Здраво девојки Мислам дека прв пат пишувам овде Да ве прашам нешто, после колку време од пораѓај бевте на интимна депилација ? Денес конечно престанав да крварам,32 ден ми е од породување. Сакам после 40дена да идам на гинеколог на контрола па да си бидам средена.
Газдата не крева на телефон. Не дека очекував да крене ама ај. Никогаш не кренал. Еднаш случајно го сретнавме на улица кога ни требаше. Еднаш му пишав порака да ни го донесе договорот од станот, ни го донесе. Сега пак му пишав порака. Што човек ќе беше којзнае. Машината си стои доле. Ако нема глас денес ќе ја пуштиме. Па тек тогаш ќе има. А ако ја пуштиме ќе троши струја и вода на една жена. Најфер е да ја пуштиме и да и платиме. Не можеме вака да седиме и да чекаме гром од ведро небо. Инаку апсолутно на никој не крева од зградава, ете така си зацртал во главата, за да зборуваш со него за било што треба да имаш термин, а како да го направиш тој термин? Бев на краток шопинг да не ми избегаат попустите. Заборавив фармерки за мене. Ми дадоа друга униформа и значка, па сега немам џеб кај да го чувам телефонот. Сега сум уште поглавна со име и презиме на мене. Се нервирам со тагесмутерот. Или ќе намалиме еден саат или скроз ќе ја откажеме. А да пишувам зошто многу има. Последно ми се јави во 10и30 ми вика маж ти не го донесе шишето со вода, и се пие вода нема што и да дадам. А мм и кажал дека го заборавил и да и даде таа вода од дома макар и од чешма. И мн е крив што го заборавил, се случува, ама и таа да не му даде било каква вода, сок, течност, било што и дури во 10ипол да ми каже. Требало одма да го однесе мм шишето ама мислел ќе и даде, побогу за вода станува збор, не за злато. Сакав да имав веќе две деца. А сега додека го направиме, па уште 9 месеци, сафра ме фаќа. Колку што ве потеков со никогаш второ, толку ќе ве потечам сега за второ. Сакав многу да цитирам, да прокоментирам, ај накратко колку се сетам. Емкаемка да не ти префрлила жената дека не и даде пакетче па за инает да не чистела, веројатно очекувала. Витамина најдовра вест! Венера многу тешко тоа што го кажало детето. Ама знаеш дека не мислиш така. Секој ден се повеќе ќе ја сака. Супергирлмб Бубале Мари со лесно на малиот во градинка. Сега ќе ти кажува и тој за некоја другарка. ..... Едит: за менувањето памперс. Трети ден веќе викам ај да смениме памерс, легнува и чека, ни мрдна ни прета ни плаче. Замислете после толку долго време! @vitamina Има надеж.
@irena.1 не, Дримленд кај Алумина бевме Ден, ден мајки, снежен ден Денов почна хаотично, ама во глава, како одминува денот ај се организирав/потсредив, ама дури заврши 'се, многу мисли ќе ,,отидат,, Сакам да земам дел од одговорностите на мм, ама како, што, на добар дел мора он да се појави?! Се чувствувам како да ми се врзани рацете, а него го гледам како се топи од умор не е уморот само физички, туку и психички Па ај едно гајле да скратам го замолив татко ми едно ,,нешто,, да заврши, еден е татко од прва се нафати Снег и јас не сакам, уствари мразам, си сакам јас лето, ама па и не пеколно. Вчера мајка кажа уплатиле за одмор, одма ми се стопли на душичката, сакам и јас, ама дури 'се не расчистиме не организирам ништо! Тука е и свадбата на сестра, патем не ни знаеме дали ќе има свадба, патем уште чекаме благовремено да бидеме известени Не знам што повеќе да кажам, а да не згрешам. Очекуваат дека сите треба да сме флексибилни, а прва е за мрчење дека она најверојатно баш тогаш има обврски и не е благовремено известена За крштевката на бебе месеци уназад и беше кажано и пак не пропушти прилика да промрчи. ,,Епа кај сега ви текна, плус и празник ми земавте, ќе споев и ќе си шетав некаде..,, Вчера у ноќ го