Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobar den majki:l:

Denov nekako|(
    Glava me boli I dobiv I nekako nis ne mi se pravi.
    Bebuska mi spie na gradi, me ima grapceno kako strav da ima da ne ja ostavame sama :inlove:ljubov moja:hug:
    Maka maci so zapcinja:(

Cerka I ona doma ne ja prativ gradinka iako sakas e, vikend so tt i povrakajnje go pomina:(otkazav i logopedista denes, neka se odmara:)

Sila nemam za nisto :(sadovi treba da se mie, kifli ke pravev|( alista za sresuvanje I airosol na cerka treba.

Po vtor pat kucetona komsite ja pre plasi golemava:( denes na sonce malce izlogovme I Samo sto vlegov nature da promesam jadejne ona vristi Eve go kucevo laae na nea, :devil:za malce mi izbega :devil: Edna's I doma mi vleze se za nikade mi napravi.

Ajde dobri sme mie I rekov pa se slucuva ama denes ja pretera ke si I kazam neka si go drze doma stom vaka skoka I trca po' deca I na vrata mi ide:tmi:

Otidov Jas dodeka spie bebus da sredam na brzina|( nemam Sila denes.

Ubav den:l:

На ludoto19, eli25, mimiiiii и 24 други им се допаѓа ова.
  2. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.599
    Допаѓања:
    8.155
    Кај нас виулици со снег.Слушам како удира снегот по прозорот.Депри време:yawn:Ништо не ми се прави.Наредните денови слободна.

Едвај издржав викендот на работа,а мирно беше.
    Пациентка ми вика дека сум била многу позитивна на почеток на смената,пред да си одам воопшто не сум била насмеана и сум се однесувала како друга личност.
    И викам кога ќе истера ден како мојот ќе види дека немам сили за смеење.Чекам само да чукне саатот и да си одам(waiting)

Синко пак со плачење влезе.Има еден црнец(не сум расист) и некако е многу тмурен.Сигурно и на нив не им е лесно,ама почеток или на крајот никако да се насмее.Мислам дека некои личности не се за работа со деца,да се разбереме и јас се ставам во таа група и тоа го имам признато на воспитачкатаИ синко се исплаши и почна да ме бара.Среќа има една омилена воспитачка од групата и таа го прифати и го смируваше.
    Е, тоа е позитивност секогаш е насмеана мислиш и е пуно рамно,а еднаш со солзи во очите ми објаснуваше на почеток на смена како и е многу тешко оти немаат персонал.Мислела да смени дека е неиздржливо,ама и е прво работно место и дека децата ѓи чувствува како нејзини деца и оти со неа пораснале и емоционално е поврзана.
    Е, на таква жена и јас можам вода да и носам:bow:,кај мене може лесно да прочиташ на израз каков ми бил денот.Не е правилно,ама кога сум под стрес тешко глумам.

Мм вчера биле на Василица и паричката се паднала во синко.Среќна мама-среќен син:DНие сме среќата во ќуќата оваа година.

Ајде да одам да се напијам кафе и да разчистам.
    Сфаќам дека не ми е толку гадно како порано со бебе.Или ми се намалиле стандартите за што е чисто :rofl:или стварно со поголеми деца полесно е да се одржува ред:?:
    Вие што мислите?

На eli25, mimiiiii, minneymouse82 и 25 други им се допаѓа ова.
  3. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Добар ден

@snegulkata @Kitten ме натераа да пишам,не планирав
    Ама...да ве поддржам само,неколку пати искрено не само играчките,и маж и деца ми идело да исшутирам :tmi:
    Напишаново не ми е воопшто нормално и за оправдување ама ете искрена сум само
    Мм само работи и скоро па да не се гледаме
    Обврските со деца,куќа,ручеци,све е на мене
    24/7 мама,жена,слугинка
    Нормално поминуваат моментите и настапува каење ама јбг
    Луѓе сме и ние

Ретко пишувам за да избегнам постови слични на овој
    Ама периодов толку ме претепа неможам да ви опишам
    Мали понапорен од кога и да е
    Во градинка не одиме од средата,се разболев :doh: и добив...ова е едно добро

Во среда сме на контрола и толку многу се надевам дека ќе се извади гипсот што ми е страв :wasntme:
    Нели кога се надеваш многу секогаш излегува нешто што не треба :doh:

