Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Добар ден мајки. Убави деновиве само за во дворче. А јас сум крш, минатиот месец добив прв пат по 4 месеца недобиено, па ми траеше 2 недели, па пиев Примулут Нор да прекине, и ете го сега пак, болно и обилно, ме кине све а мора да се спрема за утре.
    Синоќа сум украсувала по дома, ако сме само најблиските ама малце мора. :D
    20190318_081618.jpg
    20190318_081556.jpg
    20190318_090659(0).jpg

Тоа позади на стаклото се залепени упатства за хранење и правење оброци, со грамажи и све, на маживе мора се да им е објаснето, пластично и детално. :rofl::rofl:

Да го натерам мм после да ги качи старциве да помогнат со зачистување, зошто ептен стомаков ме уби, мораше ли толку бре сега...цццц...
    Вечер и една мала масичка да качиме, сакам мини слатка маса да има, пред шанкчето, со мафинчиња, теглички и тортата.. јас само пуштив слики каква сакам да биде, 1 кат 25 парчиња доста е, ќе видиме како ќе се покаже комшиката..до сега никогаш не разочарала.

Не ми се верува, уште 1 ден, помина година.
    Поздрав женски, убав ден.

На galapce, Chanell*, ivana--aerodrom и 40 други им се допаѓа ова.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Мајкин лепотан порасна 1 годинка:inlove:
    Будала јас се расплаков ко мало дете ама некако од сликиве и колку беше мало ме совладаа емоции.
    Да ви е жив здрав и најголема гордост баткото Ведран:inlove::hug::hug:

На ivana--aerodrom, snegulkata, Coco31 и 13 други им се допаѓа ова.
  3. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    22.692
    Здраво мајки,глава боли на максимум,голтнав ап па се надевам ке дејствува..
    Среќен роденден @DuchessAnn ,големо да расте,со осмех на лице секогаш да биде!

Кај нас новитет е што синко откри како се пали светло во дневна.Се качува на куферчето со алатки и штрака.
    Истрачан,прошетан викендов,си одспиваше една тура на пладен ип осле пак одпочеток трчање и шетање.Ако,ја сум тука да трчкам позади него ;)
    Бидете поздравени,се читаме!

На ivana--aerodrom, snegulkata, emkaemka и 15 други им се допаѓа ова.
  4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    @DuchessAnn srejken rodenden na princot:l::^: Golem da raste I srejka da imA:l::hug:

Zdravo na site:)

Pomina prviot rodenden na cerka, Edna godina :inlove::inlove:
    Najbliski na mm I prijateli pominavme doma:inlove:

Vecera spremna risotto so meso I Supa, cekame tato da dojde:)
    Sednati sme so cerkickive se zaglea vo Bing:D

Nemam sto da kazam se isto okolu domot okolu deca.
    Vreme den sonce den ladno, malava cerka nemoze da dojde Pri sebe so virusi:( nose den zatnato den ubavo|(

Toa mamicki nekako nemam sto da pisam mnogu:inlove:

Uzivajte:inlove::l::l::l::l::l:

На ivana--aerodrom, snegulkata, emkaemka и 23 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Добро утро мајки
    @DuchessAnn среќен роденден на малиот јунак.
    Цел живот да биде среќлија а вие најгорди родители:hug:.

Ние чекаме времето да дојде и да тргнеме по доктори. 4 месеци чекавме за терминот, па не дај боже да закасниме. За право не е за тоа ние што сакаме, оти нели, они се доктори па добиваш упут за тоа они што сакаат и сметаат дека треба, ама ќе се обидам да ги убедам и некоја анализа плус која јас ја имам на ум да ја направат:tmi:.
    Со други зборови чекав со месеци за едно сосема безначајно и неважно испитување само оти сакаат да им се тргнам од дневен ред и ради реда, наместо да се позанимаваат со вистински суштинска работа.
    Ама тоа е.
    После тоа сме кај нотарот. Да искористиме одењето до големиот град:rofl:. Сите предбрачни договори прават, ние брачен, па и не ни е подигнат од кузнее кога(facepalm).
    На мм му теков нека му на мисли сега ако ме наапе, на тераса ќе го пратам да спие:devil::rofl:.

