Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.836
    Среќен роденден @vitamina ! Тортата ти е преубава, пресечи малку :). Јас стандард кафе во тишина. Можев да си поспијам со оглед што дежурам цела ноќ ама си станав. Ако станам заедно со деца ќе незнам глава кај ми е. Вака кафе, муабет на тераса, се начекавме со комшивката од сабајле :). Надвор пролет.Ќе се смисли нешто за денес. Големиот два дена дома не е прибран,на школо, родендени. Тест математика во најава. Пукање на глава за мене. Сега ги разбирам оние кои бараат помош и плаќаат за некојда поработи со дете. Мене тоа ми е струка но немам многу време. Катастрофа ни е образованиево. Децава повеќе дома учат. На тема пелени, многу се нервирам, малиот е две години и некој месец. Кажува откако ќе заврши работа,бара да го преслечам , а не сака на нокшир. Два три пати има седнато и само еднаш се помоча. Си викам да го оставам по гаќички. Ама и немамм мн време да му се посветам на тоа со бебево сега. Башка што од финансиски аспект подобро ни е побрзо да ги фрлиме. И за него и за малава.Многу пари. За другата тема. Јас сум за контрацепција баш. Бебево е доказ дека се забременува така од предсемена, и тоа за време на доење.Мм тогаш велеше нема шанса но јас знаев. И тоа таква среќа еден однос во три месеци и се фати бре. Ама ете сакала јас да сум и мајка :). Нека се живи и здрави, ама доста се. Не сум ни на контрола по пораѓај појдена. Да ја прашам докторката што смеам. За спирала незнам. Смета тоа?Боли?Се осеќа? Звучам ко тинејџерка но незнам ете. Пре би апчиња. И кондоми секако. Од мм бегам и јас. Страв ми е. Му кажав опреми се прво со пакет кондоми па после. Па и од кревет го набркав. Јас се ширам со малава на спална. :). Етте толку се плашам. Арно ме потсетивте,деновиве да закажам преглед.Ајде убав ден мајки, да им сплескам некое доручече.

На Marmarin, elcezelce, VedaG10 и 24 други им се допаѓа ова.
  2. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    @vitamina голема да растиш друшке :hug: :*
    Тортата како од слаткара :o

Добро утро

Ќе пробам да шкртнам некој ред,колку е возможно
    И мали се разболе и градинка нема :|
    Секој ден се прашувам дали само моите деца се разболуваат вака често :^) ќе прашам и во градинка :nod:
    Една недела дома,една во градинка :x
    Станаа и кашлаат ужасно и покрај сирупот
    Пред два дена ни го дадоа а денес мора да звонам кај матичен уште еден да ни препише
    Се пие по 5мл х 3 и брзо се потроши

Вчера заспаа во 10 па денес ме почастија спиење до 8 :angel: иначе пред 7 будни |(

Вчера и прошетавме до еден град за да купам од ајварите на мамас :D едвај најдов и се исплатеше,макар се повкусни од овдешните
    Јас со надеж и дека донеле стоби флипс ама немало повеќе од нив :(

Друго шо да ви кажам....
    Се потега разговор за селење :x
    Девер ми е во преговори да купи куќа со 3 станови па секој ден не повелви да одиме кај него
    Си бара чоекот кираџии :D
    Обезбедена работа за двајцата кај него во фабрика :wasntme:
    И ни се оди и не...не подзамисли малку :$
    Не сакам да им го реметам мирот на децата,па и нашиот
    Џо ќе имаме наши луѓе во близина за арно-лошо :wasntme:
    Шо знам,не знам :D
    Знам и дека на маж не му се напушта златната работа шо ја има ама и таа не му е сигурна
    Сега во април конкурс ќе имало за нови фирми и не се знае ни дали ќе остане таа фирма....
    За работа не се секираме има,сигурно ќе се најде
    Имаме време за размислување...
    Маки бе!

