Здраво мајки Како сте? Ние добри, почнавме рано да стануваме Во 8-9 легнува, во 8 е будна. Ко аларм да има, пред мене станува па ќе почне да ме клоца и морам да станам. Џабе се жалев нели.. Малку подобра е, уште да ги исфрли шлајмовите скроз.. Прекинавме со инхалациите и Вентолинот, уште антибиотикот да го допие и ќе ја следам како ќе биде. Во новата година сите здрави да влеземе, се надевам Ја прошетав малку надвор, наоблечена со дебела јакна и шал, ко Талибанец И се бендиса шетњата ама во раце, па ја ставив во количка и нормално завршивме со плачки. Во меѓувреме свекрва ми кафе ми направила, па дур го шмркнам набрзина она веќе ја заспала беба. Ептен и ги знае финтите,мајка ми пример ја фаќа паника и не успева да ја заспие Почнавме со пробување вкусови, денес јадеше морковче и беше воодушевена! На јаболка и круша ми се мрштеше, за морковчето ми ја тегнеше раката и сама ја фаќаше лажичката за да ја пикне во уста Се заборавив дека прв ден и е од овој вкус, па и дозволив да јаде малку повеќе од 2-3лажички, и сега си има жолта точка меѓу веѓи Еми, кога ќе и дадам повеќе од ова зарем скроз ќе ми пожолти бебето? Опремена сум со кашички за наредниот месец, само да јаде она Мм ме израдува дека за Новата ќе имам “скромен поклон”, лимит од една просечна плата за шопинг. Епа hell yeah, и повеќе од благодарна сум. Уште јас да смислам како да го изненадам и израдувам, и фит фит сме Не е он многу многу по изненадувањата и поклоните, ама женичка му е тука да го промени тоа Јас обожавам изненадувања, за неговиот роденден му купив телефон и го скрив во фиока. Му ѕвонам од работа, викам “еј итно ми требаат некои документи да ми донесеш, ај оди во спална и отвори ја твојата фиока” ! Реакцијата беше стварно изненадувачка, слатка, затоа што никогаш никој му нема нешто такво приредено. Ич не е размазен од дома, никогаш не се трошело на телефони, па си користеше еден со пукнат екран Ама прв роденден со жена, па му покажав со време што треба да очекува од мене Новата ќе си ја дочекаме дома со бебе, во домашна атмосфера со уште некои братучеди најверојатно, ма да ја би сами да сме, не ми е до дружби и гужви додека е болна малата. Мислам дека на културен начин ќе им ја одбијам понудата. Пакетчиња треба да спремам за 8 деца, уште не сум однела никаде.. Ќе биде,имам уште време И да се пофалам, се ставив на режим, вагата покажува -1 кг за само 4 дена. Епа што ќе чекам 1ви да дошло, па нова год да почне.. Вака со време. На тие чоколади дома малку тешкичко е ама ќе вреди “жртвата” И така. Постов си стои од 10 сабајле напишан, доообра сум Бидете подравени и останете во добро здравје
Еве да се пријавам на кратко. Мини ако не е баксуз,кој друг. Мајка ми дојде,се разболе. Свекрва ми,и неа вирус ја фати. Бебуш од 7 сабајле до 11:30 буквално врескаше. Стомак го болело. Пробавме и капки и се и на крај бабицата му стави чепче,па малку се смири и заспа. Мене ме искара,што сум јадела што му предизвикало болки во стомак. А јас вчера последен пат во 14 часот јадев. Не сум смеела овошје да јадам,сокови да пијам,кромид и уште триста работи ми наброи. Добро,не знам што уствари смеам? Сега среќа спие малку,преморен беше. Денес е убаво надвор па да видиме кога ќе се разбуди,ако е подобро малку да го прошетаме. Јас успеав да дремнам малку,ќе ми треба сила за вечер.
