Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    @Sunshine_1979 ме насмеа со прозориве, ја до пред некој ден се мислев облачно надвор, ама сега ги зачистив и гледам сонце греело :$:D ама гајле ми е, бебето е еднаш бебе, а куќата ќе се чисти и прља секој ден, несакам да пропуштам нешто од неговиот развој заради крпата и правосмукалката. Инаку малово обажава кога се усисува, се се влечка по мене и се смее, така да барем подовите ни се чисти (и онака постојано лази). :)

На eleni27, mama89, awl и 8 други им се допаѓа ова.
  2. *buggle**

*buggle** Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    22
    primate li novi clenovi na muabet , ve citam no pokraj malata nemam mnogu vreme da pisuvam deka sami si se cuvame taticko e po cel den na rabota, inaku e super bebe greota e da se pozalam nautro stanuvam 7-8 casot, se galime malku presoblacanje,mlekce i pak si nanka ,jas za to avrme sredam niz doma, rucek i staneme, si igraeme , nosime vo raci nesto i zgotvam bidejki se ucime na novi vkusovi i posle uste ednas prezaspie okolu dva casa, i taka vo krug do vecerta vo 9 se banjame mlekce i vo krevet do 5 casot nautro pie mlekce i prodolziuva so spienje, samo ovie denovi e nesto nervozna ne i se pogoduva ni da lezi ni vo raci, ili se zapcinja ili skok vo razvojot, ama ke izrdzime,samo sto se naucivme se vo raci i ne saka da bide sama , a se zavrtam nesto da zemam vednas se buni i,so edna raka ja drzam so druga pravam rucek a za vo wc sme smeski so kolickata pred vrata :D jas si ja vikam lepenka tolku e privrzana za mene i koga mm ja drzi a me zdogleda vednas siri raci da ja zemam :D,se raspisav ama taman najdov slobodno vreme :hug: @BabyStyle jas izleguvav no pred zajdisonce se vrakav doma ,kako da ne te fati zajdisonce, sepak jas sakav da se ispocituvaat tie 40 dena bez gosti zatoa sto dodeka se naviknes so bebeto ne spienje, bev carski rana uste nezazdraveno i plus spremanje za gosti plus site so mali deca bese haos iskreno em rekov deka ne sakam gosti ama neizbezno bese, bar za najbliskit ekako braka sestri,kumovi a za drugite ima kazav

На Eli23, mariz и mama89 им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    154.159
    Toa so pravenje razlika den i nokj i jas gledav da go primenuvam uste od pocetok. Znaci navecer vo spalna tivko i temno a preku den ja ostavav da spie kaj bilo, vo dnevna na garnitura, bo relaksator kolicka ... duri i usisavav dodeka spiese susev kosa. I fala bogu od prv den nemqv problem so den nokj ama posle nekolku meseci morav i preku den da ja stavam vo spalna zatoa sto pocna polesno da se budi na zvuci plus i so postar brat, a i primetiv deka poubavo mi spie vo potemnicko ama ne skroz temno

На Eli23, Smizzy, mama89 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    154.159
    Ako ti mislis deka ne treba batali drugite. Jas so prviot izlagav posle 2 dena deka e roden vo prolet i bese ubavo vremeto a so malava moze za nekoj 10 dena bidejki bese mnogu zesko nadvor ne bese za setanje. Ne mi se mesaa moite mnogu ama jmase nadvor komentari od nepoznati babi sto aum go izvadila tolku malo bebe. Jas nema sansi da sedan doma ke pobudalam. A za gosti osven pobliski ne sakav bitu pa mi idea mnogu ne za drugo vo zatvoren prostor mnogu luge so malo bebe ne e bas pametno

На BabyStyle му/ѝ се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Малото заспа. Сирото се изнаплака дур спружам алиштата.
    И јас ич не сакам да го оставам да плаче.
    И мене ми велеа демек остави да се исплаче да рашири плуча.
    Неможам. Не дека некоја мајка може ама од шоља сум рипала што се вика.

На Eli23 и mama89 им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.741
    Допаѓања:
    141.615
    Sega e ladno za bebe nadvor, ama za tebe ne e. Mene soprugot me brka nadvor koga e on tuka, a bebe spie i e jadeno barem do prodavnica, da smenam vozduh. Me praka smetki da platam. Iako jas najveke sakam da spijam koga e tuka i ja cuva, oti samo togas mozam da potonam ubavo. I za toj eden saat spienje bez stres gradive mi se polni mleko.

Inace gosti ne sakav do 40 dena, sea sme 50 :) idat tek tuk ama mora da se so oset poveke od saat da ne sedat. Dojam na 2 saati i ne mozam da ostavam gladno dete zaradi gosti. U druga soba ladno e.

