1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.514
    Допаѓања:
    108.559
    Манука за мали не, после 2г се дава тој. Добар е за имунитет и можеш и ти и големката да го користите, а на мали ќе почекаш.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Добро утро :l:

Мм ме полуде,на одмор е цели 12 дена а поминаа само 3|(Жена не му е рамна,уствари како што немам свекрва он ја заменува.Во се се меша и се на масата е нацртан да јаде:rofl:Ајде ке издржам уште некој ден!
    Му велам испегли алиштата на ќерка,а неее он на одмор бил:@Малку закани дека фрижидер ќе му заклучам па се испегла,дури и прашина избриша:P

Од ден на ден се повеќе сум сигурна дека нема да истрае оваа нашево.Ама живели сме па видели.

Сега да се пожалам и од ќерка ми.Сабалје пак циркуси за миење и за облекување,ќе ме полуди некој ден.
    Па не беше милум туку силум.Ја дигнав на чешма,измив забите,ја облеков а она заикна од плачење и на крај џабе се беше,се исповрати од инат магарешки.Па ајде пак се одново.
    Ја однесе мм,во кола му велела дека нема да ме сака повеќе.Тоа изгледа до следото киндер јајце:lol:
    Ова испадна само јас сум во ред,ама тоа дека се држам под контрола,редовно на доктор,редовно терапија,чат-пат хелекс:sun:И се ми е рамно...

Слободна два дена,еден ми отиде вчера во моето село,друг денес во чистење и перење.Ох Боже,жени:whew:
    Ама планирам поручек да пијам кафе со другарка,да се умешам во народ,да фатам од сонцето.Ќе го наместам мм да пржи компири и готово ручек смислен.Искористи додека можеш:lol:

Многу лоши сонови ме спопаднаа деновиве,страв ми е да заспијам.Скоро во секој сон сонувам вода,дали река,дали базент,водопад,абе ќе збудалам.Се надевам што и да се деси арно ќе биде:nod:
    На работа малку сме со измени и од јануари конечно после цели 8 години ни ја пуштија цела плата на сметка(fingers)Ако дочекам до пензија,ќе си зимам многу тра ла ла ла:rofl::party::music:
    Да видиме до кога ќе трае.А само уште 12 години ми треба оваа плата,заради кредитот да си го исплатам,не за друго:D
    Почнав да се грижам и за изгледот:emo:Мајка за 8 ми март ми подари крем од слуз од полжав,јас си купив змиска маст,сега од сите овие животинки да видам кое ќе ме помлади:makeup:
    Коса сеуште не сум фарбала никогаш ама би сакала да пробам,веќе 20 % ми е побелена и нема кој не го забележува тоа,оти јас огледало немам дома де.
    Ама никако да соберам храброст.Ми беше до гз,ама ја исеков и ја донирав за деца болни од рак.Сега ми е до пола грб пак порасната,па време е за промени.

Не се пофалив,на мајка и купив азалеа и кармин џиш црвен.Се израдува жената.
    На другарка исто кармин,на мајка и парфем,за учителки кармин со крем.Доста за овој 8 ми март,догодина повеќе.

Повелете на кафе:coffee:
    Имајте убав ден:hug:

На orhideea, Belabelinakinder, emkaemka и 26 други им се допаѓа ова.
  3. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    22.621
    Здраво мајки,отворив сезона на тераса.Викемдов ја исчистив ,насадив и цвеќе,од оние качунките.Додуша,едната саксија ми ја исколваче врапци и не личи на ништо.
    Некој ден користам одмор,и леле мори мајко,здивев со детево.Тешко се чува дете.Особено двегодишно.Некаде прочитав двегодишнодете е ко блендер без капак:)На работа бар кафе на раат пијам.Ова овде сто пати стани,де пластелин,де мама дај ова,донеси она,па се качува по табурњтка а ја викам...
    Важно грбов сол ми е,ме боли ме корне.
    За празнилов псвен на мајка ми,на никој ништо не подарувам.Нејзе пари и оставив да си одбере сама.И требало козметика.
    Ние со маж и дете до солун ќе се прошетаме на викенд.Едвај чекам,кафе покрај море,и сонце И дете ќе си земам секако,не одам никаде без него:)