Јас другата недела морам кај матичен да барам нешто за концентрација :tmi:
    Луѓе учам за возачка и заборавам :shake: неможам да се сконцентрирам
    Мм секој ден ме притиска као учиш?До кај си?Јас нигде никаде (facepalm)
    Прашања преку 1500,јас ни основно познавање :x
    Се плашам кога се работи за возење,како ли ќе положам не ми е јасно

Само за мене испишав

Деци имаат ножички и го шишааат кутрето :worried:
    Мали го држи оваа шиша :D играчка кутре :D
    Ретко кај нас нормални игри :rofl:

Мм трета и спие,колку што се можностите
    Ќе чекаме да стане и да одиме маски за карневал да купиме
    Ќерка еднорог а мали ќе видиме што ќе се најде :inlove:
    И да ѕирнам дали има уште од попустите на патики да се снабдиме за лето
    Мали има 2-3 пара ама за Могли немаме купено

Лелеее се распишав,испив кафе и кутрето ошутено :D

Одо ја,довиџења :hai:

На orhideea, ma4e1311, Marmarin и 26 други им се допаѓа ова.
  3. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.627
    Допаѓања:
    36.974
    @vitamina Најсреќен нека е. Ви посакувам исполнување на она што сте замислиле:l:

На gjoker4e и vitamina им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.235
    Ај добро утро!

Прво за контрацепција, pull and pray кај нас, успешно еве досега, ама јас имам проблем со зачнување па и да не свршува на страна имам фора некое време. Некни малку беља направи ама еве ги градите ме болат, поспана сум, гасови имам, ќе добивам. Додуша ние 2ипол години со фул свршување внатре па не напраивме дете а камоли така. Јас првата година мака имав со либидото, немав никаква желба за секс, одбојно ми беше, ме болеше, не се осеќав убаво... Ама да спие подалеку од мене, нема шанси, љути, ќе ми се сврте со грб ама да го осеќам до мене да е. Не знам, јас не можам да спијам сама во кревет, кога не е дома дури некогаш едвај заспивам со сите сијалици упалени. Не дека не ми е страв, сакам да добијам поконкретен договор на работа и да поднамалам уште малку килажа, да не се устручавам до толку како со синко. Едвај чекам да останам бремена со второ, едвај. Една дуда би јас. Ама не е само раѓај деца, треба со нешто и да се гледаат тие деца.

Ми недостига сваќата на темава, @danichap ама таа брчка газот у океан сега, уживка. За едно две недели кога ќе ни дојде црна црнаица од одмор. И уште една мајка сакам да и кажам да ни наврати, мислам досега нема пишано, ама кога бев бремена со синко заедно труднувавме и ми е многу мајка царица, @MrenaRiba оди мајче тука да се дружиме, гледам се врати на форумов.

Иначе јас сум од малку поодамна овде и да ви кажам искрено ми фалат некои ликови од тогаш, си запознав супер другарки од тука, колешки пријателки, блиски другарки, со многу од нив комуницирам. Ама мислам дека веќе не ни се уклучуваат. Има една @Srekicka, не не дружи, а многу си ја сакам.

И дур ви пишам ми стигна доручекот, одам да кркнам нешто вкусно, се читаме ;)

На MrenaRiba, ma4e1311, Marmarin и 22 други им се допаѓа ова.
  5. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Еј,од кога не сум ја отворила темава..
    84 пораки неисчитани, ма никако време немам да ве прочитам.
    До душа ни желба, отварам форум-затварам.

Немам ништо позитивно да пишам, па затоа и ме нема.
    Стално со нервози, дали реални или сама јас си ги создавам искрено не знам, на маж се му е на смеа тргнато, јас венеам покрај него..
    И кога е слободен не е со нас, свекор стално работа им наоѓа, “џабе работи,џабе не седи” е неговата омилена реченица.
    И така, се осеќам ко во градинка, а не мажена во куќа дека сум, си трчкаат еден по друг, се слушаат по милион пати на ден и уствари осеќам дека љубомора ми се јавува..
    Љубоморна сум што го троши времето на неговите а не на мене и бебе..
    Криво ми е што исплаќам кредит за неговата фамилија што била должна, па не ми остануваат мои пари ..
    Криво ми е што му го пререкувам ова, и го гледам дека се нервира, затоа што на почеток реков дека нема да ми е проблем ништо да направам за него..
    Криво ми е што сум избувлива кон него и неговите, а тој спрема моите е душа.
    Криво ми е што не признав дека западнав во постпородилна депресија,и не спречив на време колку можев..
    Криво ми е што на моменти размислувам да го оставам и заминам, а нема да можам без него, затоа што реално не постои толкав проблем.
    Криво ми е што ве трујам и вас со моите проблеми..
    А најкриво ми е што сум еден огромен емотивец и што дозволувам се да ме допре, разнежи и расплаче.
    Доста за проблеми.