Мм вчера удрил со колата во снежна грутка и сеа еден тон работи за менување :cash: :x
    Место да ја избегнел тој во неа се акнал (facepalm) мислел мека е :^)
    Шта речи а не заплакати :|

Марфи ни се закачи на врат и никогаш да оди од нас

А што ми е мака за попустите ;(
    Успеав за деца нешто онлајн да нарачам и тоа е се
    Среда ако ни се посреќи со Могли па да излеземе супер
    Последно дури стигнавме до бутици се разлигавија деца и не успеавме ништо

Последно во сабота излеговме од станов и од тогаш до денес скапа ме внатре
    Мм слободен џомити ама кај другар ја прават колата
    Колку пари фрлиме во таа кола ми се смачи,го убедувам за нова ама не му се слуша некако :smirk:

И така мајки
    Да се посветам на деца,толку од мирноќата

Довиџења :hai:

На ludoto19, eli25, mimiiiii и 34 други им се допаѓа ова.
  4. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.914
    Допаѓања:
    111.085
    @TeddyGrey биди другачка и сподели колачињата (lalala)

Прооде бебе мое :*: :l: :*:
    И оваа мајка ќе прави колачиња ^_^
    Купив калапчиња, намирници, црцканици за декорација и да пооди убаво бебе ќе месам и ќе се плескам :inlove:

Ете зашто нејќел да си легнува у термин, па вежбал чекори :D
    А тоа што и вчера закасни со легнување е од возбуда најверојатно :smirk:

И сега си имам бебе пајче по дома :inlove:

Туку..
    Среќна Стара/Православна Нова Година :party:
    (изразов од секогаш ми бил смешен).
    Среќна Василица :party:
    (е вака може).

Никоја не спомна дека била на дочек, ваљда пошто и не била :D
    Чудно и сабајле кога отворив фб не ми искочија многу слики од помини 8-|

Мене едвај и ми текна дека е празник, пола ден ми мина во пуштање на машини, а другата половина во грижи дали ќе ја бидне една работа (waiting)
    И денес сум во исчекување, аман нека дојде малку среќичка и тука (fingers)

А да вчера гледав и една емисија на Тијана Дапчевич, патем не сум ни знаела дека има емисија, а и стара беше. Гостин Тамара Тодевска :^)
    Па ја прашува дали била свесна за својата генијалност :?: оваа возвраќа дека не и сакала да биде како секој нормален човек, да биде обична, да не се издвојува од толпата (жими асан да ти баам |(). Па сестрава возвраќа дека не треба така, она била многу генијална, посебна, чудо од човек на кој треба да се подзавиди дрн дрн.. не ни запомнив се што сплеска (facepalm)

Фатив и емисија со Жаре ама нешто се дешаваше по дома па само уводот го фатив. На Грујо омилена игра како дете му било ,,граница,, :D
    Фатив и емисијата на Сергеј, за прв пат, а богами и последен ќе е :puke:
    Од кај му бе право да симнува слики од фб, инстаграм и да ги прикачува во своја емисија?!
    А па што мода сме имале и јас се изненадив, па пози тууууффффф :rofl:

Инаку јас денес за прв пат бев у шетња годинава 8-|
    Појдов со еден список од километар што се треба да купам, а се вратив со 2/3 помалку од пишаното (како пресметав дека е толку не прашувајте (lalala)).
    Ама ми се стужи, па и оставив простор да идам пак друг ден :mm:

Мм колата ми ја направил свињарник!
    А јас бидејќи не тргнав со визија дека кола треба да перам, не ни ја однесов да ја средат :smirk:
    Накај дома и снег почна да паѓа и уште паѓа, па ај ваљда барем од надвор ќе ја маскира, а најверојатно замачка уште толку :envy:
    Ама ништо нема да му речам, уште мрчење за прљава кола му фали :(

Од излог видов куп убави џемперчиња, палта ама немав време да ги видам убаво, па и да си купам нешто, видов и убави чизми..
    Ај ќе чекам -70% што е -30/40% ^_^

Ова убаво се распаѓа снегот, а таман се стопи по улиците, но ако пак ќе има санкање (poolparty)
    Реков елка нема да раскитувам, но по се изгледа ќе ја раскитам :lol:
    После се канам сите пакетчиња да ги тргнам, да расчистам, некако тој затворен простор ме нервира, а и да видам што се за топење има (heidy)

