Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.498
    Допаѓања:
    288.250
    Добра вечер.
    Сите спијат. Конечно.
    Средното денеска беше во градинка а воспитачките добија упатство да не ја легнуваат да преспива. Очигледно послушале па успивањето беше за нијанса полесно.
    Затоа малото пееше до сега. Ја качив горе во соба, и додека се симнавме да ги зедеме другите две она заспала. Си реков аха, добра е, ќе спие.
    После час се ококори и до пред полноќ гугаше се смееше, па дремеб и јас со нејзе во дневма.
    Она како преспивање тоа дали си го рачунаше, па спиење не о паѓаше на памет. Со оглед дека е цела отечена непцата и неколку запчиња и пробија за една недела, арно и со само волку што минеме.
    Денеска бев да си барам поклон за роденден. На мм му реков сама ќе си купам, не мора да се мачи. Има уште малку време, ама што е сигурно сигурно е.

Тргнав по обетки а ме собра со неколку полни кеси облека, две прстенчиња и секако без обетки.
    Турете и за мене од жестокото

:d:

На Chantal, Lolipop23, M&M и 32 други им се допаѓа ова.
  2. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Пред некоја вечер ќе го отепав мојот, му викам нарани бебе со млеко отидов да се истуширам. Завршив работа, одам во детска тој заспал на кауч седнат со малиот на рамо и шишето во рака. (facepalm)

На Chantal, Monella, galapce и 20 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.498
    Допаѓања:
    288.250
    :rofl:
    Така мм кога ја успива големата. Јас чекам чекам во дневна да дојде, да удриме на мезе или филм да пуштиме. Кога го нема, а не ја слушам големава да пее и изводи, полека одам да видам до каде се. Што да видам. Он дурли спие а детево со прстето на носот ми вика шшшшш, спие:rofl:.

На do-re-mi, Chantal, Ano и 27 други им се допаѓа ова.
  4. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Му викам да ми ја каже тајната како одма заспива. И одговор: па спушти ја главата на перница ми вика.
    Баш им е убаво бе...

На Chantal, minneymouse82, galapce и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.261
    Допаѓања:
    43.906
    @TeddyGrey @danichap @galapce @DuchessAnn еве ова сакам :)
    20190109_063202.jpg

Инаку да. Он хрчи рчи брчи, јас дојам баш во моментов. И додека да презаспие малата, ќе стане 7...

На Chantal, minneymouse82, Vennera.aa и 26 други им се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.266
    Допаѓања:
    37.085
    Моево во 3 заспа, ми се плачеше од мака. Плачев, рикав.

Јас хрчам деновиве дека болна. Мм се префрли во дневна. Ја уште ненавалена глава заспивам, мм тешко заспива.
    Ја на мм му викам дека мајка му го успивала, а мојата ме оставала сама да заспијам, па затоа. :D

Четири нецели часа сон. Мм нервозен. Јас нервозна. До дете не допира нервозата. Се удри во ѕид од што му се спиеше не гледаше кај оди и пак не заспиваше. Во 2ипол јадевме копанчиња и едни како бони топ (ја на нервна база, малата на стрвна). Секогаш јадам преку ноќ кога е будно.

Страв ми е да одам в дневна да го разбудам мм да дојде в спална да се спремам да не ми закачи некој бокс. :D Понервозен не бил. Не можеше здив да земе две недели, па капак и овие два дена со неспиењево ноќе.

Ќе треба да се маскирам после во ебачица за да се вратиме во нормала.

Туку дочекав чорапи том тејлор да носам. :rofl: На голем попуст беа, ефтини и ги зедов и кога гледам дома уау. Денес ја сум главна. :D

Последна измена: 9 јануари 2019
    На ludoto19, Chantal, Ano и 29 други им се допаѓа ова.
  7. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
    Леле јас сум како вашите мажи.:DЗаспивам моментално, спијам како топ, многу пати и маж ми ме буди за доење јас не го слушам бебето.(facepalm) :D

На Chantal, minneymouse82, Vennera.aa и 16 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.159
    Допаѓања:
    107.154
    Ај добро утро!

