Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Утро мајки :yawn:
    Вака се прозевам и никако да се освестам :) Ајде кафе за сите има кој какво си пие нека зима :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: Однесов дете во градинка сабајле ,јас на работа се надевам бар денес ќе ми биде малце порелаксирано пошто се преморив вчера и во петокот .Вчера заглавив не стигнав ни на време синко да го земам од градинка среќа свекорот е дома па он појде го зема ,кога дојдов дете живо среќно многу бил умен и пак му пишале петка на рачето па цел ден ни ја покажуваше :D На синко изгледа тројки ќе почнат да му растат ,до душа незнам дали тројки дали петки растат прво ? Во главном дете пак почна кутрото маки да има само стиска непцата почна и да поткашлува по малку од што устата му е полна со плумка лиги ,со спиење кенка по малку заплакува во сон ама добро е сеуште фала богу не почнале плачките .Вчера бев конечно си закажав фустан да шијам за свадбата на деверот има да бидам многу убава ако ми го погоди фустанот (hollest):makeup: Сакам да појдам деновиве за преку ден да си купам еден бендисав го видов на нет па да појдам да пробам да видам како ќе ми стои .
    Леле времево лудо денес студи,а викендот што убаво си поминавме се изнауживавме дома не се прибравме ,ај викаат денес утре и пак ќе се стоплело .
    Убав ден на сите :)

На orhideea, minneymouse82, Ano и 26 други им се допаѓа ова.
  2. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    Ај да пишам па ќе ве читам имам неколку страни ,деца заспаа па и како нема кога од пет и пол сме будни.
    Пак болни синко ангина а ќере само тт имаше 3-4 дена до кај 38 највеќе качуваше вчера бевме на педијатар ни рекоа ако има уште денес да почнам со антибиотик се слушало на гради да хрче немало спуштено само свират:wasntme::?: ок добивме инхалации па видно е подобра во исто петоко ги носев и двјацта ЦРП ни покажа дека е вирусно ама дека 4 дена со тт па ни препишаа.
    Маже велеше мора антибиотик исто имаше доста подржавачи (кој како ќе се јавеа на вибер ) и совети дека мора одма да се почне ама мојот мајчински инстинкт не ме зезна и овој пат бев во право дека не е:P8) ете така баш ми е мило :party:нека стои сега нерастворен. не дека сум толку против ама кога немора зошто кога цефаклорот го заврши пред 10 дена и сега пак ли со нов кога КС покажува дека не е.
    Се напнав ама и додека пишувам се :@од "советите"
    маже турбо на работа па по цел ден сама со нив ме исцедија како лимон . Ај да тражам некој филм

На orhideea, minneymouse82, emkaemka и 22 други им се допаѓа ова.
  3. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.677
    Допаѓања:
    37.645
    Убав ден и од мене.
    Додуша времево зеза, луда марта, вчера изгоревме од жешко, денес се туткаме покрај камин :)
    Јас и синко стандард дома, чекал да почнат Патролните шепи, јас ручекот да се доправи. Денес зелка подварок со оривче.
    Денес си прикупивме и дрва, мм вика кој знае до кога вака ќе биде времево, а и додуша не сме такви да се туткаме под кебе. Абе кај нас се седи по кратки ракави, прозорите нон стоп на кипер се, а мм само ложи кога е дома :)
    И после 10 и повеќе дена(заборавив веќе колку поминаа) јас добив. Душата ми се смири, се опуштив, инаку темпирана бомба бев.
    Друго нема ништо, бидете поактивни, малку ја запоставивме темава :)

На orhideea, minneymouse82, emkaemka и 24 други им се допаѓа ова.
  4. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Добар ден

Утринава не разбуди силен ветар...
    Какви невремиња има не можам да ви опишам,буквално не се излегува,се носи
    Има и снег :envy:
    Могли се израдува,пристигна вкусниот сладолед (facepalm)

После две недели пауза и мали во градинка :angel: цели 3 часа преживеа таму
    Како ли го истрпеле со оглед на тоа дека плачел на секои 20 минути не знам,секоја им чест
    Го зедовме во 11,кратко во маркет,го нахранив и еве го заспа :angel:

Нов ден,добар ден

Вчера зима а денес пролет :shake: по не норрмално нешто во животот немам видено...