И јас сум од мајките на кои им фали време за себе :smirk:
    Почнав на мајка понекогаш да и го оставам, но тоа е ако идам некаде или правам нешто, не и само ете да пијам кафе и нозе во вис.
    Свеки сум кажала, да не се повторувам, добро барем иде скоро секоја вечер и седи по пола саат, па јас ионака морам да не сум му во видик на бебе инаку не ја регистрира, па ќе искочам, ама пак најчесто правам нешто, се бањам, алишта.. ама и тоа е нешто, море и маски на лице си редам :P

Со мм сама не сме искочиле од кога се роди бебе, ама тоа не е до никој, до нас е, јас не сакам да го оставам, може и дека мирен па знам дека сепак ќе си поминеме спокојно.
    Секако онакво искачање по дискотеки, клубови јас и мм оддамна амин сме им кажале :D
    Е во кино ми се оди, но ќе чекам подобри денови.
    Бебе само со мене заспива, само од мене јаде и тоа е и баш проблем за оставање, мора намирен, море мајка едвај се снаоѓа пелена да му смени од што бебе прета, вика, бега :whew:

Дневните обврски ми се со рутина, но реално сум се уходала, па не ми се здозевни имачни, мене ми е мачно и се нервирам кога ќе ја скокнеме рутината.
    Бебе е активен доста, сака се по негово или рика, се влече по мене како црево некое, плаче на соблакање/облакање, по пола саат се храниме, но јас дури сме сами само него го гледам, ако успеам сам да го заиграм може и да јадам, нешто напијам.

Правам и доста погрешни ствари, но едноставно поинаку не можам да го одлепам од нозе :$
    Во последно дури му спремам доручек он си игра во машината за садови :tmi: вадам се што може да се повреди и скрши и со другото оставам да си игра, мора нешто да има, инаку рика (lalala)

За ручек најчесто ми јаде двопек во нозе, вади што ќе дофати од вагонетката, си игра со кутиите за јадење, па и со тегличките, реди магнети на фриж, а некогаш и реди мандарини во фриж :bandit:

За вечера најчесто е со свеки, ако не со неа со мм, па овој оброк најнараат се спрема.

У вц идеме заедно :angel:
    Он си игра со кантата и се тегне да посегне по четката за г...а, игра и со леѓен, а и мора пешкирот кој ни стои кога ќе искочиме од туш кабина да го пикне внатре во кабина. Ако ме слушне како мочам се смее на сет глас, а еднаш и се исплаши и ми се залепи за нога, па едвај се средив :whew:

Алишта заедно средуваме :inlove:
    Он ровари низ спална, игра со свеќи, свеќници или едно ковчеже на мм, а не ретко и џапа алиштата и фрла на под, не ретко и ако начека отворена фиока фрла се од неа, па после со два пара гаќи прави браво :clap:

Кога пушам машини си штрака по дугмињата и мир (highfive)

Бебе е паника да не му бегаш, ако се осигура дека не си игра и седи спокојно, значи сака да игра и да му одвлечеш внимание :)

Ај да, да не заборавам да кажам и кога доручкувам шета по комода :| па се оѕрнува дали го гледам :D
    И на сред тв ни оставил отисок, се исправил некој пат :x

Нај кул е што кога ќе дојде татко му од работа се лепи како фластер за него и рика од мене да не го зимам, па и се крие, па тука крадам некоја минутка, бидејќи толку му трае ,,љубовта,, :D

Јас си сакам време да си средам ноктиве, на раат да се депилирам, лице да си истинтрам, коса да наместам, пред искачење асално да минам со пегла по алиштата, се полушеглана идам, последно само напред и крагња на кошула испеглав и џемперче облеков со непеглани ракави, бидејќи се оптегнаа на рака и барем бб крема, римел, руж да успеам да шлапнам како треба..

Од друга страна сакам и време да изрибам кујната, наредам плакари под конец, изрибам подови, средам шпаиз по мој терк итн итн..