санкав бебе, еден куп дечиња сретнавме кои се санкаа, бебе им се нарадува. Свртевме дооолг круг и дома на вечера. Го натупанив и ајде викам пижамки и кревет. Ама марфи, се испосрал до гуша, па и некако ми мирисаше од снегот, ајде на бањање.. И се расони и кај 22ч се успа Зарем да укинам и таа една дремка од 2ч што ја има Мал е, не знам Станува во 8ч, си викам да почнам ако не во 7ч да го будам, ама кој ќе станува Ајде уште малку ќе се потешам дека е некој период, па ако не мине ќе барам чарето Прееска секако се санкавме, па и кај мајка свративме на кафе и бони, беше и Попот да остави водичка, па и не ,,почати,, Сега бебе спие, да изиграм јас животите на Кенди и Сода, па ако остане време да дремнам и јас Санкајте се, некако и се топи снегов
Dobar den majki Bebuska rucka pa malce na sonce bevme I sega spie, Eden tus ma brzina i Eve me sednav Cerka gradinka ke ja zemam nakaj 4 I ke ideme Kaj edno drugarce ima rodenden pa ke ideme I nie, neznam kako ke se snajdam so Bebuska so mene, ako zavrsi mm Porano od rabota ke Nami e da ja zeme ako ne ke vidime kako.... Sto ubavo so sneg vie, cerka Samo Ednas vide sneg I toa nakaj 22 Cas izlegovme igravme I naredniot den barase pak ama ne ostana nisto, sega gleda na tv i vika ajde mamo da ideme tamu vidi oni imat sneg Sakam utre da idame Kaj trgovski da iskoristam popustimi fali I malce nova obleka Tuku mm poslednive denovi na nerva mi odinegovite barat kujca edno sto mi odi na nerva e sto sakale blizu nas (neli ne izbrka Nas od Kaj Nov sega posle 5 God sakat blizu Nas) Tuku mojov site documenti on I'm gi pravitatkomu I bratmu nisto, se mm e pa o I ne znaele dobro pa neznam sto,.... me nervira toa sto Jas Koga mi treba covekov moj nemoze oti raboti a na oni vednas trca Veruvale kako sin site roditeli bi go sakale ama kako soprug i ne bas Da ne me svatite pogresno ama nie se Sami Pravime Jas so deca se sama a on ke odel ke bojadisuval, ke menuval plocki trn trn trn... Ajde idi Samo ne me nerviraj Cerka se razbudi da I dadam da Jade pa da spremam sto mi treba I vreme minuva ke idam po' cerka Ubav den na site ubav vikend
Prv pat pisuvam godinava, srekni praznici na site. Denes nekako mrza me ima fateno pa uste u pizami si sedam,ok se tesam deka mi se novogodisni pa ne se primetuva deka se pizami Mali masala se zaigra so edni kocki-kolicki i si sedam na strana, ne pipaj lava dok spava Se mislam dali da ideme do Mavrovo vo vikendica vikendov ama se nesto se premisluvam od ladnovo, na maz ne mu spomnav uste dur ne sum sigurna dali sakam da idam ili ne zosto znam odma ke pali kola ne ceka dva pati da kazam za odenje Za nova godina domce, super si pominvme, ja docekavme i mu se pridruzivme na mali u krevet Maz me iznenadi so nov mobilen i taka stariot za servis mi bese. Lele maz be zemal kutija od konduri i go stavil telefonot so se negovata mala kutija vo taa za konduri ama go ispolepil i toa so golem selotejp vnatrena ne tropalo pa da znam sto e nasol ukrasna hartija od mali so detski motivi i ja zavitkal taaza konduri, ama kako bese zavitkana, ja istutkal ja istutkal, preklopuval pustel, edno kilo selotejp protrosil, cela ja obvitkal so selotejp pana kraj stavil i masna, odvaj ja otvoriv stvarno me iznenadi, ne tolku podarokot nego gestot Rucekot gotov,pecam i tikva, malo malo tikve ama me prepoti dur ja iscistiv. Tuku mali pocna da mi pribira alista ne jasakal bluzata so dinosaurus so tutu sakal, pa nekel gin(green) pantoloni ed(red) sakal. Pa mi nosi od skaf da go oblakam haha. Mu vikam ti maneken da ne sakas da bides mi vika ne And epotan (lepotan bil) hahaha uste se smeam dusa majkina samo da e ziv i zdrav Odam jas denes rano sme stanati.