На orhideea, emkaemka, Manuela. и 23 други им се допаѓа ова.
  4. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Добар ден мајки....
    Редовно ве читам, се си викам ќе пишам,почнам,ама видам дека немам нешто паметно да кажам,па се откажувам.
    Синко стана сабајле во 7, мислев ќе презаспие,ама не.
    Очи ококорени, спремен за смеење и играње и морав да се дигнам од креветот.
    Мислев ако го ставам до мене ќе спие повеќе,ама не.
    Некогаш си спие убаво и врзува некогаш и по 3-4 часа, ама оваа ноќ на 1 сат ми се будеше. Навечер си легнува до 22:00, па кога не би се будел толку често,би било идеално. Ама не може да е се потаман.
    Ми заспа пред малку, го ставив во креветче,таман си реков,немам ништо работа,ќе си направан кафенце и на раат ќе го испијам |( Само што го ставив ѓезвето на шпорет, гледам кебенцето се мрда. Дааа.... Бебка се разбуди. Па си го испив ладно.
    На темата за 8 март,имам доста за купување,ама со двомесечно бебе :^) немам кога да купам. Ако купи маж нешто добро,ако не ништо.Треба да купам на мајка,две сестри,јатрва и свекрва. Мајка ми секоја година ми купува, сестрите исто,свекрва ми едвај лани ми даде подарок ( таа е од оние што сметаат дека празникот е за омажени / мајки 8-| ) а и вика не се трошете и онака и јас не ви купувам ( и така секоја годиба добие подарок,а не даде ништо)
    На јатрва ми секоја година и купував по нешто,таа една година ми купи,па 3 не,па пак купи нешто ситно,па 2 год не.
    И лани си реков па и јас не фрлам пари и и купив папучи собни, таа ме изненади и ми подари крема од авон,малку поскапа. Ептен се посрамив :$.
    Еве го синко пак заспа,да го држам во раце ќе спие,а сега пак ќе го ставам во креветче и ќе се разбуди.
    Ај да пробам среќа.
    Убав ден

На orhideea, Belabelinakinder, emkaemka и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Да ве поздравам додека чекам да се исуши подот.
    Не знам дали е до мене, како што вика мм болна сум станала по чистење или стварно толку е прљаво останува дилема.
    Секојдневно се чисти и пак прашина на сите страни, а што нема да е така кога секогаш има некој паметен што ќе се најде да се прошета со патики по дома :envy:
    Во последно време комшиката секој ден ми влегува обуена дома, демек набрзина да го види синко а си седи по еден саат, вчера ја гледам си подлегнала на креветот и нозете ги кренала |(
    Имам кажано оти не сакам така, гледам дека се подналути као само јас имам дете и многу сум нервозна (тоа дека таа уште е немажена).
    Разбирам да треба да излегува надвор, ние сме во иста зграда, на исти спрат, врата до врата :x
    Да не ја тупам многу, ќе си чистам што да правам. Кој ми е крив кога не знам да уживам!

Сабајле го носевме двајцата со мм на малиот во градинка.
    Многу е среќен кога доаѓа и татко му, не знае што попрво да му покаже.
    Денес ќе ги маскираат за карневалите, тој ќе биде пиле (сам си избрал тоа):lol:

Маж втора смена на работа.
    Дете не издржува да го дочека буден, цело време ме прашува кога ќе си дојде тато?
    Ми вика мамо ти треба да одиш на работа а тато да ме чува :o
    Го прашувам зошто?
    Па вика тој ми го дава телефонот а ти не 8-|
    Дали да се смеам или да плачам?
    Не е криво детето, таткото е за ќотек.

Одам да се спремам, треба да одам да земам дете од градинка.
    Којзнае колку ќе се разочара кога ќе види дека пак јас одам по него :)

На orhideea, muchacha_a, hello-kitty.90 и 26 други им се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    40.502
    Добро вечер мајки.

Времево затопли и изгледа сите на шетање удривме, па слабо не има на форумов.

Јас заспав дете, мм на пат, па сега седнувам со сите четири во вис да одморам. Ми се јаде нешто нездраво, ама ќе се возржам. Сабајле ќе дојдат за синко од авицена за крвна слика, па и јас покрај него да искористам да проверам како сум со крвта.

Се решив да го боцкам ммр наместо по ред втората поливалентна, па малку сум под стрес како ќе биде. Додуша прво за кс незнам што ќе излезе со оглед дека после нг хемоглобинот беше паднат на 107. Прво да излезат резултатите како ќе се па после ќе почнам за вакцината да се стреситам.

Одморот си летна. Убаво поминавме. Дете се изнадиша чист воздух, а богами и ние. Секој ден на враќаме од шетање заспиваше во ранец. Ако верувате за пола минута се комираше. Еден момент му правиш муабет. Наредниот се вртиш а тој клапнал:rofl:.

Веќе се вративме во стара шема. Работа дома, само сега времево ни е во прилог, па одма се даваме на шетање. Прво со количка мама и тато да се раздвижат, после пуштам дете кај споменикот на јане сандански да шета. Бутка количка, се пентари по скалите или брка дечиња.
    Срце на мама, ептен ми е друштвено детето.

Друго не ми текнува во моментов што да ви напишам, па само ќе ве поздрава и ќе ви посакам да имате мирна ноќ.

Отидов да погледам некоја серија што се снимила зошто немам време да си ги симнувам моите омилени серии.

На orhideea, hello-kitty.90, azelea и 24 други им се допаѓа ова.
  7. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    ај добро утро кафето од мене денеска ќе е :coffee::coffee::coffee::coffee:
    Деца се заиграа а јас со кафето се дружам и во позадина слушам маша и мече.
    Се по старо деца добри ибаку маже на службен пат прв пат сум сама со децава ама немам гајле :muscle: навечер се гушкавме со ќере заедно спиевме а синко во креветче она се прави важна како он бил бебе а она не е веќе :lol: па затоа спие на голем кревет.. смешки.
    И кај нас во градинка сипаници ама не морбили туку варичела и тоа мајката го донела детето веќе исфрлено вчера една жена што иде детето заедно со ќере во група го видела мислам која совест :x.
    Ајде убав ден да се спремаме да излегуваме за вп градинка

На minneymouse82, ivana--aerodrom, orhideea и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.820
    Да ве поздравам, од фЛизер :!::hai:

Оставив бебе кај мајка, јас ќе се пролепшавам денес:makeup:
    Покасно ќе шетнеме да најдам алка за бебе, успат некое алиштенце за мене и многу свеж воздух:sun:
    Што го сакам времево, сакам вечно пролет да е, ништо повеќе.
    Ни лето не сакам колку пролет^_^
    Ми се оди на шопинг, а мм нема живци да ме чека да се влечам по продавници, па затоа мајка ќе си ја земам8-|
    Жената од работа кидна за да дојде да занимава бебе, ма една е мајка, не за џабе се рекло:l:

Чекам три пратки од брза пошта што ќе коштаат 9000, а јас не дома, и како да и се јавам на свекрва да и кажам “Еј наброј 9 иљадарки за мои тракатанци “?!
    Ма срам ќе ме утепа, а кај и да е ќе се јават :worried: Па нит пари не и оставив дома..
    Јух,туго.
    Тоа е кога немам време да излегувам често, па заглавувам со онлајн шопинг. Порок:tmi::drunk:

Ај да допијам кафево, па да ме измијат, едвај чекам да видам каква ќе излезе бојата^_^

На minneymouse82, ivana--aerodrom, orhideea и 27 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.776
    Добар ден мајки.

Конечно дома. Уствари понеделникот вечерта стасавме, ама вчера што попрво, не дојде ред за фемина.
    Најмалата кукла славеше прв роденден вчера. Скромно, со последни сили, само со мајка ми и свекор/свекрва како гости го одбележавме денот.

Големата беше во градинка, но средното цел ден повраќаше.
    Не верувам нешто да имаше апнато, се исто јадат со големата. Претпоставувам долгиот лет и огромната температурна разлика, од 35 на 5 степени и влијаеше.
    Важно денес добра е.
    Многу сон, диета, едно чепче, се среди.

Сабајле оставив дете во градинка па продолжив кафе машината на мм да ја зедам од сервис.
    360 еу за сервис:fubar:
    Срце ме боли уште.