Вчера имаше мини излет кај големата во градинка. Па и огин палеа, децата радости. Се чуствував толку удобно, за разлика од градинката кај средното.
    Таму пак ми го качија протисокот:devil:

Денеска дојде жената што треба да почне да чисти. Другава идеше преку една недела, од фирма. Оваа на црно:bandit:. 10 еу на час рече... искрено се изненадив, ефтино ми дојде. Кај мајка ми сум плаќала толку пари, а не тука на повисок стандард. Се соговоривме еднаш неделно по 4 часа, генералка да удри, по потреба и плус, доколку сакам пеглање или прозори.

Ми олесна искрено. Најмалово дремките му се две по еден час, а будно нема шанси да успееш генералки да правиш, па вака таман. Јас колку да успеам јадењето и тековното.

Да удрам брзински туш и да се облечам, на човек да заличам.
    Убав ден мајки:coffee:

На galapce, Marmarin, muchacha_a и 35 други им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @DuchessAnn среќен роденден на бебко, да е жив и здрав и голем да расте! :party: Да го бубнеш еднаш од тетките од Фемина :*

Кај нас ништо ново. На работа, дома, викенд и пак јово на ново. Така ни се одвива животот. На работа искрено се одмарам :tmi::lol::bandit: оти откако прооде бебка, не седнуваме до спиење. Како ќе се прибереме, уклучуваме турбо моуд и трчаме. Само да шета сака, кај кучето во двор да оди, сака да трча, да беснее, да ровари и кај треба и кај не, и така. Забавно ни е :D Како оди, преслатка ми е, како торбе некое е со тоа пелената на газот смкната :lol::inlove: Цуцка мала, само оди од еден на друг и не гушка и не бацува. А бацува така што прво ќе го извади јазикот и ќе не лижне, па после ќе направи цмок со устето :D

Планираме за месец-два да одиме малку на планина и на воздух, да се надише дете убаво. Само нека затопли уште малку, баш оној период го сакам кога во град станува топло и загушливо, а на планина е идеално.

Друго немам што да кажам, на работа ми е добро, не се жалам. Многу поопуштено после породилново. Не знам дали сум се пофалила досега, ама кога се вратив, добив нова канцеларија, и е само моја :mm: Претходно бев со уште три колешки. Искрено, убаво е вака, ама некогаш ми фали да има некој муабет да направам. Ама пак се тука, само во други простории. Си изнакупив цвеќиња, си ги донесов и на прозор ми стојат. Има многу повеќе светлина во новава канцеларија, супер ми е.

Имајте убав ден мајки, и гушкајте се со малите. Ве поздравувам и се враќам на обврските :)

На Lolipop23, galapce, Chanell* и 28 други им се допаѓа ова.
  7. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Мамички што мислите за кенгур,од кога е паметно да се користи, зборам за кенгур 0+

8. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Кенгур ергономски е најдобар за 0+. Плус кога бебе ќе може само да ја држи главата тогаш се препорачува да се носи во кенгур. А слинг и марама може одма од раѓање

На Ygritte, hello-kitty.90 и Adeline им се допаѓа ова.
  9. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Добар ден

Јас сама (poolparty) мали до 12 во градинка,уште половина час не дели од целта :angel: дури и преспива таму,мислам до крајот на неделата ќе бидне крајот на адаптацијата :$ точно 2ипол месеци од како почнавме |(

Деновиве во главно ни поминаа дома
    Време ужасно и не ни дозволуваше многу прошетки
    Могли се занесе со сечење па прво станување се фаќа за ножичките
    Нејзината соба има еден тон хартија по подот :tmi: се што најде исече
    Боичките и ги забранив дека се шкрта по лице,ѕидови,врати...
    Ќе купиме во четврток водени бои и да видиме како ќе се однесува со нив

Мали почна да обожава коли па тато пресреќен :angel: (дека до скоро играше со кукли :D )
    Кажува по некое зборче и е многу интересен
    Се кара со сестра му,ја скокотка и едвај чека да заспие за да и ја краде цуцлата
    Ко да е будна било геферлих :D (опасно)
    Колку ги сакам само :inlove:. ..