Здраво мајки и од мене. Денес наспиени,па и подобро расположени. Бебе се будеше да јаде и си продолжуваше. Денес исто така. Ги најдовме капките кои конечно го спасиј од грчеви. Многу е подобро. Дури гуга и ми се смее.. Не можев да го видам асално од плачење. Кутрото. Шишенце исто добива еднаш-два пати на ден. Свеки не е воодушевена,ама кој ја прашува. Битно бебе да не е гладно и да е задоволно. Не е крај на свет ако нема доволно да цица. Децата растат и така. Ако знаете нешто што се јаде/пие за да надоаѓа млеко,пишете. Кај остеопат исто така бевме. Не знам,јас не приметив некоја голема промена,ама ај ќе си истераме до крај колку треба. Мисла да не ни е. Ајде додека спие да искористам да се истуширам. Инаку,кај нас ладно,ама снег нема уште. И добро е така. Убав ден од мене.
@Minnie 1 Пиј чаеви,јади разновидно, повеќе протеинска исхрана, многу вода, многу одмор.. Ко што имаше пишано Мими во другата група, прво со цел страв ги тргаме шишенцата со ад млеко и ко од ѓавол бегаме од нив за да останат само на мајчино и да не се одбијат од цицање, за да подоцна кон 7-8 месец почнеме пак да им нудиме, пошо кога ќе се тргне на работа пак мора тоа бебе да пие млекце зар не? И тоа пак ад ќе биде. Џабе плашењето и бегањето од ад и шишето на почеток. Мојава еве 6 ќе полни уште малку, ама шанса нема да ја натераш да пие од шише. Ма ни од клунче, од ништо! Какви ли не шишиња и чашки купив, јок.. Само цицето на мама го сака Со мисла сум и да останам +3 месеци дома после породилно, не знам дали и како ќе се навикне без мене. Викендот излеговме со мм, ви се пофалив и вам .. Кај што бев единствена што пие кола кола среде викенд, па и во 11 бев дома. А во 10 излеговме Се јавува свеки, малово вришти на цел глас. Доаѓам дома, она жар црвена во очињита. Ја земав, ја гушнав, дадов цице, се смири за 5 секунди .. Навикната е со мене и не може поинаку. Башка од сон станала со вриштење Така да дома да си седам е најдобро. Денес ја оставив ама морав на забар. Наутро не е проблем, ќе лапне кашичката ќе поспие и мирна е. Ама во остатокот од денот е ко пијавичка за мене залепена, или јас за неа Сакам секоја секунда со неа да ја поминам, само ја гмечам и грицкам на бутките Направив ручекот, денес мене ми беше желба, ја одморив свеки Ручечето и на бебе направено, за проба де, па си се налапка и спие врз мене. Многу обожавам да и глумам креветче Вчера чистев, ама денес е бетер од вчера. Не се знае ни бришано, ни метено. Пак ме чека иста работа. Зимо, оди си!
@Chanell* Чаеви пијам,апетит уште никаков немам,одмор ни тоа немам Можеби затоа и немам доволно млеко,ама што да правам,во моментов така е.
