Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mama993

Mama993 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2019
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    558
    Добро утро на сите :D на ќерка и мене ни е утро,станавме во 11.
    Многу сум неблагодарна детево заспа во 01:30 ,се буди во 10:30 и јас уште велам аман бе дете поспиј уште малце :wasntme:.
    Почнала да си прави монолог на некој свој јазик,да гуга :inlove: ја утепав од гњаважа и од бацување,да може да ми рече аман бе мамооо или да ме шлапне да се освестам:D
    И купив лигавчиња за 8-ми Март нели дека е девојче,без разлика што не е мајка ќе си практикувам и сите ќе ги опоменувам да и купуваат по нешто ситно за осми :lol: радост да и е. Ќе ја разгалам.
    Не ми се враќа на работа,несакам да ја пратам во градинка.
    Ај имам време уште некој месец.
    @Цвет88 Среќен роденден:f:
    :^:

На minneymouse82, ivana--aerodrom, Mari* и 23 други им се допаѓа ова.
  2. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    14.440
    Здраво од мене, да пишам 2 реда и да си легнам.
    Од сабајле мајка ми се јави тажна, плачеше зошто пријателка и починала од грип. Толку тешко ми падна шо не можев да сум до неа, еве и сега ми дојдоа солзи. :(
    Од друга страна се израдував кога си го слушнав малото срценце, ми олесна кога ми кажаа дека се е во ред, дај боже да е до крај така. :inlove: Па малово цело време вика дада, се смејме со мм можда ќе е женско па се учи од сега. :D

Чекавме да помине прегледот и да соопштиме дома, ама не стигнав да се јавам, а баш сакав да ја израдвам мајка денес. Ќе почека до утре ко чекала 8 недели. :lol:
    За празников секогаш подарувам на мама и баба, од пред неколку години на свеки и золва ми. Само на нив, а и јас од нив добивам нешто симболично. И од мм нормално. Оваа година сите ќе добијат виртуелна честитка. :lol:
    И така дур напишав лапнав еден сендвич, преку ден ич немам апетит и ми се лоши нон стоп. :puke:
    Еве маже вика да се видиме, цел ден горе-долу едвај 2 реда муабет врзавме.
    Ај поздрав :hai:

На Herrera, orhideea, ivana--aerodrom и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Што убаво ме беше фатила пролетна еуфорија, штом видам сонце желбата за разубавување ми се крева арно ама, утрово еден ветер малку фалеше да ме крене со се дете :D
    Што значи ништо од хулахопки, сукњи и кожни јакни :(
    Шал и капа не ми бегат туку, сега немам желба ни за веѓи кубање ни за коса миење.
    Не бе, реков јас ветерот е крив :lol:

Се надевам денес во градинка нема да ги вадат надвор на воздух.
    Ова мое дете ако не му врзат камен ќе го дувне ветерот :D
    Шала на страна, ќе ги испоразболат. И така половина од децата се отсутни.

Вечерата измислена, уште да почнам да ја правам.
    Аспираторот размонтиран, напрскан со сретство, чека да го гланцнам, погнасно нешто не сум видела :puke:

Ме мачат некои црни мисли.
    Пијам лекови а се обидуваме за бебе, инаку лековите се неопходни за моето здравје.
    Ме мачи само зошто не ми ги заменија со некои други што се дозволени за вакви ситуации.
    На скратено- се плашам од малформации на плодот (скраја да е).
    Од старт си ја лупам главата, уште сега си правам стресови а замислете па да сум бремена :wasntme:

Одам жени. :hai:

На minneymouse82, Herrera, orhideea и 23 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.775
    Добар ден мајки.

Од сабајле една генералка, па ручекот и сега одмарам со кока кола и кафе.
    Вчера ме фатија јајниците, па со топло на стомакот се стуткав во постела и чмаеев. Среќа ги снема болките денес. Дали болна овулација или настинка не знам. Се мислев да одам на лекар, ама помина белким. Не паметам кога последен пат сум била на општо лекар. Уште тироидава ми остана месецпв да проверам. Останатите термини се е за детево.
    Вчера се изнамуабетивме со свекрва ми.

