Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.585
    Допаѓања:
    76.822
    Ne prefrlija samicki vo soba, a i poubavo. Laptop mi donese mm pa i crtani mu pustam, jas igri kje si igram koga kje spie :D No sepak uste ludilo go fakja... Nema toa e pusta dosada, mene mi e sklet, a ne pa nego... Mi pee mema mema, toa mu e Mama voli bebu, a nemam tolku net za da mu pustam, a mm nemase vreme da simnuva novi klipovi za na laptop... I taka sega si imame svoe apartmance, srekja pa ima klima :) Inaku sladoled jadevme od DejaVu, edno topce od orevi i smokva...

На Girl-Rabbit, SpangeBob, irena.1 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Kaj ste be mami :hai: Eve jas so shefot vo race, zaspa pa ne mi se ostava mnogu slatko si nanka :)
    Vo dilema sum nekoja, ama mislam deka povekje se filmovi vo moja glava. Vo Mart se porodiv, na 24 Maj dobiv. Potoa vo Juni isto na 24ti ama sega imam nekoi chudni simptomi :tmi: Gadenje od utrinsko kafe (nesvojstveno za mene), menstrualni bolki, chesti vrtoglavici, na momenti nenasitna za jadenje,na momenti mi se gadi i povrakja :envy: Ne koristime zashtita ama se pazime, da beshe se kako shto treba so bebcho mozhebi i nemashe da se pazime ama sega kolku stresni periodi ne chekaat se plasham da ne ima neshto :) Pa bash poradi toj strav mislam i deka si haluciniram :drunk: Neka e za arno samo, shto e toa e

На Girl-Rabbit, Legadema, Angel.Heart и 6 други им се допаѓа ова.
  3. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    @mariz мило ми е што сте подобро...а за пикање прсти во уста, не можеме да ги спречиме. Мм вчера ја седнал на трева во парк и со рацете си буричкала во тревата...Браво му викам кај што мочаат кучињата. Ама кога ќе видиш сите деца фаќаат сегаде..не можиш на секоја минута раце да им бришиш или миеш. А и така ствараат имунитет. Само се со помин да е.
    И јас не ја пазам толку.

Мојава во последно време не сака во раце да заспива...или во количка или во кола..Еве ја сега во двор спие во количката. Некогаш ми се буди од спиење со силен плач и никако не можам да ја смирам....се чудам што е работата...и на лекар бевме, ама не откривме причина. Преку ноќ се сменуваат децава...како друго дете да имам до себе.Сега кафето да си го испијам дур спие...во двор дремам и јас до неа на лаптоп. Убав ден мами.

Последна измена: 11 јули 2016
    На Girl-Rabbit, Kaetana, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    107.084
    Хелоу мами. Знам дека сте со бебуши по дома ама тие што имате баба сервиси на располагање и сакате за 2 саата да заработите убава дневница која некои ја добиваат и за цел ден работа пополнете го орашалникот на линкот подолу и може да ве побараат за да одите на дегустација, така всушност се добива надоместокот.
    https://www.surveymonkey.com/r/N3M29LZ

Да ве поздравам и да ви посакам убав ден. Ние вчера бевме на свадба и мама е гроги. Ко за беља одсабајле баба на мм со тетка една на повојница дојдоа а јас одвај гледам. Среќа бев предупредена дека ќе дојдат па купив нешто за на маса и извадив, ама стварно не очекував толку рано да дојдат. Добивме поклонче и малку парички, ама веќе не ги трошиме, директ одат во касичка која не се отвара и чича мича готова је прича. Синко си спие, наголемивме на млекце и сега спие скоро 4ипол саата, иначе на два саата бараше да јаде.

На Girl-Rabbit, Mari* и azelea им се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.887
    Допаѓања:
    152.386
    Kako bebi dolce da vidis po sportskive peodavnici ako imas vreme. Jas na vremeto vo reebok imam najdeno takvi ama odamna mnogu. A vo golden point imase edno vreme model so fizban ama pozadi so debeli lenti na vrzuvanje i bea dobri za podesuvanje n golemina ako tie sto se so golema korpa ti se epten golwmi u grb. Ova od iskustvo jas cel zivot maka macam ao goren del

На Girl-Rabbit, Mari* и irena.1 им се допаѓа ова.
  6. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Епа синоќа седев до 4, ме раздени веќе. Само 3 саати спиев. Дури и се чудам постот го напишав нешто пред 4, а пишува порано дека сум го напишала. Којзнае дали мојов или часовникот на Фемина не чини :)

Што да правам, три ги спремам за во август. Да ги откачам и да завршам со прва година. Па уште 3 ме чекаат.