Добар ден. Пијам кафе. Малата си игра во кујната, готви снег. И ставам во тенџерче нејзино, го гмечи, го префрла натаму наваму, го рани диносаурусот... Па ќе и се стопи, ќе и донесам нов. Битно дете си игра. Беше со татко и денеска на снегот, си поиграа. Среќа барем надвор може да се излезе, инаку ептен тешко ќе беше. Мојата не фати цуцла никогаш, ниту пиеше од шише. Си почна од чаша да си пие од 6 месеци, не знам зашто мора и шише и цуцла толку да се форсира. Колку ме напнуваа дај и цуцла, па дај и цуцла мака ќе си имаш. Мене лично ми беше подобро и што не сакаше цуцла воопшто. Вечерва ќе си играме по дома нешто, ќе гледаме малку цртани, па бањање и кревет. Ептен возбудливо. @Minnie 1 имаш цела тема за Доење, можеш да се обратиш таму, а и да прочиташ има еден куп корисни совети. Исто така има и група на фб Поддршка на доењето во која има советнички за доење и можеш да побараш помош од нив, навистина се одлични. Имајте сите убава вечер, одам да јадам мафин од снег.
Сите светла се исклучени. Дома е тивко. До креветот свети само мала лед ламбичка, а син ми и покрај тоа си шета низ цел стан и абер нема за спиење. Од бебе нема никаква желба за спиење. Да не споменувам дека предоцна заспива, често рано станува и едвај преспива на пладне една дремка од 40 минути (2 часа во најдобриот случај). Има 17 месеци и сеуште станува барем два пати навечер, нишкам и давам ад за да презаспие. Исцрпена сум. И уморна. Го обожавам. Тој е моето се. Неговите топли рачиња кои најубаво гушкаат се незаменливи. Неговата смеа е најубавата мелодија што сум ја слушнала. Неговите бакнежи, неговот мамо ме топат... но тоа не е доволно. Не е доволно за да ме задржат да не паѓам од замор. Главата ме боли и ми се спие, станот ни се распаѓа. Плаче за чистење. Сакам пролет. Лето. Есен. Дури и зима со температура над 5 степени. Ова е неиздржливо. Работа, дома. Дете само дома и кратко надвор. Игротеки нема поради епидемијата. Пријатели еднаш неделно ама некако не е доволно во овие студени и досадни зимски денови. Некогаш посакувам да сум студентката чија преокупација беше што ќе облече тој ден за предавање. Каде ќе пие кафе. Се ми е далечно. Како да ми поминува животот пред очи ама многу брзо па не можам да сфатам дека се случува... Обично сум многу позитивна ама некако денес не ми е денот за позитивност. Ми се спие. Ми се гледаат филмови цел ден. Ми се оди на шопинг. Ми се пие кафе на сончев ден. Надвор. Ајде нека помине зимава...нека не стопли пролетта... Браво на оние кои имаат повеќе од едно дете и се сеуште при себе. Би сакала уште едно ама сега се плашам и да помислам на тоа. Би било премногу за мене. Ова едново да ми е живо и здраво. Не мирува ни секунда. Постојано во движење и постојано бара внимание. Заигрување сам никако. Цртани ни да смисли...се тешам ќе порасне уште нркој месец па ќе е малку повеќе самостоен, а длабоко во себе знам дека не е така... само да имам сили да го воспитивам и одгледувам правилно. Заспа. Добра ноќ. Гушки до сите. Овие "проблеми" моиве - сите да ги имаме и друго ништо да не не загрижува. Чиарс ту дет
Касно легнавме рано рано станавме, од вчера како го добив повикот за таблите 2 мин немам седнато, осеќам и дека ќе се разболам и јас и детето, не е многу ладно овде ама сепак, нема минус скоро нема снег а не ни сакам и вака ми е доволно студено. Бевме пешки да земеме таблите, се изнамуабетив со жената, стекнав многу нови пријателства покрај проблемов.. Се вратив назад ручек маж ми си дојде и у поход со колата се до синоќе до 1 по полноќ.. возевме скоро 100 км за да излеземе на авто грил и да го чекаме автобусот за накај македонија да му предадеме таблите и сообракајната за да се ојдават доле во бугарија пошо требаше што побрзо, уз пат со таблите тутнав некои работи на мајка и сестра и така.. Еве пиев кафе и ќе видиме што со денов.. чисто сумњам дека ќе сме дома со оглед на тоа што немавме излезено месец и кусур плус маж има 2 слободни денови.. Ама некако облачно времево.. Убав ден на сите.
