Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Pred da se porodam mislev vaka onaka ke go naucam, sega e obrstno toj ne uci... prsti cuca i se nerviram ama pa so fajde ako se nerbiram. Kengur mame probano ednas i bese supet si sefese bajce duri i zsspa ama togas bese. Pomirno bebe, sega e babaroga , pa sr plasam feka i to ke mi bidi dzabe obiduvanje.

На kelebeim*** и Mari* им се допаѓа ова.
  2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Добро утро феминкиии, денес е посебен ден, денес ми е роденден :party:
    На море ќе го поминеме, спремам деца и одиме на плажа, за ручек ќе дојде и мм и ќе одиме фамилијарно да ручаме морска храна, нормално покрај море што друго би ручале? :D

Ајде ве частам, на сите по едно парче :^: има за сите :nod:

На Kaetana, Girl-Rabbit, Mama Maja и 18 други им се допаѓа ова.
  3. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.599
    Допаѓања:
    8.155
    Добро утро

@kallias среќен роденден многу среќа и се најубаво :^::party:

јас се заинатив да се учам тиганици да правам.Еднаш се пофалив ѓи погодив и се урочив....вториот пат не го погодив тестото и го фрлив,оти за ништо не го биваше.
    Трета среќа му е мајката, денес е мојот среќен ден и ќе јадам тиганици ќе видите(fingers) Тестото стасува,а резултатот,ако е позитивен оди на Фемина инстаграм8)

Инаку бебуш спие,мм спие и јас пред компјутерот.Ручек денеска не планирам да правам,со тиганици ќе го подмитам мм.
    Мене ме боли желудникот страшно.Бев во апотека вчера и ми дадоа како еден сируп за болка...демек можел и за време за доење да се зема.

И така животарам некако.Инаку таман си купив купачи да одам на езеро и залади тука...20 степени:envy:

На Girl-Rabbit, Legadema, danichap и 8 други им се допаѓа ова.
  4. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Среќен роденден @kallias, уживајте!

Ние денеска решивме да одиме на гости кај моите, чисто да пробам дали ќе имам барем саат време во денот за учење. Дома сама морам ноќе да учам и многу малку спијам.
    Па да видиме како ќе се покажат сите што по телефон знаат само да кажат: Е, да ни беше поблиску...

Убав ден на сите

На Girl-Rabbit, alana, danichap и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Ти накај Велес јас накај Скопје,јас се одморив да ти кажам сега незнам како ќе не биде кога ќе се вратиме самички пак :(

На Girl-Rabbit, Mariangel, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  6. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    После 40 дена го ставив во кенгур. Многу му беше пријатно. Се изнаспа.

На alana, kelebeim*** и Mari* им се допаѓа ова.
  7. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Тортава супер! Мњам, мњам!
    СРЕЌЕН РОДЕНДЕН!
    Имај преубав ден!

На kallias и Mari* им се допаѓа ова.
  8. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Леле јас не знам дали ќе се одморам баш. Мене ми е ужас кога одам кај моите, дупло потешко, ама за еден месец полагам три испити и оваа математикава си бара време, па си викам да ја пробам оваа варијанта, барем околу малата да ми помогнат. Батково многу не ги есапи, само со мене е секако.
    Ако не, патот под нозе и дома. Секако ќе пишам и оттаму...не за друго, да прочитате малку поразлични постови од мене, а не само „сама со децава, бла бла...“8)

На Girl-Rabbit, azelea, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    И во илустрации ги има веќе:lol::lol: На детето Мајката знае најдобро што му треба и како му е на нејзиното чедо:l::l: 13669037_834149063352345_3599383439623812401_n.jpg