Кафе испив веќе,горен спрат среден,уште малце нешто овде да подсредам и ќе излзам со деца

Мали и денес 3 часа успешно во градинка (fingers)
    3 часа јас сама,не знаев што прво да направам :$
    Едно кафе испив без деца,прво во овие 3 години :angel:
    Чак и чудно ми беше :lol:
    Исчистив спратот цел и време за себе ми остана
    Денес ќе гледам да завршам со чистење за да си ги средам ноктите утре :$

Маже ни е слободен два дена,дури се деца во градинка да излеземе сами :inlove: имаме заборавено како е
    Да се снабдам со шампони и козметика
    Секогаш купувам на брзина и пудра на пример секогаш погрешна земам :envy: 5 се собраа а ни една не ми одговара |(

Дечки се почесто се караат :worried: овај скуби,таа го мава и така до недоглед...
    Таа кога ќ се заигра со нешто тој и фрла боички/пластелин и одма војна :envy:
    Некогаш не се подносливи...

Сакав по опширно да пишам но добро е и ова ако го пуштам во употреба :D
    Се помалку време имам за форумов :|

Имајте убав ден :hai:

На orhideea, minneymouse82, gjoker4e и 33 други им се допаѓа ова.
  5. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    28.562
    Здравејтее!
    Додека е штема дома да ви пишам! Ручекот бидна (мусака на мени денес), беба заспиена, дада заигрена со водени бои! Јас пијам второ кафе, во суперско расположение:)! Не случајно сум расположена, денес ја носевме големата на лекар и страшното од мононуклеоза е минато(y), дадата супер се држи и може да кажеме дека е оздравена! Ми се симна камен од срце! Ќе си го преседи март дома, да појачаме имнунитет после инфекцијата, па од април пак во градинка кај другарчињата! ;)

Беба пак вчера ја заработи првата џумка откако има преодено:doh:, Ете цел месец чапати, маршира низ дома се посигурна ама вчера се лизна на паркет и дирекшн во маса (со стакло :(), па крвава муца и отечен модар образ си заработи на лиценцето! Ама денес ја гледам добра е, минавме лесно!
    И купив вчера нови патики, ама смешки е како оди со нив, несигурна, па падни стани прави. Сеуште ненавикта и сака да ги собелкува! Мече мамино:hug:, не знае дека во парк не може без ,,пуци,, на нозете!
    Ова додека пишам ми стана јасно дека заборавив на постапалките. Треба да и правам, да почастиме за првите чекорчиња! И ова ми текна после цел месец одкако зачекори, а мислев од радост уште другиот ден постапаки ќе прам! :angel: Ќе биде, не дека нема да и направам!

Другооо... убаво ги минавме деновите што изминаа! За празникот на жената со дадето направивме честитки за тетки и баби, шарени, со цветови, налепени со циркони, дадето пресреќна ^_^ , јас прегорда 8)! Скромни бевме со подароци, ама и не е битно воопшто!
    Шетавме многу убавите сончеви денови, и карневали бевме, на гости кај баба бевме, и во парк! Па за чудо на векот и ММ не беше на работа, ама ај за него да не пишам оти страшно сум му лута. Он беше крив синоќа што падна беба:@, ај ај... доста за него :envy:!

Иначе генералка во најава, однесовме килими да ни исперат, па сакам за пред Велигден дома да замириса на чисто! Кој ќе чува дете за јас да чистам??? кандидат некој? Бабето пак ќе е, нема кај да бега! :P

Убав ви ден! Гајле нек ви е што е тмурно и никакво!

На minneymouse82, Ano, vitamina и 27 други им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.777
    Добар ден мајки
    Бидна и ручек и кафе. Сега ќе чекам момите да стасаат од градинка. Сабајле исти драми, пак околу алиштата.
    Кига се закараа за една јакна, и двете сакаат да ја носат(facepalm).

Страшно.
    Едната рика другата рика.

За на пролет патичињата и потенките јакнички веќе се исто им купувам, мир да биде. Зимниве јакни не ми се исплаќаше да купувам нова за средново, иако со луда марта можеби к не ќе беше лоша идеја.

Со надеж да блесне синце наеднаш па да ги дотерам во исто:party:
    Одлична вест во градинката кај големата. Изгледа и средното ќњ смее таму од Септември. Таму примаат само деца нд тригодини, но од септември ќе имало и јасли, па ме праша за најмалото.
    Колку сум среќна што сите три ќе бидат во најдобрата градинк бо цел околина не можам да опишам:dance:.
    Листите се страшно долго, номпри ослободување н места, или во случајов нова група, брат/сестра на децата што се веќе упишани имаат предност.
    30 деца се во цела градинка а има околу 10 воспитачи. Неспоредливо со другите, башка колку само простории за спортски и слободни активности имаат.