Додека се во градинка не ми недосатасуваат искрено :tmi:
    Потребен ми е овој мир,да се напијам топло кафе,да се средам на мира
    Се токмам секој ден демек да спијам од како ќе ги однесам ама не ми оди :doh: а потребен ми е сон
    Почнав да барам работа :$
    Мислев дека ќе успеам да влезам во старечкиот наспроти нас но бараат само школовани болничарки,баш се разочарав
    Единствено се бараат продавачки а со јазиков и не сум баш спремна за тоа
    Ќе почекам,не брзам
    Во меѓувреме учам за возачката и ме уморува многу
    Учам на хрваски и 40 посто од прашањата не можам даги разберам :envy:
    Следната недела одам на очно и да почнам ао посетување настава
    Верувам декароашто н ми е јасно со наставата ќе ми се разјасни
    МаШ едвај чека да положам :angel:

Друго,пак почнав со инекции во рамо :( на 4ти треба и половина да снимам заради страшни болки :x
    Во меѓувреме ми дадоа појас кој многу е од корист па не го вадам по цели денови :$
    Срамота,како некоја баба...

Се сетив на @Chantal дека ме праша како и се обраќаме на ќерка :wasntme:
    Дома зборуваме македонски,само македонски
    Кога треба нешто да и се објасни и се обраќаме на германски затоа што не разбира добро македонски,уствари многу слабо и оди македонскиот
    Сите сме во чудо и не ни е јасно како,со оглед на тоа дека се зборува дома мк
    Совет од докторот е да користиме само еден јазик дури не прозбори добро па полека да вклучуваме втор и трет
    Последно ни рече кога ќе одиме на следното у ќе добиеме упат за кај логопед зш навистина имаме потреба од него

@DuchessAnn голем да расте јунакот :hug:
    @girl-miri среќен роденден на беба :inlove:

@Adeline овде го користат кенгурот буквално од 0+
    Јас после првиот месец мислам дека почнав

Сега ќе ве поздравам,да шмркнам кафе и да одам по деца

Имајте убав ден :hai:

На Lolipop23, galapce, Marmarin и 32 други им се допаѓа ова.
  10. ane-sk

ane-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2011
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    708
    Среќни родендени на сите што славеле :^:

Е сега добар ден и од мене :) повелете кафенце:coffee::coffee::coffee::coffee:
    Ништо ново кај нас. Некогаш чувствувам дека секој ден е ист |-) поминавме викендов убава семејна прослава, се развеселивме малку. Деца ги носевме само два саати зашто мислам дека превртеа се и се јавив да дојдат да ги земат, зашто и реално им беше време за спиење. Не сакам редот да им го реметам освен во некои ситтуации кога мора да останат до касно или нема кој да ги чува. Ми се чудат сите како имаат таков ред ама си ги научив од мали уште и еве си тераме убаво. И они одморени и ние исто :P
    Убав викенд беше, шетнавме до парк убаво време па дури и после долго време на раат седнавме со едно дете во кафанче и другари и ми беше ептен убаво. Некогаш ми фалат тие моменти ама здравје ќе дојде време и за тоа.
    Друго ништо посебно, на работа терам ама немам ич воља за работа последниве месеци, многу лоша атмосфера има ама се надевам дека и ќе се опраи (fingers)

Поздрав и убав сончев ден :*

На Marmarin, ivana--aerodrom, snegulkata и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Добар ден убави :hai:
    Бујрум на ручек :pizza: :D
    Како сте ми денeс :D, ние фино по дома :)
    Бејби денес ја носевме на контрола, супер е напредува како што треба 8) а синоќа и предходната ноќ си се исплакав, поштено, се грижев дека малку кренала на килажа првата недела... (fingers)
    Јас добро сум, брзо закрепнав (fingers)
    Имам голема помош од свеки и сите други по дома :$ ангажирана е околу домашните обврски и бањањето на Бејби, мене ми е уште страв да ја избањам :$ :sweat:
    Убаво ни е во Охридов, ја извадив малку воздух да дишне, па сега спие дреме на големо :lol: :hug: срцка ми е....

