Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Zdravo:hai:

@vitamina srejken rodenden :^:site zelbi realnost:l:

Site spijat pa Jas na femina malce:) gi banjav site pa od kako zaspa I jas Eden tus:)
    Bebus ima novi zapcinja :inlove:6 gi napravi:inlove: od kako izlegoa dve gore nekako nespie mirno|(i redot malce go ima pomesano pa nakaj 4 ke bidè spremna za igranje:D

Imame novi pokani za rodendeni :)sabota ke ideme Jas I cerka a tato I bebus doma ke se cuvat:Dkoj kogo:D
    Narednata pokana e vo raboten den a Sama so dveve ne mi se ide, me umoruva bebus vo race... Ke vidime.

Piev mleko:coffee: pred spienje:lol:ko bebè malo:D so nadez deka ke uspeam da kacam kg:^)mnogu sum oslabneta zimi 50kg na 168cm:^)a I ne ubavo izgleda, si zemav nekoi vitamini I toa so nadez deka magia ke bide(facepalm) do umov mi è treba griza malce poveke da si vodam za mene a i jadejne jadejne saka:)

Ubava nojk na site:l::hug:

На Coco31, elcezelce, Manuela. и 22 други им се допаѓа ова.
  2. minneymouse82

minneymouse82 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.549
    Добро утро мајки :sun:

Ме нема долгоооо време. Ниту редовно ве читам ниту пишувам. Само ѕиркам :bandit::).
    Прво честитки до сите бебиња и мајки за родендени, крштевки итн :hug:

Првите 2 месеца од 2019-та ми летнаа пред очи. Ми треба повеќе часови во еден ден. Само се жалам од умор, немам време да седнам а ова со 1 бебе а кога ќе бидат 2?
    Бебе секаде чепка, отвара фиоки, лази па ја само по неа одам.
    Само плачки кога ќе ја седнам во хранилка, скроз ми одби јадење. Коса ми побеле од нервоза. Само готвам и фрлам. Врзана за спорет. Пробав и со купечки каши и само една и се свиѓа "тиква и патлиџан" па веќе 2 дена таа ја ручкаме.
    Прележавме и некоја алергија/некој вирус. Се беше со црвени точки на неа. Многу испаничив мислев сипаници е. Ако се појави пак мора под итно тест за алергија да правам.

Друго нема нешто ново. Положив за возачка тука, не дека ми е многу потребна во моментот ама ајде де да ја имам :).

Поздрав, убав ден на сите :sun:.
    Частам и по едно кафе :coffee:.

На orhideea, ma4e1311, Coco31 и 27 други им се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добро утро!

Среќен роденден Витаминче, да си ни жива и здрава.

Ништо ново кај нас .
    Поарно нека е така, само лошо да нема.
    Најверојатно заради терапијата малку повеќе му растат влакненца по грбот, носот, мустаките, ушите.. :(
    Малку повеќе ни станува досадно дома, ама растеме и сме попаметни и попаметни. :l:
    Толку многу се напорни дур наполнат три години, си ѓишлиш крај готово,но не е така. :inlove:
    Зборовите, гушкањето, прашањата.. Знаат од стол да ме соборат од запрепастеност и задоволство кое го пружат.
    И дефинитивно, човек не ја почувствувал вистинската среќа дур не станал родител.
    Ме плаши сегашноста, ме плаши и иднината, но се научив да размислувам за краток временски период што следува. Кога размислувам за подалечна иднина, постојано сум разочарана.
    Убав ден на сите:inlove:
    Немам ич време за форумот,а само обврски и ништо друго во животецов.

На orhideea, ma4e1311, Coco31 и 39 други им се допаѓа ова.
  4. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    @vitamina Среќен,најсреќен роденден со закаснување. Да си најсреќна на цел свет :f:

Тука може да си праиме за се муабет. Не мора само за децата да се збори.
    Има толку многу теми за дискутирање...
    Дека е почнато да се раскажува секојдневие од аспект мајка-деца па затоа и сите така пишуваат. Како први така други. Верувам ако почнеме на друг начин да комуницираме ќе биде уште поинтересно (y)
    По други теми ретко коментирам, не обожавам баш да пишувам секаде. Не би коментирала сеа зошто е тоа така:P
    Заштита не користиме , не знам ни дали би користеле понатака.Секогаш сум се чудела како некои жени остануваат лесно бремени .Многу сакам да останам случајно бремена.Ама тоа кај мене не иде така :| Може вториов пат ќе биде така од кај да знам па јас :?:
    Само уште поактивни да бидеме ќе биде добро.:clap:

@gjoker4e бе ! :rofl::rofl:Ова со швалер додека детето не знае да збори . После тешко ... :x

И јас ја скатив косата прво до рамења па до под уши. Расте како луда и само ја кратам. Мислам дека пократко од под уши не би :) Цел живот сум со долга коса, и ова е огромна промена за мене . Ама ми се свиѓа вака ептен . :clap:

Убав ден мајки :f:

На Coco31, elcezelce, girl-miri и 19 други им се допаѓа ова.
  5. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @VedaG10 исто цел живот коса долга до газ и огромна промена ама си се свиѓам и сите ме испобендисаа, мм беше најмногу против сега па ми вели ти пораснала за кратење е:D
    Добар ви ден сонце надвор, спремам деца да дојде мама и одиме, куршум низ врата зошто дома е како бомба да паднала(facepalm) да влезе некој ќе помисли грабеж имало ама нека синко ќе е пресреќен а бебе ќе се надише воздух..
    Имајте убав ден :hai:

На Coco31, Sandrin4, Manuela. и 15 други им се допаѓа ова.
  6. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    @Vennera.aa па и ние мајките да се средиме малку :) Мала промена и одма како нов човек си :lol:

На Manuela., vitamina, Vennera.aa и 6 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.235
    Ај и од мене добар ден!

Излеговме на пауза кафенце да се напиеме, ама кафено не ме бендиса. Кога кафе чини 30 денари (макијато) нешто не е во ред. Сега дури и лошо ми е од него. Бррр... Пмс ме дрма, ужас, не ме плаши толку друго колку апетитот за благо, ќе се поправам пак ако не се обуздам, таман намалив убаво. Вечер или утре ќе ја подберам кума со мене и до Џамбо ќе идеме, да си накупам што ми треба и за синко некоја ситница и да потрошам тоа парите што ги земав од продажбата, оти ќе отидат за глупости и нема ништо да ми остане. Така ќе си купам јога мат, тегчиња и ќе терам со нив дома да вежбам. Си направив и програма, 3 пати неделно ќе трчам, 3 пати ќе вежбам и еден ден пауза. Не смеам да се опуштам па и тие што ги имам симнато да ги вратам. А и муж е посреќен кога вежбам.

Туку додека ви пишував ми се јави сестра ми, сметка за струја 19 000ден, луда работа еј. Овие ЕВН си играат мајтап со нас. И мене ми дојде голема сметка, ама ова лудило бре. Ау! И рекле плати ги, па ќе се пребиваме после. Кај вас како е?

Сте збореле за средување? Почнав од неодамна да се средувам и јас повнимателно. Коса средувам, нијансирам еднаш на 3м, немам потреба од почесто, нокти секој месец, шишање исто секој месец, купувам и шминка поубава, се шминкам секој ден, креми, се што си треба за една жена. Оти девојче веќе не сум, ако изгледам така. На лулашки често ме прашуваат Девојче колку ти дава фамилијата што им го чуваш детето?! :?:

Ајде да се доработува, имам неколку предмети што си бараат посветеност. Убав ден!

На Coco31, Marmarin, elcezelce и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Ова било вака со старите спирали додека користеле бакар за нивна изработка. Мене гинекологот ми предлага една нова (Мирена) што испушта хормон и е најдобра во моментот на пазарот, ама и не е евтина. Важно ќе бидам 5 години раат, само што треба да почекам уште некое време да ми се нормализира циклусот после раѓањето.

И мајка ми носела спирала 10 години откако нѐ родила, па тоа некако ми дава кураж дека нашиве мајки биле современи, па зошто јас сега во 21 век да му ја мислам со броење плодни денови и да си кратам од задоволството. @Vennera.aa мнооогу млада мама имаш :) Ама веројатно и ти си многу млада иако ми оставаш впечаток дека си повозрасна.

