Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    Мамички, Христос се роди, за многу години.
    Да не тагнувам поединечно, упатувам :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:
    Празниците веќе 10 години со грутка на гради ги поминувам, ама годинава уште потешко со децата растргнати малку ваму малку таму :( Душа ме заболе вчера од еден муабет со ќерка ми, ми рече кога ќе сме биле стари и изнемоштени јас и татко и, ќе не гледала по една недела мене една недела него, како што и се паѓало по редот за средби :u:
    Виртуелно да ве почастам :^::d: најмалото полни 3 години.
    Па по студов ги носев во градинка, однесов торта ко шо е редот и ми праќа учителката слики како слави со дечињата, едвај 5 беа :( Вечер ќе му обележиме дома, ќе дојдел и татко му, бар нешто од нешто да се обележи за него.

На Ano, Chantal, Lolipop23 и 35 други им се допаѓа ова.
  2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Ако ти рече да се соблечеш бегај што побрзо, спаси глава :rofl::rofl::rofl:

На mal.ecka, TarantulaA, eli25 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Не и се свиѓал ма зато :rofl:
    @gjoker4e ти прво на гугл види шо чоек е па иди :D

На mal.ecka, eli25, Vennera.aa и 7 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    ти мор доби? :?:

На eli25, Vennera.aa, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.266
    Допаѓања:
    37.085
    Се спасив. :whew: Да не ме мислите. Морало од 9 до пред 11, 11 било веќе касно, до 12 работат. И нема логика и има дека во ходник чекав ред преполно беше. А може и без и со термин ама секако чекаш.
    Гугл вика се најдобро ама јас најмногу се плашам од тие доктори што живеат на слава (некои продолжуваат да работат како што треба). И никогаш не го бирам најдобриот ама овој ептен блиску ми е. Многу дигнато изгледа. Претходниот пат ми го виде папокот ми препиша крема и толку. Ама па и ја што сакам а? :?:
    Значи утре ќе одам ама додека отидам ќе оздравам. Веќе немам тт. Главоболката ми е на минимум исто и болката во долниот дел на стомакот, но сепак присутна е.
    Не знам дали е можно да се прочистувам од овој свежиов воздух? Сабајле повратив нешто што се чудев кај стоело тоа во мене? Се испаничив многу ама мн ми олесна ми дојде лесно на телото. Па си викам тт да не се борела со тоа па да го повратив и да се изборила. Се извинувам ако нема логика пишаново ама така си мислам, не знам точно.
    Сега кога го дишам воздухов прва асоцијација за Скопје ми е масовно труење. Навистина страшно. Ама како успева да е до толку загадено? Овде само во сабота има повеќе коли, од најмало до најстаро со точак без разлика дали врне или вее. И тоа има удел.

Деновиве дека болна дадов телефон на малата. Жива се изедов ептен ми е страв од телефон. Од телевизор не ми е. Од лап топ, компјутер средно. А од таблет исто страв ми е.
    Многу јадеше со телефон и како да прозбори преку ноќ. Почнува песничка ејбисиди кидс и тоа вика ебицитикиди (отприлика така). Си трча по дома и ја пее бејби шак дудуду ама пее тидутиди ама истиот ритам. Јас пеам џони џони јес тоа вика папапа (ова го пишав веќе изгледа).

Почна да ги зема мечињата и ги успива нанинанинани и ги нишка.

Се кажува речиси точно освен кафе. Јас викам кафе тоа вика апу. :D

Јаде само со лажица и вилушка. На моменти се буни па ќе истури или од тањир или од лажица ама ќе научи.

