќ.....А па не на дете.Разлошен е,но барем сака да го пие ацц и тоа сам да го држи шпицот.

Денеска бевме до кај матичната,дете скоро две недели со мрсули и шлајм.На гради чист како солза сето ова е од носот. Секогаш ни прави проблеми од ништо секогаш станува нешто а тоа е бронхитис.И и кажав дека антиб.капки за нос за бактеријата не дадоа некаков позитивен резултат требаше барем да го намалат секретар од нос.Но ништо и така ни рече да го дадам антибиотик што ми беше дома (за секој случај).
    Дете не сакаше да влези во амбуланта,јас еднен чекор напред тој две зад мене.Но го залажав со елката.Па се кандиса да влези...

Си дојдовме па сакале свеки да го носат со нив.Во населбава имаме едно црквите што го носи името на светецот на св Никола.На дете му дадов пари да му остај на дедо никола.И не ги пушал од рачиња до таму и така завиткани ги оставил.

Јас за тоа време направив ручек за дете и за нас.За него телешко мелено со зеленчук,а за нас мусака.

Пред некој ден го однесов на стрижење дете почна да плачи, и се откажав станавме.Не сакам дете да гњавам.
    ММ два дена го спремаше дете. ГИ стрижеја мечките,па машината ја пуштија како брчела,како чешлала.И вчера мм ќе го стрижеше му велам за џабе се спремаш нема да стои,не мене ќе ми стои.Аха колку во летото кога исповрати два пати и цела населба ја крена на нозе.И господинот го седна дете во хранилка,му даде телефон демек да се занимава,ама ништо.Еднаш го шкрапна и дете почна крокодилски солзи да рони.И секако се откажа.
    Изгледа ќе си ја растеме косата,дете знае дека надвор е ладно.

И дете кога наполни две години како преку ноќ отвори,зборува се.

Мм си дојде од работа, да одиме да ручаме на рајат додека дете спие.

Се читкаме.

На minneymouse82, Coco31, Chanell* и 20 други им се допаѓа ова.
  19. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    :coffee:
    Ајде на кафе мајкички ... Јас на работа правам пауза па после уште малку да поработам и си одам .Денес ќе го носам синко на шишање леле кој знае колку плачки ќе има ама сакам да го средам утре ќе се сликаат со дедо мраз во градинка ,а и во недела сме на крштевка па да биде најубав син на мајка :wasntme: Да ви кажам од кога го одбив од цицање цело време го заспивав во количка ,а ноќе кога се буди го нишкам во раце бидејќки шише и млеко нема шанси да прифати ,од викендов си реков ај да пробам да легнеме на спална заедно да пробаме така да заспиеме дете прво се тркалаше те на една те на друга страна после дојде легна врз мене на крај се стутка во мене ме фати со рачињата и нежно ме бацуваше по лице и така стуткан до мене си заспа ,абе се стопив леле мајки каква е оваа љубов :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove: Инаку јас имам порачувано од тие гранулите од германија осанит за заби ама нас не ни помогнаа ,јас почнав синко да го носам на хомеопат и да користиме хомеопатски лекчиња од тогаш сум презадоволна и раат сум од болештии сега не дека он не поткашлува тоа нормално со оглед дека е малецко и оди во градинка ама помагаат ,жената ми даде и едно лекче за растење на забите и помага многу, ми кажа и една крема порачав од германија таа се мачка надворешно на носето помага да не фаќа бактерии во градинка ја мачкам редовно и таа веќе две недели сабајле и навечер . Ве поздравувам и се одјавувам ,убав ден на сите :)

На minneymouse82, karibian, Coco31 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Осанитот ги зедов денес, за најмалото, баш се ефикасни. Овие за помирно спиење, што се буди средново(не дека големава сјајна, и нејзе ќе и дадам) се викаат Coffea d12, па ќе видам колку се ефикасни. Мала проба ми дадоа.

Кажувај кремата.
    Тука мисловна именка е брис, со зелени мрсули се со месеци, не дека веќе немаат некоја бактерија, ама да не закачат нова (facepalm).

На minneymouse82, gjoker4e, VedaG10 и 6 други им се допаѓа ова.