Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Нема зошто да се лутам, а и сега сум стварно трудна :D ми порасна стомакот, дури мислам дека е поголем отколку со првото. :)

Инаку за мажите јас на мојот му кажав, ок иди кај твоите, поминувај го тоа кратко време што го имаш за син ти со нив, ама немој утре да ти биде криво кога ќе те гледа како странец и ќе бега од тебе. Тоа ваљда малце му повлијае, а и знае дека секое често гледање со нив резултира со расправии меѓу нас двајца и сега малце олади. Најмногу ме нервира тоа што стариве забораваат дека се баба и дедо на син ми, ама не е ништо страшно да се потсетат понекогаш:lol:

На Girl-Rabbit, Kaetana, fairy88 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Јас уште будна, ич немам легнато...спремам испити.

Сега ако успеам да поспијам троа, малата се буди кај 7 па баш ме интересира како ќе функционирам цел ден.

Не знам дали да посакам добра ноќ или добро утро. Во секој случај за добро нека е.

На Girl-Rabbit, Kaetana, fairy88 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Dobro utroo :)
    Pa mnogu podobro, vcera ubavo formirana kaka imase, nemase proliv, vekje ic TT, a ni povrakjanje. No moralo da se soberat site rezz pa da ne pustat doma, se lezelo 5, 7 ili 10 dena, zavisi terapijata kolkava kje bide odredena, ako ima bakterija mislam kje posedime edno 10 dena, a ako nema zasto moze i negativen i toj test da iskoci kje si sedime samo 5, toa e do vtornik... Aj jas nekako kje izdrzam, ama detevo poluduva... Vo takva vozrast e neznae da kaze sto saka, a dosagja... Ajde daj boze utre da si odime... :)

На Girl-Rabbit, Mi-Ma, Kaetana и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Суперрррр, само бидете добри, ќе стигнете и домче! Бацки за малото фраерче, а ти маризче издржи, смислувај игри, приказни, пуштај цртани и песнички, ќе мине време некако!

На Girl-Rabbit, Kitten, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Lele kje se mrdnam :( Salmonela be... Najmalku do cetvrtok kje lezime :( Kje se mrdneme so sinko... :(

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.662
    Леле Мариз баш ми е жал.
    Од каде оваа салмонела ??
    Јас од што читам страв ме фати, па вчера 100 пати рачињата и ги миев..чепкаат секаде, кај можеш да контролираш..

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Lele vrska nemam, od doma sigurno ne, doma se se premiva, cistacka ni cisti ednas nedelno, ne bi lapnal nisto od doma, a i doma sme 7 dusi i site drugi se dobri. On cica palec i jas mislam deka preku nego.. ama citam za salmonelava samo preku hrana se fakjala :/

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Jadev sladoled od kapitol, mu davav da lizne i na nego vo kola, a jas neli povrakjav i bev na infuzija... Moze od toa da bilo :/

9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.662
    Ти си отпорна.
    Можеби од тоа е..
    Топло е многу, трба да внимаваме што им даваме.
    Доволна е капка да им го разори организмот.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.492
    Допаѓања:
    288.229
    Од јајцата:(
    Ајде нека е со помин. :hug: за двајцата.

На Girl-Rabbit, mariz и referentka им се допаѓа ова.
  11. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Добро утро мами :hug: Не сум пишала неколку дена, па еве денес од домче дур спие бебуш. Се вративме од одмор и можам да кажам дека и повеќе од одлично поминавме. Синко среќен и насмеан беше цело време. На сите им се смееше и беше главна маскота на пат до плажа и на плажа. Сите го научија како се вика а он само им се смее и им праќа бакнежи :D Здравствено супер поминавме, освен што на одење потповрати малку но остатокот беше супер. Си се изнаспа дете за мерак, а јас и мм толку кафе во живот немаме испиено. Пошто дур спие бебуш тоа ни беше главна занимација. Единствено забушаваше за јадење после 3ти ден. Но мислам дека е од втората четворка што треба да излезе. Здравје се мислам пред да појде во градинка да истераме уште еден одмор но ќе видиме.
    @mariz баш ми е жал за Тео, нека поминува побрзо. Кога спомна салмонела ми текна да не има јадено сладолед? :(
    Имајте убав ден, се читаме:l:

На Girl-Rabbit, Mi-Ma, Kaetana и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.786
    Допаѓања:
    202.705
    Може да е од нешто што фаќал во парк, не мора да е стриктно од храна. Како што се жалеше дека не ти е добро уште пред да те фати стомачниот вирус и дека си со ниско железо и намален имунитет, верувам дека и кај тебе ќе се појавеше типична клиничка слика за труење со салмонела.
    А малиот ако на пример фаќал контаминирам животински фецес во парк (од кај да знае дете што смее а што не смее да фаќа), бутнал раче во уста, не си го видела, толку треба. Ќе помине, само треба пазење многу и јачање на имуниот систем и цревната флора. Важно најтешкото помина, малиот ќе биде добар ;)

На Girl-Rabbit, Kaetana, mariz и 4 други им се допаѓа ова.
  13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Добар ден. Шетнавме надвор, ама многу жешко па си се прибравме.
    Жени од каде купивте купачи. Јас до последно си рачунав да си ги носам тие што ги имам. Затоа што имам преку десет пара. Кога сите ми се мали во градите.:headbang: многу се нервирам. Сега во 5 до 12 барам купачи. И ништо не ми стои. Најдов едни на НББ ама немаше број. Дај кажете каде низ градов има НББ купачи. Или каде вие купивте.
    @mariz штом е Тео подобро не се оптеретувај кај ја фати. Од секаде постои опасност. Малечки се, не разбираат, се во уста ставаат. Нема шанси да се допазат. Кажи ми каде од капитол беше сладоледот. Не за друго секој ден сме таму. Инаку и јас сум иста. Ако бара му давам да проба.(facepalm). Важно на подобро е работава. :hug:

На Girl-Rabbit, Kaetana, mariz и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    @irena.1 ако не си видела, провери во Сара фешн, имаат големи броеви а исто така ги продаваат посебно горен, посебно долен дел, па можеш на пример да си направиш комбинации со некој од старите долни купаќи :)
    А цените им се околу 500-600ден за горен дел.

На Kaetana, M&M, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  15. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Ги видов. Не ми се фати ни еден. Би ги купила тие за големи гради пример да ми стојат по затворено ама сите ми се големи. Уствари јас немам големи гради туку ми се како празни вреќи (facepalm) никаква форма и многу се нервирам. Ама тоа е резултатот на доењето.
    Сакам онакви спортски, без ништо односно како бебидолче. Ама незнам каде да најдам, а богами и време немам.

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @mariz не смееш да се обвинуваш,за жал се десило и веќе сте подобри. Последно да е.
    Тео е јуначе.

На Girl-Rabbit, Kaetana, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.622
    Допаѓања:
    36.919
    Ajde pominavte od losoto @mariz nema potreba da se bara vinovnik,samo Teo da e vo red :).
    Sinko denovive e uzas,dosaden,place bez potreba,saka se da e po negovo....od kontakt me vadi. Sreka nervi imam da trpam.
    Jas denovive kukja sreduvav,masini po 4pustam vo den pa denes uspeav duri i da se izdepiliram.
    Utre zadytre,praznici ke odmaram,imam nekoj ritual da,za sekoj pravoslaven praznik,ne rabotam.
    Sinko grci,mozno e i jas da dremnam,imam uzasni glavobolki denovive.

На Girl-Rabbit, Kaetana, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Samo da ve pozdravam zencinja
    Imajte ubav den
    @mariz brzo oporavuvanje :hug:
    :hai:

На Girl-Rabbit, mariz, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    15.719
    Ај добар ден,сега се вратив дома надвор пекол,глава ме скина,и онака од што добив и жешково ужас сум.Од сабајле бев во АВРМ да се одјавам и така сега ќе одморам малку овие две три недели па од 1-ви ќе почнам на новото работно место.Сакам денес да средам по дома да исперам нешто дека утре задутре празници,од понеделник сме на одмор,малата ја оставивме и оваа недела кај баба,ми беше страв да ја носам во градинка слушам многу стомачни вируси,па да не ја фати нешто сега баш пред одмор,еве на другарка ми со детето се во болница,а заедно треба да идеме во Грција.
    @mariz колку треба седете :)само да се излечите како што треба
    @zuto алал да ти е како учиш со двете деца,јас сега ќе спремам правосуден и се чудам од кај да почнам и како ќе бидам со ќерка ми,ама морам веќе доста си одлагам
    И јас сум во потрага по купаќи,па ако сте виделе кај има убави кажете,и за ќерето сакам да земам

На Girl-Rabbit, Kaetana, Kitten и 2 други им се допаѓа ова.
  20. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    15.719
    18 месеци е мојава мила,и јас најмногу се плашев за навечер за спиење,ама се успивала без проблем дека по цел ден игра и се изморува,а твојата е помалечка и нема да има проблем јас мислам,дека колку се помали не разбираат многу,а после кога ќе пораснат попроблематично е

На Nikita7 му/ѝ се допаѓа ова.