На eleni27, BabyStyle, alana и 2 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    154.159
    Ne e tolku ladno osven ovie 2 dena dr denovi bese super duri zesko pred 10tina dena. Doduse sekoj si znae i si odlucuva za svoe bebe ama jas mislam deka pomalku moze da mu steti nadvor pa i svezocko da e poubavo obleceno samo osven vo zatvoren prostor. Normalno sega ako.mnogu duva i vrne ne. Mene malovo.mi porasna nadvor cela esen i zima na kraj na avgust e rodena. Duri i po nakladnoto nabrzinka pretrcuvav so nea do gradinka da go zememe brat i a vo poubavite denovi zimovo i po nekolku saati nadvor. Na 4m ja nosevme.vo januari na planina i super i bese.

На galapce, Cka, Smizzy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Zdravo mamicki i od mene :) Zaspa mojot bagabont pa sea obicno si imam saat dva za mm ali posto on do sabota e na pat ke se druzam so vas Inace da se pofalam teskiot period so nejadenje i odbivnost kon kiselo mleko, urda...POMINA :whew: Se izdrzaa nekako 10 dena sega pak si e umnoto mamino since :lol:
    Nasiot den obicno pocnuva okolu 8:30h/9h i prvo cicame pa se rasonuvame so galkanje i okolu 11h si pravime ovosna kasicka pa spie, posle toa pak cica pa rucece...Vo globala mirno bebce e i ve citav komentiravte okolu temata vtoro dete pa jas iskreno bi pocekala uste 2god min :) Jas nemam ni brat ni sestra i def. nema da go ostavam sam ali imav dosta tezok poragjaj pa malku se plasam i zatoa ke pocekam :x Vodicka i sokcinja ne piese t.s sisinja ne mi prifati od start i sekako probav i od casa pocna da pie kako cek zivot da piel :lol: Inace na 11ti pravime 9m i sme dosta napredni (da si se pofalime haha) stoi, saka da odi faten za racinja, se dvizi po krevet ali nesaka da zbori uste nisto :?: Znam deka e rano i ne forsiram no pusti merak da slusnam da mi kaze mamo :inlove: Da se zaljubam po vtor pat vo nego :lol: Srceto mi e celosno ispolneto si vikam da ostavi mesto za bratceto ili sestriceto :D
    Okolu pomosta imam mnoogu pomos od mm i za da pospijam si se cuvaat, i okolu doma, i za da ispijam kafence so drugarkite...Imam pomos i od sveki i od majka mi ali ovaa prvata pomos mi e najdraga i si go obozavam covekot:l:
    Sakam da postavam edno prasanje pa cekam poveke odgovori :) Me interesira kako gi zaspivate vasite malecki ?

На galapce, alana, awl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    Леле мојата рикаше до пред еден месец од правосмукалка...кога имаше 2-3 месеци пуштав и се смируваше, а после кошмар и беше не можев да си исчистам на раат. Сега се смири...дури пробува да чкрапне на копчето за пали-гаси.

На Smizzy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    @Mi-Ma Синчето вчера направи 6месеци. Од старт ја преспива ноќта. Значи се буди во 9сам ,не плаче никогаш и многу пати не ни го сетам дур не почне да гуга да збори по негово или брмчи Па цица и заспива пак го оставам и спие до 11-12. Станува тогаш и си играме ,прета,мавта се смее па му пуштам цртани да гледа јас јадење правам,па му дадам да ручка,и после саатипол цица и почнува да трие очи и знам му се спие и го оставам си заспива сам. Стане за 40мин и си е активен пак и накај 17 дремнува уште 40мин мах 1саат се буди цица,па игри или цртани ,па во 20ноќна кашичка,во 21 бањање,пижамки,почнува да три очи-знак дека му сеспие,цица и заспива и до сабајле немрднува:) Не нишкам,враце не држам дете ,цуцли не,шишиња не :)

На Legadema, Sunshine_1979, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Bravo :) Jas tebe ti zaviduvam :P Ali daj boze vaka i da si terate 8) Mene race mi padnaa veke skoro 9m :x Sinko ima 10kg i zaspiva samo vo race, a noke se budi na saat dva da cica i veke sum si naviknata :sweat: Dobro e i vaka do pred nekolku dena na pola saat se budese i cela nok se vrtese i kenkase. Ali period bilo ili skok vo razvoj ili zapcinja neznam :?:

На M&M, galapce и mama89 им се допаѓа ова.
  12. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    @BabyStyle во вторник се породив, во сабота на свадба бевме, бебе од 5дена. Епа кога можеа во болница по 20 непосакувани души да ми доаѓаат во посета, се одлучив да одам на свадбата. Од 7 до кај 9/10 бевме, бебе во корпа и во количка, си спиеше, музика прво немаше после почна тивка не му пречеше. Јас се чувствував одлично. Сите го гледаа, му се смешкаа, атракција беше поголема од невестата. Дома кога дојдовме си спиеше убаво.
    Се роди во најголемите горештини, дома не се дишеше, моравме да шетаме, и евр не му фали ништо.
    Здравје со второто исто ќе правам. Плус овде кај што живеам, да оставиш дете 40 дена дома за неарен ќе те прогласат.:)

На BabyStyle, mama89 и alana им се допаѓа ова.
  13. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Јас излегував надвор и со првото и со второто бебе, најчесто дење пред зајдисонце шетавме на отворено па дури бевме на гости до кај бабите.
    Сега деновиве нешто сум се заседнала дома, 3 дена од врата немаме излезено, божем којзнае каква зима да е, се нешто ми студи!

14. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Дај Боже мила така да продолжи да не ми се смени,се плашев за скоков во развој на 6мес демек најак бил,но освен што е повесел и повеќе мавта со рацете ко да лета ноон стоп друга промена нема,а и некои нови ,,зборови,, си кажува по негово Плус и две запчиња доле гребчат и тропкаат на чашка но не се скроз излезени ги чекаме :clap: Се чешка со глодарки само или ме апе за прстот коога гелче му ставам ,но не е нервозен супер минеме....е сеа друго ме плаши...викаат мирно бебе-немирно дете ќе било:x:worried: Па кај тебе обратно мирно детенце;) Ќе видиме како ќе биде,но како викаш се ќе помине,многу брзо растат :inlove:

На Mi-Ma, M&M и galapce им се допаѓа ова.
  15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.255
    Допаѓања:
    67.803
    Уште еднаш ве замолувам совети да барате во соодветната тема. Доколку оваа стане таква за прашања и одговори ќе биде заклучена бидејќи ќе биде само дупла на останатите теми и нема да има потреба од неа. :)

На Mi-Ma, mariz и galapce им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.710
    Допаѓања:
    76.989
    @Mi-Ma mojov sam si se zaspiva :D i jas nikogas ne sum klackala, dumkala, kje si go legnam do mene i me galka (znae i oko da mi izvadi ponekogas ama nisto strasno :D ), mi gi pipka trepkite, vo usta mi brca, deka nosam protezi od skoro i tie mu se interesni mi gi cepka i si zaspiva :) ili ako e epten umoren, mlekoto vo race pie i si zaspiva.. :)
    Denov pomina sto pomina, se macam da zaspijam sega i baska izmrznav luge, deka zakrzlavena cel den lezam ne mi cirkulira krvta kako sto treba, smrznav... Sega pak kje se pomacam za spienje i taka, dobra vi nokj na site :*

На Mi-Ma му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.710
    Допаѓања:
    76.989
    Mirno bebe kje bide kjutni, butni :D Bas spiunce takvo da napravi nesto, no da ne go vidi nikoj :D Mojov isto kako tvoj bebus i so zabi i so spienje, bajce :) Seuste e miren, pa kje vidime kakvo detence kje bide :D

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Mami ima li nekoja budna? Eve nie uste si igrame neke I neke da spie sinko, poln e so energija, do pred nekoj den legnuvase do 11 najkasno, mozno li e da e nekoj skok vo razvoj, sto naednas smeni. Vcera zaspa vo 1 30, sega aber nema. Ni tatko mu ne spie a na rabota e kutriot.

19. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Добро утро.
    Јас по сабајле раскревам додека децава спијат, па уз пат да ве поздравам и да ви посакам убав ден и многу сонце.

Колку помалку време имам за кафе пиење, толку повеќе ми се пие...

@RainBow кај наоѓаш време и мислења да преместуваш, јас немам време ни да ги читнам :/

На girl-miri, Eli23, Sky-butterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Добро утро и од мене!
    Син ми се разбуди во 6:30, ептен рано ни почна денот.
    Гледам сонце и се радувам. Доста ни е од дождови и тмурни денови. Да излеземе малку да прошетаме деца.
    Денеска имам и куќа за чистење. Ќе гледам да најдам време за се. :)
    Инаку, вчера бев на гинеколог, носам девојче. Имам син, ќе имам и ќерка. Уште ме држи таа позитивна возбуда од вчера. :)
    Поздрав женски!

На 2016305, Legadema, katalina и 22 други им се допаѓа ова.