Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    110.000
    Се вратив пак да ви дадам еден совет. Цел живот патам за тоа косата убаво да ми мириса после миење и ден два, да не ми биде како без живот. Купував и поскапи шампони и маски и посебно откако почнав да ја шатирам, ама спасот го најдов во оној виолетовиот за сив тон на шатираната коса. Конечно имам коса како од фризер да сум дошла одма и ден два после миење, јееее.... Мислам дека сон на сите мајки е да е вечно средена во косата, да не е рошава, да не е пожолтена. Конечно! И да не заборавиме, шампонот се продава во ДМ, 1+1, шампон со регенератор и немојте сеа одма да ми ги купите сите, остајте да дојде плата да појдам да си земам уште бар 2 сета да не снема :D Синоќа ја измив косата, си ја сплетов во поситни плетенки кога се подсуши и заспав, сега имам супер фризурка и сите ми викаат дека ми живнала косата. Хухуууу....

За 8ми март мислам кажав ама не се сеќавам, ќе подарам на мама обавезно по Карго, на свеки, на золва и на сестра, симболично. Можно е на една тетка и стрина на мм да подарам ама не знам искрено, а нема да ги избегнам ни негователките. Така да ситници ќе бидат сигурно, ама ќе видиме. Јас дали ќе добијам не знам, мм не го поштува многу празников, ама ќе видиме. Јас сакам да подарувам, не ми е битно дали ќе добијам толку многу. Се нервирам само ако подарам јас за дете а за моето не ми враќаат, нејќам моето дете да е помалку вредно од останатите.

На minneymouse82, elcezelce, Coco31 и 12 други им се допаѓа ова.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.500
  3. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    На gjoker4e и Mari* им се допаѓа ова.
  4. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Игри. Грозни, страшни и грди.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    @supergirlmb УН диета,ја почнав кога бебе направи 6м и имаше два цврсти оброка веќе.
    Во врска со млекото, не забележав разлика, не се намали :)

На minneymouse82, mimiiiii, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  6. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Син ми во последно време бара бонбони .Сите купувавме мислевме ќе јаде, тој ги растураше и со коли поминуваше низ нив. И откривме дека на Youtube има такви цртани (facepalm) Тоа што гледа тоа и прави . Коа прочитав за ова Момо од памет се извадив :sweat:

На minneymouse82, Coco31, mimiiiii и 5 други им се допаѓа ова.
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.500
    @blessed.an Извини што те тагнувам ама мислам дека ти имаше пишано дека твоето ставило во нос такви како бони топ дека видело на јутјуб. Кога ми излезе видеото кај што ставаат во нос ми текна на таа случка.

Моето рипна од кревет отпосле сфатив дека е од Five little monkeys, ја си пеев онака дома и се качи на кревет да скока пак па укапирав, среќа го фатив вториот пат.

Најдобро е само да слушаат или ние да им пееме. Јас пеам по цел ден, телевизоров уште го немам пуштено пред неа превентивно, уплав имам од технологија и бебе/ мало дете.

На DAngel, minneymouse82, Coco31 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.500
    @blessed.an Извини што те тагнувам ама мислам дека ти имаше пишано дека твоето ставило во нос такви како бони топ дека видело на јутјуб. Кога ми излезе видеото кај што ставаат во нос ми текна на таа случка.

Моето рипна од кревет отпосле сфатив дека е од Five little monkeys, ја си пеев онака дома и се качи на кревет да скока пак па укапирав, среќа го фатив вториот пат.

Најдобро е само да слушаат или ние да им пееме. Јас пеам по цел ден, телевизоров уште го немам пуштено пред неа превентивно, уплав имам од технологија и бебе/ мало дете.

На mimiiiii и VedaG10 им се допаѓа ова.
  9. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.163
    Синко не знае да спушта игри од нет, моб ни се со шифри, во мојот ја има само токинг том, а кај татко му нема право да чепка. Дали саат време му се собира цел ден и тоа кога јас ќе дозволам.
    Ама затоа, внуците од брат ми, заразени се. Имаат таблети, телефони, спуштаат игри..
    Токму од малиот ги видов тие грозотии од грени, синко дали дека мал, се исплаши и не сака веќе да ги гледа.
    И големиот внук не е ништо подобар, не знам за вас, сма мене по живци ми иде она следење на јутубери, па нараа нивна книга низ цел град....и тоа јас го сметам за зараза.
    Мојов периодов е заразен со paw patrol, па во времето кога се прикажуваат не мрда од дома, три пати ги пуштаат во текот на денот, иста епизода а нему и последниот пат му е интересна :)

На elcezelce, Coco31, mimiiiii и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Добар ден!