Од друга страна, бебе уште протестира и не јаде.
    Непцата уште набабрени а забчето никаде го нема.
    Давам Осанит, па колку и помага кујзнае:^)
    Ко новороденче.. цицалче невидено.
    Ма пијавица бре.
    Време за работа се движи она лепенка за мене.:x
    Почнав повеќе време да ја оставам со свекрва ми за да се привикне.
    Тешко ќе ни оди, ама мое е да инсистирам. Ни под разно нема да напуштам од работа за да седам дома, дури тогаш ќе се мрднам со паметот:drunk:
    Бебе заспа, одам да ја прошетам малку.

Поздрав:sun:

На Marmarin, elcezelce, TeddyGrey и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Мила потполно ти се на место емоциите и љубомората. Искрено во твоја ситуација и јас би се чувствувала исто а верувам и многу други.
    Не знам каков совет да ти дадам, но најди начин за твојот сопруг да поминува со вас време, вие сте сега неговиот свет, а не неговите родители.
    Не знам зошто кога ќе слушнам вакви ситуации многу се нервирам, мразам неправди. Посебно вакви на ново семејство кое треба да биде среќно.
    Изнајди начин како што мислиш дека можеш со твојот сопруг да разговарате и да бидите среќни и со бебка, без 'тато мама' - (неговите) во толкава близина до вас.
    Од срце ти посакувам да сте среќни како што заслужувате.
    Уживај во денот. :hug::hug::inlove:

На elcezelce, TeddyGrey, ivana--aerodrom и 12 други им се допаѓа ова.
  7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Хелоу
    Зошто мајчински муабети да бидат само за деца...?

Не е праавило, мајките знаат да зборат на многу „посочни теми*....Гледам сте зачнале тема контрацепција. Да го родам второто здраво, живо и право, што би рекле старите со сите нишани, и ќе користам некаква контрацепција. Здрави прави нека се, после ќе се фрлам на разубавување, „стегање“ и кариера...ЖЕнскиште има да се напраам..ахахха
    Филмови.
    Немам што да кажам. Периодов не сум стегната, не сум женскиште, туку сум трудница пооолна со апетит за се живо, особено за благо, со едно 2 и пол годишно дома кое бара внимание од мама кога ќе си дојде од работа, а мама понекогаш душа и плаче да дремне и пружи нозе, ама не. Тој сака гушкање, приказни, играње и 300 најубави муабети ми прави од типот „убава си и паметна и умна си мамо“...понекогаш додава и „среќна си и те сакам најмногу на светот“...и ај остај го, ај не си поиграј, ај легни си...не можеш. Па така дружба до вечер, се заспиваме и имам надеж дека откако ќе го заспијам ќе станам да изгледам една епизода од моите серии,.....и станувам, ама во 6:30 сабајле за на работа :?::rofl:

Тоа е мајки...ај чао сега уште нешто да подработам и да бегам кај мајкиниот :)

edit. Среќен роденден @vitamina
    Само убавини :^::beer::d:

На Marmarin, elcezelce, TeddyGrey и 28 други им се допаѓа ова.
  8. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Среќен роденден и сите желби стварност :inlove:
    П. С. Јас би едно парче од тортава :$

На vitamina, Sexybaby86 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  9. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.464
    Допаѓања:
    22.590
    @vitamina Срекен роденден,сите желби исполнети! Тортата е преубава,јас сакам рецепт да ми дадеш.И многу убаво ти е украсена! Дефинитивно скриен талент ти се слаткиши,имаш фат.
    Јас еве легнав малку да одморам,мајка околу дете трча.Сирота жена.
    А дете од викенд со благо покачена тт,доволно да е кенкав и залепен за мене.Во уста ништо не става освен смути.Крвна слика кажува вирус.Само многу кашла па ке го однесам до педијатар да го зирнат.Малку шубе ми е,ама па неможам и ваков дома да го чувам.
    Со маж некако ко да се оддалечив,освен муабет за дете ,ко да не се разбираме.А ми беше најдобар другар.Сакам да ми остане и понатаму другар...ок,и љубовник нели.
    Некој тапа меланхолично расположение ме држи после НГ...Не би да тупам со моите емоции...
    Поздрав се читаме

На Marmarin, elcezelce, Belabelinakinder и 24 други им се допаѓа ова.
  10. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Просто самата себе неможам да си се препознаам, како едно мало суштество само за 7 дена успеа а ме сталожи и смири. Толку добро ми доаѓа мајчинството што сега ди мислам не требаше да чекам 4 години за повторно да го почуствувам. Топло ми е на душата кога ги гледам како заедно спијат.