На орл не поминавме најнај. Детево не соработуваше. Ни закажаа контрола за месец дена. Рече разкислува за операција на полипи... но сака првен да набјудува.

All of me од john legend оди на тв во моментов и ми изнудува насмевка. Посакувам да му ги шепнам истоте зборови на мм н уво:$.
    Некако спокој имам во душава. Нека трае:sun:

На minneymouse82, gjoker4e, elena.mak и 38 други им се допаѓа ова.
  7. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Добар ден од мене :D
    Јас сум настината и без сила ;) бебето само во раце сака, плаче од грчеви и неможам ништо да фатам. Куќава ќе прооди. Баткото ја мава по глава :worried: и некогаш ќе го удрам и после ми е жал ама не знам како да му објаснам дека несмее по глава.
    Како се справувате со вакви ситуации?
    Ја слушавте новата песна од Влатко Лозановски? Предобра е, толку емоции во една песна одамна немало.
    Одам јас да јадам нешто додека спие бебе:)

На minneymouse82, Ano, emkaemka и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Денов само за спиење :)
    Тмурно,ладно,ужасно.
    Среќа па изминативе денови се изнашетавме, па не ми е криво поседовме дома денес.
    Малку одмор, да се прибереме дома :D

Денес ми е бдеј:angel:
    Да ве почастам од тортата што ја стокмив 0AF70382-0422-4B6D-81BD-841E2B429EF6.jpeg 91079EB1-D622-48F9-9EA7-24FF285E0B66.jpeg

само што јас правев Чизкејк:P
    Толку бебе дозволи, за повеќе цц’каници,филови и мачкања немав време. Ќе пројде и вака:)
    Ги очекувам моите да поминат на торта, па да излеземе со маж и бебе на вечера.
    Почнав да ја носам по кафичи и кафани, нека се учи:D
    Баш е асоцијална, нема да не сакате во друштво сигурно:!:
    Бебе плаче од непознати фаци, ма и од кумови,старосвати..
    Само мама си ја знае и сака:sun:
    Секаде само мене ме бара, ич не седи ако ме нема на видик:wasntme:

И тоа мајкички, да одиме да си прославиме ние, а вие останете добри и со добро здравје.
    Сакајте се и гушкајте се:hug:

На orhideea, minneymouse82, TarantulaA и 32 други им се допаѓа ова.
  9. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Dobar den.
    Maz lezi deca go zatrpuvaat so pernici, kebinja, igracki i se sto ke najdat uz pat. Vleckaat od cela kuka, od site sobi. Nego super mu e si odmara, oni ke se iznaigraat, odi raskreni posle da te vidam.:| cela kuka ja domknaa u dnevna vrz nego.
    Jas spremam rucek i gibanica za utre. Aman veke od jadenjevo. Dali jas sum budala eve ne znam. Ne se slucilo decava bez zgotven rucek da pominat. Imam drugarka vika ke se snaogame koga ke dojdam od rabota. Isto i ona e so mali deca. Ne se opteretuva so planiranje i gotvenje jadenje. Jas zabegana ispagam.
    Inaku uspeavme da otideme so detevo na zabar. Dodusa samo otvori usta ,ama i toa za nego e ogromen uspeh. Pak ke odime za podobro da se zapoznaat podobro. Se nadevam ke se opusti. Ima zab za pravenje.mnmnogu se nerviram zosto na tolku mala vozrast da ima rasipano zab, a redovno gi mieme. Kade gresam ne znam.
    Najvazno, rezervirav odmor (poolparty) jeee edvaj cekam leto. Zimava mozam komotno da ja prespijam.
    Prijatna večer majki.

На orhideea, minneymouse82, MissDior и 24 други им се допаѓа ова.
  10. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.877
    Допаѓања:
    34.259
    Добра вечер.
    Се тргавам цел ден за да пишам ама време не остана.