Ајде убав ден мајчички:*

На Lolipop23, galapce, Kaetana и 28 други им се допаѓа ова.
  12. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Јас пак тука.
    Користам вожњата после термините, па листам по нетов. Дома кога ќе стасаме ќе почне веселото.
    @Mari* и вие сте во фазата на сечење/боење? Моиве периодов тоа им е опсесија. Среќа за подот купивме една дебел мушама која се брише со влажно, инаку килим не трпеше тие шлакутници.
    Што реков сабајле докторката ќе прави некои непотребни испитубања. Е сфати и сама, па џабе ни беше патот, не направи никакви(facepalm). 4 месеци чекање за термимот за да сфати и она дека ќе планираше да испитува работи што блага веза немаат. Ама сфати.
    Е тоа што сакав јас да се провери глумеше изгубен германец, па не знаеше демек што е, па страв и беше дали да не упати кај друг лекар па не знаеше ни каде би можеле да испитаме, дигаше рамења...
    Се прашувам за што им е заклетвата што ја дале.
    Маж вика Швајцарија да одиме. Не знам нимјас веќе кој пат да го фатиме.
    Тоа е. Не дека очекував чуда.

Крајот на месецот имаме термин кај друг специјалист па ќе видиме дали он некое испитување ќе направи.
    Денешната докторка даде беќе предлози што би можел он да испита. Тоа се знаеше, само темата јас што ја споменав глумеше како од марс падната.
    @Ygritte сон ми е охрид и куќа таму:inlove:

Убав ден мајки.
    Стасуваме полека дома.

На Lolipop23, Kaetana, Marmarin и 28 други им се допаѓа ова.
  13. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    22.692
    Да се јавам на репорт ..Дете ми е умно,срце мајкино.Си јаде,се игра.Изнемадува секој ден со по нешто ново.Пред да му ја сменам пелената почнав да го прашувамдали е какан или мочкам,и секогаш точно одговара.Коа ќе се искака,си кажува.Ми изгледа спремен за фрлање пелени,само нека се подстопли.
    Женски,ај да ве замолам,ако имате време да ми го зирнете прашањето во тема дом/средства за чистење.
    Изгледа напраив беља со ина средствана за чистење,глава ме фркна се испотресов...

На Kaetana, Marmarin, emkaemka и 11 други им се допаѓа ова.
  14. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.163
    Одамна не сум пишала, ама откако е вака убаво времево се трудам максимално да го искористиме со синко.
    А тој, пресреќен, цееел ден е или во песок, или вози точак, или се лула во двор.
    За деца спас од телефони е само еден огромен двор и нека уживаат во него.
    Решено е и да се реновира куќата на свеки, онаму каде што минуваме додуша и ние некое време. Само што, они од далеку наредуваат, ние овде маката ја кркаме. Како и да е, нека се среди барем не прават проблем, како сакаме ние, така ќе ја уредиме.
    Туку, знам дека овде ќе добијам најбрз одговор. Ми треба балон од Paw Patrol за поклон за роденден. Али експрес отпаѓа, нема време да стигне. Каде можам да најдам, знаете ли?
    Ве поздравувам.

На Lolipop23, Kaetana, Marmarin и 20 други им се допаѓа ова.
  15. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Добро утро мајки.

Одамна утринско кафе немам послужено,повелете:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: јас ќе си земам едно дупло и тоа како ми треба.

Ете сум и јас,после 3-4 дена да пишам.Времево е милина по цели денови надвор сме со дете,кога треба да си одиме дома едвај со триста маки и лаги го внесувам дома..
    Куќа немам видено кај и да е ќе прооди од многу шетање.
    Кога ќе си дојдиме од надвор дете каснување нешто и заспива.Јас за тоа време додека спие што побрзо ручек,машини да пуштам да ефтина,расчистувам од големото,седнувам кафе пијам и толку дете се разбудува ручаме и излегуваме.

Понекогаш се случува да одиме по три пати во малскиот маркет не од што нешто треба да купиме туку да се прошетаме.
    И тука паркот што ни е во населбата после ручек е пол со деца и мајки/баби.