Важно имаме нови тапети, со таков мотив како за во кујна, па барем ќе свети.

После до телефонскиот оператор бидејќи ни ги блокирале картичките, па нрв без интернет и опција да звонам.
    Мм направил сметка од 400 еу што телефонирал, па им се видело сумљиво(они викаат смс пратиле а нема кај мене, за кај него не гарантирам) и ги исклучиле. Двете картички се на мое име, и неговиот и мојот, па цврц и двајцата.
    Во моменти на очај он го зеде телефонот на мајка со една при пејд кртичка од лидл.
    Еден ден назад дома и веќе трошкови трошкови|(.

Убав ден на сите. Од денес повеќе ќе ве дружам
    :hug:

На minneymouse82, ivana--aerodrom, orhideea и 33 други им се допаѓа ова.
  10. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    8.300
    Јас пијам чај и се освестувам:coffee:.

Си поспав поручек.Синко пак во 5 и пол стана,а јас претходниот ден бев 2 смена,па бев како да ме удрил воз:yawn:

Инаку ме држи изгледа ПМС, ама и ми касне.Се надевам не е бременост.Не користиме заштита,ама до сега слчајно да останам бремена не се случило.Ако сум ќе го окркам стапот.Пред некој ден имав МРТ на половината,а во рана бременост е забрането заради можни малформации:^)

Нека дојде црвената тетка оти ме полудуват хормони.

Се надевам дека каде и да е ќе завршиме овој месец и со купувањето.Се јавив на Нотарот да видам до каде е работата и се им фалат документи.
    Вработената од петни жили ми објаснува што фали,ама толку сфаќам.Од цел разговор разбрав рано е за плаќање да чекам зелено светло од Нотарот.

Тоа да потерам работа и да го земам синко од градинката.

На minneymouse82, ivana--aerodrom, emkaemka и 21 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.514
    Допаѓања:
    108.559
    Добар ден!

Јас би цела година, сите 365 дена да се вака сончеви, светли и убави, не сакам ништо друго. Може плус 10 степени за по кратки и толку! Нарачани очила за сонце со диоптер. Ко што сум малер баш тогаш ќе се разврне. Ама ќе сум најубава со окалињата, нова кабаница за дожд и точаче!

Капната сум, срам ми е за цело време што сум викала капната сум претходно. До 3ипол на работа, во 4 веќе пристигам на другиот крај од градот и до 9 сум нон стоп на нога садам цвеќиња, продавам цвеќиња, правам аранжмани, букети, работам турбо. Ама исполнета сум! Немам многу да ви кажам, само да ве поздравам!

На minneymouse82, ivana--aerodrom, snegulkata и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Некако без волја да шкртнам некој ред, безвезе период кај нас па затоа и ме нема, не дека нешто ви зафалив ама да ја потупам и тука:)
    Деновиве не сум човек за дружба, понеделникот на педијатар 15 години живот ми се скратија се надевам дека утре на физијатар ќе минеме подобро, само здравје барам ништо друго. Синко почна да се мрсулави како вода ама тоа е сега од летоска не се има разболено добро и толку што истурка. Маж е со антибиотик него грлото го фати па три дена изгоре од температура. Засега јас и бебе се држиме за неа ми е најповеќе. Времево е променливо, сонце со ветер северен, трча дете се поти, фрла капа, соблекува јакна, оди па разбери се само со помин да е..

На minneymouse82, ivana--aerodrom, Seline и 22 други им се допаѓа ова.
  13. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Утро мајки :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::d::d::d::d:
    Ајде има за сите по нешто ,кој што сака или зависи кој како ја поминал ноќта :lol: Ние фала богу поспавме синоќа ,сабајле дете одвај се разбуди се спремивме го пратив со маж денес да оди во градинка па за чудо стасав и пред време на работа :D Времево денови убавина ,после градинка не се прибираме ,додуша нема шанси да го внесеш внатре трча дете низ двор ужива .Нешто посебно друго немам да ви кажам периодов некако се едно те исто е. Ве поздравувам и се одјавувам одам да сработам нешто .
    Убав ден на сите :sun:

На minneymouse82, ivana--aerodrom, orhideea и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.404
    Допаѓања:
    22.647
    Денес не се жалам дојдов да почастам торта:^::^::^::^::^: има за сите...
    Дете однесов у градинка. Да одморам троа, испијам кафе и да се фатам за работа.
    :hug::hug::hug: убав ден на сите.