Ич не сум арна, мајка дури во недела ќе дојде, како ќе се издржи до тогаш не знам. грло партал, нос затнат ко тапанче, едвај дишам и на се тоа мали нејќе да спие, најди му нзс. Заспива касно, станува касно, касно преспива на пладне... Денес не му давам да преспие, ич не ми е арно ама ќе го занимавам некако. Муж кога ќе дојде ќе го превземе јас инстант во кревет ќе бидам. Синоќа во 12 сум заспала, они до 2 останале. Што ми се случи со детето не знам еј, страшно. Ми иде сега озбилно пак цуцла да земам, е до толку. Ај налет веќе, не се издржува ова, легнувам во 12-1 а во 7 на нога и треба на работа да дојдам по ладново пешки и да бидам сконцентрирана, е нече мочи. Сабајле такси си викнав, е до толку. Главава ко темпирана бомба си ја осеќам.

Срам ми е да се жалам, искрено ги немам сите поволности во животот ама не можам да речам дека ми фали нешто посебно. Добро ми фали ајде комода за тв, библиотека на еден ѕид што ми е замислена, функционално греење за цела куќа и плакари, ама не е страшно до толку. Здрави, кој помалку кој повеќе, прави и среќни сме, на купче, не сме на непознато да не знаеме кај да фатиме, па и да не барам преку леб погача. Како ќе биде интересен животот, мора некаде да клима за да не држи на штрек цело време.

Туку јас не знам дали ви честитав празници, ако не сум еве ви повторно, Да сте ми здрави, живи и среќни, деца да слушаат, мажи да ве сакаат, многу љубов и разбирање и многу среќни мигови. На дечињата што денес си слават именце нека им е вечно именцето, и на мајки и татковци исто!

На Chantal, Ano, minneymouse82 и 21 други им се допаѓа ова.
  9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Се пријавувам и јас со маж што хрчи штом спушти глава на перница. И јас како Дани, колку пати го чекам навечер додека ја успива малата, го нема го нема, а кога ќе отидам, она во скут кај него и спијат ко заклани. Овој хрчи, ова цуца цуцлето и нана. :D Јас бев голем неспијач порано, ми требаа саати да заспијам, ама откако родив и почна неспиењето, полесно се комирам и јас (facepalm) Ама сепак ми треба време да заспијам, и да сум скапана, пак не можам како мм одма штом легнам.

Инаку, добро утро :)
    Давајте кафе оти маф ми е работа. Синоќа си се журкавме од 3-5, а потоа се разбуди бебка во 6 покакана и толку од спиењето. Чмаам на работа и не знам како гледам :drunk:

Сакав да прашам нешто. Малава цуцла цуца само за заспивање. Спиењето со неа си го асоцира, и сама си ја зема кога и е време за спиење. Преку ден никогаш и немам дадено, ни кога плаче, ни кога кенка, никогаш. Ама нема шанси да заспие без цуцла, и цела ноќ ја бара да и е во уста. Ако и падне додека спие, се подразбудува и приплакува. Најчесто сама си ја наоѓа во креветче и си ја зема, ама често морам јас да станам да и ја дадам. Рано ли е да почнам да ја одвикнувам од цуцла ноќе? На 27-ми месецов годинка ќе прави. Маж вика остај ја уште некое време, ама после мислам само потешко ќе биде :wasntme:

Инаку, ние арни. Сите се изредивме дома со вируси, јас, па бебе, па маж ми, ама пројде. Роденден ќе славиме дома, без слатки маси и сите салтанати, зошто сите што се со деца ни откажаа присуство за роденден ради епидемијава ;( Сите се со мали сеуште невакцинирани дечиња и ги разбирам, па зошто би славела роденден ако малава е единствено дете таму. И така дома ќе си славиме со најблиските :( Ама фустанчето ќе и го облечам, па што сака нека е :clap:

Тоа мајки, немам друго за кажување. Бидете ми поздравени, ве гушкам сите :hug:

На ludoto19, Chantal, Ano и 26 други им се допаѓа ова.
  10. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Добро утро!

Дете однесов во градинка, јас со секојдневни обврски. Надвор дува некој ветер носи се живо, пред два дена беше како пролет, вчера и денес тмурно. Не личи на зима, нема воопшто снег повеќе на доцна есен ми оди времево.

Јас болна и мене ми дојде ред, одамна демек се немав разболено. Овој пат крајници, грло партал, полна сум со шлајмови, едвај голтам. Се лечам со бонбони за грло тие што се шмукаат, некои сирупи на природна база купени веројатно од ДМ за секој случај и со еден спреј за грло. На доктор и за ова не одам па што сака нека биде.