Инаку ние пак со тт од вчера со 38.5 после сируп качува на 8 часа.Два -три дена носето по малку му течи кашла и кива но не многу.Прво си реков можи алергија од овие симптоми што ги имаше но еве крена и тт.Ама кога жена ќе стане мајка повеќе никогаш нема да спие мирно,нема да биде рајат.Се нешто се случува, се нешто мисли...

Вчера весел беше,јадеше,пијаше спијаше.Ноќеска.малку немирно спиеше но се знае од тт и носето му се затна.
    А чекав да помина три недели од антибиотик да го вакцинирам,ама никако да дочекам еве на 18 ден од антибиотикот пак дете настинато.Никако да дојде на ред оваа ревакцина.

Имајте убав ден.

На Lolipop23, Kaetana, Chantal и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Од утре званично пролет и вадење на сите балетанки, оксфордки и ниски чевлички.
    Почнав на сите работни состаноци да одам со неа и веќе имаме и рутина, шема а јас сум преблагодарна што е весело дете и што оди во сечии раце и се возбудува на нови луѓе.
    Во петок сум дел од Градот чита, панел дискусија за книжевноста, на настан во Филхармонија. Искрено, ми треба тој момент само за мене. Размислував колку е општествениот контекст нелагоден кога мајката има потреба од малку слобода, време за себе. Кога таткото е нервозен или не му е океј денот, може да си излезе, да се напие, да вози точак, да медитира или плива, нему му е тоа условно речено, дозволено.
    Му се може. Може да е сам со себе.
    Мајката е две. Или три. Или пет. Мајката нема каде да "избега", одењето на фризер и педикир и се единствени "бегства" од вревата на животот. И мајката најчесто е осудувана дека си прави мераци, ако ужива - значи дека децата не и уживаат (нелогиките владеат).
    Како од Сексот и градот, кога Шарлот се скри во оставата и плачеше 10 минути сама, затоа што и требаше простор за неа.
    Не за џабе Вирџинија Вулф се мачела пишувајќи за сопствената соба.

Многу е премин тој момент кога стануваш мајка, веќе си множина. Индивидуалноста е тешко да се одржи, секогаш знаеш дека ќе има сложени емоции и конфликти сама кон себе. И најмногу љубов што покрива се'.

Денов е само за шетање. Ќе спакувам и млеко и кашички и ќе брмчиме цел ден надвор. Веќе неколку недели наназад секој сончев ден си правам пикник со неа во парк и уживаме. Наполни 8 месеци вчера и благодат ни е секој миг со неа. Неповратно среќен!

Убав ден мајки и среќен роденден на малечките што слават:party:

На podravka, Lolipop23, galapce и 36 други им се допаѓа ова.
  17. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    @girl-miri Нека е најсреќен роденденот на малата мома. :hug:
    Се надевам дека не беше се на твој грб, дека малку помош имаше околу целото спремање:doh:.
    @24.07 Многу ви се собра и вас со неарноќите...нека мине побрзо.
    @Shelea со вака убав пост и пролетта ја донесе во нашево катче:f:.

Јас испратив момите, сменив постелнините и сега да здивнам. Ју туб ечи. Додека момите не се дома можам на раат да гледам/слушам што сакам. Барем додека и малово не опркне.
    Маж рече има термин на едно бауштеле во правец на еден аутлет центар. Одма му се закачив да ме носи :tmi:. Ама ќе се задржам, ама не знам кога ќе те зедам, ама може да каснам..ама ама ама.
    Нема проблем. Ќе си шетам, ќе те чекам :tmi:. Туку ајподот не можам да си го најдам, кузнее каде ми е пикнат, таман и музика уз шетањето да си слушав.:D.

Имаме двајца матуранти па таман да им зедам поклон и да пратам по мајка. Најлесно ми е саат, прашав одоколу дали имаат, каков имаат, па уште да најдам.

Во градинката кај големата има кафе и колач ден. На свекрва ми и реков дека со мм ќе одам без мене да отиде. Жена се израдува оти свекор ми ќе с го зела. Немајка, по дуќаните да роварам дадов приоритет:P
    :rofl:.

