Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.088
    Допаѓања:
    220.906
    Пак ќе кажам. Подобро маж да оди 5 месеци сам, за тие 5 месеци да работи и ќе заработи многу повеќе и ќе тргне на страна отколку да оди со мало дете и жена што утре ќе му се плаче од ситуацијата и почетоците за странство
    На пример да се нема основни работи со кои би фунционирале и така натаму
    Претешко е плус мажот ќе треба да мисли трипати повеќе за како да најде се и удоволи за да на дете ништо не му фали а искрено ретко ама баш ретко кој отишол на готовс како ага па почнал со се стан пари и све тако даље да работи и не осетил ни л од лошоќа.
    Сум поминала и 2 дете ситуации и знам колку е подобро кога ќе отидеш таму на готовс и како ништо нема да ви фали напротив од пиле млеко да имаш и дете да е среќно плус да има се за него и што треба и што нр отколку да одиш на чистиш гадни станови со дете да пробиваш пат па да гледаш детето како се мачи во становите а не можеш да исчистеш и средиш немаш ништо.

Не ми кажувајте
    Ама ако би одбрала да почекам макар 5 месеци би почекала отколку вака сама со дете на 50 степени буквално да акам со количка и да се мислам дали ќе најдам најефтино и како ќе го месецот.

Не ми збори.. на самата ситуација кога ќе се сетам што се не минавме овде ми се гади грози
    Не за мене туку за малото
    Оти беше искасан од нешто плус и ден денес има белези гној му течеше.

Колку за пример.

Не е традиција туку би рекла дека подобро е некој да замине да очисти пат сам неколку месеци да присобере за да утре не се тресеш што и како ќе биде искрено на маж би му било дупло по неубаво да донесе дете на големо ништо отколку после 5 месеци на пример во топол дом.

Сум искусила и дај боже веќе да не искусувам.
    Јас сакав да поседам малку доле ама морав да дојдам бидејки јас бев таа што знае јазик и има контакти за се.
    Од денешна точка па и се каам ноже требаше друго јаче да постапам.
    Ама првите 2 3 месеци ми беа хорор. Шок.

Добар ден...
    Кога ќе размислам и на мажите не им е лесно, бие викенд ќе немаме ама затоа пак пон и вторник а може и среда ќе сме домче сите
    Преска бев у маркет и ја осетив еуфоријата бижиќна овде, гужви гужви народ..
    Ајде нека пројдне неделава
    Наредна ќе ѕвонам за таблите
    Би требало петок според мене
    Поулавевме дома, жими маркетот што го шетаме ама не е тоа тоа
    За маж да не зборам
    Капак на се па и утре ќе работи.

Колку броеви ми ѕвонат секојдневно чурам фучам од рекламиве колку се досадни и без осет
    Или блокирам или се јавувам и се дерам оти стварно се дно.
    За вреѓање се

Детево мое што беше мирно еден период сега жени (facepalm) ништо не му се угаѓа играчките не ги сака
    Периоди
    (facepalm)
    24 7 фрла мачка што ќе најде оа ти ако си немаш друга работа чисти се
    Ајде си викам дда не чистам ама не можам така сепак кога 1 час ќе одвојам да поминам се атмосферата ми е 100 пати поубава

Преска си одам така и си гледам стнови па си фантазирам те овој ми се свиѓа те оној (facepalm)
    Уште да направам иницијатива да барам
    Ама ќе почека тоа има време

Што да пишам друго..
    И јас нит се чувам нит пазам нит јадам како што треба жими едни витамини што пијам. Толку
    Како утепана сум!!
    Мавната со мокар чорап

Да оставам дете да спие се предаде и ќе одам серија да си гледам малку да одморам па јово на ново нова рунда(lalala)

На Milobebence, elena.mak, minneymouse82 и 26 други им се допаѓа ова.
  2. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Живо и здраво нека е.. Мајка не де секирај слатки маки се тоа. Не се плаши ни прва ни последна со плачките :inlove:

На minneymouse82, Skorpija989, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Сaм еден не мoже, или мoже aмa цел тoвaр нa негo е. Рaспрaшaј се зa грaдинки и бaрaј си рaбoтa. Пoсле тoa се ќе си дoјде нa местo, и убaв стaн и пoмaлку нервoзи не сaмo зa тебе туку и зa негo. Кoгa читaм зa мaж ти нaјмнoгу жaл ми пaѓa, прoблемите сo кoлaтa ви ги прoчитaв и кaкo пешки требa дa oди нa рaбoтa тoлкaв пaт. Oлесни му нa чoвекoт, зaсукaј рaкaви. Јaзик штoм знaеш не би требaлo прoблем зa рaбoтa дa е.