На Belabelinakinder, gjoker4e, TeddyGrey и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Последно време не ни зборувам само за мајчински моменти. Мајчинство не е само кога се бориме со тантруми, заби, пелени, напротив. Мајчинството е и кога се бориме со себе, со животот, со работата, со иднината како одговорни не само за себе, туку и за децата, фамилијата... Па и некогаш со желбата да избегаме од мајчинството и да сме сами повторно, без мајчински обврски.

Периодов не се осеќам ни како мајка. Мачорка е цело време со татко ѝ, тој ја игра, ја носи и ја враќа од градинка, ја тушира, ѝ спрема храна. Јас како ранета лежам на кауч, не можам да мрднам, ми се лоши и сум ужасна. Од вчера и со температура некоја малку покачена. Не знам до кога вака.

Сте зборувале за контрацепција. Кондоми. Ништо друго не ми е лично во предвид. Не сакам ништо што се става во мене на долги релации (спирала и сл.) - некако не ми е лагодно баш да има нешто екстерно во мене. Трето дете не знам, сум сакала теоретски, ама дај да се роди втоеото, па како ќе е со нервите, здравје. За првото гледам сме "пробувале" околу 6 месеци во период од една година, ама тогаш бев комплетно крш со циклусот, те на 35 дена, те на 40... Па ановулаторни циклуси... Аменореа.. ама после породување некако ко друг човек сум, веќе ми се изразени овулациите, многу подобро се познавам, ама сепак заштитата ни беше кондом.
    Читајќи ја @AngelOfArh се препознав на почетокот дека после породување не се ни осеќав привлечно, многу кила на мене, ... Ама некако не знам, сексот го сфатив како состојба на умот, без разлика колку кила имам.. и можам да кажам дека со милион кила плус после породување сексуалното доживување ми е неспоредливо подобро од претходно кога сум била многу послаба. Муабетот ми е - ќе ослабам ок, но и до тогаш смеам да живеам и да уживам во животот.

На V.odolija, Marmarin, elcezelce и 27 други им се допаѓа ова.
  12. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Држи се!
    Биди силна, све поминува.
    Ќе биде полесно,животот е таков,тежок на периоди, се додека има љубов вреди да се бориме:muscle:

На gjoker4e, TeddyGrey, Chanell* и 6 други им се допаѓа ова.
  13. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    @vitamina среќен,најсреќен нека биде.
    Ме нема,ме нема па оп ќе се појавам :bandit:
    Битно ве читам,а за пишување некако слабо.
    За контрацепција све сме биле со прекинат однос.
    Па синко после го правевме скоро 1 година,со циклус како швајцарски сат.Па после породувањето циклусот ми стана шашав исто како мене :drunk: па еве второ правиме веќе 1,5 година неуспешно.
    Туку @Mari* да даде совет,бидејќи е експерт за скокање од лустер.
    Како да го усовршам скокањето,со оглед на тоа дека све имам плафоњерки дома?
    Каде да се фатам,за да скокнам? :?:
    Иначе ние добри,заздравуваме,сите тројца бевме болни за во карантин.
    Синко уште поткашлува ама ништо сериозно.
    Ме утепа монотонија,дома,јадење,пиење,дете,работа секој ден исто :@
    Се надевам топлово време ќе ми влијае па ќе ме фати пролетна еуфорија а не пролетна депресија.
    Ајде одам да подработам нешто на камери ме гледаат како си ву пишувам реферати :bug:
    Ве поздравувам :*

На orhideea, Marmarin, elcezelce и 26 други им се допаѓа ова.
  14. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.869
    Допаѓања:
    28.554
    Сто пати го земам мобилниот за да пишам и сто пати сум спречена во намерата. Мамооо дај вода, мамооо ми се кака, бебо де да јаде де да спие... ММ нормално зафатен и отсутен од дома. Во период сум кога се осеќам како самохрана мајка, ок не до толку, претерувам сега, ама ептееен ужасно ми смета кога денот го туркам сама и кога ноќе ММ се враќа со муабет дека е уморен. А знам дека е и повеќе уморен од тоа што покажува.