Ништо посебно не кажав...убав ден на сите.

На Lolipop23, galapce, TutiFuti и 34 други им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.860
    Допаѓања:
    109.961
    Јас би го чувала дома до вакцина, ни во парк не би го носела. Чим ви настинува толку често мора да има нешто. На моето не му смета надвор шетање, мада кога е променливо и дува не шетаме. Ако нема потреба од антибиотик не мора да пие, давај чајчиња и супи и ќе помине.

Ај добро утро! Глупаво чувство некое ме дрма, упм. Месецов и финансиите ме сотреа малку, неочекувано, некаде ми испарија пари, не знам како, се сомневав на една продавница дека 2 пати ми повлекле од картица ама не знаев искрено. Отидов во банка мора да истече месецот, па синоќа се сетив дека имам е банкарство да си проверам, ме прашаа што сум направила и во истиот момент ми светна. Едвај чекав дома да стигнам да проверам пошто лозинката ја имав заборавено, и како што мислев, два пати ми повлекле, ама пак треба да чекам месецот да излезе извештај да однесам да ми вратат на сметка. Сеедно ќе бидам месецов пократка пак. Битно го најдов тоа што ме мачеше. Не знам од банка само што мислеа кога ми рекоа мора да помине месецот да провериш, па зар да чекам цел месец, глупости. Нема веќе луѓе на кои им се работи еј, само гледаат да им помине времето и да си одат дома. Квалитет во работа, ма што е тоа.

Дете се спремаме да се врати во градинка, лека полека, од први, ќе идеме од први маскирани и тоа. Имам маска пајче, ако му е таман ќе ја исперам ако не ќе го направам нешто друго. Лани не ни беше ич за маскирање работата, го дотерав само во кошулче и панталонка, машничка, кондурка, чиче беше, го пуштив во градинка и како и што мислев, за 2 саата го земав, татко ми почина, ко од шала, на 1ви април, цел живот мајтап со животот си играше, така и почина. Ми се вришти цел месец, спремам мени за поменот негов, спремам да биде се најубаво, вчера наместија и споменик, мене ми се јави на сон да ми каже дека е љут што сеуште нема споменик. И јас сум љута бе тато, ама тоа е.

Дете е весел, будала, баш му е гајле за нашите проблеми, така и треба дете мило. Викендов е на тато роденден, ќе пееме и ќе дуваме свеќички, следен викенд кај баба на викенд, па после за 2 недели роденден. Лелеееее... Поминаа 3 години бре, кога поминаа. Пред 3г ова време морав да лежам, исто беше вакво убаво време, милина, ама морав да лежам. Уште од стомак е таков нетрпелив, и сега е таков, таа карактерна особина му е на мене. Мил на мајка.

Тоа е тоа, постов ми е раштракан, да најдам нешто да се јаде и да продолжувам со работа. Убав ден, кафе бујрум кому му се пие ;)

На Kaetana, Chantal, tina-63 и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Добро утро!

Седнав да доручкувам нешто, некако осетив дека целото тело ми снема сила. Рано рано станавме, пиевме кафе со сопругот, па го испративме на пат, јас и малата останавме да се бркаме по собите.

Се научила ми бега и се смее дури ја спремам за во градинка, нејзе се и е на игра, па дури и врати ми затвора пред нос и се кикоти на цел глас од другата страна. Пред некој ден ми текна дека е опасно тоа затворање врати оти почна да врти клучот од внатре, си реков е сега ако се заклучи ја оправивме работата. Срцево ми се чини ми застана. Па бргу бргу собрав сите клучеви од вратите и сега нека затвора колку сака.

Пред малку ме изнервираа комшиските деца, да не речам ама тоа од родителите потекнува. Заедно одат во градинка и моево кога ги сретна на скалите им вели насмеана Хало, Гутен Морген или во превод Здраво, Добро утро, тие гледаат намрштени како од Марс паднати. Само мајката едно ладно Добро Утро, а постојано сме заедно во дворот. Инаку се од оние Русите што се во филм дека се Германци па и не ни кажуваат дека се Руси. Па сите други во зградава се Германци и се сто пати по фини од овие. Другата комшивка со која се дружам е секогаш насмеана и муабет до бескрај правиме, штета што децата и одат во другата градинка оти секогаш се играат со моево убаво.