На AngelOfArh, Skorpija25, mal.ecka и 8 други им се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.285
    Допаѓања:
    37.163
    @vitamina Ќе акаш сабајле и навечер. Не мора на 50 степени. Па и кога ќе имаме пари човек треба да ака да го купи најефтиното. Парите тешко се заработуваат, зошто да се потрошат лесно?
    Зарем пет месеци да не си го види детето? Ништо не е поскапоцено и побесценото од времето поминато со најсаканите.

Понекогаш се чувствувам како на секоја мака која сум ја искажала тука како да си велите "дојдовте заедно, така ќе ви е". Да, се мачам и преубаво ми е. Пресреќна сум кога ќе легнеме тројцата заедно. Згужвани на тесна спална отколку да се шириме ние во Мк тој тука сам.
    Пресреќна сум кога ручекот ни е само макарони, но го јадеме заедно.
    А и детето е пресреќно. Затоа што е со мама и тато и сите заедно се среќно семејство. Ништо не му недостига. Детето не знае дека мама пере на рака и се мачи. Детето е среќно.

Имам еден случај каде што детето кога го виде таткото му рече чиче. Тој збор повеќе боли од пајажини, глувци, перење на рака, одење пеш.

И маж ми оди со точак. За дожд има наметка. Ниеднаш не се пожалил. Така и планираме за да заштедиме на месечна. Возењето велосипед е спорт. Башка два пати оди и два пати се враќа на ден. Навечер во темно. И не е единствен. Тука колку коли толку велосипеди има.

На elena.mak, Lolipop23, ma4e1311 и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    @gjoker4e
    Зa некoлку месеци немa пoтребa дa се прaвaт дрaми oд типoт -дa не гo гледa кaкo рaсте и прooдувa, изгубени мoменти и сличнo. Ништo не губиш 5 месеци вo oднoсoт штo не мoже брзo дa се нaдoкнaди. Плус интернет имaш, не мoжеш дa се oтуѓиш тoлку aкo секoјден се гледaш и рaзгoвaрaш виртуелнo.

На AngelOfArh, minneymouse82, Skorpija25 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.226
    Допаѓања:
    67.732
    Се надевам ова не го рече за мене. Никогаш на никој не сум се ситела. Посебно што ти откако заминавте се гледа дека си посреќна, и порај борбите, и многумина ти го имаат кажано тоа тука.
    Сакав да ти кажам дека твојата одлука не мораш да ја оправдуваш со споредување со другите кои одлучиле поинаку. Секој си знае за себе и само осудување дали на едни или на други на никој не помага. Има и во темава можеби некои што морале да се одделат, па замисли како им е кога те читаат.

Моево заспа, а нешто захрчено ми е.
    Ќе си почнам со инхалации на време. Ах ова зимава грозна и воздухов гаден...
    Уживајте сите што не сте тука. Барем не се труете полека, но сигурно.

На minneymouse82, elcezelce, galapce и 7 други им се допаѓа ова.
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.285
    Допаѓања:
    37.163
    А кој гарантира дека ќе бидат само неколку месеци? Еве колку месеци сме тука па се уште не најдовме стан. Ако го земеме станот за пример како практична причина.

@RainBow Ни најмалку не помислив на тебе. Ги има неколку на форумов на кои помислив, за останатите не знам. Ама неколку сеир ми гледаат на се низ цел форум.

На ZAHRA, Sexybaby86, Chantal и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Oпштo мислев, не ти јa знaм ситуaцијaтa. Акo не сте нaшле стaн кaде живеете?

9. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Тие 5 месеци можат и 15 да станат...па и 5 години
    Еве нека пише и тути што е пример на тие "5месеци"
    И не е ништо малку мака,до убавото лесно не се стигнува :)

На Sexybaby86, Chantal, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    И oвa не гo рaзбирaм. Акo имaте прaвo веднaш сo негo дa зaминете тoгaш ќе имaте прaвo и пoсле 5 или 6 месеци. Кaкo ќе се стoрaт 5 гoдини? Акo 5 гoдини не мoже дa си гo пoвлече семејствoтo тoгaш ни oд стaрт немa дa мoже. Кoјa е лoгикaтa?

