Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    8.718
    Денов баш неделен сите исполегнати во дневна, кој спие кој дреме и јас нормално со телефонот во рака. Ме немаше да пишам ама бев во мк па помалце време имав па додека се привикнеме тука, а и ме чека еден куп работа.

Среќни родендени на малечките на @Sexybaby86, @danichap и @vitamina

И нашиот роденден пројде во мк, ама за жал некој дечиња не ни дојдоа од стравот со сипаниците.
    Овој пат престојот во мк ми почна најтажно, си изгубив другарка која се бореше со тешка болест последнава година, се уште се трудам да го прифатам фактот дека ја нема.
    И живот ден после погребот нејзин си добив внука па роденден на синко, измешано тага и среќа.

На дете му растат 4ки па неподносливи се ноќите иако дење е супер. Денес нешто поразлично за ручек спремам, полека се враќам во секојдневието.
    Убав неделен ден на сите

На Belabelinakinder, mimiiiii, tina-63 и 25 други им се допаѓа ова.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.259
    Допаѓања:
    37.069
    @Sexybaby86 Нека е најсреќен првиот роденден на малечката, веќе нема да е бебе туку умно девојченце, а вие родителите успешно ја преживеавте првата година! :l:
    @vitamina и @danichap Нека им се најсреќни родендените! :l::l:

Вчера роваревме во трговски со намера да разгледаме и да помине време, да сме меѓу народ, надвор од дома. Ама...

...типкава моја :o ... влегуваме во продавница за чевли и соблака чизмите. Типкава видела други чизми. :o Ми покажува да и ги облечам и се смешка под мустаќи. Штосни чизми. И ги облакам и не дава да ги вратам. И ги купив затоа што навистина многу и се свиѓаа и беше пресреќна главна типка. :inlove: Не ни требаа ама ете се радува и се шмизли со нив. :l:

А ја најдов еден минич 1 евро па вечерта двете се дотеравме и го пречекавме мм. Му викаме само што се вративме од град. :D Па ја одам низ соба се фрцкам на штикла и малава ме имитира и прави уау уау. :wasntme:

И маж рече сакал уште едно дете. :o

И малата три ноќи по ред преспива цела ноќ. :o

Снабдувајте се со гранулите и да полниме домови со дечиња. Децата се најголемото богатство! :l: (Нема да го мислам истово уште следната ноќ кога ќе е будно цела ноќ. :$)

Туку максимум 7 дена се даваат грануливе? @Ava.84 мислам ти така имаше пишано нели? Ако се даваат 7 дена после колку време може да се дадат пак? Јас давам само по 5 навечер. Дали се даваат повеќе пати во денот или само еднаш?

Би рекла ми касни ама очигледно секој месец ми касни.

Мајки со две- три деца кога ќе се почуствувате дека не им пружате подеднакво љубов на сите помислете на тоа дека тие сепак ве сакаат подеднакво. :l: Зборов подеднакво точен ли ми е?

За тагесмутер ни стигна од 01.01.2019 плус 80 евра. Секоја година се покачува цената. Наредна недела одам во агенцијата и ја откажувам дефинитивно и од 1ви мај почнуваме нова етапа во градинка. :inlove: Едвај чекам. :inlove:

Малата поткашлува и има мрсули, а и педијатарот кажа дека десното уво почнало да се воспалува, ако почне мн да ја боли да одиме пак ама вчера само вечерта еднаш го притисна и покажа дека ја боли, ноќта ја преспа.

Сакам да ја запишеме на цртање или танцување. Ако постои такво нешто за деца под 2 години. Црта како тато и игра како мама. :P Малку и ја се филмам ама нема врска. Битно да сме живи и здрави нели. :D

Друго што да кажам додека спие. Ќе средуваме кога ќе стане. Ручек од вчера има. Бањати сме од вчера. :rofl: За денес само средување, чистење, шетање.

