Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Јас со цевка за сок го чистам :D и два пати годишно обавезно го одмрзнувам и детално го чистам. Таков имаме во куќата кај свеки, со обично ладење, овој овде што го имаме е со воздушно и далеку позадоволна сум.

gjoker4e and 24.07 like this.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Значи поназад од назад сум со времето. Мислев дека фрижидер е фрижидер, прв пат гледам вакво нешто. А скап е, не е ефтин па да речеш постар модел. Јас сум крајно разочарана и во потрага по нов нормален фрижидер, ќе работам нешто плус колку да заработам за нормален фрижидер, не сакам вака вода да ми тече. Нема ли мувла да се создава од водата???

mal.ecka likes this.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Искрено одамна не сум видела таков фрижидер и не знам каде им оди водата, ама мислам дека треба да има некој канистер да се собира. Каде, што како не знам. И мојот и на мајка е со воздушно ладење, ама знам на една работа кај што бев беше со такво канистерче и појма немам како го чистеше жената ама знам дека еднаш у месец сигурно го чистеше. И мораше редовно отпушување со чепкалка.

gjoker4e likes this.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ти ич да не се замараш, каков е таков, битно да служи. Мувла не се прави, не се сеќирај, тоа не е вода, туку кондензација и не е страшно, не се собира толку многу вода. Ќе си купите и поубав и помодерен и се, само полека, вие правите од ништо нешто, тоа е и повеќе од доволно.

5. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Нема врска цената, моделот или нешто друго, едноставно скоро сите не сме доволно запознаени и одбираме она што ни одговара.
    Инаку, обичниот кај мене е понов од тој со воздушно ладење:wasntme:
    Ќе си го прочистуваш дупченцето почесто и нема што да се нервираш.
    Не мора толку набргу да го одмрзнуваш, и тие имаат мака пд промена на температура. Во лето почесто обрнувам внимание, пополн е и пуштен повеќе да лади, во зима го исклучуваме целосно зошто не сме таму.
    Битно да се погоди, да не се расипува често. Чистењето е тоа.

Vennera.aa and gjoker4e like this.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

После откритието дека на правосмукалката треба кеса да и сменам ова ми е второ домаќинско откритие. :rofl:

Сега се плашам да го отворам стариот фрижидер. :tmi: Може си имал мака и чекал да му го исчистам тоа дупчето. А мислам дека имаше едно дупче... Ќе земам ќе се отепам. :$ Ќе се отепам ако престанал да лади дека ја требало дупчето да го исчистам и дека течело вода затоа што едноставно таков си бил ете. :bug:

elcezelce, Ano, mal.ecka and 8 others like this.
  7. Monella

Monella Форумски идол

Кхм, кхм :D
    И гледаш маж и на џокерче и забранил да оди на работа :P
    Како што се опиша, богами треба да му биде страв :o

Кај нас сонце има ама со заби.
    Дете лежи, втор ден тт до 39, почна и носот да му тече и да подкашлува.
    Само што бевме го завршиле антибиотикот во понеделникот, денес пак дома. Градинката така си ја плаќаме.

Испратив маж на работа.
    Денес јадевме што најдовме, немам ниту желба ниту сила да работам нешто.
    Ај што не сум спиена заради синко, утрово и добив.
    Не знам колку би се заљубил некој додека ме виде сега, како бегајќи од поплава да сум брцнала во штекер :D

Сакам да почнам да се хранам здраво.
    Не дека јадам којзнае што ама љубител сум на кока кола и благо, овошје и зеленчук ми се сведени на минимум.
    Им се восхитувам на комшиите (италјанци) 80 годишен пар.
    Тоа се луѓето што пред 12 год. ми направија документи, си живееме и ден денешен.
    Зборот ми беше дека внимаваат многу на храната, немаат пробано пржана, зачинета, мрсна, сува храна.
    Овошје и зеленчук секојдневно, купуваат домашни производи, си спремаат се' дома, леб, паста, зимница.
    Ме радува што го сакаат многу на малиот, ни носат да пробаме од се'.
    Жал ми е што немаат деца, кажуваат дека тоа е нивната најголема болка во животот.
    Кога бев бремена со синко, жената дојде на преглед со нас, толку беше возбудена што не престануваше да го прашува на докторот.
    На оваа возраст се нудат за помош околу малиот, малку ми е страв ама го имам оставано на неколку пати кога сум била во безизлезна ситуација.