Пола час ми кажуваше за сите од селото кои имале повеќе деца, со коментари зарем не користат заштита(facepalm).
    Си вика да не склепале овие и овој одмор уште едно дете :tmi::D.
    Моите болки во стомакот како нарачани и дојдоа. Мир нема сега може женава :P:rofl:.

@Monella :hug:. Најлошо е кога самите мораме црните мисли да ги растргаме. Доколку можеш разоварај со мајка/сестра/другарка...било кој. сигурна сум дека се ќе биде во ред, ама нормално и човеќки е се на човек да му прошета низ глава.

Деца додека додјат од градинка да одморам. Не дека немам работа, ама толкус е силите. Навеечр, кога ги успивам, и мене ме снемува во 20.30. Порано се чудев кога мм заспиваше при успивањето. Сега јас почнав да заспивам, па он ме буди за да си поседиме малку во дневна.

Убав ден на сите.:coffee:

Последна измена: 7 март 2019
    На minneymouse82, Herrera, Lolipop23 и 30 други им се допаѓа ова.
  5. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    34.222
    Толку од мојава диета , денес смував голем хамбургер плус еден тост...
    Не, не не беа заедно во еден здив тостот го лапнав за доручек , а сега хамбургерот.
    #немајканедомаќинка.
    Ама што да правам ми приска душичката.

Неделава тргна со лоши вести се надевам дека ќе има нешто добро ама тешко, не ми се прифаќа таа вистина која што ќе ми ја соопштат, не неможа и нема да ја прифатам, само дај боже да биде добро си велам ама знам дека не отидена е работата пола и повеќе.

Со синко по цели денови сме излезени дома едвај седнуваме за јадење, некогаш и тоа го правиме надвор, кола денес на перење беше ја светнаа па со мерак ја возевме денес.8)8)8)
    Некој тажен и период на депресија имам што не знам како да опишам не се предавам што и да биде.
    Минатата недела завршив на ИМП, едвај жива глава спасив.
    ]:).
    Купив поклони за утре поделив кај што требаше и за бабите земав да не кукаат дека не сум им дала ]:)]:)]:).
    Аамаа не заслужуваа ич ама ајде ќе зборат после ....
    Добив од мајка и сестра ќе видиме другите што ќе се покажат :P.
    (waiting)

На minneymouse82, Kaetana, Herrera и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    @danichap имаш право, свесна сум дека треба да разговарам со некого за мојата состојба, за стравот што го имам внатре, ама ете не.
    За оваа дијагноза освен јас и мм друг не знае, така решив јас да не ги загрижувам :(
    Ми ја дијагностицираа пред година ипол, со надеж дека за неколку години ќе може да се вратам старата јас ако не барем има терапија која помага ако ја земаш редовно.
    Кај мене проблемот е бременост.
    А синко да го оставам сам, не сакам.
    Као ме расигуриваат лекарите, па ќе видиме.

На Kaetana, ivana--aerodrom, Mari* и 15 други им се допаѓа ова.
  7. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.644
    Допаѓања:
    33.253
    Здраво.

Денов ни започна уште со кокошките.Дете во 6:30 се разбуди благодарејќи на мм,тој е виновникот што дете го слушам цело утро како квачи.Дете се подразбуди и овој мојов му зборна,дете не чека ни секунда и оп на нозе.

Не сакаше да призаспие,не сакаше да доручкува,едвај од спрејчината му ставив во нос.Слеговме во град уште во 9,не беа отворени ниту продавниците за облека.Мм се јави излегол од работа да се најдиме.Додека чекавме со дете седнавме во еден кафич си порачав едно кафе,а за дете еден кросан купив,но скубна два-три пати и ја остави..Стигна мм,продавниците отворија,докупив за 8 март.До парк малку и дома,јадевме т,е, поминавме само со свежа салата со леб и си го фативме креветот.

За околку празникот друштвото од мм се договориле да одиме во кафана,но ние му откажавме 1600 за двајца.Треба и да се облечеш не се оди во хеланки и тренерки.И така ќе си одиме до кај бабите да ги однесеме скримните подароци колку да се обележи празникот.На снаа ми и комшиката му зедов по еден новчаник,а за мајка,тетка и свеки по една блуза.