Денес дадата беше вредна, ми миеше садови па поплава ми направи во кујна. Но беше среќна и горда а јас нервозна што морам да пребришувам вода по неа. Сепак не покажав дека ме изнервира, чудо - премолчив.
    Беба пак си чапати нозе низ дома, си оди се посмело, иако се клати и паѓа на газе. Се шетка од соба во соба , паѓа па станува, па пак оди... срце мое убаво!

Наназад сте пишале и за заштита од несакана бременост. Ние ни кондоми ни спирала ни контрацепција. Години нанзад се чуваме со онаа метода ,,свршување надвор'' Инаку сакам само две деца, па веќе си се чуваме.

Туку сакав да прашам кај е @Mari-Ja Многу време не пишала!
    И среќен роденден @vitamina

На Marmarin, elcezelce, gjoker4e и 25 други им се допаѓа ова.
  15. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    34.200
    @snegulkata твојот маж бар се враќа дома, а замисли на нас кои што мажите ни се на печалба оставени тука сами на себе за секоја обврска и деца и се.
    @vitamina среќен роденден :l:.

Немам ништо што да кажам со мали отековме денес по град. Носот чешма ама па и дома не се седи ич.
    Едвај чекам да заминам од ова секојдневие ама не дека и новото ќе биде многу поразлично од оваа ама барем сама со маж и дете.

Инаку јадеме пица мали обожава домашна пица:pizza::pizza::pizza: повелете има за сите :hai:.

На elcezelce, gjoker4e, emkaemka и 24 други им се допаѓа ова.
  16. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    @tincemajmunce кај ги најде плафоњерките маа |(
    Ти фаќај се за нешто друго :D остај лустери :rofl:

На elcezelce, gjoker4e, emkaemka и 13 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.047
    Допаѓања:
    220.532
    Жени фала ви на сите за честитките да сте живи и здрави и да си дочекате она што најмногу го посакувате :hug::l:

Ние до сега лумпувавме ко стандарт за цел ден.
    Само сакам да одмине неделава ништо друго не сакам..
    :)
    Го седнав преска на масичка и столче па се занимаваше.

Од другата недела ќе се впуштиме најверојатно по некои прегледи здраства и слично а и ќе шетаме многу се надевам.

Да си пружите на душичката све што сакате и све што ве исполнува и воопшто да не се пишманите .

Деновиве се тоа ми се врти у глава..

Убава вечер .

На Marmarin, elcezelce, tina-63 и 23 други им се допаѓа ова.
  18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.416
    Допаѓања:
    126.985
    Да ве поздравам и јас набрзина па да дремнам до малава оти максимално ме изцрпува.
    Се изгушкавме пред станување па ајде доручек за неа,па за мене,па да и ставам ручек да се спрема,па ранење цел саат,па јас да јадам па неа да ја средам,па јас да се спремам,дома зачистување колку без ич и надвор на сонце.
    Првата идеа ми беше да играме во двор,па си ја зедов малата во раце(количка несака)и правец кај моите.
    Испив таму едно кафе,се наполнав позитивна енергија и дома.Малку низ двор и малата се комира.
    Секој ден ист како претходниот ама пак мене не ми смета.
    Ме кочи тоа што плачка е невидена,кај да појдиме ќе се истажи 15-20мин.Плачи липа и премира.

Ова од ручек....

Да ми беше само помирна,подруштвена,ама ете...со над е друго дете.Е кога има друг сосема друго.
    Ручавме и кај моите со дада да си поиграат.
    Прваче ни е па изутрина не ја видовме.
    Двете со вирус,едната пак другата и се немавме видено повеќе од 3недели.
    Колку сум среќна што моите ми се на некои 5мин.пешки...Среќна сум што ги имам.
    Се изнаигравме и дома за вечера се прибравме.
    @vitamina Среќен Роденден...жива,здрава да си.
    Заспа малата..
    .мирна ноќ ви посакувам.