Прво беше малата, па сопругот, сега и мене ме префати. А што највеќе се нервирам е што малата не е до крај излечена, уште има проблеми со носето. Туку детево нешто не ми е среќно во градинка, вчера кога да ја земам ја познав дека плачела, незнае или не сака да ми каже зошто, учителката вели дека веќе на при крај станувала уморна и затоа, ама се чудам како прават тие деца што седат по цел ден таму, а моево едвај до сред ден преседува. И утрово некако не и се одеше, се плашам дали и посветуваат внимание и да не е сама таму цело време, некако ми е многу мака.

Не се пофалив дека паричката кај мене се падна и тоа прв пат во животот, се надевам дека барем добро здравје ќе ми донесе. Во последно време се повеќе го слушам тоа од луѓето дека сакаат само здравје и сваќам колку здравствени проблеми има кај многу, незнам што е работава порано како да не беше до толку, божем се гледаме да се храниме здраво и ние и деца и пак болни.

Убав ден!

На Chantal, Lolipop23, Ava.84 и 22 други им се допаѓа ова.
  11. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Добро утро мајки ,
    Ајде топло кафе за сите :coffee:
    Вчера го пропуштив чајот од Галапче а баш е добра идејата за таква дружба .
    На работа кога сум, многу ми е полесно да бидам активна тука.Дома потешко.
    Ама ајде ќе се договориме некој ден да ја повториме чајанката :clap:

Надвор си врне снег , преубаво е.Многу сакам снег. Буди некоја убава емоција во мене :rain:
    Пред спиење ќе го изнесам мали надвор,и он се радува на снегот.До сега на прозор стоеше и викаше Снее Снее :rofl:

Уште сум/сме во исчекување на убави резултати за блиската личност за која ви пишував пред нова година.Ако ми верувате полудевме сите начисто.Еден ден убави вести, друг ден не.И така во круг.Се нешто се чека,толку многу контрадикторни мислења има од доктори.Ново е дека ако деновиве нема конкретна дијагноза ќе треба да се оди во Германија.Вчера толку бев лута на докториве тука,ќе пукнев.:@ Се надевам дека ова чекање ќе се исплати, само за тоа се молам:sweat:

Ноќеска сонував како сум имала бебе,женско.Имаше и име , моето омилено:hug:.Преслатко беше . Кога станав сабајле цела разнежнета :lol:
    Од толку стрес периодов за кекс не сум баш расположена а со тоа нема ни бебе :sweat:
    Ќе си се наместат коцките како што треба,верувам во тоа.(fingers)

Толку од мене мајки ,немам ништо паметно да пишам. Само да си олеснам малку на душа.

Имајте убав ден :f:

На ludoto19, Chantal, Ano и 24 други им се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Добро утро мајки!:coffee:

Да ве поздравам во Новата 2019 и да ви посакам полна вреќа здравје и дупло повеќе убавини! :l:
    Да ги заборавиме болниците , лекарите и се што е лошо. :hug:.

Маж ми е дома, уживаме тројцата. По малку шетаме по снегот. Пак вее и тоа убаво. :rain: Ваква снежна зима не сме имале сигурно 10 години.
    Утрово стоиме тројцата на прозор и го гледаме и комрнтираме снегот. Викам како филмовите на Халмарк сме. :inlove: Само ние не бевме толку романтични :Dтуку коментиравме колку е смрзнато, а врз ледот снег. Ќе биде интересно периодот. :worried:

Кај нас јас сум лесна на сон. Маж ни е тој што се препелка цела ноќ, станува. Јас ставам перница и се комирам.:tmi: Посебно сега со бебе . Јас без јадење можам ама без сон не. :rofl: Тогаш ми е најтешко. Маж ми обавезно си придремува кога го успива малиот. Ама ќе дремне 15мин и се буди свеж , во топ форма. :DЈас ако дремнам 15 мин, спиена- недоспиена после не знам на кој свет сум.:D

И така додека пишував малиша нашол Стоби Флипс под клуб масичката. Сто пати му е кажано на маж ми да не остава вакви работи :@. Детето се си воведе со ред , па и кикирики. :tmi:
    А килимот дефинитивно е за во перална. Деновиве што ли не го умацкавме. Сега е шлагот со смоките изгмечени. Во секунда сработува се. :drunk:
    Едно време чував и овојше на малата маса ама откако почна да го гмече и расфрла , заврши и тоа. :D
    Сега сме сведени на минимализам. :D

@Sexybaby86 и бебуш мој само за спиење ја бара цуцка. Ама не планирам да му ја кратам . Нека е уште малку. После ќе смислувам финти да ја фрлиме. Барем да почне по нешто да разбира. Сега и онака врска нема.:D Ќе завршиме со плачки и ништо друго. Мислам мали се уште. Нека цуцкаат уште малку.