Станав уште во 06 , замесив сарајлии мали стана па кој повеќе за биде замешан во тесто беше битката, од тука ми текна дека имам бели влакна па земав фарбата и ср фарбав мали само нешѕо галамење тргнење излезе до надвор и цел ден не сака да слушне да оди надвор вели дека му било многу студено. И така цел ден и двајцата со моторите во газот само нешто средувавеме по дома не знам колку пати садеви измив.
    Сега еве го заспа цел ден не беше спиен значи од 08 од кога се издигна сега заспа се надевам дека цела ноќ ќе спие.

Од утре имам нова етапа во животот со многу прашалници сум, но што и да е не се предавам толку лесно:muscle:.
    Инаку и јас секој ден му готвам на малиот кај нас се знае секој ден мора да има ручек добро зготвен и богат за доручек и вечера може да се помине со некоја прженица а вака главно се знае манџичка или тавче било што ама мали мора да крка нешто во период од 12 ч до 14 инаку после е држ ме недај ме мајко . Се нешто му фали.:angel:
    Сакав уште нешто да пишам ама заборавив отидов да си легнам.:yawn:

На minneymouse82, Ano, Kaetana и 23 други им се допаѓа ова.
  11. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    :hai::hai::hai:
    Само да ве поздравам мајки
    Ретко ве читам но периодов кој го поминавме беше многу тежок
    Се надевам ке имам повеке време одсега да ве читам и да пишувам
    Деца добри еве сега заспаа па јас отворив да видам и овде што има
    Сакајте се, гушкајте ги најмилите бидејки нема ништо повредно од тоа
    Имајте мирна ноќ :l:

На minneymouse82, TarantulaA, Ano и 28 други им се допаѓа ова.
  12. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Ajde I Jas da vi pisam.
    So zasocnuvanje no sreken da vi e 8-mi mart, Jas 9-ti go slavam toa e mojot den eve castam :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::beer::beer::beer::beer::d::d::d::d::d::d::pizza::pizza::pizza::pizza::pizza::pizza::^::^::^::^: zadocneto no ke mi prostite. Edna godina postara I odma izlapena hahaha.
    Malata moja si spie, standard ni e veke retko koga prespiva preku den I navecer od 08:00-08:30 zaspana e, SE budi Ednas dva pati mleko sok da pominete redot I si prodolUva so spienje.
    Ovaa godina najmalku podaroci dobiv, ama odma pomalku imam za davanje hahaha ili deka pred vreme gi dobiv pa odma pomalku imam za davanje.
    Tuku mm mi najavuva patuvanje na kraj na mesecot, edvaj cekam Sami Bez dete pa da SE opustime Kako so e redot. Na rabota Nesto volja imam za rabota, sakam SE da srabotam, SE nadevam na pokacuvanje koj znae ke vidime ako dobijam pokacuvanje ke SE pofalam.
    Toa e toa Dr nema bidete pozdraveni I dobra nokj.:l:

На orhideea, minneymouse82, Sandrin4 и 23 други им се допаѓа ова.
  13. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Денес ми е роденден. Да ве почастам од најубавата чоколадна торта.
    20190313_001757.jpg
    Најубава ми е, зошто е поврзана со многу драга личност. Таа ме боцкаше со стимулации за инвитрото. Кога бев бремена и ја пробав кај неа на гости, ептен ми се допаѓаше и ми вети дека ќе ми ја направи за роденден. Но, минатиот роденден го поминав во болница лежејќи на ПИН.
    Пред некој час доаѓа мм со торта во раце, ми вика имаш поздрав, не е заборавено ветувањето, оправдано задоцнето за 1 година. Се смеев и солзи ми доаѓаа во исто време.

Малиов се повампири пак, му пробива 2ро запче и навечер неколку пати се буди со пискање, мора медо да му го доближам до глава и цуце да ставам во уста да продолжи да спие. Некогаш пружа раце да го земам. Чудо едно, секогаш сам си заспиваше навечер, ама последниве 2 месеца мора да се погушка во раце бар 2мин да подзатвори очи, па во креветче. :sun:

П.С.
    @girl-miri Среќен роденден на принцезата мала.

