Среќна нова мамаситас! Живи, здрави, среќни и весели! Да ве радуваат деците повеќе од што ќе ве нервираат, мажите да ве слушаат а свекрвите најдобри другачки да ви станат. Пари, нека има доволно да си купите по некое куќиче на плажа у Острелија, некое количе бесно и така ко за живот без секирации, па што остане под перница чувајте. Љубов и здравје? Е тоа три тона ви посакувам! Годинава и фигуративно и буквално ќе свртам нова страница во животот, чим 31 година не идело вака, дај да пробаме малку поинаку Ве гушкам!
Мајки, среќна Нова 2019! Да сте живи, здрави, весели и исполнети, сите лоши работи да останат во 2018! Само убавини ви посакувам на сите!
Добар ден мајки Среќна нова 2019. Нека почетокот ма новава календарска година биде почеток и на нови, подобри нешта. Ние ја дочекавме сами, во дневна, со мм. Деца спиеја, јас и он со котле цреши, масажа и неодоливо млеко за тело од лубеница. Денес чорба на репертоар. Убав ден на сите
Среќна нова 2019 жени, мајки, дечиња, семејства.. Нека новава но донесе на сите елан за подобро утре исполнето најпрвин со здравје, среќни моменти, помалку лоши, мир, хармонија и берикет за сите наши семејства. 1 ви јануари .. поим за нов почеток, нов ден, нова година, нов месец.. поим за желба за подобро утре за сите нас.. Еуфорија во нас за секогаш подобро.. Да сте живи и здрави, мирни, среќни, весели сите.. Да се читаме за убаво а помалку за полошо. Ние вчера новава сме ја дочекале спаајки на купче на топло прва година во нашите животи како на овој начин сме дочекале нова година, ама ако тек едвај чекам да се средиме со колава и да се прошетаме во новава и новиот месец. Да почнеме да пишуваме нови страници..
Добар ден! Среќна Нова година! Ви посакувам здравје, среќа, љубовче, секс, пари... само убавини во 2019! Имаме убаво новогодишно утро, имавме и убава семејна новогодишна ноќ! Дечките отвараа подароци од Дедо Мраз, јас спремав вечера, си пуштивме музика, абе права Нова Година! Големата остана будна до полноќ, беба малце порано заспа. И ја преспа цела ноќ! Денес во 11 станавме сите! Ќе ручаме кај мама па една обврска помалку имам. Допивам кафе и во план ми е да шетнаме на воздух .... па ќе видиме! Убав ви ден , уживајте со најблиските!!!!
Среќна Нова 2019 мамички, пред се здравје на сите дечиња, среќа и љубов, повеќе пари и патувања, помалку нервози и карање со мажињата.
Здраво. Среќна Нова Година мајки.Во новава здрави и живи сите да сме на број и сите желби да станат реалност. Главата боли кај од неспана кај од пивото....Ни апче помага ни ништо... Сите исполегнати на кревет. некој хоризонтално некој вертикално ,а јас се разбира на чош. Ми се спие и мене очи ми капат едвај пишувам но морам тука да си ја извршам должноста. Поминавме супер до четири утрово.. играње, смеење и најважно батериите фул наполнети за наредните денови. Дете прв пат волку да издржи откако е роден.Прв пат ....издржа машки до 1.Дојде ме фати за рака и ми вели аде мама нома нани ( да спиел в соба) Цела вечер се вртеше околу нас или пак в раце кај мене или татко му да играме и со микрофонот во рака.Никако не го пушташе главна ѕвезда беше сношти. Ви се верува ли дека сношти беше како бомба да паднала кај нас.Но се се среди за еден сат. Откако последните гости си замина во 3:30 мм во дневна раскреваше од маса, јас собирав играчки и постелив за спиење.Потоа зедов измив се и си легнам во 4:30. Е тогаш на секој пола сат дете или ќе исклоца кебе или бараше вода или пак мама и тато дали биле тука и во 8:30 свеж пуфка. А нас очи ни се затвораат,видов не видов станавме со мм.Тој дете го средуваше јас кафе ставив да се вари и зедов на метам и џогирање.Меѓу време кафето го испив па продолжив кај нас во соба да чистам. Цела година ќе ми тргни на чистење. Доста е како за прв пост годинава. Да дремнам малку па ќе одиме мајка на ручек.
Мајки,лавици ,често ве читам и се чувствувам како демнач ама навистина обожавам да ве читам.После 40 ката ова ми е најчитана тема.Иако сум мајка со поголеми деца ама се што помонувате сум го доживеала и за се ве разбирам Нека ви е среќна Новата Година и многу детски насмевки,помалку детски солзи ,да нема болни дечиња и помалку ненаспани мајки.И да се шири темава со се повеќе мајки.
