@gjoker4e Немајка сум,што ќе правиш Мојава уште се буди 5-10пати. Сношти ми крена темп.Цела ноќ око не склопив,ама пак тоа не ме прави мајка Малава кашлаше цела ноќ неможеше да спие.Мрсули и течеа,плачеше.... Ако некогаш почни да спие ноќе можи да размислам за второ.Па ако се погоди мирно можи и 3. Незнам кога ќе раѓам ,34,ги наполнав. Добив коментар од една на форумов дека детето ми било плачливо оти било болно или памперсот не и бил сменат од што сум дремела на форумов. А јас едвај да најдам време да се уклучам. Тоа е....одам да затворам очи дури малата спие.
Ај коментарите од жени/девојки што не се мајки и некако ќе ги разберам. Немаат деца, не знаат како е (колку и да им смета муабетов кога ќе им се каже, сепак тоа е вистината, нели ) АМА, кога друга мајка, НАЈмајка на светот ќе се дрзне да ми кажува како јас сум сама крива што детето ми се разболело, што не заспивало само, и да се дрзнува да ми пререкува и да ми го брои времето кое го поминувам по социјални мрежи и форуми, па како да ви кажам. Не бирам ни зборови ни средства за некој што си зема за слобода да си дава претпоставки за тоа како јас го живеам животот и си го гледам детето. Кокошки бре, секоја втора веќе е толку „слободоумна“, одма све ти плеска во фаца, знаеш они се само искрени и отворени. Најмамички
Јас ако кажам некој работи што ги правам со бебево има да ме пријават во социјални грижи @mal.ecka Кажи ја слободно има да ја решиме Како касам од нервоза добив после месец ипол од пораѓај
или да а видат малата после играње со мене ( борење ,голицкање ) колку е црвена , ќе ме пријават одма , ќе кажат а малтретира за памперсот и јас сум добила коментар дека плаче од тоа , а ја не сум се замарала
Коментиравме баш на оваа тема,кажав малата одкако е родена уста нема затворено. Не сака во количка,цела година ми е во раце,немаше шанса да ја оставам на кревет да лежи. Ни јадена,ни спиена,чешел научна фантастика. Се нешто кемка,плачи,кај друг нема шанса да појди. Следуваше,мајка тебе детето ти е болно,или оди смениму памперс доста дреме на форум.
Во др.тема и од август месец...тешко ќе најдиш. +секаде се меша,можи сама ќе се јави. @wannaBeMomma се успа малава. Море што лажам,ја оставив мрсулава на под да плачи,јас да допишам.
@gjoker4e јади мила ти и за менејас апстинирам @Dina911 најмногу зависи од тоа како се чувствуваш ти, по книга мислам е по 6 недели дека смееш. Јас еве на скоро два месеци почнувам, вежбиве се лесни и не форсирам. Ден мајки, извежбав прв ден денес 10 минути ми се виде малку тешко ама ќе станува полесно Шетачи бевме до сега, одма друг човек сум кога ќе се рашетам Заминав ручек да правам зш од шетање време се немат
@mal.ecka јас ја знам. Ви ја читав тогаш дискусијата Море ќотек за вакви. Дошла,ми го рани,гледа,заспива па ќе се дрзнува да дофрла коментари. Ако ти е за утеха и мојот беше ист.Ама како наголемува полесен е за гледање. Уште е пргав,своеглав и хиперактивен ама наоѓаме заеднички јазик и компромис. Прочитав и еден коментар дека мајките своите невоспитани деца ги претставувале како хиперактивни