На Belabelinakinder, orhideea, minneymouse82 и 39 други им се допаѓа ова.
  14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    @DuchessAnn najsrejken da ti bidè ubava majce:inlove::l::^: bas te mislev deka si zaedno so bebusko moja:)

Dobro utro majki:l:

Mlekce spremam za cupeto moe:inlove:
    Bebusko moe slavi prv rodenden :inlove::l:
    Leleee kako minuva vreme, site momenti od ovoj den mi se cista slika pred oci, site emozi:inlove:
    Edna godina od taa Mala golema ljubov:inlove:
    Od tie ubavi oci:inlove:i toa crno kosice:inlove:srejkna majka sto ima uste Edna princeza:inlove:

Torta spremna, vecer do 23 Cas :l::l: Spremivme so golemata:inlove:
    Radosti I dvete sme:inlove: a cerka ne sakala denes gradinka:D ke spremila rodenden za sestrickata:inlove:ke peela pesnicka:l:sonce moe:)

Gospod da mi gi cuva I dvete:hug::inlove::l:na site vakva radost da dava da doziveat:l::hug::l::l::l::l:

IMG_20190313_043049.jpg povelete na parce torta:^::l::l::l::^::l::l::l::^::l::l::l::^::l::l::l::^::l::l::l:

На orhideea, minneymouse82, galapce и 30 други им се допаѓа ова.
  15. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Среќен роденден да е жива и здрава :hug:
    Најсреќни да сте мајки се што сакате са ви се исполни :^::hug::f::d:
    Утро мајки пијам кафе и ја чекам колешката да дојде не е на работа периодов па толку ми фали немам со кого да си се изнамуабетам ептен сме блиски ,ама добро е од понеделник се враќа на работа :D
    Дете ноќеска кај 12 кога се закашла како да има шлајм а неможе да искашла леле два саати кашлаше кутрото ,а пред тоа ништо не му беше ќе видиме како ќе биде денес се надевам нема да се разболи ќе биде добар(fingers)
    Одам мајки посао зове ,убав ден:sun:

На Saraa, Sandrin4, snegulkata и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Добро утро
    Среќни родендени на сите што славите а и на вашите деца,да сте живи,здрави и најсреќни:l:

Јас конечно слободна два дена после 7 дена без преќин(fingers)Изгледа само кога сум слободна пишувам тука а и не оти имам нешто посебно да кажам.
    Секојдневието вообичаено,плачќите и заканите наутро се сеуште исти,се караме како снаа и свекрва:D
    Капа ви симнувам на вас со повеќе деца,јас со една на крај не излегувам.Отиде налутена на градинка,Без фустан:nod:Секој ден сака фустани да носи,ама времето пак залади па пак инат...

Туку имаме нов член,мала рипка во една кугла,подарок од баба и.
    Мм рече со моето викање ке умре рипката:lol:

Мачиња обожавам ама тоа што и го подарија,леташе на село.Подобро да преживее отколку да си има работа со мене.Сега дури ми е помило бидејќи се гледаме два пати неделно:inlove:Ангорка со долги влакна:l:
    Не сакате да знаете што му прави малата кога ќе го дофати.Штом чуе дека доаѓа терминаторот,бега надвор на сигурно:rofl:Вчера го молев да дојде внатре,е до толку е исплашено од малата.
    А кучето е друга приказна,страшно на изглед а мило во душа.Заради него засакав кучиња.И тоа е на село;)

Бев на лекар,уствари на секои 20 дена ми вршеа проверка на хормони,и конечно лекарот е задоволен од резултатите и ме доведе до четвртинка апче(а почнав со по 2 на ден)Така да напредуваме и ми вети дека уште малку нема да пијам ништо:party:Е сеа ехо терминот свесно го пропуштив дека има епидемија на морбили и малку језиво,сите се шетат со маски и ракавици па добив препорака ако се чуствувам добро да не одам.Па здравје се ќе повторам за месец време.
    Се надевам дека здравјето ќе ми се подобри за да можам да одам килата да ѓи средам.

Па колата ми има роденден уште малку,цели 8 години:!:Офф регистрација....
    А некој ми го скршил ретровизорот пред зграда и така си ја возам.Ќе чекам подобро време за поправка.

А не ви се пофалив,конечно на мм му заврши одморот,од денес тргна на работа:P
    На раат сум конечно,не дека ме тепа или нешто друго,туку психички ме заморува.:rofl:

Време е за кафе број два и некое цигарче:smoke:
    Имајте убав ден:hug:

На supergirlmb, gjoker4e, Sandrin4 и 26 други им се допаѓа ова.
  17. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    @girl-miri голема да расте бебушка:inlove: :hug: :*

@DuchessAnn @Chanell* @Saraa
    Среќни родендените девојки

Кога сум веќе тука да свезам некој ред...