Да се пријавам во ненаспани мајки,се на се два часа дремнав..... Ниту јадени со мм,ниту спиени.Па тој и на работа замина утрово како ќе издржи цел ден. Годинава сакам што побрзо да заврши.Како ја почнавме по доктори,болници....Температурата од бактеријата,па зелени мрсули и вчера завршивме на инфузија на детско. Вчера околку 17 сатот поврати,си реков му се има згадено,(повеќе пати ми има повратено од тоа)му дадов вода пак поврати.Така едно 6 пати поврати.Одма боја на тен смени,се омалакса за 5 мин. беше и отсутен. До полноќ заглавивте на болница,дете се освежи таму малку.Дома пак поврати и цела ноќ бараше и уште бара да пие течности.Така тажно бара,душа да се заболи.Жеден е,мислам ако му дадам и еден литар би испијал За прв пат и ваков вирус да фатиме. Па и мм ме исплаши,..Од другар му детето фатило сипаници,а заедно бевме за нова година.Се молам дете да не фати и тој,оти уште тоа ни фали. Се надевам утре позитивен пост ќе пишам. Одам на сварам чајче за дете. Имајте убав викенд.
Здраво Ние прошетани. Мали само што заспа.Ептен се измори.Жално е на вакво време и ваков воздух да се седи дома.Санката ептен ни се погоди Да стане ќе руча и ќе одиме кај моите .Го чекаат да се санкаат заедно Јас да одморам со 4 у вис И мене шетањево ми е супер.После толку јадење за празнициве веќе 4 ден сум на стариот мој режим т.е ун диета.Иако немам многу голема потреба за слабеење сега ,такво неконтролирано јадење не ми одговара.Ептен ми е тешко Среќна сум што конечно најдов начин на исхрана која ми одговара. А и вагата си ја сакам вака повеќе Не ја шутирам Треба ли за бебе да се спрема ова витко тело Сега да дремнам и јас малку , да искористам Од пред некој ден сакав да ја прашам @mariz дали се добри ? Ако решите да правите тука кафе/чај забава викајте Убав ден мајки
До сега две мајки пишавте дека едвај чекате да заврши годинава. Ехеее уште две недели од јануари не поминале, а дури и наредниот ден може да даде светлина за до крајот на годината. Ама добро таков е зборот. Туку да ја дочекаме наредната сите со по едно бебче плус па и тие по три што имаат. Немам нешто паметно да пишам па колку да напишам нешто, да ме има. Ова кога ќе речам ајде памперс да смениме и легнува и чека ни збор ни мрда ни прета е една од најдобрите работи што некогаш ми се случиле. Синоќа пак иста песна. Мм легна во 11 дете станува. И реков нема да станувам овој пат ќе спиеме, поплака и заспа, сабајле до 9 сме спиеле. Секогаш станува, а и се спие, само се удира во нешто од што не гледа кај оди. А и кога и се спие многу паѓа, може и тежи главата. Ќе намалам еден саат и ќе плаќаме дури 100 евра помалку тагесмутер. Од 1 до 3 часа е 95 евра, а од 3 до 5 часа 190 евра месечно. Ќе им кажам помалку од 3 часа ќе седи. Не се малку 100 евра. Цело време приметувам колку учи од мене. Вчера и викам да ја оставиме перницата ладно ќе и биде надвор (гледам да си олеснам што повеќе работи, не сум од железо) ја остави па ја погалка ја гушна и ја бакна и вика чао, скроз исто како ја кога ја оставам кај жената. Се научило ми бега и ми вика ком (дојди) и ми прави така со рачето за да дојдам. Не знам зошто повеќе на германски збори ама ако. На моменти од такт ме вади па сабајле се напив бедоксин од тие педијатарот во мк што ни ги даде за малата ама не и дававме. Па како да сум посмирена. Пред некој ден кога се жалев се искака и оп нормалното девојче. Не знам зошто така пред какање е ептен нервозно. Колку ми е убаво кога го гледам дека само јаде. Ептен е слатко. На секој нов збор се топам. На секоја нова активност. Како и на скокот на паркет. На секој бакнеж. Прегратка. Мил поглед полн безусловна љубов.