Сончев ден, не ми се ни влегуваше дома ама на малата и се спиеше. Се уморило детето во градинка, плус ја фатил воздух оти си играат и надвор и сега спие така убаво што не ми се двоеше од неа, ја гушкав така едно време, па се искрадов, ставив ручек да се крчка и седнав со капучиното во рака.

Последен ден од месецов, од утре нова етапа во нашите животи, се надевам дека жртвата и ризикот ќе се исплатат. Душата е мирна најважно.

Се наближува роденденот на мајка ми, а јас пак преку скајп ќе и честитам и душата цел ден ќе ме боли, солзи ќе ми навираат што не сум таму да ја гушнам, да прославиме заедно и ќе се трудам да функционирам нормално цел ден, а всушност ќе бидам како робот. Робот што плаче. Што има срце и душа. Тоа сме ние луѓето понекогаш. Понекогаш се прашувам каква е оваа наша душа, што може да истрпи најостри болки, оние од кои желудникот те здоболува и ти доаѓа да се изгубиш некаде на некое место каде би се спасил. Но тоа е животот, сами си ги редиме коцките.

@Kaetana и јас и сопругот, а богами и детево до пред некој ден така кашлаше, гради ни свират, шлајмови никако да исфрлиме, а на доктор ни велат die Lungen sind frei, да преведам за другите белите дробови се слободни. Има некој гаден вирус и се плашам оти кашлам како 80 годишен старец, а никакви лекарства не помагаат. Јас и антибиотик пиев, и пак исто, што не пробав веќе.

@AngelOfArh браво за доброто дело, се надевам дека таа не те превеслала, ама и да е сепак ќе усреќиш две мали душички. Јас не знам веќе дали да им верува човек на таквите. Ми се случи летово да не насамари еден човек иако веднаш знаевме дека е лага, ама нели пак проработува човечкото и она леле греота, што ако не му дадам некој денар и така и бидна. Бевме со татко ми во Државна по друга работа не е ни важно и не пресретна еден човек околу 50-60 год, вака на изглед нормален, исто како и секој просечен македонски маж. Вели аман заман, јас од Карбинци сум, Штипско, ми фалат 280 денари за повратна, моравме да платиме некои прегледи тука неплански, па сега немаме за назад. Татко ми вели море човек знам дека ме лажеш и во исто време му вади 350 денари и му рече оди ајде имаш уште народ за краднење. А овој уште се правда нее братче, јас сум му братучед на тој и тој од вашиот град, оти праша од кај сте, за чудо човекот постои и замина ајде. Идеме после три дена со сопругот оти тој документот што требаше со татко ми да го земеме не го зема тој, па сега ние пак и поминуваме рампа, ама гужва, се влечка кола по кола, а од кај сопругот отворен прозорецот и ете ти го истиот лик. Аман заман јас од Карбинци сум...и во моментот се наведнувам јас и видов дека ме препозна, велам ќе ти дадам јас тебе Карбинци, овој кога чурна, нозе ќе испокршеше. Се насмеавме слатко, ама кој знае колку луѓе така има прелажано, му е гајле. Му се јавив веднаш на татко ми и му велам те поздрави другар ти од Карбинци, вели да не му даде зетот пари, велам како не еве сто евра извади сега:D Инаку татко ми е со девизата дај да ти се врати, па и ние околу него сме такви, ама овојпат беше евидентно дека два пати нема да го частиме типот од Карбинци. Поздрав ако има некој од таму, незнам колку пати пишав Карбинци, пред тоа не ни знаев за него ама оти памтам муабети од збор до збор го научив веднаш.

Постот ми е со измешани емоции ама таков е еден просечен ден мој, час сум тажна, час се смејам, верувам како и кај секој.

@TutiFuti побрзо да оздравиш!

Убав ден!

Последна измена: 28 февруари 2019
    На Kaetana, TarantulaA, ma4e1311 и 23 други им се допаѓа ова.
  11. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Колку може да си ненормален со умот за вакви работи да правиш да плашиш деца. :@
    Имам 2 другарки со поголеми девојчиња .Они на Јутуб гледале некои девојчиња со цуцли,како се глупираат,и барале да им купат цуцли и да ги цуцаат (facepalm)
    Јас на син ми му давам да гледа Јутуб ама не долго.Ако треба да направам ручек или нешто да завршам а не можам со него. Ама ќе почнам и тоа да го кратам.
    Најчесто пуштам песнички ,ама он знае како да смени и од едно на друго на трето и ќе налета на некоја глупост.