Друго вчера ја носев на лекар оти носето пак и тече, не многу ама се нервирам што веќе цела зима еве и пролет дојде тоа се повторува. Рече ништо не е тоа било нормално за дете кое оди во градинка, еден спреј ни даде и се прашувам што за џабе отидов. Се убедував за брис барем, немало потреба.

@Shelea навистина убаво напишано. Кога станеш мајка кај и да бегаш и да земаш оддишка пак си со срцето и мислите кај најмилото. А како и не би, кога тоа мало човече те бара тебе кога не му е добро, кога плаче вика мама, мама и се пика во тебе, таа врска е посебна и ние мајките најчесто од обврски и стрес забораваме на моменти колку сме му важни на тоа дете. Окако ми се случија некои здравствени проблеми и перипетии кои ги доживеав, поинаку гледам на тоа. Дај Боже да сме живи и здрави и да немаме време да имаме оддишка од нашите деца, така велам јас. Подобро тоа отколку да не сме покрај нив и животот да им ја одземе мајчината љубов. Макар и брзала на фризер, макар и не отишла на некоја дружба или случување.Порано гледав да се влечкам кога сум некаде, а сега сватив дека животот е прекраток и едвај чекам да се вратам дома и да ја гушнам. Секако дека одам и правам работи за себе, гледам да искористам 5 минути додека сопругот ја игра, на раат да испијам чај скриена во спална, да отидам на масажа или да се видам со пријателка, да прошетам сама по паркот, ама срцево ми лебди накај неа, со мисливе ја гушкам од далеку. Тоа го прави секоја мајка. Само ние си знаеме, затоа ако излеземе и правиме нешто за себе, осудите треба да ги згазиме со првиот корак штом ја пречекоруваме вратата. Обожавам да сум множина што би рекла ти. А кога ќе ми текне дека долго ми требаше да го прифатам фактот дека тоа дете зависи од мене и дека јас сум му се на светот.

Среќни родендени на малите на @girl-miri и @DuchessAnn, нека се најсреќни!

Убав ден!

На Шеќерно, Shelea, Kaetana и 23 други им се допаѓа ова.
  20. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Добро утро и добар ден :*
    Надвор сонце не излажа да излезме, ама дувка ветре, па завртевме многу мал круг и си се вративме дома.
    Од сабајле со многу мака успевам да појадувам, синко сака во раце, па не можам да се задржувам во кујна.
    Обично појадувам корнфлекс, ем здраво, ем убаво, ама не се јаде се едно исто |(
    Едвај сварив и излупив јајца и направив салата од краставица (facepalm) .
    Го ставив синко во кенгур и така и спремав појадок и јадев, среќа седеше мирен.
    Има дома креветче, она креветче за играње со мрежа, релаксатор, подподигнато дишече, кенгур, ама сепак во раце сака.
    Беше сестра, пиевме кафе, сега чекам и мама да дојде малку на гости. Побрзо ми минува денот кога имам некој за дружба.
    Колку само сте во право :(
    Вистина е дека кога станеш мајка веќе немаш време само за себе 8)
    Не можам ниту барем на раат да се избањам. Се бањам за 7-8 мин,а често ми се случува и набрзина да излезам од вц зошто синко вришти. Не можеш да се средиш кога сакаш, да работиш што сакаш.... И татковците се родители, ама сепак немаат никакви ограничувања за разлика од мајките.
    Сепак, предодредени сме за тоа, па успеваме да се организираме, снајдеме, да бидеме и мајки и жени и домаќинки и да одиме на работа и се.
    И сето тоа не ни паѓа тешко, работиме со леснотија, колку и да ни е мачно.
    Тоа сме ние МАЈКИ - БОРЦИ - ЛАВИЦИ
    Браво за нас.
    @DuchessAnn
    @girl-miri
    Најсреќни родендени на малечките.
    Големи да растат.

На Seline, Kaetana, ivana--aerodrom и 17 други им се допаѓа ова.