Многу ме сака. :inlove:

Порасна. :l:

Да видиме што ќе каже овој дигнатиов и да најдам гинеколог, касниме со второ дете. :)

Малава по цели денови е мирна, што е многу убаво и чудно ми е малку, се навикнав цел ден под напон сум да се борам со неа. Ама сега само ме гали ме гушка вика мама, обожава да ме зафркава и така. :l:

Многу изнапишав... Убав ден! :l:

Едит: Една од поважните работи не пишав. Купивме машина. :angel: Ама требало нешто газдата да донесе на наше име па ќе видиме колку ќе чекаме.(кецрл или церл, ја изгледа ни на македонски не знам што е тоа, ако знае некој да ме просветли мајки германки).И ни ја намали киријата соодветно колку што би одговарало на станов. :angel:

Последна измена: 8 јануари 2019
    На ludoto19, Ano, Chantal и 31 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.039
    Допаѓања:
    220.439
    Кога читам убави вести овде и на мене ми е убаво на душата, кога читам лоши ич не ми е убаво.. навидум форум е и форумски ликови позади него, ама души.. нормални луѓе со емоции..
    Не ве знам ама доволно е да го прочитам првиот ред за да сватам кое корисничко име пишува :l:

Навистина на веков само здравјето е битно оти како почнал светов.. на каде ќе оди не знам. Човек да е здрав и жив се постигнува и отстварува.
    Ама дефинитивно има луѓе со малку среќа повеќе и премногу!:l:

Јас успав дете у се тутнав до парно на фотеља, да поседам па да станам да правам ручек, и да се расправаме со малово :l: па ќе чекам и маж да дојде, па па па..
    После пак ќе ѕвонам за колава да ми кажат дали ќе ја регистирираат или нема, нека се одлучат веќе оти 1 месец ни се заробени картоните а сме во мртва точка, ако не сакаат барем да си тражам друга опција..
    Како не затера со оваа пуста кола аман веќе и вчера божиќ ли беше што ли беше глава не дигнав од секирации, од што се ми е преку глава.

Треба и јас да се испитувам, ама кога да одам кога да ја потерам работава не знам.
    Едино место од кое што сум задоволна за моето здравје у комплет беше овде е сега ќе видиме дали секаде овде е така или не е така.
    Ќе треба и троа пари да си истргнам знам ама морам.
    Ќе биде и тоа ај.. некад.

Сакам да кажам на даничап и на сите други во странство, факт е дека не е сјајно ни овде, и јас се прашувам по некогаш каки и даничап како бе може една угледна земја тоа и тоа ова и ова да си дозволи ама ете може. Несомнено има рој пропусти, негативности и слично.. ама па ако мериме со мк премија е.

Еве и јас се прашувам зошто побогу ни ја држат колава заложена и не даваат одговор, противзаконски е, мораа за 6 работни дена да ја регистрираат по закон ама не. Еве стои и тие молчат. Не знаеле што ќе биде, не знаеле ништо што да кажат.
    Жената рече да сум се молела да биде :|
    Значи од молење ли јас да се надевам на некој абер?
    Ако не бива нека ни кажат.
    Ама не не кажуваат.
    Ова се за пари им беше, еве пари сите им дадовме над 2000 евра што сакаат повеќе?
    Не се ми јасни..
    Не се ми јасни и други работи купишта ги има ама реалноста е таа, дека и тука постојат врски, преку редови, пропусти, и куп слични неправилности.
    Така земјата фунционира цел народ. Планетата.

На ludoto19, Chantal, Lolipop23 и 26 други им се допаѓа ова.
  7. WomanInLove

WomanInLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    268
    Здраво мајки (highfive)
    Ве читам чат-пат, редовно си го следам форумот, ама ретко пишувам. Знам дека овде има многу мајки што се по странство, не знаев каде да си прашам, па решив овде.
    Маж ми е во Германија, за многу кратко одиме и јас и синчето, па сакам да ве прашам за вакцините, т.е. за картонот за вакцини. Ѕвонам сабајле во Јане Сандански да прашам дали ќе ми дадат картон од вакцините, кажав дека ми треба за странство. Ми вика, па си имаш ти картон кај тебе. Јас имам еден картон за имунизација, ама дали е тој? Треба ли да се преведе? Да не ми треба интернационален картон? :?:
    Поздрав до сите и среќни празници :)

На Chantal, minneymouse82, Chanell* и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Тебе џо те нема а ништо не ти избегало :D
    Не мор :tmi: уште не (wtf)