На Kaetana, Girl-Rabbit, Mama Maja и 8 други им се допаѓа ова.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    Мамички здраво!
    Вчера сефте на плажа, се изнапливав:D. Само немам кондиција ко на времето:(. Ко за тројна мајка се чувствував доста удобно во свое тело во купачи:emo:.
    Само во последно време освен маката со болки во грбот почнаа и поинтензивни болки на резот:worried: баш одма под папокот многу непријатно внатрешно боли...
    Тоа е, за 5 години 3 бремености и 3 царски..данокот тек допрва ќе се наплаќа;(;(
    @kallias СРЕЌЕН РОДЕНДЕН!!! Се најубаво, да ти се остварат желбите!
    Честито име и слава за тие кои празнуваат

На Kaetana, Girl-Rabbit, azelea и 6 други им се допаѓа ова.
  11. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    15.719
    @kallias ,Среќен роденден да си жива и здрава и само убави работи да ти се случуваат:inlove:.
    Јас денес си посапв малку,си сварив кафе и така на раат си го пиев уживав во самотијата,па отидов до црква,се вратив сега и само измив садови друго не работам ништо денес.Ај нека е напомош празникот и среќни имендени и слави на тие што слават

На Girl-Rabbit, Legadema, girl-miri и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @kallias srekjen rodenden majche, najsrekjna da si! Celoto zdravje i srekja na svetot ti gi posakuvam :*

На Girl-Rabbit, Mari* и kallias им се допаѓа ова.
  13. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Има кенгури од 0+ и 3+. Мојава уживаше во кенгур.

@kallias Среќен нека е роденденот и се најубаво.

Последна измена: 12 јули 2016
    На Mari*, kallias и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.490
    Допаѓања:
    288.212
    @kallias среќен роденден.
    Многу љубов и слога со мт и безброј прегратки од синоокиот батко и малата преубава кукла.

На Mari* и kallias им се допаѓа ова.
  15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.456
    Допаѓања:
    37.661
    Добаρ ден девојκи!

Надвоρ е многу топло. Не се дише. Јас завρшив со обвρсκите од сабајле. Сега сум на гости κај пρијателκа, а децата си игρаат. Вечеρ сум на забаρ, а утρе одиме κај свеκρвица.

@kallias Неκа ти е Сρеќен ρоденденот! Се што ќе посаκаш да ти се исполни!

На Girl-Rabbit, fairy88, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Dobar den zencinja
    Denes naspani odmoreni za rabota niz doma I ne napraiv nesto posebno denes pa I praznik bilo ete ne se rabotelo ]:)
    Bebka si gugat si se smeska :inlove: nadvor oblacno katastrofa od leto ova godina malu ke vidime :x
    @kallias Sreken Rodenden site zelbi realnost :party:
    Ubav den ubavi zenicki :*

На Girl-Rabbit, Legadema, fairy88 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    @kallias , да ти е среќен роденденот, жива, здрава, од убавини да не куртулиш!!!:f::f::f:

Еве не во нашата дома...се арно ама во ова зградите, казна е да си на приземје, поготово летно време...страшно смрди од канализацијата, ем затворено вецето ем пак се осеќа...мочкаме ептен зорт кога е;(;(;(:sweat::sweat::sweat:
    Дежа ву ми се повторува ова скоро секој ден: беба спие, трчам у кујна, со 100 на саат ставам ручек, прибирам садови, мијам зеленчук и измрцварена идам кон троседот да одморам и во истиот, абе у секунда у истиот момент бебе се буди и нема одмор за мене! Еве ја стана дур да ја направам боранијата...а мене ми се спие, очи ми се затвараат нешто!
    Да се пофалиме, не примија во градинка иако прво ни рекоа дека многу е гужва и нема да ја примаат! Мене од октомври ми се фаќа да почнам со работа па ум немам што да се прави... или да ја носам во градинка на 8 месеци или да дојде свеки од Куманово и да кинам живци!
    Не е толку лоша жената ама јас не ја поднесувам - све на неа е вештачко и претерано...секоја реакција и е драма без пари! И чистење со алкохол на се и сешто по дома, и рибање под секој ден, и носење медицинска капа кога го пресоблекува бебето , и и и... совети за здрава храна , па немој кафе, па леле јас кога бев трудна колку бев храбра па на работа идев до последен ден...уф ај да не се нервирам за џабе...поминало и веќе нека не се враќа :!::whew:
    Со првата ќерка живците ми попустија ама сега не дозволив нит мајка нит свекрва да ми солат памет!
    Има ли тука мајки кои ги пуштиле дечињата толку рано во градинка, да споделите искуство!

