Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добра вечер..
    Мајки кај сте?

Де некоја да влези да се пофачи нешто, да видиме дека има надеж. :D
    Ете ние може ке си одиме понеделник, се радувам ама и се плашам.
    Ке се бањам три саати првиот пат.

На Milobebence, minneymouse82, Monella и 36 други им се допаѓа ова.
  2. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Како викаат надежта последна умира. :)
    Дај боже се со арно да биде. :hug::hug:

И јас после 1 месец во Детска дома кога дојдов под туш бев саат време дур не го истрошив бојлерот. Само 2 пати имаше топла вода таму и тогаш коса миев, еднаш полноќ беше. А неколку пати со електричен бокал топлев вода и во шишиња ставав и така се туширав. А малиот прво бањање у живот кога го извадиме од инкубатор со бокал зошо нели немаат скоро никад топла вода. :rofl:
    IMG_20180423_081321.jpg

На minneymouse82, Monella, Coco31 и 30 други им се допаѓа ова.
  3. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.349
    Допаѓања:
    22.574
    Добар ден, некако ја заборавам оваа тема а и секој ден ни е ист, па не би имала баш штода кажам.
    После 2-3 неделиу градинка, еве сме дома ради не-вакцина. Само се надевам брзо да помине епидемијава зошто реално досадно и е дома а и мене ме преморува.
    Сега е во фаза на закачалка, па ни вода не можам да се напијам без да ми се закачи околу нозе.
    Нема седнување цееел ден, само трча, бутка, шутира... преместува. Се научи да се врти у круг дур не тресне. И и се врти се тетерави паѓа, ама ако пак се врти.
    Одам сеа да зачистам.

На minneymouse82, Monella, Coco31 и 24 други им се допаѓа ова.
  4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @snegulkata те гушкам :hug::hug::hug: Ете така ми дојде, оти го знам чувството кога се ти е собрано. Ти и со две деца си, те разбирам сосема.
    @galapce ајде и вие утре домче дај боже :hug:

Ништо посебно немам да кажам. Чекаме со мм да стане бебка и да одиме кај мајка ми на ручек. За бебе го направив ручекот дома, па ќе го земам и на гости ќе ручка.

Се напнав синоќа и јас со нешто, ама ајде да не ширам негатива, ништо страшно.

Убав ден мајки, одморете денес малку и заборавете на домашните обврски. Дајте си оддишка и уживајте со дечињата :hug::*

На minneymouse82, Monella, Coco31 и 25 други им се допаѓа ова.
  5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.265
    Допаѓања:
    37.084
    Здраво на сите!

Се потроши нетот па постови без смајлиња следат.

Машина доле, а јас на рака си перам. Си велам дека недела да не дојде денес ненајавен да донесе, да среди тоа што требало. Да не може човек да го најде леле. Треба да шетам почесто и да се надевам дека ќе го сретнам. Или и писмо да му пратиме, ама би требало да ја прочитал пораката. Друг начин не знам за контакт. :?: (се појавија смајлињата :D)

Во петокот викам ај и ја да легнам со малата. Само што легнав и ѕвони ѕвончето. Човекот за проверка на гас, дојде два саати покасно, таман кога легнав, во истата секунда! И дете се разбуди и ништо од моето спиење. :D Марфи будно следи. ^_^

Неделава сакам во игротека да одиме. Многу се радуваше дете.

Ај да седнам градинка да најдам со сооветни услови...(heidy)

На minneymouse82, Monella, Coco31 и 29 други им се допаѓа ова.
  6. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Здраво мајки.
    Бебуш уште кашла. Сирото денес пак на лекар го носевме страв ми е во нешто поголемо да не прерасне. И пак истото. Освен капки за нос ништо не даваат. Ќе си пукнам,не можам да го слушам кутрото како кашла како возрасен. Еб**и здравството овде. Синоќа малку си поспав,маж ми дежураше. Во петокот гости во 9 ни дојдоа до 12 саат навечер. Осет да се немало а јас ко претепана ненаспана. Денес пак ни се јавија други. Аман веќе. Кај доаѓаат па уште по 3-4 саати ќе заседнат. Ќе збеснам од нив.
    Туку ајде да сработам нешто бебе додека дреме.

7. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Добар ден!

Недела денес навистина личи на недела ама апла. Ниту ќе се оди некаде, ниту ќе се прави нешто. Сопруг денес на пат, треба да се најде со еден пријател, што приватно, што деловно и ние сами останавме дома.

Можеше и ние да одиме да прошетаме ама останавме, оти од малата нема да може да се види на раат со човекот, ќе му досадува колку и јас да се трудам да и наоѓам занимации. Кога е тато покрај неа само тој е важен, го влече, го вика да си играат, да му покаже нешто.

Синоќа таман заспа ете ти ја за пола саат дојде во дневна и ако верувате до полноќ не сакаше да заспие, ја однесов во соба ама само лежевме, и таман мислам заспала и тргнам да излегувам ете ти ја мама, мама. Ништо од саботна вечер, серии и винце.

Туку @gjoker4e незнам баш колку е големо твоево, ама мислам тука некаде се со мојата, приметив и јас еве недела дена како што велиш и ти за нервозата пред какање, штом заврши работа како ново дете, пред тоа само плаче и не и се угодува, прави чудни работи. Изгледа е фаза, големеат и кај и да е следува периодот на одвикнување после ова, барем според мене.

Друго ново нема, а да се решив дека веќе не вечерам оти реално и немам потреба, ама навика од бременост ми остана и никако да ја искоренам. Пред тоа ретко кога вечерав во животот мој и сега еве неколку дена како се вратив по старо и веднаш се осетив поубаво. Долго и ми требаше ама доста се играв со здравјето. Нарушив и цревна флора и желудник расипав со јадење од досада а не од глад.

Убав ден.

На minneymouse82, Monella, Coco31 и 22 други им се допаѓа ова.
  8. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    33.252
    Се мислев дали да пишам или не...
    Нема што да кажам...
    Само дека сме наспани,ноќеска дете не се разбуди ниту еднаш.Спиевме од 10 до 8 сите тројца.Си реков одиме на подобро,но тука секогаш е марфи да расипи.

Дете утро ме исплаши памперси сув барут не бил мочка ниту еднаш и се разбуди со гадење и по два часа млитавос поврати.Му олесна и одма побара да јади супа.А како да му дадам кога повраќа.Па по мали количини на три пати му дадов јадеше со соленки.
    Зедов го искапив зш целиот смрдеше на повратено,а и мокрачата некако лошо му мириса.Изгледа од инфузијата,екектролитите.
    После пак побара да јади му дадов две лажици ориз и малку електролит и заспа.

Ми викаат сите давај му да јаде на детето.Да,ќе му дадам да јаде,а што ако поврати.Тој ќе има мака.
    Повраќањето е стресно за возрасни,а пак за мали деца е премногу.
    Уф,нека поминува побрзо

Утре ќе вртиме бурек со паричка.
    Ќе ја прашам свеки ако прави ако не на мм ќе му порачам да купи.
    Уште ми фали да застанам и да сучам.
    Утре ќе одевме кај мајка на колбаси ама ништо од адетот.
    Па мм вели ако е подобар да појдеме дете ќе смени средина,инаку е само дома.
    Незнам.Најважно ми е дете од се друго на светов.

На minneymouse82, Monella, Coco31 и 26 други им се допаѓа ова.
  9. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    @snegulkata постот како јас да сум го пишувала, го проживувавм истото, и со заспивањето на беба и со сипаниците и лигавежлукот на големата.
    Пред три дена имав и нервен слом, или незнам тоа што беше ;( Изгледа депресивна сум подолго време, барем мајка ми така вика, дури сега откако се случи ова ми призна дека ме приметила дека сум ваква подолг период :( Едноставно станав едно сабајле и почнав неконтролирано да плачам, да ги шутирам со сета сила играчките на подот. Среќа децата не настрадаа освен што и на бебето му се издрав :worried: Кретенка. Ми текна од после. Се тргнав во соба ќерка ми да не ме гледа, но ме слушнала, дојде да ме гушка. Додека правев доручекот за бебето слушам големата ја кара малата: немој таму да одиш, мама ќе се нервира. :(
    Му пишав на маж ми што ми се случува, се јави, се слушнавме, и во рок од пола саат се нацртаа една баба, друга баба, па и дедото излегол од работа да ни купи и донесе доручек. На сите се јавил што можат да помогнат. Вечерта маж организираше чување, јас и тој излеговме, ме однесе во мал шопинг па на варено вино. Зарем мораше ова да се случи за да биде вака...