Колку ми е мирно тука ич не ми се оди Мк. Да можеше да дојдат тука да не видат ич да не се враќаме супер би било. Кога ќе почнат сите со муабетот каде живеете, колку плата земате и такви безвезални муабети без никаков позитивен исход ќе ми се слоши. :|

Со мм бевме на кафе после 100 години. Можеби и пишав ама ај пак. :D

Убав ден! (heidy) Почна да ми се приспива од тишинава... |-)

На orhideea, Belabelinakinder, minneymouse82 и 36 други им се допаѓа ова.
  3. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @Sexybaby86 @vitamina и @danichap да ви се здрави и живи малечките и секогаш да ве радуваат :hug:
    Убав сончев неделен ден маж и синко на шетање јас и беба по дома се гушкаме, сега ќе ја облечам и неа и ќе ја извадам во двор да фати малку воздух и сонце. Потоа како што е ред ручек, смукање и прашина, машини вртат, а и пргла треба да заигра.
    Се читаме подоцна :hai:

На mimiiiii, vitamina, ivana--aerodrom и 19 други им се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    @danichap @vitamina @Sexybaby86 Најсреќни родендени живо здрави и највесели да ви се дечињата:inlove::hug:

На vitamina, danichap, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.914
    Допаѓања:
    111.039
    Убав сончев ден, на некој му е роденден :party:
    @Sexybaby86
    @vitamina
    @danichap
    Големи да растат дечињата, од убавини да не можат глава да кренат :inlove:
    Па може да не удостоите и со по некоја фотка (fingers)

Денес недела, легачиски, па ме мрзи и да типкам :yawn:

Убав ден, користете сонцево, ние цело утро надвор бевме, па за скоро пак :sun:

На mimiiiii, vitamina, ivana--aerodrom и 19 други им се допаѓа ова.
  6. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.569
    Хелоу мами
    Мажр ги забавува ,изиграва dj им пушта музика а они бираат која па малово игра.:dance:
    Скришно избегав во спална да одморам 20 мин .па ќе ручаме,што да кажам освен дека синко мо беше болен па сега ќере ама среќа некој вирус што со лесно поминавме,а синко ми го скрати животот не ни сакам да коментирам на таа тема ни да се потсетувам ама сликата сама се појавува и солзи сами течат ослабев 3 кг за три дена, фала Богу сега сме добри,само нека поминува,полека се враќаме на старо.
    @karak скроз нормално е чувството не си единствена,додека да пркне малку второто тежок период е на адаптација и да ги усогласиш обврските со двете да бидат намирени.Моите се 20 месеци разлика кога дојдовме од болница ќере не ме се ни обраќаше само со татко и и баба,јас како да не постоев,не да ми беше тешко ама за некој ден се оправи ситуацијата :)
    Додека го доев бебе ја хранев малата,или пак на земја седевме јас дојам а со другата рака си игравме или пак пеев песнички она играше:)
    Ја вклучував во се ама буквално во се, кога бебе наорави 4-5месеци во лулашка и на земја игравме, па и бебе го занимаваше.Е сега испади ба љубомора е имало ама не биле страшни 8)
    Е откако прооди бебка е многу полесно сега си играат заедно па се закачнат по малку,и нормално сите бељи и пентерања ги научи од дада,ама пак кога се гушкаат е душа полна:inlove:.Се велљм нека дава Господ кај сите да осетат ваква љубов.
    Се распишав ама одамна ме немаше,на два пати го пишував постот деца јадеа и идам да пиеме какао со маже:coffee:ајде кој е за има и за вас:coffee:

На mimiiiii, VedaG10, tina-63 и 26 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.117
    Допаѓања:
    106.998
    Среќни родендените на момите и баткото, да се живи, здрави и најсреќни!

Недела ко недела, исчистив, ручек зготвив, сега кркнав макијатце со маж, дете спие. Машини завршија, една имам да пружам и официјално да бидам слободна денес. Дете и маж прошетаа, јас вчера на кафенце бев со другарка и многу убаво си поминав, муабет 2 саата поминаа за 2 минути. Нормално главна тема ни беа вакцините, зар се сомневавте.