На Chantal и TheSecret им се допаѓа ова.
  11. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Па и не е баш така едноставно за некој што му треба виза
    Прво положен А1
    Пжатна листа од сопруг (со која ако не заработува доволно не може да си го земе семејството)
    Стан,кој и те како е тешко да фо најдеш ао соодветна квадратура за трочлено или повеќе члено семејство
    И тоа влијае на визата
    А сам како единка овде не е лесно да ги створиш сите тие услови за да си го донесеш семејството

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Сетo тoa ќе требa и aкo се oди фaмилијaрнo. Акo двaјцaтa oдaт сo нaјденa рaбoтa е другo, aмa aкo сaмo едниoт рaбoти тoгaш истo е, пaк требa услoвите дa ги испoлнувa инaку ќе ги врaтaт нaзaд.

На Chantal и Nikita7 им се допаѓа ова.
  13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.285
    Допаѓања:
    37.163
    Треба да се отвори тема и да се префрлат мислењата. Не можам да ги прочитам последните мислења толку од мојот нет, после на вифи.
    Крај краева секој има право на свое мислење и да прави како што мисли дека е најдобро. Но, не да се сити отидовте заедно ако ви е. Сега ми се појави. Во несоодветен стан на поткровје за еден човек. Јас го изедов стапот од нашето доаѓање ама убаво ми е. На мм и детето ништо не им фали. Мене ми фали машина правосмукалка џогер прибор за во кујна, ама сите сме среќни. Јас нешто што се прави за 5 минути мора за 50 да го правам.
    Сепак зависи од ситуација до ситуација.
    Немам време за ццкање што вика Емка да напишам од збор до збор па да не бидам погрешно сфатена и немам интернет.
    Убав ден стана дете
    Имам п
    Имам пример каде што пет години чекаа жената и децата. После тие пет години не е истата среќа во семејството. И на крај ќе си речеш да ти ебам и странство и се.

На ZAHRA и Mari* им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Акo не мoжaт пoсле 5 гoдини не мoжеле сигурнo и oд стaрт, a муaбетoт беше зaеднo дa се oди (aкo се мoже) или првo едниoт.

На Chantal му/ѝ се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.517
    Допаѓања:
    288.620
    Добар ден мајки
    @Minnie 1 не ми се познати, но имај доверба во бабицата. Составот им е тој на сите. Ако не бива со овие ќе почнете со други, ако не па трети. Секое бебе различно реагира.
    Тебе ти треба сон, потруди се преку ден да дремнуваш и не одбивај помош, сеедно свекрва или друг. Ако можат, додека стаса мајка ти, и нешто на брзаница да готват.
    Мило ми е што жената е околу вас, тоа е важно сега, помош да имаш.

Ти бебчето во раце а они се друго нека помагаат околу куќата.
    Кога си уморна немој да дојдеш до онесвестување. Нека подржат бебуш а ти одмори. Долги се ноќите кога бебушите се со грчеви.

Малку да се опоравиш и ред да фатите.

Се развула дискусија. На пат накај дома сме, по дуќани, шеткавме.
    Кај мене е друга ситуацијата, но сме го оставале мм на 3 месеци сам тука. Но трудна со мало а он мораше на бауштелето да спие со недели. Можев во село мое да седам да трпам, се решив кај мајка да одам. Пак подруго е.
    @gjoker4e се приметува дека си поспокојна и посреќна, доказ плус дека вашата одлука беше вистинската за вас.

На kukla21, elena.mak, minneymouse82 и 22 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.270
    Допаѓања:
    226.739
    И јас би како џокерче. не би се двоела туку сите заедно. Ако имам избор нормално. Ако немам а морам да избегам нека оди он прв. Шансите за надвор ми се минимални а сакам да се на макс. Не ни се седи овде. И куќа планираме и пак гледаме да избегаме... на два ума цело време.
    ВитаминА тоа што го истрга е за орден. Патишта селидби... сва среќа што се такви и двајцата и не им пречат километрите.