Изгледа се собраа работите, се осеќам како роб во сопствена куќа, како слугинка, и пак на крај на денот е како ништо да не сум сработила. Не се сеќавам од кога не сум излегла од дома сама без децата. Станувам отсабајле со нив две и веднаш како фурија низ станот, спреми ова, спреми она, себе си се заборавам. Не доручкувам, јадам што ќе се најде при рака, обично глупости како благо евентуално банана, или јадам остатоци од доручекот на големата. Нема време да седнам асално на маса или да спремам нешто готвено. Физички не си се сакам, косата ми е како петарда да ми пукнала (нели со новиве шишки после паѓањето на косата), ноктите ем кратки ем несредени, небањата, недепилирана, лабави мускули, салце...Дезодоранс се случува да стигнам да ставам дури при крај на денот, откако ќе ми текне дека не сум стигнала да ставам сабајлето.
    Не утепа и на маж ми работата во три смени, па двата дена за одмор ги користи пак да работи и од дома, финансии кои ни се многу потребни ако сакаме да почнеме да реновираме на пролет, а немаме реновирано откако почнавме да живееме тука. Само малку го приспособивме стариот стан од баба му. И тој многу е нервозен ради немање време и сон, па не ретко го крка постарата ќерка, но на крај јас излегувам виновна, од ништо не сум била задоволна, затоа се истурал. Но ова што се случи малку го уплаши, се прибра и почна повеќе да помага. Се надевам дека нема да биде "секое чудо за три дена".

Почнав да останувам покасно навечер иако едвај ги држам капаците отворени само за да имаме време за нас, муабет да си направиме, станавме како странци откако се роди малово. А малата е ептен захтевно бебе, не е како што поминавме со поголемата, лази на сите страни, лапа играчки и цело време мора да пазам големава да не оставила на земја нешто ситно. Среќа најдовме да ни зајмат игрална, да не се ставам во трошок, да можам до вц да појдам. Ноќе се буди на саат и пол- два и ако не дадам цицка презаспивањето е уште саат време. Сон не сум сврзала повеќе од 2 саата. Искачањето на забите не докусурија, искача четврто забче за месец и пол! Ги нарачав и германските гранули, ќе стигнат за некој ден, се надевам на време додека уште не е искочено четвртово. Сега сум на штрек и за сипаницава (facepalm)

Утешете ме дека е период. Знам дека првите две години се најтешки со мало дете, но сега се две деца. Тоа ме плаши. Дека никогаш повеќе нема да бидам старата јас.

Несакам ни да знам како им е на мајките кои се без помош во странска земја, со 2-3 деца. Тоа јас не би го можела. На моменти се осеќам како не-мајка, изгледа сум мекуш по карактер. Едвај чекам да тргнам на работа за да се одморам.:tmi:

Падна и муабет додека чекаме доградба за станов, да се смениме со становите на свекор ми, изгледа и малава квадратура не гуши, све ми е натрупано. А ако не бидне доградбата сепак да останеме во поголемиот стан. Денес одиме на ручек кај нив да договараме. Ми сугерираат и жена за чистење да си земам, барем додека се мали децава. Сугерираат но јас треба да ја плаќам. Дај споделете со мене искуство за ова, колку плаќате жени за чистење, колку пати месечно ви доаѓа и што све чисти...?