И ние секој ден излезени, по паркови,на гости,чаршија... И редно е утре и сабота морам да се фатам за работа,Да зачистам и уште ми остана да стуткам едни корички.

За прочка дете на сакал да се маскира во супер мен,пред некој ден во една продавница му се допадна една капа од пират и кога рече "хака матеј ова носи".Ја зедовме па имаше некој елек од пират на мм му викам земај одма и да излеземе дете друго да невиди.

Имам уште да пишувам, но дете бара надвор.

На minneymouse82, Kaetana, Herrera и 21 други им се допаѓа ова.
  8. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    22.621
    што ве нема женЦки?!:) ептен се спремате за утре изгледа:)
    Ја еве дремам до дете да изеде .Вчера со сласт пола чинија изеде,па сеа коа го прашав со сакасш ,рече пак макарони.Ама два пати лапна и почна да плука,па ко замена суво леб и путер.Еднаш во ден мора путер да јаде:^)

Ве поздравувам,имајте пријатна вечер.

На minneymouse82, Kaetana, Herrera и 15 други им се допаѓа ова.
  9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Zdravo majki:hai:

Bajnati I Eve se spijat cerki:inlove:
    3pati vo dve nedeli Kaj pediatra bev, Malovo nikako da pominee nos i kasel:( Samo hrci:(a bre zvuci Koga dise se slusat:(
    Pediatra prodolzuvat so toa deka se è od nosot pa ne I Dade nesto....
    Ke si puknam od misli:( vakcina pak odloziv I izgleda pak ke odlozam, ne ja nosam ako e vaka.

Cerka prodolzi odmor:)ima nekolku Dena od karneval pa I ona kasla I nos tece li tece pa nedela Dena e doma neka odmara:l:
    Jas neznam dali e vremevo sto den sonce den ladno pa imaefekt na Cerkive ili pedijatrata me zeza? :^)

Denovi se isto vo Krug, vreme za mene nemam ic|(
    Umorna sum:(
    Ama zdravi I zivi da mi se cerkickite pa Ostanato ke izdrzam:muscle:

Vi go cestitam utresniot den na site:f::l::f::l::f::l::f::l::f::l::f::l::f:
    Ubavi I nasmeani sekogas da bidete:makeup: sakani I pucituvani:l::f::l::f: da si go pominite ubavo ddnot I site ostanati denovi:f::l::f:

Jas nautro generalka vo dnevna I kujna :emo: pa denot kako I site drugi denovi |(da ne pocnuvam nekoja tema ke bidè dolga i siroka:shake::^)

Tuku Bebuska mi rasti uste nekolku Dena do prviot rodenden :l::^:
    Uzivam vo site momenti so moite cerkicki :l:zivot mi se:l:

Ubava nojk na site :l::f::l::f::l:

На minneymouse82, Kaetana, Herrera и 25 други им се допаѓа ова.
  10. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Среќен 8ми март женички и мајки :f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::l::l::l::l::l::l:
    Имајте убав ден :sun::f::sun::f::sun::f::sun:

На Kaetana, Herrera, karibian и 21 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Среќен 8ми март женички. Секој ден да ви е празник :party:
    Речено-сторено. Поклони не купив. Ми е гајле. И така денес не сум дома, кој сака кусур нек ми фаќа. Само на мајка ќе дадам. И тоа решив пари да и дадам. Ги прави забите и те како пари ќе и се најдат. Едно цвеќенце ќе и даде бебе мое. Мислам хепи ќе е.
    Кај свеки едно вибер стикерче ќе пратам :rofl: така и она честита. Не само ова, туку за се. Нема персонална порака. Само стикер.
    За другите ни тоа :)

@mimiiiii @Chanell* и мое девојче исто така се буди. Никогаш не е сонлива. Отвора очите вика ееее и одма во акција се дава. Мислев само она е таква :whew:

Мм помага т.е. не сметам дека ми помага, туку дека се грижи. Не е само мое дете и обврски, па да ми помага. Навечер кога се буди он ја зема, нишка, презаспива. Ете ги и сега ги слушам како се шеткаат. Крцка паркетот и знам дека ја презаспива. Е само ручек не и спрема. Дали дека со татко е растен, некако нема однос кон храна и ручеци. Јаде што најде и би јал било што. Битно да е полн стомакот. Па и како слатко го вика тате, се топи :inlove:

Зајмувате пари на фамилија? Сум да се помага, ама некако веќе ми смета. Ај одмор планирале, пари зајмија. Ај после тоа 1000ка, 3000ки... и ете денар нема вратено. Да треба за нужно нешто со алал давам. Ама за недомаќинлук не ми се дава веќе.
    И така.

