Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Кој ден ви е со сипаница?
    И малата има, од недела вечер. Дури вчера почна да ја чешка по малце:doh:
    Јас прележав како мала, но и мене ме чеша цело тело(facepalm) до психата е:)
    Кој сируп ви е тоа имунобустер? И нас ни даде матичната еден но не го памтам името. Бугарски пишува во содржината, а шишето е бело со плаво мислам. Од неспиење цели ноќи не сум сигурна во ништо:tmi:

На minneymouse82, Mari* и elcezelce им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.198
    Допаѓања:
    107.356
    Втор ден ни е. Некои веќе се исушија. Иначе нас матичен не ни даде имунобустер, сами си земавме, Дефендил. Според мене најдобар, ама не мора да значи и за другите.

3. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Се надевам лесно ќе поминете.
    Нас уште нови ни избиваат, изгоре од температура од вторникот. Нерасположена, ќенкава, никако не можам да и угодам :) иако со сила среќа јаде квалитетно, па се тешам дека имунитетот нема многу да и опадне :worried:

На Sexybaby86 и Skorpija989 им се допаѓа ова.
  4. ane-sk

ane-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2011
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    707
    Добар ден мамички :*
    Ме немаше некој период ради операцијата на ќерка ми. Среќа се помина во најдобар ред, веќе си функционираа нормално. Не одеше во градинка, но веќе почна зашто дете почна да бара да оди...
    Се спремаме за празниците, деца возбудени дека добиваат пакетчиња, па дури и ги редат под елка:inlove:
    Се вратив на работа после боледување, но пак ќе си земам одмор да си седиме домче со деца и да шеткаме:D
    Среќни родендени на сите што си славевте:*
    Болните дечиња да оздрават побрзо....

На kukla21, Coco31, minneymouse82 и 18 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    220.742
    @gjoker4e нека не те чуди, исти се и тука. Јас после икс дешавки посебно со стариве лица имам веќе друг третман. А насетам некоја некултура веднаш менам понашај. Чим така така не им биде.

Кога дојдов тука прашав еден постар човек да ми каже патот односно адресата и му велам може да ве прашам нешто вика Не.
    Океј, не не од тогаш и јас си молчам. И друг третман имам со такви гнасни створања што ме вадат од колосек.

Тука баш старите лица се ужасни, се бутаат преку ред а ред на даваат никаде, спремни се и да згазат некој со кола само они да пројдат, сто е и у маркет.
    Ретко ретко љубезни луѓе.

У англија сите беа културни освен пакистанците и индијците и тука ми е чудна оваа некултурата жива.

Ние прошетавме, земавме поклон на тато, испазаривме, дете дремна и еве сме во полн ек играме, манцичката при крај е па ќе јадеме и го чекаме тато

Убаво пладне.

На Coco31, VedaG10, Mari* и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    5.674
    Јас само дојдов да пишам за Осанитот , за оние што го предложиа и спомнаа :bow: Какви гелчиња чуда ова е права ствар , скоро една нед го користиме , малата е без никаква мака , ни пиштење ноќе ни денски нервоза , ги ваде 5ките , скрос и олесна со него .. Порачувајте , набавувајте го нема утка :smirk:..

На minneymouse82, Chanell*, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Секоја година овој период ги мешам деновите :D
    Уште од сега па се до Бадник јас прашувам кој ден е и што дата е :D

Божиќ овде помина, убаво си поминавме со гости и двата дена.

Дете пресреќно, обожава да спремаме за гости, цело време ми помагаше во сервирањето на масата :sweat:
    За чудо некое, за прв пат јадеше сам и како да не видел лазања :inlove: тоа дека гледаше од другите деца изгледа.

Маж овие денови се одмори доволно, денес стартува пак со работа, едно дете помалку за вардење ;)

Си продолжувам со инхалации, годинава сум рекорд. Дете почна пак да се затнува :envy: инхалаторот се побрка, му скисна и него |(
    Сакам пролет :!:

За љубезноста во странство, сум приметила (барем овде) ако видат дека си странец и не се баш нај љубезни.
    Или глумат дека се, а уствари на фин начин ти го спуштаат.
    Ги знам веќе па и јас се однесувам како нив ;)

На Coco31, minneymouse82, girl-miri и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    2.843
    Мајки ќе прашам тука оти најбрзо ќе добијам одговор. Ни излегуваат 3 запчиња наеднаш. Може ли да има температура повеќе од 38 и ако имале температура колку време трае ?