Епа мајкици, извинете на негативноста, ме немаше долго време ништо да споделам зашто све беше -веќе чуено-, ама ова не верував дека мене може да ми се случи. Затоа решив да споделам, знам дека тука сме и за убаво и за лошо. По карактер сум смирена и трпелива, но ова искуство доживотно ќе го памтам.

Следен пат ветувам ќе пишам позитивни работи :handshake:

На eli25, minneymouse82, Monella и 39 други им се допаѓа ова.
  10. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.621
    Допаѓања:
    36.909
    @Kitten @snegulkata Потполно иста сируација кај нас, само не мене туку на мм :)
    Јас валјда сум таа која гледа точка светло низ тунелот, јас сум таа која оптимистички се поставува(а во себе знам дека не е така) ама мм се уништи буквално периодов.
    Иако за се сум виновна јас, иако сите ама баш сите обврски дома почнувајќи од оган, куќна работа, ручек, дете па и до цепкање дрва д на мој грб, јас само голтам и се молам да мине оваа ситуација.

Убав неделен ден!
    Ручек сме направиле брзински пастрмајлии со синко, мм прв пат да не пофали онака искрено и од срце. Дури и неколку пати додека јадеше кажа колку биле убави. Јас, за тоа време летната во облаци бев од гордост :)
    За синко манџичка со грашак, компир и морков, и он се изнајаде.
    Уште да средам од ручек и веднаш земам да се депилирам и да се бањам. Вечер се собираме друштво, утре сме на име кај брат ми.
    Може си имам кукано, мене ретко може човек да ме извади од такт( таа способност ја имаше само мм два три пати) ама денес и глава ме заболи и знаете зошто? Затоа што во себе собирам, да не повредам и навредам некој, се нервирам зошто не сум му кажала што заслужува и глава ме боли. Еднаш пробав кај истата личност да се отворам не успеа, пробав и вчера, пак залудно. Се чудам колку многу друга држава, народ ги сменила луѓево, ги направила НЕлуѓе, да мислат само на себе и никој друг, дури ни на сопствениот брат и син. Јас веќе ја избришав, и пак ништо не и реков, ама најмногу ми е криво за мм, премногу ги почитува, се жетвува и ги жали луѓето кои ни плунка не оставаат за него. Е до таму се стигнати неговите.
    Значи, вака-така сите си имаме некое жарче кое го потпалува огнот во нас.
    Нека не се разгорува само!
    Имајте убав неделен ден!

На eli25, Monella, Coco31 и 26 други им се допаѓа ова.
  11. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Се чудам музика од кај иде кај мене у населба , тоа да сме биле 13 Јануари, запалиле оган, музика... Јас сум изгубена у време и простор. :rofl::rofl:

На eli25, minneymouse82, VedaG10 и 15 други им се допаѓа ова.
  12. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Здраво мајки
    Одамна не сум пишала а и немам што посебно да кажам. Многу некако стресно го доживувам овој период а ни самата незнам зошто :(. Бремена сум ама некако не ја чувствувам истата возбуда како за првото мое душиче. Тогаш броев денови, се пазев од се и сешто, се потресував за се. Сега работам се и сешто си ја кревам малата. Само кога ќе ме здоболи стомакот се освестувам и викам леле заборавам дека сум бремена. А и како да не ја земам кога ќе пружи рачиња накај мене, а очите и светкаат со љубов. Она е многу мирно детенце. Сака само да се гушка да си игра некој со нејзе. Нема никакви посебни барања. Љубов ми е. :inlove:Душа ми е:l:. Се надевам така ќе остане и кога ќе се роди бебето. Овие 2 3 дена многу сака гола да седи и боса. Па се бркаме по соба за памперс да наместиме.
    Почнав свашта да читам на нет па мисли лоши во глава еден куп. Нели пожелно е по царски да се чека 2год до повторна бременост. А јас ете не чекав. Па читам како можеле руптури во матка да се направат, па ова она, со лоши исходи и главата тапан. Ама ако ми е кога читам се и сешто.:(
    На работа досадно, дома досадно. А и немам желба за шетање по ладново. Друго е кога е топло. Вака дома дома монотоност до бесвест. А и малата гледам дека и здосадува дома сака да шета, да си игра со дечиња.
    Имајте убава вечер а кој крши лепче нека му се падне паричката.
    @eli25 може заедно ќе се погодат со родендените :inlove:

На eli25, minneymouse82, Monella и 26 други им се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.106
    Допаѓања:
    124.323
    Карибиан не читај се и сешто :) На мене гинекологот што ме породи ми рече после 6 мес. Еве ако чита @Seduction нека сподели :)

На VedaG10, Vennera.aa, gjoker4e и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Да се пријавам во темава, на 26.12 станав мајка :) колку е прекрасно, се ми се смени ... се посеветив на бебето. Една недела имав помош од свекрва ми, ама сега веќе не. Се адаптијам јас на неа таа на мене... :)
    И немам време ни да пишам ни да читам Фемина, а бев многу редовна до пред породување. Сега едноствано немам време...
    Баш ми е драго што постпи темава :inlove::inlove::inlove:

На minneymouse82, Coco31, elcezelce и 30 други им се допаѓа ова.
  15. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    @karibian Честитки мајче, колку што се сеќавам во исти период бевме бремени со прво, а јас еве имам и 2 месечна ќеркичка сега.
    Ако случајно си останата бремена нормално е вака да се чувствуваш и мене ми требаше време да сфатам што ми се случува, да се навикнам.. и да, се е поинаку.. едноставно не е толку голем стресот и возбудата.. веќе знаеш што те очекува, но верувај ми радоста кога ќе дојде на свет е огромна.
    Моите се 14ипол месеци разлика и супер поминав и во бременоста и на пораѓајот. Мнооогу полесно од првиот пат, може дека знаев што ме чека. Значи немој да читаш глупости те молам. Јас нон стоп синко го кревав и го заспивав секој ден на стомак држајки го во раце, бидејки така заспива се до 2 недели пред пораѓај.. и уште 2-3 недели по царскиот почнав да го кревам син ми и маки немам :)
    Опушти се и уживај во бременоста максимално. Те гушкам :hug:

На minneymouse82, Monella, Coco31 и 23 други им се допаѓа ова.
  16. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Povtorno vo temava, ima periodi koga ne mi se pisuva, a vo posledno vreme gledam dosta sum aktivna.
    Zeni podavam raka na sekoja od vas koja ne odi na rabota sekoja vi cest Jas toa NE bi mozela ili Sami taka si mislam.
    Od sabajle stranata, dete da nahranam, oblecam, presoblecam, sokce da iscedam, pa ajde u megiu vreme Kafe si napraviv koe btw od Nova go ispi, pa edni kolacinja pravev, pa malku so decava igravme, na gosti no no se vnucite od sestra mu na zimski raspust, pa ajde boevme so temperni boicki, pa Pak presoblecam dete, vamu Tami, zamij nekoe sadevce op vreme za rucek, pa ajde Malata da Rica, I I se razvikav, na sednav vo hranilkata, pocnav da jade pa NE sakala tuka sakala do Dade, ajde sednav do Dade, pa sakala I taa Sami so viluska, pa ajde viluska I dadov, I pocnav da pluka od rucekot, Lele Kako I pisnav siroto dete si se najade Kako Sto e redot I posle mi vika so nalutena mamo, zvini mamo, taka vise NE, me bacuva me guskaj, pa posto neli nalutena I never prvo I removed delay sum I nalutena I sekako hranata NE treba da se pluka, NE e kulturno taka, a po nekolku minutiae I removed I to isvini Milo Moe Sto to viknav, Texas sakam premnogu ama me e ubavo da se pluka, vaka taka se ispoguskavme. Posle toa Pak igravme, pa ajde masini pustiv neka si vrti. Vlegov I se izbanjav, sega sedam I da dopisam post pa da se peglam, za utre sabajle Edna obvrska pomalku, tuku koga go zemav telefonot da vidam Sto ima na femina, se mislam Sto mi fali, Ono vtoro Kafe ne se napiv... Ajde NE e Strasno utre ke pijam I prvo I vtoro. Cao za sega do vecer moze I vtoro post ke ima hahaha.