На Kaetana, Girl-Rabbit, girl-miri и 5 други им се допаѓа ова.
  18. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    pak kje se vmesham jas ochigledno :D bidejki rastev so vnuka mi pod ist krov. vnuka mi od sedum meseci ja nosea na nekoj saat vo jasli, da navikne, a od osum skroz ostanuvashe. losho beshe samo toa shto se pogodi da e zimo (januar) i edno kivne li gotovo... pa periodot pomina so pet dena gradinka, sedum doma. deteto se socijalizirashe bez problem. jas istiot izbor kje go napravam, ne ostavam po babi.

На Girl-Rabbit, Smizzy, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    @kallias среќен роденден. Здрава и среќна да бидеш, да ти дава господ што сакаш.
    Јас денес пакувам. Скоро пола куќа.:D Јас вадам од шкаф, ставам на спална доаѓа синко фрла доле. Од прилика сме такви. Среќа заспа, па и јас сум дремнала до него и сега скоро ја спастрив неговата облека. Кога ќе дојде мм во несвест ќе падне од купот.
    Инаку на тема градинка да си кажам дека јас бев прва што се удираше во гради дека моето дете од 9 месеци ќе оди и готово. Дека несакам баба да малтретирам и да ми се шетаат низ дома. Е арно ама не било така. Кога направи девет срце не ми даде да го пуштам. Башка кај нас е многу гужва. По две во креветче спијат. Си ја помолив баба како попче. Ич не слушам што збори. Ич не ми смета што е цел ден на мој терен сама. Све ми пројде. Уште и секој ден ручек им правам. Неможе гладни да седат. Само нека доаѓа , си викам, ако сака и по желба ќе и готвам. И така одложивме градинка до септември. Е сега иде септември, ние пак нешто се колебаме. Многу ми е страв бре од болестите. Што да правам. Душа нема во мене ако он не е добар.
    Иначе @Sunshine_1979 секое бебе е приказна за себе. Моите две внучиња тргнаа од 9 месеци. Едното повеќе беше дома болно него во градинка првата година. А второто ни еднаш не се разболе. Иначе ако бабата од куманово е расположена да чува јас би ја ангажирала бар зимата да чува, односно некаде до годинка. Ти си знаеш најубаво, јас би така. Нека збори, бар детето во маглите нема да го вадиш надвор рано сабајле.

На Girl-Rabbit, Kitten, ines.h и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.466
    Допаѓања:
    138.923
    @zuto браво што учиш. Јас веќе 3 месеци работам екстра од дома, откако бебето е 1 месец ама работам само кога мм е дома. Иначе тешко... Да не е он дома у недела не знам како ќе постигнам. А и он на две раб места, па иде изморен, сака да јаде да одмори а јас му давам дете да чува, па да бањаме, па ај да шетаме... Утре сме на ортопед, втор преглед, белки кенгур ќе рече може. Според ортопедов, не е толку проблем главата и вратот, оти мојава одамна ги држи цврсто, туку што ќе биде раширена со тежинаа на нозе и колкови и дека е штетно. Ама па вака не можам да фатам работа низ дома.

Детево од жешко не сака дење да цица само ноќе. Жива ненаспана сум. Коритото за бањање веќе е мало, одам после по поголемо.Денеска ја разладував малце со млака вода, се смееше.

На Girl-Rabbit, kelebeim***, girl-miri и 6 други им се допаѓа ова.