На minneymouse82, Leo_29, ivana--aerodrom и 22 други им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.514
    Допаѓања:
    108.559
    Ај добро утро и од мене!

Синоќа нејќете да знаете кога си дојдов дома, дојдов и се комирав, дете во 3ипол стана и спиеше до сабајле врз мене. Мамоооо.... Ми се плаче ми се спие, уморна сум ептен и не можам ни да гледам веќе! Ете така! Денес ќе излезам малце порано од работа, а утре мислам дека и порано ќе не пуштат, ама џаба, јас пак ќе си работам до кај 12. Ама ме исполнува многу цвеќево, како немам некоја инвестиција да направам да си отворам одма цвеќара да не му ја мислам. Која забит е цвеќарана, нема ништо посебно натака па пак одат цело време луѓе, има колку да се извади денот. Следна година за празников од се срце сакам да имам една цвеќера и да немам време да седнам на газенцето.

Синко се поише збори, дали дека не го гледам или од што му фалам кога ќе дојдам не знае што попрво да ми каже, абе ми се плаче од што не го гледам деновиве, ама за едно месец дена ич нема да ми се плаче кога без да се мислам ќе му направам роденден. Камо почесто да има вака, бар еднаш на 2-3м. Вчера од врата како влегов ми вика Мама ај се банкаме! Па се миеше сам, и му кажуваме ај сега миј ноџе, ај сега газе, и не греши, стварно погодува. Срце ми е. Само никако да каже колку годинки ќе полни, никогаш не кажа, а бројките ги знае до 30 и не ги греши, добро сем може 20 и 30 што ги вика десетаесет и нулаесет, ама тоа не го поправаме за да ни е интересно. Лани знаев од декември каква торта ќе праиме, годинава појма немам, нит за у градинка нит ништо. Појма немам.

Ајде да фаќам магла да купам за јадење нешто, па да поработам уште малку ;)

На minneymouse82, ivana--aerodrom, gjoker4e и 18 други им се допаѓа ова.
  16. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.275
    Допаѓања:
    35.286
    Еве ме и мене. Ме има па ме нема.
    До гуша со работа, ама временцево што е светло ми дава енергија. Плус се трудам неколку дена по ред порано да легнувам дека половинава нешто ме зеза па нит пеглам навечер, нит нешто мнгоу работам. Ќе се одрзаи на наредната недела кога ќе имам купишта, ама сега не можам. И ете затоа наспана. Плус решпив да му облекувам вреќа пижами на детулето па и тој некако како помалку да ми се буди навечер. е сега дали спие скроз откриен не знам. Ако с еподразбудам го покривам другото е на него. Он да може гол и непокриен би спиел. Носот му е мрсулав константно ама тераме со Синомарин, Тонимер и прополис во грло и ОК сме. Не му е непокриеното, такво беше и пред таа одлука.
    @AngelOfArh прашај го детето каква торта сака. Јас од втор роденден си го прашувам. Поедноставно ми е така да не му ја мислам јас. На два-три месеци можеш да се занимаваш со цвеќенца ако сакаш. Имаш во Мај матури многу (не е таков обрт како 8-ми Март, ама не е лошо за почеток). Можеш да почнеш по пријатели, на работа и слично и потоа имаш facebook, instagram и слично. До догодина таман да влезеш во штос да па си отвориш нешто твое, со сите салтанати и давачки.