Среќна Нова 2019та мамички минатава година беше најубавата година за мене, си го добив најубавиот подарок моето бебенце. Нека 2019 ви донесе бериќет,среќа и се што си посакувате Позз и имајте убав празничен ден
СРЕЌНА НОВА 2019година! Ставивме крај на 2018та, се што беше таму нека остане, ваква година никогаш да не се задеси повторно! 2019та нека донесе повеќе здравје, среќни моменти со саканите, многу љубов и џепчиња полни парички! Хо хо хо кој би рекол денес дека е зима?! Надвор е права пролет Нова едвај ја дочекавме, јас и дремнав, ама ,,алармот,, таман ме разбуди 23:55, па така 2019та ја дочекав со пијавичка на цице Пуштив по некоја порака и кома Комшии ептен се спремиле, огномет, петарди абе мислиш на некој плоштад дека сме, па погледавме и малку шоу. На бебе му ги затворив ушите, па не ни сети он забавата Станавме у 10ч едвај Бебе стана фит, расположен, вика ли вика Нашите беа на кафе и елче, се подруживме, помуабетивме и ги испратив, куцна час за дремка За 2ри викаат што ќе правиш тој ден, ќе си правел цела година. Па мм рече ќе идеме пари да трошиме Тоа, јадам кифли и пилешки прсти, плус пиуцкам Кока кола, во надеж сум мм да направи кафе, па во мир и тишина да се порелаксирам, а да и по кафето може и парче елче да каснам и последно ќе е, го стопивме Убав сончев ден
Баш поради останатите мајки кои можеби сакаат да се приклучат, темава мислам треба да биде во категорија "Дете" зашто како што пораснуваат дечињата така многу мајки престанаа да пишуваат тука. А убаво е да се прочита и како една мајка со тинејџери па и поголеми се справува со нив Среќна ви Нова женки! Многу здравје, среќа и безброј незаборавни мигови во новата 2019! Cheers!
Среќна 2019 на сите! Ви посакувам здравје, љубов, пари, успеси и среќни моменти во изобилие, хармонија и спокој во душата. Бидна и дочек, во домашна атмосфера, сталожено, без форсирања и беше навистина релаксирачки. Деца се поиграа, возрасни помуабетија, па и огномет дочекавме, се на се убаво беше. Утрово се отвараа подароците од Дедо Мраз и малата беше пресреќна. Ја сакам бескрајно. Убав ден!
Srejkna nova godina majki Polna so zdravje za vas vasite bebuski I vasite sakani  Polna godina so ljubov, bereket I ubavi momenti vi posakuvam na site Zdravi I zivi da mi se cerkickite mnogu ljubov so mm I napredilak da si imame, gospod da mi gi cuva sakanite ova go sakam za ova godina I sekoja naredna da bidème zdravi I zivi site zaednomnogu mnogu godini da docekuvame Pomina vecera Kaj sveki pa nakaj 11 si dojdovme doma poubavo od doma nema za mene si prodolzivme so cerkickite so mm I muzika pa so golemata gleavme malce ognometmnogu I'm se raduvase Toa majki, cerkicka da Jade pa malce ke poigrame site zaedno Sadovi ke cekat malce Guski do site Srejkni da mi bidete
Среќна нова година живи,здрави и многу среќни...помалку болести на дечињата... Ние по дома за новата, фино си поминавме со кумовите.Деца се силеа демек ќе го чекаат Дедо Мраз ама не издржаа затоа мама синоќа намести се под елка за кога ќе станат да се изненадат.Колку беа среќни, дека поголеми, па си подаваат од поклоните, си раскажуваат штп добиле... ептен ми беа срцки се израдував и јас многу на нивните реакции Деновиве си ги споив до 8 и ќе си седам со деци по дома, не ги пуштам во градинка. Планираме и да шетнеме негде ама ќе видиме... Поздрав мамички
Среќна Нова Година Оваа година бидете повеќе среќни Чуствувајте се повеќе добро Сакајте повеќе Простувајте повеќе Гушкајте се повеќе И ...
SRekna Nova godina majkicki Sve sto posakivate da se ispolni❤️❤️ Jas poveke ve citam i kako demnac sum vo temata haha Ovaa godina ke pisuvam Nie so sinko uzivame od sabajle stanat,so igracki sega ‘movie time’
Среќна нова година мајкички Ви посакувам здравје во изобилие, тон љубов, среќа и насмевки секој ден. Мир и љубов во сечиј дом. Од убавини да не куртулите Гушкајте ги малишаните, тие се наша движечка сила. И кога е најтешко нивната прегратка и бакнеж ја менуваат ситуацијата. Поздрав. Уживајте во празниците со позитивна мисла