Ве читам ама ич не ми се пишува за тоа, бевме и се вративме, со препорака за режим исхрана, сируп и пробиотици, месец дена вака и ке видиме што понатака. Ако е подобро тераме вака, ако не е тогаш снимање на дебело црево. Ако кај нас не успеат да организираат, ке одиме таму, др рече може тука.. ке се нафатиме. Мала е веројатноста да е ова сега што пробуваме, но ете докторот сакаше да почнеме од најлесната варијанта што би можело да биде. Се друго кое ни наброја се докажува со колоноскопија, па наредна е таа ако ова не направи да е подобро. И тоа.. уште не знаеме на што сме, да си знаете. Ке пишам кога нешто ке има, не кријам, само нека се знае нешто. Инаку вака океј изгледа, иако е со сидеропенична анемија, болен не бил, антибиотик нема пиено година дена. До душа дома го чувам цела година сама, да одеше градинка др ке беше. Ке си се дружиме со малата, синко, тројцата уште неколку месеци дома, само нека е жив и здрав. Имав и други планови, но не ми бега ништо, ке биде понатака се. Фала на сите што не помисливте, извинете што не ви вратив
@mariz Твое што сакаш да напишеш тука и дали сакаш да споделиш. Нема лутиш во тие работи.Сепак се приватни работи.Само сета таа табота да се заврши со убаво.Нека поминува со лесно.
Сварив едно кафе и седам малце во тишина додека синко спие ,маж кај и да е ќе стигне од работа . Јас уште рано добив повик и бев на работа па се вратив дури пред два саати .Синко дома со баба му се чуваше плус имаме и гостинчиња на спиење на свеки внучињата од брат и дојдоа вчера на гости ,дете мое вчера неможеше да им се изнарадува пустото се утепа од трчање околу нив ептен е среќен кога има дечиња дома ,се гледа дека му фали градинката многу ...аххх ајде нека заврши ова со сипанициве више аман Бевме на снегот кога врнеше се возевме со санка дете пресреќно го возиме на санка ,а тој вика кола и мафта баш беше смешен . Деновиве некако се едно те исто ништо не се дешава на работа дома дете здиве нема кај да го прошетаме ,плус и редот некако ни се поремети навечер војна водиме додека да заспие . Да ви се пожалам завчера бевме на гости кај едни пријатели и кога дојдоа другите пријатели кои имаат детенце поголемо од моето два месеци како на шала демек мајката вика леле нашево дете истрауматизирано е од вашето оди по дома и си зборело демек немој не ме греби (и го кажувало името на моето синче) незнаете колку непријатно ми падна како се почуствувам ,кога и да одиме негде јас секогаш одам по детето ни минута не го оставам само зашто се мали да не се повредат да не се удрат ,а не па да дозволам моето дете да малтретира друго дете ,и уште на крај мајкава вика ама ајде ништо страшно ќе го учиме ние него да гали ,само се свртев и реков па ние дома не го учиме ни да гребе, ни да тепа, ни да каса и толку прекинав дискусија ама стварно ме повреди зборот дека нивното дете е истрауматизирано од моето затоа што тоа ни се многу блиски пријатели Денес ќе имам гости ќе ми дојде старосватицата со дечкото па да дојде мм да одиме да испазариме нешто и да спремам некое мезенце . @muchacha_a среќен роденден да си жива и здрава со мало задоцнување @Igle не си сама и јас некогаш се чуствувам идентично како тебе Убав ден мајки