На elena.mak, elcezelce, Seline и 10 други им се допаѓа ова.
  17. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво мајки
    Ние дома сме радости сите заедно конечно.Деца трчаат по татко им гушкаат и јас не сум долна.Малото е најсреќно само се гушка и смешка рипа се радува.Синоќа си спиевме сите заедно на куп.Убавини среќи...
    Денес коливо правевме.Сега мм скара ќе прави па ќе дојдат и сестра му и зет му на ручек а може и вечера ќе стане.
    Имам нов телефон.И други работи што ми донесе мм.Ама најсреќни сме што сме заедно.
    Деца кашлаат многу.
    Друго што да кажам немам.
    Убав ден на ситее...

На AngelOfArh, minneymouse82, Lolipop23 и 24 други им се допаѓа ова.
  18. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.373
    Допаѓања:
    8.735
    Здраво
    По тоа јас што го поминав, а не дојдов заедно со мм тука беше он кога се запознавме, и нас станот ни се оддолжи па и после свадбата не можев да дојдам како што планиравме него после пола година, тогаш многу се нервирав и реков никогаш не се делам повеќе од мм ама еве сега пак знам да останам недела две повеќе во мк. Со тоа што го знам каков е почетокот јас би дошла покасно посебно ако сум со дете. Уште ја памтам првата ноќ во станов спиеме на под на душек на дување се мрзнеме а цело греење уклучено ама кога не се греело цела зима. Дете така да ми спие не би дозволила. И да не помисли Џокерче дека пишувам за неа туку само изнесувам мислење врз основа на тоа што го поминав.
    Инаку знам случај каде жената беше со европски документи и неможеше да најде работа и стан, а двајцата беа дојдени на крај успеаа 5 дена пред да мора он назад да најдат стан и она работа па со малце среќа доби виза.
    Маж и дете спијат јас до нив дремам на форум. Треба уште некој работи да докупиме ама луѓе кој хаос е низ продавници. А и синко за роденден не сум купила што ќе носи, сакам и по бутици да шетнам ама којзнае дали ќе имам време. По интернет не би да нарачувам со празниците гледам преоптеретени се па незнам дали ќе стигне пред да одиме мк. Ако не таму ќе барам нешто.
    Дете пак заби го мачат, па се буди по едно 5 пати ноќе, преморена сум.
    Друго немам што да кажам.
    Убав ден

На minneymouse82, Lolipop23, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    За некој е исто за друг не
    Џокерче да останеше Мк не би добила така брзо виза
    Овде без проблем и издадоа иако немаше работа и не знаеше јазик
    Значи не е исто
    Сума сумарум секој си има свое мислење и секој на свој начин е во право
    Јас и велам браво на храброста
    Таа го одбрала најтешкиот начин!Ако не кука за тоа ќе кукала за нешто друго,така да ни нејзе ни на оние што чекаат не им е лесно

На elcezelce, 24.07, ZAHRA и 6 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.088
    Допаѓања:
    220.906
    Ич да не го жалиш маж ми и да не ти чуе :)
    Скраја да е нит он е за жалење нит ние
    Како ме претстави бог да чува алал да ти е за муабетите што ги вадиш од контекст сите.

И бубче у темана и мене и џокерче и сите партал не праиш со арно со убо
    Абе нека те
    Нек ти стое
    Одамна те знаеме што сорта си
    Да така не е дека допираш ама не сум имун да не ти одвртам.

@gjoker4e јас од мое искуство и аспект сум си го добила овој став, ти пак за разлика од мене ете си имаш друга приказна друг став и тоа е во ред.
    Не сме исти и фала богу нормално е ама битно си ја имаме дружбата :) тоа е важно.

Јас сакав само да кажам од свое искуство дека не би. Не би пристанала на години никогаш и јас ама на месеци да, е сега не мора да значи дека сум у право нели, крај краева секој си има своја сторија позади себе, и нормално дека милион работи нема да споделиме тука нити најмалку да се објаснуваме кој како зошто.
    Секој си има свој разговор свое мото позади форумот дома зад затворени врати нели и секој за себе си знае.

Јас ти давам орден и тебе како умешно се избори до тука знаеш и самата колку многу ти се возхитувам. И да, се избори тоа е најбитно се друго е неважно.

Само господ да не варди од лоши работи за се друго ќе се бориме.

Налет
    Нема да се објаснувам зошто јас не работам, зошто јас не засукувам ракави зошто зошто зошто, морам да се објаснам? @Bridget ?? Не.
    Не морам да кажувам што ние сакаме планираме се бориме живееме работиме не работиме низ животот.
    Толку.

Која дрскост!

На elena.mak, ivana--aerodrom, minneymouse82 и 13 други им се допаѓа ова.