Убаво да ги поминете остатокот од празниците мајки, во друштво со најмилите!:l:

На ludoto19, Chantal, Ano и 27 други им се допаѓа ова.
  13. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.623
    Допаѓања:
    36.932
    Јас пак уште го чекам денот кога мм ќе заспие саглам и нема секој ден да плаче дека не спиел.
    Ние дома си имаме ноќен стражар ли, ут ли, мумија ли не знам како да го дефинирам.
    Многу лесен сон имаме и двајцата. Секоја ноќ си сме будни и муабет си тераме :)
    Он па веќе откако почна со новата работа, дали два три часа во денот спие. И не е до работата туку до психата на мм.

Д ден, надвор снегче си реди, ние со синко со топла домашна супичка и лимон на маса. План за денес никаков, лејзи деј во најава.
    Т.е сакам да тркнам до град да им купам кошули на двајцата(демек имиња имаме за честитање), дете е за шишање, треба и нешто козметика да се испазари. Денес сигурно не.
    Чај би пиела и јас ама сакам или јагода или брусница(а само таков немам)
    Убав ви ден!

На ludoto19, Chantal, Ava.84 и 22 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.060
    Допаѓања:
    257.007
    Леле јас сум како маживе, ставам глава на перница и одма заспивам:drunk:. Да знаете само колку пати пред дете имам заспиено:tmi:.
    Тоа па ич не спие, чудо од дете]:).
    Го оставив во градинка со плачки:worried:. Ќе го земам пред спиење.
    Одново адаптација.

@Sexybaby86 преплашени се родителите. Еден татко баш коментираше во градинка, вели тоа фб групите од памет ги вадат луѓево. Абе да не знаеш како да постапеш.

На ludoto19, Chantal, Ava.84 и 20 други им се допаѓа ова.
  15. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    @Sexybaby86 @duffi
    Мали де уште нека поцуцаат.
    Син ми исто беше само за спиење. Па премина само за ноќно и на крај настина и не можеше да ја цуца. После кога ја побара му реков нема веќе и толку беше.
    Е имаше година и 4 или 5м

На Chantal, minneymouse82, gjoker4e и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Welcome to the club...јас одма го боксирам и кога станува демек не грчам, дремам само (facepalm) е затоа на секое грчење или лакто или клоца и бајче :party:

На minneymouse82, Monella, gjoker4e и 8 други им се допаѓа ова.
  17. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.599
    Допаѓања:
    8.155
    Одмарам на креветот,надвор е врнежливо и тмурно и ништо не ми се фаќа.
    Дете отиде во градинка со плачки.Не сакал едно,сакал друго.Почнав со убаво,ама после половина час на врата и неможност да се договориме,го седнав во количка и отидовме:sweat:Веќе беше касно,максимум до 9 и пол примаат деца во градинка.

Треба да закажам денес на ушен доктор,дс му го исчистат восокот.Не се чисти тоа со чепкалка за уши.

Инаку вчера ме изнервираа пациентите,не дека е прв пат такво нешто.Немам кажано ама многу луѓе мислат дека се во хотел со 5* ,не дека лежат во болница и очекуваат роом сервис.
    Ај што ми ѕвонеше на секој саат на крај ми вика да вршел нужда во кревет.Викам ти сакаш ли воопшто да си отидеш дома,треба да стануваш и да се движиш,јас ќе ти помогнам.Не он оти бил болен лежел кај нас,а сабајлето ми кажаа дека вежбал да оди со физиотерапевтот:envy:.
    Друг му викам со убаво дека треба употребените филџани да ги враќа на пунктот до кафето,а не да ги збира во собата.Сега немаме чисти ако сакаат пациентите да си земат чај/кафе.Ми враќа сиромашна болница сме биле|(,викам не сме сиромашна секој треба да е свесен да го врати тоа што го земал и сам да си одржува ред во својата собата.За таквите сум :devil: и ги исплескам на брза рака,па кај сакаат нека се жалат.