P.S. majki porano ili podocna, podolgo ili pokratko sekoja zena, majka imala losing momenti, depresivni periodi, Sami da me traat dolgo.

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    107.084
    Ај од мене добар ден!

На работа сум, смрзната, не ми се мрда, ми се плаче колку е ладно и колку не ми се работи. Денес цел ден ќе си седам, а што да правам, морам. Дете го чува мајка, кај сестра ми се, и внучка да ја чува. Ќе биде весело неделава да се пројде. Од следна здравје жена ангажирав. Што да правам, градинка нема. Баш ми е криво. Сега да допишам и ќе идам да купам нешто да им однесам па ќе се вратам на работа. Да искористам пауза де. Едно кафе со мајка да пивнам од нога.

Немам многу за фалење, ама па и да не се жала де. Дете уште не спие, веќе се навикнавме на ова, расте, тоа е. Збори растура, пее, му работи главчето 300 на саат. Уште 3 месеци роденден, јас никако да се навикнам дека порасна, а и него му одговара, бебе ми бил.

Отидов мајки, не ме држи место да идам да го видам сакам :inlove:

На Coco31, elcezelce, Sandrin4 и 15 други им се допаѓа ова.
  18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.265
    Допаѓања:
    37.084
    Многу сум нервозна периодов.
    Се јавив на педијатар да закажам за прегледот У7 и кога почна да вришти детево по телефонот едвај се разбрав.
    И кога ќе ми рече некој зошто не си го направил тоа и тоа за кое е потребна една секунда?
    Некои работи можам да ги направам само кога не сум со малата. А денес не отиде кај женава сабајле се јави детето и било болно нешто, па ќе се јавела да ми каже дали е заразно или не. Ништо не е идеално, ни градинка, ни жена, ни свекрва (свекрва па ич)... Идеално е барем до 3 години мајката дома да седи и плата да зема.
    Не знам што со себе. Ќе се напијам бедоксин и не мрдам од кревет додека спие. Обврските сами нека се завршат.
    Нервозна сум, а не треба да добијам, рано е.
    Поздрав

На eli25, minneymouse82, Monella и 25 други им се допаѓа ова.
  19. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Добро утро, добар ден...
    Бебево расте вртоглаво брзо...
    Многу некои нагли промени ми прави.
    Па и заб излезе.
    На 5+ месеци.
    Па сака да седи.
    Па се кара.
    Па пее.
    Па плаче, па за 5 секунди пак се смее.
    Па пелена не можеш да и смениш.
    Се врти, пробува. Некад успева.
    Релаксаторот замина во историјата.
    Што е следно помошно помагало!?
    Многу работи учам.
    Ништо не сум знаела за бебиња јас..
    Ептен неспремна.
    Колачи правев за забчето.
    Не се за на слика баш.
    Битно со љубов и многу вкусни. И битно бели беа...што е битна формата...
    До стапалки ќе бидам спремна...
    Нема вака изненадно да ме фати.

На eli25, minneymouse82, DuchessAnn и 26 други им се допаѓа ова.
  20. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.464
    Допаѓања:
    22.576
    Добро утро мајки, да ве поздравам.
    Два пара чорапи и два дебели џемпера-смрзнувачка е во офис.
    Некој мини одмор користев,ама за жал по доктори,и така место одморена,прехладена се вратив понеделнички,
    Дете уште малку втор роденден,ама се мислам дали да го славам во игротека поради сипанициве.Незнам дали воопшто би дошле сите поканети дечиња а да ми дојдат па само возрасни не ми се праи мерак.
    Сега е во фаза да не ми дава памперс да му сменам,па ми бега.
    За јадење сам си кажува шо сака да јаде,бар за доручек и вечера..
    Друго интересно нема ништо...ме мава некоја јака меланхонија....

На minneymouse82, Monella, Coco31 и 17 други им се допаѓа ова.