Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.141
    Допаѓања:
    257.935
    И јас вака си ја отварав душата, на крај бетер од Џокрече си осетив.
    И она е во право, и вие.
    За жал елита е да појдеш во Систина. Нешто што треба да ни е бесплатно здравство ние дебело го плаќаме.
    Факт е дека Клиника е крш, ама за се не може да трчаме во Систина, а сите го сакаме најдоброто.
    Имунолошки испитувања се изгор на приватно, а и ако си врзан со терапија мораш на Клиника. А таму верувајте има сеуште добри доктори. Детско гастро на приватна нема, еве и Мариз ќе ви потврди.
    И некогаш фрустрира што немаш да појдеш во приватна, што неможеш ни да се снајдеш.
    Жална е состојбата кај нас, плати мали.
    Има луѓе кои од ништо прават нешто, ама не на секого му се поклопуваат коцките.
    И јас да имам пари вишок, моја нога нема да стапне на Клиника, а не на дете. Сега ми останува да балансирам, кај можам носам на приватно.
    Убава е темата, некогаш со мерак ве читам, некогаш очи превртувам, ама имаше некоја магија, но ете полека се претвара во отровна како 40 -ката:worried:.

На minneymouse82, orhideea, Coco31 и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Па зарем не е тажно?Да му се спомнува некому бисквити што немал да купи за дете
    Повеќе е бедно само што не сакав да навредам никој па ај нек е тажно :)

На orhideea, Coco31, baby-star и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.961
    Допаѓања:
    13.679
    Не можам да сфатам како некои викаат мое дете на Клиника нема да стапне. Јас мојата Систина, Ремедика ја носам и кај матична, ама еве не дај боже да притреба Инфективна, кај ќе одите? Мислам Систина нема инфективно и значи пак мора на Клиника. Затоа никад не реци никад.

На mariz, Vennera.aa, VedaG10 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Кој вика така?

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.141
    Допаѓања:
    257.935
    Еве јас, и стојам на тоа.
    Да, Систина нема инфектино, нема и детско гастро, ама ете има детски приватен гастро др, па може комбинација.

На Kaetana, gjoker4e и M&M им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.952
    Допаѓања:
    153.304
    Ако и се однесуваше на ова конкретно прашањето на @wannaBeMomma нема инфективно во Систина, која приватна болница би се заглавила со инфективно.
    Немам влезено во темава којзнае од кога ама никогаш не сум начекала вака тензична атмосфера. Некако секогаш било порелаксирано и се зборело за деца. Олабавете малку колку луѓе толку мислења никогаш не можат сите за се да се сложат.
    Ние арни, деца пораснати, 2 пати во 1 месец малово болно ама некако се извлече. Го имитира брат и скоро во се, за жал почна да му се лепи до него и на компјутер, гејмерка ќе ја правел (facepalm). Едвај чекам да запролети да си играат надвор повеќе, не дека не излагаат речиси секој ден преку ден по малку се шета ама сакам и попладне да можеме да дремеме пред зграда наместо дома, полудени се скроз.
    Се надевам сите сте арни, тоа е најважно :hai:

На minneymouse82, Coco31, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.961
    Допаѓања:
    13.679
    Не за тебе, поназад прочитав од други така.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  8. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.466
    Допаѓања:
    22.621
    Ејјј темава парче станала..Да се замислам и јас што да споделам на форум,дал ќе бидам ругана или не.
    Срамота за бисквитите што ги коментирате.
    Пс-викендов лагано тече,ручек завршен,дете спие..Ја божем да зирнам што има на фемина,ама не се дочитува...Журка сте праеле:)

Последна измена: 23 февруари 2019
    На minneymouse82, Coco31, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  9. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.037
    Која убавина од човек си ти? Секогаш на страната каде треба. И баш не се изненадив која екипа е од другата страна, можно ли е истите фаци на било кои теми во ист состав? Можно е, тоа е матрицата.

Џокерче мила не дозволувај небитни ликови да те натажуваат. И радувај се за тавче твое е. И радувај му се на животот. И на тоа што си храбра жена. На форуми имаш секакви ликови исто како и во реалноста едни се како Мари, другите веќе ги прочита.