Пред малу го зедов мали од градинка,заспал за прв пат таму :)
    Секој ден бил се по добар,од утре 3ипол часа :party:
    Полека но сигурно се приближуваме кон целта :$

Јас од сабајле си се средив од глава до пети и спремна за шетање :mm:
    Мм однесе кола на поправка па се надевам ќе ја направат денес :^)
    Секоја недела почна да се расипува по нешто :doh:
    Ни е жал да ја продадеме дека многу пари фрливме во поправки :envy:
    На работ сме да купиме нова ама се двоумиме многу....

Могли уште малку и ќе ја земам па ќе боиме стапчиња за сладолед и лепиме бројки на нив
    Едвај чекам,повеќе се радувам јас него ли таа :D

Друго ништо ново,чекам да дојдат да читаат саатови за вода...

Ќе заспијам дете и ќе правам кафе :coffee: :coffee: :coffee: повелете

Имајте убав ден :hai:

На orhideea, supergirlmb, gjoker4e и 27 други им се допаѓа ова.
  18. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    :hai::hai:
    Среќни родендени на мајките-славенички, само убавини да ве пратат во животот!
    Да е здрава и жива и ќеркичката на @girl-miri

Кога ве читам за утринските ритуали се тешам дека не сме единствени што се караме рано од сабајле :lol:
    Кога ќе ја отвориме вратата за надвор, земам воздух и се подсмирувам дури тогаш :D
    Денес го однесов во градинка после неколку дена седење дома заради не јадење (ова ќе му дојде штрајк со глад) :envy:
    И објаснив проблемот и на воспитувачката, се надевам ќе инсистира и таа и со другите деца ќе попушти малку со инатот.

Сабајле излегов на брзина од дома, сум го заборавила клучот :tmi:
    Вратата штом ја затвориш нема отварање од надвор, и сега?
    Среќа на први спрат па се качував на балконот, таму чуваме резерва клуч за вакви случаеви, скокав како крадец, среќа никој не ме виде од околните згради па да ми викне и полиција :lol:

Мајките Германки си отвориле тема а?
    Ич не се осеќам дискриминирана, и безтоа јас сум германска сваќа па може и ќе ми послужи за некој совет нели @Mari* ?На пример што документи треба да ти го пратам синко домазет :P
    Не бе, ќе ви упаѓаме во темате да ве прашуваме дали има некои попусти во лидл ]:)
    Вие во немачка ставате росол? :D
    Ние во Италија да, вчера ја извадив последната зелка, што убава сарма сум спастрила мммм.
    Јас тоа не знам, мм да е здрав и жив, пробајте ако не сте ставале :!:

Леле постот ми е каша попара.
    Ако го прочита некој до крај, алал да му е :D ќе му пратам од сармата ^_^

На orhideea, supergirlmb, Cka и 29 други им се допаѓа ова.
  19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    Јас те дочитав,праќај сармА8)
    Отворив да видам дали дечкото се разјади,што убави јадења му правиш.
    Ме мачи нешто,на заболекар бев,бебе заспа,од 6 ми стана.
    Ми се стемна:@
    Ај да дремнам дур не станала.

На supergirlmb, Marmarin, Monella и 19 други им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.552
    Допаѓања:
    108.730
    Ај брзински добар ден и од мене!

Среќни родендени! Среќни сите!

Времево ем топло, ем ладно, ем пече, ем студи... Ќе се купува подарок за муж за роденден, уште 10 дена има ама кој ќе дочека, ќе потрошам парите. Ќе биде само еден дел од поклонот додуша, заеднички со синко, другото таму на 22ри ќе го частам.

На работа имам куп колешки кои или се прават или вистински се вон нормалниот свет :^) Една втор пат и нарачувам нешто, втор пат ми носи скроз различна работа, нормално дупло поефтина од тоа што сум и дала пари колку што кошта нешто и се праи наудрена. Дали сака да ми каже не ми нарачувај или отидена е не знам искрено. Другата дојдена вчера воведува нови правила во старо село, она како ќе каже, абе ајде. Ние овде со години така работиме, сега најде да ни праи закачки, сите сме нервозни и под стрес.

Денес си бев во кафанче на доручек, женски од Ѓорче или околината, кај Миле горе во зградичето, превкусно јадење за ич пари. Како сум се најала, салата со препечено лепче, милина.

Толку време имам, одам на состанок, убав ден!

На Ano, Marmarin, Monella и 20 други им се допаѓа ова.