Поголемиот син оди во градинка од 2 години. Година паузираше, па пак почнав да го носам. Му требаше само една недела да се прилагоди. Друштвен е и сака да оди во градинка. Помалиот син не ми е запишан. Додека сум дома ќе го чувам. На топлово децава слабо јадат. Само течности пијат. А кога се и двајцата дома едвај успевам да сработам нешто.
Жени, ајде предлози ве молам: ми се најавија 2 тури гости - четврток и петок...немам време многу за спремање а ниту идеја што да ги пречекам а сакам убаво да биде, да има нешто мезенце и благце! Луѓево не се некои што често се гледаме па сакам да си отидат пречекани...ајде вашите умни главички нека дадат некое предлог мени како за мајка со 5+ бебенце а соодветно и за жешково време па да ги нагостам...плиз
Ви благодарам девојки и мои виртуелни пријателки на прекрасните зборови и убавите честитки, само убавини да ви се враќаат, од арно никоја да не куртули ♡♥ Денот ми помина турбо, впрочем како и секој обичен ден, ама денес малку и празнично де и така пре уморна си се вративме во нашата дома, конечно да одморам од гужва, галама, бр бр бр од моите кои уста не затвараат за се и сешто и да се насоијам ко човек на мојот душек, грб и половина ме искинаа овие 4 дена таму, не дека не ме болеше и претходно ама сега мислам дека повеќе ме боли, мајка ми ме масираше еднаш и таму кадешто ме боли мислејќи дека е половината, вика било колкот, а не половината, левата сттана надолу накај газот, кога ме масира натака умирам од болки, ќе морам нешто да направам, веќе извесен период ме боли и не поминува, може ќе треба на физиотерапија да одам, ама прво доктор да ме види, а кој др. е за тие работи? Ортопед? Врска неам.... Ја успав беба моја, се истуширав и плачам за спиење, одам да се џипнам во кревет и до колку ме остави бебушка да спијам до толку, боље ишта него ништа Лека ви ноќ другарки, се читкаме утре
Ako mozes da naracas nesto od nekade najpametno. Koj moze so malo bebe da sprema. Jas ne sum tolku po spremanjeto ama tqka za na brzinka obicno znam da napravam proja potenka pa ja seckam na kocki za sluzenje mesto kifli na pr. Nekoja salata na brzina i ordever. Za blago po zeskovo najubavo sladoled da kupis ☺ Jas inace gledam pred nekoj den sum pocnaja nesto da pisuvam i ne sum dopisala. Uf denovive strasno zesko ne se podnesuva. Najmnogu go osekam na vrakanje od rabota mi trebaat saati dona da si dojdam na sebe. Baska malava koga ke mi se obesi u race abe kako radijatorce e. Inaku mnogu e smesna sekoj den e se pointeresna. Pocnala da stanuva ljubomorna na brat i sirot nemoze da me gusne od nea odma go butka i go udira. Ama toj pa se smee interesna mu e i ja zakaca ama znae nekogas da se naluti i pocnuva da i se dere. Osekam ke bide veselo koga ke proodi. Ajde dobra nok na site
Арно ти кажа М&М купи си и најлесно ќе си минеш.Јас најчесто купам готова пица за печење и ја сечам на помали парченца како мезе.Плус салата и салама кашкавалче и некоја кифла и готово. Инаку бидеа моите тиганици,многу вкусни излегоа.Внатре беа полнети со сирење,ама оти јас си јадам сиренце, си кркав плус и овчо сирење со нив. И јас сум малаксана си легнувам.Ајде лека ноќ
@kallias neka ti e najsrekjen rodendenot, samo ubavini da te pratat Mene mm kje me utepa, vip nenormalni se cicaat net ko ludi, a jas uste poluda samo pravam dopuna od vcera se mislev aj uste edna poraka i tolku, eve duri sega ja pisav taa poraka od bolnicava sekako nema net... Utre krv da mu zemat na sinko, pa ako ima ubavi rezz vo cetvrtok doma, a ako ne kje sedime uste Vaka mene mi e super detevo, ama ajde kje vidime... Deneska inaku mi padna mob i mi se skrsi ekranot, odnosno stakloto, ekranot raboti i srce me boli seuste, kako oko go pazev... Mnogu mrazam puknato staklo na mob to ti e.. perfekcionist hahaha
@kallias среќен роденден мила , само убавини да те следат во животот . @mariz а тебе ти посакувам побрзо закрепнување на Тео и да си одите домче во четврток Ве читкам, ама никако да земам да шкртнам нешто. Синко поминува низ скок во развој што се јавува на 6 месеци, го мачат заби + с'клет му е од жешково... не знаеш од што попрво е такво кенкаво . Ама среќа @Eli23 ме подготви дека може да ги спои двата скока што се на 4,5 и на 6 месеци, така да барем психички спремна бев . И да Ели, во право беше.... и кај нас истиот случај како и кај вас, ама се тешам дека синко сепак ќе фати некој ред . Ви посакувам пријатна и мирна (читај преспиена) ноќ мамички
Inaku pocnav da pijam po dve tothemi so 1000ka Vitamin C dnevno, med so seme od kopriva i jajca od prepelica na sabajle edna nedela pijam skoro i se osekjam kako od novo da sum se rodila, duri i vo lik stanav druga... Ovoj pat resiv da kacam zelezo, da opravam krvna slika i da se spremam za naredna bremenost, mm nekako insistira vo posledno vreme a jas i sakam i nesakam
@kallias среќен роденден, сите желби да ти се остварат. А за почеток здравјето да ти се оправи. Сестра ми после второто дете ваљда од напор имаше болки во карличниот дел, појде на ортопед и кажа дека карлицата и е изместена. Неколку пати на масажи, вежби, истегнувања, плус и кажа дома неколку полесни вежби да прави и поарна е. @mariz ќе бидете добри и двајцата, ајде треба на одмор да одите и јас железото од 15 на 5 си го симнав, денес кога видов резултатите - шок а никакви симптоми немам, но сама сум си крива гадни ми беа апчињата, ама од денес и јас се "метализирам"
@M&M и @fairy88 , фала ви за идеите, решив да порачам пилешки прсти (совет на @DigY ) и ќебапчиња (мм инсистира на нив), ордевер од кашкавал, маслинки и чајна, салата од павлака со пиперки, шопска салата и сладолед со овошје... ако имам време ќе направам проички - мафини или ќе си купам кифлички! И то...поише у кафана, од мене толку! Ние бевме на гости кај едни пријатели - имаат бебе три месеци постаро од Магдалена и интересни беа како не се рецкаат, тоа поголемото барем ја гледаше мојава а она важна на тежок игнор ја стави - не ја погледна цела вечер... Сега време е за спиење, добра ноќ на сите!