Бебето спие ( во склад со темата :))

На Milaаа991, minneymouse82, orhideea и 30 други им се допаѓа ова.
  10. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Здраво мајки,одамна немам пишано. Бебче си расте убаво,напредува е сега преку ден не спие многу 15-30мин дневно,а некогаш пак и ич. Ама стана малку кенкав во последно време. Бевме на прва вакцина и докторот рече дека забите го мачат затоа е нервозен и ја пика раката во уста. Бебе од два ипол месеци заби?? Ни дадоа маст и некои топчиња за лижење за во уста. Што да се прави... Си шеткаме помалку со количка,денес дури брзински и на шопинг бевме. Се на се,добро е,греота да се жалам. Единствен проблем ми е што не сака во креветче да спие. Ни во колевка ни во креветче. Само во релаксаторот. Кога ќе заспие го префрламе,ама кога ќе се разбуди за јадење плаче и кога ќе го вратиме во релалсатор си продолжува. Некој со сличен проблем? Инаку полека си фаќаме некој ред,фала богу.
    Убав викенд на сите :f:

На minneymouse82, Coco31, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Прашав кој вика дека негово дете никад на клиника.
    Знам блек дека не е за мене, затоа орашав кој.
    А и небитно е, ај доста беше :)

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Чистев wc се "отрув" со солна киселина
    Изгледа убаво се изнадишав
    Кашлам не можам ваздух да земам мислам душата ми мириса на тоа чудото.
    Некој доживеано слично
    Многу ми е лошо:(

На mal.ecka и TutiFuti им се допаѓа ова.
  13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.942
    Допаѓања:
    111.810
    Одма земи напиј се јогурт!

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Или млеко

15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Млеко напиј се. И диши надвор подолго поседи. Со цилит бенг ми се има случено, мислев хранопроводот го изгорив. Сега порачав некоја паста природна, и ќе фрлам сите такви средства отров се.

16. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Фала ви
    Вака никогаш не ми било
    Од памет се извадив од шо ми беше толку лошо

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.844
    Допаѓања:
    202.907
    Место да се карате тука, извадете ги децата надвор. Кога е загадено ги чувате дома, кога е ладно ги чувате дома. Кога ги носите надвор? Денес времево душа дало за шетање. Соодветна облека и топ не ги бие. Нека го дишат чистиов воздух, оти утре пак ќе се загади.

На minneymouse82, kikin, sofi2107 и 21 други им се допаѓа ова.
  18. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    34.217
    @Nikita7 мене ми се имаше пред две год исто случено. Но од Доместос значи страшна работа е!
    Јас завршив во болница тогаш.
    И сега како последица ми остана тоа штом осетам такви препарати почнувам забрзано да дишам и ми се лоши.
    Со лесно ете веќе одговориле за млеко и јогурт јас не сум знала тогаш за тоа. Сега научив ако има за следен пат.

На minneymouse82, duffi, mal.ecka и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Бебе игра низ дома. Ручек набрзина за сите на шпорет. Спиев со бебе пладнево. Преубаво ми е сега8)
    Ладно надвор. Малку бевме излезени, план е вечерва дома да ја седиме:?: На сите ни здодеа ама ајде уште малку и пролет...
    Се залетавме да купуваме поголем стан и се откажавме...ме јадеше црвче дека брзаме и летаме...сега ме јаде дека пропуштивме добра шанса... :^)
    Бебе зборува - растура. Пола кинески, пола се разбираме:inlove:Љубов ми е најголема.
    Ве читам редовно. Од последниве неколку страни добив чувство како да с(т)ме поделени во групи :^)
    А како пријателска закрила ја сметав темава...
    Имам циклус, ме боли стомак. Пак треба нешто за болка да пијам...
    Диетата никако да тргне... брзиот ручек не оди во нејзин прилог секако....
    Откако се породив омам болки во кичма пред и з авреме на циклус...порано никогаш ништо освен малку стомак ;(
    Отидов јас....
    И тука има многу такви што сакам да ги читам.... и да едни имаме помалку, други имаме повеќе...едни сме мк, друго надвор...а сите сме мајки. Да се задржиме на делот сите сме мајки и да не се мериме со друго...:l:
    :hug:

На Milaаа991, orhideea, minneymouse82 и 22 други им се допаѓа ова.
  20. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.666
    Допаѓања:
    37.454
    И јас минатата недела се затрув со Доместос. Мислев дека желудникот ми гори што од киселини, горчини што од мирозба. Два-три дена така!
    И си ветив дека ќе чистам строго со заштитна маска на лице, уште да си купам :)
    Гости секој ден имаме, секој ден сме излезени 2-3 часа, но не го носам во затворени простори, игротеки и сл.али еве 4 пати неделно има активности по англиски и играорна, а и си одиме по гости, но не често и на две три места. Нема тука епидемија со морбили, ама има вируси многу често.
    Внуците од брат ми, едниот во школо, другиот во градинка, овој малиот магнет е за носење и пренесување вируси, па така и синко веднаш ги прележува скоро сите.

Му порачав тренерки од нет, стигнаа денес, еве го само се пресоблекува, само пробува. Кога ќе помислам само колку облека, патики, јакна му требаат за пролетва.... Си растат децата, брзо и неусетно, уште две лета и моето ќе трча во школо...

Непреспиено дете, нервозна мајка. И од инает вечер пак касно ќе заспие.

На orhideea, minneymouse82, Coco31 и 17 други им се допаѓа ова.