На M&M, eli25, gjoker4e и 4 други им се допаѓа ова.
  9. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.625
    Допаѓања:
    36.937
    Ај пробај со уште еден тест :worried::bandit:

На eli25, gjoker4e, Vennera.aa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    ја сум тука цело време :devil: само сталкам зашто апла сме навлезени у Домаќа атмосфера и ќе сум досадна 8-|

На M&M, gjoker4e, Vennera.aa и 3 други им се допаѓа ова.
  11. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    :coffee:
    Чекам да помине уште малку и да си одам накај дома од работа (waiting)
    Синко од денес се чува со дедо му ,среќа човеков што е на одмор па има кој да го чува дури трае забраната за градинка ,многу се нервирам и се оптеретив со вакцинирањево ама да не ве гњавам со тоа тука .
    За празнициве си поминавме убаво во домашна атмосфера ,паричката се падна во маж ,најсреќен ќе ни биде годинава :D Вчера имавме гости ,сум пишала порано дека девер ми ја побара летоска девојката за жена па вчера прв пат дојдоа нејзините на гости кај нас па покрај нејзините и најблиските на свеки и свекор и оп 25 луѓе се собраа мислиш слава ама ај за убаво само нека е.
    Предходните денови ај да и помогнам на свекрвата со спремање да не е цел терет на нејзе ,ама мм се налути зашто само јас им помагам а девер и идната снаа кога и да треба да се работи нешто они се или втора смена на работа или се на шетање негде ,па ме собра горе мм и им ае развика на неговите дека само јас им помагам и дека веќе нема да е така .Јас пак го карам зашто стварно луѓево ни помагаат стално за се па сакам и јас да помогнам некогаш кога можам .
    Немам многу време да ви пишувам зашто кога ќе дојдам дома од работа синко рика ко магаре по телефонот да гледал песнички ,епа неможе така нема телефон за никого по дома неможе толку мало ,а зависно од телефонот да биде :^) Иначе и моето ко на емка е многу разлигавено станато недај боже да му земеш нешто што јаде крокодилски солзи се лиат ауу страшно :envy: Последниве неколку дена мака мачиме дури заспие ноќе не фаќа 11 11ипол дури незнам што му бидна што убаво си заспиваше на време ,се надевам во брзо време ќе се вратиме во колосек . Да се спремам полека да бегам накај дома ќе имаме и денес гости ќе ни дојдат кумашините цела фамилија на ручек-вечера .
    @galapce :hug::hug::hug: и јас сум од Скопје ако треба нешто пиши ми слободно те молам.
    Убав ден мајки.

На ludoto19, Lolipop23, minneymouse82 и 23 други им се допаѓа ова.
  12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.266
    Допаѓања:
    37.085
    Тој е. Не мора да се преведе. Изгледа не постои интернационален. Само треба да земеш и одјава од вакцините. Не ја бараат тука туку во Мк да знаат дека нема веќе да прима вакцини тука да не трошат листови со казни за џабе.
    Би требало исто да е името за сите вакцини ќе погледнам за сигурно.https://forum.femina.mk/threads/Вакцинирање-во-странство.27434/
    За останати прашања поврзани со вакцинирање во странство.

На Mari*, WomanInLove, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.261
    Допаѓања:
    43.906
    Добра вечер мајкички.

Ви посакувам здравје вам и на нашите деца.
    Срце ме здоболува за некои неправди и само се чувам од тешки мисли кога сфаќам колку малку треба за нештата да тргнат наопаку и колку среќата никому не му е гарантирана.
    За Божиќ кај баба и деде сосе торба. Мајка ми да може, животот ќе го принесе свој кога им доаѓаме на гости. За зетот правела ребра во кока кола и сливи, јас зготвив ќофтенца и ја искомбиниравме софрата. Малава кај нив збеснува максимално, од радост и вознес.
    Денес им беше 35 годишнина од брак. Со сестра ми се смеевме дека не им купивме ништо значајно освен купче крстозборки, списанија и судоку. Најбитно е дека бевме сите заедно и дуваа свеќички со тројка и петка.
    На даде и подарив чантичка за Нова Година, сама си ја одбра и веднаш си ја стави на рамо дур пазаревме. Многу ја сакам. Да имаш блиска сестра е како да имаш најдобар пријател за цел живот. Колку се сакаат со ќерка ми, тоа е неверојатна љубов!
    Денес се прибравме. Машини вртат, одмрзнав посни сармички за утре за ручек и сварив парче тиква за малово да проба.
    Уморна сум ама среќна. Ќе гледаме филм со либето сега, таман заспа на цице мекушкава.