Оние што најнеможат и се со најтешки болести се обидуваат сами,а некој 20 годишен употребената клизма му стои на ноќната масичка со остатоци на неа.Ако си викам во себе нека му стои ништо не раздигам,до неа ќе му го ставам послужавникот со вечера:angel:

Денес не правам ништо за ручек ќе направам само потпечени лебчиња во фурна со салама и кашкавал.Маж ќе го земе малиот од градинка и од таа обврска сум ослободена.
    Цел ден ќе го поминам во кревет:dance: :D

Ајде убав ден на сите:)

На ludoto19, Chantal, Coco31 и 19 други им се допаѓа ова.
  18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.416
    Допаѓања:
    126.984
    И јас сонував девојче дека ќе имам и името....ете сега спие до мене:inlove:
    Ве поз.мајки...уживам додека ве читам:D

На do-re-mi, ludoto19, Chantal и 12 други им се допаѓа ова.
  19. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    33.252
    Добар ден.

Денеска мамурна сум,давајте турско кафе за мене по можнош јако,горко и дупло..

Сношти кај мајка на слава заглавивте до 3,дури си легнавме па дете се разбуди,па пеев, нишкав на нозе и врвеше 4 сатот кога заспав.
    Синко таму центар ба внимание ни беше ди-џеј ни пушташе песни и велеше тата та песна,демек таа е што ја барал.После вечерата свеки си заминаа го зедоа и дете со нив.Лесно се заспале.
    На мм му реков да си одиме сите заедно не да седиме да се опуштиме малку.Изгледа се опуштив повеќе од дозволеното што вака сум мамурна.

Утрово кај 8 дете ме разбуди инаку ќе дурлав уште. И тие три и нешто часа што ги спијав се на рати.Дете сеуште хрчи со носот и има ќекени мрсули.Два пати го вртев на страна да спие,еднаш побара вода и пред дете да ме разбуди ме разбуди алармот од мм.
    Ми идеше и тел да фрлам и се.
    Но си реков бројче лежи тука и чути,што да речи маш ти што треба да работи до вечер и тоа на терен,а надвор температура е минус.

Пред дете да се роди спиев како топ,војна да имаше немаше да се разбудам,а сега се пијам лесно.Има исклучоци кога сум уморна и цврсто спијам.
    Заспивам лесно само ја клавам главата на перница и потонувам во сон Ама кога мозокот ќе ми заскита тогаш се ми смета и рчењето на мм.Инаку не го сеќавам кај што рчи оти секогаш пред него заспивам.

На ludoto19, Chantal, Lolipop23 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Добар ден

Мм замина на работа а јас со деца стуткани на гарнитура :inlove:
    Не ни е ладно него уморни се и само вака се смируваат,мази мои

Од сабајле во градинка,мразам адаптација :envy:
    Два часа од кои 15 минути сам остана :worried: луѓе избегав побрзо дека неможев да слушам како пишти :(
    Ќе трае многу бавно :| оваа недела по 15 а следната 30мин |(
    Каде се 5 часа :worried:
    Со ќерка беше многу брзо,први от ден веќе остана половина час сама без да гукне
    Башка само 3 дена и се смени дете целосно :envy:
    Си беше тој пијавиче ама сега е 3х више
    Не ме остава секунда

Могли почна да се движи како и нормално :envy:
    Не застанува дете никако,скока,се качува,па и трчка :x
    На моменти ме загрижува кога ќе почне да ја боли ногата и не се смирува по полови на час
    Одма си правам 300 филови и паничам
    Незнам што да мислам,што ако не дозволува така да и зарасне коската,или искомплицира нешто
    Нема да и го извадат гипсот,а уште една недела имаме
    Многу ме загрижуба ова дете,воопшто не слуша кога ќе и се каже да одмара

Јас уште неам добиено :worried:
    Искрено бремена не верувам да сум,и му верувам на тестот
    Од тој ризичен однос поминати се 4 недели,ќе покажеше ваљда тестот
    Во истовреме се плашам да не е нешто сериозно |(
    Стомак подуен како да сум во 6ти месец,кичмата незнам дали е моја и јадам како невидена
    Се здебелив скоро 4кг ;(
    Потребен ми е шопинг :$ не знам за што ми е повеќе мака,дека нешто не е во ред со мене или дека ги пропуштам попустите :(

Ми се пие и кафе,во тишина...
    Деца никогаш да заспијат
    Вчера чистев а денес од сабајле куќата ја демолиравме
    Се успавме за во градинка па дури спремавме деца со мм лом направивме :envy:
    Ако успеам и да средам добро би било
    Ама прво кафе ...

Довиџења :hai:

Последна измена: 9 јануари 2019
    На ludoto19, Chantal, Ano и 27 други им се допаѓа ова.