Видиш јас веќе не читам ништо, само одсабајле ѕиркам фемина од работа. Не постасувам, многу си се захтевни децава. Брзај да дојдеш дома, па правам кашата, па ладам, тинтири минтири....и на крај нејќе да јаде. Терсене, многу терсене. Пак некои плачки.
@Sunshine_1979 можеш да порачаш веќе направена скара некој плескавици,ќебапи,колбавчиња. Од Морава во Автокоманда
Сладолед и/или овошна салата со мелени семки, мед...- блага варијанта. За солена можеш некоја брза салата. Јас најчесто ги правам таа со павлака и урда+ореви, потпечен сусам, печурки, шунка, краставичка...што имаш. И уште една со варени компири, јајца и моркови и сирење, сето ова рендаш ред по ред. Измеѓу редовите преливаш по малку мајонез, или пак поздрава варијанта на крај малку маслиново масло наместо мајонез. Можеш и свежа салата или таратур...и јас од кифли печам лиснати најчесто од оние замрзнатите. П.С: Постов го пишувам цел ден по малку и сега го пуштам "во промет". Ете толку слободно време имам на гости
Добро утро деца, мајки, жени Еве дундата се наспала па ми дрдори, јас се правам дека спијам оти чим се разбуди идма во мене гледа и хас мижам, а она гледа ли ме гледа и ќути и таман отворам очи леле крекање, смеење, прета со раце и нозе циркус е, еве си игра со чаршавчето, пее, ќе биде пејачка таа по цел ден пее Ај да стануваме да го оставиме батко и да спие, он па синоќа касно си легна 12, 1 ли беше кога легнаа со татко му до мене, а јас кома, во 10.30 првиот сон го гледав
Aj dobro utro I od mene. Koj ke casti bokal kafe za mene? Vo pekolot e poladno mislam od stanov nas, uzas.Sinko nastinat zatnat, so temperatura mala, spienjevo krs, samo se budese, mene od zeskovo pa ic son ne me fati, tek vo 5 zaspavmizerii denes ke bidam. A moze I zabce mu raste mn placese vcera ne se smiruvase, morav paracetamol da mu dadam za da se smiri I konecno da zaspie.
Девојки јас сум во тотална депресија , не поминува ден а да не помислам дека не сум јас за мајка , некако тешко се снаоѓам. Нема кај да прашам ако не е за тука нека оди во други теми, многу крварам ми дојде менстуација пред два ти дена ама лом се правам ,после пораѓај втор циклус ми е ова.Некој искуство?
Јас втор пат добивам од пораѓај и кај мене многу обилно како никогаш до сега. Што се однесува до твоите депресии, морам да ти кажам дека не си једина. И јас си го пројдов истиот или сличен филм а гледам и многу други.
Добро утро мамитас! Честам кафе и блакце, одамна ме нема ама ве читам Треба и сутлијаш да честам- конечно запче на 11 месеци, од 5 месеци го чекаме )) За дилемите дали ме бива за мајка или не секој ден се тука, ама си велам дека ако постои сомнеж постои и амбиција. Ако кажам дека сум добра мајка сум ја зафркнала работата и немам стремеж кон подобрување. Кога ќе го видам сабајле, после работа или кога го успивам навечер си велам уште еден успешен ден, можев ли подобро? Можев - ама утре подобро и се така, секој ден подобар, помирен, поисполнет. Дури сега почнувам да се свестувам дека сум родител, не знам дали пролупав или ова едноставно значи да си среќен. Времето ќе каже, ама и требало да помине за да сфатиме каде сме и каде сме биле пред оваа фаза во животот. Си велев 5 деца ќе имам, сега велам 3 ама да подпричекам малце, околината вели побрзо дур не си се премислила, ама не се форсрам ако треба ќе дојде и второ и трето. Имајте убав ден и гушкајте се со најмилите!
Еј ама сум вредна денес, лелелеле, направив телешко за ќерка, доручек за мене и син ми, ја успав ќера, па се фатив за благо му се јадело на мм, вика синоќа лелее како ми се јаде раванијааа и ај денес викам ќе му направам, таман за вчера за родендено да го частам и еве ја се пеле, ќерка уште спие, баткои гледа цртани и јас второ кафе за денес пијам уз фемина @Smizzy ова со сестра ти баш ме подзамисли, ама јас пак со второво ептен лесно поминав и не верувам и мене карлицата да ми ја изместиле оти нели одма ќе ме болеше, а не после 8 месеци? Од кај да знам, еве денес минимално скоро и не ме боли, улава работа
Испечи лиснати, ордевер со нив некоја лесна салата еве ZUTO ти предложи, и купи си сладолед наместо благо Штраус убав е за сервирање како торта ќе им дојде