Имајте убав ден мајкички :hug:

На Kaetana, Kitten, Milaаа991 и 30 други им се допаѓа ова.
  12. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.644
    Допаѓања:
    33.253
    Среќен 8 ми Март женички.
    kafe-136932-500x334.jpg
    Јас пијам кафе,ѕверов лежи и си зборува сам со себе.
    Исто се разбуди во 6:30 со плачење и имаше мочки до гуша.Додека го прелеков дете се расони и така ништо од спиењето.

Денеска денот испланиран со чистење,дури после ручек ќе излеземе.
    Добро е што и времево се погоди вчера пуштив кебе да се пери и за 3 часа суво.И денеска во план да пуштам кебе само да допири машината.Од сабајле врти....

Да видиме дали мм оваа година ќе се покаже како и предходните за празник.

Имајте убав ден.

Ако одите да славите да си помините убаво,ако не одите никаде тогаш дечките со вас и во парк да полниме батерии.

На Kaetana, Ano, tina-63 и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Persila

Persila Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2019
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    1.631
    Sreken 8 mart majki:f::f::f::f::f::f::f::f:imajte ubav den:l::l::l:

На Kaetana, Herrera, karibian и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Среќен 8 ми март мајкички:f::f::f:

Јас работно ќе го поминам празников а на сите вас што ќе славите убаво да си поминете.
    Мм не ме изненади ништо а најискрено ни среќен 8 ми март не добив сабалје]:)
    Ако,утре,друѓи ден ке има роденден.И јас нема ништо да кажам.

Малата сабалје ги израдува учителките и како навиена на сите честиташе,паметна таа на мајка:l:

Друго немам што да кажам,се исто па исто се случува.

Имајте убав ден.

На Kaetana, Herrera, Ano и 18 други им се допаѓа ова.
  15. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    received_2155614921171634.jpeg
    Среќен празник мајкички :f::f::f:
    Дете во градинка однесовме дадовме подароци на учителките ,и на бабите сите пресреќни :)
    Денес на работа малце гужва ,па наминав само да ве поздравам и да ви посакам убав ден:coffee:

На Kaetana, TarantulaA, karibian и 20 други им се допаѓа ова.
  16. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    :sun: Добро утро женски :sun:
    Среќен 8-ми март и од мене, не дека нешто многу ми значи празников,ама ајде.
    Маж сабајле пред да оди на работа ми даде поклон,ланче со име на синко :l: :l: :l:
    Синко како и секое сабајле и ова се разбуди како навиен во 7:15, порано може да се разбуди,покасно никако.
    Па цицаше, се испокака,целиот лом се направи, додека сменивме памперс,го пресоблеков, јас се измив,облеков и ајде да правам кафе. Е кафето историја.... Синко сака во раце,па се нешто не му е погодено,па вришти, и ѓезвето го ставам на шпорет па го тргнам на страна,така некои 3-4 пати. За на крај едвај да го направам и (facepalm) сум го направила ретко. Ама ајде,важно испив да не ме боли глава. Имам многу низок притисок,па кафето ме освежува.
    Еве го сега цица и ќе заспие,а спиењето му трае додека го држам во раце,ако го ставам во креветче,како на боцки да сум го ставила |(
    Инаку,да ве прашам,неколку пати се случува кога ќе се искака да се замачка дури горе на грпчето,на друго место не пропушта,ама таму да, и тоа кога ќе се искака како да експлодира нешто.
    Дали памперсот не е добар,дали не го местам добро или од самото какање под притисок?
    Подароци за празников,ако купи маж ќе дадеме,ако не ништо. Не му спомнав да купи,ако му текне на него,некако односите ни се безвезе периодов, па не сакав ништо да му кажам. Искрено, свекрвата пробува да се вмеша во нашиот брак, не дека тој и дозволува,ама ми е криво што не ме известува за тоа. Самата го слушнав муабетот, таа не директно,туку онака ептен лукаво, од далеку, да не се примети, му ја полни главата. Знам дека нејзиното зборување не му влијае,бидејќи неговото однесување и понатаму е прекрасно кон мене,знае дека кај мајка му проработува љубомора кон тоа што имаме ние свое семејство,во кое не е вклучена таа и дека имаме бебе за кое се грижиме ние,а не таа. Ја имам поставено на свое место,маж ми ме има подржано пред неа, знам дека и на само и има кажано да не се меша, ама таа ужива да глуми жртва,онака со солзи да се протне под кожа.
    Ај доста за неа, ако има потреба ќе пишувам во соодветната тема,сеуште ја држам под контрола,ама дека сите свекрви се исти точно е. Никогаш нема да се помират со фактот дека син им формира ново семејство кое му е приоритет,но тоа не значи дека тие не се битни. Од страв дека ќе бидат запоставени и од љубомора,постојано прават некои сплетки.
    Блазе си им на оние кои немаат свекрви,или живеат дааааааалеку од нив, штетното зрачење е помало.