На minneymouse82, ivana--aerodrom, gjoker4e и 14 други им се допаѓа ова.
  17. ane-sk

ane-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2011
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    707
    :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: добро утро...кои не пиел нека повели;) моето го испив веќе....
    ме немаше зашто пак со болести се расправав, но се надевам дека веќе нема да има.Го поминавме вирусот неколку дена и среќа сега се добри двајцата. Конечно и малата тргна во градинка и почнавме да функционираме како порано.
    Сте збореле за 8 март,купив на мајка пижами,на сестра ми нешто козметика (иако уште не е мажена секогаш и купувам мерак ми е).На свекрвата не купувам ама незнам што ме натера го прашав мм дали да купам нешто и ми вика ако купуваш нешто ефтино зашто не се во добри односи и земав марама од стокомак,ми е гајле што е ефтина зашто јас знам дека нема ништо да добијам, а богами и сега имаме тежок период финансиски,брат му ќе се жени,па таму ќе се истрошиме и плус некој други трошоци што имаме. Ај да не бидам зборена и на новата јатрва земав една марама.
    Шетаме колку што можеме со децава зашто супер е времево и одвај чекам лето,го обожавам:D
    Чаосссс па се читкаме......:*

На minneymouse82, ivana--aerodrom, gjoker4e и 16 други им се допаѓа ова.
  18. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    5.540
    Добро утро и од мене. Кај нас стварно е денес добро утрото со оглед дека не фати грипот, па 4 дена бевме и ние и дете со 39т без престан. Денес е во најава дека поминува. Што грип ќе беше ова, не патосира. Му се смеев на маж ми како плаче, ама јас само викав дека ке умрам. Многу тешко. Морам да поработам на имунитет. Дете извадило уште 3 запчиња, си викам кај неа може и од заби беше температурата. Пијам прво кафе после 4 дена, не ми е уште вкусно ама да се освежам. После ако имаме снага да фатиме сонце надвор. Стопли времето ние се испоразболевме. Ми се оди негде, цела зима нигде не отидовме, се некако бевме без желба за шетање. Ако ништо друго до Охрид да си појдеме на воздух. Убав ден мамички

На minneymouse82, ivana--aerodrom, Mari* и 14 други им се допаѓа ова.
  19. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.631
    Допаѓања:
    23.862
    Здраво и од мене, имајте убав ден :)
    Мислам дека имам бронхит, секое утро ми грчат многу градите, и полна сум шлајм што тешко го искашлувам. Не бев ни настината ни болна, ама кај мене знае да се направи бронхит така од ништо речиси. Па да ве прашам, каков сируп за искашлување смеам да пијам бидејќи дојам?

Во врска со празникот утре, купив на мајка ми преубава книга, ептен сум и ја погодила рече :)
    Мм ќе земе нешто за мајка му и сестра му и готово. Од работа секогаш на 8ми во 15ч. ни кажуваа ајде да одиме да славиме во кафана. И одевме на ручек до 17ч како работното време. Годинава има затегнати односи во фирмата меѓу газдарицата и една колешка, па не се ни спомнува празникот. Јас секако нема да одам, не уживам во такви прослави кајшто куп запотени жени вртат ора како да се прв и последен пат во ресторан. Башка и не сакам да си го оставам бебо :)
    Уште се мислиме дали да одиме викендот за Кочани, не сум паметна.
    Вчера дознав и дека има шанси да не ме вратат на работа после породилното, па така сум нерасположена, се секирам за се, мислам уште од сега и се нервирам. Цела ноќ не спиев од мисли.
    Немам друго паметно да кажам, да не ширам негатива. Не дека и кажав нешто посебно де...

На minneymouse82, ivana--aerodrom, Mari* и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.262
    Допаѓања:
    43.953
    Ги користам сончевиве денови максимално. И се трудам да пешачам долго, како не би имала постојано чувство дека сум бумбар кој зуи и се удира со колковите низ животот.
    Сфатив дека ич не готвам манџички дома и се замислив. А зеленчуци секогаш имам. Само правам набрзина леќа, грашок, гравче, работи што сами се варат. Пици, тестенини и кифлички не рачунам.
    Порано правев потажи, компир манџа, сенешта. Ме здомрзело. Готвам само за малата.
    Од друга страна, доаѓа време на свежи салати и убави овошја и нема да се замарам веќе толку. Тоа се прашувам - колку ли се среќни оние жени чии мажи сакаат и постојано готват? Па тоа е благослов.

Денов е за мохито и дремеж на сонце, така и ќе биде.
    И за албумот на Royksoop на рипит.

На minneymouse82, ivana--aerodrom, Chanell* и 20 други им се допаѓа ова.