Туку детево ја засака ептен жената, само ја потспомнува, зел една свеќа пее Хепи брдеј баба Менче! Ама и она ептен ќеифот му го прави. Сепак сакам градинка, таму ќе биде многу поубаво и за него и за нас, послободни ќе бидеме, посигурна сум некако. А да не кажеме дека е 5 пати поефтино, и нешто више. Не сакам да штедам на него ама поарно да ги дадевме овие пари на зимување него ли на жена за чување. Ама тоа е. Сходно на временскава рамка колку ќе се чуваме дома изгледа и летување ќе не кошта бејбиситингов. Ама тоа е.

Ајде женски, да довршам работниве обврски со алишта, па да грабнам таблетот и да си читкам. Убав ден!

На Belabelinakinder, mimiiiii, VedaG10 и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    @Sexybaby86 @vitamina @danichap
    нека ви се здрави и живи дечињата, големи да растат, среќни и весели и занесени и здрави! :^:

Денот убав сабајле, слабеењето ми оди супер, иако не знам дал воопшто смеам да сум на оваа ун диета, ама сѐ додека не се чувствувам гладна, тоа ми е најважно. Значи сите што сте во фаза на слабеење, тука сум за дружба, поддршка и взаемно туркање. Бидејќи... во моментов имам колку што имав кога се пораѓав за првото (facepalm) пред 4 години...

Се спремивме сабајле, излеговме до еден замок тука во близина, 45 минути прошетка, ама многу беше ладно, дуваше ладен ветер, па некако шетањето моравме да го скратиме. После си готвевме ручек, па со малата правевме заеднички активности по дома, сечевме и боевме, па гледавме цртан филм, па ќе пливка сега во кадата, и на спиење. Машини пуштени, домот среден уште во петокот попладнето (маж ми беше болен дома па ме изненади усисал и исчистил)... уште да не требаше да одам утре на работа, можев комотно да кажам дека ова е животот кој што сакам да го живеам, и дека сум задоволна од се. Ама нели, ете, вечно незадоволната јас, сѐ нешто ми смета.

Значи гневна сум колку брзо лета викендот, а колку споро ми поминува работната недела преку ден со она машините во канцеларија. Не знам како ќе го издржам понеделникот, ама морам некако да најдам сила за сето тоа. Ајде, после ќе се наградиме со некој филм, иако сум катастрофа друштво на маж ми, заспивам 3 минути откако ќе се пушти телевизорот. :|
    Не знам дали е паметно што ставив вето на дружење до прегледот на гинеколог, или да не си ја мачам душата... ај, да престанам да досадувам, подосадна сум и од самата недела како ден! 8-|

На Belabelinakinder, mimiiiii, tina-63 и 26 други им се допаѓа ова.
  9. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    @danichap @vitamina @Sexybaby86
    Среќни родендените,среќни и весели дечињата

И јас на поминување да честитам родендени
    Направив кифли па дремам до шпорет дури се печат
    Секоја недела спремам по нешто за деца за во градинка
    Мали до душа ништо не јаде таму ама сепак мора да спремам

Јас искористив дури надојде тесто да се избањам и коса да испеглам
    Спремна сум за утре
    Ова адаптацијава и март ќе не фати...ако не и април
    Еве ги шмрчкаат со носињата па ако се изнастинат пак ќе мора од почеток да се адаптираме :doh:
    А што ме нервираат несовесни родители :shake:
    Една цела недела го носи детето и им вели на воспитувачките не пуштајте го надвор болен е :@
    Па што го носиш ако е болен?Баш ќе им подречам на воспитувчките за ова,не е фер спрема другите дечиња

Друго ништо за фалење...
    Цел ден роска и не излеговме никаде
    Деца како да ќе настинуваат па се секирам малку....

Толку од мене...