Инаку кај нас бидна преселувањето во поголемиот стан, успеав за два дена речиси сѐ да спакувам и пренесам, ми останаа уште малите кујнски апарати. И таман имавме две вечери неспиење од бебево бидејќи уште не е навикната на новата соба, заминавме на зимувањево и еве три вечери сме неспиени, гроги секој ден :drunk:

На Coco31, Marmarin, snegulkata и 22 други им се допаѓа ова.
  9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.272
    Допаѓања:
    37.111
    @minneymouse82 Честитки! (highfive) (y)
    @Kitten кога успеавте да се преселите толку брзо. :D Љубов и хармонија во новиот дом! :l:

:d::d::d: Купивме телевизор. :o Од 2012 сум немала телевизор во становите кај што сум живеела. :$ Мм демек отиде на рати да го земе па морало точно на 10 месеци и не можело побрзо да се исплати па го купил во готово. Кога ми кажа само се молев да не напишам пост како една мајка тука никако не ми текнува која беше 'денов ме кошташе -500 евра' дека детето го скршило тв-то.

Не можев да мочам на раат, мораше да затворам вратата во дневна. Синоќа го измачка со чорба и шкртна со пенкало. :^) Попразен стан- пораат додека се мали децата.

Многу го сакам мм, а малава изгледа надокнадува за година и пол немирка што беше. Од спиењево цела ноќ коските ме болат. :P Ама вчера многу често плачеше дека полна месечина. :D Убедена сум дека е така.

Сега треба да изберам дали да спијам или да се избањам и да го средам хаосот... Убав ден! :hug:

@Chanell* Прво напиши си во тетратка што те мачи па разговарај со маж ти. Животот е краток, времето брзо поминува. :hug::l:

На Coco31, Marmarin, snegulkata и 26 други им се допаѓа ова.
  10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    @AngelOfArh нас прошлата сметка за струја ни беше многу мала(татко ми води евиденција и знае колку точно треба да стаса сметката)
    А затоа следната ни стигна поголема точно за износот што недостасуваше.
    Проверете.

Ај добар ден.
    Ветер корне.
    Идеално за машина и да се пружи надвор.
    Да дојде маж од работа и одма го соблакам. :rofl:

На тема контрацепција - и ние го вадиме на најубавото.
    Се изнасмеав погоре за циганот како викал, не знам која членка го кажа, мислам @Monella
    Месецов ми каснеше, си јадев стрес тест. Негативен. Среќа. Мала ми е беба.
    Додуше 5 години бебе не напраивме така, па ваљда нема ни сега да има "грешка" . Во такви грешки и не верувам.
    Јас, еве, живуркам. Периодов ми е ужасен. :x едно што ме теши - е што не иде на полошо (можда и не може полошо)
    Чудо е што све една жена може да издржи. Чудо.
    Пукам од време на време ама чим уште не сум се спакувала и да отидам на Марс - добро е.
    Да не ширам негативности, убаво сте ја живнале темава.
    @vitamina среќен роденден :^:
    со мало задоцнување.
    Честитки и за сите други што има за честитање.
    И здравје за сите, аман веќе од болести, настинки.
    Дај веќе нека не постојат болести, тоа ми е единствената желба до крајот на животот. Само од старост да се умира.
    Се нервирам и што ќе се расипува времето баш за викенд ама камо тоа да ми беше најголемата нервоза.
    Имајте убав ден.
    :hug:

На girl-miri, Coco31, Marmarin и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Мамички каде ве има во Европа?? Повеќето ве читам дека не сте во Мк но не знам точно каде сте??

Прашањето ми е каков е животот таму и башка со мало дете.
    Здравје да се роди бебка, ако сеуште е тука толку лошо сакавме со мм негде надвор да живееме. Но отом потом.
    Секое искуство е добредојде.
    Убав ден мамички. :l::sun:
    Јас дури сега го пијам првото кафе:coffee:

На Coco31, Marmarin, snegulkata и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    @gjoker4e Ти благодарам, но старо-новиот дом ќе го почекаме, сега сме како под кирија :D
    Само сменивме станови со свекрва ми, кај нас ќе биде хаос во наредните 6 месеци до година, ќе се доградува зградата. Тие самите се понудија да дојдат кај нас, да не живееме во прашината со децата додека трае градењето. Значи не селевме мебел само основните потребштини :)