Da ve pozdravam Bebuska mi zaspa Na gradi ruckasd malce poigra I Eve ja spie Sadovi Eden kup imam za mienje Mm 4 Dena doma denes na rabota, veruvale on se odmori a Jas sum preumornami se spie mi se place, se me boli noze, kicma, Familijava na mm dvapati mi bese na Rucek, PA se sama gotvejne cistenje +deca, se premoriv a Eve se najavija i za utre deka pak ke dojdat nemam Sila. Planirav utre da se dopazari za 31 I da dosredam doma pa malce da se sredam I jas ama se nadevam pak ke uspeam Cerka se zdosaduva domaa sto I ne, Jas sum celata so obvrski iako znam da poigram I da spoedelime nekoi obvrski pa zaedno pravime Site podaroci gi primi se izraduva i sega e so novi igracki Eden mesec pausa pa Potoa za rodenden se spremimeiako veke ona Pocna da Planira saka gufeta da bidè temazdravje ke spremime I toa sto mi posakuva Posledni denovi od ova godina kako li pominuva brzo, se è isto grizi, ubavi i teski periodi i taka odime napred, vikam zdravi I zivi da sme I naredna da docekams najvzno e toa. Jas da stanam iako ne mi se stanuva obvrski vikat a ako ne zavrsam na vreme poloso e pokasno neznam od Kaj da pocnam Guski do site
Добар ден мајки, сите гледам новогодишно расположени. И кај нас така.Не е нешто којзнае што, но светат сијалички,се редат пакетчиња, дома топличко. Додуша малиов елкава нон стоп ја откитува и расфрла лампиони, но што да му правам, нека игра. Се радува на светилките.Денес бевме на контрола со малава, пораснала машала. Оттаму ај и крвна слика на мали зашто пиеше сируп за железо па фала богу супер му е сега. Па застанавме во еден маркет бебето во кола со татко и ја и мали еден шопинг ма напраивме,што за нас што за подароци.Убаво ми дојде малку низ народ да се смешам Мм ми се смее на маркет се радува, а што да правам,кај да одам. Има време за се. Јас пакетчињата право да ви кажам им ги сокрив,не знаеја веќе колку јадат глупости. Вака раат, по едно нешто доста им е. И така мајки, си врви годинава, си лета времето. Убав ден!
Како бе не си смела овошје и сокови? Па како ќе имаш млеко? Сама гледај да процениш што му смета на бебето. Немој газирано, немој чоколадо друго пробувај по малце. Синко мој имаше многу грчеви, тие чепчињата од ким ни помага, капките џабе ги давав. Го љуљав на пилатес топка, тоа малце го смируваше. Јас само кратко ќе ве поздравам, имајте убав викенд, незнам дали ќе имам време да пишам деновиве
kako be taka mora da jades da pies tecnosti za da imas mleko jadi si se i pij tecnosti mozes da si kupis caj od matocina da pies sok od jabolko se jadi osven grav gazirano i zelka jadi si navreme ne se ostavaj gladna
Добра вечер. Се истегнав на фотеља до парно, колку ми годи тишината не знаете, дека по цел ден џумбус по дома. Денес вклучени на турбо бевме И седнав и ми годи на мозокот чинам како некое апче да сум испила а не дека и не испив, нервозна сум, многу! Ги слушам само стрелките од часовникот и се јадам себе си у меѓувреме ми годи тишината и одморам мозок до утре сабајле Каков муабет си направив фуј Преска чистев по дома, ми замириса убаво па не можам да одолеам на мирисот од сретството за плочки.. Сакам се така да ми мириса ама немат. Таблите сеуште се статус кво, двајца вработени се разболеле па џабе давав плус пари кога посекако ќе испаднат 3 недели како за другиве што ми спомнаа.. Катастрофа невидена на веков.. Кај да е и колава ќе откаже дека стои така незапалена, скриена, со извадени таблици. Џудно ама виситито многу шубе дека ненавикнати само на италјански табли низ градот ама нема ниту една табла странска повеќе, за рок од неколку дена све исказнија и ајт сиктер. А јас се молам само побрзо да е нека се збие на парите Сеуште не ми се верува дека иде нова година... Со синко сме по цел ден во поход окупирани со лудории И играчките му скиснаа а и немам идеа веќе што ново да купам. Па ми текна дека ми фалат дрвени боици блокче да почнеме да шкртаме демек од мк од сестра ми ќе ги земев сите 1000 боици дека не и требаат а заборавив И она многу сакаше да дојде ама мајка не ја пушти Да дојдеше убаво ќе беше.. @Minnie 1 се што пишуваш е нормално, се што осеќаш е нормално. Тешко е да, ама само почетокот додека свикнете и добиете ред е после е се подруго. Ќе му најдеш цаката и ќе се стабилизирате. Јас сама бев буквално па некако истуркав па и ред најдов па си имавме организирано се и многу полесно беше после месец два.. Добра ноќ мајки.