Денеска за ручек пица ќе правам,доручекот е корнфлекс со јогурт,вечера никогаш немаме,некое овошје ако осетиме глад. Ручекот е околу 16:30/17:00 кога дојде маж од работа,па затоа и нема потреба од вечера. Затоа јас имам и ужинки меѓу оброците, поради млекото.
    Не држам диета,кг некако полека почнува да ги снемува,стигнав до 64, два месеци по породување, на породување бев 75, од болница излегов со 70. Најверојатно доењето ми помага многу. Уште 6 кг имам вишок, ако не ги снема сами од себе 8-|, ќе се фрлам на диета и вежбање за 5-6 месеци, пред да се вратам на работа,да не морам да купувам нови поголеми алишта. Имам еден куп нови, но малечки, се надевам ќе успеам некогаш повторно да влезам во нив.
    И толку од мене.
    Ве поздравувам, убав ден.

На Kaetana, Kitten, karibian и 22 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.132
    Допаѓања:
    221.400
    51-red-roses.jpg

Среќен 8 ми март, честит празник за сите женишта и девојкички.

Да сте живи и здрави сите.
    Поздрав

На Kaetana, Herrera, Marmarin и 21 други им се допаѓа ова.
  18. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.673
    Допаѓања:
    37.576
    43EE1085-959A-41AC-9AAB-165AF2281B21.jpeg
    Честит 8ми Март и од мене!!!!
    Нека секој ден ни биде празник, но барем денес да се чувствуваме посебно важни.

Го знаете она чувство кога се смееш а душата ти плаче? Ете во некој таков период сум јас, ама не се предавам( а душата си знае)
    плус, ми доцни неколку дена, мм вика не било до него :) ама јас ќе купам тест деновиве, да не има изненадување :)
    Убав ден ви посакувам на сите!

На Kaetana, kukla21, Marmarin и 23 други им се допаѓа ова.
  19. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    20180308_101907.png
    received_391974464683729.jpeg

На Kaetana, TarantulaA, Marmarin и 24 други им се допаѓа ова.
  20. Mama993

Mama993 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2019
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    558
    5C100196-A986-4417-8FA9-370AA07EFF1A.jpeg Добро утро на сите :hai::sun::f:
    Нека ни е среќен празникот наш.
    Мислев дека и оваа година ќе добивам нешто симболично но почнаа да се делат подароци уште вчера добив од некои кои нема да бидат во можност денес да ми дојдат на гости,сервиси и садови :D тоа најмногу ми треба сега пошто уште некој месец се селам.
    Како не е секој ден 8-ми Март да си ја наполнам кујната :rofl:.
    Одам и јас да купувам сега со ќерка ,да не се резилам.

Edit: Овој 8-ми Март најубавиот подарок ми е од Господ,прекрасна ќеркичка,другарка за цел живот. Ова ни е прв заеднички 8-ми Март :inlove::*

На Kaetana, Kitten, Marmarin и 22 други им се допаѓа ова.