На Legadema, Mari*, Kitten и 3 други им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.585
    Допаѓања:
    76.822
    @alana abe mojov go cica palecot, bolest zavisna coece... Sestra mi do 5,6 god go cicase edvaj ja odviknaa... Od 2m si go nacekuvase i go cicase i sega e zavisen od toa, on a se iznervira, a mu e dosadno, a mu se jade on palec cica.. moeto dete ne place, ne vika, on so palec se tesi :D Odi do ljuljaski i interesno mu e vo kolicka, go spustam si igrame cepka svasta... Brisam so vlazni kolku tolku i posle nakaj doma vekje mu e dosadno vo kolicka i op palecot i si go cica... Vo tricikl jas go vozam kako bozem da go prosetam da ne mu e doma dosadno on si sedi si razgleduva i palec cica :D

На Girl-Rabbit, eleni27, alana и 2 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.489
    Допаѓања:
    288.194
    A мојава е дење ноќе вака
    image.jpeg

На mal.ecka, Dzevelekova, Girl-Rabbit и 26 други им се допаѓа ова.
  9. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.599
    Допаѓања:
    8.155
    Здраво женчиња:)

@mariz мајче со лесно и на двајцата...читам дека сте во болница.Што побрзо да оздравите и да ве пушта:hug:

Јас не ве следев баш деновиве.Ве читав преку страна,не можам да постасам.

Имав многу работа со синко и термини.Почнав со воведување на кашички,синко го фаќа нервоза не спие добро и пак станува насабајле од никое време.

Ајде и јас да пишам за муабетите што сте ѓи разврзале.

За љубоморна,не сум ако некој го држи бебето.Можеби тоа е резултат што сум по цел ден со него и ако некој го држи гледам како на одмена.Единствено ми беше тешко по пораѓај,кога свекрвата беше повеќе со бебето-отколку јас.Во смисла бањање,повивање,држење...ама си викав ајде нека биде во нејзе,оти после си оди и нека му се израдува како баба.

Тоа што кога беше тука на три месеци ми е доказ,дека бабите сакаат да се мешаат во се.
    Имено додека да се породам викаше како сакате ќе си правете,ама после ја смени политиката.Почна да кажува закони и искрено ми сметаше многу.

Затоа заклучок најдобро е да имам баби и дедовци околу мене за да може да го оставам бебето 2/3 пати неделно на некој саат и да не гледам што прават со него оти знам дека мојот збор нема да го почитува.
    Дури и ми има кажано,ако е бебто во мене ќе правам јас како мислам:x

Ама го немам тој луксуз да одморам малку сама,и сега како расне синко ќе почнам со мене во тоалет да го водам...се помалку сака да седи сам.

Доста се распишав ми свири машината за алишта дека испрала,треба да ѓи постелам и да си легнам.Работните денови ми почнуваат од 5 саатот.

На Girl-Rabbit, Mari*, Kaetana и 2 други им се допаѓа ова.
  10. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Леле @mariz и малава кај мене денеска го откри палчето. Душата му ја вади.
    Што да направам да не се навикнува?
    Големиот пикаше раце во уста, ама никогаш не цицаше прсти.
    И друго, дали само од едната рака ги цицаат прстињата или од двете?

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.585
    Допаѓања:
    76.822
    Samo od desna, uste kako mal desnata mu ja drzev i levata ne mu teknuvase da ja pikne... Gledaj sto povekje da i go trgas koga i da ja vidis, da go zaboravi i da ne i stane navika. Jas sakam da probam celo vreme da ne mu davam i da mu go trgam, da go zaboravi dodeka e mal... Ama odi uspej koga na sekoe on cuke cuke palceto... Spie i kje sonuva nesto i go lapnuva vo son go cica... :( Go frla cuceto i si prodolzuva so palecot... Mnogu grda navika za zal.

На Girl-Rabbit и Mari* им се допаѓа ова.
  12. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Zdravo majki i od mene :)
    Denov go pominav vo cistenje i sreduvanje i zvesnav :whew:Stalno e taka koga ke si dojdeme od kaj svekrva mi. Inace za prasuvanje i mene me prasuvaat za se, nemozam da gresam dusa ali prvite 2m bese so nas i se grizese za sinko pa malku zabega so ulogata na baba ali ja vrativ malku od malku vo kolosek :lol: Kaj mene e situacija ako se podzakasla lele lele sto mu e?! :?: Ili sea koga bese so TT virus koga imase svekrva dobi napadi od nervoza od sto i bilo tesko pa dojdoa da go vidat bozem, a oni skisnati pa si eden zalen pogled go gledaa pa go zalat go zalat...I koga spiskav pa boze mili nejzini deca ne li nastinuvale mi prenesoa negativna energija ke zdivev:envy:
    Za cuvanje go cuva i me slusa za se iako nekad znae da pretera kako na pr. Ne mu davaj so toa da si igra ili obleci go, ne taa maicka:whew: Vo globala ok e se naogjaat za pomos sekad :)
    Jas mamicki da se pofalam sinko mi e se pozabaven denovive i me smee mi go produzuva zivotot :lol: Naucil preku nok da rakopleska so racinja :clap: Zavcera go zaspav i so mm vo dnevna gledame film i odednas slysam "Eeej" trcan vo spalna, go baram go nema, a on se spustil na noze i se drzi za spalna me gleda se smee i mrda so gazeto :rofl: ke se onesvestev od smeenje od taa gletka. Inace i se pusti gi napravi prvite 2-3 cekorcinja sam :inlove: Go obozavam i od den na den se poveke go sakam...Ah kakva bila ovaa majcinska ljubov, opsesija :D Dobra vi nok :*