На Coco31, snegulkata, fairy88 и 14 други им се допаѓа ова.
  13. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.627
    Допаѓања:
    36.974
    Искористивме и ние денес сонце, со точакот и до град.
    Па низ плоштад малку, па купивме букет за прабабата( денес полни 85 год) и правац дома.
    Додека е топло, ручек правам заедно со доручекот, за после слободно да излеземе со синко. Не знам како е кај вас, ама во мојот дом, ако нема направено свежо јадење, ручек званичен, искрено, не знаат што да јадат. А и јас не знам што би му дала на детево. Можеби дека е навикнат да јаде месо и зеленчук за ручек од мал, гледам мајкиве даваат јогурти, к.млека, попари,симитки, лепчиња, кај нас тоа се знае, се каде строго за доручек или вечера. И секој ден јадат различно, готвам два пати секако во текот на денот.
    Денес за појадок ајде ајварче со сиренце, ручек мусака, е сега вечерата ќе ја мислиме. Ќе бидат изгледа тиганици со јогурт, синко ги обожава.
    Во врска со средување, се шминкам не често, имам долга коса, која е бушава, па затоа одвреме навреме ја пеглам. Се стрижам два пати годишно, имам доста здрава и цврста коса. Досега не сум ја ни фарбала но нијансирала, природна боја има сеуште :)
    Околу сметките, јас водам грижа, мм нема поим колку сме потрошиле и колку треба да платиме. Иако не внимавам многу околу евтина/скапа струја, цело време готвам на струја, водата топла за миење чинии ми е поврзана со бојлерот кој не се гаси воопшто, не се грееме на струја, мислам дека плаќаме солидно до 2000 ден.
    Овој месец во спална околу 20 дена беше уклучена печка на полнење, која само полнеше, беше топло милина, и плативме 3500. Ама имавме потрошено кв исто колку на скапа толку и на евтина. Јас сум доказ дека евтината струја не е лага и дека постои :)
    А прочитав доста поплаки за изминатиов месец, како сметките магично им доаѓале двојно поскапи на луѓево.
    Еве додека пишувам, ми се најавија гости за вечер, мм деновиве работи доста подолго од вообичаено, ќе си дојде ем уморен ем со гости :)

На m.i.g, Ljubica87, elcezelce и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @VedaG10 така си е, сега ми е во план да ја прискратам и нешто со боја да ја нијансирам само чекам да можам да оставам бебе на некој сат вака ми е како пијавиче само на цице е периодов:)
    @Kitten па релативно млада сум, 27 ги наполнив на 16ти месецов :D да и мене ми е за уживањето бе, па уште и како ќе наближи датум па стрес ако касни.. Секако ќе се консултурам и со гинекологот што и како па сериозно ќе размислам :nod:
    Се нервирам моментално што неможам да мрднам за одење сум и на забар два заби ме болат, за на гинеколог после породување на контрола не сум била, вртоглавици имам често, кичма боли, крвна слика треба да правам ми се чини железото ми е слабо затоа сум без енергиј, ма цела сум за ремонт ама бебе ми е буквално залепено за мене а и најголем дел треба од сабајле да одам па ќе почекам подобри времиња ако не се распаднам дотогаш :rofl:

На ivana--aerodrom, elcezelce, Coco31 и 20 други им се допаѓа ова.
  15. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Здраво и од мене
    Ние шетаме на топлово, дете пресреќно дека надвор може да трча, бебе спие во количка а јас се мотивирам дека со пешачење ќе си ја средам линијата
    Читам по фб секој ден исчезнати луѓе, што се случува ? До сега само на филмови гледавме вакви работи, па зарем и кај нас почнаа да киднапираат?!
    И како тоа се некои рандом ликови им приоѓаат ? Според мене треба да е тоа доста организирано, неможе некој туку така да киднапира.
    Ај да не зборувам, се вознемирувам.

На ivana--aerodrom, elcezelce, Coco31 и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Ве читам подолго време, се мислам дали да ви пишам... Со една нога сум во вашава тема :D.... Чекаме бебка да излезе секој момент, па да Ви скокнам овде :$.. Ве читам соборам искуство за дечките (fingers)... @Vennera.aa јас и ти сме биле генерација дури и постара сум била од тебе дури 2 недели :D:D ... Те читам за фризурата, а пошто си од Охрид, сакам препорака за фризер добар во Охрид....
    stylish-and-sweet-lob-haircut-long-bob-hairstyle-everyday-hair-styles-for-women.jpg
    За вакво фризурче....
    Во однос на контрацепција и јас читам за спиралата.... Не знам, нема да можам да спијам знаејќи дека имам страно тело во мене :worried: две да родиме, после здравје...може да се оди на вазектомија порадо би тоа, од спирала :!:...