Ама на крајот од денот мене сеуште ми е доволна прегратката и насмевката на моето малечко :inlove:
    Ваљда уште не ми се споиле жичките :^) баш напротив, па и околу мене ми коментираат дека по бебе сум посмирена и потрпелива :angel:

Сепак гушки до сите мајчички на кои им треба, ја сваќам секоја една и пуштам среќа било како да искочи од тој зачаран круг :hug:

Да се вратам во реалноста, ручек немам :|
    Купив едни колбаски, па ќе спржам и јајца и ете ќе поминам некако :tmi:

Ќесите од пазарлук уште ми седат у кола, бебе спие, закаснивме дремка, па тоа значи и вечер и до покасно журка ќе има :smirk:

Убав понеделник, дури пишам и снег престана да паѓа :rofl:

На Sanja1105, mimiiiii, minneymouse82 и 31 други им се допаѓа ова.
  5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.265
    Допаѓања:
    37.084
    Не знам зошто сум нервозна...
    Или пак знам...
    Да исплакнам една лажица и слушам бам, се вртам, дете од кревет на парно и вика, се држеше силно инаку и доле ќе паднеше, а ја го гледам и трчам од кујна, а како в место да стојам... се тресев цела. Уште на регалов да се качи остана. Секоја наредна фаза е пострашна. :(

Заспа по втор пат затоа што сабајле не ми дозволи ручек да направам. Вечер ќе има мала забава. :dance:

Ми се јави жената заразно било утре да не оди па ќе ми се јави од кога да оди. Утре нема да оди ама во петокот заедно беа. Не ми кажа што е, а и не прашав, само ми кажа дека е заразно. Сакам да знам ама подобро да не знам. Ако знам ќе се плашам од истото, а стравот привлекува, ќе барам симптоми...:(

Колку и да ме нервира на моменти порасна малото мое. :inlove: Не сакаше да го држам на нишалка сакаше само, се ниша и пее на на на, па го снимав па се гледа на телефон и се срами. :inlove:

Сметката за струја од усисивачот ќе ни е. Пак пројави желба да усиса. А баш убаво усисива гледа кај има трошки и таму. Па виде дека може мечињата да ги држи на усисвач па ај нив ги усисиваше. ^_^

Перев ама уште има, нема крај. Сабајле ѕвонела жената рекла да ја пуштаме машината и ќе проба таа да го добие газдата. Па слегле доле со мм кога не работел вентилот за вода. Зошто понекогаш се мора да е толку комплицирано? |(

Треба да одам да ги намаливе саативе за женава да спасиме некој денар. Не знам која градинка. Всушност се од станов почнува. Треба да најдеме нов, а не знаеме каде ќе најдеме за да знам кај да го запишам во градинка. Оваа е многу скапа, а другите се за со кола. Не знам кога ќе купиме кола. А џабе и да размислувам да се мачам кога коцките ќе се наредат и без многу тупење мозок. Се во свое време. :)

Во среда сакам во игротека да одиме. Уплав имам од таа претходната ама ќе пробаме. :party:

Се јавив за систематскиот ми го закажаа на 19ти март. |( До пред две години треба да се направи ама март ли. Подобро да се прејавев крај на февруари па да ми го закажеа вака долго ќе ми виси на глава.

Изгубив еден документ па ќе стигне во наредните четири недели. |( Овде изгледа никој не се брза освен јас.

За работата што ми се јавија имав испратено во октомври, а во јануари ми се јавија. Мислев дека не ми го ни погледнале сивито кога ете ме изненадија. :D

Ќе треба да пијам кока кола вечер за да го дочекам мм да се подружиме малку со муабет. Туку од мала си имам умислено дека од кока кола рак се добива дека ако остане неизмиена чаша тешко се мие останува црно. А баба ми викаше ако во исти зејтин се пржи два пати рак се добива. Стана дете...

На eli25, mimiiiii, minneymouse82 и 23 други им се допаѓа ова.
  6. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.621
    Допаѓања:
    36.905
    Најпрво честит именден на брат ми, па на сите кои имате поводи за славење.
    Потапа ден, не можеше и да биде.
    Станавме касно, тегнев мазник, паричката кај мене овој пат, па заминав до град.
    На мм е општи познато дека му купувам јас се, од долен веш до облека, козметика итн па секогаш земам од битици по неколку работи да се погоди бар нешто. Денес враќав :D среќа погодивме кошула, синко и тој доби прекрасна кошула а јас ќе одам со тоа што имам. Си ветив сама на себе дека додека не ослабам не купувам веќе ништо. Мора некаква мотивација и предизвик да си зададам, инаку кг одат само нагоре и како пиша некоја членка погоре, јадам од досада а не од потреба.
    Вечер на име кај брат ми, верувам снајка дека спремна е на големо, слатките се нејзина страна, но пред тоа синко на час по англиски, јас сега коса да средам и да се истуширам.
    Они двајца во ниедно време заспаа :).
    Ве поздравувам!