На Girl-Rabbit, Legadema, M&M и 12 други им се допаѓа ова.
  13. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    I jas denes generalka pravev, ne bev 2 nedeli tuka, i koga dojdov ne znaev koj kraj da go fatam. Pa sinko me poslusa, prespa na 2 pati i srediv i stasav se'. Epten sakam vo kengur da go nosam, i mislev ke mozam sose nego da rabotam po doma ama teska rabota. E tie sto imate, da ve prasam: dali od odma sakaa vo kengur ili trebase vreme? Vcera za prv pat koga go staviv placese, ne sakase i koga go izvadov ko ispoten bese. A kako ke se setame so saati vo kengur ?! :?:

На LadyC, Girl-Rabbit, Mi-Ma и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Kaj mene prviot pat placheshe epten, od vtoriot pat veke pochna da se naviknuva a sega si zaspiva shetajki vo kengur :) Inaku i jas go zemav kako demek sama doma pa da rabotam neshto a toj da e so mene, ama kolku samo ne e vozmozhno toa :D

На Girl-Rabbit, Mari* и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  15. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Bogami, stvarno e nevozmozno. Mojov pa epten e kako od debelo platno, ne e tenok i mislam jas ke se ispotam, a ne pa toj. So glavceto nakaj tebe e svrten? Jas taka planiram do 6m, posle toa ke go svrtam obratno, t.e. kon publikata;). Tuku cekaj da vidam dali shefov ke saka:D
    Dobra nok nie samo sto zaspavme. Aj se nadevam ke vrzime nekoj saat bez cice! :: )

На Girl-Rabbit, Mari* и Mariangel им се допаѓа ова.
  16. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    И мојата слично...кој прст ќе го најде само.

Погрдо е само за палчето да се приврзи...тешко е за одвикнување. Има бебиња и за кебенце што се приврзуваат. Немам проблем со тоа барем. А за лапање во уста...прстиња кое ќе најди или цела рака...не бира лева десна....ако и ја тргнам едната рака, другата ја пика.

Последна измена: 12 јули 2016
    На Girl-Rabbit, danichap, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Da da do 6 meseci se nosat nakaj tebe so glavche svrteno, ushte ne se stabilni za napred :D I kaj mene e malku podebel materijal, ama pa kaj nas ne e bash zheshko. Vchera beshe taka potoplo denes pak izladi, kaj vas ne e za kengur. Greotka e bebush da se poti vnatre :/ Dobra vi nokj i jas konechno go uspav shefot, vecherva zabushavashe nekako inaku porano zaspiva ama aj :D Podolgo nokeska ke nana se nadevam :)

На Mari* и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  18. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.130
    Допаѓања:
    2.716
    A kengur od kolku meseci moze? Neli e rano so tri polni?

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Kengur od 0+ mozhe :) Samo glavche svrteno nakaj tebe a od 6 nagore na napred mozhe da gleda :)

На Girl-Rabbit, Mari* и fairy88 им се допаѓа ова.
  20. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Леле значи ќе имаме мака. Прво, нудам цуцли, шишиња, гумички-се гади. Второ, сега немам толку време да ѝ се посветам како кога беше батково бебе, па буквално бдеев над него 24/7. Не знам што попрво да направам, толку многу работи за мислење и правење. Додека се свртам, прстот во уста.
    Мојава па само левото палче го цица за сега.

Мене ортопед ми рече кенгур од 4 месеци нагоре. На мојот пишува 1+.
    Кај мене е три месеци малата, ја ставам понекогаш, не повеќе од 20тина минути и свртена накај мене. Колку што се сеќавам, големиот го вртев нанапред порано од 6 месеци оти убаво си го држеше главчето. Ама наназад е подобро за во случај да заспие.

Последна измена: 12 јули 2016
    На mariz, alana и Mari* им се допаѓа ова.