На Seline му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Поздрав мамички. Бебуш денес полни две недели. Арно ама на секој саат,гладен е. И тоа од двете гради ке цица убаво и пак гладно. Чим го земам отвара уста ме лиже по рака,по маица,мислиш два дена нема јадено.Не знам веќе дали е нормално. Едвај чекам утре бабицата да го измери да видам напредува ли барем.Бараат ли и вашите бебиња толку често?

На Coco31, minneymouse82, Skorpija989 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Момчињата наши се еден ден разлика:inlove:
    Моево исто е одма зинува и ме шмука ама на саат ипол два бара бевме на контрола веќе си ја ватил родилната тежина.
    Јас го познавам по прстињата на рацете дека е поправен:D

На minneymouse82, Skorpija989, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.849
    Допаѓања:
    33.905
    Докторине велат не можиТ температура од забчиња.Некое вирусле вајда.Ама од забите им паѓа инунитет и лесно закачуваат нешто.Мојата кога вадеше немаше глава дигнато од болести.Со лесно.

Здраво на сите

Дојдов од таборот на @galapce .Сите шчо не сте гласале ве моља да идете и да гласате.Па овогодинешната формаџика да ни биде од овде^_^ И Дани е номинирана и за неа можете да гласате. И за уште една:D Ова охрицкиот дијалект од Преспав ми е.Ја гледам со мм и се валаме стварно се јаки.

Преубави моменти со моите најмили.Си уживкаме деновите сите заедно:inlove:Имавме гости и бевме на гости се изнаиграа братучечињата:inlove:Ги сликавме.Многу убави слики имаме и сега и од бебиња.Ги обожавам тие слики од нив двајца:l:

Правев и вечера на 24 оти на 6,7 обично сме на работа и немам време.Паричката и ја наместивме на малата ама не беше нешто воодушевена|(Па стана од вечерата па тражеше друго да јаде.Дешавки(facepalm)Цел ден и зборев дека утре под елката ќе има поклон од Д.Мраз за на крај заспивајќи ја ,заспав и јас и заборавив да и го замотам поклонот.Па утрото ми текна и станав пред неа и го замотав и ставив под елката.Кога го виде се радуваше и го отвори.Поклонот беше количка-пинк, што сама си ја одбра од Лидл.Ама 3 дена не ја остави од рацете.Не и купувам многу поклони и многу играчки.Гледам играчките да се повеќе за моторика и мислење вежбање концентрација:)
    Ја сретнав вчера комшиката и не праша што добила, па јас прашав што доби нејзината ќерка.Кога почна да реди играчки како цел маркет да купиле (facepalm)

Сега ја ранам и јас брзам побрзу да ја наранам да апне повеќе , а таа отвара уста и вика има:lol:Ништо не јаде:emo:

Овие денови е во пазл муд само траже нови сложувалки за да реди.Дури и една за 5+пробува8-|
    Сега најдов книги сложувалки и и порачав од амазон дури 2.

Сабајле имавме работа во институциите и влеговме во една и ние со мм збориме , а таа трча наоколу, лудува.Ми текна и дадов телефон со пепа да гледа и што ненавикната на телефон со телефонот трчаше:tmi:

Тоа мајки .Да одам да пратам писмото што беше болна касам со праќањето.Имајте убава вечер:*:

На Coco31, minneymouse82, Monella и 23 други им се допаѓа ова.
  12. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.628
    Допаѓања:
    37.003
    Ај добра вечер. Ако во овие неколку дена по два часа имам очи склопено, прекрасно ќе е.
    Вечерва и палачинки ме удри памет да правам. Цели два часа ми поминаа, па сега и нозе болат.
    Со пакетчињата средив, ги испратив сите, секако ние сме во изолација и никако не би да го мешам синко со други деца.
    Планови не правам за утре, задутре, сакам само да оздрави детево и тогаш и за еден миг се ќе средам.
    Мм уште повеќе ме нервира, кај болен уште и глуми. Не станува вода да си земе. На лутината му викам да можев и во вц да одев за тебе, ти само лежи. :)
    Убава и мирна ноќ на сите

На Coco31, minneymouse82, Monella и 18 други им се допаѓа ова.
  13. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.266
    Денов-година!