На eli25, mimiiiii, minneymouse82 и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Здравејте:*:

Пак сум креветче, само тогаш успевам да ви шкртнам некое зборче :angel:
    Гледате?Свесно правам грешки во правењето некој си ред на бебе, и после Цацко крив. И се дремеше, одма ги зацрвени очињата, пред 7 заспа, па еве ја спие више еден саат.
    Знам дека ќе ме кошта ова заспивање во 12 навечер, и станување во 11 утре на пладне, ама не знам како поинаку.
    Ако не и дозволам да дремне колку што она сака, плачки и драми е по дома. Станува 10:30 наутро, дури да доручкува 12 не фаќа, ами ручек кога ќе јаде, кога? У 6?
    Се нервирам. Таман ќе се навикне да станува рано и ќе се пофалам, Марфи е тука да ме потсети оти може и те како да тргне наопаку пак|(
    Прееска и на мм му ветив, со аларм будење од утре во 8! Ма и пред 8 ќе почнам, вака не бива. Себична сум, и јас поспивам со неа до покасно, а не треба така знам...
    Не се фалам од сега натаму за ништо!:!:

Раскитив елка денес, и многу ми е празно без неа сега. Ма на ништо не ми личи собата :D
    Ептен ми е минималистички уредена дневната, барем елката правеше гужва :|

Го чекам мм цел ден да си дојде од работа, он дојде, поседе едвај пола саат и пак низ врата.
    Ич не седи со нас дома. По цел ден сум сама со бебе. Ќе заборавам муабет да правам.
    Ќе ја земе малата во една рака, во друга телефонот и или врти по фб или прави муабет со некој. Никакво внимание не и посветува, а дали два саата му се собираат во денот за да ја гледа.
    Луѓе, ко некое мало бебе е, стално по татко му и мајка му. Бебе да прдне, он се јавува и ги вика да дојдат и да видат што направила. Не ретко и во 11-12 навечер ги вика, ако нешто “ многу интересно” направила. Нит сум избањата ко што треба, нит најадена, нит напиена. Згора на се, пак кива и поткашлува малото, па ми префрла да не ја шетам малата (а шетањето е ем со кола, ем до кај мајка ми само) туку да седам дома.
    Викендов беше дома, по 8 саата надвор колата демек ја поправаше, но на секунда не влезе дома да не ѕирне, да праша што правиме или барем да ја види малата.
    Ќе полудам. Ми се вика на цел глас!
    Осеќам дека сум очајна.
    Не можам ништо да сменам, немам на кого да кажам, затоа што во комшии немам ниту една пријателка.
    Наместо он да ми е и пријател и маж.. ние се губиме скроз.
    И да е дома, јас со бебе он со телефонот во рака.. Да знаев оти ќе биде вака ќе размислев 100 пати пред да кажев “ДА” пред година и кусур!
    Извинете ама некаде морам да се испукам!
    Макар и да не чита никој, барем да ми олесни сето ова што ми стои на душава.

На eli25, mimiiiii, minneymouse82 и 28 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    107.084
    Иста ситуација бев и јас, ама седнав и разговарав. Јас за дома да седам не се мажев. Дете сама не планирам да гледам, ако е така стварно дома ќе си одам, бар од мајка помош ќе имам, а не вака. Додуша мојот многу работеше, па секое слободно време за фудбал го користеше, абе ајде, е не може така. Ако ти префрла кажи му отворено, па мене досадно ми е, што да правам, мора да се снаоѓам. Ако уште и возиш, не знам зошто воопшто се замараш. Кажи му абе ти примети дека постоиме? Јас па мислев да ти дадам уште малку слобода ич да не не гледаш, да не ти сметаме. Будалче, камо да возев и да ми е мајка тука, секој слободен момент со неа ќе го проаѓам. Мојов пак почна по старо, ама пак пеам песна. Сега демек он поише со дете бил од мене, е арно де викам ако не е така непрани и у гнасно ќе седевме, ќути таму и ич да не те чујам. Јас до 2ипол години сама дете чував, покажи се сега ти де. Што е за право откако наполни 2 дете многу поише време поминуваат заедно, ама претходно беше буквално цел терет на мене, едно бањање ако пројдеше со него само. Не дозволувај така од искуство ти кажувам.