Довиџења

На orhideea, Belabelinakinder, tina-63 и 26 други им се допаѓа ова.
  10. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214
    @danichap @vitamina @Sexybaby86 Srekni rodendeni na decinjata,cel zivot srekja da gi prati :^::party::^:
    Kaj nas standard malata otkako go imase virusot stomacen kako drugo dete da e,preku den e edna vesela dusha od dete no nokjite se strashni,taa se menuva skroz,nervozna ne spie place samo tepa kogo kje stigne vriska piska,se treska od zemja a be strashno,samo se nadevam deka e period i deka kje mine ama pa me plashi shto vekje periodov trae eden mesec i poveke ajde majki davajte sovet sto da pravam ,nemozam vise ochajna sum za son za socijalen zivot ,nishto od toa nemam,se vrtam vo krug doma so nea i na rabota,na rabota pa doma so nea,ne pametam od koga ne sum izlegla negde,so drustvo da se smesam,da izgledam so mm nekoj film,nema nisto od toa,nokjite mi se rezervirani za borbi so nea.
    Tolku od moeto gnjavenje dened se nadevam na nareden pozitiven post od nas,ve gushkam :hug:

На tina-63, VedaG10, Chantal и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Zdravo drustvoto, srekni rodenden na decinja na @girl-miri, @vitamina @danichap @Sexybaby86 I uste nekoe ako zaboraviv prostrate, zdravi I zivi golemi I poslusni da rastat.
    Gore dolu dobri sme, Denes malku poveke druzba so decinja, bas sakam da se druzi, srcka e epten I rekov koga ke odime na gosti gusni ja I Baci ja ja malata, pa NE go ostavi devojceto duri NE go Baci, se iznasmeavme. Toa e toa sneg, kaslica, rabota, praznici. Se tokmime so mm da setneme nekade, koj znae Dali ke ni uspee planot.
    Zenski kazete nekoj krem za suvi race, Kako da mi bidat mekicki, NE raspukani, koristis milion kremi NE mi pomaga nisto, sovet pls, race mi grebat Kako na nekoja baba.

На tina-63, VedaG10, tincemajmunce и 17 други им се допаѓа ова.
  12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Zdravo mamicki:hai:

@Saraa @Monella @Vennera.aa @24.07 I ostanatite vi blagodaram za cestitki, Kaj site Samo ubavini da ima:l:
    Cestitki od mene I do drugite decinja:l::^:

Ubavo si pominavme:) cerka bese pre srejkna I vozbudena:inlove:domot Jas go ukrasuvav so tato dodeka spiese cerka pa nautro emozi leleee:inlove::inlove::inlove: Pravite podaroci od tato I mama, PA potoa od bliski prijateli I drugarcinjata pa od sveki I brat na mm:inlove: pre radosna bese:inlove: tortata mnogu vkusna:$:^:oti Jas ja pravev:D mnogu ubav den si imavme:)
    Ubavo se bese :)

Doma mi è uste se naopaku ama ke se sredi I toa:D
    Denes den vo jadejne I lezenje:^)dobro za mene kako majka ne do tolku ama ne I deka cistev se kako sekoj den:wasntme:

Bebuska spie pa I cerka ke ja spremam, utre nautro ne ide gradinka oti imame nekoi kontroli pa ke spie do 10:D

Toa mamicki ve guska site:hug::inlove: kolku radosti Koga se gledat decata so nasmevki:$najubavo custvo :$ se Ostanato ke se sredi ama najubavi momenti se decata:inlove::inlove::inlove:

Ubava nojk:hug::inlove:

На tina-63, VedaG10, Monella и 24 други им се допаѓа ова.
  13. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.836
    Мене ми помага солеа кремата, мрсна е и секогаш ми помага.

На Saraa, gjoker4e и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  14. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Голема да расте дадата
    Колку брзо поминува времето....