Не беше мамаЈана створена за седење дома 40 дена!
    Ќе збеснам, поминаа нецели 2 недели откако сум дома ама повеќе неможам.
    Денеска имав мал нервен слом, му се наплакав на мм па сега ми е мака зошто си дозволив да ме боли глава за ништо.
    Бев сама дома цел ден, крај 18ч пресоблекував бебе, почна да плаче, никако да ја смирам, модрееше од плачење, фатив голо така како што беше ја ставив да цица... одвај се смири, душа мала моја.
    Последица на ова јас се изнаплакав и така..
    Сега еве ја спие во креветче, собира сила за ноќеска пак да урлa :worried:
    Душава ми спие!

На Coco31, minneymouse82, Monella и 18 други им се допаѓа ова.
  14. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
    Денес ми ги донесоа, како се користат? Колку што можам да прочитам по 8 гранули, да не се многу? 6 месеци ќе полни

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    5.674
    лел незн пробај со 5 ако не , јас 5-8 и ставам на јазикот , да се стопат треба не да грицка како ќе ми се погодат , два,три пати у ден , ама кај мене е 19м . еве @Ava.84 @danichap или некој др нека каже за помало како е соодветнп , или види на гоогле .. И она како ти реагира така давај и , ја мислам доволно дека и е овоа на малата ноќите ми се најбитни и преку ден а следам како е ..

На mal.ecka, Ava.84, mimiiiii и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. TashSefton

TashSefton Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    1.757
    Бар во нашиот случај, над 38 никогаш не биле заби... да не е вирус?

17. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Добро утро мајки
    Сте и напишале мн страници.
    Времето мине брзо на работа. Па дома со децата и маж.
    Бев со колешките во еден ресторант на предновогодишен ручек.Убаво е кога се дружи човек и има повеќе познаници.
    А маж вечер ќе се собираат со колегите од работа.
    Кај децата во градинка имаше претстава со дедо мраз им било мн интересно имаше слики ги гледавме. А денес ќе доаѓал дедо мраз да им делел пакетчиња. Возбудени се,се радуваат и големиот кажува песничките што ги пееле таму. Малото зборува како набиени. Колку е интересно само. Кога си идам од работа ме гушкаат ли гушкаат.. Среќа..
    Уште не сме ги сликале со дедо мраз утре планираме да излеземе.
    Искрено кога си одам од работа дома топличко е и никаде не ми се оди. После 8 не функционирам веќе и само гледам да ги учебна во кревет и јас до нив. Во 9 во кревет.
    Доста беше.
    Се читаме.
    Убав ден

На Coco31, karibian, minneymouse82 и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.849
    Допаѓања:
    33.905
    Сега прочитав упатство за употреба .Осанит е наманет за деца од првото забче.Значи за мали деца.Мојата го доби првото на 6 месеци и и давав без проблем. Се дава 8 топченца максимум 6 пати во тек на ден кај потешки форми.Кога ќе се намали болката треба да се намали и честотата.Се користат не подолго од 7 дена.Се даваат извесно време пред и по јадење.
    Ако детето има тт или пролив не се дава. Ова го пишува во упатството. Само преведов:)

На Sandrin4, Skorpija989, mimiiiii и 5 други им се допаѓа ова.
  19. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Dobro utro go isprakame posledniot petok za ovaa godina pa da ve ponudam so kafence koj e za ajde neka poveli :coffee: Sinko vo gradinka denes mm go odnese pa jas na rabota natenane si dojdov ,a bogami i na vreme:D Ja zemavme slikata od gradinka so dedo mraz samo majkiniot moj place na slikata pa so e smesen kakva facka ima rasplakana:lol: Zavcera pa po vtor pat bil dedo mraz vo gradinka delel paketcinja pa sinko pa si poplakal ama bitno so trcanje si go zel paketceto rece ucitelkata mnogu e smesen doma samo otvara paketcinjata vadi i stava rabotite vnatre nadvor ama ne saka nisto da jade od niv :) Za nova godina ke sedime kaj kumasinite doma sreka ziveeme mnogu blisku taka da i sinko ako zaspie ke mozam da go donesam doma da go legnam pa da posedime na raat ma da ke vidime kako ke pomineme so tri mali decinja sigurno ke bide interesno:D Drugo posebno nisto ne se desava se edno te isto e seuste nemam stignato paketcinja da kypam i da napravam pa denes toa mi e vo plan :)
    Ubav den na site:)

На Coco31, karibian, minneymouse82 и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Здраво мајки. Ме интересира дали некоја знае каде да побарам да дојде дедо мраз дома и да ги израдува децата. Порано се сеќавам дека имаше така.Поздрав и убав ден