Јас си извежбав, ама грло пак ме боли, у пм. На работа ни е многу ладно, премногу, мислам од тоа ми е. Едвај се стоплив сабајле, едвај, и тоа излегов до кај сестра ми да ги видам и кога се вратив се згреало малку. На работа сме права администрација, кој кога сака и како сака иде на работа, како им држи така газот не знам. Јас не можам. Една недела бев до 12 на работа и се истуфкав, овие како им одговара така прават. Една недела на работа, една дома, последни идат први си одат... Ич не убаво. Ама не се замарам, јас мојата работа си ја вршам, за нив, ич не ми чуе.

Конечно се договорив со дадилката, ќе дојде среда и петок да се запознаат со синче, малку од малку, петок со мајка ќе се чуваат дома и после од понеделник здравје сами по дома. Ич не ми е ќеиф, златна градинка, ама што да правам. А многу сакаше у градинка, сега кога ќе се врати којзнае како ќе биде, гарант ќе плаче. Се мислам уште еден месец плус да ја задржам женава да го зима некое време порано од градинка да и плаќам да го почува 3-4 саата дур дојдеме, да се навикне, ќе му дојде пак како адаптација. Не знам што да речам, направија куршлуз.

Тоа е мајки, одам да пружам машина па да се припремаме за нананции. Ако се сложи господинот де.

На eli25, mimiiiii, minneymouse82 и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Лош период се мислев да пишам или не, си велам споделената мака помала е. Денес како тргна денов побрзо нека помине од сабајле колата ни ја чукнале на паркинг, браникот е убаво подбран ама му кажав на мм нека си стои така не планирам пари да трошам од црн фонд на кола, а од тековните ни под разно ќе си чека поправка и полирање во подобри времиња иако колата му е слабост ќе преживее. Само што ја завршивме кавгата околу колата ми ѕвони кумашинката цимерката нејзина денес се оперирала од рак на града на 26 години, генерација ми е плус има две мали деца едното е колку синко па и покрај нив сме се дружеле во парк, на лизгалки многу лошо чувство ме следи по разговорот, секакви црни мисли и сценарија.
    Уште синко ми приреди епизода од плачење до заоѓање добри два часа за на крај да ми каже дека се плаши од сенката од неговата и од сите сенки во соба, па плаче вика да не одела по него, се кон нешто покажува плаче. Пробав да му објаснам да свртам на шала ама како на дете од две и пол години да му објаснам и да ме разбере му ја покажувам мојата на татко му вика плаче да си оделе другите луѓе.. Како се справивте вие кога децата ваши си ја открија сенката, мајка вика и јас сум се плашела одреден период откако сум ја приметила па со тек на време сум престанала да ја приметувам. Многу ме исплаши неговата реакција се плашам да не полуди. По доаѓањето на бебе стана многу несигурен и плашлив, мислам и ова сега е една од последиците. Вчера беа со мајка ми во игротека, бегал од децата, се плашел да се качува и да се пушта по лизгалките цело време барал да го држи за рака. Немам мир неможам да спијам и децата кога спијат јас сум со мисли дали правилно постапувам, каде грешам и што да направам..
    И со мм сме на ратна нога уморни, ненаспани, деца разлигавени, се нешто ќе си преречеме ќе се прекориме па така од ништо нешто, од сите страни нервози.
    Четврток е молитвата на малата за 40дена, мисла ми е како ќе е времето ќе одиме во црква и потоа кај моите не планирам да терам редови во три куќи влегување, онака ми е да помине по редот сум ја изгубила верата некако ќе се затекнам колку механички го користам тоа дај боже или господ да не чува. Се надевам искрено дека нема да се попрати свеки по нас зошто дома ја нема ама за пред народ прва е, со синко в црква се грабаше таа да го држела леунка сум била да не не сум можела да го додржам, поп и вика молитва е за мајката и бебето, а богами и јас и кажав да си ме гледала почесто деновиве ќе знаеше дека за многу повеќе сум спремна а не па дете три минути во рака да придржам. За волја на вистината нема ни прашано кога и како ќе е молитвата па се надевам дека така и ќе остане.
    Се распишав јас да го префрлам синко ми спие на мене, а кај и да е малата ќе стане за цице и стандард до после полноќ ќе се тутка од грчеви, што не давам од капки, пробиотик, чај, масажа, термофор и секој ден исто ова време ја фаќаат интензивно инаку преку цел ден си ги има.
    Тоа е од мене мајки се извинувам на негативата ама барем си ги кажав маките, имајте мирна ноќ..