На Kaetana, minneymouse82, elcezelce и 10 други им се допаѓа ова.
  12. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Majki deneska kaj parkingot kaj Kapitol imase glustnica kucinja koi se laea megu sebe i nenadejno 2 ogromni mi se pustija na mene (izgleda kolickata gi voznemiri), sreka brat mi bese so mene. Ne mozev da se sozemam.:(

Golem ljubitel sum na kucinjata ama ova e pretrano i opasno veke, kucinjata bea golemi verojatno nekoj gi cuval pa koga mu zdosadile i gi pustil. Kade moze da se obratime za da prezeme nekoj nesto? Funkcioniraat li voopsto sinterskite sluzbi?

На elcezelce, Coco31, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    •симните си you tube kids и нема глупости да гледаат , таму нема такви видеа , ќе си а прилагодиш возраста и дава соодветни за нив од емисии до цртани прикаски се , обичниот you tube скрос го исклучив од таблетот на малата , што се немаше да и се појаве , да се запрепастиш па и со тоа што направиа лајв да се вклуче комотно може да не снима а да не си свесен

На elcezelce, mimiiiii, duffi и 5 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.753
    Пред 11 год во македонија се најдов во иста ситуација.
    Само што мене ме гледаа ко со пуканки у рака филм да гледаат сценарио како што ме касаа од сите страни до коската.

Завршив 3 недели во болница. Инвалитска количка па штаки.

Никој не сноси никаква одговорност. Никој ништо не палти.
    Теретот на наш грб си беше и остана.

И ден денес сум со белези целата. Со ногава куцам кога се менува времето.
    Доста е ранава да ја акнам од ивица за да ми се отвори.

И така...

Многу сум среќна што супер си поминала.

На Kaetana, minneymouse82, elcezelce и 14 други им се допаѓа ова.
  15. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Ауу витамина, многу ми е жал.;(

Со бебо бев, целата се тресев у тој момент се ми мина низ глава јас ја гушнав количката, а брат ми ги избрка некако, да бев сама не знам што ќе беше.

Се чудев какви монструми се тоа што ги трујат кучињата сега баш и не толку. Зар е толку тешко да се погрижи градот за нив? Вака нешто лошо може да се случи.;(:sweat:

На minneymouse82, Coco31, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
  16. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    И јас вака мислев,големиов ме пукна со нив.Па фатив еден ден седнав и гледав.Играат и тие страшни игри,но има и интересни видеа кои ги прават.Зараза е да,но ете такво време дојде.Секој од нас во детството имал идоли и зараза со некој,шлакање постери по ѕидови и слично.И книгата ете ни ја дома, децата си добија слава а верувам и пари ќе си направат. Штом ги имаше во последниот број на Другарче што да кажам веќе. Многу многуууу контрола,ама не можеш се да им забраниш особено кога на школо сите зборат за тоа.

На duffi, mimiiiii, 24.07 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    110.000
    И на You Tube Kids искачале, среде цртан Пепа прасе. Тоа е најстрашно.

На duffi, mimiiiii, Kitten и 3 други им се допаѓа ова.
  18. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @gjoker4e да добро паметиш :)
    Керка ми беше ставила од оние тик так бомбончиња се скаменив ама битно е помина, одтогаш не гледа повеке

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    110.000
    Друг пат ако ви напикаат нешто во нос, дувнете им бибер во нос, очи само затворете им, ќе искиваат се. Нажалост од искуство ова научивме, на денот на мојата веридба внука ми си напика во нос сончоглед лупен, па вака се спасивме од ренген и доктори.

На duffi, mimiiiii, 24.07 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.163
    Е тука лежи проблемот. Се додека едно обично секојдневие на едно дете им е поинтересно од книга, игра надвор, друштвена игра, не ка бива работата.
    И не ми е никако во ред, набрзина ги обавува сите обврски, јадење, домашна работа, вц, за да потрча на јутјуб да види дали тој омилениот прикачил ново видео.
    Ја купи и внук ми книгата, ама разочарано кажа дела се што било напишано, он веќе го знаел :)

На mimiiiii и Ava.84 им се допаѓа ова.