Zdravo majkici, eve me vo krevet so najmiloto do Mene. Zaedno si spieme pa Sto ubavo mi e da se guskame, koga ona Mene koga Jas nea. Srcka, premnogu zboruvam, ke te prodade, Kako starica e. Tesko se zaigruva ili potocno zaigruva no tesko zadrzuva vnimanie podolgo vreme na Edna rabota. Kaj I da e Sto I da e postojano bara da ima nekoj do nea, MN e plasliva of se se plasi, during I poveke od normalno. Bese bolna za Nova godina so tt sega eve Pak, kasla, no's I received Sami da nema tt I da me stane seriozna. Na rabota turboto pocnav, toa e takov e periodontal, ke popomine be e Strasno. So maz vo momentot ok sme, duri I nesto MN go zalam vo posledno vreme, ama preoptereten e. Za imam Namera da pravam edni kolacinja, pa Eden desert vo casa, ustavri nesto slicno na music za Malata I za vnucite ama me vidime Sto ke moze da se srabotil so decinja mecinja. Dve masini mi se pruzani, ke ima za peglanje, spalnata ja iscistiv duri I plakarot si go srediv, Kako Sto gledam I za utre ke imam Edna dve masini, ama ajde na nea toa I e rabota. Nesto detevo mi e oslabeno, se stopi a Sto ubava "bucka" bese, NE me e debela ama bese ponaduenka nego sega. Pocnuva nisto asalno da nekje da jadi, Sto ke pravime koj znae. Jas se trudam Sto pomalku da vikam po nea, me ova me ona, NE vaka, NE taka pa dete e, ako sega NE koga, se trudam da baram bacon poinaku da razgovaram so nea me Sami so NE. Za vecer a imav najaveni hosting ama mi otkazaa, ok no problem I vaka I taka mi odgovara. Toa e zenski, Sto da Vinci kazam socuvstvuvam so na site situaciite, za ubavite se raduvam za loaite nekogas I placam Kako za na svoe, sta cu kad Sam emotivac.
Моментот заслужува шампањ и пукање огномет. Толку ми е вреден моментот, а реално кажано ништо специјално... само обична тишина. Дома сме лудница, цел ден цимолење, викање, лигавење , мои нервни испади , закачки со ММ. Заспаа деца, си го најдов телефонот фрлен меѓу играчки и се извлеков до тросед. Нек стои нередов, утре ќе го средам. Ова погоре од прегеска напишано... Беба заспива со плачење, плаче она а јас ја нишкам, ја нишка и ММ, па пак јас... Па ај да цице, па ај пак да нишкам , пополека, па пробувам посилно и се светувам дека треба да ја заспијам а не да ја онесвестам. Ми ја грабе ММ од раце со прекорувачка фаца и со остар тон ми вели - нервозна си, те осеќа! За чудо се смирува во него па пак ми прави фаца - ти реков! Ок, во право е! Големата има сипаница, не се трпи детево... што од чешкање, што од досада дека е цел ден дома , а и од огромна доза лигавеш. На моменти збеснувам и викам , на моменти се молам да мине периодов сипаница и да си тргне пак во градинка и да се знае пак кога легнуваме кога стануваме. Кога друг пат правела пауза со градинка сме запазувале исти ред како и кога одела, овојпат не успеав. Не знам да ги заспијам двете заедно... тоа ме провоцира и со се обвинувам дека не знам. Реков сипаница кај големата, сипаница во најава и кај маленката... Не верувам дека ќе ја поштеди беба, не верувам во нејзиниот имунитет. Така да... откажавме роденден, се по ред, и ресторан, и торта, и декорација, и сликар... облеката за сите нас нова џиџитка си стои во плакар и чека друг повод. И ќе си пукнам дека така излезе, прв роденден нема да и славам на беба. Ама ем они се заразни и е нефер спрема гостите, ем послаб имунитетот не може да биде од овој после сипаница. Ај нека оздрават дечките, па ќе има и други родендени кога ќе славиме. Ќе славиме дома, во кругот на најблиските. И се ми се собра , и така никакво се осеќам... Да ве трујам ли уште со негативна енергија?!?! Зрачам еј! Ај се издушив малку... бар полесно е малку. Поздрав! Мирна ви ноќ!