На eli25, mimiiiii, minneymouse82 и 20 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    107.084
    Верувала не верувала, однеси и дете нека причестат, мирна ќе ти е душата. Моево се плаши моментално од темница, со запалено светло спие, во темница јок, плаче. Дури мислам да е запалено светлото поубаво ќе спие. А од бебе во темница спие. Не знам, искрено и јас се плашам од темница, ама ова ептен.

На mimiiiii, minneymouse82, VedaG10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @AngelOfArh исчадив темјанче по соба дали од психа или се измори дете се потсмири и заспа, ќе го носам секако по мене па ќе му напоменам на попот

На eli25 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  12. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    И помочкајте по ќошови :rofl:
    Се шалам нормално

Е ние си играме со сенките
    Она со рачињата на ѕидот правиме птици,зајци,кутре..
    Се бориме така кој ќе победи
    Сега едвај чекаме да ни дојдат :D

На eli25, mimiiiii, Coco31 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    @emkaemka додека те читав се смеев на глас. Сосема исто би ги опишала дејствијата на син ми низ дома. :?:(facepalm):D
    Лесни чекорчиња. Нека зацврсти малку па ќе видиш уште за колку повеќе лумпувања е способен :D

Инаку пишувам накратко, да ве поздравам само :hug:

Вчера бевме до Водно. Бебе уживаше и на снег и сонце и во жичара. Сите малку се опуштивме и собравме енергија. Нема да го коментирам грабежот од 200ден паркинг за 2ипол часа. Па додади 200ден за карти за жичара и 150ден за кафиња - толку од релаксацијата во планина која треба да е нели бесплатна или далеку поефтина....На страна од тоа пак би оделе бидејќи навистина е фино уживање8)

Бебе е повтарачки папагал. Се повторува и е пресладок. Го сакам. Се молам да е жив и здрав ама се молам и мене да ме чува господ. Не сакам да замислам да е без мајка (на градата имам грутка па ми летаат црни мисли нешто:?:(facepalm))

Добра ноќ на сите:*:

На kukla21, eli25, mimiiiii и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Пробав и тоа, мислам на играњето со сенките, не на мочањето :rofl: уште толку се доисплаши и панично и хистерично плачеше, од памет ме извади. Шала на страна си реков да не гледа дете нешто јас што не гледам многу морбидно се загледуваше во празно и врескаше

На podravka, minneymouse82, Sexybaby86 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.265
    Допаѓања:
    37.084
    Chanell* Се изнервирав посабајлечки. Разговарајте! Ако чуваш во себе еден ден ќе пукнеш па може и пред бебе да се спукате.
    Напиши му на лист се!
    Кога викаме ДА не сме ни свесни во што влегуваме.

Убав ден!

На mimiiiii, minneymouse82, mal.ecka и 10 други им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добео утро..
    @Kitten @snegulkata @LaDyDoLl :hug:
    Период е, ке помине. Долг ама ке помине.
    Китен, дур се деца мали издржи не реновирајте.Плус си создавате протисок пред вас во да речеме тежок период . Бар да е помалото три. Подобро плакај чистачка. И четири пати да е месечно, тоа ке е време за себе и за вас заедно а и плус со мали деца е неизводливо да се чисти како шо треба. Друфо е ке одржуваш само..
    @karibian чедтитки и од мене... :inlove:

Не ве дочитав сите. Ке се навратам.

Дома сме, најадени, избањати, мириса на :f:
    А синко има нова играчка.
    Имав му ја ветено IMG_20190115_010234_1.jpg