Добра вечер мајки Ние деновиве покасно легнуваме и спиеме до 9 сабајле Дали сум наспана?Не! Од мака неможам да спијам Могли нема воља за ништо и душата ме боли кога ја гледам вака Дете не сака од кревет да мрдне! Со молење излегувме на воздух,со молење ја носам во детска да си игра малку Тек 3ти ден со гипсот а минимум 30 треба да стои Ми недостига сјајот во нејзините очи па и нејзините лудории Едвај чекам да заздрави и да помине ова Сега само се гушкаме,мнооогу се гушкаме Мали преку ноќ татино дете стана Миленичката не може да го дружи па почна почесто синко да го зема со него Не излегува нормално без Могли,таа е синот татин Јас се обидувам да се сконцетрирам на учење тестови Концентрација и памтење 0!Во јануари полагам за прва помош а од февруари треба да почнам со посетување настава Како ли ќе научам кога неможам да се сконцентрирам Башка и на хрватски се тестовите и 40 посто не разбирам Ај ќе ме биде ваљда Утре ни пристигнуваат и гостите,нема да сме сами за новата Поклончињата уште да ги спаковам и спремни сме За чистење ќе ги почекам нив А и ќерка се радува на дечињата Мора да завршам,ќерка вика на доза гушкање @24.07 ти благодарам што не помисли Имајте добра ноќ
Леле мајко мила шо не ке чует чоек во животот?!? Значи вака јас сум доилка на 4 месечно бебе и јадам и пијам ама буквално СЕ од овошје,зеленчук,кисело,солено,благо,луто,грав,зелка,а за кромид и лук ич да не зборвам,зато срцка ти не слушај никого и прај си ко шо ти одговарат тебе и на бебето пошто тие бабиците се цели изгубени во свемирот и немет појма од животот!!! На кратко кажано нишај врата земај плата и плаши ги мајкиве.. Уживај си со бебчето и ич не се замарај
Добро вечер мајки . Дете заспав,маж испратив на прослава и време е за мене. Си пуштив серија , си лежам и уживам. Ми текна дека не сум пишала деновиве па стаив серијата на пауза за да читнам и пишам . Имав многу тешка недела.Не би да зборам за тоа.Полудев Нема полошо од тоа да си во исчекување на нешто ,за кое има шанси и да е лошо.Среќа лошо не е,се заврши се добро.Фала му на господ Можам сега слободно да дишам и да уживам во деновиве.Споив денови до 10 не идам на работа Да се посветам на син ми , на мм. Дома да сме заедно.Да им готвам.Да шетаме.Да се сакаме . Ништо поважно од ова нема . За нг ќе сме дома . Преку ден ќе искочиме со мм и со нашето друштво . На пијачка,две,три ... За вечерта ќе си напраиме мезе со мм,ќе успиеме дете и ќе се сакаме А и ние имаме новогодишни пижами Мм нејќе да ги носи Утре мм и мали ќе одат на престава кај мм на работа.Ќе има и дедо Мраз. Дете од страв сигурно ќе гребе по ѕидови На плоштад многу плачеше, а на тв гледа вика деде деде Искрено,дедо Мразовциве се заникаде.Со пожолтени бради од пушење. Возрасен да се извади од памет а не мали деца Тоа од мене друштво . Одам да уживам Добра ноќ
@Minnie 1 Заборавив да ти кажам. Ефакол капките таму 100 посто ги има. На 3 часа пред цицање ќе шприцаш у уста со епрувета. За ден два веднаш ќе помјнат грчевите. И ги имам кажано на најмалку 20 мајки овие капки и немат промашај.