На danichap, Sexybaby86, TeddyGrey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    15.719
    Добра вечер мајки, уствари добра ноќ треба да ви посакам :wasntme:.
    Дојдов само да им честитам на роденденовците на @vitamina ,@danichap ,@Sexybaby86 ,@girl-miri ,да се живи и здрави,весели и безгрижни детски денови:party::*.
    Друг ден ќе пишам повеќе
    Поздрав до сите:hug:

На Coco31, Monella, tincemajmunce и 15 други им се допаѓа ова.
  16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.259
    Допаѓања:
    37.069
    @girl-miri Најсреќен нека е! Цело време те мислев за да ти честитам и ете заборавив.
    @Chantal Среќен роденден и на малиот!

Се памтев на времето ама сега... парацетамолот го барам цела вечер. Малата ја боли уво и педијатарот рече да и дадам парацетамол. Станов 50 квадрата, не е натрупан, а ја се сеќавам го кренав од маса и не знам кај го ставив. Ќе си пукнам.

Во нецели две години три пати воспалено уво значи јас некаде грешам.

Зошто педијатарот (ниеден до сега) не ми рече да влечам со пумпица или да инхалирам. Или пак овие германскиве немаат спомнато за физиолошки раствор. Зошто се човек на фемина и општо на интернет треба да се информира?

Зошто и во Мк никој не кажа дека пред вакцина се прави крвна слика и зошто за два антибиотика ни тука ни Мк не ми рече педијатарот дека се пие антибиотик?

За што всушност служи педијатарот?

Што ако немав интернет?

Како да спречам да не пие антибиотик по трет пат?

Зошто баш истото уво? Зошто десното цело време?

На Coco31, Monella, tincemajmunce и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Уф каква напорна ноќ, ужас!
    Го искапив синко па малата, ајде да ја надојам само што ја ставив на града тој се искака во гаќи:x ја оставив беба на кревет одам да го преоблечам него го искарав почна да плаче, фрли и бебе цуцла и таа плаче :@ се завртев за минут да и ставам цуцла кога фати дете да повраќа во млазови како што се размрсулави од плачење се засркна, тепихот, гарнитурата тој, јас и бебе цели повраќаници. Земав телефонот и ѕвонав на маж толку му било судено и пивото и друштвото:( ајдеее одново синко па бебе капење, рибање, машина со се исповратено и јас под туш:whew:
    Малата еве уште се тутка од грчеви па ја думкам, дадов чај, капки, топлам меше, масирам веќе три сати како кемка и не заспива, секој дел од телово ми плаче за одмор и сон, само се надевам за брзо ќе се предаде|-)

На Ano, Belabelinakinder, VedaG10 и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Ke ja probam, odamna be sum koristela solea.

19. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.831
    Допаѓања:
    34.193
    Доколку си во можност земи ја оваа од авон од едно ставање ќе видиш разлика . Многу сум задоволна од неа. Screenshot_20190128-054755_Chrome.jpg

На Saraa, 24.07 и elcezelce им се допаѓа ова.
  20. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Добро утро :coffee:
    Понеделнички за убава недела да имаме частам кафе :) Јас нешто ранобудна денес се рњзбудив уште пред 45 мин сега додуша почнувам да зевам ама џабе ,морам да станувам да се облекувам да средам се кој знае колку мраз ќе имам на колата па и тоа дур се исчисти ...налет ахх колку ја некам зимава :(
    Синко што убаво си спие ама и него ќе морам да го будам го носам кај моите баба ми ќе го чува оваа недела .Викендов по дома одморивме ништо посебно немаше освен што добивме една преубава вест дека синко ќе добие братучедче ,јатрва ми е бремена:inlove: па сега и турбо подготовки за свадба ќе имаме им реков дека за се ќе им помогнам колку можам :)
    @vitamina @danichap @Sexybaby86 @girl-miri @Chantal најсреќни родендени на дечињата живи ,здрави да ви се:hug:
    Одам јас убав ден на сите:f:

На orhideea, Ano, Belabelinakinder и 28 други им се допаѓа ова.