Добра ноќ и убави сништа имајте.

На Chantal, Lolipop23, minneymouse82 и 24 други им се допаѓа ова.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добра врчер..
    Ајде успивајте малите па да седнеме на по еден чај.. :wasntme:
    Оти не си правиме дружби овде?
    Баш нам не мрднатите од дома најмногу ни треба.
    И по еден рум во чајот :drunk:

Уште нема ништо, утре наводно но секако сме за овде.
    Ваљда ке ја одлоѓам и контролата, шоферот се разболел.
    Колку повеќе сопки толку поблиску до рајот. ]:):envy:

На Milobebence, ludoto19, Chantal и 28 други им се допаѓа ова.
  15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Zdravo ubavi majki:inlove:

Kaj mene site spijat osven jas|(um na sekgade ke se mrdnam|(
    @galapce :hug: Jas ke ti pravam drustvo:coffee: so Limon I med od mene:hug:
    Ve mislam cesto se molam za vas da mine brzo I so lesno:hug:se iznamacivte, ah da ti bev blisku barem nekako da ti pomognev:hug::*

Bebuska vadi zabi, 3po Red od dole I Maka si ima:(celo vreme placki edvaj vc idam:worried:

Cerka spie so tato vo detskata, sinojk placise vo son deka temno e I se plasi:(odamna vaka Ne pravi|(umov na gradinka mi otide(facepalm)demes na vesti kako gi tepat na Mali decinaja vo gradinka pa gi zatvorile glupackite:devil:jas na vakvite neka si sedat doma ako ne si ja rabota rabotata o ljubov(fingers)cekam zakon za kameri vo gradinkite, se nadevam sto brzo.

Za nie vo stransvo Koga gi slavime praznici è kako sto Kaza pogore feminkite ne è toa sto è kako Kaj Nas, adeti Pravime ama ne è taa atmosvera kako Kaj Nas so nasi luge.

@Mari* I mene mi kasnise minatiot mesec, PA Koga te citav znam kako e, test negativen a vreme kako pominuvase veke i Planovi pravivme kako so 3:wasntme: od stres mi bese,ama mora I ispituvanja da se pravat Koga togas:worried:

Doma uste mi è haos:^) nemozaam sama so bebè da zacista..
    Utre ako uspeam da odam do maticna da mi Dade nekoi pregledi da napravam:wasntme:

Ubava vi nojk:f::l:

На Chantal, minneymouse82, Monella и 21 други им се допаѓа ова.
  16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Може и два рума.
    Ја сум за чај.

На vitamina, Sexybaby86, tincemajmunce и 5 други им се допаѓа ова.
  17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Дур се збереме дремка ми дојде
    Затоа немаме журки ние. Преку ден измегу успивање дете и ручек тогаш најмногу не има.
    Повелете. IMG_20190109_001102.jpg

На Chantal, M&M, Saraa и 18 други им се допаѓа ова.
  18. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Ја би рум без чај молам. :rofl:
    Јас не да сум немрдната од дома, корења фатив.

На ludoto19, Chantal, minneymouse82 и 17 други им се допаѓа ова.
  19. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Ме изнервира мм како одма заспива па и хрчи... И се расонив од нервоза. Детево ќе го разбуди. Цепач.

На ludoto19, Chantal, minneymouse82 и 19 други им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Цепач :D
    Стварно има ли маж што не заспива одма.?
    Јад пак мислев до мене е :D избегнува да не го размуабетам.

На ludoto19, Chantal, M&M и 15 други им се допаѓа ова.