Последна измена: 20 февруари 2019
    На Marmarin, elcezelce, Manuela. и 25 други им се допаѓа ова.
  19. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Најпрво да и честитам роденден на @vitamina, и посакувам сите желби да и станат реалност!

Ми се плаче, ми се рика!
    Ово мое дете никако да оздрави, се осеќам безвезе, безпомошно и немајка :envy:
    Седи дома со недели, затнат, блед и без желба за игра.
    Денес го однесов неколку часа колку да не се одвикне, кога отидов да го земам воспитувачката вика залок не ставил во уста :worried:

Поручекта го носев кај ендокринологот на контрола.
    За среќа тсх во граница на нормалата, спасивме глава од терапија уште од сега ама, наместо да става на тежина тој оди надолу :@
    Пред 8 месеци бил потежок од сега, не дека е којзнае што ама за него е многу, тој и така е како гладните од африка па сега :x
    Знам дека на никој не му е подмачкано, секој си има нешто што го мачи ама сакав да се издувам.
    Не ми замерувајте :!:
    Ми се насобра периодот, и проблемот со дробот не се решава па накнадно ме гуши.
    Толку.

За спиралите сакав да кажам нешто што го слушнав пред некој ден овде на телевизија.
    Многу жени почнале да ги вадат бидејќи содржале некои материјали штетни за здравјето, жените што кажуваа лични искуста биле хоспитализирани по неколку пати додека да откријат дека проблемите (главоболка, нагон за повраќање, болка во долниот дел од стомакот, болка при полов однос...) доаѓале баш од неа.
    Не убедувам, само споделив тоа што го слушнав.
    Инаку и ние сме со прекин на најубавото :lol: (некој циган велел, кога ми иде тоа ми доаѓа цел да влезам внатре) ;)
    Ако не друго, на шала го завршив постот :$

Мирна ноќ мајки :*

На Marmarin, elcezelce, Manuela. и 27 други им се допаѓа ова.
  20. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Добра ви вечер :hai:
    Деца заспаа, маж гледа фудбал јас на мир да потипкам на фемина зошто ако нема занимација одма префрла аман веќе со таа фемината досадна си, еднаш дури ми рече не му било сватливо што ми било интересно на форум па до таму што којзнае со кој сум се допишувала:rofl: мм никогаш не бил љубоморен ни во врска ни во брак па со душа чекам нешто и вака да избаци:D
    После првото породување и јас не сакав секс и ми беше гадно и безврска, ама сега едвај чекам да скокнам од лустер:wasntme::$ искрено издувен вентил ми е и момент кога вистина се поврзувам со мм.
    Спирала мајка ми цел живот става откако ме родила на 19 години:) ја извадила па останала на средната, повторно спирала па ја извадила и на најмалата сестра останала бремена, на 4 години сме разлика. После последното породување редовно става и ја вади чисто да не испадне да гледа дете и внуци заедно:rofl: млада е де 46 има:lol: Од неа и нејзиното позитивно искуство ми се заврти идејата во глава, а богами и стравот лозјето го чува, не велам дека не сакам три ама не би на мала разлика тоа може онаму после 35тата кога ќе ме фати носталгија за бебешки мирис а и да ме подмлади секако ако останат нерви во мене, сега ми треба одмор од памперси и каки.. Ама пусто и мене ми е шубе страно тело во мене, во така осетливо место незнам навистина.. Секако пред 6 месеци од породување не се става па имам време за размислување, дотогаш со најпопуларната контрацепција свршување надвор @Monella ме изнасмеа :lol:
    Утре имам во план шетња со мајка, кафица па кај неа на ручек, отсекогаш сум била блиска со неа ама откако станав мајка како уште повеќе да се зближивме, се смее сестра ми најсмешни сме и биле кога сме се гледале по вибер..:D Мм е со обврски а ако замине за Битола може и со спиење да им останеме и јас неможам да спијам сама не од страв колку што ми фали маже во кревет :inlove:
    Имајте мирна ноќ гушкајте се, сакајте се:inlove:

На Coco31, Marmarin, elcezelce и 21 други им се допаѓа ова.