Мајки знам дека овде ке добијам најбрз одговор па сакам да ве прашам И после примање клексани 18дена Д-димерите на керка ми се 3200 сега и ја појачија дозата па во среда треба пак да ја носам на трансфузија за боцкање Сакам и други мислења од други док специјалисти кои би можеле да ми помогнат и да ми објаснат зошто оваа се случува Не битно дали е приватно или државно Благодарам
Да ве поздравам накратко, ве читнав згора попрепеку ама навистина мобилниот ми стана мисловна именка, еве и сега малата ми спие на гради. Ќе се нацица па ќе се тутка, што и да јадам и да пијам е џабе што и да и дадам исто ми се фаќа. Синко полека попушта и е посмирен, ако ништо друго му се врати бојата на лицето. Сепак е центар пажња сите се вртиме околу него, пакетчиња и подароци од сите страни, па и тие на дадичка си ги користи. Уште станува навечер и плаче по саат време, блада и зборува во полусон, па ќе се смири и заспива. Овие дена сме и со гости, се изредија тетки, стринки ама поголемиот дел се за в година немам најави за викендов па ќе здивнеме. За дочекот на новава ќе сум среќна ако не сум веќе заспана барем додека префрли полноќ. Очајно ми треба сон, добра и мирна ноќ!!!
И за мене Јани Ангеловски од Клиника за трансфузиологија е врв, но стварно не знам како би стигнала до него, једино во канцеларија да го бараш. Инаку секој понеделник има амбуланта, редовна, а во приоритетната кој ден би бил може да прашаш на телефон, го има на нет, па ако успееш некако со приоритетен.. Инаку 3200 д.д и не е некоја бројка, прочитав и тромбоцитите се покачени, се покачиле да и покрај терапија, но тоа е бадијала ако дозата е утната. Нормално е по операција да рипаат, треба период да се вратат во нормала, но тие се покачуваат и од настинка, вирус, инфекција, па девојчето да не е настинато? Да не ја ,,врзавте,, за кревет дека по операција? Не и тоа, мора да шетка и многу течности да пие. Можеби е и само нешто моментално, утната доза, организмот поспоро реагира и затоа имате и таков резултат. Секако и повторување на истиот не е на одмет, за жал не ретко и ги грешат резултатите, ми се случило, па најдобро е да се повтори. Не кревај паника, знам исплашена си, но под терапија е девојчето, ќе се спуштат, ќе се среди, само смирено
Znaci majka nemoj da se pripotresuvas sto da jades zasro ova ne ova ne toa i trista gluposti da slusas.Mozes se da si jades vo umereni kolicini,ti sigurno grav i zelka ne jades non stop ili sekoj den pa za da na bebeto mu predizvikuva grcevi ili gasovi....Uzivaj si
@blessed.an на мојов 511 тромбоцитите му беа на крвната од детска клиника... за една недела нова направивме 200 и нешто си беа. И за 511 на клиника рекоа не е страшно. После нас се боцкаше малата нели, кај таа жената најлево што боцкаше бевте? Е за димерите да си се растрчаш, барај совети. Од Ману готови ви се резз?
Еве ме мене, застанав кај другарките и ме снема Епа ќе ме снема кога цело време сум со бебето, луѓе доаѓаат дома, алишта средувам, бебе дојам, нишкам, банкам, пресоблекувам.. Абе ја ли бев за вака!? Кога сме веќе кај другарките, една од нив со маж и и детето не најавени на врата ми се појавија Им отворив, што ќе им правам. Среќа не се задржаа, пола саат и си заминаа. Синоќа не спиев добро, ме болеше глава многу. Сабајлево мм се разбуди со температура 38.2, главоболка и поткашлуваше. Го испратив во дневна, ние во спална. Сигурно има некој вирус, страв ми е за бебе, нема ни месец Малиов не спие воопшто мирно. Се успива на цице, се тргам од него и по 5 мин почнува да бара цице, се рассонува, плачи. Па го нишкам. Го успивам, го оставам на спална или креветче, и пак исто. Дете дури цврсто да заспие 2 саати му треба. А во раце си спие, нема мака шмекерот. Вака ли ќе биде цело време!? Денес и утре нема да имам помош од мм, а и тој кутар сам ќе се справува со тт. Ама добро е што денес свекрва ми ќе ми прати ручек, утре ќе дојди мајка, па ќе поминам овие два дена, додека се опорави мм. За НГ сами ќе си сме дома. Не сум спремила ништо. Немам ни време. Мм сакаше Италијанско мени да имаме за вечера, да си отвориме некое убаво винце, така да си прославиме. Ама мене ми изгледа дека ќе си легнеме, ќе си пуштиме филм и ќе заспиеме. Како сте вие со вирусов, како се справувате?