Ајде гуд најт од мене.... ;):hai::*

На Monella, ivana--aerodrom, elcezelce и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Јас и ти може и во клупа заедно сме седеле:rofl: Сега го очекуваш првото така?
    Јас се шишам кај Лејла ми се свиѓа знае да ме погоди, мојата коса моментално е 3-4цм пократка од оваа на сликата..
    За вазектомија мм неќе да чуе, а сепак е зафат од кој нема назад во случај да се премислиш за уште некој бебуш, т.е. има зафат исто за враќање на првобитно ама незнам искрено колку е тоа функционално потоа. Мајка вика сфати ја спиралата како пломба на заб и полесно ќе ти биде :D

На elcezelce, Mari*, Kitten и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    @Vennera.aa да бев по потекло Охриѓанка ќе се замислев дека можеби сме седеле в клупа :^) :lol: ама од другата страна на Галичица сум :D. .. Да очекувам прва женска среќа :inlove: јас сменив 2-3 фризерки ама не ми се погодуваат некако.. |( во потрага сум по нова :D ти благодарам за одговорот :* а за вазектомија... Хммм..... после 2то здравје.... 8) ова еднаш да се роди, живо и здраво... До тогаш гумички не ни бегаат :wasntme: :rofl:

На elcezelce, Mari*, Kaetana и 11 други им се допаѓа ова.
  19. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Добро утро
    Една недела не сум пишала. Ама ве отвора ве читав.
    Се случи тажна случка таа комшивката добрата пријателка си почина. Млада убава жена. За жал не успејаа да ја спасат. Не сум видела толку напори до сега за некој толкава борба како за неа.
    Нема што не и донесоа од апчиња од Австралија инекции природни лекови капки значи се. Одење по баби и тие работи. И јас ги водев кај една бабичка што лекува. Ама ништо. Така било пишано.
    Болеста е страшна. Ја испила целосно. Нека си почива во мир.
    Секој ден се случуваат лоши работи. Абе каде одат тие луѓе што изчезнуваат во Скопје?! Стварно какво време дојде.
    Во последно време само лоши мисли ми се вртат низ глава.
    Вчера бев на интервју во Штедилница можности. Добро поминав. Ова било прв круг. Ќе ми се јавеле, демек.
    Ново... Си ја скратив косата и сега уште ми е чудно. Ќе си порасне пак.
    ДеЦите добри се малку носето тече кашлаат ама добро е.
    Малото е мн интересно. Уста не затвара како навиено е.
    Ама најслатко е кога ќе ми рече мами мозе млеко и со насмевка на лицето.. Викам може. Седни јас е ти донесам. И слуша многу ме слуша.
    Срцемое.
    Кога си идам од работа трчаат и двајцата и ме гушкаат.
    Маж е уште тука. Деновиве ќе оди.
    Што да кажам друго. Нема. Уствари има ама време немам.
    Ајде позз мајки
    Убав ден...

На Monella, ivana--aerodrom, elcezelce и 24 други им се допаѓа ова.
  20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Добро утро:f:
    Станати уште од рано зори,цицаше го пресоблеков сега си одмара вп релаксаторот.
    Леле жени па да знаев дека вака ке се радува ке ужива порано ке му го купев.
    Прета со раце со нозе се смее гледа како свети и се вртат играчките и гуга:inlove:

Цела недела се изнашетавме ама од денес нема ладно е.
    Иначе и мене ми треба промена на косата па од Понеделник здравје ке се средам и јас да залучам на човек.
    Мм ми даде критика дека сум се стопила уште да речеше дека не личам на ништо имаше да го фрлам од прозор:@
    Деновиве треба да изберам градинка за бебле и сакам да ги поминам сите градинки што ми се тука па да одберам во која.
    Уствари сите се по едно име само различни објекти.

Ова што се случува со изчезнувањето умот ми го штукна па вчера ми се уврте за бебе да не ми го украдат па татко мк го викнав со нас да шета(facepalm)
    Надвор личи на ладно дека е ама морам да искочам сега до Стокомак да испазарам прашоци и средства дур маж не отишол на работа.
    Или сум прва во продавница или последна,вчера мислам ке ме потепаа во дм и аптека:D
    Кујната ми плаче за чистење па денес морам тоа да го средам.
    Одам јас се ближи 7 и 30 да се нацртам прва:D
    Убав ден мајки:hug::*

На Monella, ivana--aerodrom, elcezelce и 22 други им се допаѓа ова.