Постот ми е каша попара, имате барем за читање :)
    Користете го сонцето мајки :*

elcezelce, orhideea, ane-sk and 25 others like this.
  8. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Ние пред некое време купивме таков за кај свекор и свекрва. Протече надвор вода од фрижидерот сега околу Божик и сериозно се исплашивме дека се расипува. Испадна дека само една тегла била ставена над дупчето од канистерот и плус дупчето било запушено. Ова првпат во 3 години се случува.
    Така што не става ништо над дупчето од канистерот и со чепкалка од време на време чисти го дупчето. Нема да имаш никаков проблем. Канистерот ќе го празниш на чистење на фрижидерот и тогаш ќе го чистиш и дупчето. Ако е се чисто нема да ти собира вода скоро ич.

Инаку јас со работа до гуша. Бевме на зимски одмор и супер помиваме на планина, ама се вративме со дете со бактерија и се оправавме со тоа скоро две недели. Денес пак дете во градинка а јас да почнам сериозно да работам. Од сабајле прилично работа расчистив ама има уште прилично. Сега мала пауза со вас па да се вратам во „рудникот“.

elcezelce, Ano, tina-63 and 11 others like this.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Многу ти ги сакам постовите.

Мајки јас не пишувам, ич не ми е убав периодот. Болештини, паѓања, ургентни, вадење од памет... Ми се стемни веќе. Синоќа ручек спремав за домашните и преубаво беше, кога го гледам синче криви со ногата, абе ми се стемни, рибата директ у грб ми отиде. Го испрегледав убаво, нема ништо, едно влакно на палецот се завиткало, го извадив, не криви, го избањавме, супер, не пиштеше ни за чистење на ку*ето. Ама ќенкав е станат, леле мори мајко, едвај чекам да си тргне пак у градинка. План е здравје 1ви Април да го пуштам, ама ќе видиме.

На работа, се работи, се јаде од досада, се пече на сонце надвор, по три кафиња се пијат, чаеви... Сакам вакво време, многу сакам, да не мора да се варам во капути и да се мрзнам по кошулка. Утре ќе облечам хаљинче со штикличе за на работа, абе мераци. Ми недостига многу гардероба, онаква официјална, фаремерки и пантолони, сукни, фустани, ама ништо не купувам бидејќи сум дебела, сакам да ослабам па после. Решив, ќе трчам, навечер, вечер се мислам да почнам па здравје ќе видиме. Не многу, околу нашава населба, полека. Ќе возам и точак, на мм е топ, ќе му го зимам за низ град кругчиња да си возам, па здравје за море ако успеам да издејствувам некој одмор на работа ќе идеме згодни, лани успеав со минус 14 кила да изгледам пристојно, сега богами и попристојно сакам да изгледам.

Ви пишав мислам, одма после Новата, сакам да сменам некои работи и почнав а сега со нови сили со пролетново сонце ќе се улетам уште толку.

Толку беше од мене, продолжувам со работа ;)

elcezelce, Ano, mal.ecka and 15 others like this.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Уште да ме просветлите тој канистер каде да го најдам и ќе се обидам да не ви досаѓам до утре.

Не сум убава ама има нешто кај мене што ги привлекува мажите, ни јас не знам што.

11. 24.07

24.07 Форумски идол

Добар ден.
    Од утрово сум се на трчање дури сега седнувам.Се испружив на кревет да одморам малку додека ѕверчево спие.