На do-re-mi, ludoto19, Milobebence и 56 други им се допаѓа ова.
  17. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    @Chanell* ние немавме дете а имавме една слична криза пред 4-5 години . Зборев,викав,се лутев и слично.Траеше некој период така. Прво зборев отворено со неговите им објаснив како стојат работите и им реков ако продолжи си одам.Ни тоа не помогна.Ми пукна филм,собрав парталите и отидов на "одмор кај моите" да размислам. После 5 дена се вратив дома со листа на мои правила.Испринтана,напишаното подвлечено,болдирано а бе уште стикери да му залепев.И реков ако не смени и ако не почне да го применува напишаното си одам ама не на одмор. И за листата се каравме ,знаеш машко его како он не можел ова не можел тоа. И да видиш после недела дена како легна на брашно.Од тогаш навака се се збори отворено,малку нешто ми смета одма покажувам заби.Поготово сега кога имаме дете. Извини ама колку мое толку и негово.Сите работи се изговори. Зар ти не сакаш да одиш на фризер ? На нокти?депилација? Кафе со другарки?? И многу други работи на една жена што и фалат !Тоа е исто како и неговите изговори. Биде храбра покажи заби. Немој одма со лошо и карање. Седни со отворени карти кажи си што ти смета.Ако сакаш да си го задржиш бракот само муабет помага.

На ludoto19, mimiiiii, minneymouse82 и 25 други им се допаѓа ова.
  18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.456
    Допаѓања:
    37.660
    Добро утро :f:

Одамна ме нема во темава. Од летоска не сум пишала. Се нема време. Откако почнав да одам на работа се помалку време имам за себе. Денес пуштиле плата, па да се испазари нешто. Зимно време гардероба не купувам. Мора да се штеди. Сметките се високи. Коса ми се крева кога треба да ги платам. Денес сум слободна. Децава станаа, па гледаат цртан. За кратко па ќе излеземе. Нека си поиграат на снегот. Се мислам што да правам за ручек. Најголемото мое дете само ми пребира. Не седнува да јаде ако нема мевце на масата. Мора да му го дотерам умот. :lol: Деновиве ми паѓа притисокот. Минатата недела ми се слоши на работа, па си отидов порано. За никаде е времево. Дома еден куп работа ме чека. Генералка да правам, алишта да диплам. Јас и маж ми немаме алишта колку што имаат децава. Сум се здебелила 2 кила. Така и ми треба кога почнав пак да јадам благо како луда. :lol: Мора да поднамалам. Другата недела големиот почнува во школо. Малиот ќе оди во градинка дури наредниот месец. Ретко го носам. Цела година е нередовен таму. И да не заборавам да однесам потврда дека е вакциниран против морбили. Отекоа со вакцините.

Толку од мене. Се читаме подоцна. :hug:

На ludoto19, mimiiiii, minneymouse82 и 21 други им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    107.084
    Баш така, колку мое толку и твое. Додека не работев само дома седев и повеќе попуштав, сега работам и јас исто како и он, е не може да работам пак јас се по дома. Му викам ај се смениме, јас истиот ритам ко ти и за една недела да видиш, пресиса за една недела. Кога почина татко ми они беа со него, ама повеќе свекрва ми, да видиш како наеднаш се смени се, почна повеќе да го цени времето поминато дома. Ама со таа разлика што јас ексклузивно дома го чувам, не да ми помага свекрва или не знам што, и ручек и доручек и се е на мене. Кога работев пак, тек тогаш мислам дека најмногу сфати. И ден денес знае да се зеза, демек ете ти не работиш толку многу, што правиш, не знам што, ама за се си имам одговор. Фамилија значи збир од најмалце двајца а се приклучуваат уште лица, сите подеднакво одговорни за домот и врските во таа фамилија.

На ludoto19, mimiiiii, flower30 и 19 други им се допаѓа ова.
  20. ane-sk

ane-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2011
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    707
    Добар ден...
    Уфф тежок период.Ова со вакциниве ме сотре дека двајцата невакцинирани и дома збеснаа веќе.Деца навикнати на градинка и дури си бараат да одат, само си ги спомнуваат другарчињата...Вчера конечно примија вакцина и се надевам ќе биде се во најдобар ред иако ми е многу страв :(
    Со маж ми овој период сум на ратна нога зашто многу ми се собра дома да седам и само префрлам нешто, но секогаш си кажувам што ми лежи на душа ;)
    После планирам да тркнам до џамбо да купам нешто за слатката маса за роденденов на мали..полни дури 3 за 10 дена, колку брзо лета време..
    Игротека резервирана уште во декември и сега повеќе да се анхажирам за храна, ни доаѓаат многу гости ама ако за убаво да е само.Торта бендисав една па се распрашувам за цени сега.
    Гушки мајкиии :hug:

На ludoto19, mimiiiii, elcezelce и 18 други им се допаѓа ова.