Денеска три ручеци кој сака тоа нека јаде.Леќа,сармички од лист од лоза и една гибаница од бајат леб( мм порача).
    Се погоди времево за шетање,малку витамин д да внесат децава а и ние.Малку во мајскиот парк,по три пати до мајскиот маркет и во двор играње со песок и камчиња.
    И јас сакам сонце...Алиштата побрзо се сушат и нема да му ја мислам кога ќе се зачади надвор кај да ги наредам дома да се сушат.

Мака мачиме кога даваме сируп,дете плука.Се лажеме со алатите од мм од шајка,чекан,пиштол па се до хилта извадени надвор или внесени дома на сред ходник само дете да го пие сирупот.И со киндер јајце пробавме не го пие,кога мене ми горчи што останува дете да го пие.А мора да го пие.

Од денеска мм на работа,толку одморот му заврши.А и шо одмор му беше одење со дете по доктори,но само да е здрав и жив.Неделава сме на контрола па се надевам дека сме тргнати на подобро.Дете помалку хрчи и немаме повеќе секрет во носот.

Денеска во двор уште во 9 заради сирупот,шетавме низ бавча,копавме," земавме сила од сирупот" за да го плашиме кучето од комшијата.Се ќе правам само дете да пија сируп.

Можи после ручек да излезам сама,малку да сменам мисли и да се подновам.Велам МОЖИ заради тоа во овие две недели на мм ќе му речев ќе седиш со дете јас ќе излегувам. И секогаш марфи се јавуваше.Се нешто на дете му се случуваше и отсега не велам ќе одам туку можи.

Одам на пуш-пауза и малку да внесам витамин д.
    Имајте убав остаток од денот.

elcezelce, orhideea, ane-sk and 16 others like this.
  12. Grungie

Grungie Популарен член

Кога морав да му давам Лекоклар сируп на син ми (горчи како пелин) му го растворував со пола лажичка шеќер и малку сок од јаболко... Многу шеќер-ама единствена опција беше...

13. 24.07

24.07 Форумски идол

Ние пијаме трицеф,докторката ми рече дека нечинело да се раствора.А во аптека ми рекоа можи и сега незнам.Еве некоја мајка ако знае за трицеф дали можи да се меша нека кажи.

14. Grungie

Grungie Популарен член

Па што знам исто му се фаќа според некоја логика... Како да испие чаша сок после сируп.... :sweat:

24.07 likes this.
  15. 24.07

24.07 Форумски идол

Незнам стварно,но мојов е инаетчија и после сирупот не сака ништо ниту да пие ниту да па нешто благо да касне.
    Маки..

16. ane-sk

ane-sk Истакнат член

Добар сончев ден мамички :) ме немаше некој период зашто пак имав лош период:(
    ќерка повторно се разболе со многу висока температура,аман веќе од овие болести:devil: со нејзе бев цел период и немав време за ништо. Капак на се па и чекавме некој резултати за мајка ми,што нашиве доктори се многу стручни и одма сумњаат на најлошото и сите бевме во паника, но за среќа се се заврши добро само што ќе треба редовно да оди на контроли. Мали си тера свој филм ужива и се поинтересен е со некои изреки што ги кажува.
    Викендов шетнавме дека убаво време и они пресреќни дека излезени од дома, а богами и јас ;)
    со мм сум малку на ратна нога, но може целава ситуација си го прави своето но ќе средиме не се даваме :P
    имаме и многу блиска свадба, па и со тоа подготовки, трошоци, но за убаво да е само...
    размислувам веќе и за одмор,почнав веќе понуди да гледам, ми се менува веќе грција, сакам негде подалеку ама ќе видиме....
    убав ден мајки, се читкаме пак :*

elcezelce, 24.07, emkaemka and 8 others like this.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не е исто, лек не се пие со ништо сем со вода, киселините од сокот го нагризуваат предвреме апчето, со сирупот било логиката побрзо го разредувало од вообичаено,па не може да се апсорбира лекот. Затоа кога се пие лек само со вода.

Син ми не сака Омега сируп, му мириса, пикам во игра некако и успевам.

18. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Е тоа сама ќе треба да откриеш или да прочиташ во упатство.
    Во принцип на надолната полица (таа што е над фиоката за зеленчук) има пократко стакло/пластика и на пластичниот дел има дупче и мало каналче. Или евентуално провери под фиоката за зеленчук да не имаш дупче/каналче. Канистерот може и да е надвор од фрижидерот или внатре. Зависи од моделот.

supergirlmb and gjoker4e like this.
  19. Mari*

Mari* Форумски идол

Да пишам или не :D
    Многу за кажување а време кратко

Седам на тераса,кафе,цигарче,сонце...милина
    Повелете :coffee: :smoke:
    Права пролет :angel:
    Го користиме секој момент за да излезиме,жалосно е да се пропушти вакво време

Могли болна па деновиве ќе ја избегнеме градинката
    Црвено грло само ама доволно да не поремтети,тоа кашлање и растечено носе
    А и по цел ден ми оди гола :envy: шо вели Ангел стриптиз фаза :D
    Скроз гола по цели денови,гола спие :envy:
    Не какалаки (бубашваби),не вештерки,мечки,со се пробавме да ја заплашиме и ништо :envy:
    На сила не оди никако...
    Почна и сама да се облекува :x
    Хеланки,суќни,фустани ко ќе се наоблече неможеме да ја видиме :lol:
    И главна занимација ни се книги :inlove: многу сака да и читам
    Си составува и сама приказни од цртежите шо ги гледа
    Многу е смешна :inlove:

Мали е во очекување да се настине :envy:
    Дај боже да грешам ама како да сака да го префати од сестра му :|
    Во градинка уште сме на 2ипол часа :|
    Денес не известија да не очекуваме скоро да се навикне
    Едно добро е што се теши со една воспитувачка а лошо е што не смеело ни едно дете да и се доближи :worried:
    Бил многу лут и љубоморен кога земала други деца...а мора
    Плачел многу често...
    И дома е таков,на моменти чувствувам дека ме гуши,буквално ништо не можам да правам од него
    Многу се надевам дека ќе се смени иначе тешко мене

За мене шо да ви кажам :D
    Шеткаме со маже,се гушкаме па ќе се искараме и така ни поминува времето :D
    Се тешам со онлајн шопинг,си купив два фустани за 8ми март па сеа во потрага по салонки :$
    Го имам усовршено скокањето од лустер :tmi:...ова мора некој да го плати :D

За ручек гравче и колбасички,ќерка манџа побара :$

Ќе ве поздравам сега дека батеријата ми е при крај

Довиџења :hai:

20. vitamina

vitamina Форумски идол

Ми недостигаат многи членки на темава ...
    Не сакам да ги тагирам едните затоа што на другиве не им го знам корисничкото име буквално.
    Ако не читате да ви кажам дека фалите сите до една што престанавте да пишувате овде...

Фино беше катчево со мајкиве
    Што се случи?!
    Мразам ако се пак рекли казали.
    А не можам да порекнам дека нема мудурување и дека не сите сакаат да се расправаат наместо да игнорираат.

Поздрав до сите вас. Фалите :hug::hug::hug:

Добра вечер.
    Зачистив нешто па вклучив и машина. Денес тргнав и еден тепих. И мене никако не ме бива у станот
    И мразам што пак зборам за истиот.
    :doh:

Времево милина.. па користиме максимум. Дека ќе се враќа зима овде нема сигурно па со ниет сум да почнам да пазарам за пролет лето дека облека и скоро да немаме летна дека до некна не живеевме на летни темп :)

Во моментов сакам љубов, искреност, милост. Емоција некоја..:inlove:
    Сакам вака како сонцево да сме макар за кратко сите заедно.
    Да немам грижи толку многу да не мислам како и што ама за жал тоа е невозможно.
    Ми фали и некоја промена па пак ќе се освртам на темата стан :rofl:

@gjoker4e пишувај си ти почесто јас со милост те читам не се секирај :D

Туку роденден ми е бе.. еве и заборавив и тоа задутре 8)

Сакам април да дојде :rofl:

Постов каша попара. Јас полу заспана тоа е
    Поздрав :hug: